Setari Cookie-uri

Sfaturi culinare pentru masa de Craciun

Indiferent ca gatesti tu sau ca esti doar ajutorul mamei, aminteste-ti ca masa de Craciun nu trebuie sa fie o bomba gastronomica.

Ai grija la carne

Oricat de bune ar fi sarmalele traditionale cu multa carne de porc, cu multa grasime, cu muuuulte proteine si, mai ales, calorii, incearca, in timpul prepararii mancarurilor, sa eviti grasimile.

Nu vei putea face sarmale fara tocatura, asta este clar. Stomacul tau nu va fi fericit la primirea acestui fel de mancare insa, pentru bucuria papilelor tale gustative, o vei face oricum. Totusi, incearca sa combini carnea de porc cu carne de vita. Ai putea, de asemenea, sa optezi pentru carnea de pui sau de curcan, pentru mai putine grasimi atat de greu de procesat pentru organismul tau.

Ciorba va avea destula grasime si destul gust de la carnea fiarta din ea, nu este nevoie sa adaugi untura sau ulei, asa cum fac multe gospodine (de obicei pentru a fi pe placul barbatilor lor).

Ai trecut in meniu si racitura (piftie)? Minunat! Incearca, totusi, sa o faci din curcan sau din pui: daca vor fi destul de fierte, de vor prinde, nu ai nevoie sa adaugi gelatina.

Citește și:

Iar la fripturi, poti oricand sa optezi pentru peste: intotdeauna este recomandata carnea alba, cea mai putin grasa, dar mai bogata in nutrienti si cel putin la fel de gustoasa daca este gatita corespunzatoar.

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.