Setari Cookie-uri

ce contraceptive folositi?

De la: pinkflower, la data 2008-09-30 23:19:01pentru elena kudika parerea mea este ca nu pastilele sunt de vina si prietena mea avea aceeasi problema nu a mai luat pastilele si a slabit mai rau ajungand de la 50 de kg la 45. treb sa ai mai multe mese pe zi si eventual sa iei supradyn.o masa dupa ora 22 nu cred ca te ajuta ,din contra pt ca organismul noastru seara nu mai functioneaza dupa parametri normali se pregateste pt somn s ar putea sa ajungi sa ai insomnii din cauza aceasta si chiar indigestie.incearca sa ai totusi mese regulate 5 pe zi si cred ca ar fi ok sau mai sunt niste prafuri pt ingrasat dar nu stiu cum se numesc care se ia cu lapte sau cu apa de 2 ori pe zi. daca te intereseaza iti pot spune cum se numesc dupa ce aflu si eu

poate lua o masa cu fructe de exemplu pere ,zilnic daca iti plac perele ingrasa.
adistefi1970
Postat pe 2 Octombrie 2008 09:58
De la: aditza70, la data 2008-10-02 09:53:22
De la: Elena_Kudika, la data 2008-09-30 15:15:20buna...eu iau marvelon 21, dar in prima luna acum 3 ani, 4 cand am inceput sa iau medicul mi`a dat triregol pt a`mi regla menstruatia si pt durerile menstruale, apio mi`a dat laurina, pe are am luat`o vreun an jumate, 2....dar de la un timp incepusem sa am stari de voma, ameteli, dureri de cap, imediat dupa ce luam pastila. mi-am dat seama ca e ceva in neregula asa ca m`am dus la control.mi le`a schimbat...acum iau marvelon, v`am zis...e oke.!.nu am absolut nici o simptoma doar o dilema, daca ma puteti ajuta cu un rasp: as vrea sa ma ingras si eu 2-3 kg sa fiu cum am fost pana acum...adik 53 kg, acum am 50 kg (1,68inaltime) si am senzatia ca ma ia vantul pe sus daca bate mai tare :D...banui ca din cauza pastilelor nu ma pot ingrasa...nu am un regim f strict sau program de masa..mananc cand mi`a foame..cam de 2-3 ori pe zi... dar o masa dupa 22 e sigura!!!! credetzi ca de la pastle e?..sau cum sa fac sa ma ingras si eu macar 2 kg? ...HELP!!!!

sti cer mi-am dorit eu acum vreo 10 ani exact ce iti dorest tu acum sa ma ingras cateva kg,am 1.67 inaltime si nu saream de 50 kg si ca sa ajung la subiect,in urma unei raceli puternice si atratamentului injectabil urmat ,inclusiv ceva de intarire a organismului m-am mai ingrasat in vreo doi ani cam 10 kg,mi se parea ok.
am mai facut un bebe si m-am mai ingrasat n kg iar de atunci duc un razboi continu cu kg,acum arat aproximativ bine zic eu dar nu iti spun de efortul pe care il fac continu,adica mananc la micul dejun iar in restul zilei daca imi este foame mananc fructe ,salata sau iaurt,ei ce zici iti mai doresti sa te ingrasi?
adistefi1970
Postat pe 2 Octombrie 2008 10:01
Buna.Eu iau de un an si ceva anticonceptionale...un an am luat mercilon..a fost ok..mam ingrasat putin,poate pt k mam lasat de fumat dupa 6 luni de la luarea pastilelor...cine stie??...dar am slabit iarasi ;)) De ce?? nu stiu...uneori mananc mult..alteori mananc de 2 ori pe zi,cum imi cere organismul...in fine..Din luna iulie cum vam zis ,am inceput sa iau alte pastile la recomandarea medicului..adica marvelon...pt k are un continut mai mare de hormoni,k de la mercilon am avut de 2 ori sangerari intre menstruatii...si zic k e mai ok de cand iau marvelonul,pt k numi mai este asa frig k inainte..eram foarte friguroasa,de ingrasat nu mam ingrasat...in concluzie: mie bineee!!! si spre deosebire de mercilon are si pastilutele alea micutze cu calciu,dupa 3 sapt de alea normale..ceea ce mercilonul nu avea..si ma dispera ca trebuia sa fac pauza de 7 zile sa opresc rememberul de pe tel...si am uitat sa va zic,marvelonul il iau la gratuitati...nu dau niciun ban la doctoritza mea pt ele...pe cand la mercilon,la gratuitati dadeam cu 30mii mai putin...deci am iesit in avantaj cu mai multe lucruri ;) Multa bafta fetelor !!
printesa81bv2
Postat pe 2 Octombrie 2008 11:54
Salutare.
Desi am o relatie de aproape 2 ani, noi folosim prezervativul (in relatia dinainte care a durat 4 ani tot prezervativ am folosit). Il prefer decat sa imi indop corpul cu diverse toxine. Nu am avut nici probleme nici emotii ca as ramane insarcinata. Consider ca orice pastila pe care o inghiti si care deregleaza ceva in organism nu are cum sa fie benefica pe termen lung. De asemenea, consider ca stim mult prea putine despre efectele pe termen lung ale anticonceptionalelor, si pentru ca cei ce le stiu nu au nici un interes sa ni le spuna, in cazul in care sunt negative.

Dar metoda contraceptiva depinde de fiecare si de convingerile propri.
julie0
Postat pe 2 Octombrie 2008 13:52
euu am luat 7 ani anticonceptionale, apoi 5 ani am avut sterilet, apoi 2 ani anticonceptionale , acum sunt in pauza si am mers la control mereu
si SUNT SANATOASA TUN.asta nu inseamna ca la toata lumea e la fel , fiecare organism e diferit
cristal253
Postat pe 2 Octombrie 2008 14:11
eu am luat novinette 1 an jumate si apoi am trecut pe yasmine la recomandarea medicului, iau yasmine de 2 ani si ma simt super ok.
de curand o prietena de-a mea care ia yasmine de mai bine de un an mi-a spus ca a descoperit 3 noduli la san, inofensivi pe moment, dar doctorul i-a zis ca sunt rezultat direct al anticonceptionalelor... eu nu stiu ce sa cred, voi ati auzit asa ceva? doctora mea zice ca nu e adevarat dar alti doctori spun ca este...
ann_lovinu
Postat pe 2 Octombrie 2008 14:23
ciao...in primul rand dute si consulta un ginecolog k eu am luat yasmin si novignete si am pus 15 kg pe mine...noroc pe mine k avea 42 kg asa k ai mare grija ce iei...parerea mea ar fi metoda cea mai veche:cea a calendarului.va pup
cotoharlaaa
Postat pe 2 Octombrie 2008 14:58
raman la parerea mea:prezervativul este cel mai sigur! nu contine hormoni si protectia este 99% sigura! asta daca nu se rupe...

Postat pe 2 Octombrie 2008 15:12
si eu am luat yasmin si m-am ingrasat aproape 10 kg, acum iau femoden la recomandarea medicului si ma mentin, dar nu pot sa scap de cele 10...asa ca aveti grija...
elena_lavinia
Postat pe 2 Octombrie 2008 15:19
De la: ann_lovinu, la data 2008-10-02 14:23:32eu am luat novinette 1 an jumate si apoi am trecut pe yasmine la recomandarea medicului, iau yasmine de 2 ani si ma simt super ok.
de curand o prietena de-a mea care ia yasmine de mai bine de un an mi-a spus ca a descoperit 3 noduli la san, inofensivi pe moment, dar doctorul i-a zis ca sunt rezultat direct al anticonceptionalelor... eu nu stiu ce sa cred, voi ati auzit asa ceva? doctora mea zice ca nu e adevarat dar alti doctori spun ca este...

si eu am luat 2 ani tot yasmin,sunt ok, acum am intrerupt si de vreo 2 sapt m-am ingrasat vreo 3 kg si fara sa mananc in plus, si sunt in a 2 zi de dieta ca nu se poate sa continuu asa.
cand luam yasmin nu m-am ingrasat, m-am simtit ok, totul bine....
chestia cu nodulul am patit-o si eu, dar acum 7 ani dupa ce luasem vreo 6 ani TRIREGOL daca nu ma insel, astea erau pe vremea aia si am mers la dr si mi-a spus ca din cauza lor, dar ptca ca am luat mult timp fara pauza.TREBUIE FACUT PAUZA, neaparat...Si cu 6 luni de ecografe si inghitit antiinflamatorii la greu am scapat desi si acum, la ciclu mai simt acolo, unde aveam nodulu, cate un zvac, dar nu e nimik zic medicii.... fa si tu o pauza daca n-ai facut niciuna si o mamografie si totul ok. sanatate si noroc
cristal253
Postat pe 2 Octombrie 2008 17:46
iO M-AM INGRASAT RAU DA ACU NU SH CE SA ZIC...M-AM SI LASAT DE SPORT....ADIK DE LA ANTRENAMENTE LA NIMIK....CHESTIA E CA M-AU AFECTAT F TARE PE PARTEA CU VARICELE ....PUII MEI NICI NU SH CE SA FAC:((( AM PUS CRED 20 DE KILE IN VREOO 3 ANI ...E F F F MULT:(( DAR NU STIU CE SA INCERC ALTCEVA IN AFARA DE PASTILE FIINDCA LA MINE CHIAAAAR NU MERGE CU PREZERTVATIV OOOOOF
BERBEACA
Postat pe 3 Octombrie 2008 12:06
Cica pastila de a doua zi se ia maxim de 2 ori pe an....Eu am luat doar de 2 ori in viata mea,prima data am vomat de n-am stiut ce-i cu mine(erau date de la planning),a doua oara am luat pastile americane,ce-i drept mai scumpe,n-am avut nimic de la ele....Parerea mea ca fetele care iau in nestire pastila de adoua zi,ar cam trebui sa fie atente.....prea des luate sunt periculoasa.nu stiu ce anume efecte pot crea,un medic de specialitate ar trebui informat inainte de alua decizia asta.asa ca,fetelor,mai atente cu pastilele de a doua zi.cata inconstienta,sa le iei de atatea ori pe luna,auzi?pai mai bine te apuci sa iei anticonceptionale normale.apropo:cat costa Jasmin in Romania?Toata lumea se plange ca sunt scumpe.....Si Diane erau scumpe intr-un timp,acum cativa ania,acum am inteles ca ele costa pana in 200 mii.lei.
kassandry
Postat pe 4 Octombrie 2008 15:17
Si fiecare incearca sa gaseasca metoda cea mai potrivita.Sunt casatorita de 3 ani jumate si credeti-ma ca sotul meu nu e deloc incantat sa folosim prezervativ....zice ca simte ca nu ar face dragoste cu o femeie ci cu o papusa de cauciuc Asa ca trebuie sa ne gandim si la partenerii nostri,nu?Stiu ca anticonceptionalele pe termen lung pot avea efecte grave,dar cu atentie si consult la medic,femeile ar putea evita pe cat posibil complicatiile.Dar sa ne uitam si la partea buna a lor...ca nu au numai efecte secundare,cunosc si alte femei care acum au peste 50 de ani si au luat si ele in tineretea lor( ei bine ca pe vremea lui Ceausescu nu prea gaseai decat pe sub mana), si se simt ok.Deci sa nu ne speriem acum....İdeal ar fi ca toate femeile sa aiba ciclul regulat ca sa poata folosi calendarul,ideal ar fi sa nu mai avem cosuri,etc...Dar...inghitim si suportam.
kassandry
Postat pe 4 Octombrie 2008 15:33
de novynet a auzit cineva? au aparut reactii adverse la cineva?
mitzura
Postat pe 5 Octombrie 2008 13:57
eu am luart I data rigevidon, apoi logest si acum vreau sa trec pe novynet. la mine e o pr si cu glanda tiroida de care trebuie sa am grija sa ii dau o anumita doza de hormoni intr-o doza aproximativ egala. cu yasmin am incercat si era sa dau coltul pana pe lumea cealalta... dar acum dupa 4 ani de haouri 1 an si jumatate de rigevidon si restul de logest pot spune ca am ajuns la greutatea optima pentru mine, adica 55 de kg la 1,65. pana sa incep sa iau hapuri eram slaba moarta, iar despre celulita, stau si ma intreb ce e asta? la 31 de ani nu am cunoscut asa ceva, dar nici nu doresc la nimeni.
mitzura
Postat pe 5 Octombrie 2008 14:03
nici eu la 31 de ani dupa ce luasem 7 ani anticonceptionale si 5 ani de sterilet nu aveam celulita nici macar un pic, dar dupa 32 a inceput si celulita, atunci am inceput cu yasmin...ca o fi din cauza lui ca din cauza varstei, cine stie
si daca pana la 32 nu am avut deloc, acum am
cristal253
Postat pe 6 Octombrie 2008 17:00
buna fetelor.eu am folosit yasmine,la recomandarea dr.ginecolog.dupa 3 ani fara intrerupere au inceput sa apara dureri de cap din ce in ce mai accentuate,ameteli,stari de greata plus vreo 10 kg in plus.am renuntat sa le mai iau deoarece ma simteam din ce in ce mai rau,si cred ca nu ma voi mai intoarce la ele niciodata.

acum ce folosesti?
intreb pt ca si eu am aceeasi pb ca tine, folosesc tot yasmine, la recomandarea doctorului. m-am ingrasat cam 12 kg in curs de 2 ani dar doctorul la care merg zice ca nu aceste pastile sunt cauza pb mele si ma sfatuieste sa continui sa le iau...nush ce sa fac pt ca am inceput sa ma ingras dupa ce am luat pastilele. nu mananc mult si nici aiurea.incerc sa mananc sanatos...pls..un sfat

Postat pe 7 Octombrie 2008 14:04
si eu am luat yasmin 2 ani si nu am pus nici un gram p mine, dar imediat dupa ce le-am lasat, la 2 saptamani aveam deja 3kg in plus.Acum mi-am revenit dar am tinut dieta.Dupa parerea doctoritei mele, depinde si de viata sexuala pe care o ai atunci cand folosesti pastilele, adica sa fie destul de regulata, daca nu, zice ca te ingrasi.Cand le iei cu alt scop pt reglare hormonala iti revii in greutate, adica slabesti...depinde de multe, si mai ales ca favorizeaza retinerea apei in organism...si de aici celulita depinde de la organism la organism...nu toate reactionam la fel.Bafta
cristal253
Postat pe 7 Octombrie 2008 18:00
De la: cretzulica_fiz, la data 2008-10-07 14:04:14buna fetelor.eu am folosit yasmine,la recomandarea dr.ginecolog.dupa 3 ani fara intrerupere au inceput sa apara dureri de cap din ce in ce mai accentuate,ameteli,stari de greata plus vreo 10 kg in plus.am renuntat sa le mai iau deoarece ma simteam din ce in ce mai rau,si cred ca nu ma voi mai intoarce la ele niciodata.

acum ce folosesti?
intreb pt ca si eu am aceeasi pb ca tine, folosesc tot yasmine, la recomandarea doctorului. m-am ingrasat cam 12 kg in curs de 2 ani dar doctorul la care merg zice ca nu aceste pastile sunt cauza pb mele si ma sfatuieste sa continui sa le iau...nush ce sa fac pt ca am inceput sa ma ingras dupa ce am luat pastilele. nu mananc mult si nici aiurea.incerc sa mananc sanatos...pls..un sfat

ai incercat un program regulat la sala?

super misto avatarul tau

Postat pe 8 Octombrie 2008 17:30
buna fetelor...nush exact daca mesajul meu se incadreaza la rubrica asta dar as avea nevoie de o parere.sunt un pic in dubii....am avut contact sexual luni si desi ne-am protejat,adik am facut-o cu prezervativ ,dupa prima ,,partida,,,desi prietenul meu s-a spalat ,la cam 10-15 min asa am incercat sa o facem iar.mai mult ne-am,,jucat,,pot spune...ideea e ca el a intrat iar in mine..dar fara prezervativ.
acum sunt nelamurita,trebuia sa fi luat postinor?stiu ca este f toxic si nu as vrea sa fac o obisnuinta din asta.mentionez ca am ciclul f regulat si calculandu-mi per fertila eram in cea nefertila.credeti ca ar fi vreo probl daca nu si-a dat drumul in mine si eram si in per nefertila??
deja e a3a zi si nush ce as mai avea de facut insa astept un sfat,pls.mersi si va pup
vanda23
Postat pe 9 Octombrie 2008 09:19
as aprecia si parerea unui medic pe acest forum....vreo doctoressa ceva?
vreau sa ma asigur ca e ok metoda de calcul a perioadei fertile.
pls fetelor dati-mi un rasp cat mai rpddddd!!!!!!!!
vanda23
Postat pe 9 Octombrie 2008 09:24
stii...de obicei spermatozoizii supracietuiesc pana la 3-4 zile, deci daca urmeaza perioada fertila o sa cam fii cu morcuvul in fundulet.Dar acesti spermatozoizi dupa 24 ore nu mai au putere sa patrunda ovulul.nush c sa zic. ......nu sunt doctor.Si eu am patit de cateva ori asta dar la mine nu s-a intamplat nimic.Depinde si de receptivitatea ovulelor tale.Ale mele sunt cam lenese....oricum.good luck!
ceraselamari
Postat pe 9 Octombrie 2008 17:00
thanks de raspuns...mi-a venit ciclul so....im happy!!!!!!!!!!!!!!...oricum era cam mic riscul sa fie ceva.ma ajuta faptul ca am un ciclu regulat si se pare ca metoda asta a calendarului nu prea da gres.
vanda23
Postat pe 10 Octombrie 2008 17:24
nu te baza prea mult pe metoda calendarului pt ca eu am facut greseala sa ma bazez, si cateva prietene au patit acelasi lucru, oricat de regulat ar fii ciclul nu stii ce se poate intampla intr una din zile, parerea mea este sa protejezi prin alta metoda pt ca nu are rost sa suferi.
pinkflower
Postat pe 11 Octombrie 2008 09:40
asa este,metoda calendarului NU TREBUIE folosita ca si metoda contraceptiva,clar cel mai sigur este folosirea prezervativului insa metoda calendarului este 99,9%f sigura pt a sti in ce perioada te afli.
indiferent daca sunt in per nefertila eu nu accept ejacularea in mine.o voi accepta doar in momentul cand voi vrea un bebe!
dar va spun sigur ca atata timp cat aveti ciclul regulat puteti tine cont f bine de aceasta perioada,insa asta nu inseamna ca trebuie sa fiti inconstiente.
pt cine este curioasa o sa-i explic cum se calculeaza EXACT per fertila.
vanda23
Postat pe 11 Octombrie 2008 16:54
eu am luat o juma de an karissa si la un moment dat mi s-a facut rau de la ele, asa ca am fost la un control si mi le-a schimbat(mentionez ca am noduli la sani si pt asta am inceput sa iau anticonceptionale). la control, mi s-a descoperit si un chist ovarian si mi-a spus sa iau novynette. 2 luni mi-a fost rau de la ele, dar apoi mi-au disparut nodulii si nu mi-a mai fost rau. acum trebuie sa fac pauza 3-6 luni, ca am facut 1 an de knd folosesc anticonceptionale, am facut doar o pauza de 1 luna knd am schimbat pastilele. mie mi s-a spus la doctor sa fac pauza la 1 an, nu 6 luni, caci cica imi dezorientez organismul tot schimbandu-i metabolismul. problema e ca acum ma dor sanii ingrozitor si imi e frica ca o sa ma doara si mai rau knd las pastilele. eu am sani destul de mari de la natura. vreau sa merg la un control, dar nu stiu nici un doctor bun in cluj, caci sunt studenta aici. recomandati-mi si mie pe cineva, va rog...
ms frumos

Postat pe 13 Octombrie 2008 11:21
mi-am schimbat contul, eu am scris adineaori cu zmotocika_dulc3.
astept msg pe acest cont. ms frumos
amelie0123
Postat pe 13 Octombrie 2008 11:30
Merci ca mi-ai amintit, mic_negru_si_urat3...
De maine imi fac un abonament la sala.
MS!!

Postat pe 14 Octombrie 2008 12:35
Ceia ce nu stii despre diane 35 este ca ele contin si un antiinflamator, sunt recomandate in general femeilor care au chisturi ovariene si dereglari hormaonale. Dar pe termen lung nu sunt indicate. Mai bine incearca Yasemine care au mai putine riscuri. Nici un medic ginecolog nu o sa-ti spuna ce am zis eu. Din fericire pentru mine, zic eu, prietenul meu este ginekolog si de asta imi permit sa fac astfel de afirmatii.
buburuza117
Postat pe 20 Octombrie 2008 01:02
Zici ca pe termen lung sunt periculoase diane 35?Cand am intrebat doctorul,mi-a zis ca nu,cica sunt mai usoare sa yasmine.cica yasmin au un continut mai mare de hormoni....
kassandry
Postat pe 20 Octombrie 2008 01:42

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce stiti???????? 1 De la: opreaandreea 10 Martie 2009 12:25
ajutor 2 De la: kudika_24917 4 Ianuarie 2013 15:39
Recesiune si sex! 20 De la: etesa 10 Iulie 2009 03:25
CE FANTEZII SEXUALE AVETI 55 De la: contesina 14 Februarie 2011 12:05
durere de penis - ajutor! :( 5 De la: k_lng 7 Ianuarie 2010 23:31