Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

Nu, nici acum nu are voie, dar asta era motivul initial, unul de natura igienica. Acum s-a pastrat efectul desi a disparut cauza.
Kathara
Postat pe 26 Octombrie 2008 11:35
De la: wdy, la data 2008-10-25 22:41:37sandra ,sa mai scrii ,sa citeasca si cine nu stie sau nu vrea sa creada ce inseamna islamul dus la extreme,cred ca ai avut o experienta foarte traumatizanta,dar esti o persoana puternica,felicitari si multa fericire
da,sa stii ca am avut o experienta foarte traumatizanta,nu e usor sa fii dusa intrun sat uitata de lume sa traiesti....eu nu am putut.Parca nu mai eram femeie,parca eram o vita.si nu mai zic ca eram tratata de parca eram ultima proasta.Vorba aia,eu nu stiam sa mulg vacile (si nici n-am vrut sa invat),nu stiam sa fac focul in soba,etc.Preferam sa stau inchisa toata ziua in camera mea decat sa particip la activitatile domestice,ce mi-a mai adus sotul cateva carticele cu povesti in engleza dar si pe alea ce terminasem de citit in cateva zile si nici internet nu aveam.Credei-ma,era o imagine atata de grotesca....femei imbrobodite cu baticuri brodate pe chenare si prinse sa nu se vada gatul,niste ºalvari cu floricele (dar nu de aia de care ati vazut voi prin filme exotice),si asa trebuia sa ma imbrac si eu cat stateam in casa sau in sat.Hai ca atunci cand ieseam la plimbare imi luam pantaloni blugi si cu o tunica putin mai jos de fund dar trebuia sa fiu acoperitacu eºarfa.Nu mai zic ce ºoc faceau socrii cand vedeau ca ma mai machez si ca ma imbrac asa...Vai ce traumatizant a fost...Cunosc o tipa care -tot asa-se casatorise si barbatul ei o duse intr-un sat de asta si ea tot asa ca mine era.Dar nu a rezistat,mai ales ca sotul ei(cu toate ca era umblat prin lume,traise in Germania),sotul ei vedea idealul de viata acolo la tara si nu a vrut sa plece.Ea,desi gravida in luna 8,a plecat,s-a intors in Romania la mama ei,si bine a facut,deoarece tipul era un tampit,a venit sa-si declare copilul pe numele lui (ceeea ce afost o greseala ca ea a accceptata pt ca fara permisiunea tatalui nu-si poate scoate copilul peste hoatre iar el nici nu are de gand sa-i dea semnatura lui),si dupa asta dus a fost.Oameni si oameni.Tare nefericita am fost cu basmaua aia in cap.....doamne,parca eram la tigani,asta e senzatia.Asa bine ma simt ca sunt din nou libera cu parul in vant....si ma doare pe mine undeva ca cumnatele mele se uita cu rautate ca ma vad asa 'despuiata'.Ca dsupa parerea lor,faptul ca port pantaloni sau fusta trei sferturi si tricou cu maneca scurta inseamna ca sunt prea provocatoare.Asa ca noi,europencele,nu prea putem fii ca musulmancele.Le-o fi placand lor basmaua aia....si cand mna gandesc ca sunt multe femei nenorocite sa traiasca intr-o tara asa inchisa la minte...
kassandry
Postat pe 26 Octombrie 2008 11:51
Cred ca am mai spus asta,cat timp am fost acoperita,imbracamintea mea cand ieºeam la plimbare era ca si cea a a cleopatrei din poza ei,doar ca eu preferam albastrul....asta e portul specific in turcia.Esarfa sau ºalul sau basmaua difera foarte mult cum e aranjata,de la culori si la modele difrite,fi cu gatul acoperit,fie doar cu parul prins.Fiecare isi prinde cum vrea,araboaicele au alte stiluri.Si sa zic si de imbracaminte.Da,intradevar,poti vedea si fete carora le sta intradevar bine,care se imbraca modern,in culori vii sau pastelate,in fuste fanteziste sau pantaloni,in pardesie lungi si largi sau in cearceafuri negre,cu sau fara fata acoperita,femeile batrane poarta deasupra basmalei un miniceaceaf care le acopera si spatele.Deci,difera de la cultura la cultura,de la sate la orase.Dar tpoate astea,pentru noi europenii sunt niste exotisme si atat.Cel mai grav e ca musulmanii vor sa ne schimbe,de obicei,cand o femeie se casatoreste cu un musulman,ea e aproape obligata sa-si lase religia si sa se dea la islam,uitati ca nu sunt de acord cu lucrul asta.Daca nu accepta,de obicei barbatul nu se mai casatoreste cu ea.İar totul e din spate,totul e dirijat de familia barbatului.Eu ma bucur ca am reusit sa-l desprind pe sotul meu de influenta familiei lui,deci eu sunt in relatii acceptabile cu ai lui,vorbim darle-am dat de inteles ca nu vreau sa fiu ca ei si sa ma cam lase in pace cu stilul lor de viata.Asa ca,vazand ca fiul lor nu ii mai asculta ci imi da numai mie dreptate,au renuntat sa se mai bage intre noi.
kassandry
Postat pe 26 Octombrie 2008 12:09
am o intrebare poate putin indiscreta: ce religie ai in prezent in fata sotului tau,impropriu spus?
wdy
Postat pe 26 Octombrie 2008 13:02
De la: wdy, la data 2008-10-26 13:02:07am o intrebare poate putin indiscreta: ce religie ai in prezent in fata sotului tau,impropriu spus?
cum sa zic....in romania am fost botezata la ortodocºi.Dar personal sunt atee.Cand m-am casatorit am facut cununia religioasa la musulmani-deci,in fata neamurilor lor cica sunt musulmanca.Dar si aici m-am cam saturat sa ma prefac si le-am zis ca sunt crestina,asa ca sa le dau peste nas nu numai ca mi-am redeschis parul ci si ca resping religia lor.Doamne,nu pot sa fiu asa ca ei....nu vreau o religie sa mi se impuna,eu am ales si simt ca nu am nevoie de vreo religie.Deci,pe buletinul turcesc,cand o sa-mi iau cetatenia peste cateva luni,va scrie İslam.Dar,impropriu spus.Pe tema asta sunt multe de discutat.Au inceput sa se obisnuiasca cu ideea ca sunt 'ghiaur' asta e termenul pt cei care sunt de alta religie decat musulmana.Eu nu merg nici la biserica si nu doresc nici o religie,mai ales islam,sa mi se impuna.Tolerez pe toata lumea atata timp cat nu ma obliga cineva sa fiu ca el.Sa stii ca nu e usor cand esti obligat sa tii postul lor(banuiesc ca stii ce inseamna ramazanul-ramadanul lor),gandeste-te ca eram gravida in luna 4 si socrii vroiau sa-mi impuna postul,noroc de sotul meu care m-a inteles si imi aducea ziua mancare pe furis,acum el ma accepta asa cum sunt eu,cum vreau eu sa fiu.Lui nu i-am impus niciodata nimic.Totul pana la religie.Si uite ca traim fericiti daca nu se insista pe tema asta care pana la urma e alegerea mea.Traiesc intr-o tara laica si constitutia imi permite sa fiu sau nu de o religie sau alta
kassandry
Postat pe 26 Octombrie 2008 19:32
De la: sandra26, la data 2008-10-26 19:32:56
De la: wdy, la data 2008-10-26 13:02:07am o intrebare poate putin indiscreta: ce religie ai in prezent in fata sotului tau,impropriu spus?
cum sa zic....in romania am fost botezata la ortodocºi.Dar personal sunt atee.Cand m-am casatorit am facut cununia religioasa la musulmani-deci,in fata neamurilor lor cica sunt musulmanca.Dar si aici m-am cam saturat sa ma prefac si le-am zis ca sunt crestina,asa ca sa le dau peste nas nu numai ca mi-am redeschis parul ci si ca resping religia lor.Doamne,nu pot sa fiu asa ca ei....nu vreau o religie sa mi se impuna,eu am ales si simt ca nu am nevoie de vreo religie.Deci,pe buletinul turcesc,cand o sa-mi iau cetatenia peste cateva luni,va scrie İslam.Dar,impropriu spus.Pe tema asta sunt multe de discutat.Au inceput sa se obisnuiasca cu ideea ca sunt 'ghiaur' asta e termenul pt cei care sunt de alta religie decat musulmana.Eu nu merg nici la biserica si nu doresc nici o religie,mai ales islam,sa mi se impuna.Tolerez pe toata lumea atata timp cat nu ma obliga cineva sa fiu ca el.Sa stii ca nu e usor cand esti obligat sa tii postul lor(banuiesc ca stii ce inseamna ramazanul-ramadanul lor),gandeste-te ca eram gravida in luna 4 si socrii vroiau sa-mi impuna postul,noroc de sotul meu care m-a inteles si imi aducea ziua mancare pe furis,acum el ma accepta asa cum sunt eu,cum vreau eu sa fiu.Lui nu i-am impus niciodata nimic.Totul pana la religie.Si uite ca traim fericiti daca nu se insista pe tema asta care pana la urma e alegerea mea.Traiesc intr-o tara laica si constitutia imi permite sa fiu sau nu de o religie sau alta

