Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

sunt convinsa ca exista oameni pe lumea asta care isi schimba religia (indiferent care) din convingere,dar asta presupune o oarece cunoastere a propriei religii si a cele alese apoi + un dram de respect pentru oricare religie.
religia in sine e un subiect delicat si intotdeauna trebuie tinut cont ca e foarte usor sa-i jignesti cuiva absolut gratuit credinta aruncand fara discernamant cu cuvinte. insasi chestia asta e un pacat pentru ca atata timp cat superi pe cineva te afli in sfera negativului. filosofic vorbind,nu fac referire la povesti cu balauri (diavol) si nici la frica de Dumnezeu. am mai zis-o pe forum aici,e gresit sa-ti fie frica de Dumnezeu ((nu sunt de acord cu a face sau a nu face ceva din frica de Dumnezeu pentru ca apare un semn ingrijorator de intrebare: oamenii care gandesc asa oare cum ar proceda daca,sa zicem,ar afla ca nu exista Dumnezeu?) ,corect e sa il iubesti si sa-l respecti,respectul venind din dragoste si daca pot sa zic admiratie,nu frica,ca nu suntem in Mafia lui Don' Corleone.
si apoi vine respectul fata de sine si de ceilalti,asemanatori tie sau nu,incercarea de a-i intelege pe ceilalti,dezvoltarea empatiei..
de fapt religiile in esenta lor ii invata pe oameni numai lucruri pozitive,trist sau mai bine zis revoltator este ca sunt destule exemple in istorie si in istoria contemporana de oameni care s-au folosit de religie sau mai bine zis au folosit-o ca paravan,scuza,justificare pentru niste actiuni care nu au avut cu nimic de-aface cu religia (cruciade,IRA,Kosovo etc etc). si mai grav este ca au reusit sa manipuleze opinia publica si sa instige la ura popoare intregi. iar asta,din punct de vedere religios e un mare pacat,de aici se poate vedea ca toate chestiile de genul asta nu au cu nimic de-aface cu religia.

deci.. ati trecut la alta religie pentru un barbat,din convingere sau din alt motiv,ok.. dar nu uitati sa respectati vechea vostra religie si pe celelalte si nu uitati: un om care nu stie sa-i respecte pe ceilalti este un om inferior d.p.d.v. spiritual.
mimoz
Postat pe 21 August 2009 17:25
Cum singura spui, religiile n au decat invataturi pozitive si consecintele nefericite ale actelelor comise in numele religiei au alte cauze.
De ce crezi ca religia e cel mai mare catalizator al emotiilor, ca se intampla s o parasesti sau s o schimbi din convingere, ca exista intre religii si credincosii lor motive de neintelegere, in ciuda unui miez pozitiv comun, ca exista ideea de singura religie adevarata?

Respectul si iubirea de Dumnezeu si respectul pt credintele altora sunt conventii pe care oamenii le iau, mai mult sau mai putin, in serios dupa cat de educati, de cu bun simt sau inclinati sa gandeasca si sa incerce sa afle sunt.

Aceste norme de comportament civilizat inseamna diferite lucruri pt diferiti indivizi. E sigur insa ca nu poti sa parasesti o religie si s o respecti in acelasi timp.

Poti insa sa fii tolerant si sa cruti sensibilitatile celor care nu le cruta pe ale tale, fiind ca apparent ai tradat.

In sinea lui fiecare crede ca numai el are dreptate. Fara o cunoastere comprehensiva a istoriei religiilor comparate si a istoriei in general, dintr un punct de vedere liber de orice bias si fara dialog sincer sustinut la diferite niveluri, toate in numele binelui omenirii, acest real si bazic conflict, va aduce lumea la rebarbarizare cum a si inceput si probabil s a mai intamplat de a lungul mileniilor, sau la anihilare totala cum nu e exclus, tiinand cont de posibilitatiile si tendintele singurei Super Power si gradul de acceptare a mereu crescande coalitii “of the willing”.
salimgandapur
Postat pe 22 August 2009 14:40
De la: , la data 2008-01-18 14:00:07cind vezi pe strada o femeie ingrijita,imbracata la 4 ace,cu respectarea gamei cromatice + un val din matase mi se pare de-a dreptul frumos...de ce romanii critica acest mod de imbracaminte?oare este chiar atat de urit sau inspaimantator???????sau pur si simplu hijab-ul sau valul islamic nu intra in categoria moda,sexy sau trendy??????

