Setari Cookie-uri

Darul SOARELUI pentru sanatatea noastra

Vitamina D (calciferolul) mai este cunoscuta si ca ‘vitamina soarelui’ pentru ca sinteza acesteia se realizeaza atunci cand ne expunem la razele ultraviolete ale soarelui. Calciferolul se numara printre vitaminele liposolubile, fiind implicat in multe procese metabolice din corpul nostru.

Care sunt alimentele bogate in vitamina D?

‘Vitamina soarelui’ se gaseste atat in produsele de origine animala, cat si in vegetale.

In special carnea de peste (somon, macrou, sardine etc.), uleiul de peste, lactatele, ficatul si ouale contin o cantitate insemnata de calciferol.

Dintre vegetale sunt bogate in vitamina D soia, cerealele, merele, nucile, ciupercile, citricele, germenii si semintele.

Necesarul zilnic de vitamina D pentru un adult tanar variaza intre 400-600 UI, insa copiii, femeile insarcinate si batranii pot avea un necesar mai mare de calciferol.

Iti recomand sa citesti si: Ghidul COMPLET al vitaminelor

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.