Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

"In Matei intre Isus si David sunt 26 de persoane
In Luca 41 pers intre Isus si David."

Nu este clara identitatea de genealogii - una poate reprezenta linia fizica, a tuturor urmasilor in timp ce cealalta poate fi genealogia regala, a celor "unsi" dintre cei din linia de sange.
Kathara
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:24
De la: Floricica20, la data 2008-10-18 16:23:06
-Isus nu s-a lasat rastignit,ba dimpotriva el a cerut mereu ajutorul chiar si cand era pe cruce:,,eli,eli,lama,sabahtani

Ignoranta la un asemenea nivel poarta un nume bine stiut de oamenii inteligenti. Iisus s-a lasat rastignit deoarece venise pe pamant cu un anume scop, acela de a spala pacatele oamenilor prin sacrificiu. Momentul de slabiciune de pe cruce arata ca pe langa Dumnezeu era si om, natura duala a lui Iisus fiind foarte importanta in crestinism.
beyonce_indragostita
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:27
De la: Kathara, la data 2008-10-18 23:12:13O sa-ti raspund deocamdata la prima parte a chestiunii. Genealogia din Matei se refera la Iisus, cea din Luca la stramosii Mariei. Deci, Eli este tatal Mariei, iar Iacov al lui Iosef. In timpurile respective daca nu exista un fiu in familie ginerele devenea "fiul" socrului sau. Iata, deci, ca nu exista nicio contradictie aici!

Neadevarata explicatia ta ,de ce inventezi explicatii daca nu le cunosti?

Sfânta Evanghelie dupã Matei

Capitolul 1.
Cartea neamului lui Iisus Hristos, zãmislirea, numele ºi naºterea. Clar se refera la Isus

Sfânta Evanghelie dupã Luca

Capitolul 3.
Predica lui Ioan Botezãtorul. Mãrturia lui despre Hristos. Botezul ºi spiþa neamului lui Iisus.

Clar amandoua se refera la Isus,deci,cauta alta explicatie mai plauzibila
Floricica20
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:29
De la: Kathara, la data 2008-10-18 23:20:42Acelasi tip de explicatie se poate aplica si in cazul celoelalte inadvertente paternale. Pe langa asta, trebuie sa tii seama de faptul ca exista obiceiul - destul de raspandit - ca un barbat sa se casatoreasca cu vaduva fratelui sau, copilui rezultand dinaceasta uniune fiind considerat a apartine inca primului sot.

Speculatii ieftine si cauti sa te indepartezi de subiect.
Floricica20
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:30
De la: wolfy, la data 2008-10-18 23:27:08
-Isus nu s-a lasat rastignit,ba dimpotriva el a cerut mereu ajutorul chiar si cand era pe cruce:,,eli,eli,lama,sabahtani

Ignoranta la un asemenea nivel poarta un nume bine stiut de oamenii inteligenti. Iisus s-a lasat rastignit deoarece venise pe pamant cu un anume scop, acela de a spala pacatele oamenilor prin sacrificiu. Momentul de slabiciune de pe cruce arata ca pe langa Dumnezeu era si om, natura duala a lui Iisus fiind foarte importanta in crestinism.

Si avea ore fixate cand era om si cand era Dumnezeu?Ca in 3 ani de profetii cam multe nu a stiut ceea ce demonstreaza natura umana pentru ca el a fost OM
Floricica20
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:32
De la: Floricica20, la data 2008-10-18 23:29:18
De la: Kathara, la data 2008-10-18 23:12:13O sa-ti raspund deocamdata la prima parte a chestiunii. Genealogia din Matei se refera la Iisus, cea din Luca la stramosii Mariei. Deci, Eli este tatal Mariei, iar Iacov al lui Iosef. In timpurile respective daca nu exista un fiu in familie ginerele devenea "fiul" socrului sau. Iata, deci, ca nu exista nicio contradictie aici!

Neadevarata explicatia ta ,de ce inventezi explicatii daca nu le cunosti?

Sfânta Evanghelie dupã Matei

Capitolul 1.
Cartea neamului lui Iisus Hristos, zãmislirea, numele ºi naºterea. Clar se refera la Isus

Sfânta Evanghelie dupã Luca

Capitolul 3.
Predica lui Ioan Botezãtorul. Mãrturia lui despre Hristos. Botezul ºi spiþa neamului lui Iisus.

Clar amandoua se refera la Isus,deci,cauta alta explicatie mai plauzibila

Pai da, evident ca amandoua se refera la Iisus, unul la Mariasi celalat la Iosef, care erau parintii lui Iisus. (cel putin pe hartie)
Kathara
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:33
De la: Floricica20, la data 2008-10-18 23:32:52
De la: wolfy, la data 2008-10-18 23:27:08

Si avea ore fixate cand era om si cand era Dumnezeu?Ca in 3 ani de profetii cam multe nu a stiut ceea ce demonstreaza natura umana pentru ca el a fost OM

Adica ce nu a stiut?
Kathara
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:35

De la: Floricica20, la data 2008-10-18 22:28:33
DESCENDENTII LUI ISUS DIN CE FIU AL LUI DAVID ?
Solomon (Matei 1 :6)
Natan (Luca 3 :31)
sus se tragea din neamul lui David?Cum asa?
Daca ar fi sa dam crezare celor doua genealogii din evangheliile lui MAtei si Luca atunci avem doua mari probleme
1- Isus avea aproape treizeci de ani, când a început sa învete pe norod; si era, cum se credea, fiul lui Iosif, fiul lui Eli,(Luca cap3 vs 23)
2 - Iacov a nascut pe Iosif, barbatul Mariei, din care S-a nascut Isus, care Se cheama Hristos(Matei cap1 vs16)
Care dintre cei doi minte?!?
Daca Luca are dreptate atunci Isus este fiul de fapt a lui Iosif si deci urmasi pe linie paterna a lui David.
Daca are dreptate Matei atiunci El este fiul Mariei si fiu adoptat a lui Iosif deci nu este urmasi pe linie directa a lui David

Simplu. Matei spune ca Iisus se tragea din Solomon, fiul lui David prin Iosef, tatal sau pamantesc, in timp ce Luca ne spune ca si Maria era descendenta lui David prin Nathan. Deci Iisus se tragea din spita lui David din ambii parinti, iar evanghelistii nu se contraziceau intre ei.
Ti-am explicat deja ce inseamna “fiu” intr-o familie evreiasca – de fapt, obiceiul se mai pastreaza si pe la noi.
Kathara
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:47
De la: Floricica20, la data 2008-10-18 23:30:37
De la: Kathara, la data 2008-10-18 23:20:42Acelasi tip de explicatie se poate aplica si in cazul celoelalte inadvertente paternale. Pe langa asta, trebuie sa tii seama de faptul ca exista obiceiul - destul de raspandit - ca un barbat sa se casatoreasca cu vaduva fratelui sau, copilui rezultand dinaceasta uniune fiind considerat a apartine inca primului sot.

Speculatii ieftine si cauti sa te indepartezi de subiect.

Deloc - explicatii cat se poate de credibile in contextul social de pe atunci. Asta consideri tu contra-argument?

Pari un copil copy/paste in orice caz.
Kathara
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:50
L-a sarutat Iuda pe Isus?
Kathara
Postat pe 19 Octombrie 2008 00:26
Cum a aflat Simon Petre ca Isus era Hristos?

a) Printr-o revelatie din cer (Matei 16:17)
b) Fratele lui , Andrei, i-a spus (Ioan 1:14)

Matei 16:17
Isus a venit în pãrþile Cezareii lui Filip, ºi a întrebat pe ucenicii Sãi: ,,Cine zic oamenii cã sînt Eu, Fiul omului?``
14 Ei au rãspuns: ,,Unii zic cã eºti Ioan Botezãtorul; alþii: Ilie; alþii: Ieremia, sau unul din prooroci.``
15,,Dar voi``, le-a zis El, ,,cine ziceþi cã sînt?``
16 Simon Petru, drept rãspuns, I-a zis: ,,Tu eºti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!``
17 Isus a luat din nou cuvîntul, ºi i -a zis: ,,Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindcã nu carnea ºi sîngele þi-a descoperit lucrul acesta, ci Tatãl Meu care este în ceruri.
18 ªi Eu îþi spun: tu eºti Petru (Greceºte: Petros.), ºi pe aceastã piatrã (Greceºte: petra.) voi zidi Biserica Mea, ºi porþile Locuinþei morþilor nu o vor birui.

Ioan (41, nu 14):
Unul din cei doi, cari auziserã cuvintele lui Ioan ºi merseserã dupã Isus, era Andrei, fratele lui Simon Petru.
41 El, cel dintîi, a gãsit pe fratele sãu Simon, ºi i-a zis: ,,Noi am gãsit pe Mesia`` (care, tîlmãcit însemneazã Hristos).
42 ªi l -a adus la Isus. Isus l-a privit, ºi i-a zis: ,,Tu eºti Simon, fiul lui Iona; tu te vei chema Chifa``, (care, tîlmãcit, însemneazã Petru).

~~~

Din nou, nu vad nicio contradictie, povestile se completeaza reciproc. Sper ca intelegi ca “nu carnea ºi sîngele þi-a descoperit lucrul acesta, ci Tatãl Meu care este în ceruri” este o metafora a credintei, nu are nimic de-a face cu lagaturile de sange ci cu dicotomic fizic/spiritual.
Kathara
Postat pe 19 Octombrie 2008 00:36

PS:nu va obositi degetele sa tastati un mesaj ca raspuns la filmulet,chiar nu ma intereeaza ignoranta unora..

Postat pe 19 Octombrie 2008 10:15
Cum sa-ti bati nevestele in Islam:

Sa dea dracu' sa zica cineva ca femeia respectiva nu stie despre ce vorbeste!

Uitati aici o femeie batute in plina strada de sotul musulman cu picioarele! oamenii doar stau si privesc, de unde rezulta ca barbatul nu face nimic rau:

http://www.youtube.com/watch?v=oFu7EAAjUXg&feature=related
Kathara
Postat pe 19 Octombrie 2008 10:53
Poate ar fi cazul sa postez si depre executiile din Iran si Arabia Saudita, asa ca lasati-ma dracu' in pace cu fericirea musulmanelor. Femeile alea nu au absolut niciun drept si sunt mai jos decat animalele, daca le omoara vreun barbat ala nu pateste nimic si aveti si tupeul nemarginit sa-mi spuneti mie ca nu-i asa!

Uitati aici, mulumnanilor, bucurati-va de ce a zis profetul, o fata de 17 ani omorata cu pietre ca s-a indragostit de un sunit. 2000 de oameni au dat in ea - uite fericirea, uite respectul, uite egalitatea.

Mi se face scarba de atata ipocrizie!
Kathara
Postat pe 19 Octombrie 2008 11:01
Pardon, din indignare am uitat sa postez clipul cu tips despre cum sa-ti bati nevasta ca la (sfanta) carte:

Kathara
Postat pe 19 Octombrie 2008 11:27
Khaled, nu te supara, dar de ce nu te casatoresti cu o femeie musulmana sau de ce nu te ai casatorit cu o femeie musulmana de la inceput ?
lover_woman
Postat pe 19 Octombrie 2008 12:21
De la: enta_el_ghaly, la data 2008-10-19 10:15:53PS:nu va obositi degetele sa tastati un mesaj ca raspuns la filmulet,chiar nu ma intereeaza ignoranta unora..

Care ignoranta draga? Imi arati o femeie din care se vad numai ochii si vrei sa-mi spui ca ea e libera? Hai sa definim libertatea. Pentru mine cuvantul asta e legat de faptul ca iti poti face propriile alegeri. Ma indoiesc ca ele au dreptul asta.
Si am si eu o intrebare: daca crezi ca musulmanele sunt mai bune decat crestinele, de ce nu te insori cu o egipteanca? De ce fratii tai s-au casatorit toti cu femei din Romania? Nu era mai bine sa-si ia drept sotii(viitoare mame ale copiilor lor) femei de la ei din tara?
beyonce_indragostita
Postat pe 19 Octombrie 2008 15:15
De la: Kathara, la data 2008-10-19 11:27:59Pardon, din indignare am uitat sa postez clipul cu tips despre cum sa-ti bati nevasta ca la (sfanta) carte

Si asta e religia despre care vor musulmanii sa ne convinga ca nu e discriminatoare la adresa femeii? Asta e religia pasnica? Mi-e mila de voi! Ramaneti acolo, in lipsa voastra de civilizatie, si lasati-ne in pace!
beyonce_indragostita
Postat pe 19 Octombrie 2008 15:31
De la: Floricica20, la data 2008-10-18 22:28:33Incearca sa-ti dai seama ce am postat mai sus de unde a copiat si cleopatra si ai sa vezi unde e greseala

De la: Floricica20, la data 2008-10-18 16:29:05Ioan -evreu,care dupa rastignirea lui Isus pleaca impreuna cu Maria(mama lui Isus ) la Efes -oras apartinind grecilor ionieni.Aici se intilneste cu Pavel iar dupa moartea Mamei lui Isus de aici isi incep amindoi propovaduirea crestinismului ( dupa anii 70-80 A.D)

M-am uitat si uite, am vazut greseala. Este una care nu tine de felul in care am interpretat eu ce ai spus tu. Pur si simplu scrie negru pe alb ca Pavel a inceput sa propovaduiasca in anii 70-80 Ad, cand el de fapt murise in deceniul sapte al primului secol.Ceea ce desigur arata ca raspandirea crestinismului a inceput mult mai devreme decat credea cleopatra. IGNORANTA!

Cat despre NT, invata sa citesti si vei intelege ce scrie in el!
beyonce_indragostita
Postat pe 19 Octombrie 2008 15:44
Iata aici un clip despre un tip care vorbeste despre faptul ca femeile nu trebuie sa aiba voie sa conduca, fiindca in cazul contrar ar putea sa-si descopere fata, sa nu fie insotite de un barbat, sa se intalneasca cu diferite persoane tinere(ce crime!). Deci femeile sunt egalele barbatilor, nu? Islamul nu le discrimineaza, nu-i asa?

(http://www.youtube.com/watch?v=i9cAa6SP79M&feature=related)
beyonce_indragostita
Postat pe 19 Octombrie 2008 15:58
Ei, si uite si un barbat care spune ca in Islam batutul nu e o regula ci o terapie, adica se foloseste numai daca femeia nu e obedienta. De parca vreun om pe planeta asta are dreptul sa loveasca un altul daca nu i se supune! A, am uitat, tarile islamice nu fac parte din lumea civilizata. Acolo o categorie de oameni- femeile, sunt obligate sa fie supuse barbatilor lor, ceea ce in mod logic inseamna ca nu au aceleasi drepturi ca si ei. Apoi, tipul mai spune ca loviturile trebuie a fie usoare, si cand e intrebat ce inseamna asta, da o explicatie naucitoare: se refera la cele care nu cauzeaza moartea, sangerarea sau ruperea oaselor. Cu alte cuvinte e normal in Islam sa-ti bati nevasta daca nu o omori si daca nu-i provoci o rana deschisa sau o fractura.Deci nu uitati: batutul femeilor nu e o regula - nu se aplica femeilor supuse, ci o terapie folosita ca sa le disciplineze pe cele neascultatoare. De exemplu, daca vii acasa si nevasta se uita la Tv cand ar trebui sa iti incalzeasca mancarea, e normal sa o bati deoarece se numeste ca o disciplinezi, acesta fiind intelesul deja celebrului verset din Coran(exemplul din videoclip).

beyonce_indragostita
Postat pe 19 Octombrie 2008 16:29
wolfy,ti-am mai zis-o....biblia este compusa din vt si nt,nimeni nu a abolit vechiul testamen in favoarea noului.....cand o sa zica papa de la roma sau alt cleric de rang inalt ca noul testament il substituie pe vechiul,si ca noul e adresat doar crestinilor in timp ce vechiul doar evreilor,atunci mai discutam,dar pana atunci cele 2 testamente sunt valabile si fac parte din biblia crestina......isus(saws)in timpul vietii sale stia de vechiul testament,si avea incredere ferma in autoritatea Bibliei care exista in timpul Sau, si la fel si ucenicii Sai. Lucrul acesta se observa clar din cateva declaratii.................................................................................................................................... Isus a spus, "Va rataciti caci nu cunoasteti Scripturile" (Matei 22:29). El isi sustine mesianitatea Sa citand din cele trei divizari ale Vechiului Testament, spunand ca "trebuie sa se implineasca tot ce este scris despre Mine in Legea lui Moise, in Proroci si in Psalmi" (Luca 24:44; cf. vs. 25-27). Isus plaseaza credinta in scrierile lui Moise la acelasi nivel cu credinta in propriile lui invataturi: "Dar daca nu credeti scrierile lui, cum veti crede cuvintele Mele?" (Ioan 5:47; cf. v.46). Pavel declara ca Dumnezeu a facut anumite fagaduinte "prin profetii sai in Sfintele Scripturi" (Romani 1:2). El ii spune lui Timotei, ucenicul sau, ca "din copilarie cunosti Sfintele Scripturi ... Aceste declaratii arata clar ca Hristos si apostolii Sai erau ferm convinsi ca Vechiul Testament, Biblia zilelor lor, era inspirat si autoritativ.DECI VECHIUL TESTAMENT CU TOT CE SCRIE IN EL,ESTE ADEVARAT,ESTE APLICABIL SI VALABIL ZILELOR NOASTRE....INDIFERENT DIN CARE TESTAMENT ITI DAU EXEMPLE,ELE SUNT ELOCVENTE SI PLAUZIBILE,DE VREME CE ISUS(SAWS)ZICE CLAR:""Dar daca nu credeti scrierile lui(MOISE), cum veti crede cuvintele Mele?" (Ioan 5:47; cf. v.46)......ESTE CLAR CA UN CRESTIN TREBUIE SA RESPECTE SI VECHIUL TESTAMENT,DAR CUM S-O FACA DACA NOUL CONTINE CONTROVERSE(DESPRE MANCAREA PERMISA,DESPRE SOTII,DESPRE CIRCUMCIZIE ETC)????????

Postat pe 19 Octombrie 2008 18:33
MI SE PARE LOGIC SA CRED IN VECHIUL TESTAMENT,CARE A FOST CONFIRMAT DE ISUS SI APOSTOLI CA FIIND SCRIERI ADEVARATE,DECAT SCRIERILE VENITE CU MULT DUPA MOARTEA LUI ISUS(NT)CARE NU CONFIRMA CELE ZISE IN VT CI INFIRMA,MULTE LUCRURI IMPORTANTE.....LE MODIFICA,LE INTERZICE SAU DIMPOTRIVA LE PERMITE,PE CAND IN VT ACESTEA ERAU INTERZISE....ASA CA PILDELE LUATE DIN VT SUNT PLAUZIBILE....DE CE MAI MANACI CARNE DE PORC???????CREZI IN CELE CONFIRMATE DE ISUS(VT)SAU CREZI IN CELE ZISE DE PETRU DUPA ISUS?????????(NT)

Postat pe 19 Octombrie 2008 18:43
