Setari Cookie-uri

Religia sau sexul?

Nu prea scriu pe forumuri, mai mult citesc. Mentionez ca ce scriu mai jos este doar o parere, imi apartine 100% si nimeni nu trebuie sa accepte punctul meu de vedere. Ma puteti contrazice atata timp cat primesc replici decente. Precizez faptul ca nu doresc sa jignesc pe nimeni, dar cum nu poti multumi pe toata lumea ar fi si absud sa fac acest efort. Lasang gluma, trebuie sa spun ca, din punctul meu de vedere, legile bisericii vizeaza controlul si nimic mai mult. Puterea absoluta corupe in mod absolut. Este o relatie bazata pe frica si nicidecum bazata pe dragoste si adevar. Porneste de la principiul ca o greseala oricat de mica este sanctionata drastic. As mentiona aici acele manuale de religie pentru cei mici care din fericire au fost scoase de pe piata. Cine a urmarit stirile stie ce spun. Se pare ca indoctrinarea incepe fortat cu sistemul de invatamant, desi nimeni nu are dreptul sa oblige pe cineva sa studieze o anumita religie.
Oamenii nu fac din pacate diferenta intre credinta, biserica si preoti si, nu in ultimul rand, sistemele religioase. Ma puteti contrazice, dar stau si ma intreb cati dintre noi stau si se gandesc la ce fac, la ce spun fara sa nu se raporteze imediat la ce spune biserica. Nu este autoritatea suprema. Ofera animite reguli care insa nu pot fi respectate 100% fara sa nu duca la anomalii. Fiecare situatie e diferita. Regula valabila azi, respectata cu rezultate favorabile, poate dauna maine.
Consider ca orice sistem religios este bun pentru a te apropia de divinitate, de creator, respectand anumite conditii:
- Sa duca la formarea unui set de valori 100% personal prin care sa ajungi la un nivel spiritual superior,
- Sa nu se transforme intr-un instrument de control, manipulare si imbogatire
- Sa nu excluda alte sisteme religioase, inclusiv cele considerate pagane pentru ca sunt altfel. Sa nu uitam ca toate religiile mare au preluat numeroase elemente pagane pentru a se face o trecere mai usoara catre noile sisteme.
Revenind la subiect, problema sexului inainte de casatorie este cat se poate de clara pentru biserica. „Este un pacat capital“. E o prostie din punctul meu de vedere.
Este foarte simplu sa spui despre cineva ca e pacatos numai pentru ca preotul spune asa. Este foarte usor sa judeci pornind de la un set de valori rigid si deloc apropiat de realitate.
Daca ar fi sa ma iau dupa ce spune biserica, ar insemna ca toata lumea, in afara de preoti si de cateva persoane, ar trebui sa „arda in Iad“. Exista diferente, dar in acelasi timp nu este indicat sa ne grabim sa judecam. Pana la urma vad ca biserica se grabeste sa arunce cu pietre in cei care nu stau cu capul plecat. Eu aleg sa traiesc asa cum cred eu de cuviinta, atata timp cat nu incalc drepturile nimanui. Aleg sa nu permit nimanui sa imi dicteze cum sa imi traiesc viata, cum si in ce sa cred. Nimeni nu are dreptul sa imi oblige copiii sa creada in ceva anume sau sa le inoculeze anumite idei. Nimeni nu are dreptul sa judece pe nimeni.

Va ofer un proverb wiccan....
Atata timp cat este bine, fa ceea ce vrei. Atata timp cat este gresit, rau, fa ceea ce trebuie.
De unde as putea trage urmatoarea concluzie
Fa ceea ce vrei cat timp nu faci rau altora, cat timp actiunea te priveste numai pe tine. Cand actiunile tale au consecinte pe termen lung si afecteaza mai multe persoane, ia decizia corecta tinand cont de toata lumea. Asta implica maturitate, responsabilitate si chiar dragoste pentru semeni. Fara frica, fara control si manipulare, fara frica de ceea ce nu cunoastem, fara a-i judeca pe cei din jur doar pentru ca noi nu am proceda la fel. Religia si preotii ar trebui sa ne faca sa ne simtim liberi si mai aproape de divinitate. Noi ne ratacim intr-o infinitate de reguli. Asta e de fapt un pacat.

Va urez toate cele bune si libertate asumata cu maturitate si responsabilitate.
Melusina
Postat pe 18 Mai 2009 10:08
De la: sylvynet, la data 2009-05-18 07:46:01Eu nu ma apar pe mine,ci credinta.Datoria noastra e daca stim mai mult decat aproapele nostru,e bine sa nu-l lasam asa in intuneric ,ca putem da socoteala pentru el.Iar un crestin adevarat trebuie nu trebuie sa fie marginit,sa citeasca si alte carti religioase scrise de sfinti,nu numai Biblia,care este greu de interpretat.Sfintii nu sunt idoli,ei sunt dati de Dumnezeu sa mijloceasca intre noi si Dumnezeu.Sunt convinsa ca cei care au cunostinte religioase ortodoxe mai multe,ma inteleg.
Nu eu sunt cea care a deschis subiectul de parintele Arsenie Boca.Mai multa atentie la ce am postat.