Am citit si eu ce ai scris sandra si prept sa-ti spun nu stiu exact ce doresti tu cu acesta postare.
Acu spui ca nu ai nimic cu portul nimanui,fiecare sa se poarte cum vrea,acu spui ca erai traumatizata de faptul ca sotul tau te-a dus la tara si te-a mai pus sa si mulgi vaca.
Pai draga mea,religia nu se impune,si nici faptul de a te acoperi,probabil ca familia lui are multe lacune in sensul asta.
Ma gandeam si eu ce poate fi asa traumatizant sa traiesti la tara?Milioane de femei mulg vaca in toate tarile lumii,iar cele de la tara poarta batic,la fel in toate tarile lumii,ce ai vazut tu asa traumatizant???Sau poate ca nu cunosti exact sensul cuvantului....
Iar este neclar cum o sa apari tu pe buletin ca fiind musulmana?Poate daca tu ti-ai dat acordul nicidecum asa aiurea.Nu te obliga nimeni sa accepti islamul in Turcia.Sunt multe crestine casatorite cu turci si traiesc de ani buni acolo si nu le-a facut nimeni musulmane daca ele nu au dorit asta.
Faptul ca tatal sotului tau te-a obligat sa tii ramadanul iar este o prostie ,si mai ales fiind gravida,in islam este clar ca femeia gravida este scutita de la post.Poate ca tatal sotului tau nu stie exact ce este islamul,dar in cazul asta nu este de vina religia draga mea.
La finalul mesajului tau tu spui singura ca aceasta constitutie a Turciei iti permite sa ai orice religie vrei,atunci cine te va face pe tine musulmana in buletin daca tu nu esti de acord?daca sotul tau te accepta asa cum esti????
Nu stiu dar mi se pare mie ca ai vrut sa faci un fel de varza cu postarea ta si chiar nu inteleg de ce.
Ce inseamna cununie religioasa la musulmani???Cum adica in fata neamurilor lui esti musulmanca doar pentru ca te-ai casatorit cu un musulman???Nu stiu de ce scrii asemenea lucruri daca nici tu nu le intelegi.Poate unele din noi dorim sa devenim musulmane dar tu orientezi gresit din toate punctele de vedere
Floricica20
Postat pe 27 Octombrie 2008 19:20
De la: sandra26, la data 2008-10-26 11:51:36.Credei-ma,era o imagine atata de grotesca....femei imbrobodite cu baticuri brodate pe chenare si prinse sa nu se vada gatul,niste ºalvari cu floricele (dar nu de aia de care ati vazut voi prin filme exotice),si asa trebuia sa ma imbrac si eu cat stateam in casa sau in sat.Hai ca atunci cand ieseam la plimbare imi luam pantaloni blugi si cu o tunica putin mai jos de fund dar trebuia sa fiu acoperitacu eºarfa.