ACESTE SCRIERI(VT SI NT) AU SUFERIT MODIFICARI PANA IN ZIUA DE AZI,DATORITA REGILOR ,CLERICILOR SI ALTOR FETE BISERICESTI,SI VIN CU DATE REALE EXTRASE DIN "ISTORIA CANONULUI VECHIULUI TESTAMENT:"Expresia "canon" al Vechiului Testament se refera la cele 39 de carti ale Vechiului Testament protestant scrise de profeti, istorici si poeti inspirati in perioada de dinainte de Hristos. Actuala impartire in trei sectiuni – istorica, poetica si profetica – contine 39 de carti, la fel ca in traducerile in limba greaca sau latina ale Bibliei care au aceeasi structura. Vechiul Testament ebraic este alcatuit din 24 de carti care au fost impartite in urmatoarele trei diviziuni principale:

1. Legea (torah) sau Pentateucul, care contine primele cinci carti ale lui Moise.

2. Profetii (nebi’im), impartiti in:

(a) patru "timpurii", Iosua, Judecatori, (1 si 2) Samuel, (1 si 2) Regi, si

(b) patru "tarzii", Isaia, Ieremia, Ezechiel, si cei 12 Profeti Mici intr-o singura carte.

3. Scrierile (kethubim) ce contin celelalte unsprezece carti ale Bibliei care au mai ramas, Ezra si Neemia, pe de o parte si 1 si 2 Cronici pe alta parte, alcatuind cate o singura carte.

Aceasta divizare in trei parti a Vechiului Testament ebraic in timpul lui Hristos este confirmata de propriile Sale cuvinte: "Iata ce va spuneam cand eram cu voi, ca trebuie sa se implineasca tot ce este scris despre Mine in Legea lui Moise, in Prooroci si in Psalmi" (Luca 24:44).

Conform istoricilor Bibliei, Revelaþia divinã s-a transmis în principal prin cuvânt, ºi a început sã fie pusã în scris abia dupã secolul VIII î.Hr., când societãþile regatelor Iuda ºi Israel încep sã se alfabetizeze. Procesul de punere în scris a tradiþiei religioase a vechiului Israel se accelereazã în secolul VII î.Hr., aºa încât la momentul exilului evreilor în Babilon (597 î.Hr.) cele mai multe cãrþi ale ceea ce numim azi Vechiul Testament erau deja scrise .......................................................................................................................................Filon din Alexandria (mort in 42 d.Hr.) a fost un filozof iudeu care a scris in timpul lui Hristos. Lucrarile sale contin citate din 16 din cele 24 carti ale Bibliei ebraice. Faptul ca aceste scrieri nu contin citate din Ezechiel, Daniel, Cronici si alte cinci carti mici poate fi considerat un accident,sau o fapta premeditata...................................................................................................................................Istoricul Iosif Flaviu, scriind in jurul anului 90 d.Hr., face o declaratie importanta cu privire la canon in lucrarea sa Against Apion (Impotriva lui Apion): "Noi nu avem miliarde de carti inconsecvente care sa se contrazica unele pe altele. Cartile noastre, acelea care sunt pe drept acreditate, sunt doar douazeci si doua,iar cele scrise de altii,nu sunt decat rodul mintii lor" (Josephus, Against Apion i.8, Loeb ed.)CINE LE-A ACREDITAT????SI CINE SUNT CEILALTI CARE AU SCRIS??????SI CINE A HOTARAT CA CELELALTE SUNT RODUL MINTII ,SI NU ADEVAR?????..........................................................................................................................................Declaratia lui Flaviu ca Biblia iudeilor continea 22 de carti necesita o explicatie pentru ca era cunoscut faptul ca existau 24 de carti in Biblia iudaica inainte de timpul sau. Impartirea sa in 5 "carti ale lui Moise", 13 carti ale "profetilor" si 4 carti cu "imnuri adresate lui Dumnezeu si invataturi de conduita a vietii umane" este conforma cu succesiunea cartilor din Septuaginta si nu cu cea din Biblia ebraica, o procedura de inteles daca avem in vedere faptul ca el scria pentru cititorii de limba greaca. Insa declaratia sa ca Biblia iudaica are 22 de carti era legata probabil de practica iudaica a unor oameni care AU CAUTAT SA AJUSTEZE NUMARUL DE CARTI ALE Scripturii cu numarul de litere al alfabetului ebraic. Probabil Flaviu a numarat cartea lui Rut impreuna cu Judecatorii si cea a Plangerilor cu cea a lui Ieremia, sau a lasat deoparte doua din cartile care i s-au parut lui de mica importanta. ...................."SI A LASAT DEOPARTE 2 DIN CARTILE CARE I S-AU PARUT LUI DE MICA IMPORTANTA" ADICA UN OM A HOTARAT PU TOATA OMENIREA CE E IMPORTANT SI CE NU............................................................................................................................................Un alt autor iudeu al timpului care a scris o carte apocrifa numita 4 Ezra (2 Esdras in Apocrypha) este primul martor care declara ca numarul cartilor din Biblia ebraica era 24.
