Setari Cookie-uri

Cum iti afecteaza pozitia din somn sanatatea

Ne petrecem o treime din viata dormind, insa, cu toate ca stiu ca somnul este benefic, multi oameni nu realizeaza ca, nu doar cantitatea si calitatea somnului conteaza, ci si pozitia in care dormim.

Oamenii care dorm pe spate respira mult mai repede, iar corpul tinde sa fie privat de oxygen. Acest lucru poate cauza astm si probleme de circulatie.

Pozitia fetusului

• Benefica pentru: Dureri de spate
• Rea pentru: Dureri de gat, dureri de cap

Aceasta este cea mai comuna pozitie de somn in randul populatiei, trei din patru oameni dorm in aceasta pozitie, pe o parte, cu picioarele ridicate spre piept.

Dormind asa iti vei scadea riscul aparitie durerilor de spate, doarece iti relaxezi coloana vertebrala si reduci presiunea de pe disc.

Cu toate astea, gatul trebuie mereu tinut in aliniere cu restul corpului – adica, asigura-te ca perna nu este prea sus sau prea jos, deoarece va pune presiune pe muschii si nervii gatului si te vei trezi cu dureri de gat.

Durerile de gat pot duce si la dureri de cap, deoarece durerea radiaza.

Dormitul pe burta

• Benefica pentru: Sforait
• Rea pentru: Dinti, amortirea mainilor

Dormitul pe burta ajuta la prevenirea sforaitului.

Cu toate astea, daca ai obiceiul sa scrasnesti din dinti, aceasta pozitie iti va inrautati simptomele, doarece maxilarul este pozitionat mai in fata decat normal, iar oamenii sunt tentati sa isi scrasneasca dintii in somn.

Aceasta pozitie poate duce si la probleme ale nervilor in partea superioara a corpului.

Dormitul in asemena fel pune o presiune mai mare pe gat si maini si astfel apar probleme la nivelul nervilor si exista posibilitatea sa te trezesti amortit.

Dormitul imbratisati

• Benefic pentru: Reducerea stresului
• Rau pentru: Dureri ale muschilor
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.