Doamne oare cat de grotesc poate sa arate o femeie acoperita de la tara???O femeie modesta?Cat de traumatizata ai putut sa fii tu ca ti se cerea sa fii mai modesta,mai decenta?
Cat exagerezi de parca nu ai mai vazut femei de la tara cu broboada pe cap.
Pana una alta copii tai tot muslmani o sa fie,si tot la tara o sa-si petreaca vacantele cred,acolo,unde femeia acoperita moare de atata traumatizare
Floricica20
Postat pe 27 Octombrie 2008 19:30
Da, Florcica, graieste impotriva islamului vorbind din propria ei experienta, e clar ceva in neregula cu ea!
Kathara
Postat pe 27 Octombrie 2008 19:57
Florisico, cred ca tu umbli numai cu batic pi cap hai, esti imbrobodita rau si sa pare ca ti cam place sa mulgi vaca, mergi la tara daca acest lucru ti se pare perfect normal si nu ti produce daune. Stii ci ma mir eu? ca ai discoperit internetul fata hai, probabil ca te o lovit vaca cu coada si ai fost acidentata de a trebuit sa ramai in casa si ai descoperit minunatul forum, ce ar fi sa te intorci tu la vaca sa i povestesti eu cum e sa porti broboada.

Postat pe 27 Octombrie 2008 19:57
floricica 20, nu cred ca Sandra ti-a cerut parerea ,ea a impartasit tuturor din experienta ei si daca citesti cu atentie ,intelegi drama prin care a trecut .PT informatia ta ,un musulman care se casatoreste cu o crestina sau cu o femeie de alta religie ,din orgoliu nu va recunoaste in fata familiei ca sotia nu i-a urmat religia,NU GENERALIZEZ ,SA NU FIU INTELEASA GRESIT, PT SANDRA NU ARE IMPORTANTA CE RELIGIE SCRIE IN BULETIN ,FATA A INTELES CE SI CUM ESTE MAI BINE PT EA SI SE ADAPTEAZA daca doresti sa devii musulmanca ,crezi ca ai nevoie de sfatul unei persoane care spune adevarul, ? sunt alte topicuri unde vei fi "ajutata " sa intelegi tainele islamului ,succes
wdy
Postat pe 27 Octombrie 2008 20:26
De la: Kathara, la data 2008-10-27 19:57:25Da, Florcica, graieste impotriva islamului vorbind din propria ei experienta, e clar ceva in neregula cu ea!

Eu nu stiu daca ceva e in neregula cu ea,daca tu stii ,problema voastra.
Tocmai ca ea nu vorbeste impotriva islamului ci impotriva familiei sotului care chiar ei au fortat-o uneori sa accepte lucruri neislamice(vezi postul femeii insarcinate,precum si acceptarea statutului de musulmana)
Ori poate ca tu crezi ca musulmanii nu au oameni care nu-si cunosc sau nu-si practica religia?
Floricica20
Postat pe 27 Octombrie 2008 20:56
De la: loverwoman, la data 2008-10-27 19:57:31Florisico, cred ca tu umbli numai cu batic pi cap hai, esti imbrobodita rau si sa pare ca ti cam place sa mulgi vaca, mergi la tara daca acest lucru ti se pare perfect normal si nu ti produce daune. Stii ci ma mir eu? ca ai discoperit internetul fata hai, probabil ca te o lovit vaca cu coada si ai fost acidentata de a trebuit sa ramai in casa si ai descoperit minunatul forum, ce ar fi sa te intorci tu la vaca sa i povestesti eu cum e sa porti broboada.

Ce-ar fi sa te abtii de la sfaturi si presupuneri ca doar asa vei dovedi ca ai putina inteligenta
Floricica20
Postat pe 27 Octombrie 2008 20:57
De la: Floricica20, la data 2008-10-27 20:56:02
De la: Kathara, la data 2008-10-27 19:57:25Da, Florcica, graieste impotriva islamului vorbind din propria ei experienta, e clar ceva in neregula cu ea!

Eu nu stiu daca ceva e in neregula cu ea,daca tu stii ,problema voastra.
Tocmai ca ea nu vorbeste impotriva islamului ci impotriva familiei sotului care chiar ei au fortat-o uneori sa accepte lucruri neislamice(vezi postul femeii insarcinate,precum si acceptarea statutului de musulmana)
Ori poate ca tu crezi ca musulmanii nu au oameni care nu-si cunosc sau nu-si practica religia?

Cred ca foarte multi musulmani abuzeaza de drepturile pe care barbatul la primeste asupra femeilor. daca asta se intampla in Turcia, o tara laica, e clar ca in tarile religioase situatia e mult mai grava.
Kathara
Postat pe 27 Octombrie 2008 20:59
Ei bini, eu sunt inteligenta si nu port batic ca tine, e deajuns atata inteligenta ?

Postat pe 27 Octombrie 2008 21:00
Sandra e o scumpica, este modelul de femeie puternica care nu se da inapoi cand intampina o reala problema, multa fericire Sandra, sa ai parte pentru cat ai luptat sa o obtii, important este ca tu sa fii fericita.

Postat pe 27 Octombrie 2008 21:03
De la: wdy, la data 2008-10-27 20:26:59floricica 20, nu cred ca Sandra ti-a cerut parerea ,ea a impartasit tuturor din experienta ei si daca citesti cu atentie ,intelegi drama prin care a trecut .PT informatia ta ,un musulman care se casatoreste cu o crestina sau cu o femeie de alta religie ,din orgoliu nu va recunoaste in fata familiei ca sotia nu i-a urmat religia,NU GENERALIZEZ ,SA NU FIU INTELEASA GRESIT, PT SANDRA NU ARE IMPORTANTA CE RELIGIE SCRIE IN BULETIN ,FATA A INTELES CE SI CUM ESTE MAI BINE PT EA SI SE ADAPTEAZA daca doresti sa devii musulmanca ,crezi ca ai nevoie de sfatul unei persoane care spune adevarul, ? sunt alte topicuri unde vei fi "ajutata " sa intelegi tainele islamului ,succes

Nu ,nu mi-a cerut parerea ai dreptate,cum nici eu de fapt nu ti-am cerut parerea si sunt convinsa ca nici avocatul sandrei nu esti.
Am vazut ca sndra printre altele a povestit ,,dramatica si traumatizanta ,,intamplare cu baticul si cu vaca.
Si nu ,nu ai dreptate cu musulmanul care din orgoliu nu spune ca sotia nu i-a urmat religia pentru ca acest lucru este greu de ascuns.O femeie crestina va fi mereu crestina referitor la aspect exterior precum si practicarea religiei deci...Nu se poate preface ca citeste Coran,sau ca-l considera pe Isus doar un Profet.
Se poate preface o femeie care nu are nici o religie,da,si asta cand are un tel,urmareste un interes,sau efectiv nu-i pasa de ce va fii dupa moarte,nu-i pasa ca exista un Dumnezeu in fata caruia nu te poti preface ca oricum te vede.
Nu neaparat am sau am avut nevoie de un sfat,am citit ce s-a postat pentru ca activez pe acest forum,nu am inteles legatura intre faptul ca familia sotului ei este mai dificila precum si faptul ca femeia musulmana se acopera,sau unde este religia islamica prezenta in cele scrise.
Floricica20
Postat pe 27 Octombrie 2008 21:08
De la: Kathara, la data 2008-10-27 20:59:59
Cred ca foarte multi musulmani abuzeaza de drepturile pe care barbatul la primeste asupra femeilor. daca asta se intampla in Turcia, o tara laica, e clar ca in tarile religioase situatia e mult mai grava.

Eu zic ca un caz sau zece sau o suta nu reprezinta majoritatea,zic eu ,parerea mea.Am mai citit si pe alte forumuri,si in alte limbi,nu prea am vazut exagerat de multe cazuri ale femeilor musulmane unde ele se plang ca le forteaza sotul sa se acopere.Probabil cei care fac asta nu-si cunosc bine religia.Eu din cate stiu barbatul musulman,nu are dreptul sa-si forteze sotia sa accepte o alta religie daca ea nu vrea,In speta religia islamica
Floricica20
Postat pe 27 Octombrie 2008 21:14
De la: loverwoman, la data 2008-10-27 21:00:54Ei bini, eu sunt inteligenta si nu port batic ca tine, e deajuns atata inteligenta ?

Despre intelignta pe care o detii ti-ai semnat singura declaratia in postarea ta,nu mai insista.
M-ai vazut tu pe mine de multe ori cu batic sau fara???
Floricica20
Postat pe 27 Octombrie 2008 21:17
Sunt de acord cu tine in privinta cazurilor care ajung la noi, dar gandeste-te ca majoritatea femeilor musulmane nu au acces la Internet sau la educatie. Tu chiar crezi ca in Iran sau Arabia Saudita sunt lasate femeile sa face ce vor? nici macar sa conduca nu am nevoie, ca sa nu mai spunem ca o fata care a zis (a zis numai) ca vrea sa mearga la scoala a fost omorata de familie.
Kathara
Postat pe 27 Octombrie 2008 21:18
Daca nu te deranjeaza sa vezi femei care poarta batic inseamna ca si tu esti cu broboada in cap, asta am dedus eu si acum ca sa dau dovada de inteligenta : dupa virgula sau punct se bate spatiu,hai ca acum sunt si eu fericita ca am dat dovada de inteligenta, aplauze te rog Florisico

Postat pe 27 Octombrie 2008 21:21
De la: Kathara, la data 2008-10-27 21:18:56Sunt de acord cu tine in privinta cazurilor care ajung la noi, dar gandeste-te ca majoritatea femeilor musulmane nu au acces la Internet sau la educatie. Tu chiar crezi ca in Iran sau Arabia Saudita sunt lasate femeile sa face ce vor? nici macar sa conduca nu am nevoie, ca sa nu mai spunem ca o fata care a zis (a zis numai) ca vrea sa mearga la scoala a fost omorata de familie.

Ai dat exemple exact ,,oile negre,,dintre tarile islamice.Este exact ca si cu Romania care este ,,oaia neagra a Europei.In fine.
Ideea este ca islamul ca religie chiar specifica dreptul femeii de a studia,este una din sarcinile femeii musulmane chiar.
este o expresie mult prea vasta.
Si serios,chiar nu stii ca femeile din Iran si Arabia Saudita studiaza?Merg la facultate,profeseaza meserii ca doctor,profesor etc?
Faptul ca in Arabia Saudita femeia nu a fost lasata mult timp nici chiar sa conduca nu are legatura cu religia,acolo este monarhie,isi fac regulile cum vor ei.Teoretic merg pe principii coranice dar practica difera
Floricica20
Postat pe 27 Octombrie 2008 21:27
crezi tu oare ca aceasta femeie ar fi putut decide singura soarta ei ,acolo in pustiul Turciei? hai sa fim serioase si sa privim dincolo de aparente ,sigur ca 80 % din crestinele casatorite cu musulmani ,sunt obligate sa-si schimbe religia ,dar acest subiect a fost amplu dezbatut
wdy
Postat pe 27 Octombrie 2008 21:35
noapte buna
wdy
Postat pe 27 Octombrie 2008 21:37
De la: Floricica20, la data 2008-10-27 21:27:01
De la: Kathara, la data 2008-10-27 21:18:56Sunt de acord cu tine in privinta cazurilor care ajung la noi, dar gandeste-te ca majoritatea femeilor musulmane nu au acces la Internet sau la educatie. Tu chiar crezi ca in Iran sau Arabia Saudita sunt lasate femeile sa face ce vor? nici macar sa conduca nu am nevoie, ca sa nu mai spunem ca o fata care a zis (a zis numai) ca vrea sa mearga la scoala a fost omorata de familie.

