5 sfaturi practice: Reînvățăm în timp ce revenim la normalitate

5 sfaturi practice: Reînvățăm în timp ce revenim la normalitate

Lumea are o nouă listă de măsuri de siguranță pentru a ne proteja pe noi, familiile și comunitățile noastre. Reînvățăm importanța critică a spălării frecvente pe mâini și ne adaptăm la purtarea măștii în public, evitarea îmbrățișărilor sau strângerilor de mână și practicarea distanțării sociale.

Acestea și alte măsuri de siguranță au devenit parte din ritualurile noastre zilnice. Însă, mai este o măsură de precauție foarte importantă pe care trebuie să o reînvățăm și care este o componentă vitală a pregătirii și revenirii: o alimentație adecvată și activitatea fizică constantă.

Deși nu putem controla pandemiile în materie de sănătate publică, putem acționa astfel încât corpurile noastre să fie sănătoase și puternice. Pe lângă purtarea măștii, păstrarea distanței sociale și spălarea mâinilor, alimentația nutritivă și mișcarea regulată sunt aspecte integrante pe lista noastră de protecție personală.

Iată cinci sfaturi care să vă ajute pe voi și pe familia voastră să rămâneți puternici și sănătoși.

Cumpărați mâncare sănătoasă

S-a vorbit foarte mult despre faptul că oamenii aleg mai multe alimente de confort – produse cu care este simplu să se aprovizioneze sau care au valabilitate mai mare. De la plăcinte congelate la chipsuri și dulciuri, vânzările la aceste produse sunt tot mai mari. Rezultatul, pe lângă mai multe obiceiuri alimentare induse de stres, este ceea ce se numește creșterea în greutate “COVID-19”. Avem însă vești bune – oamenii încep să recunoască importanța fructelor și legumelor în alimentația lor și le cumpără tot mai mult. De exemplu, în ultima săptămână din luna martie, vânzările de fructe și legume cu durată lungă de conservare au crescut cu până la 51%, cele congelate cu 47% și cele proaspete cu 8%, conform unui raport realizat de Produce Marketing Association și compania de analiză de date IRI.

Luați-vă energia din proteine

Proteinele sunt esențiale pentru o stare bună de sănătate. Aveți nevoie de ele pentru sănătatea oaselor, a mușchilor, a țesutului conjunctiv și a părului, iar organismul vostru are nevoie de proteine pentru a produce proteine specializate, precum anticorpi, enzime și hormoni. Oricâtă grijă ați avea în alegerile alimentare, nu este întotdeauna ușor să obțineți toți nutrienții de care are nevoie organismul în fiecare zi. Un shake proteic preparat din lapte sau băutură de soia și fructe sau legume vă poate ajuta să asigurați nevoile zilnice de mai mulți nutrienți. De asemenea, multe amestecuri pentru shake-urile proteice conțin vitamine și minerale adăugate, care stimulează și mai mult alimentația.

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri