Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

De la: Floricica20, la data 2008-10-17 08:01:41
De la: wdy, la data 2008-10-16 14:39:01fetita mea s-a nascut musulmanca,datoria mea este sa o cresc in religia ei,cand va creste si va decide ce cale sa urmeze ,va fi alegerea ei,eu nu voi interveni in orice decizie va lua,nu am nici o alta alternativa,daca vrei nu pot schimba cu nimic acest fapt,ca si mine si tatal copiilor mei are drepturi si obligatii,nu este un motiv de razboi familial,am facut un compromis.

Cum adica fetita ta s-a nascut musulmanca?Adica spui ca toti oamenii se nasc musulmani(musulman=credinta in unic Dumneze)Pai tu nu esti crestina?
Si cum o cresti tu in religia ei,o inveti sa se roage(sau poate e mica inca)o acoperi pe cap?te duci cu ea la moschee?citesti Coranul pentru ea?i spui ca Dumnezeu nu are fii si ca Isus este doar un Profet?

Floricica, chiar daca nu este religia ta, cred ca se poate ace un efort sa cresti un copil in acea religie - mai ales ca WDY are ajutorul sotului ei, care este musulman ... Si nu stiu zau daca la intrarea in moschee esti veriicata de cineva sa vada ca esti ortodox sau musulman ... Atata timp cat iti arati respectul fata de relgia lor si cunosti cutumele, pentru a nu ace o gafa.
catalinaOlo
Postat pe 17 Octombrie 2008 09:27
pu kathara..."Ca de pilda ce nu este adevarat din Biblie? Uite, sa nu zici ca o tin pe a mea, zi-mi si mie un lucru corectat de Coran".................................................................pai,cel mai important lucru care a fost modificat,este statutul lui isus,fiul mariei(pacea si binecuvantarea lui dumnezeu fie peste ei)....in coran e scris clar:"spune!dumnezeu e unul...,nu a nascut si nu a fost nascut"(surrah al-ihlas).....isus in coran zice:"si a vorbit pruncul:"intr-adevar eu sunt-robul lui dumnezeu.el mi-a dat adevarul si m-a facut proroc.(surrah mariam 30)........"asa a fost fiul mariei,dupa cuvantul adevarului,despre care ei se tot indoiesc"...(surrah mariam 34)...."si isus,fiul mariei a zis:dumnezeu,intr-adevar e dumnezeul meu si al vostru,asa ca inchinati-va lui,aceasta e calea cea dreapta"....SI NU CUM OAMENII SE INCHINA LUI ISUS,MAI MULT DECAT LUI DUMNEZEU,LA SFINTI,LA SFINTE,LA MOASTE.....DUMNEZEU E UNICUL CARE TREBUIE SLAVIT...ASA ZICE CORANUL,SI ASA CREDEM NOI.......IN Coran surrah al-maida(41):".......o,muhammad!trimisul meu!,nu te intrista din cauza celor,care se grabesc catre necredinta,nici cei ce doar spun:"noi credem!",dar in inimile lor,nu-i credinta,nici acei dintre iudei,care spun minciuni,si ii asculta pe altii,care la tine nu au venit,EI CUVINTELE(SCRIPTURII)LE MODIFICA,SCHIMBANDU-LE CU LOCUL,SI APOI DANDU-LE SENS GRESIT....." SAU :"si pu ca si-au incalcat promisiunea,noi i-am blestemat,si inimile lor le-am facut reci,ei cuvintele(scripturii)le modifica,la schimba cu locul,si uita o parte din ceea ce i-am invatat pe ei,si te vei intalni des cu tradarea sau minciuna lor,cu exceptia unor putini,tu iarta-i,caci dumnezeu ii iubeste pe cei ce-s buni cu oamenii"...iata dovada ca scripturile au fost modificate........prin acestea oamenii devin politeisti....(se inchina mai multor zeitati).......alt ceva este ca coranul,a specificat inca o data ce le este interzis oamenilor in mancare...cum a facut-o in vechiul testament,dar crestinii au considerat ca acestea sunt adresate doar evreilor...GRESIT!!!coranul vine sa intareasca,ca carnea de porc e interzisa,carnea de mortaciune si sangele sunt interzise.......de ce evreii si musulmanii respecta dar voi nu?????sper ca ti-am raspuns cu pilde relevante,ce a fost modificat in biblie.......

Postat pe 17 Octombrie 2008 19:27
De la: cleopatra86, la data 2008-10-17 19:27:04pai,cel mai important lucru care a fost modificat,este statutul lui isus,fiul mariei(pacea si binecuvantarea lui dumnezeu fie peste ei)....in coran e scris clar:"spune!dumnezeu e unul...,nu a nascut si nu a fost nascut"(surrah al-ihlas).......

Cleopatra draga, tu chair nu intelegi ca din punct de vedere al crestinismului Coranul este egal cu o? Cata inteligenta! Ca sa ne arati ca Biblia fost modificata ne citezi din Coran! Pai nu asta trebuia sa faci. Ca sa fii credibila trebuia sa citezi din niste versiuni extrem de vechi ale NT care sa iti ateste spusele. Si o chestie de logica: este firesc sa cred ca oamenii care l-au cunoscut pe Iisus au scris adevarul despre el, si nu cineva care a trait pesate 600 de ani.
De la: cleopatra86, la data 2008-10-17 19:27:04isus in coran zice

Iisus in Coran nu zice nimic. Cuvintele lui sunt modificate de un analfabet care a trait peste sase secole.
De la: cleopatra86, la data 2008-10-17 19:27:04coranul vine sa intareasca,ca carnea de porc e interzisa,carnea de mortaciune si sangele sunt interzise.......de ce evreii si musulmanii respecta dar voi nu?????.......

Tie ti se pare ca noi mancam carne de mortaciune?
De la: cleopatra86, la data 2008-10-17 19:27:04sper ca ti-am raspuns cu pilde relevante,ce a fost modificat in biblie.......

