Setari Cookie-uri

17 obiceiuri simple, dar importante, care ajută persoanele anxioase

Abraham Lincoln spunea: "Oare nu îmi distrug dușmanii atunci când îi transform în prieteni?". Așadar... nu e mai bine să ne împrietenim cu anxietatea, dușmanul principal al secolului, și să învățăm să o controlăm?

9. Fă sport. Nu mai este niciun secret faptul că sportul te ține sănătos nu doar fizic, ci și psihic. Nu lăsa nicio zi să treacă fără minim 10 minute de exericiții fizice. Fie că doar mergi pe jos pe drumul spre casă, fie că alergi, fie că mergi la înot sau faci exericiții acasă - toate promit să te elibereze de stres și să facă loc gândurilor pozitive. Mergi la sală și lucrează alături de alte persoane, asta te va motiva și mai mult și te va face să te simți împlinită.

Mersul cu bicicleta

Sursa Foto: Shutterstock/ By Pio3

10. Practică acceptarea. Nu există altă prietenă mai bună pentru tine în afară de... tine. Învață în fiecare zi să te accepți și ai să vezi că tu cu tine puteți face o mulțime de lucruri minunate împreună. Greșești? Dar cine nu greșește?! Așa cum poți ierta greșeala celuilalt, așa să te ierți și pe tine, în primul rând!

Citește și:

11. Renunță la oamenii/lucrurile toxice. Știu cât de greu este să renunți la persoanele toxice, uneori chiar nu ai încotro și trebuie să îți petreci 8 ore pe zi în compania lor, dar asta nu înseamnă că ești și obligată să îi asculți. De cine poți să fugi, fugi acum, de cine nu poți, taie din porția de contact: nu sta la discuții, întoarce discuția în favoarea ta, ascultă muzică în căști.

12. Stabilește un program înainte de somn. Spală-te pe dinți, spală-te pe față, folosește un săpun de mâini care oferă un parfum liniștitor (lavandă), citește o pagină dintr-o carte, recită o poezie, repetă o mantră, fă exericiții de respirație, roagă-te.

13. Ține un jurnal. Poate că multe dintre noi asociează jurnalul cu o activitate din copilărie, atunci când ne grăbeam să scriem despre primul sărut și primii fiori ai dragostei. Astăzi, însă, ajunse la maturitate, ținem un jurnal care ne ajută să ne înțelegem mai bine și să luăm deciziile potrivite. Scrie în el oricând simți nevoia să te eliberezi.

Citește și:

14. Ține-ți mâinile ocupate. Când, în timpul unui atac de panică, mi s-a spus prima oară să mă joc cu mâinile și cu degetele, am crezut că este o glumă. Mă jucam, mă jucam și parcă nu se întâmpla nimic. Dar s-a întâmplat - m-am liniștit. În timpul altui atac de panică, o altă persoană mi-a recomandat să îmi frec palmele între ele. Ideea este că trebuie să dai mâinilor tale o sarcină atunci când simți că se apropie momentul. Croșetează, ia cu tine un cub rubik, o jucărie antistres...

15. Renunță la cofeină. Bea mai mult ceai și mai multă apă. Fără boost-ul de energie oferit de produsele care conțin cofeină (cafea, ceai, ciocolată, sucuri răcoritoare, băuturi sportive, băuturi energizante), atacurile de panică, stările de anxietate vor avea o intensitate mai mică.

Citește și:

Obiceiuri de dimineata

Sursa Foto: Shutterstock/By golubovystock

16. Fă-ți timp dimineața să te pregătești pentru restul zilei. Chiar dacă pare atât de greu, fă un efort și trezește cu câteva minute mai devreme, astfel încât să ai timp să te organizezi pentru ziua care abia începe. Să ai timp să te pregătești în oglindă, să ai timp să bei un ceai sau o cafea, dacă nu renunți la ea, să ai timp să meditezi asupra zilei care urmează și să conștientizezi că o să fie una excelentă.

17. Practică recunoștința. Fii recunoscătoare pentru ceea ce ai! Și sunt sigură că sunt o mulțime de lucruri pentru care trebuie să te bucuri, dar ești mult prea preocupată să faci pe victima decât să le vezi. Fii recunoscătoare în fiecare dimineața pentru darul de a deschide ochii, pentru liniștea din casă și pentru lumina de afară.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Kokulina

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.