ADICA NU ERAU SIGURI CE CARTI SUNT SFINTE SI MAI ALES CATE SUNT..........................................................................................................................................In scrierile Parintilor bisericii timpurii toate cele 24 de carti ale Bibliei ebraice au fost acceptate ca fiind canonice. Doar in biserica din rasarit uneori cartea Esterei a fost privita cu indoiala. Insa cartile apocrife iudaice nu au fost acceptate de scriitorii timpurii ai bisericii crestine. Scrierile asa-numitilor Parinti Apostolici, care si-au realizat lucrarile dupa moartea apostolilor pana in anul 150 d.Hr., nu contin nici un citat din apocrife ci doar cateva referiri la ele. Aceasta arata ca apocrifele nu au fost asezate la acelasi nivel cu scrierile canonice ale Vechiului Testament de catre acesti conducatori ai bisericii.
CONDUCATORII BISERICII IAR AU HOTARAT PU TOATA OMENIREA CE SCRIERI TREBUIE INCLUSE SI CE SCRIERI NU............................................................................................................................................Ieronim (sec. V), traducatorul Bibliei in limba latina, numita Vulgata, ce a devenit Biblia oficiala romano-catolica, a fost ultimul scriitor al bisericii sale care a militat puternic pentru acceptarea doar a adevaratelor scrieri ebraice si respingerea apocrifelor. Insa cei mai multi conducatori ai bisericii apusene au acceptat cartile apocrife in timpul sau si le-au acordat aceeasi autoritate ca si scrierilor Vechiului Testament. Acest lucru poate fi observat in scrierile diferitilor autori ai Evului Mediu, in unele invataturi ale Bisericii Romano-Catolice, care isi au bazele pe apocrife, si in deciziile catorva concilii regionale ale bisericii (Hippo in 393, Cartagina in 397). Biserica apuseana a recunoscut in general scrierile apocrife ca avand valoare de canon al Vechiului Testament, insa scriitorii din bisericile rasaritene le-au folosit mai cu retinere decat colegii lor din apus.
AU ACCEPTAT SI APOCRIFELE,FIIND SCRISE DE OAMENI CE TRAIAU IN TIMPUL LUI ISUS,DAR CARE SCRIAU DESPRE MOISE,CARE FUSESE CU MULT INAINTEA LUI HRISTOS.......................................................................................................................................Primul conciliu ecumenic care a luat pozitie in favoarea acceptarii cartilor apocrife ale Vechiului Testament a fost cel de la Trent. Scopul sau principal a fost sa faca planuri pentru combaterea Reformei. Deoarece reformatorii au cautat sa indeparteze toate practicile si invataturile care nu aveau suport scripturistic, si Biserica Catolica nu ar fi gasit suport pentru doctrinele sale in Biblie decat daca apocrifele ar fi fost considerate parte a Bibliei, a fost fortata sa le recunoasca drept canonice. Aceasta canonizare a fost facuta in 8 aprilie 1546 cand a fost publicata pentru prima data o lista a canonului Vechiului Testament de catre un conciliu ecumenic. Aceasta lista continea nu numai cele 39 de carti ale Vechiului Testament, ci si 7 carti apocrife precum si adaugari apocrife la cartea lui Daniel si a Esterei.
CONSILIUL ECUMENIC A ACCEPTAT UNELE SCRIERI,DOAR CA SA NU-SI PIARDA AUTORITATEA BISERICA CATOLICA......................................................................................................................................Biserica Reformata a ridicat problema apocrifelor la conciliul de la Dordrecht in 1618. Gomarus si alti teologi au cerut indepartarea apocrifelor din Bibliile tiparite. Desi aceasta cerere nu a fost urmata, denuntarea cartilor apocrife de catre conciliu a fost atat de categorica incat din acel moment Biserica Reformata s-a opus vehement folosirii apocrifelor.
AU HOTARAT PESTE 100 DE ANI SA SCHIMBE BIBLIA TIPARITA,SI SA SCOATA APOCRIFELE SI UNELE SCRIERI.......CUM E POSIBIL SA MAI CREZI IN CEEA CE E SCRIS IN ZILELE NOASTRE IN BIBLII?????????????...........................................................................................................................modificarile facute de-a lungul miilor de ani,strecoara indoiala in divina inspiratie a cartilor si in originea lor timpurie. Acest proces de secularizare, care plaseaza Vechiul Testament la acelasi nivel cu cealalta literatura antica, este mult mai daunator fata de biserica crestina decat indiferenta initiala fata de apocrife, deoarece distruge credinta credinciosului in originea divina a acelor carti ale Bibliei despre care Hristos a spus ca "ele marturisesc despre Mine" (Ioan 5:39).