N-ai raspuns cu nimic.Ai aratat numai ca tu crezi in Coran, care repet, pentru noi este egal cu o.
beyonce_indragostita
Postat pe 17 Octombrie 2008 23:13
Cunosc musulmani care se imbuiba cu carne si ascund acest lucru semenilor sai, deci fac aceeasi greseala ca si noi.
Dumnezeu l-a trimis pe Fiul sau Iisus pe pamant sa arate credinciosilor calea spre adevar, a facut foarte multe minuni IIsus, s-a lasat rastignit din prea multa iubire pentru oameni, pentru iertarea pacatelor noastre

Pildele lui SOLOMON SFANTA SCRIPTURA
4. Cei ce pãrãsesc legea ridicã în slãvi pe pãcãtoºi, iar cei ce o pãzesc se aprind împotriva lor.

APOCALIPSA
13. Eu sunt Alfa ºi Omega, cel dintâi ºi cel de pe urmã, începutul ºi sfârºitul.
Eu, Iisus, am trimis pe îngerul Meu ca sã mãrturiseascã vouã acestea, cu privire la Biserici. Eu sunt rãdãcina ºi odrasla lui David, steaua care strãluceºte dimineaþa.
ªi de la Iisus Hristos, Martorul cel credincios, Cel întâi nãscut din morþi, ºi Domnul împãraþilor pãmântului. Lui, Care ne iubeºte ºi ne-a dezlegat pe noi din pãcatele noastre, prin sângele Sãu,
ªi ne-a fãcut pe noi împãrãþie, preoþi ai lui Dumnezeu ºi Tatãl Sãu, Lui fie slava ºi puterea, în vecii vecilor. Amin!
7. Iatã, El vine cu norii ºi orice ochi Îl va vedea ºi-L vor vedea ºi cei ce L-au împuns ºi se vor jeli, din pricina Lui, toate seminþiile pãmântului. Aºa. Amin.
8. Eu sunt Alfa ºi Omega, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era ºi Cel ce vine, Atotþiitorul.
lover_woman
Postat pe 17 Octombrie 2008 23:23
De la: Janice, la data 2008-09-11 21:55:41Si despre restrictii referitoare la mancare se spune ca:
"23. Toate îmi sunt îngaduite, dar nu toate îmi folosesc. Toate îmi sunt îngaduite, dar nu toate zidesc.
24. Nimeni sa nu caute pe ale sale, ci fiecare pe ale aproapelui.
25. Mâncati tot ce se vinde în macelarie, fara sa întrebati nimic pentru cugetul vostru.
26. Caci "al Domnului este pamântul si plinirea lui".
27. Daca cineva dintre necredinciosi va cheama pe voi la masa si voiti sa va duceti, mâncati orice va este pus înainte,
fara sa întrebati nimic pentru constiinta. "
(Epistola întâia catre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Capitolul 10)

"17. Caci împaratia lui Dumnezeu nu este mâncare si bautura, ci dreptate si pace si bucurie în Duhul Sfânt. "
(Epistola catre Romani a Sfântului Apostol Pavel Capitolul 14)
Noi vom fi judecati dupa faptele noastre si Nu dupa ce am mancat si ce am baut.

"2. Unul crede sa manânce de toate; cel slab însa manânca legume.
3. Cel ce manânca sa nu dispretuiasca pe cel ce nu manânca; iar cel ce nu manânca sa nu osândeasca pe cel ce manânca, fiindca Dumnezeu l-a primit. "
Deci e ok sa manance fiecare ce e mai bine pentru organismul lui

Si alte argumente care iti lasa la propria alegere se mai gasesc.
beyonce_indragostita
Postat pe 17 Octombrie 2008 23:59
buna am citit doar cıteva mesaje va felicit
nur
Postat pe 18 Octombrie 2008 11:36
Eu te-am intrebat ce nu e adevatar din punct de vedere obiectiv. Adica, fenomenul X din Biblie ete considerat fals de Coran si explicat altfel si stiinta ii da pe urma drepate. Nu blablauri dintr-astea, care tin exclusiv de credinta.

Cat despre "intoarcerea" islamului spre cele propovaduite de Torah, asta e pur si simplu involutie.
Kathara
Postat pe 18 Octombrie 2008 13:05
De la: CatalinaOlo, la data 2008-10-17 09:27:08
De la: Floricica20, la data 2008-10-17 08:01:41
De la: wdy, la data 2008-10-16 14:39:01fetita mea s-a nascut musulmanca,datoria mea este sa o cresc in religia ei,cand va creste si va decide ce cale sa urmeze ,va fi alegerea ei,eu nu voi interveni in orice decizie va lua,nu am nici o alta alternativa,daca vrei nu pot schimba cu nimic acest fapt,ca si mine si tatal copiilor mei are drepturi si obligatii,nu este un motiv de razboi familial,am facut un compromis.

Cum adica fetita ta s-a nascut musulmanca?Adica spui ca toti oamenii se nasc musulmani(musulman=credinta in unic Dumneze)Pai tu nu esti crestina?
Si cum o cresti tu in religia ei,o inveti sa se roage(sau poate e mica inca)o acoperi pe cap?te duci cu ea la moschee?citesti Coranul pentru ea?i spui ca Dumnezeu nu are fii si ca Isus este doar un Profet?

Floricica, chiar daca nu este religia ta, cred ca se poate ace un efort sa cresti un copil in acea religie - mai ales ca WDY are ajutorul sotului ei, care este musulman ... Si nu stiu zau daca la intrarea in moschee esti veriicata de cineva sa vada ca esti ortodox sau musulman ... Atata timp cat iti arati respectul fata de relgia lor si cunosti cutumele, pentru a nu ace o gafa.

Catalina,intrebarea mea era adresata lui wdy,vreau sa aflu raspunsul ei nu al tau.Multumesc
Floricica20
Postat pe 18 Octombrie 2008 15:22
Floricica, nu sunt wdy dar iti raspund si eu: in islam copilul TREBUIE sa adope religia tatalui. O fata, de pilda, nu se va putea niciodata casatori cu cineve nemusulman, spre deosebire de un baiat care isi poate lua fie o sotie crestina, fie una mozaica.
Kathara
Postat pe 18 Octombrie 2008 15:29
De la: Kathara, la data 2008-10-18 15:29:46Floricica, nu sunt wdy dar iti raspund si eu: in islam copilul TREBUIE sa adope religia tatalui. O fata, de pilda, nu se va putea niciodata casatori cu cineve nemusulman, spre deosebire de un baiat care isi poate lua fie o sotie crestina, fie una mozaica.