nimeni nu critica valul, in Romania suntem toleranti cu obiceiurile altor natii, cu conditia ca si alte natii sa ne respecte obiceiurile noastre si sa nu incerce sa ni le schimbe. valul, in categoria sexy????nu prea cred. e un obicei religios. tine de religie, nu de moda. ca si moda l-a preluat, ca a fost un trend cu baticul, asta e adevarat. dar cine il poarta il poarta din motive religioase, nu ca sa fie trendy.cel putin la musulmani.
mkdisk
Postat pe 24 August 2009 12:00
Fetelor,voi ati vazut "CLONA"!!!
Povestile astea apar foarte explicite in acest serial.Nu sunt incredibile,dar voi le descrieti 100% ca in telenovela.
Sa fie o simpla coincidenta?
balanta65
Postat pe 13 Septembrie 2009 09:37
De la: balanta65, la data 2009-09-13 09:37:35Fetelor,voi ati vazut "CLONA"!!!
Povestile astea apar foarte explicite in acest serial.Nu sunt incredibile,dar voi le descrieti 100% ca in telenovela.
Sa fie o simpla coincidenta?

Sa fim serioase, Clona e lapte si miere fata de realitate.
Kathara
Postat pe 13 Septembrie 2009 10:48
De la: , la data 2008-03-08 15:43:26in legatura cu poligamia...vivi anna...in orasul unde traim noi shfaameer nu exista nici un barbat casatorit cu mai multe femei...si orasul are 40 000 locuitori,fa concluzii.....tu ai stat 6 luni in israel dar eu locuiesc deja de 3 ani acolo si viata chiar e frumoasa...poate tu ai vazut o familie unde nu e respectata religia,caci un musulman adevarat e obligat de dumnezeu sa-si respecte sotia,mama,sora,bunica...in sfantul koran este un verset unde scrie ca:"raiul este sub picioarele femeilor voastre.."asa ca respectul pu femeia musulmana e maxim....si toata lumea munceste aici,din cercul meu de cunoscuti toate femeile lucreaza...si a trecut moda cu 10 copii,acum tinerile familii fac 2 copii dar carora le pot da totul.........

Cum adica..."caci un musulman adevarat e obligat de dumnezeu"???Care Dumnezeu...Alah...vrei sa zici...!"Koranul"...nu este sfant..pentru ca ei nici macar nu au cuvantul asta in dictionar..si el se numeste Quran...si mai multe!!
Capjuna
Postat pe 18 Septembrie 2009 18:07
nu va mai agitati. peste 15 sau 20 de ani avem toate sansele sa devenim musulmani cu torii. deja religia dominanta pe glob la ora asta este cea musulmana. si la rata lor demografica o sa vedeti. recitam toti versete din koran peste 20 de ani.asa ca traiti cat mai puteti fara voaluri doamnelor.
bee_bee
Postat pe 18 Septembrie 2009 18:21
De la: pace, la data 2008-03-13 15:18:37 ,,Maria mama lui Isus purta val pe cap asa cum poarta calugaritele noastre in ziua de azi.Nici macar unfir de par nu iesea la iveala la fel ca femeile din acele timpuri apoi spuneti-mi care dintre voi poarta asa ceva?pt ca femeile musulmane respecta traditia Mariei si ar trebui si voi sa o respectati la fel.
Capjuna
Postat pe 18 Septembrie 2009 20:32
De la: , la data 2008-03-14 14:50:03de ce simtiti necesitatea sa atacati?????chiar e greu sa fii tolerant in ziua de azi????nu-mi place sa dovedesc cuiva ca am dreptate,fiecare cu sufletul si pacatele sale...vivi anna m-ai intrebat cum e viata in israel printre rachete...hmmmmmmmm..daca zici ca e asa de rau acolo si sunt bombe in supermarketuri atunci de ce vii"aproape in fiecare vara"in vizita???????????:)nu ti-i frica??????de rachete?stii...viata e frumoasa aici,si sunt fericita ca ma aflu pe pamantul sfant...si nu as pleca in romania sau alta tara pu nimic....la ce imi trebuie ura voastra si intoleranta???tu spui ca noi musulmanii suntem indoctrinati...dar e totul invers...voi aveti o idee fixa,un sablon de gandire si nu vreti sa vedeti adevarul...va rotiti in jurul unor exemple si nu vreti sa deschide-ti ochii pu a vedea si alta parte a lucrurilor...

