Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

De la: Floricica20, la data 2008-10-27 21:49:29
De la: Kathara, la data 2008-10-27 21:40:23
Femeia inca nu are voie sa conduca masina in Arabia Saudita, iar exemplele au fost alese deoarece tarile mentionate sunt conduse de Sharia, altfel spus sunt cel mai aproape de idealul musulman pe cat posibil.

Idealul musulman al tau este sharia?Esti sigura ca in sharia este specificat ca femeia musulmana nu are voie sa studieze?nu are voie sa conduca?Un raspuns afirmativ denota o aberatie desigur.

Sunt sigura ca intr-o tara in care se aplica EXCLUSIV legea musulmana femeia nu are voie sa conduca. Sunt la fel de sigura ca acolo femeile sunt biciuite chiar daca au fost violate.
Kathara
Postat pe 28 Octombrie 2008 14:23
mai mult,sunt ucise pt ca se considera ca au dezonorat familia ,chiar daca ele sunt victime ,este dureros si greu de inteles
wdy
Postat pe 28 Octombrie 2008 14:38
Este foarte greu de explicat! Sunt femei musulmane care vorbesc frumos despre islam si femei musulmane care spun lucruri dureroase, ti se face pielea de gaina pur si simplu! Sunt atatea site -ri care spun fel si fel de minciuni, nu stii unde scrie adevarat si unde nu!

Mai vad femei cu val pe cap, si mi se pare ca arata bine, frumos la prima vedere!
pussyk
Postat pe 28 Octombrie 2008 21:58
Si intrebarea asta e mai mult decat retorica! Categoric valul islamic e traditie, nicicum o moda! Asta decat daca vrei tu sa i spui asa ca intr adevar unele sunt foarte frumoase!
pussyk
Postat pe 29 Octombrie 2008 09:53
De la: wdy, la data 2008-10-27 20:26:59floricica 20, nu cred ca Sandra ti-a cerut parerea ,ea a impartasit tuturor din experienta ei si daca citesti cu atentie ,intelegi drama prin care a trecut .PT informatia ta ,un musulman care se casatoreste cu o crestina sau cu o femeie de alta religie ,din orgoliu nu va recunoaste in fata familiei ca sotia nu i-a urmat religia,NU GENERALIZEZ ,SA NU FIU INTELEASA GRESIT, PT SANDRA NU ARE IMPORTANTA CE RELIGIE SCRIE IN BULETIN ,FATA A INTELES CE SI CUM ESTE MAI BINE PT EA SI SE ADAPTEAZA daca doresti sa devii musulmanca ,crezi ca ai nevoie de sfatul unei persoane care spune adevarul, ? sunt alte topicuri unde vei fi "ajutata " sa intelegi tainele islamului ,succes
Multumesc mult pentru postari si faptul ca esti de partea mea si ca m-ai inteles,ai inteles ce am vrut sa zic.si sa va mai spun inca cate ceva despre viata mea.Si nu mint.Cand intri intr-o famile musulmana,incerci sa te adaptezi.Nu puteam sa-mi pun familia sotului chiar asa in cap.Eu da am trait o experienta traumatizanta,pentru ca sunt si eu cat de cat citita,am si eu o facultatea,parintii mei m-au invatat ce inseamna bunul ,prostul gust,mi-au dat si mie o educatie si nu am crescut la tara( nu ca nu-mi ppace satul,ba la noi in romania e frumos,dar uite ca nu toata lumea se poate adapta acolo si sa faca muncile normale celor de acolo-cum ar fi mulsul vacii pe care eu in viata mea nu l-am facut,nu stiu de unde a inteles Florica lucruºl asta si chiar m-a jignit,banuesc ea mulge vacile si s-a simtit jignita). Asa ca,obisnuita cu o viata mai usoara,cam greu ma puteam adapta la tara in turcia.Si voi nu cred ca stiti cum e acolo.Si,ca sa inteleaga si florica,acolo nu aveam nici o posibilitate....turcia nu e la fel de libera si laica peste tot!!!!!!Pe socrii mei ii doare undeva de constitutie!!!!!de faptul ca turcia e o tara laica.Satul luı e undeva pe langa Siria.İar acolo functioneaza legile nescrise!!!
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 12:35
De la: Floricica20, la data 2008-10-27 19:20:54
De la: sandra26, la data 2008-10-26 19:32:56
De la: wdy, la data 2008-10-26 13:02:07am o intrebare poate putin indiscreta: ce religie ai in prezent in fata sotului tau,impropriu spus?
cum sa zic....in romania am fost botezata la ortodocºi.Dar personal sunt atee.Cand m-am casatorit am facut cununia religioasa la musulmani-deci,in fata neamurilor lor cica sunt musulmanca.Dar si aici m-am cam saturat sa ma prefac si le-am zis ca sunt crestina,asa ca sa le dau peste nas nu numai ca mi-am redeschis parul ci si ca resping religia lor.Doamne,nu pot sa fiu asa ca ei....nu vreau o religie sa mi se impuna,eu am ales si simt ca nu am nevoie de vreo religie.Deci,pe buletinul turcesc,cand o sa-mi iau cetatenia peste cateva luni,va scrie İslam.Dar,impropriu spus.Pe tema asta sunt multe de discutat.Au inceput sa se obisnuiasca cu ideea ca sunt 'ghiaur' asta e termenul pt cei care sunt de alta religie decat musulmana.Eu nu merg nici la biserica si nu doresc nici o religie,mai ales islam,sa mi se impuna.Tolerez pe toata lumea atata timp cat nu ma obliga cineva sa fiu ca el.Sa stii ca nu e usor cand esti obligat sa tii postul lor(banuiesc ca stii ce inseamna ramazanul-ramadanul lor),gandeste-te ca eram gravida in luna 4 si socrii vroiau sa-mi impuna postul,noroc de sotul meu care m-a inteles si imi aducea ziua mancare pe furis,acum el ma accepta asa cum sunt eu,cum vreau eu sa fiu.Lui nu i-am impus niciodata nimic.Totul pana la religie.Si uite ca traim fericiti daca nu se insista pe tema asta care pana la urma e alegerea mea.Traiesc intr-o tara laica si constitutia imi permite sa fiu sau nu de o religie sau alta

Am citit si eu ce ai scris sandra si prept sa-ti spun nu stiu exact ce doresti tu cu acesta postare.
Acu spui ca nu ai nimic cu portul nimanui,fiecare sa se poarte cum vrea,acu spui ca erai traumatizata de faptul ca sotul tau te-a dus la tara si te-a mai pus sa si mulgi vaca.
Pai draga mea,religia nu se impune,si nici faptul de a te acoperi,probabil ca familia lui are multe lacune in sensul asta.
Ma gandeam si eu ce poate fi asa traumatizant sa traiesti la tara?Milioane de femei mulg vaca in toate tarile lumii,iar cele de la tara poarta batic,la fel in toate tarile lumii,ce ai vazut tu asa traumatizant???Sau poate ca nu cunosti exact sensul cuvantului....
Iar este neclar cum o sa apari tu pe buletin ca fiind musulmana?Poate daca tu ti-ai dat acordul nicidecum asa aiurea.Nu te obliga nimeni sa accepti islamul in Turcia.Sunt multe crestine casatorite cu turci si traiesc de ani buni acolo si nu le-a facut nimeni musulmane daca ele nu au dorit asta.
Faptul ca tatal sotului tau te-a obligat sa tii ramadanul iar este o prostie ,si mai ales fiind gravida,in islam este clar ca femeia gravida este scutita de la post.Poate ca tatal sotului tau nu stie exact ce este islamul,dar in cazul asta nu este de vina religia draga mea.
La finalul mesajului tau tu spui singura ca aceasta constitutie a Turciei iti permite sa ai orice religie vrei,atunci cine te va face pe tine musulmana in buletin daca tu nu esti de acord?daca sotul tau te accepta asa cum esti????
Nu stiu dar mi se pare mie ca ai vrut sa faci un fel de varza cu postarea ta si chiar nu inteleg de ce.
Ce inseamna cununie religioasa la musulmani???Cum adica in fata neamurilor lui esti musulmanca doar pentru ca te-ai casatorit cu un musulman???Nu stiu de ce scrii asemenea lucruri daca nici tu nu le intelegi.Poate unele din noi dorim sa devenim musulmane dar tu orientezi gresit din toate punctele de vedere
Stii ceva...eu cred ca te plictisesti prea mult si te bagi aiurea in seama.Dar am sa ma fac inteleasa mai bine,ori nu ai priceput nimic,ori esti tu marea imbrobodita.Fata draga,am zis ca neamurile sotului ar fi vrut sa mulg vaca.Dar n-am facut asta in viata mea si sincer nu am sa fac.Pt mine e jignitor....asta nu inseamna sa desconsider pe cineva.Si bunica mulgea vaca dar nu m-a pus niciodata sa fac eu asta.Tocmai ,imi spunea sa ma duc la scoala si sa invat sa ajung 'doamna'.Dar se pare ca tu nu vrei sa intelegi.Si nu faci decat sa jicnesti.Si sa stii ca nu sunt analfabeta si cunosc sensul cuvantului traumatizant:exact asa m-am simtit eu.
Cum naiba crezi ca se poate adapta la tara o femeie aranjata si cu pretentii la o viata asa?İar islamul,ba da draga,m-au obligat.Dar imi iubeam viitorul sot si am crezut ca pot sa fac un compromis.Dc ziceam ca nu vreau sa fiu ca ei,nu ma casatoream cu el!!!!! İi spalasera ai lui mintea,ca nu era asa cand ne-am cunoscut.si stiam ca trebuie sa lupt sa-l readuc pe drumul cel dinainte.Pe buletinul meu cred ca o sascrie islam.si ? Mare branza.Sa scrie.Da,sunt multe crestine casatorite cu musulmani care si-au pastrat religia,dar nu uita ca erau in familii mai deschise la minte!!!! Mai sunt altele care citesc biblia pe ascuns,dc sunt descoperite de barbatul lor sunt snopite in bataie.Sunt cazuri foarte diverse.Am mai zis,Turcia e o tara mixta,cu obiceiuri si traditii amestecate,important e sa nimeresti unde iti place.İar locul ala de la tara nu era pt mine.Poate tu esti obisnuita sa mulgi vacile,eu nu.
Si mai lasa-ma tu cu ideile tale cu islamul.ca stiu ce inseamna comportamentul fanaticilor musulmani.Da,islamul zice ca nu poti obliga pe nimeni sa-si schimbe religia.Si constitutia zice ca am dreptul sau nu la o religie.Si tu crezi ca pe unii musulmani ii doare de legile astea?nu uita ca in istoria noastra,multora li se taia capul daca nu-l acceptau pe allah.Avantajul meu e ca nu traiesc in vremurile alea.İn loc sa apreciezi faptul ca lupt sa fiu libera,tu ma iei la rost ca ce am cu islamul....fata draga,eu am dat un exemplu clar de cum poate fi viata unei roamnce intr-o lume inapoiata.sa stii,eu am plecat din satul ala,locuiesc in istanbul,am o fetita de 2 ani jumate,ma imbrac si fac cum vreau,si sunt fericita cu un barbat carauia i-au revenit mintile la cap.Si sunt inca un caz fericit.Pe langa roamncele venite saracele din nu stiu ce hartoape din romania sa traiasca la tara in turcia poate fi o adevarata binecuvantare,pt mine...nu.Nu intelegi? varza nu am facut eu aici-cum se face ca altii au inteles ce am vrut sa zic,numai tu nu.Si dupa cum zicea cineva,cred ca ai si tu pt prima data computer si te apuci de postat pe forumuri.
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 13:03
De la: wdy, la data 2008-10-27 21:35:41crezi tu oare ca aceasta femeie ar fi putut decide singura soarta ei ,acolo in pustiul Turciei? hai sa fim serioase si sa privim dincolo de aparente ,sigur ca 80 % din crestinele casatorite cu musulmani ,sunt obligate sa-si schimbe religia ,dar acest subiect a fost amplu dezbatut
ce ma bucur ca intelege cineva ceva pe aici..Bravo si mersi.Uneori nu stim ce ne asteapta.Am vrut sa demonstrez ca religia asta islam e inteleasa si traita in diferite moduri.Eu am fost un exemplu negativ.Mai sunt multe altele ca mine.Si exista si femei fericite ca si-au schimbat religia si stilul de viata.Bravo lor,din pacate eu nu am fost asa norocoasa.Fiecare dupa cum ii e caracterul.Si mai depinde si peste ce sot dai.Zic inca mersi inca am scapat usor.Fe forumul asta am vrut sa dau doar un exemplu de cum poti fi nefericit si cu islam.Nu l-am ponegrit.Dar,se pare ca altii inteleg cum vor....
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 13:08
De la: Floricica20, la data 2008-10-27 21:45:43
De la: wdy, la data 2008-10-27 21:35:41crezi tu oare ca aceasta femeie ar fi putut decide singura soarta ei ,acolo in pustiul Turciei? hai sa fim serioase si sa privim dincolo de aparente ,sigur ca 80 % din crestinele casatorite cu musulmani ,sunt obligate sa-si schimbe religia ,dar acest subiect a fost amplu dezbatut

Pai tocmai povestea ei asta dovedeste.Ca si-a schimbat viata,acolo,in pustiul(?)Turciei.
De unde statistica asta de 80%?Si chiar de asa ar fi,este impotriva islamului,asta e ideea.
Noapte buna
İn pustiul Turciei nu mi-am schimbat stilul de viata.Am plecat doar de acolo.Stam in İstanbul.İn pustiul ala nu poti schimba oamenii.Asta am vrut sa spun.Nu sunt impotriva islamului ci a celor care vor sa-mi impuna cu forta...daca eu nu vreau,treaba mea.
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 13:11
De la: wdy, la data 2008-10-28 13:49:31cine intra in comunitatile musulmane sau mai bine spus cine se casatoreste cu un musulman si il urmeaza in tara lui ,este supusa la o presiune psihica greu de imaginat .Intr-o casa unde locuiesc mai multe familii,sa fii crestina este o aventura ,la ora rugaciunii toti se aseaza pt a se ruga ,iar tu ,crestina ,trebuie sa le suporti privirile ironice si pline de dezaprobare ,eu am trecut prin momente asemanatoare ,singura diferenta a fost ca eram musafir pe termen scurt si am tinut sa precizez la toata familia ca sunt crestina si asa voi ramane ,indiferent de parerea lor asa ca mitul acesta de a hotara singura sa treci la islam este "fumat".
ASA ESTE!!!!Bravo WDY.Mie nu mi-e rusine sa zic ca sotul e musulman.Unde ma duc specific gazdei sa nu faca porc pt ca sotul meu nu mananca.Si oamenii,respecuosi,nu-l chinuie bagandu-i carnea asta pe gat.İn schimb,ei sunt foarte ironici se uita cu dispret la orice dinafara islamului.İ-am facut anul trecut fetei mele brad de craciun si cumnata meaa schitat un zambet de sila si a specificat sa-mi zica ca la ei e pacat.Ei insisi sunt foarte supertstitiosi(cumnata mea de ex isi macheaza bebelusul cu negru la ochi ca zice ca-l apara de rele-personal mie imi vine sa rad ca e un obicei barbar,asta pana si turcii de pe strada rad cand iese cu el la plimbare).Dar se scarbesc cand afla de alte superstitii din alte religii.İn concluzie: oamenii deveniti fanatici si inclusiv femeile care din considerente religioase au decis singure sa poaerte basma, nu mai privesc lumea exteroara fiind tolaeranti.Din contra,comportamentul asta duce la rasism si toata gama...Cunosc si musulmance deschise care au alt mod de a privi viata.Sunt moderne,tolerante....bravo lor!
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 13:21
Femeia inca nu are voie sa conduca masina in Arabia Saudita, iar exemplele au fost alese deoarece tarile mentionate sunt conduse de Sharia, altfel spus sunt cel mai aproape de idealul musulman pe cat posibil.

Idealul musulman al tau este sharia?Esti sigura ca in sharia este specificat ca femeia musulmana nu are voie sa studieze?nu are voie sa conduca?Un raspuns afirmativ denota o aberatie desigur.
Am vazut si eu imagini la televizor din Dubai.Asa e,femeia nu are voie sa conduca masina decat in nu stiu ce conditii,cele care studiaza merg la facultate pe o parte(imbracate in cearceafurile alea negre),iar barbatii pe alta parte(ei in chestiile alea albe si lungi si cu colac in cap).
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 13:24
De la: Kathara, la data 2008-10-28 14:23:13

Sunt sigura ca intr-o tara in care se aplica EXCLUSIV legea musulmana femeia nu are voie sa conduca. Sunt la fel de sigura ca acolo femeile sunt biciuite chiar daca au fost violate.
Nu biciuite,omorate.Ex:İrak.O femeie violata e omorata(fie stpanzurata fie impuscata).Familia isi da acordul,biciuita scapa in cel mai bun caz.Acum un an parca am vazut la Tv ca au iesit femele de colo in strada sa protesteze fata de legea asta.
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 13:27
De la: pussyk, la data 2008-10-28 21:58:34 Este foarte greu de explicat! Sunt femei musulmane care vorbesc frumos despre islam si femei musulmane care spun lucruri dureroase, ti se face pielea de gaina pur si simplu! Sunt atatea site -ri care spun fel si fel de minciuni, nu stii unde scrie adevarat si unde nu!

Mai vad femei cu val pe cap, si mi se pare ca arata bine, frumos la prima vedere!
Eu nu am zis minciuni.Nu am generalizat,am zis ca sunt si femei fericite cu religia asta.Depinde de oameni si locuri.Asta e doar povestea mea.Exista si asa ceva...
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 13:29
De la: pussyk, la data 2008-10-29 09:53:26Si intrebarea asta e mai mult decat retorica! Categoric valul islamic e traditie, nicicum o moda! Asta decat daca vrei tu sa i spui asa ca intr adevar unele sunt foarte frumoase!
asa e.Acum tinerele ce fac o moda.Dar sa nu negam ca le sta bine unora...numai ca noi stim ca nu e un capriciu de o zi ci de o viata...
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 13:35
De la: sandra26, la data 2008-10-29 13:24:15

Am vazut si eu imagini la televizor din Dubai.Asa e,femeia nu are voie sa conduca masina decat in nu stiu ce conditii,cele care studiaza merg la facultate pe o parte(imbracate in cearceafurile alea negre),iar barbatii pe alta parte(ei in chestiile alea albe si lungi si cu colac in cap).

en Dubai aproape toata feile conduce masina, merge tu acolo si vede singura, si nu zstiu dece tu spui ca feia citeste fara sa vda sotul la ea biblia si daca el vede bate pe ea? biblie trebuie ca noi musulmnai sa citim , la noi se respecta toate carte ce a venit de la Allah
hasunne
Postat pe 29 Octombrie 2008 14:07
Eu ma referam la Arabia Saudita, nu la Dubai!
Kathara
Postat pe 29 Octombrie 2008 14:13
De la: Kathara, la data 2008-10-29 14:13:39Eu ma referam la Arab
1452 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 27 August 2008, ora 13:21 Raporteaza abuz Citeaza Raspunde

Toate femeile de aici cu ai luat o viata ar trebui sa se abtina, iti fac mai mult rau decat bine. Este normal sa te simti vinovata, poate ca ar trebui sa vorbesti cu un psiholog (nu preot, stiu eu prea bine cum sunt - am avut o prietena care a vost violata si pe urma s-a dus la biserica unde preotul i-a dat canon, chipurile si ea era vinovata pt. ce i s-a intamplat). ia uite ca tu b spune ca si la voi femeie este judecata daca pe ea violeaza cineva tu katara spune asta..amluata cu copy asta ce tu scrie
ia Saudita, nu la Dubai!
hasunne
Postat pe 29 Octombrie 2008 14:17
Nu a spus nimeni ca religia crestina este perfecta. Este insa o mare diferenta intre ea si islam!
Kathara
Postat pe 29 Octombrie 2008 14:25
De la: hasunne, la data 2008-10-29 14:07:54
De la: sandra26, la data 2008-10-29 13:24:15

en Dubai aproape toata feile conduce masina, merge tu acolo si vede singura, si nu zstiu dece tu spui ca feia citeste fara sa vda sotul la ea biblia si daca el vede bate pe ea? biblie trebuie ca noi musulmnai sa citim , la noi se respecta toate carte ce a venit de la Allah
tu ai mare dreptate...dar nu toata lumea e ca tine.Nu te supara,sunt multi oameni rai pe lumea asta...ar fi super sa accepte un musulman o crestina in familie si sa nu-i schimbe religia.Dar de multe ori femeia e nevoita sa treaca la islam.De ce asta? De ce nu pot trai impreuna?Ce frumos ar fii sa fie multi barbati care accepta femei de alta religie....
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 14:30
De la: Kathara, la data 2008-10-29 14:13:39Eu ma referam la Arabia Saudita, nu la Dubai!
ai dreptate...desi am vazut imagini asemanatoare si in Dubai(la televizor,bineinteles).Desi nu cred ca tot Dubaiul e asa,multi turisti multimilionari merg acolo in vacante,in zonele turistice sigur nu este asa,este moder...
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 14:35
SANDRA,te felicit si pot afirma cu mina pe inima ca esti o luptatoare! DUMNEZEU va avea grija de tine! sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de lucruri bune.......iar daca tu si sotul va iubiti cu adevarat nu merita nici o religie din lume sa va desparta!
FRANNNCE
Postat pe 29 Octombrie 2008 14:48
De la: hasunne, la data 2008-10-29 14:17:44
De la: Kathara, la data 2008-10-29 14:13:39Eu ma referam la Arab
1452 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 27 August 2008, ora 13:21 Raporteaza abuz Citeaza Raspunde

Toate femeile de aici cu ai luat o viata ar trebui sa se abtina, iti fac mai mult rau decat bine. Este normal sa te simti vinovata, poate ca ar trebui sa vorbesti cu un psiholog (nu preot, stiu eu prea bine cum sunt - am avut o prietena care a vost violata si pe urma s-a dus la biserica unde preotul i-a dat canon, chipurile si ea era vinovata pt. ce i s-a intamplat). ia uite ca tu b spune ca si la voi femeie este judecata daca pe ea violeaza cineva tu katara spune asta..amluata cu copy asta ce tu scrie
ia Saudita, nu la Dubai!

Ok, judecata pentru asta, dar nu batuta. Si nu cred ca ce a facut preotul ala reprezinta modul in care crestinismul l-a invatat sa se poarte.
beyonce_indragostita
Postat pe 29 Octombrie 2008 14:50
De la: FRANNNCE, la data 2008-10-29 14:48:21SANDRA,te felicit si pot afirma cu mina pe inima ca esti o luptatoare! DUMNEZEU va avea grija de tine! sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de lucruri bune.......iar daca tu si sotul va iubiti cu adevarat nu merita nici o religie din lume sa va desparta!
Multumesc.La fel si tie si tuturor...sa fie asta un exemplu pentru alte femei....inca mai lupt,viata abia incepe
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 14:53
Sunt atatea de spus despre islam incat nici nu stiu cu ce sa incep si cu ce sa termin.Experienta pe care a trait-o Sandra nu a fost tocmai placuta si-mi pare extrem de rau pt ea.Pana nu traiti intr-un astfel de loc sau nu vedeti macar nu puteti intelege.Cand va ganditi la un sat din turcia nu va imaginati un sat ca in Romania,ganditi-va ca sunt case din piatra care stau sa se darame nu este curent electric,apa,conditiile sunt foarte grele.Femeile nici macar nu mananca la aceeasi masa cu barbatii,nu stau in aceeasi camera cu ei pt ca este pacat...in opinia lor.Acestia sunt oameni care nu cunosc islamul traiesc in lumea lor si li se pare ca doar ei au dreptate.İn islam nu poti obliga pe nimeni la nimic .Sandra ma bucur pt tine ca ai reusit sa scapi de acolo din familia aia bolnava.İn Turcia sunt multe femei obligate de familii sa se acopere dar si multe care o fac din vointa proprie si nu s-ar descoperi pentru nimic in lume;dar sa obligi pe cineva sa faca asta este o prostie..in special o fata care s-a nascut si a crescut intr-o tara crestina.Eu am avut norocul ca familia sotului sa fie una moderna dar probabil daca as fi fost pusa in situatia Sandrei as fi divortat imediat.Bravo tie Sandra esti puternica nu trebuie sa-i lasi pe ei sa intervina in viata voastra.
Floricica..tu esti musulmanca?
kamelya01
Postat pe 29 Octombrie 2008 15:53
Multe postari dar pe langa subiect

