Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

tot respectul enta el ghaly......mi se pare ca ai pus punctul pe i....de multe ori si multe persoane au adus aceste argumente,dar wolfy si wdy s-au incapatinat sa inteleaga si sa accepte alte opinii......eu zic ca nu e nimic deosebit ,ca nici de data asta nu au fost de acord cu tine,si au adus argumente de care ne-am saturat,ca tot le-am oferit contra argumente...si tot nu pricep...........wolfy,femeia crestina isi acopera numai capul,nu si gatul sau pieptul...asa zici tu.....................................................................EU ZIC ASTFEL...CAND O FEMEIE CRESTINA INTRA IN BISERICA,ISI PUNE BATICUL PE CAP,SI NU E IN FUSTA SCURTA SI BLUZA DECOLTATA....ODATA CE ISI PUNE BATIC,SE IMBRACA IN HAINE CARE SA-I ASCUNDA GOLICIUNEA,FUSTA LUNGA,PANTALON LARG SI LUNG(CU TOATE CA MULTI PREOTI NU AGREEAZA PANTALONII LA O ENORIASA)BLUZE NEDECOLTATE..ETC...MACHIAJUL TIPATOR E INTERZIS,UNGHII LUNGI SI VOPSITE IN CULORI APRINSE,CHIAR SI TOCURILE...CACI IN BISERICA,NIMIC NU TREBUIE SA DISTRAGA ATENTIA OAMENILOR DE LA RUGACIUNE...prin urmare,crestina din biserica,nu-si acopera numai capul,ci si toate partile atragatoare.....si de ce o face in biserica?pu ca o vede dumnezeu,pu ca e pacat sa intre altfel in casa lui dumnezeu.....iar faptul ca a trecut de usa bisericii,si isi scoate valul si imbraca fusta scurta,nu inseamna ca dumnezeu n-o vede,si ca ii este permis....deci...IMBRACAMINTEA MODESTA,BATICUL SUNT LUCRURI PLACUTE LUI DUMNEZEU,LUCRURI CERUTE DE EL,SUNT SEMN DE SUPUNERE FATA DE EL,SI DE PROTECTIE.....INDIFERENT DE RELIGIE.................................................................ai mai zis ca baticul e obligatoriu crestinelor doar in biserica,sau cand se roaga.......te intreb...:care e scopul baticului in biserica?de ce este obligatoriu????cred ca stii raspunsul...si atunci daca este pu evlavietate si supunere,modestie si curatenie,de ce in afara bisericii nu mai este o obligatie???sau odata iesite din biserica uitam de modestie si supunere infata lui dumnezeu?????..........................................................AI MAI ZIS ca baticul se poarta doar cand femeia se roaga,si nu tot timpul......iti dau un exemplu...eu cand merg pe drum,pot sa ma rog in gand,sau cand am un examen,o problema,ma rog oriunde as fi.......o crestina se roaga doar acasa sau in biserica???ca daca se roaga cand ii vine,atunci ar trebui sa poarte baticul in geanta,ca sa-l puna si sa-l scoata de cate ori se roaga pe zi....... ....CATE FEMEI SI BARBATI V-AU EXPLICAT,CA VALUL NU INSEAMNA LIMITAREA LIBERTATII SI OPRESIUNE....CRED CA E INUTIL SA MAI EXPLIC...PANA LA URMA,RAMANETI VOI CUM VRETI SI NOI CUM VREM,IMPORTANT SA TRAIM SI SA FACEM LUCRURILE ASTFEL,CA ATUNCI CAND O SA RASPUNDEM IN FATA LUI DUMNEZEU SA STAM CU INIMA DESCHISA SI FARA FRICA DE PEDEAPSA PU PACATELE NOASTRE...ASA CA SA VA FIE DE BINE....

Postat pe 14 Octombrie 2008 23:23
enta_el_ghaly, felicitari pentru postare.... جزاك الله خيرا

Cleopatra, am senzatia ca tu nu intelegi un lucru... pierzi vremea cu persoane de genul acestora... tu stii bine ca nu oricui ii este dat sa vada si sa simta Islamul din inima asa cum multe dintre noi au acest noroc....stiu ca e corect sa spui si sa explici tuturor... e de datoria oricarui musulman...dar nu ai cu cine sa porti discutii, si s-a ajuns la un nivel la care nici nu vreau sa cobor.
Cred ca au jignit destul Islamul si pe Profetul Mohamed saws, ACELE CATEVA PERSOANE, nu au respect nici fata de ceea ce sustin ca sunt... CRESTINE...

Te admir pt rabdare Cleopatra! جزاك الله خيرا

Domnule Hasune... ar fi bine sa va controlati limbajul... nu cu un astfel de vocabular convingeti pe cineva ca greseste...
MaryamMA
Postat pe 15 Octombrie 2008 04:52
Hai sa o luam altfel.

Parul a avut intotdeauna conotatii erotice, de unde obiceiul femeilor de a se acoperi.

Acum, diferenta dintre crestinism si islam.

Femeile crestine isi acopera parul atunci cand intra in biserica ritualic. Este un gest simbolic cel pe care-l fac, marcand ruperea de cele lumesti si pregatirea pentru inaltarea spirituala pe care ti-o da rugaciunea si tot ce tine de ritualul bisericesc.

Femeile islamice isi acopera capul intotdeauna ca sa nu starneasca dorinte sexuale.

Cred ca e clara diferenta: intr-o parte tine de spriritualizare, in cealalta de nevoia musulmanului de a fi sigur ca nevestele lui sunt numai ale lui.

Cat despre statisticile su tarile vestice, sa fim seriosi. O victima a violului este tratata ca o victima, iar vinovatul este pedespsit. In niciun caz nu e fata biciuita iar el facut scapat. Cate violuri nu se petrec oare in Arabia Saudita si nu sunt niciodata raportate?
Kathara
Postat pe 15 Octombrie 2008 11:20
De la: hasunne, la data 2008-10-14 21:55:53
De la: wolfy, la data 2008-10-14 16:31:47
De la: hasunne, la data 2008-10-14 09:02:26[crede tu si celalta wolfa esta forte urata ca fumeia si pentru asta tot ziua scriu aici pentru voi nu aveti pe nimani ca sa stea cu voi

Fumeie, nu? Eu pe forumul asta am mai vazut o singura persoana care sa foloseasca exact acelasi cuvant, si crede-ma ca nu e deloc o frecventa utilizare gresita a termenului corect, deci...
eu nu sant roman...eu arab!!!!scria tu la mine in araba si sa vada eu daca tu greseste!!!

Ok, si daca nu stii sa scrii in romana ce cauti pe aici? Nu ma intereseaza araba, mersi mult, sunt alte limbi straine pe care le invat.
beyonce_indragostita
Postat pe 15 Octombrie 2008 11:42
De la: hasunne, la data 2008-10-14 09:02:26
De la: Kathara, la data 2008-10-12 22:54:09
De la: elmasri, la data 2008-10-12 22:49:00
De la: Kathara, la data 2008-10-12 22:42:10u, ai pus in ghilimele pentru ca nu este de fapt barbat. Punct.

si de unde ai tras tu concluzia asta k hasunne nu e barbat??? aolo vezi k ma bagi la ideii

Din comportament. E grav, insa, ca ma aprobi.

eu nu barbat ..ok ..dar tu esta femeia????nuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! si nu o sa fie niciodata , pentru nu strica nimenea p..pe tina.....si eu crede tu si celalta wolfa esta forte urata ca fumeia si pentru asta tot ziua scriu aici pentru voi nu aveti pe nimani ca sa stea cu voi...saraca de voi... eu mila la voi rau..poate voi paralizata nu merge sau pote voi aveti ceva mai rau la asta

Din moment ce ai admis ca nu esti barbat ai invalidat corectitudinea tuturor afirmatiilor tale referitoare la femei. ALtfel spus, nu esti barbat, deci nu poti vorbi pertinent depre femei. Sfanta logica!
Kathara
Postat pe 15 Octombrie 2008 11:50
De la: cleopatra86, la data 2008-10-14 23:23:40ai mai zis ca baticul e obligatoriu crestinelor doar in biserica,sau cand se roaga.......te intreb...:care e scopul baticului in biserica?de ce este obligatoriu????cred ca stii raspunsul...si atunci daca este pu evlavietate si supunere,modestie si curatenie,de ce in afara bisericii nu mai este o obligatie???sau odata iesite din biserica uitam de modestie si supunere infata lui

Pentru ca biserica este un spatiu al reculegerii spirituale, adica exact ceea ce nu este casa si strada. Si dupa cum am mai explicat, exista o diferenta foarte mare intre valul islamic - care acopera parul, gatul si piepul, si cel pe care trebuie sa il poarte crestinele in biserica pentru a-si inveli podoaba capilara.
De la: cleopatra86, la data 2008-10-14 23:23:40MAI ZIS ca baticul se poarta doar cand femeia se roaga,si nu tot timpul......iti dau un exemplu...eu cand merg pe drum,pot sa ma rog in gand,sau cand am un examen,o problema,ma rog oriunde as fi.......o crestina se roaga doar acasa sau in biserica???

Exact, baticul se poarta cand femeie se roaga, iar femeia nu se poate ruga tot timpul. Si mai cred ca atunci cand te rogi conteaza comuniunea cu Dumnezeu si curatenia sufletului, nu acoperirea parului.Fondul, nu forma.
De la: cleopatra86, la data 2008-10-14 23:23:40CATE FEMEI SI BARBATI V-AU EXPLICAT,CA VALUL NU INSEAMNA LIMITAREA LIBERTATII SI OPRESIUNE

Problema e ca nu ati reusit sa explicati nimic.In Islam femeile poarta val din cauza geloziei barbatilor. Period.
De la: cleopatra86, la data 2008-10-14 23:23:40CRED CA E INUTIL SA MAI EXPLIC

Stii ce cred eu ca ar fi util sa explici? De ce la un moment dat pe topicul asta ai spus"ca nu ti-ai pus sac in cap", dupa care ai venit sa ne explici virtutile acoperirii parului. Long live hypocrisy!
beyonce_indragostita
Postat pe 15 Octombrie 2008 11:58
De la wolfy:Data:2008-10-15 "Pentru ca biserica este un spatiu al reculegerii spirituale, adica exact ceea ce nu este casa si strada. Si dupa cum am mai explicat, exista o diferenta foarte mare intre valul islamic - care acopera parul, gatul si piepul, si cel pe care trebuie sa il poarte crestinele in biserica pentru a-si inveli podoaba capilara."..................................................................................................................................din spusele tale,reiese ca numai biserica "este spatiul de reculegere spirituala"...iar casa,strada sunt locuri de injosire spirituala...sau pe strada sau in casa nu poti fi aproape de dumnezeu???...cum in biserica esti buna cu toti,esti darnica,esti smerita,esti modesta,asa si pe strada sau in alta parte ar trebui sa fii....caci dumnezeu ne vede si dupa usa bisericii..............................................................de lA Wolfy:Exact, baticul se poarta cand femeie se roaga, iar femeia nu se poate ruga tot timpul. Si mai cred ca atunci cand te rogi conteaza comuniunea cu Dumnezeu si curatenia sufletului, nu acoperirea parului.Fondul, nu forma.".......................................................................................................................................
te-am intrebat....si daca o crestina se roaga pe strada,sau in casa ei,sau in transportul public...dupa biblie,e obligata sa-si acopere capul,caci altfel si-l"necinsteste"....daca nu era asa important valul,nu era scris in biblie,si nu il purtau maicutele,ca doar comunicarea cu dumnezeu e mai importanta...
........................................................de la Wolfy:Problema e ca nu ati reusit sa explicati nimic.In Islam femeile poarta val din cauza geloziei barbatilor. Period.
.......................................................................asta e parerea ta....dar nu inseamna ca asa e corect...femeia nu poarta valul in islam din cauza "geloziei barbatilor"....il poarta pu ca e o porunca de la dumnezeu,prin care femeia este protejata,e modesta,e evlavioasa....aceleasi motive pu care il poarta si crestinele sau evreicile.............................................................de la Wolfy:"Stii ce cred eu ca ar fi util sa explici? De ce la un moment dat pe topicul asta ai spus"ca nu ti-ai pus sac in cap", dupa care ai venit sa ne explici virtutile acoperirii parului. Long live hypocrisy!"................................................................................................................................. da si acum sustin ca nu mi-am pus "un sac in cap"......era vorba acolo despre modul in care se acopera o femeie.....eu nu folosesc "saci"era ceva metaforic.... adica ma imbrac modest dar frumos si cu bun gust...imi acoper capul dar cu valuri frumoase,asortate la haine.....haine nu excesiv de strtamte,tranparente,scurte etc...ma imbrac ca si cum "te-ai duce la biserica".....numai ca eu le port zilnic nu doar din pasti in pasti.....

Postat pe 15 Octombrie 2008 17:56
Pfoooaaaaa si eu care ziceam sa mai imi rup degetele si sa mai postez cate ceva sa priceapa fiecare. Lasa,cine vrea intelege,cine nu nu..Nu-i asa Cleo?

Postat pe 15 Octombrie 2008 20:12
"CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHII"
wdy
Postat pe 15 Octombrie 2008 22:01
Cleopatra, de cand sunt pe topicul asta m-am saturat sa-ti citesc comentariile fara miez.. Este bine sa intorci o problema pe toate partile inainte sa te hotarasti sa scrii ceva. Sa vedem:

1. Faptul ca biserica este un spatiu al reculegerii spirituale, spre deosebire de strada si casa, nu implica alta concluzie decat ca biserica, casa si strada nu sunt egale din punct de vedere al spiritualitatii. Ceea ce evident ca nu arunca casa si strada in cadrul spatiilor injositoare. Ai dat dovada de o gandire maniheista: daca nu e alb, e negru.
2.Nu cred ca pe strada esti la fel de aproape de Dumnezeu ca in biserica, fiindca cea din urma este prin excelenta spatiul reculegerii spirituale.
3. Nu vad de ce se poarta discutia de fata, deoarece conform crestinismului femeia trebuie sa poarte val numai in biserica.
4.Nu, maicutele reprezinta o categorie speciala de oameni, ele sunt aproape de biserica tot timplul, si de aceea poarta batic mereu. Ti s-a mai explicata asta de cateva ori pana acum. Daca femeile crestine vor sa se roage pe strada, n-au decat sa-si poarte baticul in geanta cum spuneai tu. Repet, conform crestinismului femeia nu trebuie sa poarte val tot timpul.
5.Gresesti. Musulmanele poarta val din alte motive decat cele crestine, deoarece primele il poarta tot timpul, iar cele din urma numai cand intra in biserica.Si repet, valul crestinelor inveleste numai parul, valul musulman acopera parul, gatul si pieptul. Cele doua au forme si functii diferite.
beyonce_indragostita
Postat pe 15 Octombrie 2008 22:08
De la: cleopatra86, la data 2008-10-15 17:56:07da si acum sustin ca nu mi-am pus "un sac in cap"......era vorba acolo despre modul in care se acopera o femeie.....eu nu folosesc "saci"era ceva metaforic.... adica ma imbrac modest dar frumos si cu bun gust...imi acoper capul dar cu valuri frumoase,asortate la haine.....haine nu excesiv de strtamte,tranparente,scurte etc...ma imbrac ca si cum "te-ai duce la biserica".....numai ca eu le port zilnic nu doar din pasti in pasti.....

De la: cleopatra86, la data 2008-01-18 14:48:27da eu sunt musulmana...dar nu port val...
(valul islamic moda sau traditie, pagina 1)

Invata sa minti mai bine. Eu am o memorie buna si nu e usor sa ma pacalesti.

De la: cleopatra86, la data 2008-10-15 17:56:07haine nu excesiv de strtamte,tranparente,scurte etc...ma imbrac ca si cum "te-ai duce la biserica".....numai ca eu le port zilnic nu doar din pasti in pasti

Nu cred ca e cazul sa faci comentarii in legatura cu modul in care ne imbracam noi deoarece nu ne cunosti.
beyonce_indragostita
Postat pe 15 Octombrie 2008 22:12
AM inteles de la inceput ca aceasta Cleopatra este ipocrita,cum poti sa faci afirmatii jignitoare la adresa altor persoane,cand tu nu esti sincera .Pe alte topicuri spune ca are sute de valuri,are poze cu val pe cap si face afirmatii gratuite,este gretoasa ma plictiseste ingrozitor cu aerele ei de intelectuala,
wdy
Postat pe 15 Octombrie 2008 22:21
wdy,nu te supara draga ca cine stie ce mai iese la suprafata!oricum mai devreme s-au mai tirziu adevarul primeaza !
kudika1993
Postat pe 15 Octombrie 2008 23:28
aici apar si dispar ,zici ca suntem la camera ascunsa
wdy
Postat pe 15 Octombrie 2008 23:31
Imi cer scuze ca intervin - ca la "camera ascunsa", dar iar am ajuns pe un forum de pe altul ... Din curiozitate ... Nu stiu, zau, de ce nu se poate avea o discutie CIVILIZATA pe teme gen "crestin-musulman-evreu" ???

Am uitat numele de user - o doamna araba - care foloseste super-cuvinte ... De ce nu incercati sa faceti pace, sa acceptati ca fiecare aveti mentalitati diferite, sa vedeti valul - fie ca e islamic, fie ca e baticul ortodox sau nu stiu cum ii spune la evrei, ca pe o particularitate a religiei respective ???

Imi cer scuze pentru individualizare - si pentru faptul ca scriu din amintiri, informatia o am in minte de acum ceva vreme, si poate gresesc - Wdy, parca esti ortodoxa, maritata cu un musulman, si ai o fetita care este de religie musulmana ...? - De ce cresti fetita in aceasta religie? De ce ii impui religia musulmana, cand are posibilitatea de a alege - poate candva in viitor - ce religie sa aiba?

Nu spun nu, poate vi se pare ciudat sa se converteasca fetele la religia musulmana, dar din cata religie stiu eu (si nu stiu multa, recunosc), cei care se convertesc la o religie de obicei stiu mult mai multe despre acea religie decat cei nascuti in acea religie.

Acum nu spun nu, cine stie ce motive pot avea ... Dar nu cred ca e bine sa fie judecate si pe formuri - probabil le judeca destul societatea si cei din jur. Si asa si asa, o femeie care poarta un val islamic este vizibila de la o posta ... Dar, probabil, asa cum acum mi se pare normal sa vad o gemeie cu ceva pe cap - fie o esarfa, fie un batic (o anumita ... nu stiu, secta sa ii spun ? de persoane crestine dar pocaite poarta ceva pe cap tot timpul), asa o sa mi se para normal sa vad femei cu val ...

Intr-adevar, o chestie care mi se pare jignitoare pt. fmeie este ... uf! parca "abaya" se numeste - o chestie care acopera atat parul cat si fata - se vad numai ochii - asta da, mi se pare injositor ... Dar atata timp cat daca este interzis portul valuliprin lege si femeile ies in strada ... eu spun sa fie lasate sa poarte ce vor ele, ca doar este alegera lor!

Uf! Imi cer scuze inca o data, dar zau ca nu imi plac forumurile in care vad atitudini atat de radicale ... si tare mult mi-ar place sa vad a este o atmosfera civilizata. Mai ales ca sunt curioasa, din fire, si ni-ar place sa citesc despre unele obiceiuri ata ortodoxe, cat si ale altor religii.
catalinaOlo
Postat pe 16 Octombrie 2008 01:19
fetita mea s-a nascut musulmanca,datoria mea este sa o cresc in religia ei,cand va creste si va decide ce cale sa urmeze ,va fi alegerea ei,eu nu voi interveni in orice decizie va lua,nu am nici o alta alternativa,daca vrei nu pot schimba cu nimic acest fapt,ca si mine si tatal copiilor mei are drepturi si obligatii,nu este un motiv de razboi familial,am facut un compromis.
wdy
Postat pe 16 Octombrie 2008 14:39
la momentul cand am postat acea afirmatie,nu purtam val,se poate vedea si in fotografiile de la nunta...dar mi-am dorit foarte mult acest lucru,si uite ca l-am facut,sunt mandra de valul meu si nimeni nu ma poate convinge,mai ales asa mironosite ca voi,ca il port ca sotul sa nu fie gelos...ABERATII!!!mai aveti curaj sa ziceti ca noi musulmancele suntem injosite prin religie in fata barbatilor....deschide-ti ochii...documentativa,cititi biblia si incercati sa intelegeti sensul fiecarui cuvant...." Sfântul Pavel justificã obligativitatea portului voalului printr-o formula care sunã a condamnare:

" […] orice femeie care se roaga sau prooroceºte cu capul dezvelit îsi necinsteºte capul ei, pentru cã este ca una care ar fi rasã în cap. Daca o femeie nu se înveleºte, sã se ºi tunda! Iar daca este ruºine pentru o femeie sã fie tunsã ori rasã, sã se înveleascã! Bãrbatul nu este dator sã-si acopere capul pentru cã el este chipul ºi slava lui Dumnezeu, pe când femeia este slava bãrbatului. În adevãr, nu bãrbatul a fost luat din femeie, ci femeia din barbat. ªi nu bãrbatul a fost fãcut pentru femeie, ci femeia pentru barbat. De aceea femeia din pricina îngerilor trebuie sã aibã pe cap un semn al stãpânirii ei." (citat din "Prima epistola a lui Pavel cãtre corinteni", cap. 11, versetele 5 - 10).
..........BARBATUL NU E DATOR SA-SI ACOPERE,DAR FEMEIA DA...FEMEIA E SLAVA BARBATULUI SI NU INVERS.....SI NU BARBATUL A FOST FACUT PU FEMEIE CI FEMEIA PU BARBAT......UNDE E EGALITATEA INTRE CELE 2 SEXE IN CRESTINISM,DESPRE CARE TOT VORBITI??????????......................................................"

Postat pe 16 Octombrie 2008 16:00
Mai, mai, mai, inca n-au inteles musulmanii ca din moment ce religia lor se vrea a fi o incununare a celei mozaice si crestine nu prea pot sa dea cu pietre in religiile mentionate pentru ca astfel se submineaza pe ei insisi?
Kathara
Postat pe 16 Octombrie 2008 17:32
Cel mai ingrozitor lucru pentru mine ar fi sa port pe fata un voal, cred ca m as simti ca la inchisoare(chiar daca nu am trecut pe acolo niciodata). Eu sincer nu vad rostul acestui voal purtat in Romania, mi ar placea sa vad asa ceva la o petrecere, pentru amuzament, insa nu mi as dori sa vad vreo femeie pe strada purtand, asta in primul rand ca ar arata ca o mumie si s ar speria copii de ea. Femeia naste femeie sau barbat. Femeia este UNIVERSUL, sa se aplece toti barbatii la picioarele ei, datorita ei s-au nascut barbatii. Sa poarte barbatii voal pe fata, FEMEIA este mai presus decat barbatul.
lover_woman
Postat pe 16 Octombrie 2008 19:02
stai linistita....katharo....noi respectam toti trimisii(pacea si binecuvantarea lui dumnezeu fie asupra lor),doar ca tu incurci ceva....da islamul este religia definitiva,doar ca nu le contine pe deplin pe celelalte 2 in ea....ci doar le completeaza,de vreme ce unii oameni au avut grija sa modifice scriirile sfinte.....quran surrah al-maida(41):".......o,muhammad!trimisul meu!,nu te intrista din cauza celor,care se grabesc catre necredinta,nici cei ce doar spun:"noi credem!",dar in inimile lor,nu-i credinta,nici acei dintre iudei,care spun minciuni,si ii asculta pe altii,care la tine nu au venit,EI CUVINTELE(SCRIPTURII)LE MODIFICA,SCHIMBANDU-LE CU LOCUL,SI APOI DANDU-LE SENS GRESIT....." SAU :"si pu ca si-au incalcat promisiunea,noi i-am blestemat,si inimile lor le-am facut reci,ei cuvintele(scripturii)le modifica,la schimba cu locul,si uita o parte din ceea ce i-am invatat pe ei,si te vei intalni des cu tradarea sau minciuna lor,cu exceptia unor putini,tu iarta-i,caci dumnezeu ii iubeste pe cei ce-s buni cu oamenii"........IATA DIN ACEASTA CAUZA,NU TOT CE SCRIE IN BIBLIE SAU TORA,ESTE ADEVARAT,PU CA S-AU GASIT OAMENI CARE SA MODIFICE UNELE LUCRURI IMPORTANTE.......

Postat pe 16 Octombrie 2008 19:29
INDRADA....in primul rand aici e vorba de basmaua de pe cap...care e porunca lui dumnezeu pu toate femeile,indiferent de religie,si nu de niqab,valul peste fata,acest val nu are legatura cu islamul,ci este o traditie,un obicei al unor popoare...despre care nu e scris nimic nici in quran ,nici in sunna.....in quran,este clar explicat,ca femeia trebuie sa-si acopere capul,dar fata trabuie sa se vada.....deci....nu vad de ce te supara baticul de pe cap,cand si bunicile noastre il poarta si maicutele la manastiri...etc.....in al 2-lea rand...despre faptul ca femeia e universul.....nu te contrazic...de asta in quran scrie,ca:"raiul vostru se afla sub picioarele mamelor si sotiilor voastre".....iar basmaua,nu face o femeie mai putin buna,frumoasa,fericita,ci invers....barbatii sa poarte voal....????..................................................................................................................................pai vezi ce zice crestinismul despre barbati................................................................"orice femeie care se roaga sau prooroceºte cu capul dezvelit îsi necinsteºte capul ei, pentru cã este ca una care ar fi rasã în cap. Daca o femeie nu se înveleºte, sã se ºi tunda! Iar daca este ruºine pentru o femeie sã fie tunsã ori rasã, sã se înveleascã! Bãrbatul nu este dator sã-si acopere capul pentru cã el este chipul ºi slava lui Dumnezeu, pe când femeia este slava bãrbatului. În adevãr, nu bãrbatul a fost luat din femeie, ci femeia din barbat. ªi nu bãrbatul a fost fãcut pentru femeie, ci femeia pentru barbat. De aceea femeia din pricina îngerilor trebuie sã aibã pe cap un semn al stãpânirii ei." (citat din "Prima epistola a lui Pavel cãtre corinteni", cap. 11, versetele 5 - 10).......este clar ca barbatul e superior femeii,si el pacatuieste daca isi acopera capul,pe cand femeia isi necinsteste capul aca n-o face.........................................................................................................................................."Femeia sã înveþe în tãcere, cu toatã supunerea."

"Femeii nu-i dau voie sã înveþe pe alþii, nici sã se ridice mai pe sus de bãrbat, ci sã stea în tãcere" (1 Timotei 2: 11-12).".........se vede clar ca femeia nu este egala cu barbatul......................................................................................................................................„Femeile sã tacã în adunãri, cãci lor nu le este îngãduit sã ia cuvântul în ele, ci sã fie supuse, cum zice ºi Legea.

Dacã voiesc sã capete învãþãturã asupra unui lucru, sã întrebe pe soþii lor acasã; cãci este o ruºine pentru o femeie sã vorbeascã în Bisericã" corinteni(14:34-35).
..............................................................................................................................................Sfantul Apostol Pavel s-a adresat femeilor zicand: ,,Asemenea si femeile, in imbracaminte cuviincioasa, facandu-si lor podoaba din sfiala si din cumintenie, nu din par impletit si din aur, sau din margaritare, sau din vesminte de mult pret; ci din fapte bune, precum se cuvine unor femei tematoare de Dumnezeu"....................................................................................................................................."Mare este vuietul, mare e tulburarea si multa vorba se face in biserica de catre femei, ceea ce nicaieri nu se petrece.(ioan gura de aur) .........................................................................................................................................asta e adevarul....putini stiu in amanunt,cu ce se mananca religia...mai multi cred orbeste.....

Postat pe 16 Octombrie 2008 19:46
Sigur Cleopatra, si vrei sa te si cred in legatura cu faptul ca atunci nu purtai val. Altceva cred, si anume ca te incurci in propriile minciuni.

Nu a spus nimeni ca in crestinism femeia si barbatul sunt tratati la fel, dar scuza-ma, inegalitate dintre ei nu se poate compara cu cea din Islam. In crestinism barbatul nu are voie sa-si ia patru femei si nici sa-si bata sotia.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Octombrie 2008 20:30
De la: INDRADA, la data 2008-10-16 19:02:34Cel mai ingrozitor lucru pentru mine ar fi sa port pe fata un voal, cred ca m as simti ca la inchisoare(chiar daca nu am trecut pe acolo niciodata). Eu sincer nu vad rostul acestui voal purtat in Romania, mi ar placea sa vad asa ceva la o petrecere, pentru amuzament, insa nu mi as dori sa vad vreo femeie pe strada purtand, asta in primul rand ca ar arata ca o mumie si s ar speria copii de ea. Femeia naste femeie sau barbat. Femeia este UNIVERSUL, sa se aplece toti barbatii la picioarele ei, datorita ei s-au nascut barbatii. Sa poarte barbatii voal pe fata, FEMEIA este mai presus decat barbatul.

beyonce_indragostita
Postat pe 16 Octombrie 2008 20:31
De la: wdy, la data 2008-10-16 14:39:01fetita mea s-a nascut musulmanca,datoria mea este sa o cresc in religia ei,cand va creste si va decide ce cale sa urmeze ,va fi alegerea ei,eu nu voi interveni in orice decizie va lua,nu am nici o alta alternativa,daca vrei nu pot schimba cu nimic acest fapt,ca si mine si tatal copiilor mei are drepturi si obligatii,nu este un motiv de razboi familial,am facut un compromis.

Corect! Multumesc de raspuns - la asta nu ma gandisem ... Eu cred ca as fi facut altfel - dar cum nu am copii ... tu faci cum stii tu mai bine, ca e familia ta!
catalinaOlo
Postat pe 16 Octombrie 2008 20:34
De la: cleopatra86, la data 2008-10-16 19:29:17IATA DIN ACEASTA CAUZA,NU TOT CE SCRIE IN BIBLIE SAU TORA,ESTE ADEVARAT,PU CA S-AU GASIT OAMENI CARE SA MODIFICE UNELE LUCRURI IMPORTANTE.......

Ca de pilda ce nu este adevarat din Biblie? Uite, sa nu zici ca o tin pe a mea, zi-mi si mie un lucru corectat de Coran!
Kathara
Postat pe 16 Octombrie 2008 20:35
De la: cleopatra86, la data 2008-10-16 19:46:09INDRADA....in primul rand aici e vorba de basmaua de pe cap...care e porunca lui dumnezeu pu toate femeile,indiferent de religies

Draga, tu pe cine incerci sa minti aici? Pe pagina cealalta a fost dat citatul din NT care spune ca in crestinism femeia trebuie sa poarte val cand intra in biserica. Si valul crestin nu arata ca cel musulman.

Da, sigur, raiul barbatilor se afla sub picioarele femeilor, de-asta sunt ele tratate asa frumos in Islam, respectiv batute cand are sotul chef si umilite prin prezenta altor neveste.

Citatele pe care le-ai dat tu se refera la faptul ca din punct de vedere al organizarii bisericii femeile nu au aceleasi drepturi ca si barbatii. Personal nu sunt de acord cu asta, insa de aici pana la a spune ca o femeie mosteneste de doua ori mai putin decat un barbat sau ca un barbat are voie sa aiba patru sotii este cale lunga.

De fapt, daca tu te consideri mai prejos decat un barbat doar fiindca esti femeie, nici nu ma mira ca ai trecut la Islam.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Octombrie 2008 20:39
De la: wdy, la data 2008-10-16 14:39:01fetita mea s-a nascut musulmanca,datoria mea este sa o cresc in religia ei,cand va creste si va decide ce cale sa urmeze ,va fi alegerea ei,eu nu voi interveni in orice decizie va lua,nu am nici o alta alternativa,daca vrei nu pot schimba cu nimic acest fapt,ca si mine si tatal copiilor mei are drepturi si obligatii,nu este un motiv de razboi familial,am facut un compromis.

Ma tot gandeam ... cum se face ca fetita ta s-a nascut musulmanca ??? Adica ... no, in familiile de aceeasi religie, e usor si firesc sa fie botezat copilul in aceeasi religie cu parintii. In familiile in care parintii au religii diferite copilul se boteaza in religia tatalui? Sau nu e o regula generala ...?
catalinaOlo
Postat pe 16 Octombrie 2008 20:41
Dumnezeu a spus : Sa nu ai alti Dumnezei in afara de mine.
Eu interpretez din asta ca El este singurul in fata caruia ma supun, nu sotului, nu barbatilor in general. Imi respect sotul si l iubesc asa cum ma respecta si ma iubeste el, el nu se supune mie, eu nu ma supun lui. Cred in Dumnezeu, cred in Puterea LUI, CRED IN BOTEZ, CRED IN RUGACIUNE, suntem egali in fata lui Dumnezeu, nimeni nu o sa mi impuna si nimeni nu o sa ma faca sa cred ca as fi inferioara barbatului.
lover_woman
Postat pe 16 Octombrie 2008 20:45
De la: INDRADA, la data 2008-10-16 20:45:58 Dumnezeu a spus : Sa nu ai alti Dumnezei in afara de mine.
Eu interpretez din asta ca El este singurul in fata caruia ma supun, nu sotului, nu barbatilor in general. Imi respect sotul si l iubesc asa cum ma respecta si ma iubeste el, el nu se supune mie, eu nu ma supun lui. Cred in Dumnezeu, cred in Puterea LUI, CRED IN BOTEZ, CRED IN RUGACIUNE, suntem egali in fata lui Dumnezeu, nimeni nu o sa mi impuna si nimeni nu o sa ma faca sa cred ca as fi inferioara barbatului.

Bine spus.
Kathara
Postat pe 16 Octombrie 2008 21:02

Cum adica fetita ta s-a nascut musulmanca?Adica spui ca toti oamenii se nasc musulmani(musulman=credinta in unic Dumneze)Pai tu nu esti crestina?
Si cum o cresti tu in religia ei,o inveti sa se roage(sau poate e mica inca)o acoperi pe cap?te duci cu ea la moschee?citesti Coranul pentru ea?i spui ca Dumnezeu nu are fii si ca Isus este doar un Profet?
Floricica20
Postat pe 17 Octombrie 2008 08:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
o cafea pentru fiecare 6 De la: anastasia_m 28 Decembrie 2010 09:43
castigatori concursuri kudika!!!?!?!? 2 De la: tugatita 27 Noiembrie 2009 12:45
totul despre cresterea in inaltime" 1 De la: gyulya_girl20_yahoo_com 2 Februarie 2010 16:49
Vreau o schimbare! 2 De la: extensii4u 21 Iulie 2009 15:56
Esti din Ramnicu Valcea? 18 De la: Tharr 3 Noiembrie 2010 19:34