Setari Cookie-uri

Ce-i domnule cu romancele astea care vor sa fie asimilate si inca in propria tara ?

eu am avut un prieten din cairo cu care din pacate numai corespondez pt ca mi-am schimbat adresa de email si nici hi5 numai amiar el s-a si casatorit intre timp!dar eu nu consider lumea musulmana si barbatii musulmani sau femeile musulmane un pericol!din contra va pot garanta din ce am discutata si am vazut la prietenul meu ca multe din cele ce se spun sunt aberatii!mama lui apropo e frantuzoaica a trecut la religia lor dar nu purta nici val se imbraca ca si noi si plus de asta a si divortat dar sotul inca ii mai plateste bani ca si cand ar fii casatoriti!unde vedeti voi romanii nostri sa faca asa ceva!eu am respect pentru fiecare civilizatie in parte si la urma urmei prin vinelele tuturor curge acelas sange!si sa lasam la o parte criticile apropo de relatia sua lumea araba pt ca nici 5 la suta din ce se spune in presa si restul nu sunt adevarate!si am uitat stiati ca cele mai bune facultati de medicina sunt in cairo si china?daca nu stiati va spun eu!prietenul meu despre care va povesteam mai sus urma sa devina medic iar in mom in care am vizitat o prietena care avusese o criza de rinichi printr-o simpla palpare i-a spus diacnosticul si tratamentul pe care dupa 2 zile medici nostri i l-au prescris!cu medicii nostri majoritatea mori pe patul de spital in schimb la ei este cu totul altfel!in fine poop o seara placuta sa aveti toti si toate!
angyk_mik
Postat pe 7 Septembrie 2008 21:06
De la: mahaui, la data 2008-09-07 14:56:21
De la: bengal3, la data 2008-09-07 12:29:12citat:
"mai mult decat atat domnul respectiv a facut acest pas dupa ce timp de 25 de ani a studiat Biblia..."
Foarte interesant. A studiat si Coranul?
Daca studia Coranul 25 de ani, ce facea? Se convertea la Iudaism?
Unde dai si unde crapa.

Daca vrei sa crezi bine..daca nu iarasi bine ... oricum stiu ca este foarte dureros pt voi sa vedeti cum zilniz zeci-sute de persoane adera la islam.....poate ca ar trebuii sa v-a puneti intrebarea.. dece?? ...si s-a v-a apucati de studii islamice
intra pe you tube si cauta materiale despre persoanele convertite , in intreaga lume sunt persoane care se convertesc zilnic , si nu neaparat dupa casatorie , exista persoane care nu au nici o legatura cu lumea araba ...si totusi islamul le starneste interesul..si apoi duce ce isi inbogatesc cunostintele culturale( citind) se convertesc..pt cultura ta generala ..avem sambata de la ora 14 pe postul DDTV emisiuni in direct cu teme islamice..si duminica pe acelasi canal dar de la ora 16...deci daca vrei sa iti inbogatesti cunostintele religioase ..poti urmari emisiunea si poate cine stie ..ne v-om intalni la moschee in curand

N-ai inteles nimic. N-am nicio problema cu oamenii care se convertesc din convingere. Nu am nimic impotriva celor care se convertesc din alte motive, de amor sau de bani. Am un dinte impotriva ipocriziei.
Kathara
Postat pe 7 Septembrie 2008 22:44
De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-07 03:49:40Da, Wolfy, ai dreptate, dar tu neglijezi un aspect: fetele despre care vorbesti, si care foarte tinere au cariere extraordinare, au obtinut toate astea prin munca, dar au avut inca ceva foarte important: Norocul! Au avut sansa sa fie la locul potrivit, la momentul potrivit. Sa li se iveasca niste oportunitati. Si asta este extrem de important. Daca ii intrebi pe majoritatea oamenilor foarte bogati si cu cariere de invidiat, iti vor spune ca mare parte se datoreaza sansei. Pentru ca pentru a reusi de tanar, trebuie sa fie cineva care sa te ajute, care sa iti intinda o mana la momentul potrivit. Degeaba ai niste calitati extraordinare, daca nu ti se ofera ocazia sa le dezvolti. Si cate dintre noi crezi ca avem sansa asta? De obicei saracia te tine pe loc. Si pierzi multe in viata din cauza lipsei banilor. Iti dau un exemplu doar, doctoratul tau: cum ar fi sa il poti face la una din universitatile renumite ale lumii, sa ai acces la cele mai mari biblioteci, sa urmezi cursurile profesorilor despre care doar ai citit? Si nu este greu sa fii admis, eu cunosc o multime de tineri valorosi admisi chiar la Harvard sau Yale, si care nu s-au putut duce pentru ca costurile sunt imense. 40 000 de dolari pe an sunt o suma astronomica pentru Romania. Iar burse nu se acorda, pentru ca dosarele noastre nu contin "activitati extracuriculare", si pe ei nu ii intereseaza ca la noi asa ceva nu exista.
Si pe urma mergi sa te angajezi, dar depinde si ce studii ai absolvit. In general salariile mari sunt pentru domeniile financiare. Eu am fost o idealista, am ales sa fac ce-mi place. Ce loc de munca platit peste media din Romania imi propui dupa absolvirea facultatii de litere? Optiunile ar fi profesoara, traducator, interpret, secretara. In toate aceste domenii, un salariu bun este considerat cel de 10 milioane. Poate mai mult, dar cam atat castiga toate colegele mele care lucreaza in toate aceste domenii.
O alta varianta ar fi sa imi deschid propria afacere, sa muncesc pentru mine. Si iar ne lovim de problema banilor: pana incepi sa scoti profit, cheltui enorm. Ca sa imprumut din banca, trebuie sa pot garanta cu ceva. Si daca nu am cu ce, m-am intors de unde am plecat.
Si dupa ce te lovesti de cateva astfel de obstacole, incepi sa iti dai seama exact ce valoare are banul, si nu il mai dispretuiesti, incepi sa iti doresti sa existe o solutie sa scapi de griji. Si iti dai seama ca viata pentru o femeie e grea, si ca poate nu vei fi niciodata una dintre femeile acelea care au avut succes de tinere. Nu toate putem fi extraordinar de inteligente si de pasionate de cariera. Unele dintre noi am vrea sa petrecem mai putin timp la munca si mai mult facand ceea ce ne place cu adevarat, sa stam cu persoana iubita, cu familia, sa avem timp de noi. Nu toate avem noroc in viata. Si unele dintre noi, cand ni se iveste ocazia sa ducem o altfel de viata, una in care banul sa nu mai fie niciodata un obstacol in calea fericirii si viata sa nu mai fie o eterna lupta si un lung sir de dezamagiri, profitam de ea. Este greu sa fii sarac. Mai ales cand esti ambitios si stii ca ai putea realiza ceva in viata, daca ti s-ar da ocazia.
Si mai este o problema. Noua ne place meru sa credem ca barbatii cu bani sunt neaparat si urati. In primul rand, ca nu este asa, sunt si multi barbati bogati si care arata foarte bine. Si pe urma, fizicul nu este totul. De obicei un barbat de succes este inteligent, puternic, interesant, toate acele calitati care pot face o femeie sa se indragosteasca. Asa ca nu, printul nu trebuie sa fie intotdeauna tanar si frumos. E deajuns sa fie printul meu. Si orice femeie care a iubit vreodata un barbat, fie el bogat sau sarac, intelege diferenta.

Norocul joaca un rol important, dar nu atat de important. Ok, toata lumea stie ca ai nevoie si de bani pentru a-ti pune in aplicare visele. Da, ai nevoie de 40.000 de dolari pe an ca sa studiezi la Harvard, dar poti sa obtii o bursa daca esti extrem de talentat(a) si dedicat(a) studiului. stiu persoane care au ajuns la faimoasa universitate americana, deci se poate, crede-ma!
Pana acum am intalnit extrem de putini barbati mai in varsta(sau chiar niciunul) care sa fie atragator pentru mine ca femeie. Ok, sunt inteligenti, au reusit in viata, au toate calitatile pe care o femeie de rand le apreciaza la o persoana, dar nu ii pot vedea altfel decat sunt: niste tipi middle-aged, penibili in incercarea de a atrage in patul lor niste fete tinere.
Apoi, nu as renunta pentru nimic in lume la o parte a fiintei mele - religie sau altceva - pentru ce mi-ar putea oferi banii unui barbat, fiindca asta m-ar ciunti si ar duce in cele din urma la dezintegrarea personalitatii mele. Si tare as vrea sa vad eu un arab care imbrobodeste o romanca ca ii da 160.000 de dolari sa studieze la Harvard!
beyonce_indragostita
Postat pe 7 Septembrie 2008 23:56
Am citit multe pareri pro si contra convertirii la islam.
Din fericire cele contra au fost mult mai bine argumentate . Si asta pentru ca realitatea ne ofera argumentele .
Nu a pomenit nimeni de femeile care casatorite cu muslimi au parasit familia , tara si au ajuns in tarile sotilor lor . Stiti in cate cazuri aceste femei au fost abuzate , maltratate , calcate in picioare (la propriu) si de sot si de familiile lor si de intreaga societate ?
FOARTE MULTE !!!!
Stiu povesti terifice . Au fost si filme dupa cazuri reale ( si nu putine) . N-ati invatat nimic , n-ati priceput nimic?
Nu va condamn pe cele care v-ati schimbat religia . Spre durerea mea v-ati condamnat singure .

