Setari Cookie-uri

a face sau a nu face un copil...

Nu face daca nu simti ca e momentul bun pentru aparitia unui copil.

Postat pe 23 Octombrie 2008 03:13
Servus, eu sunt intr-o situatie invers fata de tine: Imi doresc un bebe, dorinta accentuata si de faptul ca o sa devin matusa, si o sa botez o "gaza" pe care am vazut-o la ecograf ... Dar sa mor de am curaj! Nu am un salariu cat de cat, nici logodnicull meu ... Nu avem 4 pereti care sa spunem ca sunt ai nostri ... S mereu am spus ca "Nu ac un copil daca nu ii pot da ceea ce are nevoie". Ma gandesc ce naiba ma ac daca pe strada copilul imi spune "Mama, vreau o inghetata!" si eu nu am bani sa ii iau ... Pai nu mi se rupe suletul ?! Mi se rupe ... Asa ca, neavand o situatie materiala satisacatoare, ma abtin ... si trece timpul ... Si ... No, asta este, nu o sa am un bebe al meu ... Ce pot sa spun altceva ?! Si asa simt ca nu am realizat nimic de cand fac umbra Pamantului !
catalinaOlo
Postat pe 23 Octombrie 2008 14:00
Parerea mea este sa nu faci un copil daca nu ti-l doresti din toata inima si nu doar tu ci si sotul tau! Sunt sigura ca pana la urma o sa vina si momentul in care o sa se trezeasca ceva acolo in sufletul tau si o sa te simti pregatita si dornica sa ai un bebe. Acum cativa ani nu ne doream un bebe si m-am protejat cu anticonceptionale, credeam ca atunci cand o sa ni-l dorim le intrerup si gata. Ei bine nu e chiar asa...nu e cand vrem noi ci cand vrea Dumnezeu pana la urma.
irinajd
Postat pe 29 Octombrie 2008 02:53
[quote name=\'darksukkubus69\' date=\'2008-10-09 19:45:44\']Ma tot gandesc cum as putea sa-mi transmit mai departe materialul genetic, fara sa trec prin sarcini si nasteri, gandul asta ma scarbeste profund. Da, asta intr-adevar m-ar interesa...[/quot


Mda, ma intreb si eu... oare mama ta cand te-a nascut a simtit scarba? Dupa ce am citit cele scrise de tine, singurul cuvant care te reprezinta este "EGOISM". Un copil inseamna iubire, daruire, responsabilitate. Pe tine te intereseaza sa transmiti materialul genetic... Pai cred ca e bine daca ai 30 de ani si nu ai inca copii... nu degeaba... Pacat! E adevarat, cand nasti te simti groaznic, durere cat cuprinde... dar cand il auzi scancind, cand il vezi ca te cauta cu privirea cand iti aude vocea... cand il tii in brate, cand iti spune "Te iubesc, mami!" te simti Dumnezeu. Eu ii multumesc Domnului ca am un copil sanatos si incerc sa-i arat ca-l iubesc, ca o sa-i fiu si mama si prietena. Nici nu-mi imaginez cum am putut trai atatia ani fara el... cat de pustie imi pare acum viata si casa inainte de al avea. Ce fericita ma simt cand il aud vorbind, razand, cand isi exprima el parerile despre viata... la doar 5 ani. Nici eu nu am avut o relatie stralucita cu mama mea... dar mi-am promis de cand eram doar o copila ca o sa-i daruiesc copilului meu toata afectiunea care mi-a lipsit mie. Va pup si curaj! Merita sa traiesti doar pentru un copil!
krisla
Postat pe 2 Noiembrie 2008 21:32
Da, ai dreptate, cuvantul "egoism" ma reprezinta. Si care este problema ta?! Nu am facut copii pt ca nu am vrut, nu pt ca nu am putut. Imi face o deosebita placere sa ma bucur de propria viata, spre deosebire de altii, nu am nevoie de un motiv anume ca sa traiesc, eu insami sunt motivul! Da, imi doresc sa-mi pot tranmite mai departe materialul genetic pt ca este super bun (medical vorbind).
darksukkubus69
Postat pe 2 Noiembrie 2008 23:04
am 23 de ani...sunt mamica de 1 an si 4 luni...s-a intamplat din gresala...o gresala frumoasa pe care nu o regret decat uneori,cand as vrea sa ies in oras sau...am nevoie sa fiu singura 5 min...dar toate starile care ma incearca trec in mai putin de o secunda...pt ca o vad pe fetita mea si n-as putea sa fiu suparata sau trista!cand o vad,trece totul!dar nici ca as mai face inca un copil!ei cer multe sacrificii,uiti de tine si iti dedici fiinta ta lor...imi iubesc copilul mai mult decat orice pe lume,dar un alt copil nu as mai face...viata e grea si as vrea sa ii pot oferi astuia ce eu nu am avut,ce isi doreste el!
repet,faci multe sacrificii....e ca un job,o responsabilitate pt toata viata,nu poti sa renunti sau sa dai inapoi!
asa ca trebuie sa fii pregatita
mary_ct
Postat pe 9 Noiembrie 2008 12:34
De la: darksukkubus69, la data 2008-11-02 23:04:11Da, ai dreptate, cuvantul "egoism" ma reprezinta. Si care este problema ta?! Nu am facut copii pt ca nu am vrut, nu pt ca nu am putut. Imi face o deosebita placere sa ma bucur de propria viata, spre deosebire de altii, nu am nevoie de un motiv anume ca sa traiesc, eu insami sunt motivul! Da, imi doresc sa-mi pot tranmite mai departe materialul genetic pt ca este super bun (medical vorbind).
LA CAP TI-AI FACUT TESTE?POATE ai sa ai o surpriza si nu o sa mai ai asa de bun materialul genetic
nor_pufos
Postat pe 10 Decembrie 2008 22:33
pana nu te simti pregatita, nui face copilul
e ideal sa fie dorit
moniche
Postat pe 10 Decembrie 2008 22:40
nu mi doresc copii.mai am o prietena care are 32 de ani si nici ea nu si doreste.in primul rand nu vreau sa l cresc singura iar probabilitatea gasirii unui barbat care sa nu ma insele si sa nu plece peste 5 ani e destul de mica.ma iubesc foarte mult pe mine si nu consider ca trebuie sa muncesc pentru copil.muncesc pentru mine....si e suficient.sunt multe care fac copii si nu sunt in stare sa i educe.dar sunt putine care infiaza copii.asta din egoism...ca nu e copilul lor si nu sunt capabile sa aiba grija de ceva ce nu e din samanta lor.poate mai incolo pe la 35-40 de ani o sa fac un copil daca apare vreun barbat ok...daca nu atunci probabil voi infia unul.stiu ca sunt multe mame devotate care dupa ce nasc parca uita ca ele mai exista...hello people!wake up!sunteti pe pamant ca sa va bucurati de viata nu sa deveniti sclave.mai aveti grija si de voi.viata nu se termina cand faceti un copil.asta e si motivul pentru care barbatii pleaca.cred ca nu si doresc sa fie pe locul 3.intai copilul,apoi voi si apoi el.un copil e un dar frumos dar in zilele noastre nu stiu daca ar trebui sa ne mai incumentam multe din noi sa facem copii.asta datorita lumii in care traim.copii sunt tentati sa asculte mai mult de cei din jur si influente negative sunt la tot pasul.daca lumea in care traim ar fi mai buna n as sta pe ganduri...dar asa la ce sa fac copii?ori va fi exact ca restul...profitori si numai pentru ei ori va fi bun si va ajunge sa fie calcat in picioare si sa sufere.
elisa_me
Postat pe 10 Decembrie 2008 22:49