Postat pe 19 Octombrie 2008 19:26
bravo floricica....ai dat exemple elocvente....sunt sute de astfel de exemple si ilogitati....profetii sunt oameni curati trimisi de la Dumnezeu,care propavaduiesc cuvantul LUI pe pamant....cum pot fi profeti si in acelasi timp "curvari"(Doamne fereste!)....ex:profetul lot:"(geneza(29:16:28)cele 2 fete a lui lot au ramas astfel insarcinate de la tatal lor.".........................................................................................................................................ex:(geneza 29:16,28)"laban avea insa 2 fete;cea mai mare se numea lea si cea mai mica rahela.IACOV a facut asa,si a ispravit saptamana cu lea;apoi laban i-a dat de nevasta pe fiica-sa rahela."CUM DOAMNE FERESTE PROFETUL IACOV,ALES DE DUMNEZEU A DORMIT CU 2 SURORI??????..................................................................................................................................SI ALT PROFET ACUZAT DE ADULTER:"II SAMUEL(11:4-5)"si david a trimes niste oameni s-o aduca.ea a venit la el,si el s-a culcat cu ea.dupa ce s-a curatit de necuratenia ei,ea s-a intors acasa.femeia a ramas insarcinata si a trimes lui davod zocand:"sunt insarcinata"..................................................................................................................................CUM PUTEA DAVID,ATUNCI SA FIE ACCEPTAT IN GENEALOGIA LUI ISUS CAND ERA O PERSOANA CARE A COMIS ADULTER?FEREASCA DUMNEZEU!ASTA VINE IN CONTRADICTIE CU:"DEUTERONOMUL923:2)"cel nascut din curvie sa nu intre in adunarea domnului,nici chiar al zecelea neam al lui sa nu intre in adunarea domnului."

Postat pe 19 Octombrie 2008 19:54
De la: cleopatra86, la data 2008-10-19 19:54:46bravo floricica....ai dat exemple elocvente....sunt sute de astfel de exemple si ilogitati....

Draga, citesti in craci? Nu ti-am dovedit elocvant ca floricica a scris numai aberatii copy/paste?
Kathara
Postat pe 19 Octombrie 2008 20:11
De la: cleopatra86, la data 2008-10-19 19:54:46profetii sunt oameni curati trimisi de la Dumnezeu,care propavaduiesc cuvantul LUI pe pamant....cum pot fi profeti si in acelasi timp "curvari"(Doamne fereste!)....ex:profetul lot:"(geneza(29:16:28)cele 2 fete a lui lot au ramas astfel insarcinate de la tatal lor.".........................................................................................................................................ex:(geneza 29:16,28)"laban avea insa 2 fete;cea mai mare se numea lea si cea mai mica rahela.IACOV a facut asa,si a ispravit saptamana cu lea;apoi laban i-a dat de nevasta pe fiica-sa rahela."CUM DOAMNE FERESTE PROFETUL IACOV,ALES DE DUMNEZEU A DORMIT CU 2 SURORI??????..................................................................................................................................SI

Auzi, scuza-ma, dar islamul recunoste ca Adam si Eva au fost primii oameni creati de Dumnezeu, da? Precizeaza cumva ca de la ei pornire spita omeneasca s-a reprodus prin fotosinteza?
Kathara
Postat pe 19 Octombrie 2008 20:13
CAT DESPRE UNICITATEA LUI DUMNEZEU,VA DAU EX DIN BIBLIE........................................................................................................................................"DEUTERONOM(4:39)"sa stii dar in ziua aceasta,si pune-ti in inima ca numai domnul este dumnezeu,sus in cer si jos pe pamant,si ca nu este alt dumnezeu afara de el"..........................................................................................................................................."isaia(42:10-11):"voi sunteti martorii mei,-zice domnul,voi,-si robul meu pe care l-am ales ,ca sa stiti,ca sa ma credeti si sa intelegeti ca eu sunt:inainte de mine n-a fost facut nici un dumnezeu,si dupa mine nu va fi,eu sunt domnul,si afara de mine ne este un mantuitor"....................................................................................................................................II SAMUEL(7:22)"ce mare esti tu,doamne dumnezeule!caci nimeni nu este ca tine,si nu este alt dumnezeu afara de tine,dupa tot ce am auzit cu urechile noastre"......................................................................................................................................dar cea mai reprezentativa,este TIMOTEI 1(2:5)NOUL TESTAMENT:"5. Cãci unul este Dumnezeu, unul este ºi Mijlocitorul între Dumnezeu ºi oameni: omul Hristos Iisus,........................................................................................................................................ OMUL HRISTOS......!!!!!!!!.....
