Setari Cookie-uri

20 de lucruri pe care nu le stiai despre alimentele de zi cu zi

Crezi ca ai o alimentatie sanatoasa si totusi kilogramele se aduna? Iata de ce!

11. Gogosi avem, baietii!

Cel mai mare lant de gogoserii din SUA vinde 6,4 milioane de gogosi in fiecare zi, ceea ce inseamna de trei ori mai mult decat populatia Bucurestilor.

12. Profit sau sanatate? Profit!

In 1999, presedintii celor mai mari companii americane de mancare procesata si gustari au avut o intalnire secreta unde au dezbatut problema obezitatii si cum poate fi combatuta.

Unul dintre ei s-a ridicat in mijlocul sedintei si a spus ca nu o sa renunte la gustul produselor sale in detrimentul sanatatii cumparatorilor. Astfel, sedinta s-a terminat iar problema nu a mai fost abordata niciodata.

13. Mananci zahar…la cutie!

O doza obisnuita de bautura carbogazoasa contine 10 lingurite de zahar.

14. Rosu, galben si foame!

Gandeste-te la cele mai mari lanturi de fast food din lume. Acum gandeste-te la culorile folosite in logourile lor.

Citește și:

Vei constata ca cele mai multe dintre aceste companii precum si pungile cu chipsuri, floricele si alte “gustari” au pe ambalaj culorile galben si rosu.

Rosu iti stimuleaza apetitul iar galbenul este o culoare care indeamna la socializare. Cele mai multe companii se feresc de albastru pentru ca acesta taie pofta de mancare.

15. Sos la salata? Nu, multumesc!

Cele mai multe dressinguri pentru salata contin dioxid de titan. Produsul se foloseste de asemenea si in vopsea sau in cremele cu SPF. Producatorii de dressinguri le folosesc pentru a albi sosul.

16. Painea poate contine un derivat obtinut din parul uman

L-cysteina este un aminoacid obtinut din parul uman. Acesta este folosit in procesarea produselor de panificatie.

17. De ce sunt copiii hiperactivi?

Una dintre explicatii poate fi legata de colorantii alimentari folositi in dulciuri. Desi testele nu sunt inca finalizate, o parte din cercetatorii leaga hiperactivitatea copiilor de coloranti.

Citește și:

18. Umblam cu somonul vopsit

Somonul care traieste in natura are o culoare roz naturala datorata consumului de crustacee. Insa cel care este adus din crescatorii are de regula o culoare gri. Si nimeni nu vrea sa manance carnita de somon gri. Prin urmare, in alimentatia lor este introdusa o vopsea speciala care le schimba culoarea.

19. Aveti monoxid de carbon proaspat?

Carnea tocata este tratata adeseori cu monoxid de carbon. Acesta ii pastreaza culoarea roz mai mult timp iar produsul pare proaspat chiar si dupa data de expirare.

20. Bomboane cu aroma de selac

Selacul este o substanta extrasa din secretiile unui gandac tailandez. Acesta este folosit pentru a obtine glazura lucioasa de pe anumite bomboane si jeleuri.

sursa foto prima pagina shutterstock femeie eleganta cu pepene

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.