Buna, parerea mea este ca daca nu te simti pregatita din punct de vedere emotional si financiar sa aduci pe lume o alta viata, sa nu o faci.Insa toate astea, in timp se pot schimba. Iar daca atunci cand vei lua decizia de a avea un copil, corpul tau nu iti va mai permite acestt lucru, sunt mii de copii care au fost adusi pe lume dedoriti si abandonati. Eu si sotul meu ne dorim nespus de mult un copil si am decis ca dupa ce se va intampla, vom si adopta. Am fost la multe orfelinate din lume si am vazut acelasi lucru: copii nevinovati in a caror ochisori se citeste o tristete fara margini. Cred ca decizia de a adopta e una mult mai mareata decat cea de a da nastere.Nu te mai stresa gandindu-te ca e ceva in neregula cu tine, e normal sa ai temeri. Eu chiar daca imi doresc un bebe, consider ca toata experienta de a fi gravida, de a naste si perioada de dupa, e una traumatizanta pentru o femeie. Acum o luna si ceva, prietena mea a nascu iar cand imi povesteste prin cata suferinta a trecut, ma i-a cu lesin. dar in acelasi timp imi spune ca toate temerile si durerea prin care a trecut " ware all worth it" .
irinajd
Postat pe 12 Decembrie 2008 02:51
De acord cu Medeea01!
darksukkubus69
Postat pe 15 Decembrie 2008 07:31
Cat despre Nor pufos... Chiar nu am motive sa-mi fac teste la cap, scumpa mea!
darksukkubus69
Postat pe 15 Decembrie 2008 07:33
Intr-adevar...ca sa iei aceasta decizie..de a da nastere unui bebe trebuie mai intai sa iti doresti cu adevarat acest lucru, apoi sa ai sustinere din partea partenerului..si apoi...cat de cat o situatie materiala ...sa spun cel putin modesta.Totul porneste in primul rand de la dorinta de a tine in brate suflet din sufletul tau.Mie una mi se furnica pielea cand ma gandesc la ideea de a concepe un copilas...de a-l tine in burtica acele 9 luni...de a-si simti fiecare miscare acolo..si la gandul ca intr-o zi...o sa-l tin in brate.Este ceva divin...am fost inzestrate(noi femeile) de Dumnezeu SA DAM VIATA...o putere egala cu a celui de sus care ne vegheaza.Iar apropo de ce zicea cineva mai sus...durerea aceea care provoaca scarba...sau teama...se uita.Durerile nasterii se uita..intrebati fiecare femeie care a devenit mama ..daca o mai marcheaza acel moment al nasterii.Cand iti simti pruncul in brate uiti de tot.Eu am prietene care au nascut...si cu bune cu rele..imi doresc din tot sufletul sa ajung si eu mama.Sper sa se intample cat mai curand.
In speranta ca am ajutat cu ceva pe cineva, va multumesc ca mi-ati dat ocazia sa-mi exprim parerea despre acest subiect.
elenya83
Postat pe 16 Decembrie 2008 17:05
De la: darksukkubus69, la data 2008-12-15 07:33:28Cat despre Nor pufos... Chiar nu am motive sa-mi fac teste la cap, scumpa mea!
cand o sa te vezi singura la batranete.......o sa iti doresti sa fi avut copii,e cea mai mare realizare a omului ,sa fii mandra ca dzeu te-a facut femeie si ti-a dat divinul har de a concepe cea mai mare minune a lui pe pamant.
nor_pufos
Postat pe 16 Decembrie 2008 17:12
fiecare face asa cum crede de cuviinta.probabil si din cauza vremurilor grele pe care le traim acum, se gandesc tot mai putini oameni sa faca copii.eu imi doresc copii, imi plac foarte foarte mult si ii iubesc.am 2 nepotele pe care le iubesc ca pe proprii mei copii.nu cred ca e asa important sa il faci tu ca sa iubesti un copil.un copil il iubesti din momentul in care incepi sa ai grija de el.din momentul in care incepi sa ai grija de el, nu mai poti abandona misiunea, pentru ca ei sunt neajutorati si depind de tine.
mkdisk
Postat pe 17 Decembrie 2008 15:14
intrebarea nu este de a face sau nu copil pentru ca un copil se concepe intr-o secunda intrebarea pe care treb sa ti-o adresezi este daca esti in stare sa cresti un copil. gandeste-te ca nu e un lucru de care scapi at cand nu mai poti, cand esti cu nervii la pamant, cand iti vine sa fugi de toate problemele pe care le ai la munca, problm familiale etc acest copil este prioritatea vietii tale. multe or sa se schimbe esti pregatita pentru aceste schimbari?? nu conteaza ca traim intr-o lume rea... daca toti am gandii asa nimeni nu ar mai face un copil si unde e bucuria ca la batranete sa fie cineva langa tine. nu conteaza ca faci un copil acum sau la 40 ani important e sa il doresti pentru ca o sa fie minunat...
ankkna
Postat pe 17 Decembrie 2008 15:50
De la: nor_pufos, la data 2008-12-16 17:12:58
De la: darksukkubus69, la data 2008-12-15 07:33:28Cat despre Nor pufos... Chiar nu am motive sa-mi fac teste la cap, scumpa mea!
cand o sa te vezi singura la batranete.......o sa iti doresti sa fi avut copii,e cea mai mare realizare a omului ,sa fii mandra ca dzeu te-a facut femeie si ti-a dat divinul har de a concepe cea mai mare minune a lui pe pamant.



Cred cã e o naivitate sã crezi ºi sã speri cã copiii vor fi lângã tine la bãtrâneþe. ªi mai ales sã faci copii pentru ca sã ai un sprijin la bãtrâneþe. Copiii îºi au viaþa lor, uneori pleacã departe ºi abia dacã-i vezi... ªi nu cred cã un copil e "cea mai mare realizare a omului". E un cliºeu cam depãºit... Sau chestia cã "degeaba trãieºti pe pãmânt dacã nu ai copii" mi se pare de a dreptul deplasatã. Copiii îi faci pentru ei, nu pentru tine, iar dacã mai dai greº în creºterea ºi educarea lor...atunci...e trist ºi dureros.
Faceþi copii dacã îi doriþi din tot sufletul ºi dacã simþiþi cã puteþi sã-i creºteþi ºi iubi, altfel... gândiþi-vã de douã ori înainte... Numai bine!!!

Postat pe 19 Decembrie 2008 13:41
De la: corneille, la data 2008-12-19 13:41:13
De la: nor_pufos, la data 2008-12-16 17:12:58
De la: darksukkubus69, la data 2008-12-15 07:33:28Cat despre Nor pufos... Chiar nu am motive sa-mi fac teste la cap, scumpa mea!
cand o sa te vezi singura la batranete.......o sa iti doresti sa fi avut copii,e cea mai mare realizare a omului ,sa fii mandra ca dzeu te-a facut femeie si ti-a dat divinul har de a concepe cea mai mare minune a lui pe pamant.



Cred cã e o naivitate sã crezi ºi sã speri cã copiii vor fi lângã tine la bãtrâneþe. ªi mai ales sã faci copii pentru ca sã ai un sprijin la bãtrâneþe. Copiii îºi au viaþa lor, uneori pleacã departe ºi abia dacã-i vezi... ªi nu cred cã un copil e "cea mai mare realizare a omului". E un cliºeu cam depãºit... Sau chestia cã "degeaba trãieºti pe pãmânt dacã nu ai copii" mi se pare de a dreptul deplasatã. Copiii îi faci pentru ei, nu pentru tine, iar dacã mai dai greº în creºterea ºi educarea lor...atunci...e trist ºi dureros.
Faceþi copii dacã îi doriþi din tot sufletul ºi dacã simþiþi cã puteþi sã-i creºteþi ºi iubi, altfel... gândiþi-vã de douã ori înainte... Numai bine!!!
]


i just love it.subscriu si eu la ce ai postat tu.
elisa_me
Postat pe 20 Decembrie 2008 17:16
sunt pareri si pareri in privinta ta,iti spun sincer nu face un bebe daca nu-ti doresti,sunt sigura ca va venii si vreme cand o sa-ti doresti unul ,lumea e nesigura dar tocmai in asta gasesti placerea vietii :in fragilitate ei .mai asteapta si sunt sigura ca vei face un bebe doar cand vei simti dorinta de a avea langa tine o bucata din trupul si sufletul tau
honeybrunette
Postat pe 2 Februarie 2009 12:52
darksukkubus69
si eu.... In conditiile in care uterul artificial nu se foloseste inca, mi-ar place sa-mi pot permite o mama surogat - oare e legala treaba ? sa-ti poarte efectiv "burta" alta femeie iar tu sa iei copilul gata facut...fara toate chestiile urate legate de sarcina si nastere. Doar barbatii isi primesc copii de-a gata de ce nu am face-o si noi ?
ocs
Postat pe 2 Februarie 2009 20:21
De la: medeea01, la data 2008-12-20 17:16:50
De la: corneille, la data 2008-12-19 13:41:13
De la: nor_pufos, la data 2008-12-16 17:12:58
De la: darksukkubus69, la data 2008-12-15 07:33:28Cat despre Nor pufos... Chiar nu am motive sa-mi fac teste la cap, scumpa mea!
cand o sa te vezi singura la batranete.......o sa iti doresti sa fi avut copii,e cea mai mare realizare a omului ,sa fii mandra ca dzeu te-a facut femeie si ti-a dat divinul har de a concepe cea mai mare minune a lui pe pamant.



Cred cã e o naivitate sã crezi ºi sã speri cã copiii vor fi lângã tine la bãtrâneþe. ªi mai ales sã faci copii pentru ca sã ai un sprijin la bãtrâneþe. Copiii îºi au viaþa lor, uneori pleacã departe ºi abia dacã-i vezi... ªi nu cred cã un copil e "cea mai mare realizare a omului". E un cliºeu cam depãºit... Sau chestia cã "degeaba trãieºti pe pãmânt dacã nu ai copii" mi se pare de a dreptul deplasatã. Copiii îi faci pentru ei, nu pentru tine, iar dacã mai dai greº în creºterea ºi educarea lor...atunci...e trist ºi dureros.
Faceþi copii dacã îi doriþi din tot sufletul ºi dacã simþiþi cã puteþi sã-i creºteþi ºi iubi, altfel... gândiþi-vã de douã ori înainte... Numai bine!!!
]


i just love it.subscriu si eu la ce ai postat tu.
cristal253
Postat pe 2 Februarie 2009 22:23
De la: corneille, la data 2008-12-19 13:41:13
De la: nor_pufos, la data 2008-12-16 17:12:58
De la: darksukkubus69, la data 2008-12-15 07:33:28Cat despre Nor pufos... Chiar nu am motive sa-mi fac teste la cap, scumpa mea!
cand o sa te vezi singura la batranete.......o sa iti doresti sa fi avut copii,e cea mai mare realizare a omului ,sa fii mandra ca dzeu te-a facut femeie si ti-a dat divinul har de a concepe cea mai mare minune a lui pe pamant.