Vad ca si aici se promoveaza de catre musulmani ideea "islamul o religie a pacii" . Dragi mei muslimi , cineva va intreba cum a fost promovat islamul in africa , de exemplu . Eu va intreb mai mult . Cati dintre inaintasii vostri , cu coranul in mana ,au pus cutitul la gatul unui crestin si i-au cerut sa treaca la religia voastra ? Asa s-a promovat islamul sute de ani , cu cutitul in mana , cu forta , cu moartea .
N-o mai faceti acum in Europa fiindca stiti ca nu sunteti majoritari (inca) si nu ati avea succes . Dar va fi destul ca un imam sa va induca ideea si sa va inmultiti suficient ( nu degeaba sunteti numiti "bomba demografica") si veti lua din nou cutitul .
Va bateti cu pumnul in piept ca in religia voastra exista egalitate . Cineva a postat din coran (cred) cum femeia este tratata acolo exact cu aceleasi drepturi ca si barbatul . Va mintiti singuri si incercati sa ne mintiti si pe noi ceilalti . N-am auzit de femeie cu 3 soti , nici de multe .Ce libertati si drepturi au barbatii in tarile arabe si ce drepturi are femeia . Au cam fost evidentiate toate aici .
Asadar despre ce egalitate vorbiti ?
S-au facut comparatii cu "crestinii" care apar la stirile de la ora 17.00 . Imi cer scuze dar nea gheorghe care si-a omorat sotia in bataie n-a facut-o in numele crestinismului . Nici vasile care la bautura i-a dat in cap prietenului ... In primul rand ca multi din cei nascuti in tari crestine nu sunt crestini decat de foma iar faradelegile lor nu pot fi puse pe seama crestinismului .
In schimb cei care-si pun o centura exploziva pe ei si se spulbera prin cafenele , mall-uri o fac in numele lui alah .Ultima lor strigare este "alah ahbar" ( cam asa ceva , scuze daca am gresit ortografia) si se considera sfinti ,eroi si-i asteapta ce 72 de virgine pe lumea ailalta . De unde oare atatea virgine nu se intreba nici unul .
Separati jihadul de islamism ???
Hai sa fim seriosi , pe cine credeti ca duceti ?
Ca si cum l-as separa pe Papa de la Roma de catolicism .
Si o sa-mi spuneti ca gresesc si judec o religie dupa cativa ?
Imi cer scuze dar va intreb dupa astfel de atrocitati , cand mor oameni nevinovati , copii , femei - CIVILI , de cate ori si unde in lumea musulmana s-a iesit in strada macar , asa in semn de solidaritate cu victimele sau , mai mult si mai frumos ,ceradu-le celor care practica "datul un aer" sa se opreasca si amintindu-le ca islamul este o religie a pacii nu a explozibililor in metrouri si locuri publice cat mai aglomerate ?
Am vazut numai "manifestatii pasnice" cand sau publicat caricaturile lui mohamed . Atat de pasnice incat unii cred ca s-au inchinat si inca se inchina fiindca au scapat cu viata .
Si nu uit cum s-a declarat razboi tuturor danezilor si altora .
In numele pacii si al tolerantei ???? Orice danez era condamnat , orice crestin e vinovat ... Frumos .
Si am convingerea ca daca controalele pe aeroporturi n-ar fi atat de minutioase si serioase mai ajungeau multi de-ai nostri ( crestini sau evrei) chiftele prajite ... in numele lui alah si a religiei pacii .

