Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

De la: Kathara, la data 2008-10-20 22:49:18
De la: sandra26, la data 2008-10-20 22:47:48Daca nu-l ascult,sotul meu nu ma bate.... Sunt atatea adevaruri si falsuri in discutiile astea de pe forum.Nu toti barbatii musulmani sunt la fel,sa stiti.Al meu stie bine romaneste,in casa vb romana mai mult ca turca...si nu-si face rugaciunile lui (doar postul si-l tine,nu mananca porc si nu bea alcool pt ca nu-i place).

Nu asta e problema. Problema e ca Islamul ii spune ca ar trebui sa te bata, corect?
chiar asta le soune* Uite ca eu nu stiam...dara devarul e ca nici nu m-am apucat sa studez coranul....dar stiu ca si biblia spune ca femeie trebuie sa-l asculte pe barbat si sa-i fie supusa...ma rog,eu nu sunt de acord cu ideile astea,e clar ca sunt scrise de niste barbati care vor sa spele creierele femeilor si sa tina controlul asupra lor.Si chiar vreau sa-mi tin sotul cat mai departe de religia lui,nu am permis nici scrieri din coran si nici icone crestine in casa, nu mi-am botezat fata dar nici nu i-am facut vreun ritual islamic....Si de craciun vreau sa-l duc in Franta...sa se deschida la minte si mai mult.İar fanatismul de care dau dovada multi pe forumul asta e boala mare.....eu am o viata laica si linistita si stiu sa fiu morala fara a-mi fi frica de dumnezei si vreo carte care ma sfatuieste cum sa traesc...
kassandry
Postat pe 22 Octombrie 2008 18:24
De la: sandra26, la data 2008-10-22 18:24:16
De la: sandra26, la data 2008-10-20 22:47:48Daca nu-l ascult,sotul meu nu ma bate.... Sunt atatea adevaruri si falsuri in discutiile astea de pe forum.Nu toti barbatii musulmani sunt la fel,sa stiti.Al meu stie bine romaneste,in casa vb romana mai mult ca turca...si nu-si face rugaciunile lui (doar postul si-l tine,nu mananca porc si nu bea alcool pt ca nu-i place).

Nu asta e problema. Problema e ca Islamul ii spune ca ar trebui sa te bata, corect?
chiar asta le soune* Uite ca eu nu stiam...dara devarul e ca nici nu m-am apucat sa studez coranul....dar stiu ca si biblia spune ca femeie trebuie sa-l asculte pe barbat si sa-i fie supusa...ma rog,eu nu sunt de acord cu ideile astea,e clar ca sunt scrise de niste barbati care vor sa spele creierele femeilor si sa tina controlul asupra lor.Si chiar vreau sa-mi tin sotul cat mai departe de religia lui,nu am permis nici scrieri din coran si nici icone crestine in casa, nu mi-am botezat fata dar nici nu i-am facut vreun ritual islamic....Si de craciun vreau sa-l duc in Franta...sa se deschida la minte si mai mult.İar fanatismul de care dau dovada multi pe forumul asta e boala mare.....eu am o viata laica si linistita si stiu sa fiu morala fara a-mi fi frica de dumnezei si vreo carte care ma sfatuieste cum sa traesc...

foarte bine ca ai postat acestea sa vada si domnisoarele k se poate si altfel.sa stii k dupa intoarcerea din Franta sotul tau va privii altfel lucrurile, impactul va fi major si fructos...cu atat mai bine cu cat aveti posibilitatea sa va plimbati prin Europa..acest lucru cizeleaza mult...de ce sa nu recunoastem si pe noi:P

