Setari Cookie-uri

Cat de importanta este buna organizare a meselor pentru a avea un stil de viata echilibrat?

Auzim din toate părțile despre importanța unui stil de viață sănătos, dar probabil puțini sunt cei ce reușesc cu adevărat să respecte toți pilonii necesari pentru a avea un stil de viață sănătos. 

Hidratare, mișcare, relaxare, alimentație și un somn de calitate, oare câți reușesc să le respecte pe toate?

Să-i spunem, mai bine, stil de viață echilibrat.

Cum reușim să găsim echilibrul în acest ritm de viață accelerat, în care încercăm să ne împărțim corect între viața personală, cea profesională, dar și restul activităților de zi cu zi?

Nu este străin termenul de organizare, ba din contra, putem spune că în ultimii ani auzim tot mai des despre importanța organizării pe diferite planuri.

Subiectul nostru este în strânsă legătură cu alimentația, aceasta jucând un rol important, iar o bună organizare a meselor contribuie în găsirea acestui echilibru pe care ni-l dorim.

Ce înseamnă organizarea meselor și cât de importantă este planificarea acestora în avans?

Citește și:

În primul rând, planificarea meselor ne ajută să fim mai echilibrați în ceea ce privește alegerile alimentare. Un plan alimentar bine conceput te va ajuta să respecți mai corect cantitățile la cumpărături, tinând cont de preferințele întregii familii.

În același timp, un alt beneficiu în planificarea meselor, este evitarea risipei alimentare.

Desigur, un alt aspect important, planificarea alimentară te va ține departe de micile ronțăieli din timpul zilei, astfel încât pe masură ce devii mai organizat, nu vor întârzia să apară și rezultate ale aspectului fizic, mai ales dacă ai ca obiectiv pierderea în greutate.

Spun asta mai ales pentru că planificarea alimentară are la bază o listă de cumpărături. Listă de cumpărături care de cele mai multe ori este împărțită pe categorii, iar prima categorie, și cea mai consistentă, este cea a legumelor, fiind de bază în multe preparate culinare. Legume și fructe, lactate, carne, făinoase și cereale, necesare pentru prepararea mâncărurilor, dar și pentru a te bucura de toți nutrienții esențiali.

Citește și:

Lista de cumpărături trebuie să includă toate alimentele necesare pentru următoarea săptămână, având în vedere toate mesele (mic dejun, prânz și cină, dar și nelipsitele gustări)

Vizionare placuta


Salutare, eu sunt Daniela Niculi, absolventă a unei Facultăți de Drept, dar care a ales să împărtășească idei, recomandări și rețete pentru un stil de viață echilibrat. Sunt mamă, iar din...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.