Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

VİVREPOURAİMER zice:...fata mea asa cum eu si tatal ei ne luam din iubire are dreptul sa s marite si cu un ateist daca vrea...conditia este ca ea sa nu renunte la religia islamica...
Draga mea,a cui e conditia asta? A barbatului?Sau e cumva conditia voastraa a parintilor ca ea sa ramana musulmancaa ,alfel ii intoarceti spatele,nu-i asa?Probabil ca fata ta,crescuta de mica in religia islam,se va casatori cu un musulman,mai ales daca locuti intr-o tara ca atare.Am uitata sa te intreb:in ce tara locuiesti?Dar dc ea ar veni la voi si ar zice:mama,tata,ma casatoresc cu un crestin si m-am hotarat sa-mi schimb religia....voi o sa o renegati?Nu uita ca si tu, casatorindu-te, te-ai convertit....
kassandry
Postat pe 31 Octombrie 2008 10:36
VİVREPOURAİMER: nu isi ia barbatul ala din crestinism 10 amante pentru ca asa ii dicteaza biblia! Eu nu stiu de ce confunzi slabiciunile umane cu religia....Exista si barbati fideli atat in crestinism,islam cat si in alte religii,asa cum si femei fidele si invers.Esti acum impotriva crestinismului parca.Stiu,vrei sa spui ca mai mult barbatii crestini isi inseala sotiile?Musulmanii nu? Si daca sotul tau ar veni cu o a doua nevasta (precizez,nu stiu in ce tara locuiesti),tu ai fi de acort si fericita sa-l sti azi in pat cu ea si maine cu tine si tot asa la rand?Parerea mea e ca ,un barbat cand iºi ia a doua nevasta sau amanta,e clar ca e plictisit,vrea diverdisment,doar e 'barbat',nu?Prin asta iti zice clar tie,ca nevasta.:m-am plictisit de tine.
Macar trebuia sa precizezi altceva,cum ca un barbat musulman e mai familist,existe sanse mai reduse sa bea( deci nu ai o frica asa mare ca o sa-l culegi din santuri),iti poate oferi tot comfortul,banii castigati de el ajung pentru a intretine familia si astfel tu poti sa-ti cresti copilul,fiind mereu langa el.O spun din experienta.Eu sunt casnica de exemplu,pentru ca trebuie sa-mi cresc fetita,dar nu mi s-a interzis de barbatul meu musulman sa lucrez.Din contra,cand o sa mai creasca fetita,o sa vreau sa lucrez......
kassandry
Postat pe 31 Octombrie 2008 10:48
De la: sandra26, la data 2008-10-31 10:36:27VİVREPOURAİMER zice:...fata mea asa cum eu si tatal ei ne luam din iubire are dreptul sa s marite si cu un ateist daca vrea...conditia este ca ea sa nu renunte la religia islamica...
Draga mea,a cui e conditia asta? A barbatului?Sau e cumva conditia voastraa a parintilor ca ea sa ramana musulmancaa ,alfel ii intoarceti spatele,nu-i asa?Probabil ca fata ta,crescuta de mica in religia islam,se va casatori cu un musulman,mai ales daca locuti intr-o tara ca atare.Am uitata sa te intreb:in ce tara locuiesti?Dar dc ea ar veni la voi si ar zice:mama,tata,ma casatoresc cu un crestin si m-am hotarat sa-mi schimb religia....voi o sa o renegati?Nu uita ca si tu, casatorindu-te, te-ai convertit....

sunt in romania momentan ,vom locui in franta...poate sa se marite cu cine o vrea ea...iar unui copil nu o sa-i intorci niciodata spatele asa cum nici mama mea nu mi-a intors spatele ca mi-am schimabt religia deoarece a inteles ca a fost alegerea mea...iar referitor la pastrarea religiei...stiu eu de ce prefer sa o pastreze...dar nimeni n-o sa-i intoarca spatele niciodata nu o sa renegam pe nimeni
vivrepouraimer
Postat pe 31 Octombrie 2008 10:54
De la: Floricica20, la data 2008-10-30 17:33:52
De la: sandra26, la data 2008-10-29 19:57:48İn fond si crestinismul s-a mai adaptat la zilele noastre,unii care practica islamul nu vor in ruptul capului sa se desprinda de vechile traditii,devin habotnici.Si am zis UNİİ.Nu generalizez.Nu tin partea nici unei religii.İncerc doar sa le inteleg

Draga Sandra,de la ultima carte revelata omenirii Dumnezeu nu a mai ,,adaptat,,nimic.
O religie modificata si adaptata nu mai are nimic sfant.
Cei care practica islamul nu se desprind de religie ceea ce-i face sa fie foarte aproape de ceea ce Dumnezeu a revelat,de cuvantu Lui,nicidecum asta nu inseamna habotnicie.Deci daca tu incerci sa intelegi ceva,dupa cum tu afirmi,cauta sa intelegi ca o religie nu se schimba dupa cum e moda,cu fusta scurta sau lunga,cu buricul gol sau nu.
A nu se face confuzie intre religie si traditie.Traditia nu are nimic sfant
Ba parerea mea e ca o religie trebuie sa se adapteze zilelor actuale.Sa fim seriosi,apuca-te tu sa citesti Biblia si Coranul si spune-mi daca ai putea sa fii in statutul femeii de atunci.Gandeste-te ca tu ,ca femeie,n-ai fi avut rolul decat de a naste pana nu mai poti,ai fi fost considerata o fiinta slaba care nu merita atentie prea multa(decat hranita bine ca sa poti sa mai nasti),iar sotul ar fi trebuit sa se mai imperecheze si cu altele pentru a popğula pamantul,etc.
kassandry
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:00
De la: sandra26, la data 2008-10-31 10:48:35VİVREPOURAİMER: nu isi ia barbatul ala din crestinism 10 amante pentru ca asa ii dicteaza biblia! Eu nu stiu de ce confunzi slabiciunile umane cu religia....Exista si barbati fideli atat in crestinism,islam cat si in alte religii,asa cum si femei fidele si invers.Esti acum impotriva crestinismului parca.Stiu,vrei sa spui ca mai mult barbatii crestini isi inseala sotiile?Musulmanii nu? Si daca sotul tau ar veni cu o a doua nevasta (precizez,nu stiu in ce tara locuiesti),tu ai fi de acort si fericita sa-l sti azi in pat cu ea si maine cu tine si tot asa la rand?Parerea mea e ca ,un barbat cand iºi ia a doua nevasta sau amanta,e clar ca e plictisit,vrea diverdisment,doar e 'barbat',nu?Prin asta iti zice clar tie,ca nevasta.:m-am plictisit de tine.
Macar trebuia sa precizezi altceva,cum ca un barbat musulman e mai familist,existe sanse mai reduse sa bea( deci nu ai o frica asa mare ca o sa-l culegi din santuri),iti poate oferi tot comfortul,banii castigati de el ajung pentru a intretine familia si astfel tu poti sa-ti cresti copilul,fiind mereu langa el.O spun din experienta.Eu sunt casnica de exemplu,pentru ca trebuie sa-mi cresc fetita,dar nu mi s-a interzis de barbatul meu musulman sa lucrez.Din contra,cand o sa mai creasca fetita,o sa vreau sa lucrez......

in coran nu scrie ca este obligatoriu sa ai 10 neveste ci doar daca exista circumstante favorabile(situatie financiare extrem de buna pentru a intretine toate nevestele )iar referitor la sotul meu nu-si va mai lua a doua nevasta pentru ca el mi-a spus ca nu e de acord sa se imaprta intre 2 femei el iubeste una si ii este indeajuns...si sunt multi ca el dar crede-ma sunt foarte putin barbati musulmani care isi inseala sotiile si in cele mai multe cazuri daca un barbat are mai multe sotii este pentru ca prima nevasta nu poate oferi un mostenitor sau est bolnava,dar intodeauna ele se cunosca intre ele

car despre barbatii crestini,tot respectul pentru cei ce-si apreciaza sotiile desi sunt putini.
nu sunt impotriva crestinismului,sunt nascuta crestina toata familia este crestina doar ca ma deranjeaza rasismul fata de musulmani si felul cum sunt caracterizate femeile musulmane...desi sunt multi care vb in necunostinta de cauza
vivrepouraimer
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:02
De la: vivrepouraimer, la data 2008-10-31 10:54:56
De la: sandra26, la data 2008-10-31 10:36:27VİVREPOURAİMER zice:...fata mea asa cum eu si tatal ei ne luam din iubire are dreptul sa s marite si cu un ateist daca vrea...conditia este ca ea sa nu renunte la religia islamica...

sunt in romania momentan ,vom locui in franta...poate sa se marite cu cine o vrea ea...iar unui copil nu o sa-i intorci niciodata spatele asa cum nici mama mea nu mi-a intors spatele ca mi-am schimabt religia deoarece a inteles ca a fost alegerea mea...iar referitor la pastrarea religiei...stiu eu de ce prefer sa o pastreze...dar nimeni n-o sa-i intoarca spatele niciodata nu o sa renegam pe nimeni
Felicitari daca sa v-a fi.M-am gandit eu ca locuiesti in franta,dupa numele tau de cont.Asa ca,daca va veti fi acolo,exista sanse ca fetita ta sa-si gaseasca un crestin.Eu stiu ca alinarea sufletului tau ar fi ca ea sa fie aproape de tine si de religia ta.Ca mamei tale banuiesc i-o fi fost greu sa accepte ca fata ei si-a schimbat religia...
dar sigur stii si tu ca,de cele mai multe ori,familia unui musulman ii intoarce spatele daca acesta doreste sa se casatoreasca cu o straina de alta religie,asta daca ea nu vrea sa si-o schimbe.daca tu traiesti intr-o lume civilizata,poate nu ai avut sansa sa vezi astfel de lucruri.bineinteles,toti zic ca islamul e tolerant,dar adevarul e ca nu e chiar asa....oamenii nu sunt toleranti in toatalitate,si mai alesin islam oamenii sunt mai conservatori....Nu lua tu in calcul mysulmanii din franta,din occcidebt in general.acestia sunt adaptati mentalitatii de acolo in general.Uita-te in tarile arabe si spune-mi daca tu consideri ca ai fi fericita acolo....Norocul tau daca ai dat peste un sot bun si iubitor....ca nu peste tot e la fel...Si norocul meu,bineinteles....
kassandry
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:08
Vivrepouraimer:ai vbazut dezmatul din romania,stiu.Adevarul e ca si eu mi-am dorit sa-mi iau un barbat iubitor,fidel si care sa nu bea sau sa ma bata,ci sa ma iubeasca si respecte,sa fim egali.Tu te-ai gandit ca poti oferi devoatament total dar unui sot care merita,si,ca si mine ti-ai gasit unul musulman.Putea sa fi fost si de alta credinta.Ce sa-i faci,uneori ceea ce dorim,fericirea, nu o gasim atat de aproape de noi.... Rasism exista in toate partile.Sa stii ca sunt si musulmani rasisti.eu o vad aici ,in Turcia.sa nu crezi ca asta e eu defect numai al romanilor.Doar ca islamul si mai ales modul in care traiesc in general femeile,pe noi cei dinafara ne cam uimeste,de multe ori nu privim cu ochi buni pentru ca s- a ajuns la exagerare mai ales in tarile arabe.Acolo nu e de trait,fetelor.....
kassandry
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:14
Cand a venit Coranul pe pamant erau f multe razboaie mureau f multi barbati astfel femeile ramaneau singure in imposibilitatea de a se intretine tocmai de aceea li s-a permis barbatilor sa-si ia mai multe sotii dar doar daca le pot oferi aceleasi conditii la toate si doar daca sotia e de acord.De altfel in Coran scrie ca femeile nu pot fi obligate sa intretina relatii sexuale cu barbatul respectiv iar cei care astazi inca isi mai iau mai mult de o sotie sunt niste nesimtiti o fac doar din egoism pt ca astazi nu mai este razboi..lumea a evoluat nu mai traim in secolul VII
kamelya01
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:17
De la: sandra26, la data 2008-10-31 11:08:50
De la: vivrepouraimer, la data 2008-10-31 10:54:56