Postat pe 22 Octombrie 2008 19:54
Mai fata, eu nu am zis ca nu se poate. Eu am zis ca in cartea lor sfanta spune ca e RECOMANDAT sa iti bati sotia. Acum, ca sunt oameni pe care-i duce mintea mai mult decat atat, foarte bine. Dar asta scrie in Coran - deci islamul este o religie care asupreste femeile si le pune intr-o pozitie de inferioritate!
Kathara
Postat pe 22 Octombrie 2008 20:01
De la: Kathara, la data 2008-10-22 20:01:07Mai fata, eu nu am zis ca nu se poate. Eu am zis ca in cartea lor sfanta spune ca e RECOMANDAT sa iti bati sotia. Acum, ca sunt oameni pe care-i duce mintea mai mult decat atat, foarte bine. Dar asta scrie in Coran - deci islamul este o religie care asupreste femeile si le pune intr-o pozitie de inferioritate!

si eu asta kathara incerc sa spun [inteligentza, educatia, caracterul] si [religia] pot sa se complaca una cu alta.

Postat pe 22 Octombrie 2008 20:05
De la: elmasri, la data 2008-10-22 20:05:38
De la: Kathara, la data 2008-10-22 20:01:07Mai fata, eu nu am zis ca nu se poate. Eu am zis ca in cartea lor sfanta spune ca e RECOMANDAT sa iti bati sotia. Acum, ca sunt oameni pe care-i duce mintea mai mult decat atat, foarte bine. Dar asta scrie in Coran - deci islamul este o religie care asupreste femeile si le pune intr-o pozitie de inferioritate!

si eu asta kathara incerc sa spun [inteligentza, educatia, caracterul] si [religia] pot sa se complaca una cu alta.

Bun. Deci Islamul discrimineaza femeile. This was the point all along.
Kathara
Postat pe 22 Octombrie 2008 20:07
De la: Kathara, la data 2008-10-22 20:07:26
De la: elmasri, la data 2008-10-22 20:05:38

aici nu pot sa te aprob ,eu sunt crestina.Despre asta cere parerea unui musulman!!!Noi ne am contrazis cu altele.

Postat pe 22 Octombrie 2008 20:13

In Coran bataia femeilor neascultatoare nu vine sub forma de recomnadare, ci de porunca!

De la: elmasri, la data 2008-10-22 20:13:54aici nu pot sa te aprob ,eu sunt crestina.Despre asta cere parerea unui musulman!!!Noi ne am contrazis cu altele.

E foarte simplu: citeste Coranul - Surat Al Nisa(a patra), versetul 34.
beyonce_indragostita
Postat pe 22 Octombrie 2008 20:13
De la: elmasri, la data 2008-10-22 20:13:54

aici nu pot sa te aprob ,eu sunt crestina.Despre asta cere parerea unui musulman!!!Noi ne am contrazis cu altele.[/quote]

Despre asta e vorba. Si nefacand fata argumentelor s-a inceput cu insulte si altele asemenea. Noi ne-am contrazis deoarece tie ti se pare normal comportamentul lui hasunel. Daca asta e ideea ta de normalitate, traim in doua lumi foarte foarte diferite!
Kathara
Postat pe 22 Octombrie 2008 20:17
De la: wolfy, la data 2008-10-22 20:13:56

In Coran bataia femeilor neascultatoare nu vine sub forma de recomnadare, ci de porunca!

De la: elmasri, la data 2008-10-22 20:13:54aici nu pot sa te aprob ,eu sunt crestina.Despre asta cere parerea unui musulman!!!Noi ne am contrazis cu altele.

E foarte simplu: citeste Coranul - Surat Al Nisa(a patra), versetul 34.

wolfy si noi daca am lua exact cuvant cu cuvant din biblie toate pasajele am vedea k multe in ziua de azi nu sunt respectate,,,,si in biblie femeia este inferioara barbatului.adevarat k nu se precizeaza despre bataie, dar este o fiinta cu mult inferioara barbatului.noi suntem din coasta lui Adam....

Postat pe 22 Octombrie 2008 20:19
De la: elmasri, la data 2008-10-22 20:19:18wolfy si noi daca am lua exact cuvant cu cuvant din biblie toate pasajele am vedea k multe in ziua de azi nu sunt respectate,,,,si in biblie femeia este inferioara barbatului.adevarat k nu se precizeaza despre bataie, dar este o fiinta cu mult inferioara barbatului.noi suntem din coasta lui Adam....