nu pot sa cred...:))) Parerea ta incepe cu...de ce simtiti necesitatea sa atacati...musulmanii sunt si fac si dreg...cand tu singura =))))) "nu as pleca in romania sau alta tara pu nimic....la ce imi trebuie ura voastra si intoleranta"!!!!!Vorbiti de crestini...dar nimeni nu a aruncat cu noroi in voi musulmanii, pur si simplu noi femeile ne.am exprimat parerea...."noi nu am accepta valul...etc"...voi subliniati femeia crestina care isi arata si este placuta ca un obiect...dar VOIIII buricul pamantului...hai sa fim seriosi!;)
Capjuna
Postat pe 18 Septembrie 2009 20:37
Legea islamica este foarte drastica , mai ales la femei sunt ingradite aproape toate drepturile ! In lumea araba si acum se mai practica haremul si sclavia ! Prin voalul islamic femeia este ferita de privirile barbatilor , ca pentru ele exista doar stapanul [ sotul ] , si cand ies in oras , obligatoriu numai insotite de cineva in varsta din familie , cu voalul pe fata !Asa ca nu e nici moda, nici traditie !! este un paravan intre femeie si alti ochi !
Dindirel
Postat pe 25 Septembrie 2009 19:49
Depinde de tara....eu cred ca este vorba de traditie.........
simonacantaragiu
Postat pe 27 Septembrie 2009 23:30
De la: simonacantaragiu, la data 2009-09-27 23:30:30Depinde de tara....eu cred ca este vorba de traditie.........
:

sml-love0049: In toate tarile islamice, in afara de Turcia este asa ! Femeia este roaba, sclava sotului !
Dindirel
Postat pe 28 Septembrie 2009 17:07
eu sunt casatorita de 18 ani cu un musulman si nu e asa cum zic unii depinde de felu tau si ce fel de educatie a primit acasa sotul meu e din kusadasi turcia e frumos voalu islamic dar nu e obligatoriu cel putin in turcia numai habotnicii te obliga ca sotie sal porti iar barbatii iubesc enorm copii si nevestele daca vrei sa lucrezi nu te opreste eu una lucrez intrun spital dar nu toti sunt la fel asa ca cunoastetii familia si pe ei bine inainte de a face pasul cel mare
kudika024067
Postat pe 28 Septembrie 2009 19:45
nu te obliga nimeni intro tara musulmana sa acopericapul astea sunt minciuni
kudika024067
Postat pe 28 Septembrie 2009 19:58
De la: kudika024067, la data 2009-09-28 19:58:23nu te obliga nimeni intro tara musulmana sa acopericapul astea sunt minciuni

Numai in Turcia nu te obliga nimeni in celelalte tari da, femeile sunt obligate !
Dindirel
Postat pe 30 Septembrie 2009 17:15
De la: dindirel, la data 2009-09-30 17:15:53
De la: kudika024067, la data 2009-09-28 19:58:23nu te obliga nimeni intro tara musulmana sa acopericapul astea sunt minciuni

Numai in Turcia nu te obliga nimeni in celelalte tari da, femeile sunt obligate !

