Setari Cookie-uri

Metode utile cu ajutorul cărora vei putea să-ți calmezi anxietatea

Anxietatea este un dușman ascuns, cu care trebuie să lupți astfel încât să redobândești controlul asupra vieții tale.

Anxietatea este o stare psihologică, manifestată prin emoții puternice, gânduri de îngrijorare care nu au motiv real sau un sentiment continuu de tensiune și frică. Cu toate că majoritatea persoanelor se confruntă, la un moment dat, cu o stare de anxietate, această stare este una temporară care, de obicei, trece de la sine.

Totuși, în unele cazuri, această stare persistă, ba chiar se agravează, și devine un obstacol în calea realizării unor activități pe care înainte le considerai banale. Atunci când sesizezi că anxietatea devine o parte a vieții tale, este necesar să intervii și să iei măsuri rapide pentru a recăpăta controlul.

Cu toate că învingerea anxietății este o călătorie de lungă durată, pe măsură ce începi să pui în aplicare o serie de tehnici eficiente, această condiție se va ameliora, iar, pe parcurs, anxietatea va deveni doar un vis urât pe care îl vei lăsa definitiv în urmă. În cele ce urmează îți prezentăm o serie de metode care te vor ajuta să învingi anxietatea și să poți să te bucuri din nou de fiecare moment fericit.

Citește și:

Transformă mișcarea într-o parte a rutinei tale zilnice

Mișcarea regulată este un excelent remediu natural împotriva anxietății întrucât, atunci când faci efort fizic, creierul eliberează serotonină, un hormon util pentru calmarea stărilor generate de anxietate și de depresie. Astfel, pentru a-ți recăpăta calmul și pentru a depăși anxietatea, este indicat să incluzi mișcarea în rutina ta zilnică.

Poți începe simplu, printr-un antrenament de scurtă durată în propria ta locuință, iar apoi poți continua cu scurte sesiuni de alergat în parc sau chiar și cu plimbări mai lungi. De asemenea, ai putea chiar să-ți faci un nou hobby și să începi să mergi cu bicicleta pe traseele montane. Ai nevoie doar de o bicicleta mountain bike și de dorința de a ieși din rutină, pentru a lua parte la o activitate benefică pentru tine. Mai mult, această activitate poate fi și una de grup, care îți va permite să te bucuri de peisajele montane și de aerul curat alături de persoanele apropiate ție, într-un mediu care te va face să uiți cu totul de problemele cotidiene.

Citește și:

Învață să te relaxezi

Pentru că anxietatea îți provoacă o stare continuă de neliniște și de teamă, primul și cel mai important pas în combaterea sa este relaxarea, prin aplicarea unor tehnici specifice.

Exercițiile de yoga au scopul de a stabili un echilibru între minte și corp și, implicit, de a te ajuta să-ți induci o stare de confort și de relaxare. Un exercițiu foarte bun pentru început este poziția lotusului, care presupune să te așezi la nivelul solului, cu picioarele încrucișate, în timp ce ții spatele drept și mâinile sprijinite pe genunchi, încercând să-ți relaxezi corpul. Încearcă acest exercițiu pentru câteva minute în fiecare zi, pentru a-ți obișnui din nou creierul cu starea de relaxare și de calm, astfel încât să-ți poți stăpâni mai ușor emoțiile pe viitor și să înlocuiești gândurile negative cu pozitivitate.

Citește și:

Controlul respirației este o altă tehnică eficientă care te va ajuta să-ți ții anxietatea sub control și să învingi complet această condiție odată cu trecerea timpului. Pentru a o realiza, trebuie să închizi ochii și să inspiri pe nas în timp ce numeri până la 4. Ține-ți respirația în timp ce numeri din nou până la 4, iar apoi expiră ușor pe gură, timp de alte 4 secunde. Repetă acest exercițiu pentru câteva minute în fiecare zi.

Exteriorizează-te

Pentru o persoană care se confruntă cu o formă de anxietate, exteriorizarea și împărtășirea trăirilor interioare cu apropiații este o metodă foarte bună prin care să scoată la suprafață toate sentimentele de teamă și de nesiguranță pe care, cel mai probabil, a încercat fără succes să le suprime.

Citește și:

Atunci când vorbești deschis despre stările tale vei putea să ai o privire de ansamblu asupra lor și să realizezi că sunt complet nejustificate, neavând vreun fundament real. Mai mult, atunci când te deschizi prietenilor sau familiei, există șanse foarte mari ca unul dintre apropiații tăi să se fi confruntat, într-un anumit moment, cu aceeași problemă și să-ți poată da sfaturi despre cum a reușit să învingă această problemă.

Anxietatea este un dușman ascuns, cu care trebuie să lupți astfel încât să redobândești controlul asupra vieții tale. Începe cu pași mici, ai răbdare cu tine și bucură-te de fiecare mică victorie pe care o vei obține de-a lungul drumului.

Sursa Foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.