Felicitari daca sa v-a fi.M-am gandit eu ca locuiesti in franta,dupa numele tau de cont.Asa ca,daca va veti fi acolo,exista sanse ca fetita ta sa-si gaseasca un crestin.Eu stiu ca alinarea sufletului tau ar fi ca ea sa fie aproape de tine si de religia ta.Ca mamei tale banuiesc i-o fi fost greu sa accepte ca fata ei si-a schimbat religia...
dar sigur stii si tu ca,de cele mai multe ori,familia unui musulman ii intoarce spatele daca acesta doreste sa se casatoreasca cu o straina de alta religie,asta daca ea nu vrea sa si-o schimbe.daca tu traiesti intr-o lume civilizata,poate nu ai avut sansa sa vezi astfel de lucruri.bineinteles,toti zic ca islamul e tolerant,dar adevarul e ca nu e chiar asa....oamenii nu sunt toleranti in toatalitate,si mai alesin islam oamenii sunt mai conservatori....Nu lua tu in calcul mysulmanii din franta,din occcidebt in general.acestia sunt adaptati mentalitatii de acolo in general.Uita-te in tarile arabe si spune-mi daca tu consideri ca ai fi fericita acolo....Norocul tau daca ai dat peste un sot bun si iubitor....ca nu peste tot e la fel...Si norocul meu,bineinteles....

el este arab,din algeria mutat in franta,mama lui o femeie dulce si blanda(vaduva d cand sotul meu avea 7 ani) el este foarte familist si mi-a oferit exact ce aveam nevoie dragoste si protectie...intr-adevar recunosc ca sunt norocoasa si le doresctuturor femeilor sa aiba parte de un sot iubitor si fidel
vivrepouraimer
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:25
De la: sandra26, la data 2008-10-31 11:14:48Vivrepouraimer:ai vbazut dezmatul din romania,stiu.Adevarul e ca si eu mi-am dorit sa-mi iau un barbat iubitor,fidel si care sa nu bea sau sa ma bata,ci sa ma iubeasca si respecte,sa fim egali.Tu te-ai gandit ca poti oferi devoatament total dar unui sot care merita,si,ca si mine ti-ai gasit unul musulman.Putea sa fi fost si de alta credinta.Ce sa-i faci,uneori ceea ce dorim,fericirea, nu o gasim atat de aproape de noi....

nici nu mi-am propus vreodata sa ma marit dar de cand l-am cunoscut eu nu stiu ce e aia tristete,nu bea nu fumeaza,nu mananca fara sa mananc si eu,e atent la orice detaliu si nu exista zi in care sa nu imi spuna ca sunt cea mai buna sotie din lume(e adevarat ca si eu i-am oferit toata dragostea mea si ne intelegem din priviri cand e timpul sa tac,eu fiind moldoveanca cu o gura mare si uneori mai vb gura fara mine dar ma opreste el la timp)ma bucur ca si tu esti fericita iti doresc un mariaj super
vivrepouraimer
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:28
De la: vivrepouraimer, la data 2008-10-31 11:28:50
De la: sandra26, la data 2008-10-31 11:14:48Vivrepouraimer:ai vbazut dezmatul din romania,stiu.Adevarul e ca si eu mi-am dorit sa-mi iau un barbat iubitor,fidel si care sa nu bea sau sa ma bata,ci sa ma iubeasca si respecte,sa fim egali.Tu te-ai gandit ca poti oferi devoatament total dar unui sot care merita,si,ca si mine ti-ai gasit unul musulman.Putea sa fi fost si de alta credinta.Ce sa-i faci,uneori ceea ce dorim,fericirea, nu o gasim atat de aproape de noi....

nici nu mi-am propus vreodata sa ma marit dar de cand l-am cunoscut eu nu stiu ce e aia tristete,nu bea nu fumeaza,nu mananca fara sa mananc si eu,e atent la orice detaliu si nu exista zi in care sa nu imi spuna ca sunt cea mai buna sotie din lume(e adevarat ca si eu i-am oferit toata dragostea mea si ne intelegem din priviri cand e timpul sa tac,eu fiind moldoveanca cu o gura mare si uneori mai vb gura fara mine dar ma opreste el la timp)ma bucur ca si tu esti fericita iti doresc un mariaj super
De cat timp esti casatorita?
Ai avut noroc ,sa stii.Dar nu toate il au,asta vreau eu sa spun pe aici.Daca tu esti fericita asa e cel mai bine.Mult noroc si numai fericire in continuare...
kassandry
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:32
De la: Floricica20, la data 2008-10-30 18:12:42
De la: sandra26, la data 2008-10-30 16:28:43Ca nu stiu cum se face,dar multe femeile casatorite cu musulmani abia daca au liberattea de a alege,de multe ori ele sunt cele care fac concesii pentru sot, din dragoste si devotament..

