Setari Cookie-uri

Cum sa te descurci cu vampirii energetici

Invata mai multe despre tine.

4. Invata sa asculti
Oamenii sunt negativi in general datorita unor factori sau evenimente ce au avut loc in viata lor. Uneori frustrarea lor vine din reprimarea sentimentelor negative de-a lungul timpului. In loc sa ii judeci pentru felul lor de a fi, asculta-i. Se intampla ca oamenii sa nu aiba nevoie de solutii, ci doar de cineva care sa le asculte necazurile si sa empatizeze cu ei. Oferindu-le sansa de a-si spune gandurile cu voce tare, ii poti ajuta sa gaseasca singuri rezolvarea problemelor lor.

5. Intinde o mana de ajutor
Poti face ceva pentru a-i ajuta? Uneori lamentarile sunt doar o metoda de a striga dupa ajutor. Intereseaza-te daca poti face ceva pentru ei. Poate n-o vor arata, dar in adancul sufletului cu siguranta vor aprecia generozitatea ta.

6. Vorbeste despre subiecte usoare
La unele persoane, negativitatea este declansata de anumite subiecte. Spre exemplu, am un prieten care incepe sa se victimizeze atunci cand vorbim despre munca. Indiferent de ce spun (sau nu spun), el se va plange incontinuu cat timp vorbim despre asta.

Citește și:

Intr-o lume ideala, ne-am dori sa ajutam persoana sa iasa din starea sa negativa. Dar in cazurile in care energia negativa reprezinta o problema prea mare pentru a putea fi rezolvata doar printr-o conversatie, sau cand persoana respectiva isi apara cu indarjire parerile in domeniul respectiv, este mai bine sa schimbi subiectul pentru a mai inveseli atmosfera. Lucruri simple precum ultimele filme aparute sau ultimele evenimente, sau chiar prietenii comuni, pot deveni subiecte usoare de conversatie care vor pastra o atmosfera detensionata.

7. Redu contactul cu persoanele negative
Daca niciuna din ideile de mai sus nu functioneaza, urmatorul pas este sa reduci contactul cu persoanle negative, limitandu-l cat mai mult posibil. Daca e vorba de un coleg de munca, spre exemplu, limiteaza comunicarea cu el la subiecte stric legate de serviciu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.