Ai dat exemple exact ,,oile negre,,dintre tarile islamice.Este exact ca si cu Romania care este ,,oaia neagra a Europei.In fine.
Ideea este ca islamul ca religie chiar specifica dreptul femeii de a studia,este una din sarcinile femeii musulmane chiar.
este o expresie mult prea vasta.
Si serios,chiar nu stii ca femeile din Iran si Arabia Saudita studiaza?Merg la facultate,profeseaza meserii ca doctor,profesor etc?
Faptul ca in Arabia Saudita femeia nu a fost lasata mult timp nici chiar sa conduca nu are legatura cu religia,acolo este monarhie,isi fac regulile cum vor ei.Teoretic merg pe principii coranice dar practica difera

Femeia inca nu are voie sa conduca masina in Arabia Saudita, iar exemplele au fost alese deoarece tarile mentionate sunt conduse de Sharia, altfel spus sunt cel mai aproape de idealul musulman pe cat posibil.
Kathara
Postat pe 27 Octombrie 2008 21:40
Ai dreptate wdy, daca ar putea sa si decida singure soarta sigur ar renunta la voalul ala negreu de pe fata si altfel ar sta treaba, dar si cu voalul pus si insotite si la cratita nu stiu cand mai au femeile musulmane puterea sa ridice ochii din pamant sa se gandeasca sa studieze.

Postat pe 27 Octombrie 2008 21:41
De la: wdy, la data 2008-10-27 21:35:41crezi tu oare ca aceasta femeie ar fi putut decide singura soarta ei ,acolo in pustiul Turciei? hai sa fim serioase si sa privim dincolo de aparente ,sigur ca 80 % din crestinele casatorite cu musulmani ,sunt obligate sa-si schimbe religia ,dar acest subiect a fost amplu dezbatut

Pai tocmai povestea ei asta dovedeste.Ca si-a schimbat viata,acolo,in pustiul(?)Turciei.
De unde statistica asta de 80%?Si chiar de asa ar fi,este impotriva islamului,asta e ideea.
Noapte buna
Floricica20
Postat pe 27 Octombrie 2008 21:45
De la: Kathara, la data 2008-10-27 21:40:23
Femeia inca nu are voie sa conduca masina in Arabia Saudita, iar exemplele au fost alese deoarece tarile mentionate sunt conduse de Sharia, altfel spus sunt cel mai aproape de idealul musulman pe cat posibil.

Idealul musulman al tau este sharia?Esti sigura ca in sharia este specificat ca femeia musulmana nu are voie sa studieze?nu are voie sa conduca?Un raspuns afirmativ denota o aberatie desigur.
Floricica20
Postat pe 27 Octombrie 2008 21:49
sigur ca femeia are voie sa conduca ,,,,,,,,,,pe hartie ,cine-i da voie ?studiaza ,apoi se casatoreste si pa sta sa toarne copii,
wdy
Postat pe 28 Octombrie 2008 11:02
la musulmani este o moda ,fata trebuie sa detina o diploma pentru a face o casatorie "reusita" ,in ochii celorlalti ,apoi majoritatea devin sotii si mame ,foarte putine reusesc sa-si faca o cariera ,asa este mai comod pentru ele sau asa sunt "sfatuite"
wdy
Postat pe 28 Octombrie 2008 13:41
cine intra in comunitatile musulmane sau mai bine spus cine se casatoreste cu un musulman si il urmeaza in tara lui ,este supusa la o presiune psihica greu de imaginat .Intr-o casa unde locuiesc mai multe familii,sa fii crestina este o aventura ,la ora rugaciunii toti se aseaza pt a se ruga ,iar tu ,crestina ,trebuie sa le suporti privirile ironice si pline de dezaprobare ,eu am trecut prin momente asemanatoare ,singura diferenta a fost ca eram musafir pe termen scurt si am tinut sa precizez la toata familia ca sunt crestina si asa voi ramane ,indiferent de parerea lor asa ca mitul acesta de a hotara singura sa treci la islam este "fumat".
wdy
Postat pe 28 Octombrie 2008 13:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna fetelor 3 De la: printesa17 10 Aprilie 2010 20:23
cele mai cool cizme 11 De la: kudika080872 12 Noiembrie 2009 13:25
Lockerz 1 De la: schokolade11 1 Octombrie 2009 21:54
Croitoreasa Baia Mare 1 De la: kudika_17004 26 Septembrie 2012 14:53
OSCAR 2012: Poze de pe covorul rosu 1 De la: LaCafele 27 Februarie 2012 09:05