Cred cã e o naivitate sã crezi ºi sã speri cã copiii vor fi lângã tine la bãtrâneþe. ªi mai ales sã faci copii pentru ca sã ai un sprijin la bãtrâneþe. Copiii îºi au viaþa lor, uneori pleacã departe ºi abia dacã-i vezi... ªi nu cred cã un copil e "cea mai mare realizare a omului". E un cliºeu cam depãºit... Sau chestia cã "degeaba trãieºti pe pãmânt dacã nu ai copii" mi se pare de a dreptul deplasatã. Copiii îi faci pentru ei, nu pentru tine, iar dacã mai dai greº în creºterea ºi educarea lor...atunci...e trist ºi dureros.
Faceþi copii dacã îi doriþi din tot sufletul ºi dacã simþiþi cã puteþi sã-i creºteþi ºi iubi, altfel... gândiþi-vã de douã ori înainte... Numai bine!!!


100% de acord cu tine.
elisa_me
Postat pe 3 Februarie 2009 21:10
De la: ocgiogi, la data 2009-02-02 20:21:41darksukkubus69
si eu.... In conditiile in care uterul artificial nu se foloseste inca, mi-ar place sa-mi pot permite o mama surogat - oare e legala treaba ? sa-ti poarte efectiv "burta" alta femeie iar tu sa iei copilul gata facut...fara toate chestiile urate legate de sarcina si nastere. Doar barbatii isi primesc copii de-a gata de ce nu am face-o si noi ?


noi nu am face o pentru ca este iar un gest egoist.daca ramai insarcinata se presupune ca ti asumi partile mai putin placute ale acestui lucru.barbatii nu trec prin asa ceva.intr adevar.dar sa nu crezi ca ei nu au nimic de facut si totul le vine de a gata.fiecare isi are rolul lui intr o familie creata pe dragoste si respect.el se va stradui sa ofere educatie si sprijinul de tata copilului si suport financiar si te va ajuta pe tine sa l cresti.asa ca face si el ceva.si nu e lucru putin.
de ce nu infiezi un copil?e greu....stiu.pentru unii e foarte greu sa iubeasca pe cineva care nu e sange din sangele lor asta pentru ca "fac copii ca sa aiba grija de mine la batranete si sa ma simt implinita".
elisa_me
Postat pe 3 Februarie 2009 21:16
AM sa vb in cuvinte duhovnicesti........
"" FEMEIA, daca nu pune in valoare in chip duhovnicesc problema nerodirii, se chinuieste..""
"" O femeie care nu are copii se chinuie mai mult decit cea care are 8 copii" ( un nr de copii)

"" Inima femeii se netrebniceste , atunci cind dragostea sadita in firea ei nu afla iesire.""
Avorturile sint un pacat infricosator......Dupa un avort vor venii chinurile de care nici nu stiti defapt de unde vin , pot plati chiar si copii care urmeaza sa-i aveti....

UN copil e ceva sfint .........e un dar de la d-zeu , dar si invers de la femeie ptr d-zeu....
UN copil adus pe lume , ti se mai scade din pacate prin suferinta care o duci ( suporti).

D-ZEU A dat casatoria , ptr a se face copii , ptr a trai religios si a suporta incercarile date de EL ....

CEI CARE GINDESC CA TINE , NU IL PUN LA SOCOTEALA SI PE D-ZEU.........SCOPUL CASATORIEI E , SA SE FACA COPII...

EU UNA nu pot sa-mi imaginez ce poate fi in capul unei femei care nu are curajul sa faca un copil , si mai ales sa i se pare o prostie...d-zeule........

SA sti ca nu conteaza cum e lumea ..........D-ZEU asta vrea de la fiecare , sa rabde tot prin ce trece ........EL asa te( ne) incearca..........nu da la nimeni mai mult decit nu poate duce........

ASA ca nu sta pe ginduri si fa un copil la timp ...........cu cit te incapatinezi .sar putea ca d-zeu sa nu iti mai dea...............SI o sa te chinuie gindul toata viata............
UN copil o sa-ti fie de ajutor mai tirziu daca il faci din timp .........daca il faci tirziu e rau ptr copil ........ptr ca la batrinete pot aparea MULTE CARE PE EL sa-l chinuie ..........


izi zic un proverb::"" CEL care va rabda pina la sf , acela se va mintui""

ASA ca lasa lumea de o parte si necazurile .....INFRUNTALE( DACA VREI SA FIE BINE)

powere_of_love9
Postat pe 3 Februarie 2009 23:14
De la: maitreya, la data 2008-07-12 16:24:10Desi sunt casatorita de ceva timp, nu simt nicio dorinta de a avea un copil. Pur si simplu nu vreau. Urasc pana si ideeea... Oare e ceva in neregula cu mine? Ce credeþi, se meritã sã faci copii in lumea nebuna in care traim? Sincer as vrea sa cred ca da, dar, din nefericire, nu cred asta. De ce nu pot simti altfel? Voi ce credeþi, doamnelor?




