Setari Cookie-uri

Ce-i domnule cu romancele astea care vor sa fie asimilate si inca in propria tara ?

De la: wolfy, la data 2008-09-13 19:19:15
De la: mahaui, la data 2008-09-13 17:51:06imi cer scuze fiinca am scris cu majuscule..stiu ca acest lucru indica un ton ridicat ...inca o data scuze..scrise-se-m ceva inainte si a ramas selectat pe majuscule..in fine nici eu nu vreau sa ma cert cu nimeni
dar sa stii ca femeia musulmana poate ridica mana in semn de aparare atunci cand este cazul, si ea poate cere divortul atunci nu nu o mai multumeste relatia ei conjugala..ba chiar daca sotul ei nu se apropie de ea ''intim '' ma refer mai mult de 4 luni ..are dreptul din pdvd islamic sa ceara divortul. .
si ea se poate adresa justitiei etc...
generalize fiinca si romanii fac acelasi lucru ...vezi ca ets edureros ca cineva sa generalizeze?? si pe noi ne doare ...fiinca fiecare stie ce treste si in ce fel de cercuri se invarte ce fel de oameni cunoaste etc...si este dureros cand vezi ca cineva acuza la general !!!!

S-au spus niste lucruri de atat de multe ori incat credeam ca in cele din urma au fost intelese, dar se pare ca nu. Crestinii care isi bat sotiile nu o fac cu acceptul religiei. Nu exista niciun pasaj in NT, si din cate stiu eu nici in VT, care sa indemne la violenta contra femeii. Musulmanii care isi lovesc femeile o fac pentru ca astfel ii indeamna coranul: daca biata lor consoarta este neascultatoare, el are dreptul sa o loveasca. Punct.

hai ca incep sa intru la bauieli..hmm de ce oare nu m-a atins nici macar cu un deget al meu sot in 13 ani sii...de casnicie????oare am fost atat de ascultatoare???hehehehheehe ma faci sa rad...punct!!!!!!si d e la capat!!!!!!!!!!!!!!
mahaui
Postat pe 14 Septembrie 2008 15:30
xaramihaela....nordun nu inseamna numai haifa...eu vorbesc de orase mai mici...sa7nen,tamra,aaraabe,der el asad,derhana,shfaamer,na7ef,jdeed el maker,afola,taybe,kfr yasef,fassuta,ibbilin...etc....aici sunt izvoarele de fructe,legume,carne,lactate...etc....care aprovizioneaza restul israelului....deoarece solul si clima sudica este desert...si nu creste mai nimic....

Postat pe 14 Septembrie 2008 22:54
De la: cleopatra86, la data 2008-09-14 22:54:17xaramihaela....nordun nu inseamna numai haifa...eu vorbesc de orase mai mici...sa7nen,tamra,aaraabe,der el asad,derhana,shfaamer,na7ef,jdeed el maker,afola,taybe,kfr yasef,fassuta,ibbilin...etc....aici sunt izvoarele de fructe,legume,carne,lactate...etc....care aprovizioneaza restul israelului....deoarece solul si clima sudica este desert...si nu creste mai nimic....

Eu ti-am dat exemplu cel mai reprezentativ oras din nord.
Nu am date exacte dar pot sa fac rost si te asigur ca toate orasele numite de tine la un loc nu produc dpdv economic nici cat un sfert din Haifa.
Iar mare parte din agricultura se face in kibutzuri , unde sunt numai evrei .Mica productie particulara a arabilor , nu poate ajunge la 90% din economia Israelului nici peste ... NICIODATA , adica .
Apropo , toata stima pentru cei care s-au integrat acolo , muncesc si-si vad de treaba .

Insa cauta acolo in israel , date la zi , si posteaza cati dinte arabi , cu copii cu tot ,traiesc din asistenta sociala , au drepturi si NICI O OBLIGATIE .
De ce controale la mall , la cinematograf , la gara , autogara samd ? De cine se tem evreii?
.....
E o aberatie sa pretinzi ca economia Israelului este mai mult de jumatate sustinuta de arabi .
ESTE MAI MULT DECAT O EXAGERARE . De-a dreptul o minciuna .
Presupun ca productia rafinariei din Haifa intr-o luna , depaseste productia agricola intr-un an , valoric vorbind. Fii serioasa ....
Si mai spune fetelor cum e cu irigatiile acolo si cine a investit bani in asta .
Si sudul produce.
Nu face agricultura din nord dar nu e sterp complet .

Daca vrei sa vorbim despre Israel , fa-o spunand adevarul chiar daca nu e mereu convenabil .

SHALOM!

xaramihaela
Postat pe 15 Septembrie 2008 02:01
Am citit si eu (aproape) tot ce s-a scris pana acum. Nu pot sa nu constat ca s-a deviat mult de la subiectul impus de denumirea topicului, subiect in legatura cu care am si eu cateva nelamuriri: Imi place sa cred ca, atunci cand doi oameni se iubesc, o fac neconditionat. Sunt cazuri in care el nici macar nu se gandeste sa ii ceara ei sa-si schimbe orientarea religioasa. Cu toate acestea ea o face. "Pentru el as face asta"; de ce? Nu se poate intemeia o casnicie intre doua persoane cu religii diferite? De ce trebuie ca femeia sa-si ingroape personalitatea pentru un barbat? Eu cred ca iubirea nu are nicio legatura cu asta. Un cuplu este cu atat mai solid cu cat fiecare isi pastreaza (ma repet) personalitatea, nu incerca cel mai "tare" sa-l schimbe pe cel mai "slab". Nu inteleg de ce o domnisora a trebuit sa-si schimbe "religia" din catolica in ortodoxa. Sau de ce ar trebui o femeie ortodoxa sa treaca la iudaism (a, stai ca mai am un exemplu) doar pentru ca s-a maritat cu un reprezentatnt al acestei religii. S-ar putea sa gresesc, dar consider ca aceste convertiri sunt facute nu din convingere ci pentru a se flutura o dragoste care, uneori, nici nu exista.
In alta ordine de idei am si eu o intrebare pentru CLEOPATRA: tu esti la origine romanca? Daca da, nu inteleg cum poti sa folosesti persoana I plural cand te referi la actiuni ale musulmanilor in randul carora, probabil, te-ai inregimentat de un oarecare timp. Daca nu, imi cer scuze pentru ce am scris in fraza anterioara.
carmenbogdan_pf
Postat pe 15 Septembrie 2008 10:15
pardon
crestini sunt si catolicii ...poate ai vrut sa spui ca trece la ortodoxism
mare diferenta nu e.Preotii lor nu se casatoresc si majoritatea catolicilor plimba figuri(papusi le spun eu)le arunca flori si bani si plang mai ceva ca la moartea cuiva. Nu i judec insa catolicul isi vede treaba lui si religia lui. Islamicul - unii da, restul, omoara in numele religiei
Lunera
Postat pe 15 Septembrie 2008 14:03
raspunsul tau este tipic musulman
fara comentarii
Lunera
Postat pe 15 Septembrie 2008 14:07
Lunera, cu cine ai vorbit mai inainte? Ca m-ai destabilizat. Am vazut ca in topicul asta fetele isi cam dau raspunsuri una alteia. Tu pe cine impusti?
crmn
Postat pe 15 Septembrie 2008 14:30
Dupa atatea zile sunteti inca aici...sa va muscati una pe alta, sa arati care este mai ...desteapta...si sa judecati...Bine, se pare ca religia ortodoxa este cea mai buna, este singura pacifica, este paradisul tuturor religiilor care pregateste pentru un confort 0 in sistemul imobiliar al vietii de apoi...Imi vine sa rad...Probabil ca daca vreo persoana care cunoaste in profunzime problematicile ciupite de voi intre 2 injuraturi s-a ratacit pe forumul asta, a ras si mai mult...sau poate a plans...vreun catolic papusar sau vreun musulman adept al violentei domestice, care printre alte hobby-uri ucide in numele religiei...mah...nu am priceput inca daca vorbiti doar de dogma sau de oamenii care o profeseaza...ca daca vb de oameni...e mai usor de judecat...Good luck...

Postat pe 16 Septembrie 2008 10:20
[quote name='mahaui' date='2008-09-14 15:30:26'hai ca incep sa intru la bauieli..hmm de ce oare nu m-a atins nici macar cu un deget al meu sot in 13 ani sii...de casnicie????oare am fost atat de ascultatoare???hehehehheehe ma faci sa rad...punct!!!!!!si d e la capat!!!!!!!!!!!!!![/quote]

Ar putea fi doua motive:
1. Sotul tau e foarte religios, asa ca daca ai fi neascultatoare te-ar lovi. In cazul asta, probabil ca ai fost foarte ascultatoare.
2. S-a departat suficient de mult de coran incat lovirea femeii - chiar si in caz de neascultare- sa i se para o actiune imbecila.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Septembrie 2008 18:11
Tastati pe google ingerul digital, este un filmulet ortodox care dureaza o ora si jumatate.

Iubiti-va aproapele
lover_woman
Postat pe 17 Septembrie 2008 15:21
De la: wolfy, la data 2008-09-16 18:11:39[quote name='mahaui' date='2008-09-14 15:30:26'hai ca incep sa intru la bauieli..hmm de ce oare nu m-a atins nici macar cu un deget al meu sot in 13 ani sii...de casnicie????oare am fost atat de ascultatoare???hehehehheehe ma faci sa rad...punct!!!!!!si d e la capat!!!!!!!!!!!!!!

Ar putea fi doua motive:
1. Sotul tau e foarte religios, asa ca daca ai fi neascultatoare te-ar lovi. In cazul asta, probabil ca ai fost foarte ascultatoare.
2. S-a departat suficient de mult de coran incat lovirea femeii - chiar si in caz de neascultare- sa i se para o actiune imbecila.[/quote]''
sotul meu este foarte ''apropiat'' ca sa te citez... de Qoran si eu deasemenea, citim zilnic, si te asigur in privinta ascultarii mele...eu am spus ..relatia noastra se bazeaza pe respect reciproc,nu pe violenta , tu iei doar ceea ce iti displace din religie, cazurile acelea in care este permisa lovirea sotiei cu misuakul( este un betisor pt curatarea dintilor) sunt speciale , nu pt ca femeia isi expune pucturile de vedere, nu pt ca isi i-a propriile decizii, nu pt ca are personalitate, nu pt ca lucreaza, si exemplele pot continua....
mahaui
Postat pe 17 Septembrie 2008 17:48
De la: mahaui, la data 2008-09-17 17:48:08[sotul meu este foarte ''apropiat'' ca sa te citez... de Qoran si eu deasemenea, citim zilnic, si te asigur in privinta ascultarii mele...eu am spus ..relatia noastra se bazeaza pe respect reciproc,nu pe violenta , tu iei doar ceea ce iti displace din religie, cazurile acelea in care este permisa lovirea sotiei cu misuakul( este un betisor pt curatarea dintilor) sunt speciale , nu pt ca femeia isi expune pucturile de vedere, nu pt ca isi i-a propriile decizii, nu pt ca are personalitate, nu pt ca lucreaza, si exemplele pot continua....

Se pare ca nu e chiar asa apropiat de coran. Acolo se spune ca o femeie trebuie lovita - si nu se pomeneste nimic de un betisor (in toate versiunile coranului pe care le-am consultat nu am gasit asa ceva) - fara sa se explice situatiile cand e acceptabil ca asta sa se intample. Ceea ce lasa barbatului dreptul de a decide cand poate sa loveasa si cat de tare poate sa loveasca.

Misuakul nu e mentinat in textul coranului(am citit texte aprobate de liga culturala islamica), ceea ce inseamna ca adaugirea in cauza a fost facuta mai tarziu pentru a indulci duritatea unor indemnuri care nu ar fi trebuit sa existe. Apoi, chiar daca prin reducere la absurd ar fi vorba de un betisor pentru curatat dintii, ideea care sta la baza obiceiului este tot pedeapsa fizica, chiar daca mult atenuata. O religie care stabileste existenta unor situatii in care femeia poate fi lovita este o religie inexistenta.
beyonce_indragostita
Postat pe 18 Septembrie 2008 10:39
Doamne...mi-ati inveselit ziua. Rad de 5 min. Un betisor pt curatarea dintilor:)))???? Voi va dati seama cat de funny si stupid suna asta? Realizati ca v-ati convertit la o religie in ale carei reguli apare una care permite batutul nevestei cu scobitoarea?:)))) Sunt foarte curioasa in ce circumstante este prevazuta "pedeapsa" cu scobitoarea si in ce circumstante apare bata de baseball. Iarasi sunt curioasa daca aceasta "arma alba" pentru batai casnice este utilizata inainte sau dupa folosirea in scopul pentru care a fost creata. E mai rusinos daca te bate cu scobitoarea murdara de resturi de mancare sau cu ea curata? Daca delictul comis este de o gravitate mai mare te si impunge sau e permisa doar lovirea?
Iti multumesc foarte mult mahaui. Am avut o dimineata f grea si urata la munca dar regula asta enuntata de tine aici m-a binedispus enorm.
O zi buna tuturor:)
irinaandreia
Postat pe 18 Septembrie 2008 14:24
misuakul nu este o scobitoare , asta pt cultura ta generala!!!!!
avansea-za draguta
mahaui
Postat pe 18 Septembrie 2008 15:43
Adevarul ca fix asta imi lipsea ca sa am cultura generala. Tu nu ai inteles ideea. Si asta e mai grav. Tine de anumite abilitati, nu vreau sa le numesc pt ca nu vreau sa jignesc pe nimeni. Fiecare cat poate... In orice caz...betisorul care se foloseste pentru curatarea danturii in Romania se numeste scobitoare si e total irelevant daca e mai lunga mai scurta, mai rotunjita sau mai plata. Sau poate voi va curatati in dinti cu vreo ranga, ceea ce schimba datele problemei si o aduce exact unde nu-ti convine:)))(femeia musulmana batuta, chinuita bla bla bla)

Ca sa dai lectii de cultura generala, in primul rand pune mana pe o carte de limba romana. Am mai vazut chestii gen "sti-ti" sau "vre-ti" dar "avansea-za" chiar ca avanzeaza pe locul 1 in topul greselilor gramaticale.

Imi esti f f simpatica oricum. Faci tu ce faci si ma inveselesti cu fiecare comentariu:)
irinaandreia
Postat pe 18 Septembrie 2008 16:21
Am scris "avanzeaza" din graba. Stiu cum se scrie:)) Scuze
irinaandreia
Postat pe 18 Septembrie 2008 16:22
De la: irinaandreia, la data 2008-09-18 16:21:30Ca sa dai lectii de cultura generala, in primul rand pune mana pe o carte de limba romana. Am mai vazut chestii gen "sti-ti" sau "vre-ti" dar "avansea-za" chiar ca avanzeaza pe locul 1 in topul greselilor gramaticale.

Imi esti f f simpatica oricum. Faci tu ce faci si ma inveselesti cu fiecare comentariu:)

Exact asta voiam si eu sa ii spun cand am vazut ce ti-a scris.
beyonce_indragostita
Postat pe 18 Septembrie 2008 18:36
De la: irinaandreia, la data 2008-09-18 14:24:17Doamne...mi-ati inveselit ziua. Rad de 5 min. Un betisor pt curatarea dintilor:)))???? Voi va dati seama cat de funny si stupid suna asta? Realizati ca v-ati convertit la o religie in ale carei reguli apare una care permite batutul nevestei cu scobitoarea?:)))) Sunt foarte curioasa in ce circumstante este prevazuta "pedeapsa" cu scobitoarea si in ce circumstante apare bata de baseball. Iarasi sunt curioasa daca aceasta "arma alba" pentru batai casnice este utilizata inainte sau dupa folosirea in scopul pentru care a fost creata. E mai rusinos daca te bate cu scobitoarea murdara de resturi de mancare sau cu ea curata? Daca delictul comis este de o gravitate mai mare te si impunge sau e permisa doar lovirea?
Iti multumesc foarte mult mahaui. Am avut o dimineata f grea si urata la munca dar regula asta enuntata de tine aici m-a binedispus enorm.
O zi buna tuturor:)

...oricum, ca sa ramanem in tema, presupun ca daca delictul este mai grav, scobitoarea va fi murdara :D Intrebarea mea este: dupa ce a fost aplicata pedeapsa corporala, scobitoarea se arunca sau se refoloseste?

Postat pe 18 Septembrie 2008 22:38
se foloseste la a doua nevasta si se mosteneste de urmatoarele
wdy
Postat pe 19 Septembrie 2008 23:23
sau poate le imprumuta Prigoana pliciul de muste
wdy
Postat pe 19 Septembrie 2008 23:24
De la: wdy, la data 2008-09-19 23:24:30sau poate le imprumuta Prigoana pliciul de muste

waw wdyyyy sa nu imi spui ca ne pui o vb buna la Prigoana...probabil ca sotul tau deja l-a imprumutat de mai multe ori si ....ai relatii...ne scoti din impas si pe noi...multumesc frumos pt ajutor!!!!!!!!!!!
mahaui
Postat pe 20 Septembrie 2008 01:09
Deh .. wdy , conform religiei proprii si chiar a crestinismului poate sa i-o dea sotului inapoi .
Ce ne facem cu cele care conform religiei islamice trebuie sa suporte , s-o incaseze si sa-si imparta barbatul cu alte sotii si sa permita sa dispuna de ele sexual cand vrea "muschi lui" , sa sa le omoare fetele in numle onoarei patate si pentru repararea acesteia .... si vin aici sa ni-l promoveze si noua .
O sa-mi spui ca nu-i cazul tau .
Foarte bine , ma bucur sincer .
Dar iti spun ca este situatie majoritatii femeilor musulmane si ca odata inregimentata in randul lor risti sa ajungi una dintre ele .

Apropo daca-ti moare sotul , te mosteneste cumnatul ?
Ca nu mai stiu cum e regula acum ...
Nu glumesc !
xaramihaela
Postat pe 20 Septembrie 2008 03:00
Un profesor a dat fiecarui student ca tema pentru lectia de saptamana viitoare sa ia o cutie de carton si pentru fiecare persoana care ii supara, pe care nu pot sa o sufere si sa o ierte sa puna in cutie cate o piersica, pe care sa fie lipita o eticheta cu numele persoanei respective.

Timp de o saptamana, studentii au avut obligatia sa poarte permanent cutia cu ei: in casa, in masina, la lectii, chiar si noaptea sa si-o puna la capul patului. Studentii au fost amuzati de lectie la inceput, si fiecare a scris cu ardoare o multime de nume, ramase in memorie inca din copilarie.

Apoi, incetul cu incetul, pe masura ce zilele treceau studentii adaugau nume ale oamenilor pe care ii intalneau si care considerau ei ca au un comportament de neiertat. Fiecare a inceput sa observe ca devenea cutia din ce in ce mai grea. Piersicile asezate in ea la inceputul saptamanii incepusera sa se descompuna intr-o masa lipicioasa, cu miros dezgustator, si stricaciunea se intindea foarte repede si la celelalte.

O problema dificila mai era si faptul ca fiecare era dator sa o poarte permanent, sa aiba grija de ea, sa nu o uite prin magazine, in autobuz, la vreun restaurant, la intalnire, la masa, la baie, mai ales ca numele si adresa fiecarui student, ca si tema experimentului, erau scrise chiar pe punga. In plus, cartonul cutiei se stricase si ea ajunsese intr-o stare jalnica: cu mare greutate mai putea sa faca fata sarcinii sale.

Fiecare a inteles foarte repede si clar lectia pe care a incercat sa le-o explice profesorul cand s-au revazut dupa o saptamana, si anume ca acea cutie pe care o carasera cu ei o saptamana intreaga nu a fost decat expresia greutatii spirituale pe care o purtam cu noi, atunci cand strangem in noi ura, invidie, raceala fata de alte persoane.

De multe ori credem ca a ierta pe cineva este un favor pe care i-l facem acelei persoane. In realitate insa, acesta este cel mai mare favor pe care ni-l putem face chiar noua insine.