Nu e adevarat!
myeyes
Postat pe 30 Septembrie 2009 21:23
nu intzelg, de ce ii f *.te pe unii grija atat, de ce fac altii
www_
Postat pe 30 Septembrie 2009 21:28
De la: www_, la data 2009-09-30 21:28:34nu intzelg, de ce ii f *.te pe unii grija atat, de ce fac altii

Pai pe tine de ce te f'ute grija atat?
Kathara
Postat pe 30 Septembrie 2009 21:35
Fetelor nu stiu exact ce ati dezbatut in atatea pagini,dar din ce stiu eu si ce am vazut in alte familii cu soti musulmani,oamenii acestia sunt extremisti (nu toti,nu generalizez) si la ei nu exista termenul de "recomanda","sugereaza" ,ci obliga!!!Tatal meu a fost in Siria,cred ca am mai spus povestea si mi-a spus ca femeia acolo era vazuta gen sclava Isaura,cel putin la familiile pe care le-a vazut el.In afara de faptul ca erau imbrobodite din cap pana-n picioare la 50 de grade,nici nu ieseau din camerele lor daca nu erau chemate de sot,nu stiu saracele ce viata or avea,daca le intreaba si pe ele cineva daca le doare ceva,daca nu le place ceva!
Am cunoscut si la noi o familie ,sotul e sirian,sotia romanca si traiesc aici,dar din ce mi-a spus ea,cand merg in Siria el se transforma oarecum,devine asupritor cumva,mai ales in preajma familiei lui,ca si cand ar trebui sa demonstreze ca el e seful si ca ea asculta orbeste tot ce-i dicteaza el.Noroc insa ca ajuns inapoi in Rom redevine omul calm si ok su care traieste de 20 de ani.Cred ca e o indoctrinare acolo si femeile astea ori nu vor sa recunoasca,ori s-au obisnuit sa fie tratate ca niste papusi...
Si ca sa fiu on topic-valul islamic mi se pare ok si la noi femeile de la tara de ex poarta batice,atata timp cat e o alegere personala si nu un lucru impus!
luyyzz
Postat pe 30 Septembrie 2009 21:39
De la: Kathara, la data 2009-09-30 21:35:01
De la: www_, la data 2009-09-30 21:28:34nu intzelg, de ce ii f *.te pe unii grija atat, de ce fac altii

Pai pe tine de ce te f'ute grija atat?