Da, e inferioara, dar gradul de inferioritate difera mult fata de cel din Islam. In crestinism femeia nu trebuie batuta, nu mosteneste de doua ori mai putin ca barbatul, isi pastreaza copiii in caz de divort.
beyonce_indragostita
Postat pe 22 Octombrie 2008 20:22
Nu a spus nimeni ca Biblia da drepturi egala barbatului si femeii. Dar, daca ar fi sa comparam statutul femeii in islam cu cel al femeii in crestinism, este clar ca biserica noastra discrinimeaza mult mai putin si este, in general, mult mai intelegatoare. Cel putin noi nu omoram oamenii cu pietre sau taiem diverse membre in executii publice cum se intampla in Iran si Arabia Saudita.
Kathara
Postat pe 22 Octombrie 2008 20:34
De la: Kathara, la data 2008-10-22 20:17:14
De la: elmasri, la data 2008-10-22 20:13:54

aici nu pot sa te aprob ,eu sunt crestina.Despre asta cere parerea unui musulman!!!Noi ne am contrazis cu altele.

Despre asta e vorba. Si nefacand fata argumentelor s-a inceput cu insulte si altele asemenea. Noi ne-am contrazis deoarece tie ti se pare normal comportamentul lui hasunel. Daca asta e ideea ta de normalitate, traim in doua lumi foarte foarte diferite![/quote]

nu am zis k mi se pare normal comportamentul lui hasunne, eu am intrebat de ce oare s a luat numai de tine si wolfy,,,,ce l a deranjarat oare la voi si l a determinat sa va jigneasca doar pe voi?? asta era intrebarea mea.....si tu atunci m ai facut imbecila :) fara sa te jignesc ...si atunci normal k s a ajuns la cearta

Postat pe 22 Octombrie 2008 20:49
Cum ce l-a deranjat la noi? Pur si simplu faptul ca suntem niste femei - deci fiinte inferioare in conceptia lui - care am avut curajul de a spune adevarul despre religia lui. Oricum niciodata un barbat nu trebuie sa vorbeasca asa cu vreo femeie, in nicio circumstanta EVER! Un vocabular de genul asta trebuie condamnat imediat - nu trebuie sa i se caute explicatii sau scuze.
Kathara
Postat pe 22 Octombrie 2008 20:53
De la: Kathara, la data 2008-10-22 20:53:32Cum ce l-a deranjat la noi? Pur si simplu faptul ca suntem niste femei - deci fiinte inferioare in conceptia lui - care am avut curajul de a spune adevarul despre religia lui. Oricum niciodata un barbat nu trebuie sa vorbeasca asa cu vreo femeie, in nicio circumstanta EVER! Un vocabular de genul asta trebuie condamnat imediat - nu trebuie sa i se caute explicatii sau scuze.

daca raspundeai asa si atunci discutia decurgea in alt mod cu sigurantza

Postat pe 22 Octombrie 2008 21:48
Stiu si eu - mie mi se parea destul de clar din comportamentul lui. Asa cum ai observat ca apar multi pe forum exclusiv ca sa ma injure. Ce sa spun, le multumesc, nu fac altceva decat sa confirme faptul ca am avut dreptate.
Kathara
Postat pe 22 Octombrie 2008 21:50
ce este asa greu de inteles,inaltimea ta Elmasri?, ce este asa ciudat in atitudinea noastra la adresa imbecilului de Hassune? un om sanatos la cap ,nu-si pune asemenea intrebari ci ia atitudine imediat ,macar din spirit de solidaritate intre femei,dar nu ,voi despicati problema ,cum de s-a luat decat de 3 persoane si voi "eminentele cenusii" ale forumului suneti pure si nevinovate.Inca nu ai inteles ca daca nu suntem de acord cu musulmanii suntem impotriva lor,in viziunea extremista ,asa inteleg ei sa riposteze,pt ca mai mult nu-i duce capul,gandesc cu organele sexuale,pt ca la ei in tara nu au fost invatati sa respecte aproapele si parerile diferite,noi traim intr-o tara democrata si libera si ne exprimam cum dorim fie ca le convine sau nu .
wdy
Postat pe 23 Octombrie 2008 10:03
care spirit de solidaritate??merita ele asa ceva??din partea mea..nu o sa vada...mai ales k au jignit in stanga si dreapta