Ai facut o statistica ceva in sensul asta?Ca multe dintre femeile casatorite cu musulmani nu au libertatea de a alege?Ca fac concesii?
Eu dimpotriva vad pe acest forum multe femei casatorite cu musulmani care sunt fericite,spun ca sotul nu le forteaza la nimic si cele care s-au acoperit au facut-o din proprie initiativa nicidecum ca o concesie.Tu esti singura pe acest forum care ai fost impinsa sa faci o perioada concesii.
Important este da de fapt a te acoperi este pentru Dumnzeu nicidecum pentru sot
Stii ceva,nu sunt singura.Si daca vrei sa stii,am trecut de mult de perioada asta grea,nu mai sunt traumatizata cum zici tu,a fost doar un moment nefericit din viata mea.Da,am facut o statistica ,dar nu pe cea a forumului.ci pe cea reala.Cred ca alea de care zic eu ,care traiesc la tara cum am fost pusa eu in situatie,nu au draga mea net ca sa spuna lumii......tu nu stii,nu te mai baga daca nu traiesti printre ei.Esti total inafara....
kassandry
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:39
De la: sandra26, la data 2008-10-31 11:32:52
De la: vivrepouraimer, la data 2008-10-31 11:28:50

De cat timp esti casatorita?
Ai avut noroc ,sa stii.Dar nu toate il au,asta vreau eu sa spun pe aici.Daca tu esti fericita asa e cel mai bine.Mult noroc si numai fericire in continuare...

multumesc pentru urari iti doresc si tie asemeni
ne cunoastem de 3 ani dintre care 2 ani ne-am vazut foarte rar(eu studenta el terminand doctoratul)de un an sunt casatorita,nu ma pot muta inca de tot in franta eu imi termin studiile aici,ne-am casatorit pentru a inlatura orice discutie pe seama noastra,puteam amana nunta dupa ce termin eu studiile dar am cazut de comun acord ca e cel mai bine asa si nu regret sunt cea mai fericita sotie
sunt multe femei care sufera dar crede-ma o femeie musulmana nu sufera mai mult decat o femeie crestina...daca asa ti-e destinul,eu m-am saturat sa vad cum lumea critica religia musulmana,indiferent de religia femeii barbatul se comporta cu ea exact cum ii este caracterul,eu una asa le-as face la toti barbatii care nu stiu sa iubeasca si sa respecte ceea ce au ales in fata lui dumnezeu
vivrepouraimer
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:41
Mie statistica cu barabtii musulmani care nu inseala mi se pare COMPLET falsa. Am cunoscut suficienti, din pacate, si desi toti erau casatoriti tot mi-au propus sa le fiu amanta (cam 8 din zeca ca sa-ti faci o idee). Si stii de ce? Tocmai pentru ca religia le permite, tocmai pentru ca e normal la ei sa nu ai o singura femeie ci mai multe. La noi un barbat care insela e aratat u degetul si facut de rusine, la el unul care are un harem e pus la loc de cinste insocietate. Stii ca potrivit Coranului poti sa-ti iei 4 sotii si un numar nelimitat de concubine?
Kathara
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:45
De la: Floricica20, la data 2008-10-30 17:50:52
De la: wolfy, la data 2008-10-29 19:58:09Are dreptul de a fi batuta cand e neascultatoare, are dreptul de a asculta de barbat, are dreptul de a mosteni de doua ori mai putin ca un barbat, are dreptul de a depune mrturie atat timp cat marturia a doua femei valoreaza cat cea a unui barbat, are dreptul sa poarte val. Da, ai dreptate, femeie musulmana are mult mai multe drepturi.

Jumate adevar,dar hai sa completez eu:
-are dreptul sa stea acasa daca ea doreste nu e obligata sa-si rupa oasele la munca
-are dreptul sa aibe menajera si mai toate au
-are dreptul sa fie rasfatata.plimbata si mai toate beneficiaza de acest drept
-are dreptul la averea ei in urma mostenirii pe care o investeste cum vrea ea
-are dreptul la zestre pe care la fel o pastreaza sau o investeste cum vrea ea
-are dreptul sa fie imbracata si hranita de sotul ei chiar daca ea lucreaza nu trebuie ca dea nici un ban in casa
-are dreptul sa ia decizii impreuna cu sotul ei si acesta este dator sa o consulte
-are dreptul sa fie ajutata de sot in treburile casnice si acesta este dator sa o ajute
-are dreptul sa studieze si daca este casatorita sotul este obligat sa-i plateasca studiile
Draga,astea sunt drepturile femeii de la nastere aproape.drepturi naturale.Sau tu crezi ca trebuia sa le impuna islamul,ca ele nu existau inainte?Trebuie sa-i fim recunoscatori islamului?
si apropo:Tu esti casatorita cu un musulman?Traiesti printre musulmani?İn ce tara esti?
Ca tare pe dinafar esti( nu o lua in nume rau,dar revolatata mai esti)....İdealizezi totul( de ar fi asa cum zici tu),dar viata adevarat nu e cum o vezi tu in carti..esti prea idealista,fii si tu mai realista....Si aici nu mai dau exemple personale ci vorbesc in general,pentru ca am vazut atatea tipuri de familii musulmane,cunosc atatea obiceiuri din casele oamenilor....si mai vad si documentare la televizor cu bune si rele....
Au musulmanii si lucruri de apreciat dar si atatea pe care eu,cu mentalitate moderna,eu care tin pentru drepturile totale ale femeilor nu le pot tolera....
O femeie casatorita cu un musulman poate fi:
-fericita din proprie initiativa ca si-a schimbat religia si traieste langa omul pe care il doreste
-nefericita pt ca afost fortata sa traiasca diferit de cum stia si atunci isi ia lumea in cap si pleaca
-invatat sa se obisnuiasaca cu noua viata
-sau sa treaca de greutati si totul sa revina la normal,asta daca are si sprijinul sotului (aici ma includ eu)
kassandry
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:50
:)))Unde scrie in Coran ca poti sa-ti iei un numar nelimitat de concubine?Nu mai credeti toate povestile
kamelya01
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:51
De la: Kathara, la data 2008-10-31 11:45:33Mie statistica cu barabtii musulmani care nu inseala mi se pare COMPLET falsa. Am cunoscut suficienti, din pacate, si desi toti erau casatoriti tot mi-au propus sa le fiu amanta (cam 8 din zeca ca sa-ti faci o idee). Si stii de ce? Tocmai pentru ca religia le permite, tocmai pentru ca e normal la ei sa nu ai o singura femeie ci mai multe. La noi un barbat care insela e aratat u degetul si facut de rusine, la el unul care are un harem e pus la loc de cinste insocietate. Stii ca potrivit Coranului poti sa-ti iei 4 sotii si un numar nelimitat de concubine?

NU-coranul spune clar SOTIE nu concubina nu stiu exact ce persoane ai cunoscut tu...si nu vreau sa t acuz de nimic dar te inseli amarnic
vivrepouraimer
Postat pe 31 Octombrie 2008 11:54
De la: Kathara, la data 2008-10-31 11:45:33Mie statistica cu barabtii musulmani care nu inseala mi se pare COMPLET falsa. Am cunoscut suficienti, din pacate, si desi toti erau casatoriti tot mi-au propus sa le fiu amanta (cam 8 din zeca ca sa-ti faci o idee). Si stii de ce? Tocmai pentru ca religia le permite, tocmai pentru ca e normal la ei sa nu ai o singura femeie ci mai multe. La noi un barbat care insela e aratat u degetul si facut de rusine, la el unul care are un harem e pus la loc de cinste insocietate. Stii ca potrivit Coranului poti sa-ti iei 4 sotii si un numar nelimitat de concubine?
.....totusi,lumea moderna tinde spre monogamie.pana si in tarile arabe femeile au inceput sa fie mai geloase si sunt multe cazuri de barbati care nu-si iau decat o sotie.dar mai trebui
timp sa se schimbe ceva pe acolo.Totusi,eu zic sa nu generalizezi.Sunt si multi barbati musulmani care nu ies la agatat toata ziua.sa stii ca ai avut tu nenorocul sa dai peste afemeiatii aia.Si ei nu din acuza religiei fac asta,ci pentru ca sunt nimic mai mult decat niste masculi in cautare de femele,nu poti sa le pretinzi nimic.
Culmea e ca toata lumea stie de coran care permite barbatilor sa-si ia 4 nevste.Crede-ma,nu e chiar asa.am impresia ca Turcia si Tunisia ar fi singurele tari musulmane care nu permit poligamia,mai ales prin lege.Daca pe un turc il iei la misto cu cele 4 femei,s-ar putea sa-l jicnesti foarte mult.Poate sa se ma intample prin sate prapadite,de pe langa siria sau iran.
in fine,eu vorbesc de Turcia pentru ca aici traiesc.İar istanbulukl este o adevarata metropola,cu o populatie mixa:vezi femei moderne,vezi femei acoperite pana si cu cearceafuri negre....e o lume pestrirta.
ai o parere foarte proasta vad despre musulmani.Nu e chiar asa.Bineinteles,exista si multe adevaruri,dar lumea s-a mai schimbat,sa stii.Ma' renunta si ei la traditiile lor invechite
kassandry
Postat pe 31 Octombrie 2008 12:02
De la: vivrepouraimer, la data 2008-10-31 11:54:01
nu stiu exact ce persoane ai cunoscut tu...si nu vreau sa t acuz de nimic dar te inseli amarnic

Am cunoscut musulmani cat se poate de "normali" intr-o situatie cat se poate de nevinovata - in timpul facultatii si al masteratului dadeam meditatii la romana si engleza. Deci nu i-am "cules" nici din baruri, nici din cluburi de fite, ci din patura normala a societatii.
Kathara
Postat pe 31 Octombrie 2008 12:52
De la: Kathara, la data 2008-10-31 12:52:06
nu stiu exact ce persoane ai cunoscut tu...si nu vreau sa t acuz de nimic dar te inseli amarnic

Am cunoscut musulmani cat se poate de "normali" intr-o situatie cat se poate de nevinovata - in timpul facultatii si al masteratului dadeam meditatii la romana si engleza. Deci nu i-am "cules" nici din baruri, nici din cluburi de fite, ci din patura normala a societatii.
da,stiu de studentii arabi la faculate in romania.si stii de ce asa? pentru ca romancele si-au facut sau li s-a facut o faima proaste.Nu uita,ei sunt pe termen scurt in romania si trebuie sa impuste si ei ceva.....ca la ei in tara,langa tata si mama nu mai au libertatea asta.Pacat ca esti scarbita asa de tare de musulmani.Sa stii ca studentii straini nu cauta decat distractii,sa se culce cu cat mai multe femei,asta asa in general.Si sa stii ca nu toti musulmanii sunt la fel.....
kassandry
Postat pe 31 Octombrie 2008 13:13
De la: sandra26, la data 2008-10-31 13:13:45
De la: Kathara, la data 2008-10-31 12:52:06

da,stiu de studentii arabi la faculate in romania.si stii de ce asa? pentru ca romancele si-au facut sau li s-a facut o faima proaste.Nu uita,ei sunt pe termen scurt in romania si trebuie sa impuste si ei ceva.....ca la ei in tara,langa tata si mama nu mai au libertatea asta.Pacat ca esti scarbita asa de tare de musulmani.Sa stii ca studentii straini nu cauta decat distractii,sa se culce cu cat mai multe femei,asta asa in general.Si sa stii ca nu toti musulmanii sunt la fel.....

de acord cu ce s-a scris mai sus
vivrepouraimer
Postat pe 31 Octombrie 2008 13:18
Este evident ca nu toti musulmanii sunt la fel, oricum arabii pe care i-am cunoscut eu nu erau studenti ci mari oameni de afaceri care descoperisera ca e cazul sa invete si ei engleza. Nu generalizeaza nimeni aici, ar fi si absurd, mai ales ca trebuie sa se faca o mare diferenta intre un musulman inteligent crescut in vest si unul crescut la mama lui acasa.

In fine, stati sa caut sa vad daca am avut dreptate sau nu in legatura cu concubinele.
Kathara
Postat pe 31 Octombrie 2008 13:31
Am gasit un fragment din legile islamice, care vorbeste despre asta, din pacate e in angleza. Dinel se vede clar ca unui musulman ii este permis, pe langa cele patru neveste, sa-si ia cate concubine pofteste.

A free man may marry four free women and female slaves, not more and he may take as many concubines as he wishes from among his female slaves. If a man has four free [wives] and a thousand concubines and wants to buy another [concubine] and a man reproaches him for that, it will be as if [that man] had commited unbelief. And if a man wants to take concubine and his wife says to him 'I will kill myself', he is not prohibited [from doing so], because it is a lawful act, but if he ebstains to save her grief, he will be rewarded, because of the hadith, Whoever sympathizes with my Community, God will sympathize with him.' Muhammad 'Ala al-Din Haskafi, 17th Century Hanafi Jurist, al-Durr al-Mukhtar (p. 24)
Kathara
Postat pe 31 Octombrie 2008 14:06
De la: Kathara, la data 2008-10-31 14:06:39Am gasit un fragment din legile islamice, care vorbeste despre asta, din pacate e in angleza. Dinel se vede clar ca unui musulman ii este permis, pe langa cele patru neveste, sa-si ia cate concubine pofteste.

A free man may marry four free women and female slaves, not more and he may take as many concubines as he wishes from among his female slaves. If a man has four free [wives] and a thousand concubines and wants to buy another [concubine] and a man reproaches him for that, it will be as if [that man] had commited unbelief. And if a man wants to take concubine and his wife says to him 'I will kill myself', he is not prohibited [from doing so], because it is a lawful act, but if he ebstains to save her grief, he will be rewarded, because of the hadith, Whoever sympathizes with my Community, God will sympathize with him.' Muhammad 'Ala al-Din Haskafi, 17th Century Hanafi Jurist, al-Durr al-Mukhtar (p. 24)

Ai facut bine ca ai citat. Deci un barbat are voie sa-si ia patru neveste si cate concubine doreste, asta pe langa faptul ca are obligatia de a-si bate nevasta daca ea este neascultatoare. Si femeia are multe drepturi in Islam
beyonce_indragostita
Postat pe 31 Octombrie 2008 14:19
Ce ai scris tu acolo nu e din Coran e o carte scrisa de cine stie ce idiot.İn Coran n-ai sa gasesti scris asa ceva.Nu mai scrie prostii daca nu esti sigura!!!!!
kamelya01
Postat pe 31 Octombrie 2008 17:45
Legile islamice sau sharia nu inseamna tot coranul.Cred ca de aici apar toate neintelegerile....Legile sharia sunt un sistem juridiciar ce se bazeaza pe coran.Unii considera ca Sharia trebuie sa fie formata doar de invataturile profetului si Coran. Altii considera ca Sharia poate include invataturile unor judecatori si invatati de seama. In cele din urma sistemul adoptat in lumea islamica are urmatoarea forma: un judecator incercand sa rezolve un caz trebuie sa consulte intai Coranul, apoi invataturile lui Mahomed. Daca raspunsul nu se gaseste in acestea, el urmeaza opinia generala a judecatorilor Musulmani.Legea Sharia traditionala cuprinde printre altele: pentru adulter - pedeapsa cu moartea; pentru furt - taiarea mainii drepte; pentru consumul de alcool - 80 de lovituri de bici. Crima sau ranirea grava se pedepseste 'ochi pentru ochi'. Pentru alte crime mai putin serioase, criminalul trebuie sa plateasca o suma de bani victimei, sa primeasca lovituri de bici sau sa fie inchis o perioada de timp. Legea Sharia descrie si modul in care se desfasoara procesul. Reclamantul sau o ruda a sa depun plangre. Paratul se considera nevinovat pana la dovedirea contrariului, are dreptul sa nu spuna nimic pana la proces si sa fie reprezntat de un avocat. Un sistem de apeluri permite ca cazul sa fi transferat la curti superioare sau in cele din urma la conducatorul tarii. Marturia unei femei valoreaza jumatate din cea a unui barbat, motivul principal fiind ca femeile din acea perioada erau mult mai putin educate decat barbatii...Un alt exemplu de pedeapsa este cu biciuirea sau moartea:femeia violata trebuia sa aduca la judecata 4 martori barbati,daca nu ,era acuzata de adulter....
asta am gasit pe internet.Daca va interesati pe net de subiectul asta,o sa vedeti care sunt diferentele dintre coran si sharia.Am impresia ca noi le cam confundam,asta doar pentru ni se prezinta la stiri toate atrocitatile astea....care exista dar nu e de vina religia insasi.Daca ati cunoscut musulmani carora le place ca se aplica in tara lor legi de genul asta,aflati ca ei de fapt nu respecta coranul ci legile sharia...facute tot de barbati,unde femeia este tratata ca fiind inferioara plus multe altele.Dar Coranul insusi nu spune asta,chiar chiar afirma ca femeia este egala cu barbatul.
Personal consider ca aceste legi sunt un atac la drepturile omului.Cum a fost si inchizitia.İntr-o tara islamica unde domina sharia e mult mai rau ca in comunism.
kassandry
Postat pe 31 Octombrie 2008 17:50
De la: kamelya01, la data 2008-10-31 17:45:17Ce ai scris tu acolo nu e din Coran e o carte scrisa de cine stie ce idiot.İn Coran n-ai sa gasesti scris asa ceva.Nu mai scrie prostii daca nu esti sigura!!!!!
Kamelya, e vorba de legile islamice,sharia,acestea pretind ca respecta legile Coranului dar de fapt isi creeaza singura legile ei.Pt ca,negasindu-si raspunsul adecvat,judecatorii acestei legi il creaza ei insiºi.De exemplu:femeia violata care ajungea ea singura victima pana la urma,sfarseste in inchisoare sau omorata lu pietre.İn Coran nu ai voie sa omori,asta e unul din pacatele capitale si e pedepsit si de Biblie!!!
Niste minti bolnave de barbati domina lumea islamica cu sharia!Si se apara spunand ca asa le este scris in Cartea Sfanta!
kassandry
Postat pe 31 Octombrie 2008 18:04
De la: sandra26, la data 2008-10-31 17:50:00Legile islamice sau sharia nu inseamna tot coranul.Cred ca de aici apar toate neintelegerile....Legile sharia sunt un sistem juridiciar ce se bazeaza pe coran.Unii considera ca Sharia trebuie sa fie formata doar de invataturile profetului si Coran. Altii considera ca Sharia poate include invataturile unor judecatori si invatati de seama. In cele din urma sistemul adoptat in lumea islamica are urmatoarea forma: un judecator incercand sa rezolve un caz trebuie sa consulte intai Coranul, apoi invataturile lui Mahomed. Daca raspunsul nu se gaseste in acestea, el urmeaza opinia generala a judecatorilor Musulmani.Legea Sharia traditionala cuprinde printre altele: pentru adulter - pedeapsa cu moartea; pentru furt - taiarea mainii drepte; pentru consumul de alcool - 80 de lovituri de bici. Crima sau ranirea grava se pedepseste 'ochi pentru ochi'. Pentru alte crime mai putin serioase, criminalul trebuie sa plateasca o suma de bani victimei, sa primeasca lovituri de bici sau sa fie inchis o perioada de timp. Legea Sharia descrie si modul in care se desfasoara procesul. Reclamantul sau o ruda a sa depun plangre. Paratul se considera nevinovat pana la dovedirea contrariului, are dreptul sa nu spuna nimic pana la proces si sa fie reprezntat de un avocat. Un sistem de apeluri permite ca cazul sa fi transferat la curti superioare sau in cele din urma la conducatorul tarii. Marturia unei femei valoreaza jumatate din cea a unui barbat, motivul principal fiind ca femeile din acea perioada erau mult mai putin educate decat barbatii...Un alt exemplu de pedeapsa este cu biciuirea sau moartea:femeia violata trebuia sa aduca la judecata 4 martori barbati,daca nu ,era acuzata de adulter....
asta am gasit pe internet.Daca va interesati pe net de subiectul asta,o sa vedeti care sunt diferentele dintre coran si sharia.Am impresia ca noi le cam confundam,asta doar pentru ni se prezinta la stiri toate atrocitatile astea....care exista dar nu e de vina religia insasi.Daca ati cunoscut musulmani carora le place ca se aplica in tara lor legi de genul asta,aflati ca ei de fapt nu respecta coranul ci legile sharia...facute tot de barbati,unde femeia este tratata ca fiind inferioara plus multe altele.Dar Coranul insusi nu spune asta,chiar chiar afirma ca femeia este egala cu barbatul.
Personal consider ca aceste legi sunt un atac la drepturile omului.Cum a fost si inchizitia.İntr-o tara islamica unde domina sharia e mult mai rau ca in comunism.