Pana la urma eu renunt sa mai ripostez, e adevarat, as avea ff multe de argumentat in legatura cu ce ai spus dar pur si simplu simt ca ma obosesc degeaba.
Un singur lucru as avea sa spun: mie nu-mi place credinta de imagine...nu-mi plac oamenii care ridica in slavi credinta atat de mult si in adancul sufletului lor se tem si se indoiesc. Este ceva psihologic aici, nu au credinta atat de puternica in interior si incep sa strige si sa se manifeste pt a arata celorlalti opusul si cumva pt a-si crea autosugestia ca e cred cu tarie. Evident, generalizez, tu stii mai bine ce-i in sufletul tau. Pot fi condamnata ca am atacat persoana si nu punctul de vedere, asa este, aici eu am gresit, dar respingerea mea fata de acesti oameni care se mint pe ei insisi si carora le place sa impresioneze prin sfintenia lor este prea puternica. Prin asta mi-am facut un dusman, ok, m-am impacat cu ideea asta.
As avea niste sfaturi in privinta autocunoasterii de dat persoanelor de acest gen, dar nu e treaba mea, daca vor neaparat sa le dau sfaturile astea imi pot da un mesaj privat.
arhanghel
Postat pe 18 Mai 2009 16:49
Nu stiu daca religia si sexul au vreo legatura....decat poate aceea k in viziunea bisericilor sexul ar trebui facut numai si numai pt procreatie si nu pt placerea pamantenilor !
Eu as alege sexul cu siguranta,pt k nu-mi impune niste norme ,e o forma de a t simti liber,desi conceptul de libertate e tot unul relativ.
Biserica e foarte departe de realitatea cotidiana ,poate incearca sa ajute,dar nu cred ca a ales calea cea mai buna,adk masurile punitive si amenintarea ca vei arde in focurile iadului...nu mai impresioneaza p nimeni in ziua de azi.
Cred in Dzeu,nu vreau sa fiu inteleasa gresit,dar dk o sa trebuiasca sa dau socoteala pt faptele mele,eu cred ca in imensa lui bunatate,ma va ierta pt ca Dumnezeu este prea ocupat sa fie atent la micile mele scapari.(faptul ca traiesc in concubinaj )!
luyyzz
Postat pe 18 Mai 2009 17:16
Eu am gresit.Eu sunt o profana, si nu stiu prea bine ce spune in Biblie si as dori daca cineva ma poate ajuta sa-mi spuna si mie unde in Noul Testament vorbeste despre casatorie (nu relatia dintre un barbat si o femeie ci casatorie asa ca taina cum o numea cineva) si unde vorbeste despre momentul cind trebuie facut sex (inainte sau dupa aceasta taina).
Multumesc mult si stiu ca se va gasi cineva care sa nu ma lase in intunericul necunoasterii.
micabis
Postat pe 18 Mai 2009 18:34
De aia religia noastra este mai veche ca a lor.
kudika023770
Postat pe 18 Mai 2009 18:48
De la: micabis, la data 2009-05-18 18:34:07Eu am gresit.Eu sunt o profana, si nu stiu prea bine ce spune in Biblie si as dori daca cineva ma poate ajuta sa-mi spuna si mie unde in Noul Testament vorbeste despre casatorie (nu relatia dintre un barbat si o femeie ci casatorie asa ca taina cum o numea cineva) si unde vorbeste despre momentul cind trebuie facut sex (inainte sau dupa aceasta taina).
Multumesc mult si stiu ca se va gasi cineva care sa nu ma lase in intunericul necunoasterii.


