Sfaturi culinare pentru masa de Craciun

Sfaturi culinare pentru masa de Craciun

Indiferent ca gatesti tu sau ca esti doar ajutorul mamei, aminteste-ti ca masa de Craciun nu trebuie sa fie o bomba gastronomica.

Ai grija la condimente

Am observat asta si la mama, si la matusi, si la bunici: toata lumea tine sa faca mancarea mai sarata si mai condimentata de sarbatori. Am observat, dar nu am inteles de ce. Nu mananca aceiasi oameni? Nu ai aceleasi papile gustative? Ba da. Si atunci?...

Pe ele nu le mai pot schimba, dar iti pot recomanda tie: nu pune mai multa sare din generozitatea sarbatorilor.

Incearca sa folosesti verdeata proaspata in timp de prepari mancarurile. De asemenea, cel mai bine este sa o adaugi dupa ce ai oprit focul, pentru ca acestea sa isi poata pastra savoarea si proprietatile.

Foloseste boia de ardei in locul piperului: s-a dovedit ca stomacul nostru nu poate digera piperul, asadar ardeiul iute, in orice forma (chiar si transformat in boia) este prioritar, ca sa spun asa.

De asemenea, se poate sa iti doresti a sti ca pentru prajituri (cozonaci, negrese etc) este recomandata scortisoara, aceasta fiind un ajutor foarte bun in lupta impotriva colesterolului.

Aminteste-ti: chiar daca este Craciun, esti ceea ce mananci, deci hraneste-te corespunzator. Evita excesele de orice fel. Consuma minimum doi litri de apa (celelalte lichide nu se pun).

Sursa foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri