Setari Cookie-uri

ce contraceptive folositi?

ce contraceptive folositi? care sunt riscurile,ce avantaje si dezavantaje au ?

Postat pe 10 Februarie 2008 15:40
eu am incercat anticonceptionalele,dar nu au fost bune,adica mi-au dereglat ciclul menstrual,dureri de cap,etc.dar depinde de organismul fiecaruia.

steriletul nu merge decat dupa nastere.

plasture,geluri si toate celelalte prostii nu sunt sigure.

deci ramane prezervativul...

cel mai bine e sa mergi la un ginecolog care te va lamuri.
aness91
Postat pe 10 Februarie 2008 19:47
si eu am luat anticonceptionale fara acordul medicului si ma simpteam bn ,,,nu aveam nimik ,,,acum nu am mai luat ..din motive ,,,vreau sa fac o pauza .

Postat pe 11 Februarie 2008 11:49
eu am folosit mercilon,pt mine au fost f bune,mi-au reglat menstruatia f bine,au disparut durerile de burta,spate,de sani,m-am simtit bine cu ele...iar faza cu ingrasatul e o prostie...cel putin asa mi-a spus medicul ginecolog...ideea este k anticonceptionalele iti dau pofta de mancare si dc nu te poti abtine e normal sa te ingrasi!oricum cel mai bine este sa consulti un medic inainte sa le iei,chiar dc acum au aparut tot felul de pastile despre care se spune k le poti lua fara acordul medicului,k ar contine un nr f mic de hormoni etc etc.am mai folosit ovule dar nu f des pt k nu au efect 100% si nici nu inlocuiesc o metoda zilnica:) deci prezervativ sau pilule!
lydia23
Postat pe 11 Februarie 2008 15:30
Eu folosesc Microginon cu prescriptia doctorului.Va pot spune ca nu m-am ingarasat,nu am stari de voma si ma simt perfect.Va pot spune ca pana acuma am incredere in ele 100%,spun pana acuma ca pe viitor nu se stie!Dar recomand celor care vor sa ia anticonceptionale sa mearga la un planning si acolo ii face un mic control ,iti pune cateva intrebari si iti recomanda pastile.Dupa 3 luni mergi din nou si vorbesti cu doamna doctor...te cantaresti si ii spui daca ai vreo problema ,daca n-ai nimic continui cu ele,daca ai nu stiu ca nu am patit!Cam asta ar!
butterflylili
Postat pe 12 Februarie 2008 10:05
buna!Eu sunt noua pe aici asa ca va salut in primul rand.
referitor la anticonceptionale,eu folosesc yasmine-ma simt foarte bine de la ele,fara greata,dureri de cap.ce ma bucura e ca mi-au reglat ciclul menstrual-recomandate de doctor.
o seara buna!


Postat pe 12 Februarie 2008 21:44
si mie tot yasmin mi-a prescris doctoritza shi ma simt bine cu ele... nu am avut nici o problema. Inainte luam logest, dar mi se parea k imi dau depresie... sau poate treceam eu printr-o pasa proasta... cine stie?!

Postat pe 13 Februarie 2008 02:21
eu i-au anticonceptionale de 2 ani si e ok, stau fara griji si eu si partenerul meu. am mai facut intradevar pauze de cate o luna la un interval de jumatate de an in care am avut fff mare grija pt ca poti ramane gravida fff usor daca le intrerupi. eu am fost la ginecolog cand m-am hotarat sa incep sa i-au anticonceptionale si recomand tuturor lucrul asta, pt ca va da in functie de corpul fiecareia, se tine cont daca fumezi, daca bei , etc. Aaaa si sunt 99% sigure. eu cel putin nu am avut incidente neplacute. Eu i-au FEMODEN.

Postat pe 13 Februarie 2008 14:18
Dianne 35.

Postat pe 14 Februarie 2008 21:09
ceau. iti recomand sa consulti un medic ginecolog inainte sa faci acest pas.cumosc persoane care s-au ingrasat pt faptul ca au mers direct in farmacie si au luat anticonceptionale la nimereala. eu folosesc Janine de 4 ani (recomandate de medic dupa anumite analize) si nu am avut probleme niciodata iar de ingrasat nu am pus nici un gram pe mine... Succes!!!
miri_cren7
Postat pe 15 Februarie 2008 13:34
si eu fol yasmine,ma simt bine cu ele insa ce ma deranjeaza e ca mi s-a accentuat celulita si cred ca e mai mult din cauza lor...
Lauris
Postat pe 15 Februarie 2008 14:27
buna fetelor.eu am folosit yasmine,la recomandarea dr.ginecolog.dupa 3 ani fara intrerupere au inceput sa apara dureri de cap din ce in ce mai accentuate,ameteli,stari de greata plus vreo 10 kg in plus.am renuntat sa le mai iau deoarece ma simteam din ce in ce mai rau,si cred ca nu ma voi mai intoarce la ele niciodata.
nicoll_75
Postat pe 16 Februarie 2008 19:55
si eu folosesc yasmine. nu am pus topicul asta ca sa mi se dea sfaturi ,ci ca sa stim ce contraceptive se folosesc si cat de bune sunt,etc. oricum renunt la anticonceptionale si voi introduce un sterilet ,ca e mai sigur.

Postat pe 17 Februarie 2008 09:17
De ce tzi se pare steriletul mai sigur? K mie nu mi se pare... Stiu k steriletul e pt cele care au avut copii...

Postat pe 17 Februarie 2008 14:28
pt ca pastilele mai uit sa le iau. steriletul nu e neaparat pt cele care au avut copii.e pentru toate femeile care nu vor sa aibe copii intr-un anumit timp. se tine maxim 5 ani.dar eu il voi da jos dupa 3 ani. pastilele imi omoara stomacul. in plus fac un tratament pt anexita chistica si si-asa astea imi provoaca dureri de stomac ,dar nu am incotro. de aceea nu vreau sa mai iau nici un fel de pastile. mostenesc de la mama problema cu stomacul. va pup. ------> ps: am pierdut pagina despre avort. m-ati putea ajuta cu un link? :D va rog. mersi frumos

Postat pe 17 Februarie 2008 19:26
aaaa... ok... nu stiam k ai anumite probleme :)

Postat pe 17 Februarie 2008 19:50
nu-i nimic. tu nu stiai motivul. pup

Postat pe 17 Februarie 2008 20:04
Eu folosesc yasmin si sunt foarte bune... nu ai greturi dureri de cap si nu te ingrashi de la ele... iti regleaza greutatea. shi cel mai fain e ca e bun ca tratament si pentru chisturi :D

Postat pe 18 Februarie 2008 16:16
folosesc Yasmine de aproximativ 1 an si jumatate(la recomandarea medicului) si nu am avut probleme-pot spune ca am mai slabit putiun(nu stiu daca de la pastile).inainte aveam probleme(dureri groaznice, dereglari menstruale), insa din prima luna de cand le folosesc ma simt foarte bine.parerea prietenelor mele e ca ar trebui sa merg sa mi se prescrie un inlocuitor(spun ele ca Yasmine sunt prea scumpe si pot lua altele mai ieftine, cu acelasi efect).voi ce credeti?

Postat pe 19 Februarie 2008 11:17
În primul rând vreau sã vã salut, pt cã e prima oarã când scriu. Având în vedere cã am trecut cam prin toate etapele referitor la probleme expuse, vã pot împãrtãºi din experienþa mea. Evident, citiþi ºi faceþi ceea ce credeþi. Eu am luat anticoncepþionale 12 ani. Nu am avut absolut nici o problemã. Dar, evident, anticoncepþionalele tb recomandate de medic, care va þine cont de sãnãtatea ºi problemele fiecãreia. Am întrerupt pastilele de fiecare datã când am vrut un copil. La un moment dat am considerat cã 2 copii îmi sunt suficienþi sã-mi facã nervii praf, aºa cã m-am dus sã-mi pun sterilet. Am fost fericitã doar un an ºi jum. pt. cã dupã aceea organismul meu a început sã-l respingã ºi am avut o grãmadã de probleme, printre care hemoragii cumplite. Nici acum nu pot spune cã mi-am revenit total, deºi a trecut mai bine de un an de când l-am scos. Acum folosesc prezervative sau anticoncepþionale locale, filmate. Dupã pãrerea mea sunt extrem de bune acestea din urmã, având în vedere cã nu au hormoni ºi cã nu le foloseºte decât atunci când ai nevoie. Referitor la montarea unui sterilet: faptul cã majoritatea medicilor îl recomandã dupã ce femeia a nãscut ºi, eventual, considerã cã nu va mai dori copii, este pentru cã se poate întâmpla, aºa cum a pãþit ºi o prietenã de a mea, sã rãmâi sterilã pe o perioadã extrem de lungã. Credeþi-mã, cã ea ºi-a pus steriletul numai cât a fost studentã, ºi l-a scos imediat dupã, dorind un copil. A rãmas sterilã timp de încã 12 ani dupã aceea, iar copilul l-a avut dupã ani de tratamente. Aºa cã aveþi grijã. Gândiþi-vã bine ºi la riscuri!
Vã pupic pe toþi ºi toate ºi sã aveþi o zi minunatã!
dana06
Postat pe 20 Februarie 2008 09:30
am renuntat la ideea de a-mi pune sterilet. e mai bine asa.

Postat pe 14 Martie 2008 10:52
Eu am folosit Logest si Microginon la recomandarea medicului si nu am avut nici o problema, din contra pot spune ca Logestul iti mareste un pic sanii,in ceea ce priveste steriletul si eu cred ca e cam riscant...asa ca take care!

Postat pe 14 Martie 2008 16:17
:) eu m renuntat la yasmine dupa ce am tras sperietura cu sarcina( uff ce bine ca nu a fost nimic.) iar acum folosesc Novynette. sunt bune ,chiar nu am probleme cu ele.nu-mi mai este rau deloc.

Postat pe 17 Martie 2008 01:16
Buna
Dragele mele nicodata sa nu tratati o boala asa cu niste tratamente babesti sau auzite de la alte prietene.
Oricum mama mea fiind medic intotdeauna ne-a sfatuit sa consultam unmedic ginecolog inainte de a luat anticonceptonale.
Asata si in cauza faptului ca:nici un organism nu e la fel si e mai bine sa fi precauta si sa iei aceste pastile doar la sfatul medicului.
pace
Postat pe 17 Martie 2008 21:03
Buna fetelor,eu am luat anticonceptionale de la 19 ani, acum am 26, la sfatul ginecologului, si pentru a-mi regla ciclul menstrual care imi venea o data la doua, trei luni cand avea el chef. :) Mi-a dat Rigevidon, si a fost bine in toate privintele. Nu ingrasa, cum se spune despre multe anticonceptionale(de fapt nu ele ingrasa, doar provoaca pofta de mancare), mi-au reglat si ciclul si nu am avut nici o sarcina nedorita. Insa e cam greu la inceput, pana te obisnuiesti sa le iei in fiecare zi. va pup, sa aveti o zi placuta!

Postat pe 18 Martie 2008 10:11
am si eu 2 intrebari : daca fumezi ,nu ai voie sa iei anticonceptionale?sau mai exact ce marca nu ai voie?alta intrebare: a avut vreuna din voi chisturi la sani datorita dereglarilor hormonale care s-au tratat ulterior cu anticonceptionale (chisturile)?
lief
Postat pe 18 Martie 2008 10:45
si eu fumez si folosesc anticonceptionale...nu au nicio treaba...doar sa-i spui medicului ca fumezi si iti recomanda ce ti se potriveste(sincer, nu cred ca tine cont ca fumezi).am, observat ca pe majoritatea prospectelor scrie ca daca fumezi sa-i spui medicului tau...si pe cele care le folosesc acum tot asa scrie...

Postat pe 18 Martie 2008 11:01
a fost acum vreun an la tv un caz cu o fata care se spune ca a murit din cauza ca fuma si lua anticonceptionale.dar nu s-a mentionat daca medicul stia ori daca macar a luat anticonceptionale prescrise. treaba cu fumatule ceva.daca observi ca nu te simti bine,fugi repede la medic si-i spui. evident nu trebuie sa fumezi tigara dupa tigara ca asta afecteaza. in legatura cu chisturile la sani,nu stiu ce sa zic exact,dar am si eu ceva de genul. intr-un timp aveam dureri la sani,erau foarte sensiblili si nu puteam sa dorm pe burta. dupa ce am inceput sa iau anticonceptionale nu mai am probleme. eventual poti sa intrebi la farmacie de ''PROGESTOGEL'' sau pe medicul tau.este o lotiune f. buna si e pana in 10 lei.

Postat pe 19 Martie 2008 11:01
Buna fetelor :)
In cazul unor sani durerosi, polichistici sau cu placarde multiple este bine sa faceti si niste analize de sange, precum si o ecografie la san, pentru a putea stabili medicul ce tip de anticonceptionale aveti voie si DACA aveti voie sa le luati. Este bine de verificat si daca aveti noduli la san , chisturi ovariene, fibroame.. Dar hai sa raspund si eu la intrebare : nu folosesc, de fapt nu mai folosesc pilule contraceptive, nu mai am voie. D-aia am "batut campii" mai dvm cu atatea ...nici nu stiu cum sa le zic, analize, poate.(ati inteles voi ca sunteti fete destepte) Va pot scapa de multe belele.
Va pup.

Postat pe 19 Martie 2008 17:06
in legatura cu anticonceptionalele as vrea, m`ar tenta sa incep sa iau, dar imi este un pic cam frica! Verisoara mea a luat, a fost la medic, i`a recomandat, iar apoi a avut probleme cu dereglarile hormonale... au inceput sa ii iasa pete pe fatsa, chiar si bubitse, ciclul i s`a dereglat... iar colac peste pupaza, a mai si ramas insarcinata :( Sunt cazuri si cazuri... acum sincer prefer sa raman la prezervativ, iar in cazul in care cunosc pe unde a umblat sau pe unde nu a umblat partenerul, fara prezervativ!
AMG22
Postat pe 20 Martie 2008 20:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
are sunt cei mai mari mincinosi???barbatii sau femeile? 14 De la: pamela_1 23 Iunie 2009 13:10
faceti sex anal pentru fete? 145 De la: mama_omida 10 Noiembrie 2009 11:15
sarcina 6 De la: mrskattousa 5 Februarie 2009 17:27
VA PLACE SEXUL CU FEMEILE MATURE ? 188 De la: 4Life 26 Decembrie 2010 12:20
sex masturbare fotbal 21 De la: felixcat 25 Aprilie 2011 14:20