-sandra tu ai facut varza din postarea te pentru ca ai pus pe seama islamului comportamentul deficient din punct de vedere islamic al familiei sotului tau.Nu islamul este de vina pentru ca ei sunt incuiati.Islamul nu obliga la nimic,nici la schimbarea religiei(in buletin sau nu)nici la acoperitul fortat al unei femei(in cazul tau crestina)

-kathara eu am spus si repet,nu toti musulmanii sunt sfinti,padure fara uscaturi nu exista.Din punct de vedere islamic femeia are drept la studiu,chiar i se cere aceasta,precum si la activitate sociala.Arabia Saudita face legi cum vor emirii.Nu scrie in Coran ca femeia nu are voie sa conduca.Daca aceasta este o necesitate desigur ca ea are acest drept.

Sandra ,nu eu sunt subiectul discutiei,fie ca sunt de la tara sau nu.Asta nu e problema ta sau a altora,ca si faptul ca am computer de mult sau de putin timp.Cauta sa nu jignesti persoane pe care nu le cunosti.E mai politicos si ai mai multe credibilitate.

A te acoperi ca femeie nu este numai islamic,se impune si crestinismului,dar multe persoane nu-si cunosc religia.
De ce va mira si vi se pare injositor sa vedeti o femeie musulmana acoperita iar cand vedeti o maicuta mai ca-i pupati mana?
In islam femeia are mai multe drepturi ca femeia crestina.maai studiati islam si o sa va convingeti.
Fundamentalistii islamici,acesta este un termen pe care mass media l-a atribuit musulmanilor.Nu exista acest criteriu in islam.
Mususlmanii cunosc ce drepturi au,cei care respecta religia o fac doar de dragul lui Allah,cei care o iau pe alaturi,gresesc si vor da socoteala pentru ceea ce fac.Islamul nu lasa loc de interpretai este clar si limpede,o explicatie pe care ti-o da un imam din Romania trebuie sa fie aceeasi cu cea pe care ti-o da un imam din Liban sau unul din India sau unul din Siria etc pentru ca au acelasi Coran.
Floricica20
Postat pe 29 Octombrie 2008 16:18
Pt FLORİCİCA20: Sa stii ca primele tale atacuri asupra mea m-au cam suparat.Si nu m-ai inteles.De fapt,tu ce ai cu mine ca am fost traumatizata?Ar fi trebuit sa nu fiu,sa continui viata aia si sa zic ca sunt fericita?Altul e Coranul,altceva au facut oamenii din islam,fiecare a inteles cum a vrut.Socrii mei nu sunt singurul caz,multi ca ei sunt.İn fapt,ei sunt oameni normali raportat la mediul lor in care traiesc,isi fac rugaciunile ,dar au vrut sa-si converteasca nora.De aici neintelegerile.Mediul ala mie nu mi-a priit si am vrut sa scap,eram nefericita....ei nu si-au pus problema asta ci stiau doar una si buna:ca trebuie sa-mi urmez barbatul.
Tu vii frumos si-mi spui ca islamul e tolerant si sunt de acord cu tine.Daca ar fi asa cum spui,toti ar trebui sa fie buni si sa se inteleaga intre ei.Dar uite ca nu e asa.Nu uita de societate,gandeste-te si la cei care aplica cum vor legile CoranuluiSi,dc nu ma insel,in Coran scrie ca femeia nu trebuie sa-si acopere parul ci doar de la gat in jos sa se acopere( pt a-si proteja bijuteriile sa nu le fie furate de hoti).Ar fi multe de spus despre religii,sigur nu am termina subiectul.
Nu cred ca ti-ai dori sa simti ce am simtit si eu cate luni am trait acolo la tara,satele lor nu sunt ca si cele din Romania,nu uita ca nu exista prea multe libertati.....
Zici ca nu conteaza de unde esti tu?Ca nu esti tu subiectul de discutie?Pai de ce nu-mi zici ce viata ai?Esti musulmanca?Casatorita cu un musulman?Dc esti fericita,treaba ta.Nu toata lumea poate fi.Problema ta este ca nu incerci sa te pui in locul altora,eu nu am facut decat sa povestesc ce am trait....iar cu basmaua in cap eu nu am fost fericita.İa zi-mi,in cate locuri din lumea asta se respecta drepturile omului in totalitate?Tu crezi ca pe oamenii de rand ii intereseaza Constitutia sau litera de lege a Coranului?Tu crezi ca socrii mei(spre exemplu),ar fi tare incantati sa auda idei despre tolerarea altor natii si religii?
Te-ai legat si de buletinul meu,ca ce religie o sa scrie.....asta nu are relevanta.Oricum,nu este normal sa scrie religia.De aici apar neintelegeri....
Eu mi-am exprimat opinia.Uite un caz nefericit....si?Te deranjeaza?Am generalizat eu?Am zis eu cumva ceva urat la adresa amusulmanilor de atrebuit sa ma ataci asa cu superioritatea ta?İncearca sa fii si tu mai toleranta si sa intelegi societatea,ca pana la urma asta conteaza.tu imi spui de Coran dar parca nu ai iesit in lume sa vezi in ce hal inca se pun in practica cele scrise acolo....daca ara fi respectat nu ar fii atatea neintelegeri intre oameni....
De ce nu conteaza unde locuiesti?te simti jenata sa spui?Daca nu mulg vacile tu crezi ca am ceva impotriva celor care o fac?Dar nu stiu cum se face ,ca sari asa deodata in topicul asta gata pregatita sa ataci.Daca ai stat prea mult cu capul in carti mai iesi sa cunosti lumea.İar cazul meu nu e unic,am multe cunostinte care au trecut prin asa ceva,inca eu am rezistat,multe cu mintea limpede si-ar fi facut bagajele de mult.poate si tuı ai fi plecat,nu te cunosc ca sa stiu ce idealuri de viata.
İn concluzie,tu esti cea care m-a jignit,nicidecum eu...
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 17:34
De la: sandra26, la data 2008-10-29 17:34:23Pt FLORİCİCA20: Sa stii ca primele tale atacuri asupra mea m-au cam suparat.Si nu m-ai inteles.De fapt,tu ce ai cu mine ca am fost traumatizata?Ar fi trebuit sa nu fiu,sa continui viata aia si sa zic ca sunt fericita?Altul e Coranul,altceva au facut oamenii din islam,fiecare a inteles cum a vrut.Socrii mei nu sunt singurul caz,multi ca ei sunt.İn fapt,ei sunt oameni normali raportat la mediul lor in care traiesc,isi fac rugaciunile ,dar au vrut sa-si converteasca nora.De aici neintelegerile.Mediul ala mie nu mi-a priit si am vrut sa scap,eram nefericita....ei nu si-au pus problema asta ci stiau doar una si buna:ca trebuie sa-mi urmez barbatul.
Tu vii frumos si-mi spui ca islamul e tolerant si sunt de acord cu tine.Daca ar fi asa cum spui,toti ar trebui sa fie buni si sa se inteleaga intre ei.Dar uite ca nu e asa.Nu uita de societate,gandeste-te si la cei care aplica cum vor legile CoranuluiSi,dc nu ma insel,in Coran scrie ca femeia nu trebuie sa-si acopere parul ci doar de la gat in jos sa se acopere( pt a-si proteja bijuteriile sa nu le fie furate de hoti).Ar fi multe de spus despre religii,sigur nu am termina subiectul.
Nu cred ca ti-ai dori sa simti ce am simtit si eu cate luni am trait acolo la tara,satele lor nu sunt ca si cele din Romania,nu uita ca nu exista prea multe libertati.....
Zici ca nu conteaza de unde esti tu?Ca nu esti tu subiectul de discutie?Pai de ce nu-mi zici ce viata ai?Esti musulmanca?Casatorita cu un musulman?Dc esti fericita,treaba ta.Nu toata lumea poate fi.Problema ta este ca nu incerci sa te pui in locul altora,eu nu am facut decat sa povestesc ce am trait....iar cu basmaua in cap eu nu am fost fericita.İa zi-mi,in cate locuri din lumea asta se respecta drepturile omului in totalitate?Tu crezi ca pe oamenii de rand ii intereseaza Constitutia sau litera de lege a Coranului?Tu crezi ca socrii mei(spre exemplu),ar fi tare incantati sa auda idei despre tolerarea altor natii si religii?
Te-ai legat si de buletinul meu,ca ce religie o sa scrie.....asta nu are relevanta.Oricum,nu este normal sa scrie religia.De aici apar neintelegeri....
Eu mi-am exprimat opinia.Uite un caz nefericit....si?Te deranjeaza?Am generalizat eu?Am zis eu cumva ceva urat la adresa amusulmanilor de atrebuit sa ma ataci asa cu superioritatea ta?İncearca sa fii si tu mai toleranta si sa intelegi societatea,ca pana la urma asta conteaza.tu imi spui de Coran dar parca nu ai iesit in lume sa vezi in ce hal inca se pun in practica cele scrise acolo....daca ara fi respectat nu ar fii atatea neintelegeri intre oameni....
De ce nu conteaza unde locuiesti?te simti jenata sa spui?Daca nu mulg vacile tu crezi ca am ceva impotriva celor care o fac?Dar nu stiu cum se face ,ca sari asa deodata in topicul asta gata pregatita sa ataci.Daca ai stat prea mult cu capul in carti mai iesi sa cunosti lumea.İar cazul meu nu e unic,am multe cunostinte care au trecut prin asa ceva,inca eu am rezistat,multe cu mintea limpede si-ar fi facut bagajele de mult.poate si tuı ai fi plecat,nu te cunosc ca sa stiu ce idealuri de viata.
İn concluzie,tu esti cea care m-a jignit,nicidecum eu...
Sandra, iubita,nu merita sa pui la suflet rautatile gratuite ale nimanui! traim intr-o lume in care indiferent de religie predomina rautatea dar ai credinta ca fiecare aduna ceea ce seamana! mult curaj inainte !
FRANNNCE
Postat pe 29 Octombrie 2008 18:01
Mersi mult FRANNNCE pentru incurajare.sa stii ca mult conteaza cand cineva e de partea ta.Si mie mi-a sunat a rautate atacul Floricicai.Nu se face....dar ea stie mai bine.
Dac ar exista pace intre religii nu ar mai fi atatea razboaie....inca in societatea noastra oamenii sunt rautaciosi,se urasc numai ca esti de alta religie.İar in Turcia,in multe cazuri,chiar nu esti privit cu ochi buni daca esti crestin sau de alta religie.Desi am o prietena turcoaica,musulmanca,in relatii foarte bune cu crestini...merge si la sarbatorile lor la biserica si i-a placut.Mai multa toleranta oameni buni,sa-l acceptam si pe cel de langa noi indiferent de culoare sau religie...tot om e!Sa invatam sa nu impunem din obiceiurile noastre altora pt ca s-ar putea sa-i facem nefericiti....
kassandry
Postat pe 29 Octombrie 2008 18:21
Sandra