Postat pe 23 Octombrie 2008 16:13
De la: elmasri, la data 2008-10-23 16:13:30care spirit de solidaritate??merita ele asa ceva??din partea mea..nu o sa vada...mai ales k au jignit in stanga si dreapta

Lasa draga, ne descurcam noi si fara tine!
Kathara
Postat pe 23 Octombrie 2008 19:31
De la: elmasri, la data 2008-10-23 16:13:30care spirit de solidaritate??merita ele asa ceva??din partea mea..nu o sa vada...mai ales k au jignit in stanga si dreapta

Faptul ca iti expui o parere contrara nu inseamna ca jignesti. Pe de alta parte, cand spui unei femei ca e nef... nu se poate numi altfel decat proasta crestere.
beyonce_indragostita
Postat pe 23 Octombrie 2008 21:00
cred ca nu ai inteles ce inseamna "solidaritate feminina"
wdy
Postat pe 23 Octombrie 2008 23:45
prietena voasta puffilici,pe care o ridicati in slavi pozeaza sexi pe net si racoleaza barbati,din cate stiu tariful e de 100 de euro face cam 1500 euro pe zi de unde credeati ca are bani?

Postat pe 24 Octombrie 2008 02:24
wdy
Postat pe 24 Octombrie 2008 21:31
De la: elmasri, la data 2008-10-22 19:54:17
De la: sandra26, la data 2008-10-22 18:24:16

