Setari Cookie-uri

Aqua Gym, cel mai fun mod de a scapa de celulita

Cele mai bune trucuri pentru a avea un trup armonios si a scapa de celulita.

Ce se intampla cu corpul nostru in timpul unei clase de Aqua Gym?

Exercitiile in apa au ca si obiectiv atat dezvoltarea rezistentei cardiovasculare, cat si imbunatatirea mobilitatii articulatiilor si a coordonarii si tonifierii musculaturii.

Foarte specific claselor de Aqua Gym este faptul ca nu provoaca febra musculara si au un efect benefic asupra circulatiei sanguine.

Masajul pe care apa il efectueaza in timpul exercitiilor reduce considerabil celulita, oxigeneaza tesuturile, previne aparitia varicelor, a reumatismului si a osteoporozei.

aqua gym

Cum sa practicam Aqua Gym pentru a obtine cele mai bune efecte?

Recomand practicarea Aqua Gym in mod regulat, de minim 2-3 ori pe saptamana si sub indrumarea unui instructor specializat. De asemenea, pentru maximizarea rezultatelor, putem completa antrenamentele saptamanale de Aqua Gym cu sedinte de masaj, cu clase de Pilates, Yoga sau alte clase cardio si/sau de tonifiere in sala de aerobic, in functie de cat ne permite conditia fizica si sanatatea.

Citește și:

Cum ne pregatim pentru o ora de Aqua Gym?

Pentru o ora de Aqua Gym avem nevoie de echipament standard de inot (costum de baie, de preferat intreg, pentru femei si slip pentru barbati), papuci de baie si obligatoriu casca de inot (femeile isi vor strange tot parul sub casca, din motive de igiena), iar inainte de a intra in apa este necesar si obligatoriu sa facem dus.

Obligatoriu, orice persoana care doreste sa participe la clasele de Aqua Gym, va trebui sa vina insotita de foarte multa buna dispozitie si pregatita sa faca schimb de energie pozitiva si distractie cu instructorul si cu ceilalti participanti.

Care a fost cea mai spectaculoasa transformare pe care ai vazut-o la cursantii tai de la Aqua Gym

Am ramas impresionata de cazul unei doamne care vine regulat la clasele de Aqua Gym la clubul in care activez. Desi datorita unei boli degenerative a sistemului nervos, are dificultati mari la mers si vorbire, fiind nevoita sa vina la sala ajutandu-se de un baston. Dupa doar o ora de exercitii in apa la clasa de Aqua Gym, pleaca de la sala pe propriile picioare si cu o stare fizica si psihica vizibil imbunatatite.

Citește și:

Ce putem adauga la aceasta practica pentru a avea un corp si o minte armonioasa?

Foarte important este sa practicam orice tip de activitate fizica ca si parte integranta a unui stil de viata echibrat, fara a avea asteptari nerealiste intr-un termen foarte scurt si fara a supune organismul unui stres fizic prea puternic de la inceput. Pentru a atinge orice obiectiv ne propunem, trebuie sa ne dezvoltam abilitatile de a obtine acel rezultat. Si abilitatile se dezvolta prin antrenament, zilnic.

Pentru obtinerea acelui echilibru natural corp-minte, acea armonie intre exterior si interior, este recomandat sa imbinam miscarea fizica cu o alimentatie echilibrata, in care sa oferim corpului nostru ceea ce are nevoie pentru a functiona corect, precum si cu o minte relaxata si prezenta, eliminand stresul cotidian prin citit, meditatie, Yoga, atelierele de dezvoltare personala, plimbarile in natura, iesirile cu prietenii, etc.

Citește și:

Acordam respect corpului nostru prin grija zilnica de a-l mentine intr-o forma armonioasa si functionala o perioada cat mai lunga de timp, iar el ne va rasplati cu o stare de bine si o incredere in noi insine care va completa frumusetea noastra interioara intr-un echilibru perfect.

Foto prima pagina si share: Rido, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.