Setari Cookie-uri

17 obiceiuri simple, dar importante, care ajută persoanele anxioase

Abraham Lincoln spunea: "Oare nu îmi distrug dușmanii atunci când îi transform în prieteni?". Așadar... nu e mai bine să ne împrietenim cu anxietatea, dușmanul principal al secolului, și să învățăm să o controlăm?

Spuneam într-un material anterior că, în relația mea cu anxietate, cel mai mult mă bucură faptul că aceasta mă învață am mai multă grijă de mine... că mă educă. Tot ce nu fac atunci când îmi este bine, mă grăbesc să fac atunci când mă simt compleșită de tot ce mă înconjoară, deși eforturile sunt mult mai mari.

Și atunci mă întreb... de ce aștept întotdeauna "momentul potrivit" ca să mă îngrijesc de interiorul meu, când pot să introduc ușor în stilul meu de viață câteva obiceiuri salvatoare?!

Anxietate

Sursa Foto: Shutterstock/ By Bruniewska

Pentru că, într-adevăr, sunt anumite schimbări pe care le poți face în viața ta și care te pot ajuta să controlezi anxietatea. Nu refuza din start să încerci, pentru că ești tu sigură că la tine nu o să funcționeze, ci important este să încerci și să știi că ai făcut tot ce ți-a stat în putere ca să reușești.

Citește și:

Printre micile schimbări pe care oameni din întreaga lume le-au acceptat din dorința de a controla anxietatea, le enumăr pe următoarele 17:

1. Fă-ți patul dimineața. Patul este mai mult decât o simplă piesă de mobilier, acesta reflectă starea ta interioară. Să îți faci patul dimineața înseamnă să îți începi ziua cu o reușită, cu optimism și cu dorința de a duce la bun sfârșit toate sarcinile din ziua respectivă. Dacă îți faci patul dimineața, înseamnă că ai îndeplinit prima sarcină a zilei. În plus, un pat aranjată creează imaginea de cameraă ordonată, ceea ce îți va îmbunătăți starea de spirit.

2. Ține-ți telefonul pe silențios. Când știi că sunt anumite persoane care te pot suna în timpul zilei sau îți pot da mesaje care să te scoată din stare, permite-ți să îți ții telefonul pe silențios cât timp te afli la birou sau la o întâlnire. Explică-le o dată că nu poți să le dedici atenția ta în timpul programului de lucru și atunci vei evita situația în care se vor supăra pe tine că nu le răspunzi.

Citește și:

3. Vorbește cu ceilalți despre anxietate. Să vorbești cu ceilalți despre stările prin care treci, despre gândurile și fricile care te copleșesc, te eliberează, dar ai grijă să nu îi încarci pe interlocutori cu energie negativă. Sunt unele persoane care pur și simplu adoră să îi asculte pe ceilalți și încearcă să îi ajute în problemele lor, așa că poți să cauți printre apropiații tăi o astfel de persoană, cu siguranță vei găsi. Sau poți să găsești pe cineva care se află în aceeași situație ca și tine și vă puteți ajuta reciproc.

4. Petrece mai puțin timp pe rețelele de socializare. Să renunț la răsfoirea rețelelor de socializare a fost prima decizie pe care am luat-o în momentul în care m-am lovit de anxietate. Și a fost unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut pentru mine. Inevitabil ajungi să îți compari viața cu a celorlalți, așa că mai bine să stai departe de fericirea - reală sau nu - a prietenilor virtuali.

Citește și:

5. Spune "Nu". Când nu știi să spui "Nu", te trezești cu o mulțime de responsabilități, sarcini și oameni în jur care vor întotdeauna ceva de la tine. Fii sinceră cu ceilalți și spune-le de la bun început atunci când nu poți/vrei să faci ceva pentru ei.

Invata sa spui Nu

Sursa Foto: Shutterstock/ By Bakhtiar Zein

6. Reflectă asupra zilei. Oricât de proastă ți se pare că ți-a fost ziua, la sfârșitul ei fă o mică analiză. S-ar putea să realizezi că anxietatea este cea care te-a făcut să vezi totul în gri și că ce ți s-a întâmplat în ziua respectivă nu a fost deloc atât de grav. Analizează, în primul rând, interacțiunile tale cu ceilalți.

7. Începe un curs de Mindfulness. Dă o șansă programelor de reducere a stresului! Dacă vrei să scapi de gândurile repetitive, de lipsa de concentrare, de frica de viitor sau de sentimentul de izolare, învață să trăiești în prezent. S-a dovedit că starea de mindfulness stă la baza capacității noastre de concentrare, relaxare și creativitate.

Citește și:

8. Scrie sarcinile pentru ziua următoare. Starea de anxietate vine la pachet cu frica acută de viitor, viitorul însemnând adesea ziua de mâine sau chiar următoarele ore. Să nu știi ce te așteaptă te poate aduce în pragul unui atac de panică pe cinste, de aceea nu ar strica să îți faci în fiecare seară o listă cu proprități și sarcini pentru a doua zi - o să te ajute să adormi mai repede și să ai un somn liniștit.

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.