Setari Cookie-uri

Demonstrate stiintific. 5 activitati care te ajuta sa te relaxezi instantaneu

Exista cateva modalitati prin care te poti relaxa instantaneu si care te scapa de stres aproape imediat.

relaxare

Stresul a fost numit in nenumarate randuri boala secolului 21. Intr-o oarecare masura, cu totii suferim din cauza lui, iar ce e cu adevarat ingrijorator este faptul ca el poate provoca o multime de alte afectiuni - cardiovasculare, digestive, chiar si boli ale sistemului reproducator.

Exista insa cateva modalitati prin care te poti relaxa instantaneu si care te scapa de stres aproape imediat. Iata despre ce este vorba:

1. Fa cumparaturi

Un studiu publicat in Journal of Consumer Psychology a aratat ca shoppingul are efect terapeutic asupra creierului. Alegand rochii, fuste si pantofi, te vei relaxa aproape instantaneu si te vei alege si cu cate ceva nou in garderoba.

Trebuie sa recunoastem ca mai ales pentru noi, femeile, putine activitati sunt mai relaxante decat alegere unor hainute noi. E suficient sa te uiti printre aceste modele de rochii de zi pentru a te convinge ca shoppingul este cu adevarat terapeutic. E foarte greu sa nu gasesti un model care sa fie pe gustul tau, printre atatea croieli, culori si imprimeuri, iar daca faci shopping online nici nu mai ai de-a face cu magazine aglomerate sau un program restrictiv, pentru ca magazinele virtuale sunt deschise non-stop.

Citește și:

relaxare

2. Asculta muzica

Cu siguranta ai auzit de efectele uimitoare pe care le are muzica asupra plantelor si asupra animalelor din ferme. Dar muzica are importante efecte benefice si asupra noastra, a oamenilor. Este demonstrat stiinfic faptul ca muzica contribuie la scaderea presiunii arteriale si a nivelului cortizolului, hormonul stresului.

Muzica a fost utilizata in terapie pentru o multime de afectiuni, printre care autismul sau depresia clinica. Atunci cand simti ca grijile te acapareaza, o melodie te poate ajuta la fel ca si un medicament. Unele cercetari au aratat si faptul ca muzica faciliteaza procesul de memorare.

3. Bea un ceai

A fost demonstrat stiintific faptul ca o ceasca de ceai negru te va binedispune in doar cateva minute. Plin de antioxidanti, dar si un bun energizant, ceaiul negru poate inlocui cu succes cafeaua, fiind o varianta mult mai sanatoasa.

Mai mult decat atat, ceaiul negru imbunatateste digestia, stimuleaza sistemul imunitar si este un aliat de nadejde in curele de slabire.

Citește și:

cum sa te relaxezi

4. Pune-te in miscare

Exercitiile fizice stimuleaza secretia de endorfine, supranumite „moleculele fericirii”. De altfel, in lumea sportivilor este foarte popular si termenul de „runner’s high”, care denumeste senzatia de euforie pe care o simt unii atleti dupa un efort fizic intens. 20 de minute de sport zilnic sau o plimbare mai lunga te scapa de anxietati la finalul unei zile stresante la birou.

Miscarea te ajuta din toate punctele de vedere, atat pentru a scapa de stres, cat si pentru a-ti mentine sanatatea fizica. Mai mult decat atat, exercitiile fizice te ajuta sa-ti pastrezi si un trup suplu, frumos si sanatos.

5. Coloreaza

Cartile de colorat pentru adulti au devenit foarte populare in ultimii ani. Cand ai colorat ultima data folosind carioci si creioane colorate? Probabil in copilarie, pe vremea cand nici nu cunosteai sensurile cuvintelor stres si griji. In prezent, vei gasi carti de colorat special create pentru adulti si care sunt folosite de persoane din intreaga lume pentru a se elibera de tensiuni si de ganduri negative.

La finalul unei zile stresante la birou, te poti relaxa cu ajutorul culorilor si al formelor deosebite pe care le vei gasi in cartile de colorat pentru adulti. Este vorba despre pagini cu ilustratii mai complicate decat cele pentru copii si fara sugestii legate de culoarea pe care trebuie sa o folosesti, asa ca ai libertate totala sa combini culorile si nuantele.

Citește și:

relaxare

Aceste cinci activitati sunt foarte simplu de pus in aplicare si te ajuta sa scapi de griji aproape instaneu, asa ca merita sa le incerci. Pe care ai de gand sa o pui prima in aplicare?

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.