Eu am intrebat-o cu totul altceva pe wdy,nu am intrebat ce religie trebuie sa adopte copilul in islam.Asa ca te rog si pe tine sa intelegi ca astept raspunsul lui wdy.Multumesc
Floricica20
Postat pe 18 Octombrie 2008 15:35
De la: INDRADA, la data 2008-10-17 23:23:41Cunosc musulmani care se imbuiba cu carne si ascund acest lucru semenilor sai, deci fac aceeasi greseala ca si noi.
...Dumnezeu l-a trimis pe Fiul sau Iisus pe pamant sa arate credinciosilor calea spre adevar, a facut foarte multe minuni IIsus, s-a lasat rastignit din prea multa iubire pentru oameni, pentru iertarea pacatelor noastre...
...Eu, Iisus, am trimis pe îngerul Meu ca sã mãrturiseascã vouã acestea, cu privire la Biserici. Eu sunt rãdãcina ºi odrasla lui David, steaua care strãluceºte dimineaþa.

-si musulmanii manaca carne si nu pe ascuns,cine ti-a zis tie ca musulmanii nu mananca deloc carne
-Isus nu s-a lasat rastignit,ba dimpotriva el a cerut mereu ajutorul chiar si cand era pe cruce:,,eli,eli,lama,sabahtani?,,
-Isus nu putea sa afirme despre el ca este odrasla lui David pentru ca nu are cum sa fie odrasla lui David el este odrasla Mariei doar
Floricica20
Postat pe 18 Octombrie 2008 16:23
De la: wolfy, la data 2008-10-17 23:59:29
De la: Janice, la data 2008-09-11 21:55:41Si despre restrictii referitoare la mancare se spune ca:
"23. Toate îmi sunt îngaduite, dar nu toate îmi folosesc. Toate îmi sunt îngaduite, dar nu toate zidesc.
24. Nimeni sa nu caute pe ale sale, ci fiecare pe ale aproapelui.
25. Mâncati tot ce se vinde în macelarie, fara sa întrebati nimic pentru cugetul vostru.
26. Caci "al Domnului este pamântul si plinirea lui".
27. Daca cineva dintre necredinciosi va cheama pe voi la masa si voiti sa va duceti, mâncati orice va este pus înainte,
fara sa întrebati nimic pentru constiinta. "
(Epistola întâia catre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Capitolul 10)

"17. Caci împaratia lui Dumnezeu nu este mâncare si bautura, ci dreptate si pace si bucurie în Duhul Sfânt. "
Noi vom fi judecati dupa faptele noastre si Nu dupa ce am mancat si ce am baut.

"2. Unul crede sa manânce de toate; cel slab însa manânca legume.
3. Cel ce manânca sa nu dispretuiasca pe cel ce nu manânca; iar cel ce nu manânca sa nu osândeasca pe cel ce manânca, fiindca Dumnezeu l-a primit. "
Deci e ok sa manance fiecare ce e mai bine pentru organismul lui

Si alte argumente care iti lasa la propria alegere se mai gasesc.

Sa vedem cine e Pavel:
Teza divinitatii lui Isus isi are radacinile in Evangheliile lui Ioan si Luca dar mai ales in scrierile lui Pavel. Dar cine erau acesti oameni si cind au scris ei .Ioan -evreu,care dupa rastignirea lui Isus pleaca impreuna cu Maria(mama lui Isus ) la Efes -oras apartinind grecilor ionieni.Aici se intilneste cu Pavel iar dupa moartea Mamei lui Isus de aici isi incep amindoi propovaduirea crestinismului ( dupa anii 70-80 A.D.).
Luca (asa cum stie toata lumea )era doctor grec ,si asa cum el insusi afirma in Ev. lui ,,
Luca 1:1 Fiindca multi s-au apucat sa alcatuiasca o istorisire amanuntita despre lucrurile cari s-au petrecut printre noi,
Luca 1:2 dupa cum ni le-au încredintat ceice le-au vazut cu ochii lor dela început, si au ajuns slujitori ai cuvîntului,
Luca 1:3 am gasit si eu cu cale, prea alesule Teofile, dupa ce am facut cercetari cu deamaruntul asupra tuturor acestor lucruri dela obîrsia lor, sa ti le scriu în sir unele dupa altele,
Luca 1:4 ca sa poti cunoaste astfel temeinicia învataturilor, pe cari le-ai primit prin viu grai."

Deci inceputurile scrierii Ev .dupa Luca s-a facut dupa anii 80-100 A.D.
Pavel - cetatean roman evreu de origine .Nu l-a cunoscut pe Isus in viata . Majoritatea scrierilor lui sunt de fapt ale lui Ioan in cea mai mare parte.
Ce am vrut sa arat cu asta? Atit Luca cit si Ioan si Pavel au inceput implementarea crestinismului in Grecia prin punerea lui Isus alaturi de ceilalti zei din pantenonul grecesc .De altfel si limba in care au fost scrise evangheliile lor ne demonstreaza acest lucru .In timp ce Evangheliile lui Matei si Marcu au fost scrise in ebraica(Matei) si respectiv ebraica +aramaica(Marcu) ,Evangheliile dupa Ioan ,Luca Si mare parte a scrierilor zise a lui Pavel au fost scrise in greaca.De altfel dorinta lui Pavel de a raspindi crestinismul printre celelalte popoare(neamuri) apelind la falsuri a dus la o ruptura majora intre el si ceilalti ucenici (in special Petru)care vedeau in aceasta o blasfemie ce punea la grea incercare si putea duce chiar la represalii asupra crestinilor evrei. Istoria a aratat ca Petru avea dreptate.
Deci cele scrise in Evanghelii (care in ebraica inseamna ,,,Amintiri-relatari" ) sunt viabile doar pentru cel care le-a consemnat ,iar naratiunile celor 4 evanghelii se potrivesc doar in proportie de cel mult 40% .Ele scot in evidenta un singur fapt incontestabil. Anume faptul ca, toti cei patru evanghelisti, au facut parte din scoala lui Pavel . Ele au pregatit terenul pentru introducerea in cadrul unei religii preexistente a unei noi dogme ce aducea cu sine practici si sarbatori ce apartineau unor culte pagine deja existente . Numai asa a reusit crestinismul sa penetreze si sa se dezvolte in imperiul roman. Nici una dintre celelalte evanghelii nu a fost acceptata deoarece nu corespundeau unor criterii ce conveneau conducatorilor bisericilor crestine si nici conducatorilor imperiului Roman.Evreii au contestat inca de la inceput valabilitatea rel;atarilor din aceste evanghelii si nu au recunoscut niciodata veridicitatea acestor scrieri.
Cea mai gresita doctrina care a aparut in timpul lui Petru a fost cea promovata de... Pavel .De aici s-a produs si schisma dintre Pavel si ceilalti ucenici si in special dintre Pavel si Petru .De ea se vorbeste in Biblie.Pavel a venit din peregrinarile lui la Ierusalim cautind sa-si cumpere locul de ucenic cu bani . A fost refuzat de Petru si dupa incidentul de la tempu a fost un pic... inchis .Sau poate nu stiai aceste fapte.?!?

In cap.22 si 23 din Eaptele Apstolilor nu se vede altceva decit firea duplicitara a lui Pavel care evreilor le spune ca este evreu ...romanilor le spune ca este cetatean roman si cind se afla la ananghie in fata sinedrului minte cu nerusinare si incita la discordie intre cele doua secte ,Farisei si saducei mintind cu nerusinare ca sa scape el cu fata curata.Asta este adevarata fata a lui Pavel ,,Apstolul neamurilor???!!!!!" .Acesta titulatura si-a arogat-o el insusi in urma unei povesti mincinoase ,la care a fost martor doar el.
El insusi spune ca ,, Cu iudeii am fost ca un iudeu, ca sa dobândesc pe iudei; cu cei de sub lege, ca unul de sub lege, desi eu nu sunt sub lege, ca sa dobândesc pe cei de sub lege;
21. Cu cei ce n-au Legea, m-am facut ca unul fara lege, desi nu sunt fara Legea lui Dumnezeu, ci având Legea lui Hristos, ca sa dobândesc pe cei ce n-au Legea"(Ep.catre Corinteni cap.9 vs.20;21.
Si care era motivul acestui dualism? ,,23. Dar toate le fac pentru Evanghelie, ca sa fiu partas la ea. "
Deci tot ce facea era doar dorinta lui de a se afla in prim planul noii religii ce isi va intemeia dogma pe spusele lui.

Ia uite aici:

Iisus a spus ca diavolii au fugit in porc :

"Si iesind demonii din om, au intrat in porci, iar turma s-a aruncat de pe tarm in lac si s-a inecat." (Luca 8 : 33)

Aceasta indica dezgustul fata de acest animal, a carui carne era deja interzisa inca din legea lui Moise :

"Nu se mananca porcul pentru ca, desi are copita despicata, nu isi rumega mancarea; acesta este necurat pentru voi. Carnea acestora sa n-o mancati si de starvurile lor sa nu va atingeti." (Deuteronom 14 : 8 )
Iisus a urmat legea lui Moise inclusiv in ceea ce priveste mancarea interzisa.

Din cauza ca Petre a adormit infometat si a visat ca toate felurile de carne sunt permise :

"13. si glas a fost catre el: Sculându-te, Petre, junghie si manânca.

14. Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, caci niciodata n-am mâncat nimic spurcat si necurat.

15. si iarasi, a doua oara, a fost glas catre el: Cele ce Dumnezeu a curatit, tu sa nu le numesti spurcate." (Fapte 10 : 13-15)

Visul lui Petre a abrogat legea lui Moise. Ce vis ! Cu un asemenea vis, toata legea lui Moise a devenit ... istorie !

Iisus a mancat peste fript :

"Iar ei I-au dat o bucata de peste fript si dintr-un fagure de miere" (Luca 24 : 42)

Dar Pavel a gasit de cuviinta sa spuna :

"Bine este sa nu mananci carne." (Romani 14 : 21)

Cine pe cine urmeaza ?! Pavel il urmeaza pe Iisus sau Iisus – pe Pavel ?

Iisus a confirmat ca legea lui Moise include interdictii de mancaruri. Dar Pavel distruge invataturile atat ale lui Moise, cat si pe cele ale lui Iisus, atunci cand afirma :

"Toate sunt curate, dar rau este pentru omul care mananca spre poticnire." (Romani 14 : 20)

Cu o singura fraza, sfarama legea lui Moise in bucati :

"Mancati tot ce se vinde in macelarie, fara sa intrebati nimic pentru cugetul vostru." (I Corinteni 10 : 25)

Mananca orice iti da macelarul ! Desigur, macelarii trebuie sa fie foarte fericiti sa auda cuvintele lui Pavel. Pavel (omul norocos) devine superior ambilor : Moise si Iisus, deoarece si-a luat autoritatea sa abroge invatatura lui Moise si Iisus.

Crestinismul din zilele noastre este total diferit fata de mesajul lui Iisus, atat ca detalii, cat si ca principii. Este o religie stabilita de imparati, preoti, scriitori necunoscuti si traducatori anonimi. Iisus a subliniat Unicitatea lui Dumnezeu, ca el este Mesagerul lui Dumnezeu, ca salvarea vine doar din fapte bune si din respectarea poruncilor lui Dumnezeu, dar si faptul ca el confirma legea lui Moise.

In contrast, Crestinismul de astazi confirmaTrinitatea in locul Unicului Dumnezeu, ca Iisus este fiul lui Dumnezeu sau Dumnezeu, ca salvarea vine prin rastignirea lui Iisus si ca legea lui Moise este abrogata de Noul Testament.

Crestinismul contemporan are, din pacate, prea putin de-a face cu adevaratul mesaj al lui Iisus.
Floricica20
Postat pe 18 Octombrie 2008 16:29
De la: Floricica20, la data 2008-10-18 15:35:41
De la: Kathara, la data 2008-10-18 15:29:46Floricica, nu sunt wdy dar iti raspund si eu: in islam copilul TREBUIE sa adope religia tatalui. O fata, de pilda, nu se va putea niciodata casatori cu cineve nemusulman, spre deosebire de un baiat care isi poate lua fie o sotie crestina, fie una mozaica.

Eu am intrebat-o cu totul altceva pe wdy,nu am intrebat ce religie trebuie sa adopte copilul in islam.Asa ca te rog si pe tine sa intelegi ca astept raspunsul lui wdy.Multumesc

Stai linistita k asa face ea..comenteaza in numele altora.si nu este deloc in masura .nu se poate abtine.Imi place k discutia a revenit la topic...se spun lucruri interesante...pana acum ne am certat fara rost..oricum bravo!!

Postat pe 18 Octombrie 2008 17:21
Floricica20 si care este adevaratul mesaj al lui Iisus ?
lover_woman
Postat pe 18 Octombrie 2008 18:03
De la: Floricica20, la data 2008-10-18 16:23:06
De la: INDRADA, la data 2008-10-17 23:23:41Cunosc musulmani care se imbuiba cu carne si ascund acest lucru semenilor sai, deci fac aceeasi greseala ca si noi.
...Dumnezeu l-a trimis pe Fiul sau Iisus pe pamant sa arate credinciosilor calea spre adevar, a facut foarte multe minuni IIsus, s-a lasat rastignit din prea multa iubire pentru oameni, pentru iertarea pacatelor noastre...
...Eu, Iisus, am trimis pe îngerul Meu ca sã mãrturiseascã vouã acestea, cu privire la Biserici. Eu sunt rãdãcina ºi odrasla lui David, steaua care strãluceºte dimineaþa.

-si musulmanii manaca carne si nu pe ascuns,cine ti-a zis tie ca musulmanii nu mananca deloc carne
-Isus nu s-a lasat rastignit,ba dimpotriva el a cerut mereu ajutorul chiar si cand era pe cruce:,,eli,eli,lama,sabahtani?,,
-Isus nu putea sa afirme despre el ca este odrasla lui David pentru ca nu are cum sa fie odrasla lui David el este odrasla Mariei doar

Ma refeream la faptul ca mananca carne de porc.
lover_woman
Postat pe 18 Octombrie 2008 18:09
de la wolfy :"Cleopatra draga, tu chair nu intelegi ca din punct de vedere al crestinismului Coranul este egal cu o? Cata inteligenta! Ca sa ne arati ca Biblia fost modificata ne citezi din Coran! Pai nu asta trebuia sa faci. Ca sa fii credibila trebuia sa citezi din niste versiuni extrem de vechi ale NT care sa iti ateste spusele. Si o chestie de logica: este firesc sa cred ca oamenii care l-au cunoscut pe Iisus au scris adevarul despre el, si nu cineva care a trait pesate 600 de ani" wolfy draga,era discutia despre faptul ca noi musulmanii credem ca biblia a fost modificata de oameni,e si normal sa-ti dau exemple din coran,de vreme ce aceasta carte este sfanta si adevarata pu noi....iar din biblie nu am cum sa-ti dau exemple deoarece A U FOST MODIFICATE unele scrieri....cat despre "versiuni extrem de vechi ale nt" ele nu mai exista,deoarece au fost distruse,si inlocuite cu altele.....cele din ziua de azi.... cum zicea si floricica" Ioan -evreu,care dupa rastignirea lui Isus pleaca impreuna cu Maria(mama lui Isus ) la Efes -oras apartinind grecilor ionieni.Aici se intilneste cu Pavel iar dupa moartea Mamei lui Isus de aici isi incep amindoi propovaduirea crestinismului ( dupa anii 70-80 A.D.)."
dupa 70 de ani au inceput sa propavaduiasca crestinismul,dupa moartea lui isus si a mariei.....de ce au asteptat atat????sau au asteptat sa mai apara versiuni "prin viu grai"sa se mai iute,omita unele fapte.... "Luca 1:1 Fiindca multi s-au apucat sa alcatuiasca o istorisire amanuntita despre lucrurile cari s-au petrecut printre noi,
Luca 1:2 dupa cum ni le-au încredintat ceice le-au vazut cu ochii lor dela început, si au ajuns slujitori ai cuvîntului,
Luca 1:3 am gasit si eu cu cale, prea alesule Teofile, dupa ce am facut cercetari cu deamaruntul asupra tuturor acestor lucruri dela obîrsia lor, sa ti le scriu în sir unele dupa altele,
Luca 1:4 ca sa poti cunoaste astfel temeinicia învataturilor, pe cari le-ai primit prin viu grai."
DACA IN TIMPUL LUCA,PAVEL SI PETRU MULTI" s-au apucat sa alcatuiasca o istorisire amanuntita despre lucrurile cari s-au petrecut printre EI....ATUNCI CE TE FACE SA CREZI CA DUPA MOARTEA LOR NU S-AU GASIT CARE SA MODIFICE SCRIIRILE LOR.....

Postat pe 18 Octombrie 2008 19:29
Draga Cleopatra, esti lipsita de logica ca de obicei. Nu poti sa-mi demonstrezi ca Biblia a fost modificata dandu-mi citate dintr-o carte pe care eu o consider egala cu o. Pentru asta ar fi fost nevoie de o sursa pe care ambele sa o consideram valida. Si cum ea nu exista, rezulta ca nu poti doved inimic. Apoi, oamenii care au fost contemporanii cu intampplarile narate sunt mult mai credibili decat cei care au trait cateva sute mai tarziu. Sper ca intelegi ce vreau sa spun.

De la: cleopatra86, la data 2008-10-18 19:29:26Aici se intilneste cu Pavel iar dupa moartea Mamei lui Isus de aici isi incep amindoi propovaduirea crestinismului ( dupa anii 70-80 A.D.)."

dupa 70 de ani au inceput sa propavaduiasca crestinismul,dupa moartea lui isus si a mariei.....de ce au asteptat atat????sau au asteptat sa mai apara versiuni "prin viu grai"sa se mai iute,omita unele fapte.... .)."[/quote]

Vorbesti prostii ca de obicei. Spui ca propovaduirea a inceput in anii 70-80 AD, iar apoi spui ca asta s-a intamplat de-abia dupa 70 de ani de la moartea lui Iisus. Pai daca totul a inceput in 70-80 AD, inseamna ca vorbim de 40-45 de ani de la moartea lui Iisus, nu de 70 de ani. Cum poti sa te contrazici in decusrul a cateva fraze?

Din cate stiu eu propovaduirea crestinismului a inceput la scurt timp dupa moartea lui Iisus. APOI, PAVEL NU AR FI PUTUT INCEPE PROPOVADUIREA IN ANII 70-80 AD, DEOARECE EL A FOST DECAPITAT LA ROMA IN ANUL 62 sau 64 AD, CEEA CE IN MOD LOGIC INSEAMNA CA RASPANDIREA CRESTINISMULUI INCEPUSE MAI DEVREME DE ANUL INAINTE MENTIONAT.

M-am saturat de ignoranta ta!
beyonce_indragostita
Postat pe 18 Octombrie 2008 20:03
De la: cleopatra86, la data 2008-10-18 19:29:26sau au asteptat sa mai apara versiuni "prin viu grai"sa se mai iute,omita unele fapte.... "Luca 1:1 Fiindca multi s-au apucat sa alcatuiasca o istorisire amanuntita despre lucrurile cari s-au petrecut printre noi,
Luca 1:4 ca sa poti cunoaste astfel temeinicia învataturilor, pe cari le-ai primit prin viu grai.".

Ceopatra, cateodata ma intreb daca stii sa citesti, si de cele mai multe ori raspunsul e nu.Tu vrei sa-mi demosntrezi prin citatele de fata ca NT a fost modificat, insa din pacate pentru tine ele arata exact opusul. Luca spune ca va alcatui o istorisire dupa acelea incredintate de cei care au vazut intamplarile cu ochii lor. Asta se numeste respectare a autenticitatii. De asemenea, Luca afirma ca textul pe care il va scrie este menit a arata temeinicia invataturilor pe care Teofil le primise deja prin viu grai. Ultima afirmatie pune semnul egalitatii intre cele doua: invaturile scrise sunt aceleasi cu cele raspandite prin vorba. Deci unde se spune ceva in versetele pe care le-ai citat despre modificare?

Ti-ai demonstrat ignoranta inca o data! A vorbi despre lucruri pe care nu le cunosti sau nu le intelegi poarta un nume pe care si eu si tu il stim, nu-i asa?

beyonce_indragostita
Postat pe 18 Octombrie 2008 20:18
De la: elmasri, la data 2008-10-18 17:21:30[pana acum ne am certat fara rost..oricum bravo!!

Din cauza ta!
beyonce_indragostita
Postat pe 18 Octombrie 2008 20:18
De la: Floricica20, la data 2008-10-18 16:23:06Isus nu putea sa afirme despre el ca este odrasla lui David pentru ca nu are cum sa fie odrasla lui David el este odrasla Mariei doar

Isus e odrasla lui David in sensul ca se trage din neamul lui.
beyonce_indragostita
Postat pe 18 Octombrie 2008 20:21
[quote name='Floricica20' date='2008-10-18 16:29:]
iar naratiunile celor 4 evanghelii se potrivesc doar in proportie de cel mult 40%[/quote]

Eu am citit evanghellile si nu sunt contraziceri intre ele. Poate n-ar fi rau ca oamenii sa vorbeasca din propriile lor lecturi, nu sa dea copy-paste din niste informatii tendentioase. Si iti spun si tie ce i-am spus Cleopatrei: Pavel nu putea sa inceapa sa propovaduiasca in anii 70-80 AD, pentru ca murise in deceniul sapte era noastra.
Iar Iisus era fiul lui David in sensul ca se tragea din neamul lui. Nici n-ar fi rau sa intelegem ce citim.
beyonce_indragostita
Postat pe 18 Octombrie 2008 20:31

Postat pe 18 Octombrie 2008 20:44
In Leviticul 11:7 " Sa nu mancati porcul, care are unghia despicata si copita despartita dar nu rumega; sa-l priviti ca necurat.

Postat pe 18 Octombrie 2008 20:58
ISAIA 66:17....CEI CE SE SFINTESC SI SE CURATESC IN GRADINI,MERGAND UNUL CATE UNUL IN MIJLOCUL CELOR CE MANANCA SI CARNE DE PORC,SI SOARECI SI ALTE LUCRURI URACIOASE,TOTI ACEIA VOR PIERI,ZICE DOMNUL. ISAIA66:3..."CINE JUNGHIE UN BOU CA JERTFA,NU ESTE MAI BUN DECAT CEL CE UCIDE UN OM:CINE JERTFESTE UN MIEL,ESTE CA SI CEL CE RUPE GATUL UNUI CAINE,CINE ADUCE UN DAR DE MANCARE,E CA SI CEL CE VARSA SANGE DE PORC......" ISAIA65:4..."CARE LOCUIESTE INTRE MORMINTE,SI PETRECE NOAPTEA IN PESTERI,MANCAND CARNE DE PORC,SI AVAND IN STRACHINI BUCATE NECURATE" Geneza 7,2 "Ia cu tine câte ºapte perechi din toate dobitoacele curate, câte o parte bãrbãteascã ºi câte o parte femeiascã; o pereche din dobitoacele care nu sunt curate, câte o parte bãrbãteascã ºi câte o parte femeiascã; "De aceea , eu sunt de parere sa nu se puna greutati acelora dintre neevrei(in alte traduceri: neamuri) care se intorc la Dumnezeu, ci sa li se scrie doar sa se fereasca de pangaririle idolilor, de curvie, de animale sugrumate si de sange"(FAPTELE APOSTOLILOR 23:29) SFANTUL CORAN ZICE:"VA SUNT INTERZISE SPRE MANCARE,MORTACIUNEA,SANGELE,CARNEA DE PORC,ORICE VIETATE CE A FOST TAIATA NU CU NUMELE LUI DUMNEZEU,VITELE CE AU FOST SUGRUMATE,SAU CARE AU MURIT PRIN LOVITURA SAU PRIN CADERE DE LA INALTIME,SAU CARE A FOST IMUNSA DE COARNE,SAU CARE A FOST INCEPUTA DE ANIMALELE DE PRADA....(SURRAH AL MAIDA 3) ACUM SA-TI RASPUND LA INTREBARE:"VREI SA ZICI CA NOI MANCAM MORTACIUNE?"MORTACIUNE ESTE ANIMALUL CARE A MURIT INAINTE DE A FI INJUNGHIATTAIAT PU MANCARE...DE VREME CE IN LUMEA CRESTINA ANIMALELE(MAI ALES VITELE MARI)SUNT UCISE PRIN LOVITURA IN CRESTETUL CAPATULUI,SAU PRIN ELECTROCUTARE,ACESTEA SUNT DEJA MOARTE CAND SUNT INJUNGHIATE...DECI SUNT MORTACIUNI...

Postat pe 18 Octombrie 2008 21:14
De la: Floricica20, la data 2008-10-18 16:23:06

Iisus s-a lasat rastignit, in asta si consta sacrificiul sau. Ce a spus el pe cruce inseamna cu totul altceva decat crezi tu.

Iisus este odrasla lui David deoarece mMria este urmasa lui David, vad ca asta s-a explicat deja.
Kathara
Postat pe 18 Octombrie 2008 21:36
De la: wolfy, la data 2008-10-18 20:31:58
Eu am citit evanghellile si nu sunt contraziceri intre ele. Poate n-ar fi rau ca oamenii sa vorbeasca din propriile lor lecturi, nu sa dea copy-paste din niste informatii tendentioase. Si iti spun si tie ce i-am spus Cleopatrei: Pavel nu putea sa inceapa sa propovaduiasca in anii 70-80 AD, pentru ca murise in deceniul sapte era noastra.
Iar Iisus era fiul lui David in sensul ca se tragea din neamul lui. Nici n-ar fi rau sa intelegem ce citim.

Incearca sa-ti dai seama ce am postat mai sus de unde a copiat si cleopatra si ai sa vezi unde e greseala.
Referitor la evanghelii daca tu afirmi ca nu ai gasit contraziceri iti arat eu dar asta inseamna ca tu nu le-ai citit
Deci:
Matei (1:16)
Iacov a nãscut pe Iosif, logodnicul Mariei, din care S-a nãscut Iisus, Care se cheamã Hristos.

Luca (3:23)ªi Iisus Însuºi era ca de treizeci de ani când a început (sã propovãduiascã), fiind, precum se socotea, fiu al lui Iosif, care era fiul lui Eli,

Cine este tatal lui Iosif?

Matei 1"12-13)
Dupã strãmutarea în Babilon, Iehonia a nãscut pe Salatiel; Salatiel a nãscut pe Zorobabel;
Zorobabel a nãscut pe Abiud; Abiud a nãscut pe Eliachim; Eliachim a nãscut pe Azor;

Luca ( 3:27)
Fiul lui Ioanan, fiul lui Resa, fiul lui Zorobabel, fiul lui Salatiel, fiul lui Neri,

Cine este tatal lui Salatiel?

Matei ( 1:5-6)
Salmon a nãscut pe Booz, din Rahav; Booz a nãscut pe Iobed, din Rut; Iobed a nãscut pe Iesei;
Iesei a nãscut pe David regele; David a nãscut pe Solomon din femeia lui Urie;

Luca ( 3:30-31)
Fiul lui Simeon, fiul lui Iuda, fiul lui Iosif, fiul lui Ionam, fiul lui Eliachim,
Fiul lui Melea, fiul lui Mena, fiul lui Matata, fiul lui Natan, fiul lui David,

In Matei intre Isus si David sunt 26 de persoane
In Luca 41 pers intre Isus si David.

CAte generatii au fost de la stramutarea in Babilon pana la Isus ?

MAtei 1:12-1612. Dupã strãmutarea în Babilon, Iehonia a nãscut pe Salatiel; Salatiel a nãscut pe Zorobabel;
13. Zorobabel a nãscut pe Abiud; Abiud a nãscut pe Eliachim; Eliachim a nãscut pe Azor;
14. Azor a nãscut pe Sadoc; Sadoc a nãscut pe Achim; Achim a nãscut pe Eliud;
15. Eliud a nãscut pe Eleazar; Eleazar a nãscut pe Matan; Matan a nãscut pe Iacov;
16. Iacov a nãscut pe Iosif, logodnicul Mariei, din care S-a nãscut Iisus, Care se cheamã Hristos.

(eu am numarat 13 generatii)

Matei 1:17
Aºadar, toate neamurile de la Avraam pânã la David sunt paisprezece; ºi de la David pânã la strãmutarea în Babilon sunt paisprezece; ºi de la strãmutarea în Babilon pânã la Hristos sunt paisprezece neamuri.

DESCENDENTII LUI ISUS DIN CE FIU AL LUI DAVID ?
Solomon (Matei 1 :6)
Natan (Luca 3 :31)

Era Ioan Botezatorul Ilie cel care trebuia sa vina?

a) Da (Matei 11:14, 17:10-13)
b) Nu (Ioan 1:19-21)

Ar fi mostenit Isus tronul lui David?

a) Da. Asa spun ingerii (Luca 1:32)
b) Nu, caci el este descendentul lui Ioiachim (vezi Matei 1:11, Cronici 3:16) iar Ioachim este blestemat de Dumnezeu astfel ca nici un descendent al sau sa poata sta pe tronul lui David. (Ieremia 36:30)

Pe cate animale a intrat Isus, calarind in Ierusalim?

a)Unul - un magarus:
7 Au adus mãgãruºul la Isus, ºi-au aruncat hainele pe el, ºi Isus a încãlecat pe el. (Marcu 11:7; Luca 19:35)
b)Doua - un magarus si o magarita :
7 Au adus mãgãriþa ºi mãgãruºul, ºi-au pus hainele peste ei, ºi El a ºezut deasupra.
(Matei 21:7)

Cum a aflat Simon Petre ca Isus era Hristos?

a) Printr-o revelatie din cer (Matei 16:17)
b) Fratele lui , Andrei, i-a spus (Ioan 1:14)

Cand Isus l-a intalnit pe Iair, fata lui Iair murise, sau nu?

