Setari Cookie-uri

Fa sport si vei trece mai usor peste perioada ciclului menstrual

De ce este important sa continui sa faci miscare chiar si in timpul menstruatiei.

Aparitia ciclului menstrual si a intregului arsenal de simptome pot fi suficiente pentru a te face sa sari peste orele petrecute la sala si sa te tolanesti pe canapea, cu o compresa calda pe abdomen si o punga de covrigei. Insa asta nu inseamna ca iti ajuti coprul, dimpotriva. Iata cateva informatii care te vor ajuta sa intelegi de ce este important sa continui sa faci miscare chiar si in acea perioada a lunii.

De ce sa faci sport si in timpul menstruatiei

sport in timpul menstruatiei Foto: Irina Bg, Shutterstock

Tipul antrenamentului conteaza

Contrar credintelor populare, nu te feri de antrenamentele de intensitate mare. Astfel organismul va elibera endorfine, care vor contracara inflamatiile, contracturile musculare, durerea si febra. De asemenea, vor diminua durerile provocate de ciclul menstrual.

Antrenamentele de tip cardio te ajuta

Daca scopul tau este sa diminuezi efectele simptomelor ciclului menstrual, atunci in saptamana cu pricina fa mai mult cardio. S-a demonstrat ca exista o legatura directa intre capacitatea de efort aerob si severitatea simptomelor aparitiei ciclului menstrual. In aceasta perioada, temperatura corpului este mai scazuta si de aceea organismul oboseste mai greu. Prin urmare, sprinturile pe banda de alergare ti se vor parea mai usoare.

Citește și:

Sportul reduce cantitatea de sange menstrual

Exercitiile de tip moderat, efectuate in mod constant, pot reduce in timp cantitatea de sange din fluxul menstrual. Aceasta se datoreaza unei cantitati reduse de grasime in organism ceea ce inseamna mai putin estrogen si, implicit, o sangerare mai putin abundenta.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.