AM sa vb in cuvinte duhovnicesti........
"" FEMEIA, daca nu pune in valoare in chip duhovnicesc problema nerodirii, se chinuieste..""
"" O femeie care nu are copii se chinuie mai mult decit cea care are 8 copii" ( un nr de copii)

"" Inima femeii se netrebniceste , atunci cind dragostea sadita in firea ei nu afla iesire.""
Avorturile sint un pacat infricosator......Dupa un avort vor venii chinurile de care nici nu stiti defapt de unde vin , pot plati chiar si copii care urmeaza sa-i aveti....

UN copil e ceva sfint .........e un dar de la d-zeu , dar si invers de la femeie ptr d-zeu....
UN copil adus pe lume , ti se mai scade din pacate prin suferinta care o duci ( suporti).

D-ZEU A dat casatoria , ptr a se face copii , ptr a trai religios si a suporta incercarile date de EL ....

CEI CARE GINDESC CA TINE , NU IL PUN LA SOCOTEALA SI PE D-ZEU.........SCOPUL CASATORIEI E , SA SE FACA COPII...

EU UNA nu pot sa-mi imaginez ce poate fi in capul unei femei care nu are curajul sa faca un copil , si mai ales sa i se pare o prostie...d-zeule........

SA sti ca nu conteaza cum e lumea ..........D-ZEU asta vrea de la fiecare , sa rabde tot prin ce trece ........EL asa te( ne) incearca..........nu da la nimeni mai mult decit nu poate duce........

ASA ca nu sta pe ginduri si fa un copil la timp ...........cu cit te incapatinezi .sar putea ca d-zeu sa nu iti mai dea...............SI o sa te chinuie gindul toata viata............
UN copil o sa-ti fie de ajutor mai tirziu daca il faci din timp .........daca il faci tirziu e rau ptr copil ........ptr ca la batrinete pot aparea MULTE CARE PE EL sa-l chinuie ..........


izi zic un proverb::"" CEL care va rabda pina la sf , acela se va mintui""

ASA ca lasa lumea de o parte si necazurile .....INFRUNTALE( DACA VREI SA FIE BINE)
powere_of_love9
Postat pe 3 Februarie 2009 23:15
Draga mea, nu o sã comentez modul dezastruos în care scrii, ci o sã mã leg de ceea ce scrii.
În primul rând, nu indici sursa de unde "citezi". Ceea ce mi se pare naiv ºi anormal. Sau sunt propriile idei?
În al doilea rând, cunosc bine Biblia ºi în afarã de câteva locuri, în Noul Testament, unde Pavel spune despre faptul cã "femeia va fi mântuitã prin naºtere de fii", nicãieri nu se insistã asupra acestei chestiuni. Dar despre Pavel am mai spus undeva cã avea , cred, o problemã cu femeile.
Naºterea copiilor e o chestiune fireascã, asupra cãreia nu ar trebui sã se insiste. Copii s-au nãscut ºi se vor naºte cât va dura lumea.
Apoi, ceea ce citezi tu "Cine va rãbda pânã la sfârºit acela se va mântui" nu e un proverb. E un verset din Biblie, spus într-un context care n-are nicio legãturã cu naºterea de copii, ci se referã la cu totul altceva.
De unde ai mai scos ºi ideea cã scopul cãsãtoriei este naºterea de copii? Citeºte în Biblie sã vezi cã nu e aºa. Dimpotrivã, în Vechiul Testament scrie cã bãrbaþii proaspãt cãsãtoriþi erau scutiþi de a merge la rãzboi un an, pentru a sta acasã sã-ºi bucure nevestele.
ªi încã ceva...un copil nu e un necaz, cum reiese din ce spui tu. Eu ºtiam cã e o binecuvântare.

Postat pe 4 Februarie 2009 12:12
De la: corneille, la data 2009-02-04 12:12:27Draga mea, nu o sã comentez modul dezastruos în care scrii, ci o sã mã leg de ceea ce scrii.
În primul rând, nu indici sursa de unde "citezi". Ceea ce mi se pare naiv ºi anormal. Sau sunt propriile idei?
În al doilea rând, cunosc bine Biblia ºi în afarã de câteva locuri, în Noul Testament, unde Pavel spune despre faptul cã "femeia va fi mântuitã prin naºtere de fii", nicãieri nu se insistã asupra acestei chestiuni. Dar despre Pavel am mai spus undeva cã avea , cred, o problemã cu femeile.
Naºterea copiilor e o chestiune fireascã, asupra cãreia nu ar trebui sã se insiste. Copii s-au nãscut ºi se vor naºte cât va dura lumea.
Apoi, ceea ce citezi tu "Cine va rãbda pânã la sfârºit acela se va mântui" nu e un proverb. E un verset din Biblie, spus într-un context care n-are nicio legãturã cu naºterea de copii, ci se referã la cu totul altceva.
De unde ai mai scos ºi ideea cã scopul cãsãtoriei este naºterea de copii? Citeºte în Biblie sã vezi cã nu e aºa. Dimpotrivã, în Vechiul Testament scrie cã bãrbaþii proaspãt cãsãtoriþi erau scutiþi de a merge la rãzboi un an, pentru a sta acasã sã-ºi bucure nevestele.
ªi încã ceva...un copil nu e un necaz, cum reiese din ce spui tu. Eu ºtiam cã e o binecuvântare.



VAI DE CAPUL TAU MAI FATO,.......MA SCUZI DAR CRED CA ERAI BEATA CIND AI CITIT ......
NICI NU STIU CUM SA-TI VB ...........CE NAIBI , NU STI SA CITESTI CU ATENTIE ? NU VEZI CA TE CONTRAZICI ..................SPUI EXACT INVERSUL DE CEEA CE AM SPUS EU..............LASA BIBLIA SI IA SI MAI CITESTE SI ALTE CARTI DUHOVNICESTI ..................SI ATUNCI AI SA TE CONVINGI CA AM DREPTATE ..................

PARCA EU DE UNDE AM SCOS VB-LE ASTEA, DIN BURTA!!! AI VB-IT NISTE PROSTI MAI MARI CA TINE...........................IA SI TE MAI CULTIVA , .......PACATOASO ........AI OTRAVIT ACUM VB DUHOVNICESTI.........NU STI CE VB-TI
powere_of_love9
Postat pe 5 Februarie 2009 01:06
De la: powere_of_love9, la data 2009-02-05 01:06:01
De la: corneille, la data 2009-02-04 12:12:27Draga mea, nu o sã comentez modul dezastruos în care scrii, ci o sã mã leg de ceea ce scrii.
În primul rând, nu indici sursa de unde "citezi". Ceea ce mi se pare naiv ºi anormal. Sau sunt propriile idei?
În al doilea rând, cunosc bine Biblia ºi în afarã de câteva locuri, în Noul Testament, unde Pavel spune despre faptul cã "femeia va fi mântuitã prin naºtere de fii", nicãieri nu se insistã asupra acestei chestiuni. Dar despre Pavel am mai spus undeva cã avea , cred, o problemã cu femeile.
Naºterea copiilor e o chestiune fireascã, asupra cãreia nu ar trebui sã se insiste. Copii s-au nãscut ºi se vor naºte cât va dura lumea.
Apoi, ceea ce citezi tu "Cine va rãbda pânã la sfârºit acela se va mântui" nu e un proverb. E un verset din Biblie, spus într-un context care n-are nicio legãturã cu naºterea de copii, ci se referã la cu totul altceva.
De unde ai mai scos ºi ideea cã scopul cãsãtoriei este naºterea de copii? Citeºte în Biblie sã vezi cã nu e aºa. Dimpotrivã, în Vechiul Testament scrie cã bãrbaþii proaspãt cãsãtoriþi erau scutiþi de a merge la rãzboi un an, pentru a sta acasã sã-ºi bucure nevestele.
ªi încã ceva...un copil nu e un necaz, cum reiese din ce spui tu. Eu ºtiam cã e o binecuvântare.



VAI DE CAPUL TAU MAI FATO,.......MA SCUZI DAR CRED CA ERAI BEATA CIND AI CITIT ......
NICI NU STIU CUM SA-TI VB ...........CE NAIBI , NU STI SA CITESTI CU ATENTIE ? NU VEZI CA TE CONTRAZICI ..................SPUI EXACT INVERSUL DE CEEA CE AM SPUS EU..............LASA BIBLIA SI IA SI MAI CITESTE SI ALTE CARTI DUHOVNICESTI ..................SI ATUNCI AI SA TE CONVINGI CA AM DREPTATE ..................

PARCA EU DE UNDE AM SCOS VB-LE ASTEA, DIN BURTA!!! AI VB-IT NISTE PROSTI MAI MARI CA TINE...........................IA SI TE MAI CULTIVA , .......PACATOASO ........AI OTRAVIT ACUM VB DUHOVNICESTI.........NU STI CE VB-TI




APROPOOOOOOOO..........
NICI NU AI SPECIFICAT CUI I TE-AI ADRASAT ............DECI E CLAR AI VB SINGURA..........

