Ghimbirul: ingredientul cu numeroase utilizari surprinzatoare

Ghimbirul: ingredientul cu numeroase utilizari surprinzatoare
Kudika
2 Octombrie 2014

Ghimbirul are numeroase beneficii atat in bucatarie cat si in ceea ce priveste sanatatea organismului nostru.

Ghimbirul in tratarea diferitelor afectiuni

Pentru ca, asa cum am spus la inceputul acestui articol, ghimbirul are si alte intrebuintari in afara de cele culinare, am sa le redau pe scurt.

1. Trateaza durerile menstruale

Ceaiul de ghimbir este miraculous in tratarea durerilor menstruale fiind asemanat cu ibuprofenul, substanta renumita in combaterea acestor dureri. Se prepara un ceai din doua lingurite de ghimbir si o cana de apa fierbinte.

2. Contribuie la imbunatatirea circulatiei sangelui

Se face o baie in care s-a pus anterior un pliculet cu patru linguri de ghimbir. Acest remediu este ideal pentru persoanele care depun efort fizic regulat.

3. Ghimbirul trateaza durerile de cap

Se prepara un ceai din ghimbir si miere care se consuma cald. Acesta amelioreaza rapid durerile de cap si ofera o senzatie de relaxare.

4. Ajuta la scaderea temperaturii

Este un remediu utilizat in medicina ayurvedica pentru tratarea racelilor si in mod deosebit pentru scaderea temperaturii. Se prepara un ceai din ghimbir, miere si lamaie care se bea de cate ori pe zi pana cand simptomele incep sa cedeze.

5. Previne cancerul si artrita

Sucul obtinut din radacina ghimbirului este recomandat pentru tratarea artritei si pentru prevenirea cancerului. Acest remediu s-a dovedit util in cazul bolnavilor de cancer care fac chimioterapie.

foto prima pagina: radacina de ghimbir, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri