Setari Cookie-uri

Cand stii ca e timpul sa mergi mai departe?

am trecut de multe ori prin relatii esuate, fara viitor in care compromisul devenise rutina de zi cu zi.intrebarea este cum ne dam seama ca o relatie nu mai poate fi salvata si ca indiferent cate incercari faci de al readuce la vechile obiceiuri: cafeaua de dimineata, sarutul, florile, micile atentii, el nu mai poate fi la fel. Focul s-a stins, blonda sau alta apare la orizont dar el gaseste vinovat doar stresul si/sau programul incarcat.Cum poti recunoaste minciuna sau strigatul disperat de al sprijini si ajuta sa depaseasca problemele?Putem face ceva cand partenerul de viata refuza sa comunice si sa te ajute sa gasiti o rezolvare? Eu sunt intro astfel de situatie si sincer nu stiu ce sa fac, am incercat sa discut probleme de n ori dar de fiecare data refuza sub diferite pretexte. Ce sa fac in conditiile in care de fiecare cand ii spun ca vreau sa o terminam se poarta frumos 2 3 zile dupa care revine la vechile obiceiuri?multumesc anticipat daca exista cineva care vrea si poate sa imi impartaseasca din experienta proprie. cine stie, poate e de folos si altora...

Postat pe 29 Mai 2008 01:06
Desi ma intorc rar in lumea amintirilor...fiindca suferinta desi e trecuta, cindva totusi a durut.
Eu am ales sa plec. Am luat o vacanta de o luna, la munte, m-am distrat, am repirat un alt aer,desi in mine mocneau sentimente si dorinta de a ma intoarce, desi am petrecut nopti la rind plingind in singuratatea, sa nu-mi vada nimeni lacrimile,desi multe ori mi se parea ca nu trebuia totusi sa plec, ca poate era mai bine sa ramin, desi ma mistuiau propriile sentimente, eu am mers inainte.
Da, m-a cauta si m-a implorat sa fim din nou impreuna, iar eu nu am facut-o si am spus un singur cuvint:nu, desi poate in acel moment cel mai tare de pe lume as fi vrut sa strig doar un cuvint:da!
Acum, am o alta viata, alaturi de un barbat care ma respecta, ma iubeste mult,si ma duce in palme.
Iar unicul sentiment pe care il fata de persoana X, este ura, si-l urasc din toata inima fiindca m-a facut sa sufar atit de mult, fiindca mi-a calcat in picioare sentimentele, fiindca niciodata nu m-a ascultat, fiindca intotdeauna in relatia noastra au existat si blonde,si brunete, si roscate si mai putin eu, fiindca si fiindca...
Si cel mai straniu este faptul ca nu regret ca l-am intilnit, deoarece, acuma stiu ce om merita respectul si iubirea mea,iar experienta traita este doar o lectie invatata.
Eu am ales sa plec, si nu regret. Ce ai sa faci tu depinde doar de tine. Pleci sau ramii. Daca consideri ca face sa ramii si ca exista cea mai mica sansa de a fi totul ca inaite, atunci ramii si lupta, insa ai grija sa nu lupti pentru iluzii desarte.

Postat pe 29 Mai 2008 02:56
Indrazneste sa mergi mai departe!!! E dreptul tau la fericire. Nu te lasa umilita! Iubirea asta-i deja compromisa.

Postat pe 29 Mai 2008 07:11
Cred ca nu exista iubire compromisa..exista iubire sau nu ...Eu tot timpul am pus baza pe dragoste...cu bune si rele...daca exista sentimentul asta (din partea amandorura)..totul se poate rezolva...Spui ca se poarta bine 2-3 zile si iar revine..daca te inseala ..pui punct si gata...parerea mea...daca nu ..si stii ca te iubeste...atunci poti sa lupti ..alaturi de el ..sa puteti sa va intelegi nevoile celuilalt..Nu stiu cum sa recunosti minciuna..probabil ca o recunosti si gata..probabil ca te inseli ...insa de un lucru sunt sigura...da focul s-a stins..a intervenit rutina ...e normal ca doar traim pe pamant ..nu in rai ..unde-s toate bune si frumoase..reaprinde focul ...daca nu si nu ...asta e ...iti iei viata in maine...suferi o luna, doua, cinci...si iti revii ...Nu stiu ce sa-ti zic ...capu sus ..comunicare...si cauta in tine ..sa stii daca il iubesti cu adevarat..si reciproca... te pup ...
mia_mia
Postat pe 29 Mai 2008 08:18
x3llani,n-am inteles exact,a iesit cu altele sau nu ???e cam ambiguu ...sau te gandesti ca se va ajunge acolo ?
lief
Postat pe 29 Mai 2008 09:44
din ce ai scris imi dau seama ca la ora actuala esti foarte nemultumita de aceasta relatie. draga mea nu se merita sa-ti pierzi timpul cu un om care nu merita (daca ai ajuns la aceasta concluzie).daca nu vrea sa stea de vorba cu tine despre problemele pe care le aveti eu zic ca-ti pierzi timpul. viata e atat de scurta..trebuie sa incercam sa fim fericiti!

Postat pe 29 Mai 2008 10:25
cand astfel de lucruri ni se intampla in viata, indiferent de sfaturi, indiferent de indrumare...alegerea prin excelenta ne apartine.
ideea este ca adesea cand lucrurile par a fi pierdute, uneori este doar un sentiment/o impresie; alteori o realitate care ne doare.
ce este important pentru noi?
sa decelam intre lucrurile care tin de puterea noastra si aspectele care tin de celalalt.
adesea interesele, starile difera...intregul care a fost odata (creat de forta gravitationala a atractiei) pare sa se fi pierdut in neantul uitarii.
perspectiva asupra situatiei in care ne aflam o continem adesea, este important sa ne permitem acea detasare care poate genera o perspectiva de ansamblu.
din campul bataliei adesea nu iti dai seama de infrangere sau victorie, de aceea este important intr-o relatie de cuplu sa ne identificam nevoile: ce anume ne tine langa acel om? ce parti din noi nu ne permit detasarea? etc etc

Postat pe 29 Mai 2008 10:32
de acord cu fraza "de aceea este important intr-o relatie de cuplu sa ne identificam nevoile: ce anume ne tine langa acel om? ce parti din noi nu ne permit detasarea?"
lief
Postat pe 29 Mai 2008 11:34
intr-o asemenea situatie ma aflu si eu, insa sunt pe cale sa trec peste definitiv..stiu ca a iesit cu altele dar nu vrea sa renunte nici la mine, ciudat...ideea e ca simt doar atractie si atat..sunt o luptatoare si nu renunt usor la ce vreau dar mi-am dat seama ca ter sa lupte el sau amandoi in aceeasi masura.Eu inca tin la el insa am incercat sa ies cu altcineva si am vazut diferenta inre cineva care te respeta si te pretuieste si cineva care nu..si asta e inca un impuls de a nu ma mai uita inapoi penru ca daca ma iubea ma cauta in timpul asta si-mi venea cu flori la usa, isi cerea iertare..insa nu, imi da cate un buna dor ca sa fie sigur ca are ceva de rezerva:))...cam asta e crudul adevar...si mai rau este ca unele fete care trec prin asta cedeaza la primul telefon pe care-l primesc de la aceste nimicuri de oameni si cand se intorc isi dau seama ca a fost doar o iluzie si nu s-a schimbat nimic dar asta poate fi si un lucru bun pentru ca ti se taie ;) si incepe sa ti se faca scarba de el.
8laura9
Postat pe 3 Iunie 2008 07:24
asa e !8laura9
,de cat timp esti cu el ?
lief
Postat pe 3 Iunie 2008 10:02
pai am fost impreuna vreo 9 luni insa m-am implicat foarte mult si cu toate ca judecata mea imi spune ce tre sa fac...nu prea ma lasa inima si recunosc ca urasc asta :D
8laura9
Postat pe 4 Iunie 2008 22:04
in sensul ca nu l-am uitat inca :( si stiu ca.... trebuie sa fiu sincera cu mine si sa recunosc ca parca ceva din mine inca si-ar dori ca el sa se intoarca..dar tot ma gandesc ca gata, gata , gata , gata :D
o sa treaca..mai greu putin :D
8laura9
Postat pe 4 Iunie 2008 22:07
mda..nasol ...pai eu uite cum vad eu ca sta treaba : tu ti-ai proiectat o imagine despre el care nu concorda cu realitatea ,si tu speri ca in timp sa se suprapuna...daca el persista sa se poarte la fel , tu ai sa pierzi timp si energie degeaba ,va fi tot mai rau...sau o sa ti se ia la un moment dat si vei pleca singura
lief
Postat pe 5 Iunie 2008 16:52
Si eu m-am aflat in aceeasi situatie , nu ma intelegeam cu el , stiam ca ceva este in neregula , insa m-am gandit , m-am strofocat sa fac ceva sa ne fie bine , si nu a meritat din pacate. M-am implicat foarte mult in relatia mea cu el , mi-am daruit cel mai de pret lucru al unei fete , ca apoi lui sa nu ii mai pese de relatia pe care am avut-o.
Si am lasat de la mine in timpul relatiei , doar ca sa nu mai avem certuri cu toate k in mine era un razboi , si am trait cu speranta ca o sa fie bine...dar nu a fost asa...si-a batut joc de sentimentele mele , si acum imi pare rau ca am irosit timp pt un barbat fara suflet , si ca nu am pus capat atunci cand a inceput sa mearga prost. Pana la urma o sa iti dai seama daca merita sau nu. Eu mi-am dat seama de asta in momentul in care l-am sunat ca sa ma sustina moral pentru ca tatal meu suferise un accident de masina , insa el mi-a spus ca il deranjez ca e cu baietii la biliard , si ca nu intelege ce tot vreau de la el....
Simone20000
Postat pe 24 Iunie 2008 22:49
Mda.. se pare ca si eu ma aflu cam in aceeasi situatie doar ca un pic mai diferita. El a ales sa plece din cauza mea... Desi i-am oferit totul..si l-am iubit mai presus decat tot ce se afla in jurul meu... gelozia si posesivitatea mea l-au sufocat... si a ales sa renunte..l-am chemat inapoi promitandu-i ca ma voi schimba si a venit fericit ,era cel mai fericit pana cand povestea s-a repetat "..nu te aud bine..dar cine este langa tine, dar ce se aude acolo, mi-ai zis ca vii si acum numai vii.. macar recunoaste ca am dreptate... m-am saturat de tine (dar CULMEA nu pleca).. " S-a simtit ca o "jucarie ".. o ai, este a ta si ce bine pana cand incepi sa dai in ea plictisit si suparat ca este veche si te enerveaza, iar cand ramai fara ea o cauti disperat peste tot fiindca o vrei inapoi. Urlam ca o nebuna cand aveam numai bolnava senzatie ca el de fapt nu iese cu prietenii la o bere (imi imaginam ca sigur este alta), ii faceam un mega-scandal si-i stricam seara, apoi tot el era vinovat ca s-a suparat pe mine, in cele din urma imi dadeam seama ca eu am gresit si imi ceream scuze.. le accepta saracu' si mergea inainte langa mine cu speranta ca intr-o buna zi voi renunta la 'nebunie'... Imi repeta zi de zi "tu nu te vei schimba si nu vei vedea valoarea persoanelor de langa tine decat dupa ce le vei pierde..iar atunci va fi in zadar, fiindca sigur va fi prea tarziu.." si este tarziu..

Postat pe 25 Iunie 2008 15:53
este tarziu.. nici nu-mi mai da voie sa lupt.. nu mai vrea nimic..s-a saturat si chiar daca vrea sa se intoarca nu o va face... ''este prea tarziu... degeaba lupti..timpul nu asteapta.. "

Postat pe 25 Iunie 2008 16:03
Sashencka,eu nu cred in chestiile astea ca este prea tarziu..pt el a aparut altceva la orizont,sau el a fost superficial tot timpul si tu nu ai vazut ....ori sunt eu prea idealista
lief
Postat pe 27 Iunie 2008 00:52
Eu te inteleg perfect pt ca sunt cam in aceeasi situatie.
Sunt casatorita de 4 ani si din nefericire dupa 1 an de casnicie sotul si-a schimbat locul de munca schimbandu-se si el in acelasi timp.
Efectiv eu lupt de 3 ani sa salvez casnicia si mereu dau ca proasta inapoi.
Nu am copii,stau cu chirie si sunt f frustrata ca sotul nu-mi da atentie.
Ce sa mai zic? De multe ori nu depinde numai de noi.
Deciziile pe care le luam in viata ii pot afecta si pe ceilalti.
Eu din pacate de ceva timp nu lucrez si chiar daca as vrea sa ma despart nu o fac pt ca nu as avea unde sa ma duc momentan decat la parinti si sincer nu vreau sa le fiu povara pana ma angajez.
Asa ca sper sa ma angajez mai repede si ma rog sa am forta sa pun capat.
preetybisha
Postat pe 30 Iunie 2008 23:28
Imi imaginez prin ce treci :(
Iti doresc tot binele..
Simone20000
Postat pe 1 Iulie 2008 19:37
"Nu am copii,stau cu chirie si sunt f frustrata ca sotul nu-mi da atentie." atunci...ce mai astepti ???ai incercat tot ?nu se schimba nimic ?atunci e cazul sa schimbi persoana ...zi mersi ca nu sunt copii la mijloc,parerea mea
lief
Postat pe 7 Iulie 2008 23:23
lief nu e vorba de idealismul tau sau de superficialitatea lui,ci de faptul ca omului i se taie la un moment dat.sentimentele nu dispar in totalitate in acel moment,dar punand in balanta binele si raul si vazand ca raul atarna mai greu...oare ce alege un om?un alt motiv pt care e greu sa pui capat unei relatii de durata este obisnuinta si speranta...speranta ca va redeveni cel care era in clipa in care ai inceput sa-l iubesti.viata te schimba in cele mai ciudate moduri,iti fura inocenta si puritatea de la inceput,de aceea nici iubirea nu va mai fi vreodata la fel.pacat numai ca unora le e putin mai greu sa accepte asta si se complac in relatii care nu-i mai fac de mult fericiti..eu stiu ce spun din pacate:(
pucca22
Postat pe 11 Iulie 2008 00:17
singura data cand am stiut ca e timpul sa merg mai departe,a fost dupa 4ani de casnicie alaturi de un om pentru care nu mai eram de mult o sotie ci mai degraba o obsesie.acum, la doi ani de la pronuntarea divortului sunt implicata intr-o relatie care mi-a adus mai multa suferinta decat zece casnicii de tipul celei pe care am avut-o eu .traiesc alaturi de un copil mare si egoist, care are prostul obicei de a calca pe sufletul meu ori de cate ori are ocazia.de ce nu l-am parasit? uneori as vrea sa nu mai invoc faptul ca il iubesc,pentru ca nu mai sunt sigura ca asta-i motivul.sunt o lasa ,aia sunt.mi-e frica de singuratate.
dia_28
Postat pe 16 Iulie 2008 11:36
Da, te inteleg dia_28, sunt intr-o relatie similara. Cu un copil mare si egoist cum ai spus tu si care m-a facut f mult sa sufar. La fel ca tine il iubesc (inca) si sunt f lasa, nu il las pt ca mi-e tare frica ca as putea ramane singura. In plus o iau razna numai la gandul ca ar putea fi cu altcineva
ralu4
Postat pe 16 Iulie 2008 20:50
Prin ceva asemanator trec si eu acum. Incearca sa mergi ami departe. Vei sti ca nu mai are nici un rost cand vei vedea despartirea ca pe o solutie, desi si atunci doare. Eu ma simt goala pe dinauntru dar incerc sa fac fata, incerc sa merg mai departe si asta ar trebui sa faci si tu. Kand deja a uitat sa-ti ia o floare, sau nu mai vrea sa-ti faca o cafea desi inainte spunea ca e placerea lui fugi cat mai poti. Cu cat amani cu atat va fi mai greu cand te vei hotara. Mult succes, si eu incerc sa fac tot ce ti-am zis tie.
EuBebelusa
Postat pe 17 Iulie 2008 11:14
da chiar asa este...oneori,desi ai vrea,nu poti intoarce nimic..si mai ai si falsa iluzie ca te-ai schimbat,insa in momentul cand el se intoarce porneste si "mecanismul". te inteleg...poate aproape din acelesi motive am inchieat o relatie extraordinara de 2 ani.si eu sunt posesiva (ce-i dprept nu reactionez f vizibil)..insa tind sa dau dreptate unei femei care are sentimentul asta de posesivitate:daca barbatul de langa ea ar face-o sa se simta cea mai importanta pt el in orice moment(chiar si atunci cand e cu prietenii lui ) iar capata toata increderea!insa nu multi stiu sa faca asta!si cici noi ,femeile,nu ne acordam toata increderea in noi insine de acici si reactiile noastre nesigure(sa zicem).
shania
Postat pe 13 August 2008 15:58
nu pot sa dau un raspuns general la cand e timpul sa pui punct unei relatii, dar bebelusa, sa sti ca in mod sigur faptul ca nu-ti mai face o cafea atunci cand o ceri nu inseamna ca nu te mai iubeste sau ca e timpul sa-l parasesti. Si noi avem momente cand nu vrem sa ne vedem iubitul prin preajma, chiar daca este centrul universului, pentru ca fiecare om are nevoie de spatiu, de un moment de singuratate sau pur si simplu esti prost dispus.
monica_moni
Postat pe 14 August 2008 15:59
cu cat ceri mai multa atentie, cu atat el nu ti-o va da. Schimba-te si tu, ignora-l si tu pe el. Atunci ii vei atrage intr-adevar atentia. Si neaparat gaseste-ti un servici, nu numai pentru siguranta financiara, cu toate ca si asta iti da multa incredere in tine, dar ai si altceva cu ce sa-ti ocupi mintea.
monica_moni
Postat pe 14 August 2008 16:03
raspunsul era pentru pritybisha
monica_moni
Postat pe 14 August 2008 16:12
Monica moni, eu nu m-am referit la un moment cand pur si simplu nu ai chef. Pe astea le intleg, si eu le-am avut. Eu vorbeam de mom alea cand pur si simplu iti dai seama k nu ti se mai acorda deloc atentie, cand deja de mult timp nu te mai intreaba vineri seara ce ai vrea sa faceti sambata, knd deja trebuie sa fi tu cea care sa bata apropouri ca vrei sa dormiti impreuna. Vorbeam de momentele in care ncii nu-ti mai amimtesti cand ti-a luat ultima oara o floare desi inante nu treceau 2 saptamani sau simplele complimente, cum ca esti frumoasa sau iti sta foarte bine bine in bluza cea noua. Cand nici alea nu mai exista de ceva timp e bine sa-ti pui niste semne de intrebare ca sa nu te trezesti mai tarziu ca zice el ca sa terminat iar tu nici nu visai asta.:(
EuBebelusa
Postat pe 15 August 2008 17:24
bebelusha cata dreptate ai!
pucca22
Postat pe 15 August 2008 19:36

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
oare sa ma impac cu el? 11 De la: _Cryssa_ 4 Martie 2011 09:01
a 77 De la: jenesaispas 2 Mai 2009 19:21
instrainare brusca in cuplu 11 De la: kudika_24560 6 Ianuarie 2013 23:28
nu stiu ce sa fac sa mai raman cu iubitul meu sau nu? 16 De la: gina37 8 Decembrie 2009 08:41
va rog ajutati-ma!!!!!!!!!!!! 14 De la: perce_neige 30 Aprilie 2010 19:51