foarte bine ca ai postat acestea sa vada si domnisoarele k se poate si altfel.sa stii k dupa intoarcerea din Franta sotul tau va privii altfel lucrurile, impactul va fi major si fructos...cu atat mai bine cu cat aveti posibilitatea sa va plimbati prin Europa..acest lucru cizeleaza mult...de ce sa nu recunoastem si pe noi:P
kassandry
Postat pe 25 Octombrie 2008 12:58
De asta il si duc in Franta....sa se schimbe.Nici nu stiti cum era de schimbat sotul meu cand ne-am casatorit,din cel care atatea imi permitea inainte cand eram prieteni,ajunsese un pic fanatic,imi pusese basmaua in cap si ma aruncase sa traiesc cu el in satul lui natal nenorocit ( dc ati vazut cumva reodata cum arata un sat de asta islamic).Dar nu m-am lasat,altele in locul meu ar fi plecat de mult,eu am indurat pana am reusit sa ajung cu el in İstanbul,iar de aici a revenit la omul pe care il stiam,ne intelegem mult mai bine,ma bucur ca relatia noastra a evoluat,el lucreaza la o firma unde vin multi romani,l-am dus in Romnia si i-a placut de ziceau prietenele mele ca parca nu e turc.Pe mine basmaua aia nu m-a facut deloc fericita,aveam un sentiment de asuprire,desi inainte sa ma casatoresc facusem si eu o facultate si ma indeletniceam si eu cu activitati normale oricarei studente libere,venita in satul lui eram deja tratata ca o proasta de niste inculti si analfabeti (ca ei nu prea fac scoala,de multe ori dc abia termina scoala primara).Noroc de sot care iubindu-ma,la un moment dat si-a deschis ochii si si-a dat seama ca nu se poate trai asa...si ne-am mutat in istanbul,ne-am schimbat si obiceiurile.
Din momentul in care femeia se acopera,nu mai poate avea liberatatea dinainte.Nu are voie sa faca una alta pt ca in imprejurimi e un barbat,la mare nu mai merge in costum de baie,etc.Cine vrea sa traiasca supus treaba lui (sau a ei).Dar nu stiu cum se face dar absolut in toate religiile femeia e tratata la un nivel inferior barbatului,de multe ori ea nu-si da seama pt ca de mica e crescuta asa de parinti .İn turcia exista un program care se cheama ''tata trimite-ma la scoala'',adresat fetelor care de multe ori nu mai sunt lasate sa mearga la scola ci imbrobodite si casatorite cu sila de la varste frageda.Acum sa nu intelegeti ca toata turcia e asa (are o populatie de 70 milioane),au inceput si ei sa mearga la scoala,dar inca islamul isi pune amprenta.Si nu mai zic,in lumea islamica o fata se casatoreste virgina!!!!! Hai ca nu zic nimic daca asta e dorinta ei adevarat,dar parerea mea e ca are dreptul si o fata sa faca dragoste,sa aiba iubit inainte de casatorie.Deci,inca o discriminare. İn concluzie,toate religiile asupresc femeile,in zilele noastre ar trebui ca femeia islamica sa renunte la voal,obiceiul asta e barbar.Si nu numai asta,mai sunt atatea sute de ritualuri care inca omului ii place sa le aplice.Si ,intradevar,biserica crestina(cea catolica in special),e mai toleranta, incearca sa se adapteze zilelor noastre....alte obiceiuri,alte conjuncturi.Dc ar fi sa aplicam toate legile Coranului sau Bibliei,am trai ca in trib.Dar acestea erau valabile cu peste o mie de ani in urma,acum nu-si au sensul.Si nu vorbesc numai de islam ci de toate religiile.Oameni buni,va certati degeaba...va insultati,vreti sa demonstrat, unul altuia cat de buna e o religie sau alta...
kassandry
Postat pe 25 Octombrie 2008 13:46
Bravo Sandra, multumim pentru informatii!
Kathara
Postat pe 25 Octombrie 2008 13:51
sandra ,sa mai scrii ,sa citeasca si cine nu stie sau nu vrea sa creada ce inseamna islamul dus la extreme,cred ca ai avut o experienta foarte traumatizanta,dar esti o persoana puternica,felicitari si multa fericire
wdy
Postat pe 25 Octombrie 2008 22:41
De la: wdy, la data 2008-10-25 22:41:37sandra ,sa mai scrii ,sa citeasca si cine nu stie sau nu vrea sa creada ce inseamna islamul dus la extreme,cred ca ai avut o experienta foarte traumatizanta,dar esti o persoana puternica,felicitari si multa fericire
