Setari Cookie-uri

3 schimbari mici care iti reprogrameaza mentalitatea

De cele mai multe ori, schimbarile la care visam sunt majore si scrise cu majuscula. Casa. Job. Corp. Viata. Vreau sa va impartasesc un secret: toate acestea nu se vor intampla peste noapte.

2. Nu transforma sursele de inspiratie in frustrari

E de dorit si incurajat sa te inspiri in fiecare zi de la oamenii de succes din jurul tau insa nu trebuie sa pierzi din vedere lucrurile care sunt cu adevarat importante pentru tine. O casa mai mare, o masina mai noua sau un telefon mai performant nu sunt puncte de reper valide pentru ca in era tehnologiei, intotdeauna va exista mai mare, mai mult, mai rapid.

Nimeni nu poate contesta faptul ca bunurile materiale ofera un anumit grad de confort insa o comparatie de acest gen nu va face altceva decat sa nasca frustrari si neajunsuri. Inspira-te din gesturile mici, din obiceiurile zilnice si mai ales, de la oamenii pe care ii cunosti si pe care ii apreciezi. Avem intotdeauna de invatat de la cei din jur.

3. Gaseste-ti timp pentru tine in fiecare zi

Fie ca faci acest lucru dimineata, fie ca te opresti pentru un sfert de ora seara, este extrem de important sa petreci timp doar tu cu tine, cu gandurile si dorintele tale. De altfel, acesta este bunul nostru cel mai de pret. Daca esti dispusa sa il imparti cu partenerul tau, cu familia, cu colegii de munca sau cu prietenii, atunci trebuie sa fii dispusa sa iti aloci timp exclusiv tie. De exemplu, eu fac acest lucru in fiecare dimineata, in oglinda. Atunci cand ma pregatesc pentru o noua zi, pret de 15 minute imi pun programul la punct, imi asez gandurile in ordine si fac “planul de bataie” pentru ziua respectiva. De asemenea, in special in zilele in care ma asteapta o provocare noua, ma transform in majoreta mea personala. Ma incurajez, ma privesc in oglinda si imi enumar singura toate atuurile care ma vor ajuta sa ies invingatoare.

Citește și:

Desigur, nu am trecut cu brio fiecare proba a vietii, fie pe plan profesional, fie pe plan personal dar nu am dat voie unui esec sa ma opreasca din drum. A doua zi, am analizat consecintele si pasii care m-au dus catre un deznodamant mai putin favorabil si mi-am insusit o noua lectie. De altfel, acesta este unul dintre cele mai important lucruri pe care le poti invata in calatoria pe care am inceput-o impreuna: transforma fiecare greseala intr-o lectie, nu intr-o piedica. Poti gasi astfel de sfaturi si de idei motivationale pe almette.ro

Cu drag si, sper eu, cu folos

Alma

Foto prima pagina Belight/Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.