Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

Nu va faceti griji, in general musulmancele si gramatica nu se inteleg prea bine. Deci greu de crezut ca ar observa vreo greseala, decat poate una din capul lor - cum ar fi ca "imi dau cu parerea" este ceva vulgar in limba romana, deoarece este construit pe acelasi tipar cu "dau cu parul". Ca sa vedeti cine era expertul in limba romana, saracul atat de prost e incat nu isi da seama ca ar trebui sa taca in privinta unor chestii care il depasesc cum ar fi potentialitatea polisemntica si sintagmatica e verbelor mostenita din latina.;
Kathara
Postat pe 8 Iunie 2009 11:25
De la: Kathara, la data 2009-06-08 11:25:44Nu va faceti griji, in general musulmancele si gramatica nu se inteleg prea bine. Deci greu de crezut ca ar observa vreo greseala, decat poate una din capul lor - cum ar fi ca "imi dau cu parerea" este ceva vulgar in limba romana, deoarece este construit pe acelasi tipar cu "dau cu parul". Ca sa vedeti cine era expertul in limba romana, saracul atat de prost e incat nu isi da seama ca ar trebui sa taca in privinta unor chestii care il depasesc cum ar fi potentialitatea polisemntica si sintagmatica e verbelor mostenita din latina.;

Si perla asta cine a scos-o? Asta cu datu' cu parerea care se intelege 'dat cu parul"? Dealtfel ce mai conteaza? Una dintre "mondene", fara doar si poate

Si eu subscriu, Scorpiow-le nu-ti fa probleme, nu-si dau ele seama unde e scris gresit... Nu-si dau ele seama unde TRAIESC gresit, cum sa-si dea seama unde e scris gresit?

Cat despre banii si masina aia de care vorbesti... Stau si ma intreb: Mai oameni buni, tot asa sa fi ramas majoritatea femeilor in Romania? Lipsita de perspective si ambitii? Adica... daca vrea "masina si bani", de ce varianta "mi le fac singura" nu intra la socoteala? Zic "majoritatea", pentru ca eu am prietene care traiesc in tara, si isi platesc singure apartamente si masini... Deci... Se poate!
Dor_a
Postat pe 8 Iunie 2009 12:10
De la: Kathara, la data 2009-06-07 11:57:52
De la: _stef80_, la data 2009-06-07 02:43:14

ESTI GRAV AFECTATA...!!!!!!!!!!!!

pt oameni ca tine ,"ezista"o singura solutzie..
trateaza-ti himenul prafuit..., foloseste cele mai tari insecticite pt paienjeni..
si du-ti neuronul grav afectat de "boala lui calache''la psihiatru..
in rest esti ok...

Inca o data, fa bine si nu te mai lega de mine. Eu nu sunt una din proastele tale, sa-i bagi gheata printre tate ca sa ai ce linge pe urma. Penibil.

nu am bagat gheata nimanui printre tate si nu am lins dupa..
prietenele mele nu-s proaste asa dupa cum bine stii
te rog sa nu le mai jignesti fara motiv..
_stef80_
Postat pe 8 Iunie 2009 12:23
De la: Kathara, la data 2009-06-07 11:59:12
De la: _stef80_, la data 2009-06-07 02:24:03
"nu te baga in rahat ,ca te mananca porcii.."

Ma tem ca nici un proverb nu cunosti corect, in fine, probabil esti mult mai familiar cu rahatul decat cu orice altceva.

am spus un adevar si nu un proverb..
atat patrupezii cat si unii bipezii mananca rahat ,cum ai mancat tu in postul de mai sus..
si iarasi..,intevine vocabularul tau elevat..
_stef80_
Postat pe 8 Iunie 2009 12:28
"Pe de alta parte, da-mi voie sa-ti spun noutatile: Kathara are un iubit de mai bine de 4 luni, cred... Deci, problema cu himenul s-a rezolvat... "

SENZATIONAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kathara are un iubit de 4 luni si nu mai este virgina..
sper sa-ti potoleasca starile febrile la timp..
daca are sange musulman si afli mai tarziu.., la fel vei injura aici..??

nu am nimic cu tine...
ma deranjaza doar faptul ,ca nu poti sa porti o conversatie fara sa jignesti si sa provoci scandaluri..
te iei de calitatile fizice ale celuilalt,atunci cand tu nu le prezinti pe ale tale..
ce ai cu parintii celor care nu-ti impartasesc ideile..??

cea ce se pertece aici,este o campanie de denigrare,un razboi al religiilor,nu o discutie despre portul femeii musulmane..
personal ,cred ca ar trebui sa fim mai toleranti unii cu altii..in fond exista doar un singur Dumnezeu,indiferent cum ii zic unii sau altii sau de obiceiurile fiecarei religii in parte..
hai sa lasam fiecaruia dreptul sa aleaga si sa hotarasca ce face cu viata lui..
multi dintre ei ne sunt superiori din multe p.d.v...
mai greu pt unii dintre noi ,este sa recunoastem..

folosind expresii de gen..
"saracul atat de prost e incat nu isi da seama ca ar trebui sa taca in privinta unor chestii care il depasesc cum ar fi potentialitatea polisemntica si sintagmatica e verbelor "

nu inseamna ca esti superioara femeii musulmane,ba din contra iti aduce un minus..
si daca ai fi,ar trebui sa ti-o recunoasca ele..
_stef80_
Postat pe 8 Iunie 2009 12:59
mafia_nrr1
Postat pe 8 Iunie 2009 13:07
un tzuc special venit din suflet,dulce si sincer pt mafiuta...
_stef80_
Postat pe 8 Iunie 2009 13:14
De la: _stef80_, la data 2009-06-08 13:14:55un tzuc special venit din suflet,dulce si sincer pt mafiuta...

o bere rece si trece.....
mafia_nrr1
Postat pe 8 Iunie 2009 13:18
Dor a....sincer nu am nimic cu ce'i care s'au nascut musulmani,yo am ce am cu nenorociti aia de babalaci,care nenorocesc niste copile,aia care sunt trecuti bine peste 40 ani,si cumpara o copila naiva,cu o bijuterie si niste toale,nu am vazut un barbat musulman de 20 ani si ceva cu o femie romanca,numai babalaci,stiu foarte bine ce spun,in romania sunt mari patroni si acolo muritori de foame
scorpyoW
Postat pe 8 Iunie 2009 13:42
De la: _stef80_, la data 2009-06-08 12:59:00"Pe de alta parte, da-mi voie sa-ti spun noutatile: Kathara are un iubit de mai bine de 4 luni, cred... Deci, problema cu himenul s-a rezolvat... "

SENZATIONAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kathara are un iubit de 4 luni si nu mai este virgina..
sper sa-ti potoleasca starile febrile la timp..
daca are sange musulman si afli mai tarziu.., la fel vei injura aici..??

nu am nimic cu tine...
ma deranjaza doar faptul ,ca nu poti sa porti o conversatie fara sa jignesti si sa provoci scandaluri..
te iei de calitatile fizice ale celuilalt,atunci cand tu nu le prezinti pe ale tale..
ce ai cu parintii celor care nu-ti impartasesc ideile..??

cea ce se pertece aici,este o campanie de denigrare,un razboi al religiilor,nu o discutie despre portul femeii musulmane..
personal ,cred ca ar trebui sa fim mai toleranti unii cu altii..in fond exista doar un singur Dumnezeu,indiferent cum ii zic unii sau altii sau de obiceiurile fiecarei religii in parte..
hai sa lasam fiecaruia dreptul sa aleaga si sa hotarasca ce face cu viata lui..
multi dintre ei ne sunt superiori din multe p.d.v...
mai greu pt unii dintre noi ,este sa recunoastem..

folosind expresii de gen..
"saracul atat de prost e incat nu isi da seama ca ar trebui sa taca in privinta unor chestii care il depasesc cum ar fi potentialitatea polisemntica si sintagmatica e verbelor "

nu inseamna ca esti superioara femeii musulmane,ba din contra iti aduce un minus..
si daca ai fi,ar trebui sa ti-o recunoasca ele..

Dragutule, nu te-a bagat nimeni in seama, vazi-ti de propasire.
Kathara
Postat pe 8 Iunie 2009 14:10
De la: scorpyoW, la data 2009-06-08 13:42:03Dor a....sincer nu am nimic cu ce'i care s'au nascut musulmani,yo am ce am cu nenorociti aia de babalaci,care nenorocesc niste copile,aia care sunt trecuti bine peste 40 ani,si cumpara o copila naiva,cu o bijuterie si niste toale,nu am vazut un barbat musulman de 20 ani si ceva cu o femie romanca,numai babalaci,stiu foarte bine ce spun,in romania sunt mari patroni si acolo muritori de foame

De acord cu tine... totusi, eu cred ca ia o anumita... configuratie a constiintei sa faci d-astea... Adica varsta (recte, naivitatea) nu poate fi scuza. Ce naiba, asta ar insemna ca toate fetele de 18-20 de ani si-ar pune-o cu musulmani... sau s-ar prostitua... ceea ce nu e cazul. E chestie de coloana vertebrala si constiinta propriei valori. Atunci cand stii ca ai sanse sa ti le faci singura candva, mai accepti sa sari in patul babalacului (sau doar hadulului)?
Cum spunea cineva mai sus, s-a casatorit cu un musulman (sau doar sta cu el,n-am inteles bine) dar a ramas la credinta ei (ceea ce implica traditii, cultura si - mai ales! - neacceptarea dependentei. Pentru ca la asta ne referim, nu la "a purta broboada sau nu"). Asta inseamna costiinta propriei valori si capacitatea de a se impune ca persoana independenta.
Dor_a
Postat pe 8 Iunie 2009 15:11
dumnezeu e intr-adevar unul, indiferent de religie sau indiferent de numele lui (allah, budha, iisus, etc), dar atunci cand se detaseaza de normele bunului simt si ale eticii, cred ca nu mai putem vorbi de asa ceva. religia in fond nu are de a face cu schingiuirea femeii, a interzicerii vinului sau cu faptul ca unei femei musulmane i se interzice sa-si arate fata. religia mahomedana da multa, mult prea multa libertate unui barbat, incat acesta de la o vreme se crede chiar allah! si asta distorsioneaza credinta, datinile, etc.
personal chiar nu le pot intelege pe aceste femei care se casatoresc cu musulmani. asta chiar inseamna a renunta la tine, la independenta. de ce trebuie sa cedez eu, cand ar putea el sa devina ortodox. aaa, contravine religiei lui? dar cu a mea nu contravine? iar pentru o masina si bani chiar nu m-as marita cu un musulman cand foarte bine pot sa ma intretin singura, sa calatoresc si sa-mi permit multe daca am ceva neuroni in cap...
Lulli
Postat pe 8 Iunie 2009 15:45
De la: Luli2, la data 2009-06-08 15:45:15dumnezeu e intr-adevar unul, indiferent de religie sau indiferent de numele lui (allah, budha, iisus, etc), dar atunci cand se detaseaza de normele bunului simt si ale eticii, cred ca nu mai putem vorbi de asa ceva. religia in fond nu are de a face cu schingiuirea femeii, a interzicerii vinului sau cu faptul ca unei femei musulmane i se interzice sa-si arate fata. religia mahomedana da multa, mult prea multa libertate unui barbat, incat acesta de la o vreme se crede chiar allah! si asta distorsioneaza credinta, datinile, etc.
personal chiar nu le pot intelege pe aceste femei care se casatoresc cu musulmani. asta chiar inseamna a renunta la tine, la independenta. de ce trebuie sa cedez eu, cand ar putea el sa devina ortodox. aaa, contravine religiei lui? dar cu a mea nu contravine? iar pentru o masina si bani chiar nu m-as marita cu un musulman cand foarte bine pot sa ma intretin singura, sa calatoresc si sa-mi permit multe daca am ceva neuroni in cap...

te contrazic .....daca esti casatorita cu un musulman nu este obligatoriu sa iti schimbi religia.Ma repet nu e vina nimanui ca ei s au nascut in aceasta religie.Sunt multi care isi depasesc conditia.Incetati sa mai generalizati.
Nu vezi ce mentalitate ai ..scuza-ma ..ce toate sunt proaste si moarte de foame??
Sunt multe femei maritate cu musulmani care au terminat o facultate klumea (deci concluzie au destui neuroni) si prin urmare au si un salariu foarte bun
Nu mai generalizati!!
Sunt cazuri unde ele au avut mai multi bani decat ei si i au sprijinit!