Multumesc mult,dar cred ca am noroc si de un sot intelegator,caci,oricat de rabdatoare sunt,dc aveam un fanatic langa mine de mult imi faceam valizele si plecam....ce sa-i faci,dragostea nu alege natia (eu din motive pur amoroase m-am maritat).Personal femeile acoperite nu ma deranjeaza...atata timp cat nu mi se impune mie sa ma port ca ele.Si nu cunosc nici una batuta de sot ( e adevarat,ele sunt educate sa nu se contrazica cu ei ca sa no fie luate la bataie,unele din ele sunt conducatoare adevarate din spatele barbatilor,chiar de acolo de la cratita....).E adevarat ca sunt probleme cu teroristii in tara asta,dar in general turcii sunt un popor pasnic si nu am fost niciodata agresata pe strada.Contraste mari aici,asta e ciudat:femei ba moderne,de la imbracaminte coafuri,altele acoperite (fie frumos armonizate fie in pardesie fie in cearceafuri negre).İn acelasi timp femeia este si libera dar si supusa(iar asta datorita voii ei sau a familiei in care a crescut).Turcia este o tara laica,stiu ca in jur de 60 la suta din femei sunt acoperite,dar am putea considera ca e cea mai moderna tara cu populatie musulmana.Si culmea e,nu am auzit pe nimeni zicand aici cum ca Coranul ar porunci barbatilor sa-si bata femeile...ganditi-va ca si la noi,in Vechiul Testament,era acceptata poligamia,nu se manca porc si femeile erau cam acoperite.E adevarat Coranul e o carte cu legi mai stricte in ce priveste tinuta si comportamentul femeilor in societate,asta din cauza faptului ca turcia e inca o societate patriarhala,inca sunt prelungite niste obiceiuri foarte vechi.Parerea mea este ca femeia nu mai este nevoita sa poarte valul deoarece nu se mai pune problema protejarii ei pe strada,pana la urma frumusetea ei e data sa fie admirata,sa i se vada parul si bratele....nu e o rusine.Pai cum va explicati valul?Probabil ca in societatea prrimordiala in care a aparut acest obicei,femeile erau atacate de barbati care stiau ca ele sunt vulnerabile si isi puteau bate joc de ele.Eventual tatii si sotii lor care s-au plans de nelegiuirile facute de alti barbati asupra femeilor au hotarat cu mai marelui conducator al tribului si s-a luat decizia ca femeia sa fie acoperita si sa nu-si mai arate eventual nici degetele de la picioare.Deci era o modalitate de protejare fizica.İar daca femeia casatorita era violata de un alt barbat,sotul ei si familiile lor isi dadeau acordul sa o omoare,deci ea nu mai era folositoare,era murdara.Acelasi obicei este inca intalnit in İrak.Si a existat si in vechea societate turceasca...chiar am vazut un film vechi turcesc pe aceasta tema.Deci femeia trebuie incurajat in activitatile sale,respectata si nu numai protejata.Si sa stiti ca aici ,in Turcia,femeia este respectata....turcii isi iubesc nevasta si copiii foarte mult.Si ,desi se face misto ca ar avea mai multe neveste,nu este adevarat,turcii sunt monogami,sunt sigura c aici gasesti mai multi barbati devotati nevestei decat in Europa.Multi confunda Turcia cu tarile arabe(si pana si acolo exista se va renunta la poligamie in timp,deja arabul modern nu-si mai ia 4 neveste-dar de,si asta scrie probabil in Coran, ca trebuie sa-si faca haremul ca sa-si satisfaca implineasca poftele-deci,tot o dovada de asuprire a femeilor care nu au drepturi).Asa ca,dragii mei,v-am mai zis ca aveti si nu aveti dreptate....nu e corect sa judecati asa aspru pe nimeni,si nu uitati ca in ambele religii( crestin si islam),femeia e la un mai jos barbatului tratata.Daca tot atacati Coranul,sa va dau un exemplu crestinesc: femeia la manstruatie nu are voie sa intre in biserica pt ca e MURDARA.Domnilor,de ce e murdara ma rog?menstruatia nu e un fenomen biologic normnal?adica in mintea crestinilor ea este o mizerabila si trebuie evitata?in fine,exemple de astea se pot da la infinit.İata ca asta este parerea mea,nu v-am dat copy past ci v-am scris ce gandesc eu,si cunoscand putin lucrurile dintr-o tara musulmana libera (din fericire,dar doamne,ce ma faceam dc eram in Arabia Saudita!).Sunt adepta familiei,a moralei in cuplu, a iubirii adevarate....
kassandry
Postat pe 26 Octombrie 2008 02:29
Am mai spus ca si in crestinism exista diferente intre femeie si barbat, dar sunt o gluma fata de cele din Islam.
beyonce_indragostita
Postat pe 26 Octombrie 2008 10:20
Femeia la menstruatie nu avea voie sa intre in bserica deoarece pe la noi nu se purta lenjerie.
Kathara
Postat pe 26 Octombrie 2008 10:31
De la: Kathara, la data 2008-10-26 10:31:59Femeia la menstruatie nu avea voie sa intre in bserica deoarece pe la noi nu se purta lenjerie.
Nu avea voie'?dar ce,acum are voie?
kassandry
Postat pe 26 Octombrie 2008 11:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Lipton Ice Tea 5 De la: luchianramona 7 Iulie 2011 09:59
5 min 16 De la: etta 27 Septembrie 2009 23:28
obsesia de negru transformata in rosu...AJUTOR 6 De la: Ali_Alina 27 Ianuarie 2009 23:47
minciuna are picioare scurte 40 De la: geo_geo822000 12 Iunie 2009 14:35
please ma ajutati? 2 De la: kudika081544 24 Februarie 2010 12:07