DAR M-AM BAGAT EU IN SEAMA
powere_of_love9
Postat pe 5 Februarie 2009 01:07
De la: krisla, la data 2008-11-02 21:32:59[quote name=\'darksukkubus69\' date=\'2008-10-09 19:45:44\']Ma tot gandesc cum as putea sa-mi transmit mai departe materialul genetic, fara sa trec prin sarcini si nasteri, gandul asta ma scarbeste profund. Da, asta intr-adevar m-ar interesa...[/quot


Mda, ma intreb si eu... oare mama ta cand te-a nascut a simtit scarba? Dupa ce am citit cele scrise de tine, singurul cuvant care te reprezinta este "EGOISM". Un copil inseamna iubire, daruire, responsabilitate. Pe tine te intereseaza sa transmiti materialul genetic... Pai cred ca e bine daca ai 30 de ani si nu ai inca copii... nu degeaba... Pacat! E adevarat, cand nasti te simti groaznic, durere cat cuprinde... dar cand il auzi scancind, cand il vezi ca te cauta cu privirea cand iti aude vocea... cand il tii in brate, cand iti spune "Te iubesc, mami!" te simti Dumnezeu. Eu ii multumesc Domnului ca am un copil sanatos si incerc sa-i arat ca-l iubesc, ca o sa-i fiu si mama si prietena. Nici nu-mi imaginez cum am putut trai atatia ani fara el... cat de pustie imi pare acum viata si casa inainte de al avea. Ce fericita ma simt cand il aud vorbind, razand, cand isi exprima el parerile despre viata... la doar 5 ani. Nici eu nu am avut o relatie stralucita cu mama mea... dar mi-am promis de cand eram doar o copila ca o sa-i daruiesc copilului meu toata afectiunea care mi-a lipsit mie. Va pup si curaj! Merita sa traiesti doar pentru un copil!


ESTE F ADEVARAT CE SPUI ........E cea mai mare bogatie .ptr un cuplu si bucurie in acelasi timp.......si eu am un copilas , a venit pe neasteptate , nu zic ca nu m-am intrebat cu cel cresc , ba da, dar ,chiar si stiind ca nu am ..........o pers cu adevarat credincioasa isi pune speranta si increderea in D-ZEU ...........atunci EL te va ajuta...........nici nu stiti prin cite am trecut, dar l-am avut in suflet pe D-ZEU .............si am trecut cu bine de toate greutatile .
Trebuie sa te multumesti cu putinul care il ai , nu sa te gindesti mereu ca vai cu ce il cresc .........pai acele ginduri vor fi cit mai puternice ( e o ispita a celui rau) si atunci ai sa te trezesti ca e tirziu sa faci un copiil , poate ca nici nu o sa mai poti ..........

IN multe cazuri femeia sau cuplul nu se gindesc la copii ptr ca se gindesc mai intii la ei .......sa aiba ei de toate , ( care sint defapt ispite) si apoi se gindesc poate la un copil ...........din cauza acestor mentalitati vin multe necazuri ...............

E dezasru ...ce comentari vad pe aceasta tema ......... ce mentalitate au uni .............daca nu va treziti cit o sa fiti tineri .o sa fie prea tirziu .........o sa fiti judecati .........
MAI CITITI SI VOI CARTI DUHOVNICESTI SI VB SI CU PREOTUL.
NU CONTEAZA CUM SA AJUNS IN ZIUA DE AZI ( GREUTETILE EI SI NEBUNIE) , IMPORTANT E CE CERE D-ZEU.
powere_of_love9
Postat pe 5 Februarie 2009 01:30
De la: darksukkubus69, la data 2008-10-09 19:45:44Ma tot gandesc cum as putea sa-mi transmit mai departe materialul genetic, fara sa trec prin sarcini si nasteri, gandul asta ma scarbeste profund. Da, asta intr-adevar m-ar interesa...
la ce bun sa faci asa un copil?daca tu asa gandesti e clar ca nu esti in stare sa iubesti un copil.si atunci de ce sa-l faci?ca sa-l chinui?mai bine renunta.nu aduce pe lume un suflet nevinovat pe care sa-l condamni la suferinta.
dana_mv
Postat pe 5 Februarie 2009 01:36

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Mama, sotie versus angajata 12 De la: kudika024665 19 Iulie 2009 19:38
cat de cautati sunt un barbat pervers sau o femeie perversa in pat ???? 4 De la: heaven_gate 13 Decembrie 2008 09:53
Relatii pe internet 32 De la: Andreioana 6 Iulie 2009 17:04
teama de o noua relatie? 10 De la: cami_goanga10 25 Martie 2010 19:40
Cand APRECIEZI dupa ce ai pierdut. 6 De la: flory_florin 27 Iulie 2012 14:21