poate iti spune Silvia
arhanghel
Postat pe 18 Mai 2009 22:03

kudika018249
Postat pe 18 Mai 2009 23:15
Draga, scenele prea fierbinti au fost sterse din Noul Testament, pentru ca si asa dupa cum stii, la botez se vine in pielea goala.Iti dai seama ca daca scena asta se intampla si la liturghie, nu mai poate parintele sa tina slujba.
kudika023770
Postat pe 19 Mai 2009 06:39
am o parere, vis-a vis de ce se discuta aici: biserica poate fi utila si preotii la fel.tine de educatie. un om bun la suflet poate deveni si mai bun, pt ca biserica si preotii ii insufla niste principii fundamentale:sa nu ucizi, sa nu furi, etc. de asta eu sunt de acord cu predarea religiei in scoli. vine in ajutorul pedagogilor. pt ca alaturi de familie si scoala, poate sa aiba un rol educativ serios.bineinteles, fara exagerari, cu bun-simt.cineva spunea de pedepse, ca religia nu ar trebui sa condamne, sa pedepseasca, etc.dar oare LEGEA nu face asta?nu e adevarat ca majoritatea lucrurilor care sunt condamnate de religie sunt condamnate si de lege si se pedepsesc?adulterul, de exemplu este prevazut in Codul Penal.traim in societate, nu orice e permis, iar religia ne pregateste pentru a trai in societate. dar fara exagerari, bineinteles, in limitele bunului-simt.
mkdisk
Postat pe 19 Mai 2009 15:50
si nu mai suntem in evul mediu......chiar am vazut niste documentare pe discovery despre sexul in casatorie si ce recomandau preotii si m-a pufnit rasul.....cat de batuti in cap puteau fi....cica nu aveai voie sa simti placere, trebuia sa fie doar de nevoie si pt a avea urmasi.....si, auziti aberatie, ziceau ca nu ai voie sa faci sex cu sotia decat in pozitia misionarului, ca celelalte erau un pacat......asta nu vi se pare ca incurajeaza frumos adulterul?pai daca omul n-are nici o placere acasa, o cauta in alta parte....
mkdisk
Postat pe 19 Mai 2009 15:54
societatea s-a mai schimbat si regulile religiei sunt mai mult niste principii fundamentale de bun-simt...cred ca si biserica s-a schimbat...a trebuit sa o faca.
mkdisk
Postat pe 19 Mai 2009 15:57
si nu e in totalitate vina bisericii ca sunt fanatici pe lumea asta........aia nu sunt decat oameni prosti.depinde cum treci prin filtrul ratiunii informatiile pe care le primesti......numai ca unii chiar nu au ratiune......si nici masura.
mkdisk
Postat pe 19 Mai 2009 16:02
Dumnezeu nu are nici o legatura cu ce spui tu , El este Dragoste deci nu interzice dragostea dar sexul e total diferit , este felul in care iti satisfaci propriile dorinte ,fara sa oferi prea mult ............dragoste faci cu cel ce te iubeste si tu il iubesti, sexul ..............pe cine ti se pune pata...........si fara numar , fara retinere.............
erikahd2008
Postat pe 20 Mai 2009 10:27
Calut, biserica a nascut fanaticii.Numele Domnului a servit de minune oamenilor pentru a faptui crimele lor pamantesti fara ca sa cada in pacat.
kudika023770
Postat pe 20 Mai 2009 19:53

Este scris în Biblie: 1 Corinteni 6:13, 18. “Desfrânarea însã nu trebuie toleratã niciodatã: trupurile noastre nu au fost fãcute pentru pãcat, ci pentru Domnul... De aceea zic, trebuie sã ocoliþi cu desãvârºire orice formã de imoralitate sexualã. Nici un alt pãcat nu afecteazã trupul ca acesta

Sã te þii curat/ã.
Este scris în Biblie: 1 Ioan 3:3. “ªi oricine crede cu adevãrat acest lucru îºi va da toatã silinþa sã rãmânã curat fiindcã ºi Hristos este curat”
Pentru a nu ne vãtãma pe noi înºine, dorinþele ºi activitãþile sexuale trebuie puse sub binecuvantarea lui Hristos.
Porunca”Nu desfrana”
Este scris în Biblie: 1 Tesaloniceni 4:3-5. “Cãci Dumnezeu doreºte sã fiþi sfinþi ºi curaþi ºi sã vã pãziþi de orice destrãbãlare urmând sã vã cãsãtoriþi în sfinþenie ºi cinste - nu în pofte necontrolate ca pãgânii, care nu-L cunosc pe Dumnezeu ºi cãile Sale” 1. Dumnezeu a creat relatia sexuala 1. pentru reproducere, Dumnezeu vine cu o concluzie foarte importanta care stabileste cum vor fi relatiile intre soti si sotie si zice: “De aceea, va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup.” (Genesa 2:24).
2.pentru asigurarea unitatii intre sot si sotie si consolidarea acestei unitati 3.PT. a oferi bucurie si implinire partenerului legamantului de casatorie
Aceste trei motive, pentru care a creat Dumnezeu unirea fizica, ne fac sa intelegem bine de ce este Dumnezeu atat de categoric cand spune: “Casatoria sa fie tinuta cu toata cinstea, si patul sa fie nespurcat, caci Dumnezeu va judeca pe curvari si pe preacurvari.” (Epistola catre Evrei 13:4)
In Biblie curvar =cel care face sex in afara casatoriei;iar preacurvar=adulterin
Sodomit=homosexual( homosexualitaet=econsiderata cel mai mare pacat sexual).Pentru nici un pacat nu a ars Dumnezeu un tinut decat pentru acesta.(nimicirea prin foc a cetatii Sodoma si Gomora)

Cãderea în pãcat ºi-a lãsat o dureroasã amprentã asupra sexualitãþii omului. Pãcatul a ºtirbit concepþia omului despre sine, despre Dumnezeu ºi despre relaþia sexualã. De altfel, imediat dupã cãderea în pãcat Adam ºi Eva, “au cunoscut cã erau goi, au cusut laolaltã frunze de smochin ºi ºi-au fãcut ºorþuri din ele.” (Genesa 3:7) pentru cã concepþia lor despre sexualitate a fost afectatã rãu ºi i-a fãcut sã se ruºineze pânã ºi unul de altul fiind soþ ºi soþie. 4. DUMNEZEU A CREAT RELATIA SEXUALA PENTRU A REFLECTA REALITATILE IMPARATIEI LUI DUMNEZEU. Presupun cã aceastã afirmaþie a uimit pe unii ºi poate nu ai mai auzit-o nici odatã. La Epistola lui Pavel cãtre Efeseni, Dumnezeu vorbeºte despre felul cum trebuie sã se raporteze soþii creºtini unul faþã de altul în cãsãtorie ºi spune: fenmeilor, fiþi supuse bãrbaþilor voºtri ca Domnului, cãci bãrbatul este capul nevestei, dupã cum ºi Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. ªi dupã cum Biserica este supusã lui Hristos, tot aºa ºi femeile sã fie supuse bãrbaþilor lor în toate lucrurile. Bãrbaþilor, iubiþi-vã femeile cum a iubit ºi Hristos Biserica ºi S-a dat pe Sine pentru ea” (Efese
ni 5:22-25) Relaþia bãrbat - soþie este o imagine a relaþiei Hristos - Biserica . Prin dragostea, grija ºi protecþia care o manifestã un bãrbat faþã de soþia sa, el reflectã caracterul Domnului Iisus Hristos. Tot aºa, prin ascultarea ºi reverenþa faþã de soþul ei, o femeie reflectã imaginea adevãratei Biserici, adicã a celor care sunt cu adevãrat mântuiþi prin credinþã în Hristos ºi trãiesc potrivit cu credinþa pe care o mãrturisesc.
Nunta sau Cununia este una dintre cele 7 taine ale Bisericii(1.Taina Sfantului Botez,2.Taina Sf.Mir,3.Taina Sfintei impartasanii sau Taina Sfintei Euharistii,4.Taina Spovedaniei5.Taina hirotonirii sau a preotirii,,6 Taina nuntii,7.Taina Sfantului Maslu)ceea ce arata ca uniunea conjugala nu este doar o invoiala sau o afacere lumeasca,ci o legatura vesnica in fata lui Dumnezeu,Creatorul si Mantuitorul lumii.
Sfantul Apostol Pavel spune : »Taina aceasta mare este »
Taina nuntii a fost instituita de insusi Hristos,prin Minunea de la Cana Galileii cand Mantuitorul transforma apa in vin.(la nunta din Cana Galileii Hristos face prima Sa minune )
Alte referinte in care se arata importanta pe care o da Dumnezeu Tainei Nuntii :In Biblie Hristos este numit Mire,iar Biserica este numita mireasa.
Scopurile casatoriei sunt ajutorarea reciproca,nasterea de prunci si prevenirea desfraului.

Dar cine sa mai tina seama in vremurile astea de Dumnezeu?Daca zici cuiva acest lucru isi bate joc.
In ultimii 50 de ani,o data cu venirea la putere a comunismului,filozofia materialista si-a pus pecetea si asupra romanilor -popor ortodox..Oamenilor le era teama sa se duca la biserica de teama de a nu fi arestati.Lipsa educatiei religioase are repercursiuni adanci pana astazi.Stafeta comunismului a preluat-o imediat capitalismul cu intreaga industrie mass media si cultura sa pentru sex.In reclame ,pana si chipsurile fac sex.
Oamenii au devenit rai si nesimtitori ca cei de pe vremea lui Noe.







sylvynet
Postat pe 21 Mai 2009 07:41


Este scris în Biblie: 1 Corinteni 6:13, 18. “Desfrânarea însã nu trebuie toleratã niciodatã: trupurile noastre nu au fost fãcute pentru pãcat, ci pentru Domnul... De aceea zic, trebuie sã ocoliþi cu desãvârºire orice formã de imoralitate sexualã. Nici un alt pãcat nu afecteazã trupul ca acesta

Sã te þii curat/ã.
Este scris în Biblie: 1 Ioan 3:3. “ªi oricine crede cu adevãrat acest lucru îºi va da toatã silinþa sã rãmânã curat fiindcã ºi Hristos este curat”
Pentru a nu ne vãtãma pe noi înºine, dorinþele ºi activitãþile sexuale trebuie puse sub binecuvantarea lui Hristos.
Porunca”Nu desfrana”
Este scris în Biblie: 1 Tesaloniceni 4:3-5. “Cãci Dumnezeu doreºte sã fiþi sfinþi ºi curaþi ºi sã vã pãziþi de orice destrãbãlare urmând sã vã cãsãtoriþi în sfinþenie ºi cinste - nu în pofte necontrolate ca pãgânii, care nu-L cunosc pe Dumnezeu ºi cãile Sale” 1. Dumnezeu a creat relatia sexuala 1. pentru reproducere, Dumnezeu vine cu o concluzie foarte importanta care stabileste cum vor fi relatiile intre soti si sotie si zice: “De aceea, va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup.” (Genesa 2:24).
2.pentru asigurarea unitatii intre sot si sotie si consolidarea acestei unitati 3.PT. a oferi bucurie si implinire partenerului legamantului de casatorie
Aceste trei motive, pentru care a creat Dumnezeu unirea fizica, ne fac sa intelegem bine de ce este Dumnezeu atat de categoric cand spune: “Casatoria sa fie tinuta cu toata cinstea, si patul sa fie nespurcat, caci Dumnezeu va judeca pe curvari si pe preacurvari.” (Epistola catre Evrei 13:4)
In Biblie curvar =cel care face sex in afara casatoriei;iar preacurvar=adulterin
Sodomit=homosexual( homosexualitaet=econsiderata cel mai mare pacat sexual).Pentru nici un pacat nu a ars Dumnezeu un tinut decat pentru acesta.(nimicirea prin foc a cetatii Sodoma si Gomora)