doar, pt ca vad ca unii nu pot trai .fara sa poarte grija altora
www_
Postat pe 30 Septembrie 2009 21:49
Din moment ce nici tu nu poti trai de grija altora, n-ar fi mai bine sa vezi barna din ochiul tau mai intai?
Kathara
Postat pe 30 Septembrie 2009 21:57
e doar concluzia ta
pot sa traiesc ,cu musulmanii in casa ,mai ales pe un forum public..
tu, ai putea vreodata
www_
Postat pe 30 Septembrie 2009 22:09
nici nu stiu cu ce sa incep...incep prin a spune k nu am nimic cu musulmanii,desi,poate ar fi treb sa am...sau poate nu!!!sa va spun si de ce:am o sora mai mik care a fost maritata cu un muslman!!!era o fata de 19ani frumoasa si ft desteapta(nu o laud k e sor'mea)..intrase la fac a4a din judet...acolo l-a cunoscut pe mujadin,anu' 4 la medicina..nu pot sa va explic kt de dulce si bland era acel baiat...era exact dupa tiparul surorii mele:dulce,cald si totodata nebun,amuzant!lla 21ani s-a logodit cu el,au facut si o nunta frumoasa in romania doar cu oameni din partea noastra...din partea lui doar prietenii!!au plekt in germania sa isi dea el doctoratul si k luna de miere,iar apoi au stat 1an si in arabia saudita la ai lui!!!noi ii cunosteam pe ai lui deoarece vb pe mess si ne vedeam prin web...avea 5frati...knd a ajuns acolo a intalnit iadul pe pamant:stateau toti intr-o casa imensa si tin sa mentionez k toti barbatii din fam erau medici,iar sotiile erau casnice!!aveau o casa k un palat unde stateau toti,era k la nebuni,nu se tinea cont de nimic si de nimeni!!!socrul era cel mai tiran om posibil dp fata pamantului,iar soacra o femeie supusa si dulce kre o invata si pe irina(sora mea) sa fie la fel!!irina nu a purtat val,a ramas la ortodoxism..dar knd a ajuns acolo a fosty obligata de catre socru' sau sa isi puna valul!!sotul nu mai exista..era k si cum se maritase cu tatal lui mujadin...de fapt asa era in toata ksa!!nimeni nu vb decat AL' MARE!!!el dadea ordine si absolut toata lumea executa!!!irina a avut o viata nu tocmai frumoasa acolo,mai ales knd nu era sotul aksa sa ii mai tina de urat...restul nu o bagau in seama si o tratau k pe un nimic/111vb ft rar cu ea pe mess si atunci venea tot neamu' si nu ne mai intelegeam.cert este k dupa aproape 2ani,irina i-a cerut lui mujadin sa se intoark in romania sau in germania unde aveau posibilitatea sa dezvolte o afacere...a refuzat-o si i-a spus k dak vr e libera sa plece k vede k nu aici este viata ei!!niciodata mujadin nu a jignit-o cu un cuvant ce-i drept...dar tatal lui a facut mai mult decat atat,chiar s-o loveasca in aeroport!!!si nu vreau sa o mai lalai k povestea nu s-ar termina aici.acum irina e acasa,langa ai mei,dar nu mai e la fel!!!caci iubeste un om las,sufera dupa el,dar nici acolo nu se mai poate intoarce!!!ei ink nu sunt divortati,pt k irina il asteapta si acum sa vina...macar sa intenteze divortul!!!ldar el "nu mai are voie sa isi paraseasca din nou familia" mai ales pt a fi cu ea!!!deci..........asta este doar un kz....poate altii nu's asa tirani!!!multi pupici!!!
raisa11
Postat pe 1 Octombrie 2009 01:17
Asta e aiurea la ei ....au ditamai casa si toti stau in ea.....da este''ca la nebuni'' ..plus mai vin si neamurile si stau pana la 3 dimineatza si uita sa mai plece....cel mai indicat e sa stea intr-o alta casa sau apartament separat de ai lui...asa nu ai treaba cu nimeni,
imi pare rau pentru Irina sincer......nu a gresit cu nimic doar a iubit!
myeyes
Postat pe 1 Octombrie 2009 10:23
si cand te gandesti ca in cultura lor exista atata mister nici prin gand nu-ti poate trece ca de fapt in spatele acelui val se ascunde o lume nestiuta o lume plina de durere suportata de femeie .....
nu este primul caz despre care aflu in genul acesta.....
everything_for_you
Postat pe 1 Octombrie 2009 16:16
Hmmm...Observ ca si acum va mai certatzi...nu am nimic cu nici`o religie anume...insa luati lucrurile logic...atata timp cat nu va convin Musulmanii nu trebuie sa jigniti religia...si inca un lucru foarte important...in Biblie spune ca nu ai voie sa te rogi la chipuri cioplite....Icoanele ce sunt?sunt facute cumva de Dumnezeu?...nu tot de om sunt facute...si normal nici ortodoxi nu ai voie sa manance carnea de porc...in Biblie scrie NU manca din animale care nu rumega si are copita despicata...Porcul este unul din aceste animale...Nu bea alcool GUSTA doar...nu cum am vazut de multe ori la Pasti cum vine lumea beata sa ia Lumina;)...si inca un lucru...Normal si femeile Ortodoxe trebuie sa poarte Hijab (Val) pe cap...dar am observat ca doar batranele poarta si intra doar in Biserica cu capul acoperit...pt k zic k numai acolo este Casa Domnului...De ce?cand iesi din Biserica nu te mai vede Dumnezeu?...Fecioara Maria ati vazut`o in Icoane vreodata fara Hijab (Val)?...In Biblie mai scrie ca nu ai voie sa te machezi nu ai voie sa te vopsesti etc...Si inca un lucru...Bibila a mai fost rescrisa pe cand Coranul nu;)
Habibah
Postat pe 1 Octombrie 2009 20:57
De la: inamina, la data 2009-07-22 16:57:59
De la: salimgandapur, la data 2009-07-22 16:39:21
De la: Kathara, la data 2009-07-22 10:19:11
De la: salimgandapur, la data 2009-07-22 07:41:30
De la: inamina, la data 2009-07-21 14:48:29
De la: Kathara, la data 2009-07-21 11:16:46Speak for yourself, eu il critic.