Eu nu te-am atacat pe tine,am spus doar ca familia ,,incuiata,,a sotului tau nu reprezinta tot islamul.Asta e tot.Cat despre a fi musulmana in buletin fara acceptul tau iar nu mi se pare corect si nu am inteles ce proces a avut loc caci religios,un musulman nu are dreptul sa-ti impuna religia lui(nici sotul si nici familia lui)cu ata mai putin persoane straine,deci cine-ti face tie buletin cu specificatia ,,musulmana,,daca tu nu vrei.Aici imi era neclaritatea.
Nu ar fi trebuit sa te simti jignita de mine pentru ca eu nu am lasat sa se inteleaga din postarea mea ca nu e normal ca tu ai refuzat sa mulgi vaca.E bine ceea ce ai facut,iti urmezi drumul pe care tu l-ai vrut,problema era ca nu islamul a dus la toate aceste situatii nedorite prin care tu ai trecut,ci repet,faptul ca familia lui este incuiata.
Cat despre afirmatia ca femeia musulmana nu trebuie sa se acopere pe cap,ba da trebuie,dar nicidecum pentru a-si ascunde bijuteriile precum ai precizat tu.Aceasta este o inventie,nu stiu de unde ai scos-o.
Floricica20
Postat pe 29 Octombrie 2008 19:16
citat:,,İar in Turcia,in multe cazuri,chiar nu esti privit cu ochi buni daca esti crestin sau de alta religie,,

Pai forumul asta este cel mai bun exemplu ca sa vezi cum sunt privite femeile musulmane in Romania.Vezi cate acuze li se aduc si cate aberatii se vehiculeaza?Rautate este de ambele parti desigur,nu exista padure fara uscaturi am mai spus asta
Floricica20
Postat pe 29 Octombrie 2008 19:19
Floricica hai sa-ti explic eu cum sta treaba cu buletinul daca tot esti asa curioasa.Pt a obtine cetatenia turca ai de trecut printr-un proces f lung trebuie sa indeplinesti anumite conditii si exista si posibilitatea de a ti se refuza acordarea cetateniei.Tocmai pentru a nu le da motive sa o refuze presupun ca Sandra a trecut in dreptul religiei islam..a fost alegerea ei ar fi putut trece ortodox dar mai mult ca sigur i-ar fi creat probleme.Ee e indignata de faptul ca trebuie sa-si treaca religia in buletin indiferent care ar fi aia ai inteles acum?İar in Coran unde scrie ca tre sa te acoperi eventual sa-ti pui un cearsaf negru in cap?Chestia cu bijuteriile chiar e adevarata mai intereseaza-te.Si acum parerea mea ...desi incepi sa-ti revii i-ai vb urat Sandrei fara nici un motiv in loc sa incerci sa o faci sa inteleaga care e adevaratul islam...asa procedeaza o musulmanca?...nu cred
kamelya01
Postat pe 29 Octombrie 2008 19:41

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Christmas Party dress 1 De la: ancu2066 17 Noiembrie 2011 16:11
Hai sa dam si noi mesaje! 9 De la: Cassey 3 Ianuarie 2009 18:14
vreu si eu sa cunosc o fata 73 De la: yrtdssdd 16 Aprilie 2009 16:30
sunt fericita in familie cu sotul dar familia ma obsedeaza ce sa fac???? 7 De la: kudika098645 23 Februarie 2010 17:12
CASTIGA MULTE PREMII 1 De la: costyshark 24 Ianuarie 2010 18:20