Setari Cookie-uri

15 Utilizari neasteptate ale cojilor de ou

Stiai ca din cojile de ou poti obtine creta de colorat? Afla si alte lucruri surprinzatoare despre cojile de ou!

7. Supliment alimentar pentru pui si gaini

Cojile de ou se sparg in bucatele cat mai mici si se amesteca cu mancarea speciala pentru pasari. Reprezinta o buna sursa de hrana, calciu si fier.

8. Indeparteaza petele de cafea si ceai

Ceaiul si cafeaua adesea reusesc sa pateze canile sau recipientele in care le preparam. Cu ajutorul pudrei obtinuta din macinarea cojilor de ou putem scapa imediat de aceste pete. Se spala vasele cu pudra de ou si un pic de apa.

9. Inlocuieste detergentul de vase

La fel cum va spuneam mai sus, o pudra obtinuta prin macinarea cojilor de ou amestecata cu un pic de apa constituie un excelent produs de spalat vasele.

10. Tine insectele la distanta

Cateva coji de ou zdrobite si puse pe langa plantele din gradina reusesc sa tina insectele daunatoare la distanta, iar plantele se dezvolta sanatos.

Citeste si 20 de Intrebuintari neobisnuite ale uleiului de cocos

Citește și:

11. Inlocuieste plasturii atunci cand ai nevoie

Aici este vorba de membrana fina care se gaseste lipita de coaja de ou. Daca o dezlipim cu atentie si o plasam cu grija peste o zgarietura observam imediat cum ajuta la vindecarea rapida a pielii si la cicatrizarea ei fara sa lase loc infectiilor.

12. Masca faciala

Cojile de ou pisate pana ce devin o pudra fina se amesteca cu albusul oului. Se intinde uniform pe fata si se lasa sa actioneze pana ce se usuca complet dupa care se indeparteaza cu apa calda.

13. Desfunda tevile

Se pun cateva coji de ou in sitele scurgerilor de la bucatarie. In momentul in care acestea aluneca pe tevi le si desfunda.

14. Te ajuta la prepararea cretei de colorat

Ai nevoie de cinci - sase coji de ou, o lingurita de faina, o lingurita de apa fierbinte si colorant alimentar dupa preferinta. Cojile de ou trebuie spalate foarte bine, uscate si apoi pisate pana ce devin o pudra fina. Faina si apa se amesteca intr-un recipient, se adauga pudra de ou si colorantul.
Amestecul obtinut se pune in diverse forme sau se ruleaza si se lasa la uscat timp de trei zile.
Dupa acest procedeu creta este gata de folosit!

Citește și:

15. Spliment de calciu preparat in casa

Se spala bine cojile de ou si se usuca. Se piseaza foarte bine pana cand devin pudra. Se amesteca cu sucuri de fructe,legume, salate sau se ia cate o lingurita in fiecare zi.
Aduce un aport de calciu si minerale vitale organismului uman.

Citeste si 15 Intrebuintari surprinzatoare ale cafelei

foto prima pagina: flori in coji de ou, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.