In general lumea nu il critica, la fel cum in general crestinii sunt toleranti. Fiecare are insa dreptul la o opinie, asta e frumusetea crestinismului

INAMINA, TREBUIE SA TI DAI SEAMA DE UN LUCRUL. CRESTINISMUL DELOC NU E TOLERANT CU CEI CARE CALCA LEGILE LUI DUMNEZEU.
CRESTINISMUL ACTUAL, A FOST INTRODUS DE SAUL (PAUL) DIN TARASUS, MAI MULT CA O POLITICA DECAT O RELIGIE.
BIBLIE NU PERMITE O FEMEIE SA VORBEASCA IN BISERICA. BIBLIE
BIBLIE SPUNE CA O FEMEIE DACA STA NEOCOPERITA PE CAP TREBUIE SA FIE TUNSA LA PIELE.
BIBLIE SPUNE CA TOATE NENOROCIRE DE PE LUME SUNT ADUSE DE FEMEIE PT CA EA L A FACUT PE ADAM SA GUSTE DIN FRUCTUL INTERZIS.
BIBLIE NE SPUNE CA ISUS TREBUIA SA FIE CRUCIFICAT PT PACATUL COMIS DE FEMEIE.
DACA TI AS DA CITATE DIN BIBLIE SI SA VEZI CUM FEMEIA E CONSIDERATA DE PERSOANE CARE AU CONTRIBUIT SA ADAUGE CE SI CUM AU VRUT IN BIBLIE, O SA TE DOARA CAPUL.
QURAN IN SCHIMB CONSIDERA PE ADAM LA FEL DE VINOVAT CA SI EVA SI CONTRAZICE TOT CE E SPUS DESPRE FEMEIE IN BIBLIE.
DACA VREI, POT SA TI MAI EXPLIC DESTULE, CU CITATE DIN BIBLIE SI QUR,AN.

Da ... coranul spune ca e ok sa fii pedofil, atata tot.

A, da, si in baza lui sunt femeile omorate cu pietre ACUM in Iran/ Arabia Saudita.

A, da, si mai le taie si clitorisul si labiile.

Un fleac.

ps. Biblia te depaseste, nu te mai omori. Spre deosebire de coran, nu a fost scrisa de un analfabet.

SE VEDE CA AI CAPATAT UN DOCTORAT DE LA SCOALA VRAJITORULUI VALDEMORT.
ATATA VENIN SI MIZERIE CATA SCOTI TU PE SEAMA ISLAMULUI, NICI DIAVOLUL ASUPRA CARUIA SE EXERCITAU EXORCISTI N A RESUIT DECAT SA UMPLE O CAMERA CU SCARNA SI VOMIT IN TIMP DE MAI MULTE ZILE.

TU UMPLI CU ACELEASI LUCRURI ACEST FORUM DE PREA MULT TIMP CA SA NU I REVOLTI CHIAR SI PE CEI CARE NU IUBESC ISLAMUL.

CRED CA TREBUIE SA LUAM MASURI SERIOASE DE EXORCIZARE A DIAVOLULUI CARE TE POSEDA.