In cutia ta cate piersici sunt... si ce ai de gand sa faci cu ele??

mahaui
Postat pe 20 Septembrie 2008 03:10
Ghici ?
Si-ti zic ca sunt crestina ...ca sa te ajute sa gasesti raspunsul .
Dar a ta ?
xaramihaela
Postat pe 20 Septembrie 2008 03:16
De la: xaramihaela, la data 2008-09-20 03:16:22 Ghici ?
Si-ti zic ca sunt crestina ...ca sa te ajute sa gasesti raspunsul .
Dar a ta ?

daca erai crestina , credeai in toate cartile sfinte revelate pana la ora actuala!!!!!!!!nu uita ca vechiul testament a fost revelat evreilor, si apoi a venit noul testament ca o completare , de ce ati acceptat noul testament ? de ce oameni din acele timpuri au putut sa accepte noul testament , care era o noua revelatie, iar voi nu puteti accepta Qoranul? daca nu credeti in el , macar sa acceptati ideea ca este o carte sfanta , la fel ca si celelalte!
mahaui
Postat pe 20 Septembrie 2008 03:43
foarte bine ca nu am habar , stii ce , chiar nu am chef sa imi stric ziua de post pt tine, adio, nu imi mai scrie pt ca nu am sa iti mai raspund
mahaui
Postat pe 20 Septembrie 2008 17:42
Marinela draga nu poti sa dormi noaptea k nu stii ce ''e domnule cu romancele astea''??????
Alta tema de discutie de bun simt nu ai gasit??? sau te simti atacata cumva???Ai avut vreo experientza legata de treaba asta si ai ramas cu sechele??
Si a batut vreun arab sau turc jok de tine ??Sau mai rau nu te a bagat in seama??
Mai terminati cu discutiile astea aberante...

Postat pe 20 Septembrie 2008 17:55
[quote name='mahaui' date='2008-09-20 03:43:34'daca erai crestina , credeai in toate cartile sfinte revelate pana la ora actuala!!!!!!!!nu uita ca vechiul testament a fost revelat evreilor, si apoi a venit noul testament ca o completare , de ce ati acceptat noul testament ? de ce oameni din acele timpuri au putut sa accepte noul testament , care era o noua revelatie, iar voi nu puteti accepta Qoranul? daca nu credeti in el , macar sa acceptati ideea ca este o carte sfanta , la fel ca si celelalte![/quote]

Foarte simplu doamna inteligenta. FIINDCA CORANUL SE CONTRAZICE CU NOUL TESTAMENT. Din cauza asta nu a fost acceptat! O carte care indeamna la ura, violenta si moarte nu are cum a fie o carte sfanta!!!
beyonce_indragostita
Postat pe 20 Septembrie 2008 20:35
VAI Mahui, daca stii ce rau o duc cu sotul meu ,cat sunt de maltratata nici plaja nu pot face ,nici de fumat nu fumez nici masina nu o conduc depind de sotul meu material cand pleaca dimineata la munca i-mi lasa bani pe noptiera va rog sa ma ajutati DACA NU AI INTELES PANA ACUM CA EU AM PERSONALITATE ,foloseste-ti inteligenta sclipitoare in a studia ceea ce esti obligata ,adica islamul si nu-ti mai da cu parerea despre lucruri care nu te privesc,
wdy
Postat pe 20 Septembrie 2008 23:06
De la: mahaui, la data 2008-09-20 17:42:26foarte bine ca nu am habar , stii ce , chiar nu am chef sa imi stric ziua de post pt tine, adio, nu imi mai scrie pt ca nu am sa iti mai raspund

Mare paguba nici perifer nu ma intereseaza ca sa mai ofticat o islamista
Full_Metal_Jacket
Postat pe 21 Septembrie 2008 00:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cat timp trebuie sa treaca de cand va cunoasteti prietenul pana incepeti o relatie intima cu el? 28 De la: roz5blue6lila7 12 Februarie 2010 18:14
casa in Bucovina 1 De la: rox_rbz 8 Decembrie 2011 18:18
Ce va deranjeaza la femei? 111 De la: kyru 11 Octombrie 2010 21:19
o iubeste mai mult pe fosta 19 De la: elena_22 3 Februarie 2020 15:51
De ce dragostea trebuie sa doara? 38 De la: kudika108012 20 Ianuarie 2010 19:15