Cãderea în pãcat ºi-a lãsat o dureroasã amprentã asupra sexualitãþii omului. Pãcatul a ºtirbit concepþia omului despre sine, despre Dumnezeu ºi despre relaþia sexualã. De altfel, imediat dupã cãderea în pãcat Adam ºi Eva, “au cunoscut cã erau goi, au cusut laolaltã frunze de smochin ºi ºi-au fãcut ºorþuri din ele.” (Genesa 3:7) pentru cã concepþia lor despre sexualitate a fost afectatã rãu ºi i-a fãcut sã se ruºineze pânã ºi unul de altul fiind soþ ºi soþie. 4. DUMNEZEU A CREAT RELATIA SEXUALA PENTRU A REFLECTA REALITATILE IMPARATIEI LUI DUMNEZEU. Presupun cã aceastã afirmaþie a uimit pe unii ºi poate nu ai mai auzit-o nici odatã. La Epistola lui Pavel cãtre Efeseni, Dumnezeu vorbeºte despre felul cum trebuie sã se raporteze soþii creºtini unul faþã de altul în cãsãtorie ºi spune: fenmeilor, fiþi supuse bãrbaþilor voºtri ca Domnului, cãci bãrbatul este capul nevestei, dupã cum ºi Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. ªi dupã cum Biserica este supusã lui Hristos, tot aºa ºi femeile sã fie supuse bãrbaþilor lor în toate lucrurile. Bãrbaþilor, iubiþi-vã femeile cum a iubit ºi Hristos Biserica ºi S-a dat pe Sine pentru ea” (Efese
ni 5:22-25) Relaþia bãrbat - soþie este o imagine a relaþiei Hristos - Biserica . Prin dragostea, grija ºi protecþia care o manifestã un bãrbat faþã de soþia sa, el reflectã caracterul Domnului Iisus Hristos. Tot aºa, prin ascultarea ºi reverenþa faþã de soþul ei, o femeie reflectã imaginea adevãratei Biserici, adicã a celor care sunt cu adevãrat mântuiþi prin credinþã în Hristos ºi trãiesc potrivit cu credinþa pe care o mãrturisesc.
Nunta sau Cununia este una dintre cele 7 taine ale Bisericii(1.Taina Sfantului Botez,2.Taina Sf.Mir,3.Taina Sfintei impartasanii sau Taina Sfintei Euharistii,4.Taina Spovedaniei5.Taina hirotonirii sau a preotirii,,6 Taina nuntii,7.Taina Sfantului Maslu)ceea ce arata ca uniunea conjugala nu este doar o invoiala sau o afacere lumeasca,ci o legatura vesnica in fata lui Dumnezeu,Creatorul si Mantuitorul lumii.
Sfantul Apostol Pavel spune : »Taina aceasta mare este »
Taina nuntii a fost instituita de insusi Hristos,prin Minunea de la Cana Galileii cand Mantuitorul transforma apa in vin.(la nunta din Cana Galileii Hristos face prima Sa minune )
Alte referinte in care se arata importanta pe care o da Dumnezeu Tainei Nuntii :In Biblie Hristos este numit Mire,iar Biserica este numita mireasa.
Scopurile casatoriei sunt ajutorarea reciproca,nasterea de prunci si prevenirea desfraului.

Dar cine sa mai tina seama in vremurile astea de Dumnezeu?Daca zici cuiva acest lucru isi bate joc.
In ultimii 50 de ani,o data cu venirea la putere a comunismului,filozofia materialista si-a pus pecetea si asupra romanilor -popor ortodox..Oamenilor le era teama sa se duca la biserica de teama de a nu fi arestati.Lipsa educatiei religioase are repercursiuni adanci pana astazi.Stafeta comunismului a preluat-o imediat capitalismul cu intreaga industrie mass media si cultura sa pentru sex.In reclame ,pana si chipsurile fac sex.
Oamenii au devenit rai si nesimtitori ca cei de pe vremea lui Noe.








sylvynet
Postat pe 21 Mai 2009 07:44
De la: micabis, la data 2009-05-18 18:34:07Eu am gresit.Eu sunt o profana, si nu stiu prea bine ce spune in Biblie si as dori daca cineva ma poate ajuta sa-mi spuna si mie unde in Noul Testament vorbeste despre casatorie (nu relatia dintre un barbat si o femeie ci casatorie asa ca taina cum o numea cineva) si unde vorbeste despre momentul cind trebuie facut sex (inainte sau dupa aceasta taina).
Multumesc mult si stiu ca se va gasi cineva care sa nu ma lase in intunericul necunoasterii.