6. Care S-a dat pe sine preþ de rãscumpãrare pentru toþi, mãrturia adusã la timpul sãu.
7. Spre aceasta am fost pus propovãduitor ºi apostol (adevãr grãiesc în Hristos, nu mint) - învãþãtor neamurilor, în credinþã ºi adevãr.

Postat pe 19 Octombrie 2008 20:14
De la: cleopatra86, la data 2008-10-19 20:14:28CAT DESPRE UNICITATEA LUI DUMNEZEU,VA DAU EX DIN BIBLIE........................................................................................................................................"DEUTERONOM(4:39)"sa stii dar in ziua aceasta,si pune-ti in inima ca numai domnul este dumnezeu,sus in cer si jos pe pamant,si ca nu este alt dumnezeu afara de el"..........................................................................................................................................."isaia(42:10-11):"voi sunteti martorii mei,-zice domnul,voi,-si robul meu pe care l-am ales ,ca sa stiti,ca sa ma credeti si sa intelegeti ca eu sunt:inainte de mine n-a fost facut nici un dumnezeu,si dupa mine nu va fi,eu sunt domnul,si afara de mine ne este un mantuitor"....................................................................................................................................II SAMUEL(7:22)"ce mare esti tu,doamne dumnezeule!caci nimeni nu este ca tine,si nu este alt dumnezeu afara de tine,dupa tot ce am auzit cu urechile noastre"......................................................................................................................................dar cea mai reprezentativa,este TIMOTEI 1(2:5)NOUL TESTAMENT:"5. Cãci unul este Dumnezeu, unul este ºi Mijlocitorul între Dumnezeu ºi oameni: omul Hristos Iisus,........................................................................................................................................ OMUL HRISTOS......!!!!!!!!.....
6. Care S-a dat pe sine preþ de rãscumpãrare pentru toþi, mãrturia adusã la timpul sãu.
7. Spre aceasta am fost pus propovãduitor ºi apostol (adevãr grãiesc în Hristos, nu mint) - învãþãtor neamurilor, în credinþã ºi adevãr.

Si asta ar contrazice anume ce? Sfanta Treime? Scuza-ma, dar nu cred ca ai nici mintea nici cunostintele necesare pentru a interpreta Biblia. Sa inteleg ca atunci cand in Coran zice de jihad sau de batut nevestele e discutabil si mataforic, dar atunci cand se vorbeste despre esenta divina pricepe orice Ion de pe marginea soselii comunale.
Kathara
Postat pe 19 Octombrie 2008 20:16
"Auzi, scuza-ma, dar islamul recunoste ca Adam si Eva au fost primii oameni creati de Dumnezeu, da? Precizeaza cumva ca de la ei pornire spita omeneasca s-a reprodus prin fotosinteza?".................................................................................................................................KATHARA....DRAGA....ADAM A FOST CREAT PU EVA SI EVA PU ADAM....DUMNEZEU LE-A ZIS TRAITI SI INMULTITI-VA...PRIN URMARE ASTA AU SI FACUT,NEFIIND SOCOTIT PACAT..........................IAR PROFETII TRIMISI DE DUMNEZEU,STIIND PORUNCILE DUMNEZEESTI(NU CURVI SI PREACURVI),AU DORMIT CU FEMEI,INAFARA SOTIEI LEGITIME,AU DORMIT CU FICELE LOR,FRATE CU SORA????????....VEZI DIFERENTA INTRE A TE INMULTI DUPA PORUNCA LUI DUMNEZEU SI IN A PACATUI IN STANGA SI IN DRAPTA (A SAVARSI ADULTER).....NOI CREDEM IN TOTI PROFETII,SI CREDEM CA AU FOST OAMENI FFFOARTE CURATI IN FATA DOMNULUI,UNII CHIAR L-AU SI VAZUT PE DUMNEZEU...TI SE PARE NORMAL CA CARTEA SFANTA SA SCRIE DESPRE "PEREPETII SEXUALE"???/CARE SUNT PILDELE?CARE E SCOPUL????

Postat pe 19 Octombrie 2008 20:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
vopseaua palette -semipermanenta(iese la 24 de spalari) 1 De la: miss_dana 12 Aprilie 2010 09:44
metoda de facut bani online 2 De la: bestdevilinside 8 Noiembrie 2008 23:17
Poze. 9 De la: Barbie30_ 26 Iulie 2014 13:42
Bani 2 De la: kudika442578 27 Septembrie 2011 23:08
Atentie! Premiile de pe kudika nu se dau! 1 De la: CAELUM 21 Noiembrie 2009 12:56