a) Da.
18. Pe când le spunea Isus aceste vorbe, iatã cã a venit unul din fruntaºii sinagogii, I s-a închinat, ºi I-a zis: "Fiica mea adineaori a murit; dar vino de pune-Þi mâinile peste ea, ºi va învia." (Matei 9:18)

b)Nu.
23. ºi I-a fãcut urmãtoarea rugãminte stãruitoare: "Fetiþa mea trage sã moarã; rogu-Te, vino de-Þi pune mâinile peste ea, ca sã se facã sãnãtoasã ºi sã trãiascã." (Marcu 5:23)

Le-a ingaduit Isus discipolilor sai ,sa ia cu ei ceva pe drum?

a) Da. (Marcu 6:8)
b) Nu. ( Matei 10:9; Luca 9:3)

L-a recunoscut Ioan Botezatorul pe Isus inainte de botezul sau?

a) Da. (Matei 3:13-14)
b) Nu. (Ioan 1:32- 33)

Potrivit Evangheliei lui Ioan, ce a spus Isus cu privire la marturia despre sine insusi?

a)" Dacã Eu mãrturisesc despre Mine însumi, mãrturia Mea nu este adevãratã. " (Ioan 5:31)
b) Drept rãspuns, Isus le-a zis: "Chiar dacã Eu mãrturisesc despre Mine însumi, totuºi mãrturia Mea este adevãratã; cãci Eu ºtiu de unde am venit ºi unde Mã duc, dar voi nu ºtiþi nici de unde vin nici unde Mã duc. (Ioan 8:14)

Cand Isus a intrat in Ierusalim , a "curatat" templul in aceeasi zi?

a)Da. (Abia dupa aceea a plecat spre Betania). (Matei 21:12)
b)Nu. El a intrat in templu si s-a uitat in jur, insa pentru ca era foarte tarziu, a plecat in Betania, unde a inoptat si s-a reintors a doua zi sa "curete" templul. (Marcu 11:1-17)

L-a sarutat Iuda pe Isus?

a) Da. (Matei 26: 48-50)
b) Nu. Iuda nu s-a putut apropia suficient de Isus pentru a-l saruta. (Ioan 18: 3-12)

Unde era Isus la ceasul al saselea al zilei rastignirii?

a) Pe cruce (Marcu 15:25)
b) In curtea lui Pilat (Ioan 19:14)

S-a urcat Isus in Rai in aceeasi zi a rastignirii?

a) Da. El a spus talharului rastignit langa el: "Adevãrat îþi spun cã astãzi vei fi cu Mine în rai." (Luca 23:43)
b)Nu. El spunea Mariei Magdalena doua zile mai tarziu, "cãci încã nu M-am suit la Tatãl Meu" (Ioan 20:17)

Isus se tragea din neamul lui David?Cum asa?

Daca ar fi sa dam crezare celor doua genealogii din evangheliile lui MAtei si Luca atunci avem doua mari probleme
1- Isus avea aproape treizeci de ani, când a început sa învete pe norod; si era, cum se credea, fiul lui Iosif, fiul lui Eli,(Luca cap3 vs 23)
2 - Iacov a nascut pe Iosif, barbatul Mariei, din care S-a nascut Isus, care Se cheama Hristos(Matei cap1 vs16)

Care dintre cei doi minte?!?

Daca Luca are dreptate atunci Isus este fiul de fapt a lui Iosif si deci urmasi pe linie paterna a lui David.

Daca are dreptate Matei atiunci El este fiul Mariei si fiu adoptat a lui Iosif deci nu este urmasi pe linie directa a lui David
Floricica20
Postat pe 18 Octombrie 2008 22:28
De la: Kathara, la data 2008-10-18 21:36:11
Iisus s-a lasat rastignit, in asta si consta sacrificiul sau. Ce a spus el pe cruce inseamna cu totul altceva decat crezi tu.

Da??? Si ce inseamna?Lumineaza-ma te rog
Floricica20
Postat pe 18 Octombrie 2008 22:30
O sa-ti raspund deocamdata la prima parte a chestiunii. Genealogia din Matei se refera la Iisus, cea din Luca la stramosii Mariei. Deci, Eli este tatal Mariei, iar Iacov al lui Iosef. In timpurile respective daca nu exista un fiu in familie ginerele devenea "fiul" socrului sau. Iata, deci, ca nu exista nicio contradictie aici!
Kathara
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:12
Acelasi tip de explicatie se poate aplica si in cazul celoelalte inadvertente paternale. Pe langa asta, trebuie sa tii seama de faptul ca exista obiceiul - destul de raspandit - ca un barbat sa se casatoreasca cu vaduva fratelui sau, copilui rezultand dinaceasta uniune fiind considerat a apartine inca primului sot.
Kathara
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:20
De la: cleopatra86, la data 2008-10-18 20:58:21In Leviticul 11:7 " Sa nu mancati porcul, care are unghia despicata si copita despartita dar nu rumega; sa-l priviti ca necurat.

Leviticul face parte din Vechiul Testament(la fel si Isaia) iar eu ti-am dat citate din Noul Testament care nu interzic mancatul carnii de porc. Si stii ce e interesant? Ca musulmanii considera ca a manca porc este un pacat extrem de grav, pe cand a-ti bate nevasta nu. Cred ca asta spune totul.

De la: cleopatra86, la data 2008-10-18 20:44:22

Ti se pare amuzanta ignoranta ta, nu? Si mie, dar in acelasi timp infricosatoare! Si Pavel a propovaduit in anii 70-80 AD, adica dupa ce a murit, nu?

NU MA INTERESEAZA CE SPUNE PREASFANTUL CORAN, DEOARECE DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE E EGAL CU O.
beyonce_indragostita
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:24

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce ne facem cu soacrele? 15 De la: valy90 27 Februarie 2011 16:37
UN CASTIG DE 100 E/LUNA ,iar munca PART-TIME 5 De la: kudika106963 17 Ianuarie 2010 16:34
Oare ne pasã?...sau vorbim doar sã ne umplem timpul?! 5 De la: l_diana_c 24 Mai 2009 13:41
help me!! 6 De la: Anissia27 3 Aprilie 2009 10:27
cum am slabit 9kg in prima luna de tratament? 4 De la: kudika226898 13 Ianuarie 2011 22:49