Este scris în Biblie: 1 Corinteni 6:13, 18. “Desfrânarea însã nu trebuie toleratã niciodatã: trupurile noastre nu au fost fãcute pentru pãcat, ci pentru Domnul... De aceea zic, trebuie sã ocoliþi cu desãvârºire orice formã de imoralitate sexualã. Nici un alt pãcat nu afecteazã trupul ca acesta

Sã te þii curat/ã.
Este scris în Biblie: 1 Ioan 3:3. “ªi oricine crede cu adevãrat acest lucru îºi va da toatã silinþa sã rãmânã curat fiindcã ºi Hristos este curat”
Pentru a nu ne vãtãma pe noi înºine, dorinþele ºi activitãþile sexuale trebuie puse sub binecuvantarea lui Hristos.
Porunca”Nu desfrana”
Este scris în Biblie: 1 Tesaloniceni 4:3-5. “Cãci Dumnezeu doreºte sã fiþi sfinþi ºi curaþi ºi sã vã pãziþi de orice destrãbãlare urmând sã vã cãsãtoriþi în sfinþenie ºi cinste - nu în pofte necontrolate ca pãgânii, care nu-L cunosc pe Dumnezeu ºi cãile Sale” 1. Dumnezeu a creat relatia sexuala 1. pentru reproducere, Dumnezeu vine cu o concluzie foarte importanta care stabileste cum vor fi relatiile intre soti si sotie si zice: “De aceea, va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup.” (Genesa 2:24).
2.pentru asigurarea unitatii intre sot si sotie si consolidarea acestei unitati 3.PT. a oferi bucurie si implinire partenerului legamantului de casatorie
Aceste trei motive, pentru care a creat Dumnezeu unirea fizica, ne fac sa intelegem bine de ce este Dumnezeu atat de categoric cand spune: “Casatoria sa fie tinuta cu toata cinstea, si patul sa fie nespurcat, caci Dumnezeu va judeca pe curvari si pe preacurvari.” (Epistola catre Evrei 13:4)
In Biblie curvar =cel care face sex in afara casatoriei;iar preacurvar=adulterin
Sodomit=homosexual( homosexualitaet=econsiderata cel mai mare pacat sexual).Pentru nici un pacat nu a ars Dumnezeu un tinut decat pentru acesta.(nimicirea prin foc a cetatii Sodoma si Gomora)

Cãderea în pãcat ºi-a lãsat o dureroasã amprentã asupra sexualitãþii omului. Pãcatul a ºtirbit concepþia omului despre sine, despre Dumnezeu ºi despre relaþia sexualã. De altfel, imediat dupã cãderea în pãcat Adam ºi Eva, “au cunoscut cã erau goi, au cusut laolaltã frunze de smochin ºi ºi-au fãcut ºorþuri din ele.” (Genesa 3:7) pentru cã concepþia lor despre sexualitate a fost afectatã rãu ºi i-a fãcut sã se ruºineze pânã ºi unul de altul fiind soþ ºi soþie. 4. DUMNEZEU A CREAT RELATIA SEXUALA PENTRU A REFLECTA REALITATILE IMPARATIEI LUI DUMNEZEU. Presupun cã aceastã afirmaþie a uimit pe unii ºi poate nu ai mai auzit-o nici odatã. La Epistola lui Pavel cãtre Efeseni, Dumnezeu vorbeºte despre felul cum trebuie sã se raporteze soþii creºtini unul faþã de altul în cãsãtorie ºi spune: fenmeilor, fiþi supuse bãrbaþilor voºtri ca Domnului, cãci bãrbatul este capul nevestei, dupã cum ºi Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. ªi dupã cum Biserica este supusã lui Hristos, tot aºa ºi femeile sã fie supuse bãrbaþilor lor în toate lucrurile. Bãrbaþilor, iubiþi-vã femeile cum a iubit ºi Hristos Biserica ºi S-a dat pe Sine pentru ea” (Efese
ni 5:22-25) Relaþia bãrbat - soþie este o imagine a relaþiei Hristos - Biserica . Prin dragostea, grija ºi protecþia care o manifestã un bãrbat faþã de soþia sa, el reflectã caracterul Domnului Iisus Hristos. Tot aºa, prin ascultarea ºi reverenþa faþã de soþul ei, o femeie reflectã imaginea adevãratei Biserici, adicã a celor care sunt cu adevãrat mântuiþi prin credinþã în Hristos ºi trãiesc potrivit cu credinþa pe care o mãrturisesc.
Nunta sau Cununia este una dintre cele 7 taine ale Bisericii(1.Taina Sfantului Botez,2.Taina Sf.Mir,3.Taina Sfintei impartasanii sau Taina Sfintei Euharistii,4.Taina Spovedaniei5.Taina hirotonirii sau a preotirii,,6 Taina nuntii,7.Taina Sfantului Maslu)ceea ce arata ca uniunea conjugala nu este doar o invoiala sau o afacere lumeasca,ci o legatura vesnica in fata lui Dumnezeu,Creatorul si Mantuitorul lumii.
Sfantul Apostol Pavel spune : »Taina aceasta mare este »
Taina nuntii a fost instituita de insusi Hristos,prin Minunea de la Cana Galileii cand Mantuitorul transforma apa in vin.(la nunta din Cana Galileii Hristos face prima Sa minune )
Alte referinte in care se arata importanta pe care o da Dumnezeu Tainei Nuntii :In Biblie Hristos este numit Mire,iar Biserica este numita mireasa.
Scopurile casatoriei sunt ajutorarea reciproca,nasterea de prunci si prevenirea desfraului.