myeyes
Postat pe 8 Iunie 2009 15:54
si eu te contrazic, myeyes. sa spunem ca nu-ti schimbi religia, te consideri in continuare ortodoxa, dar in viata de zi cu zi te poti preface? ei au felul lor de a fi, regulile lor, scrise sau nescrise, iar tu ai crescut intr-un alt climat socio-cultural. chiar daca ti-ai dori sa iti pastrezi obiceiurile si sa nu te schimbi, la un moment dat tot te va schimba pentru ca suntem diferiti!!! daca el nu mananca carne de porc, iar tie iti place, vei observa ca vei gati din ce in ce mai putin carne de porc pentru ca el nu manaca.
cat despre mentalitatea mea, las-o in pace ca eu n-am criticat-o pe a ta. stii, am intrat pe acest topic sa-mi spun parerea, asa ca si tine, nu sa ma cert sau sa ma scuip cu tine!
femeile cu studii cum spui tu, au mai multa minte in cap ca sa-si dea seama la ce se injuga maritandu-se cu un om de alta religie
Lulli
Postat pe 8 Iunie 2009 16:14
De la: Luli2, la data 2009-06-08 15:45:15dumnezeu e intr-adevar unul, indiferent de religie sau indiferent de numele lui (allah, budha, iisus, etc), dar atunci cand se detaseaza de normele bunului simt si ale eticii, cred ca nu mai putem vorbi de asa ceva. religia in fond nu are de a face cu schingiuirea femeii, a interzicerii vinului sau cu faptul ca unei femei musulmane i se interzice sa-si arate fata. religia mahomedana da multa, mult prea multa libertate unui barbat, incat acesta de la o vreme se crede chiar allah! si asta distorsioneaza credinta, datinile, etc.

Aici voiam sa ajung! Si cu asta, basta! Eu nu mai am nimic de spus in ceea ce priveste subiectul asta. Nu ma astept ca una dintre ele sa-mi dea dreptate (ma refer la cele care stau sa le intinda barbatu' bani de buzunar si - dupa - sa dea socoteala ce au facut cu ei si unde au fost. Sau - si mai haios - sa ceara lui voie cand sa iasa din casa )
In rest, fiecare are parte de partenerul de viata pe care il merita.
Dor_a
Postat pe 8 Iunie 2009 16:20
De la: scorpyoW, la data 2009-06-08 13:42:03Dor a....sincer nu am nimic cu ce'i care s'au nascut musulmani,yo am ce am cu nenorociti aia de babalaci,care nenorocesc niste copile,aia care sunt trecuti bine peste 40 ani,si cumpara o copila naiva,cu o bijuterie si niste toale,nu am vazut un barbat musulman de 20 ani si ceva cu o femie romanca,numai babalaci,stiu foarte bine ce spun,in romania sunt mari patroni si acolo muritori de foame

asta din ce ai vazut tu dar nu e obligatoriu eu personal am vazut si musulmani de 20+ care sunt cu romance
petitange
Postat pe 8 Iunie 2009 16:21
De la: scorpyoW, la data 2009-06-08 10:03:28
De la: anca0704, la data 2009-06-08 09:14:58scorpyow, corecteaza, ca o sa rada lume de tine! se scrie caMpionat, nu caNpionat!

gata e bine asa????