DACA VREI SA SCAPI PT UN TIMP ARATA NEGRU PE ALB UNDE SCRIE IN QUR'AN CE SPUI TU.
TE DOARE CA LUCRURI PE CARE FETzELE BISERICESTI LE AU ASCUNS VREO DOUA MII DE ANI, INCEP SA IASA LA IVEALA SI SA CONTRARIEZE LUMEA INTERESATA IN RELIGIE.

SE VEDE CA ESTI DEPASITA TU DE PREA MULTE SI DACA AI FI NORMALA TE AI RETRAGE DIN MOCIRLA IN CARE INCERCI SA I INFUNZI SI PE ALTII. S AR PUTEA SA FII "BITCH-UL" DIN CARE SE VA NASTE ANTI CHRIST.

Salim, in ziua de azi lucrurile sunt foarte diferite fata de vremea lui Paul din Tarasus. Eu, in 2009, intru in biserica fara basma, in fusta chiar, si mai si vorbesc. Nu arunca nimeni cu pietre in mine. Citatele tale sunt scoasa din context. Ca si atitudine generala, crestinii sunt toleranti. Nici o religie nu este perfecta, de a lungul timpului s-au purtat multe razboaie si s a varsat mult singe din cauza religiei. Dar am evoluat. Nu putem sa traim dupa "reguli"scrise acu 2000 de ani, este impotriva evolutiei, si a bunului simt.
Nu vreau sa intru in debate-uri si nici sa dau lectii. Nu cred ca am dreptul sa judec pe nimeni, asa cum nici tu nu ai acest drept. Fiecare crede ce vrea. Si ca sa inchei si eu cu un citat : "Cine este fara de pacat sa ridice primul piatra"

Ti se pare normal sa intrii in fusta in Biserica?care mai este respectul fata de Dumnezeu??SI daca vb de ce te mai duci...acolo te duci sa asculti slujbele nu sa barfesti in Casa DOmnului;)
Habibah
Postat pe 1 Octombrie 2009 21:07
De la: Habibah, la data 2009-10-01 20:57:11Hmmm...Observ ca si acum va mai certatzi...nu am nimic cu nici`o religie anume...insa luati lucrurile logic...atata timp cat nu va convin Musulmanii nu trebuie sa jigniti religia...si inca un lucru foarte important...in Biblie spune ca nu ai voie sa te rogi la chipuri cioplite....Icoanele ce sunt?sunt facute cumva de Dumnezeu?...nu tot de om sunt facute...si normal nici ortodoxi nu ai voie sa manance carnea de porc...in Biblie scrie NU manca din animale care nu rumega si are copita despicata...Porcul este unul din aceste animale...Nu bea alcool GUSTA doar...nu cum am vazut de multe ori la Pasti cum vine lumea beata sa ia Lumina;)...si inca un lucru...Normal si femeile Ortodoxe trebuie sa poarte Hijab (Val) pe cap...dar am observat ca doar batranele poarta si intra doar in Biserica cu capul acoperit...pt k zic k numai acolo este Casa Domnului...De ce?cand iesi din Biserica nu te mai vede Dumnezeu?...Fecioara Maria ati vazut`o in Icoane vreodata fara Hijab (Val)?...In Biblie mai scrie ca nu ai voie sa te machezi nu ai voie sa te vopsesti etc...Si inca un lucru...Bibila a mai fost rescrisa pe cand Coranul nu;)

Fii linistita, si coranul a fost rescris, altfel nu sareati de fund cand va citam pasajul cu bataia zicand ca e o versiune numai.

