Setari Cookie-uri

Cat de importanta este buna organizare a meselor pentru a avea un stil de viata echilibrat?

Auzim din toate părțile despre importanța unui stil de viață sănătos, dar probabil puțini sunt cei ce reușesc cu adevărat să respecte toți pilonii necesari pentru a avea un stil de viață sănătos. 

Planificarea alimentară salvează timp pentru tine și cei dragi. Nu vei mai fi zilnic sub întrebarea „Noi ce mâncăm astăzi?” Iar acesta este unul dintre cele mai importante beneficii, doar că pe lângă acestea mai sunt câteva importante, spre exemplu:

Economie în bugetul familiei

Când ai un plan alimentar bine stabilit, nu vei adăuga alimente în coșul de cumpărături, doar ca să fie pe stoc. Asta înseamnă atât atenție acordată bugetului, dar și evitarea risipei alimentare. Câte dintre alimentele cumpărate fără sens nu au ajuns, din păcate, la gunoi? Fie pentru că am uitat de ele, fie pentru că au expirat.

Alegeri sănătoase

În categoria alegerilor sănătoase intră, fără dar și poate, mâncarea gătită. Cu cât ne vom preocupa mai mult de gătitul acasă, din ingrediente naturale, cu atât mai mult ne vom putea bucura de alimentație echilibrată

Citește și:

Nivel crescut de energie

Prin organizarea și planificarea meselor în avans, vei avea din timp pregătite mesele, astfel încât nu vei mai priva organismul de nutrienți esențiali, în momente cheie din zi. De aici vine energia, hrana este combustibilul nostru, iar fără combustibil nu ar putea funcționa. În lipsa acestui combustibil intervine oboseala și lipsa de energie. Alegerile sănătoase, alimentele nutritive și mesele organizate, vor asigura un nivel crescut de energie pentru a putea îndeplini toate sarcinile de peste zi.

Nu este ușor să faci o schimbare, dar pentru toate beneficiile pe care această planificare le aduce, tot merită o încercare, după care va deveni obișnuință. Pentru că cel mai greu este până începi să descoperi beneficiile ce nu întârzie să apară.

Citește și:

Dacă veți implementa organizarea meselor de la o săptămână la alta veți remarca că instalarea unui alt stil de viața se va produce cu ușurință.

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Vizionare placuta


Salutare, eu sunt Daniela Niculi, absolventă a unei Facultăți de Drept, dar care a ales să împărtășească idei, recomandări și rețete pentru un stil de viață echilibrat. Sunt mamă, iar din...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.