Dar cine sa mai tina seama in vremurile astea de Dumnezeu?Daca zici cuiva acest lucru isi bate joc.
In ultimii 50 de ani,o data cu venirea la putere a comunismului,filozofia materialista si-a pus pecetea si asupra romanilor -popor ortodox..Oamenilor le era teama sa se duca la biserica de teama de a nu fi arestati.Lipsa educatiei religioase are repercursiuni adanci pana astazi.Stafeta comunismului a preluat-o imediat capitalismul cu intreaga industrie mass media si cultura sa pentru sex.In reclame ,pana si chipsurile fac sex.
Oamenii au devenit rai si nesimtitori ca cei de pe vremea lui Noe.









sylvynet
Postat pe 21 Mai 2009 07:46
De la: erikahd2008, la data 2009-05-20 10:27:41Dumnezeu nu are nici o legatura cu ce spui tu , El este Dragoste deci nu interzice dragostea dar sexul e total diferit , este felul in care iti satisfaci propriile dorinte ,fara sa oferi prea mult ............dragoste faci cu cel ce te iubeste si tu il iubesti, sexul ..............pe cine ti se pune pata...........si fara numar , fara retinere.............

nu era vb de Dumnezeu, ci de preotii din evul mediu.se presupune ca sotii sunt indragostiti unul de altul. din punctul lor de vedere, dragostea nu avea nici o legatura cu sexul.....sexul nu era dragoste, se facea de nevoie, pt a avea urmasi....voiam sa spun ca era o conceptie gresita, dupa parerea mea...trebuia sa refuzi sa simti placerea, se condamna pasiunea....ei condamnau orice placere din timpul actului, nu concepeau ca dragostea include si trupul, nu numai sufletul.sexul mi se pare normal intre oameni casatoriti...cine alege sa se duca la calugarie, treaba lui.....
mkdisk
Postat pe 21 Mai 2009 08:58
De la: kudika023770, la data 2009-05-20 19:53:17Calut, biserica a nascut fanaticii.Numele Domnului a servit de minune oamenilor pentru a faptui crimele lor pamantesti fara ca sa cada in pacat.

aceia nu sunt fanatici, sunt oportunisti si fara scrupule.fanaticul e genul de om care crede in Dumnezeu, dar manifesta o intoleranta totala fata de semenii lui care cred in altceva sau care nu cred ca el.
mkdisk
Postat pe 21 Mai 2009 09:05
biserica nu indeamna la ura, fanaticii ii urasc si dispretuiesc pe cei care nu sunt ca ei...de asta nu imi plac deloc.
mkdisk
Postat pe 21 Mai 2009 09:18
De la: erikahd2008, la data 2009-05-20 10:27:41Dumnezeu nu are nici o legatura cu ce spui tu , El este Dragoste deci nu interzice dragostea dar sexul e total diferit , este felul in care iti satisfaci propriile dorinte ,fara sa oferi prea mult ............dragoste faci cu cel ce te iubeste si tu il iubesti, sexul ..............pe cine ti se pune pata...........si fara numar , fara retinere.............