pt putin!
anca0704
Postat pe 8 Iunie 2009 16:30
De la: oliv11, la data 2009-06-08 16:21:42

asta din ce ai vazut tu dar nu e obligatoriu eu personal am vazut si musulmani de 20+ care sunt cu romance

nu am auzit,stiu ce spun,stiu o poveste de iubire dintre un musulman si o romanca,care sa terminat prost,prost e putin spus tragic e cuvantul potrivit,barbatul care ea il credea alah,ea distrus familia si pe ea,mama ei a murit,tatal a ajuns pe strada,si ea arata de 40 ani desi are doar 25,iubitul ei de atunci,o ajuta acum cum poate mai bine,cat despre arab,nu mai stie nimic a plecat si a spus doar atat(vrei sa ramai cu ai tai,ramai ca mai gasesc o groaza ca tine)stiu povestea asta cu lux de amanunt,nici nu am vazut nici nu am auzit o stiu foarte bine
scorpyoW
Postat pe 8 Iunie 2009 16:36
cum am mai spus,ei nu stiu sa pretueasca femeia,e un obiect pentru ei,ca nu stiu ce profet l'ea dat acest drept,au reguli scrise:
femeia trebue sa'si acopere corpul de privirile barbatilor din jur(la care romanca noastra nu pre ii place sa faca asta)
vrea sa mearga undeva,trebue sa'si ceara voie(nu pre vad asta la romanca noastra)
cand merg undeva in conpania unor prieteni(femeia e o carpa,nu o prea baga in seama,romanca noastra nu prea vrea asta)
pot sa dau multe exemple de acest gen
yo cred daca ea nu se converteste la islam nu pre are sort de izbanda
scorpyoW
Postat pe 8 Iunie 2009 16:50
De la: Dor_a, la data 2009-06-08 16:20:22

Aici voiam sa ajung! Si cu asta, basta! Eu nu mai am nimic de spus in ceea ce priveste subiectul asta. Nu ma astept ca una dintre ele sa-mi dea dreptate (ma refer la cele care stau sa le intinda barbatu' bani de buzunar si - dupa - sa dea socoteala ce au facut cu ei si unde au fost. Sau - si mai haios - sa ceara lui voie cand sa iasa din casa )
In rest, fiecare are parte de partenerul de viata pe care il merita.

asa e, Dora. nu-ti vor da sau nu-mi vor da dreptate nici in ruptul capului! pana acum ceva timp credeam ca intr-o relatie nu conteaza chiar asa de mult religia, dar am avut o experienta foarte aproape de mine, o prietena la care tin foarte mult. nu si-a revenit nici acum, a fost groaznic! a fost si batuta cu bestialitate, au pus bani impreuna de apartament, iar la urma a ajuns in strada si inca pe ploaie. daca as fi eu singura care aduce tot felul de cazuri/intamplari adevarate despre bravii barbati musulmani, as mai avea ceva de comentat, dar nu sunt singura!
Lulli
Postat pe 8 Iunie 2009 17:46
luli 2...ca a ajuns in strada nu'i nimic,dar pe asta care o stiu yo,e critica e peste limita normalului,dar o sa vb cu persoanele in cauza sa vad daca i'mi dau voie s'o postez,daca voi primi acceptul lor cu siguranta o voi posta sa vad ce o sa mai zica atunci,asa zisi sustinatori,care ii vede pe musulmani mai presus de dumnezeu
scorpyoW
Postat pe 8 Iunie 2009 18:17
si inca ceva,ma bucur ca nu sunt singuru care stie asa ceva,si cu siguranta sunt multi alti care le stiu dar se feresc sa comenteze,din diferite motive
scorpyoW
Postat pe 8 Iunie 2009 18:25
Dora...o femeie musulmanca nu este obligata sa poarte valul (hijabul)...face asta doar daca vrea...si ti se pare rau ca o femeie sa nu bea alcool?mie mi se pare un lucru foarte bun;)
Habibah
Postat pe 8 Iunie 2009 23:19
Aaa si Dora...barbatul daca le da banii nu le cere explicatii ce a facut cu ei....si de cerut voi sa iasa din casa...nu se mai intampla de mult....foarte multe femei musulmance ies cu prietenele in oras si se distreaza...atat ca nu se duc in baruri...;)
Habibah
Postat pe 8 Iunie 2009 23:22
scorpyoW...pot spune...ca nu ai deloc dreptate...majoritatea femeilor musulmance au parte de foarte mult repesct din partea barbatilor lor....rar se gaseste sa fie asa cum spui tu...dar na este normal ca si in romania barbatul isi trateaza femeia ca pe o carpa...dar nu toti,din aceasta chestie nu trebuie sa acuzam o natie intreaga...cat despre imbracaminte...cu ce te simti bine ca iesi cat mai dezbracata sau cat mai imbracata pe strada?asta depinde dupa caracter si aici nu vreau sa jignesc pe nimeni...dar asta tine de tine ca persoana...;)...Noi musulmanii IL iubim si IL respectam pe Allah (Dumnezeu) si daca asa a fost scris in Coran noi asa facem...si mai repet nu suntem obligate sa purtam acest hijab pe cap sau cum spun altii ca ne obliga barbatul....in orice caz nu este asa...trebuie doar sa ne imbracam decent ....daca tie ti se pare un lucru rau printre a te imbraca decent...atunci eu numai zic nimic
Habibah
Postat pe 8 Iunie 2009 23:31
De la: Habibah, la data 2009-06-08 23:31:44scorpyoW...pot spune...ca nu ai deloc dreptate...majoritatea femeilor musulmance au parte de foarte mult repesct din partea barbatilor lor....rar se gaseste sa fie asa cum spui tu...dar na este normal ca si in romania barbatul isi trateaza femeia ca pe o carpa...dar nu toti,din aceasta chestie nu trebuie sa acuzam o natie intreaga...cat despre imbracaminte...cu ce te simti bine ca iesi cat mai dezbracata sau cat mai imbracata pe strada?asta depinde dupa caracter si aici nu vreau sa jignesc pe nimeni...dar asta tine de tine ca persoana...;)...Noi musulmanii IL iubim si IL respectam pe Allah (Dumnezeu) si daca asa a fost scris in Coran noi asa facem...si mai repet nu suntem obligate sa purtam acest hijab pe cap sau cum spun altii ca ne obliga barbatul....in orice caz nu este asa...trebuie doar sa ne imbracam decent ....daca tie ti se pare un lucru rau printre a te imbraca decent...atunci eu numai zic nimic