te inseli. In coran scrie ca un barbat are voie sa aiba patru neveste, are voie sa-si loveasca sotia neascultatoare, ca o femeie mosteneste de doua ori mai putin ca unbarbat si ca marturia ei e jumate din marturia unui barbat. Citatele au fost postate d multe ori pe topicurile "de specialitate", si sunt din Coran, nu din alta parte.
beyonce_indragostita
Postat pe 31 Octombrie 2008 19:08
De cate ori ai citit Coranul?Mi se pare ca nu l-ai citit..Cu nevestele am mai explicat cum sta treaba...am mai evoluat nu mai suntem pe timpul razboiuluiiar despre violenta versetul suna diferit cititi-l tot inainte de a trage concluzii.Daca o femeie greseste barbatul trebuie sa o avertizeze, daca ea repeta a doua oara greseala trebuie sa o paraseasca in pat ,daca se intampla si a treia oara are dreptul sa o loveasca.Pai gandeste asa...femeia inseala barbatul...el o avertizeza,ea o face din nou..el o paraseste in pat(nu mai face sex cu ea),ea se duce si a treia oara...pai eu sincera sa fiu nu numai ca as bate-o dar cred ca as omori-o.Cu mostenirea lasata femeilor treaba sta altfel..gandeste-te ca ai o fata si un baiat..e logic sa-i lasi baiatului mai mult deoarece el se va insura si va avea de intretinut o familie la randul ei fata se va marita cu un barbat care si-a luat sau isi va lua si el partea de mostenire de la familia lui.Ai inteles ideea?İar marturia unei femei nu era egala cu cea a unui barbat deoarece femeile sunt mai sensibile ,sunt influentabile.sa inteleg ca voi sustineti ca,Coranul este o inventie nu?Cum va explicati atunci minunile Coranului?
kamelya01
Postat pe 31 Octombrie 2008 19:41
De la: kamelya01, la data 2008-10-31 19:41:01De cate ori ai citit Coranul?Mi se pare ca nu l-ai citit..Cu nevestele am mai explicat cum sta treaba...am mai evoluat nu mai suntem pe timpul razboiuluiiar despre violenta versetul suna diferit cititi-l tot inainte de a trage concluzii.Daca o femeie greseste barbatul trebuie sa o avertizeze, daca ea repeta a doua oara greseala trebuie sa o paraseasca in pat ,daca se intampla si a treia oara are dreptul sa o loveasca.Pai gandeste asa...femeia inseala barbatul...el o avertizeza,ea o face din nou..el o paraseste in pat(nu mai face sex cu ea),ea se duce si a treia oara...pai eu sincera sa fiu nu numai ca as bate-o dar cred ca as omori-o.Cu mostenirea lasata femeilor treaba sta altfel..gandeste-te ca ai o fata si un baiat..e logic sa-i lasi baiatului mai mult deoarece el se va insura si va avea de intretinut o familie la randul ei fata se va marita cu un barbat care si-a luat sau isi va lua si el partea de mostenire de la familia lui.Ai inteles ideea?İar marturia unei femei nu era egala cu cea a unui barbat deoarece femeile sunt mai sensibile ,sunt influentabile.sa inteleg ca voi sustineti ca,Coranul este o inventie nu?Cum va explicati atunci minunile Coranului?

Draguta mea, profesia mea tine de a citi carti. Asa ca am inteles ce era de inteles. Si crede-ma, coranul nu e atat de complicat incat sa trebuiasca citit de mai multe ori.

1. Nu ma intereseaza ca in anumite conditii barbatul are voie sa-si ia mai mult de o sotie, important e ca in anumite circumstante are dreptul sa o faca. In crestinism asa ceva e imposibil. Atat barbatul cat si femeia au voie cu un singur partener intr-o anumita perioada a vietii lor. Deci orice explicatie ai dat tu, este egala cu o. Versetul din coran este discriminator la adresa femeilor.

2. Am citit versetul despre violenta impotriva femeilor si suna cat se poate de urat. Am mai postat si niste filmulete care arata ce parere au barbatii arabi despre el. Da' ce zic eu de barbati, ia uite ce citesc la tine... Daca tu crezi ca e normal sa bati o femeie fiindca te inseala, si mai mult de atat, sa o omori, inseamna ca nu esti in deplinatatea facultatilor mentale. Acum inteleg de ce te-ai facut musulmana. Se vede fanatismul.

NICIUN OM DIN LUMEA ASTA NU ARE DREPTUL SA-L OMOARE PE ALTUL, DECAT IN CONDITIILE IN CARE II ESTE AMENINTATA PROPRIA VIATA SAU VIATA FAMILIEI LUI/EI.

3. O fata are dreptul sa mosteneasca la fel de mult ca un baiat. Un parinte trebuie sa se gandeasca ca o fata poate divorta si atunci trebuie sa aiba cu ce sa se intretina. Cel mai important lucru pentru o femeie este sa fie independenta material. Ai priceput ideea?

4.Nu cred ca femeia e mai influentabuila decat un barbat. Desigur, ma refer la femeile moderne, nu la cele din harem.

5. Nu cred in nicio minune legata de Coran.
beyonce_indragostita
Postat pe 31 Octombrie 2008 23:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Vand brose handmade diverse modele si culori. 1 De la: weaseeel 26 Septembrie 2011 13:43
fuckkkkkkk,,,o tara plina de mafiotiiii 13 De la: Calandrinon 21 Noiembrie 2009 15:31
DE CE??? 26 De la: yumalai 7 Aprilie 2009 05:48
un sfat micutz:d 20 De la: weaseeel 26 Septembrie 2011 13:52
Cadouri de Craciun 8 De la: Cristina_sweet16 16 Decembrie 2009 12:42