Unde scrie in Biblie, totusi, ca nu ai voie sa te vopsesti? Iar Dumnezeu vede in sufletul tau, nu-i prea pasa de imbracaminte.
Kathara
Postat pe 1 Octombrie 2009 21:09
De la: Kathara, la data 2009-10-01 21:09:00
De la: Habibah, la data 2009-10-01 20:57:11Hmmm...Observ ca si acum va mai certatzi...nu am nimic cu nici`o religie anume...insa luati lucrurile logic...atata timp cat nu va convin Musulmanii nu trebuie sa jigniti religia...si inca un lucru foarte important...in Biblie spune ca nu ai voie sa te rogi la chipuri cioplite....Icoanele ce sunt?sunt facute cumva de Dumnezeu?...nu tot de om sunt facute...si normal nici ortodoxi nu ai voie sa manance carnea de porc...in Biblie scrie NU manca din animale care nu rumega si are copita despicata...Porcul este unul din aceste animale...Nu bea alcool GUSTA doar...nu cum am vazut de multe ori la Pasti cum vine lumea beata sa ia Lumina;)...si inca un lucru...Normal si femeile Ortodoxe trebuie sa poarte Hijab (Val) pe cap...dar am observat ca doar batranele poarta si intra doar in Biserica cu capul acoperit...pt k zic k numai acolo este Casa Domnului...De ce?cand iesi din Biserica nu te mai vede Dumnezeu?...Fecioara Maria ati vazut`o in Icoane vreodata fara Hijab (Val)?...In Biblie mai scrie ca nu ai voie sa te machezi nu ai voie sa te vopsesti etc...Si inca un lucru...Bibila a mai fost rescrisa pe cand Coranul nu;)

Fii linistita, si coranul a fost rescris, altfel nu sareati de fund cand va citam pasajul cu bataia zicand ca e o versiune numai.

Unde scrie in Biblie, totusi, ca nu ai voie sa te vopsesti? Iar Dumnezeu vede in sufletul tau, nu-i prea pasa de imbracaminte.

Citeste Biblia si ai sa vezi despre ce este vorba...;)...daca nu ii pasa de imbracaminte de ce a lasat asa scris?si de ce doar in Biserica va acoperiti capul?...cele care o fac...majoritatea nu...;)
Habibah
Postat pe 1 Octombrie 2009 21:21
De la: luyyzz, la data 2009-09-30 21:39:19Fetelor nu stiu exact ce ati dezbatut in atatea pagini,dar din ce stiu eu si ce am vazut in alte familii cu soti musulmani,oamenii acestia sunt extremisti (nu toti,nu generalizez) si la ei nu exista termenul de "recomanda","sugereaza" ,ci obliga!!!Tatal meu a fost in Siria,cred ca am mai spus povestea si mi-a spus ca femeia acolo era vazuta gen sclava Isaura,cel putin la familiile pe care le-a vazut el.In afara de faptul ca erau imbrobodite din cap pana-n picioare la 50 de grade,nici nu ieseau din camerele lor daca nu erau chemate de sot,nu stiu saracele ce viata or avea,daca le intreaba si pe ele cineva daca le doare ceva,daca nu le place ceva!
Am cunoscut si la noi o familie ,sotul e sirian,sotia romanca si traiesc aici,dar din ce mi-a spus ea,cand merg in Siria el se transforma oarecum,devine asupritor cumva,mai ales in preajma familiei lui,ca si cand ar trebui sa demonstreze ca el e seful si ca ea asculta orbeste tot ce-i dicteaza el.Noroc insa ca ajuns inapoi in Rom redevine omul calm si ok su care traieste de 20 de ani.Cred ca e o indoctrinare acolo si femeile astea ori nu vor sa recunoasca,ori s-au obisnuit sa fie tratate ca niste papusi...
Si ca sa fiu on topic-valul islamic mi se pare ok si la noi femeile de la tara de ex poarta batice,atata timp cat e o alegere personala si nu un lucru impus!
:

sml-happy0065: Asa este, ai dreptate !
Dindirel
Postat pe 1 Octombrie 2009 23:05

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Zodiile si imbracamintea 49 De la: crsfmv 18 August 2009 22:14
Idei pentru un cadou 13 De la: jurnalul 9 Decembrie 2010 19:55
sal 10 De la: yubyalexa 6 Noiembrie 2008 19:52
Majorat 20 De la: kudika039492 2 Mai 2012 16:50
Buna 3 De la: kudika_931429 20 August 2013 14:03