poate fi si dragoste fara sex.ce, daca tu nu iti inseli sotia/sotul, adica nu faci sex cu altcineva, dar iubesti pe altul/alta, asta cum se cheama.....e tot un fel de adulter.......
mkdisk
Postat pe 21 Mai 2009 09:21
Sexul este total diferit...Mai, unde ai citit aberatia asta? In Cei trei muschetari? Sau in Pardaillan?Sexul si dragostea se slujesc de acelasi instrument.In nici un caz nu te scarpini cu unul in ureche si cu celalalt intre degetele de la picioare.
kudika023770
Postat pe 21 Mai 2009 13:20
Sivia, merci pentru informatii.Extrem de pretioase pentru toti crestinii.Intre timp am recitit epistolelel Apostolului Pavel si am gasit exact cuvintul din Biblie care ma interesa.
Interesant este ca in Biblia mea citatele citate de tine sunt diferite dar merg pe premiza ca tu ai citata din memorie si nu cu Biblia in fata.
Un singur lucru mai vreua sa adaog, sau poate doua sau trei):
1. I Corinteni cap. 7:6, cap. 7:7 si in general tot acest capitol e bine de citit pentru ca acolo pomeneste de casatorie, feciorie, abstinenta, recasatorie (dupa moartea partenerului), desfrinare si adulter.Eu nu vreau sa citez ca n-are sens, cine e curios sa deschida Biblia si sa afle.
2. Personal, iau poruncile bisericesti cu multa sare pentru ca se stie ca ele au aparut ca o necesitate nu neaparat de luminare ci ca o modalitate de control financiar, politic, de indrumare a maselor.
3. nu, nu am mai auzit niciodata expresia :"DUMNEZEU A CREAT RELATIA SEXUALA PENTRU A REFLECTA REALITATILE IMPARATIEI LUI DUMNEZEU." si nici nu o inteleg. Banuiesc ca in adunarile tale religioase exista o explicatie pe intelesul tuturor a acestei expresii .
Am sa inchei acum cu un citat din Biblie, tot din Pavel din Galateni cap. 6:1
" Fratilor, chiar de va cadea un om in vreo greseala, voi cei duhovicesti indreptati-l pe unul ca acesta cu duhul blindetii, luind seama la tine insuti, ca sa nu cazi si tu in ispita."
micabis
Postat pe 21 Mai 2009 23:09
De la: skorpyo, la data 2008-07-24 22:44:21Cele doua se cam bat cap in cap, iar mai ales in cazul in care sexul are loc intre persoane necasatorite, devine pacat mult prea mare.
am o prietena care era foarte bisericoasa, dar dupa ce si-a inceput vata sexuala la spovedanie a primit canon sa nu mai faca asa ceva pana la casatorie si cum nici vorba de asa ceva, a ales sa isi continue relatia ei fericita.
religia este unul din motivele pentru care mi-a parut rau o perioada dupa ce am facut primul pas.
si totusi, daca Dumnezeu nu este de acord cu asa ceva, de ce n-ea inzestrat cu atatea terminatii nervoase in zona cu pricina?si multe altele....
voi ce credeti, ce ar trebui sa fie e primul loc? sufletul sau trupul?

sunt niste nuante aici...nu zice nimeni sa respecti 100% ce spune biserica, pt ca noi, oamenii nu suntem perfecti......dar poti avea bun-simt, masura, etc. nu inseamna ca daca esti un om care se respecta pe sine si are o rel serioasa, stabila....chiar daca nu sunteti casatoriti esti un om demn de dispret.trebuie sa existe bun-simt si respect fata de sine. e alegerea ta ca ai facut pasul asta si nu trebuie sa iti para rau de nimic.asa a fost sa fie......nu trebuie sa iti para rau de alegerile pe care le faci.
mkdisk
Postat pe 22 Mai 2009 10:14
Sexul este un instinct cu care se naste fiecare vietate pe pamant, si cum vietatile sunt legate de Dumnezeu, e clar ca sexul nu e nici un pacat !
tinel
Postat pe 22 Mai 2009 14:40
Sigur ca sexul nu este un pacat. Dar el poate servi ca material propagandistic slujind anumitor scopuri.
kudika023770
Postat pe 22 Mai 2009 18:39
De la: kudika023770, la data 2009-05-22 18:39:24Sigur ca sexul nu este un pacat. Dar el poate servi ca material propagandistic slujind anumitor scopuri.




Da desigur, asa e .
tinel
Postat pe 22 Mai 2009 19:48
De la: tinel, la data 2009-05-22 14:40:03 Sexul este un instinct cu care se naste fiecare vietate pe pamant, si cum vietatile sunt legate de Dumnezeu, e clar ca sexul nu e nici un pacat !


dupa mintea ta nici violul nu-i un pacat..mai ales daca il faci din invidie si fortat
coffeeta
Postat pe 22 Mai 2009 19:55
Cand scriu, vad in partea stanga a ferestrei o femeie tanara care este imbracata in desuuri. Exceptand situatiile patologice, nu credeti ca aceasta tanara ne indeamna la pacate, mai rau decat satana?
kudika023770
Postat pe 23 Mai 2009 23:02
De la: kudika023770, la data 2009-05-22 18:39:24Sigur ca sexul nu este un pacat. Dar el poate servi ca material propagandistic slujind anumitor scopuri.

se vinde cel mai bine...........in evul mediu se vindeau indulgente, acum se vine sex.....asa-i...moda cica....
mkdisk
Postat pe 28 Mai 2009 09:43

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
va rog mult help 8 De la: Summer_ 25 Decembrie 2009 23:06
Fotbal, bere si femei! 180 De la: Calin_ 23 Octombrie 2010 09:58
Ce faci daca barbatul/femeia te inseala?! 52 De la: kudika029282 13 Iulie 2010 16:54
la inceput 18 De la: stem_29 5 Octombrie 2010 20:04
femeia 9 De la: danyella_c 6 Decembrie 2009 21:39