Setari Cookie-uri

3 motive pentru care iti este mereu foame

Atunci cand te apuca foamea din senin, intreaba-te cand ai mancat ultima data.

Daca stomacul incepe sa faca zgomot de indata ce termini de mancat si iti vine sa mai iei o felie din desertul delicios, inseamna ca faci una, doua sau toate cele trei greseli enumerate mai jos.

Atunci cand te apuca foamea din senin, intreaba-te cand ai mancat ultima data. Daca au trecut mai mult de trei ore, senzatia este fireasca. Daca a trecut doar o ora, inseamna ca trebuie sa analizezi ce si cum mananci.

3 motive pentru care ai des senzatia de foame

senzatia de foame Foto: OrelPhoto, Shutterstock

1. Nu bei suficiente lichide

Corpul nostru are nevoie de multe lichide, zilnic, pentru a performa atat cognitiv cat si fizic. O femeie de statura si greutate medie trebuie sa bea cel putin 12 pahare de apa pe zi iar un barbat, 16. Iar daca face sport, chiar mai mult, in functie de durata. La un antrenament de 60 de minute, trebuie sa iei in calcul cel putin inca doua pahare de apa. Cel mai eficient mod sa te asiguri ca bei lichide in cantitatea in care ai nevoie este sa ai la tine o sticla de o jumtate de litru, pe care sa o umpli atunci cand se goleste.

Citește și:

Apa, mama tututor lichidelor, este de mare ajutor in combaterea acceselor de foame. Atunci cand bei lichide, stomacul tau se dilata si ii trimite creierului un semnal ca esti plina. Deshidratarea poate fi perceputa de creier ca fiind foame.

2. Nu mananci suficient de multe fibre

Desi trecute cu vederea, fibrele reprezinta o componenta importanta a dietei noastre. Cantitatea zilnica recomandata pentru femei este de 25 de grame, ceea ce nu este deloc greu de atins. Inlocuieste carbohidratii albi (paine, orez, paste, cartofi) cu carbohidrati precum paine integrala, orez brun, ovaz sau chiar seminte de in.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.