in Coran scrie sa-i omori pe toti necredinciosii, adica pe cei de alta religie..."dinte pentru dinte, ochi pentru ochi. asta tot inseamna ca-l iubesti pe Allah si-l si respecti?stii, astazi atat Biblia cat si Coranul nu mai "tin pasul" cu societatea, multe nu mai corespund.
Lulli
Postat pe 9 Iunie 2009 01:02
Te legi de cateva cuvinte.Pentru a aduce acuzatii grave unei religii...citeste tot contextul nu doar ce vrei tu;)
Habibah
Postat pe 9 Iunie 2009 01:08
De la: Habibah, la data 2009-06-09 01:08:03Te legi de cateva cuvinte.Pentru a aduce acuzatii grave unei religii...citeste tot contextul nu doar ce vrei tu;)

am citit tot Coranul :) si toata Biblia. daca tu crezi ca in Biblie nu sunt lucruri care contravin la ceea ce se intampla, te inseli. nu ma leg de doua cuvinte, stai linistita, nu-mi sta in fire sa fac acuzatii asa netam ni sam.
Lulli
Postat pe 9 Iunie 2009 02:00
Nu cred ca am zis eu ceva de Biblie si probabil oi fi citit tu Coranul dar se pare ca nu ai inteles nimic...nu vreau sa te jignesc dar asta este parerea mea....o seara placuta in continuare;)
Habibah
Postat pe 9 Iunie 2009 02:25
De la: Habibah, la data 2009-06-08 23:31:44 ..Noi musulmanii IL iubim si IL respectam pe Allah (Dumnezeu) si daca asa a fost scris in Coran noi asa facem...

Vorbesti foarte bine romana pentru o musulmanca. Sau esti romanca?? Sunt putin confuza.... Romania nu e o tara crestin - ortodoxa de la "facere"?
rashela
Postat pe 9 Iunie 2009 02:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
kudika ajutor :( 2 De la: andreea_n_x 1 Iunie 2010 00:45
Buna 3 De la: kudika_931429 20 August 2013 14:03
Ce sa facem sa scapam de gelozie? 48 De la: kudika017596 24 Martie 2013 12:26
inchirieri rochii de mireasa 1 De la: bestbride 17 Februarie 2010 18:38
haine cu noduri!!???!!! 4 De la: kudik_utza 26 Iulie 2009 09:51