Usor , usor islamul se intinde datorita tolerantei noastre si nu va fi bine . Au fost si acuzatii de intoleranta si argumente de genul "pai daca tarile arabe sunt intolerante sa nu fim si noi ".
Aiurea .
Mai corect ar fi fost sa devenim noi toleranti cand vor devenii si ei . Altfel , scuze ... suntem considerati prosti .
In particular va intreb de ce nu luati acasa cei toleranti , o familie de muslimi , hraniti-i , ajutati-i si eventula treceti si la religia lor . Categoric vor incerca sa va converteasca .
Stiti cati dintre ei , emigrati in Europa ( mare parte ca refugiati) traiesc din ajutorul social substantial si nu vor sa munceasca ? Si acest ajutor social ne costa pe noi crestinii . Majoritatea celor care platesc taxe , noi suntem .
Cineva spunea de muslimi care au studii , masterate si sunt ok . Asa au fost si cei care au deturnat avioanele la 11 sept . Toti fosti lor amici , vecini , colegi de birou ii descriau cu laude la superlativ.
Sigur au strigat "alah ahbar" inainte de impact .
Comparati cu prostituatele si hotii sau criminalii nostri din Europa? Mare tupeu . A facut vreunul ceva in numele religiei ? Ii considerati produsul religiei sau al sociatatii noastre cu problemle ei ? Credeti ca daca eram o tara musulmana , dupa 40 ani de comunism si 20 ani de jaf nu era la fel ?
Ati fost vreodata intr-o tara araba altfel decat in turism de 3-5 stele ? Stiti cate prostituate exista si acolo , cati homosexuali si cata hotie ? Nu beau arabii ? Unii dintre ei , da nu beau . Sa-i fi vazut train in siberia si cred ca-si puneau bodca sub cap .
Considerati ca cei care nu fac cinste tarii si cei de la stirile pro.tv(ora 17.00) reprezinta poporul roman ? Vai , vai ...
Aveti ideea macar vag cate MILIOANE de romani au plecat in Europa si te miri pe unde ? Cat la suta dintre ei sunt cei mentionati mai sus ?
Fiindca daca toti erau asa terorizam Europa mai rau decat muslimi cu centuri .
Hai sa fim seriosi si realisti . Cred ca majoritatea romanilor din afara tarii isi vad de treaba lor . Numai ca nu se bat cu pumnul in piept si nici chiar pentru reporteri -nu reprezinta o stire . Mass media vinde si trebuie sa scoata profit .

In fine , cred ca am punctat ideea mea .
On topic am spus , fetelor nu va condamn indiferent din ce motive v-ati schimbat religia fiindca v-ati condamnat singure . Timpul va dovedi , din pacate , ca am dreptate .
Cele care doriti sa fecati asta cascati bine ochii si macar faceti-o din convingere dupa ce sunteti sigure ca ati inteles in ce va bagati .

Mult noroc tuturor .

PS . Imi cer scuze pentru generalizare si recunosc ca exista si oameni exceptionali de religie islamica , recunosc ca arabii si persii au dat multe omenirii si imi pare rau ca sub generalizarea aceasta cineva poate fi lezat .
Va asigur ca omul in percep in particular si-l apreciez sau nu , dupa multe criterii intre care si religia . Insa nu aceasta primeaza .

Inca ceva care m-a amuzat .Cineva a spus cum in Egipt femeile insarcinate sunt duse la medic de catre soti lor si a interpretat asta drept grija . Si daca-i 50-50... mai e si grija ca nu cumva sa vada/faca ginecologul mai mult ...
Iar pentru cei care ma vor acuza ca-s sovina , xenofoba sau mai stiu eu cum , ok sunt .
PACE !

xaramihaela
Postat pe 8 Septembrie 2008 00:55
Off topic:pentru France si AnneMarie
Fetelor, nu suntem nici primele nici ultimele care vad diferite aspecte ale Frantei de exemplu...si eu locuiesc la Paris si stiu toate astea dar...oare e nevoie sa ne descriem fiecare statutul ca sa ne justificam in vreun fel toleranta/intoleranta pentru convingerile altora?Sincer stiu si eu toate astea dar inca nu le pun atat de mult la suflet si nici nu vreau sa pun accentul pe ele, mai ales intr-un topic care vorbeste despre intoleranta(printre alte probleme).Si nu spun asta pentru ca acum locuiesc in 16eme(cu tot evitatul tot m-am dat si eu in stamba:-)),ieri ma plimbam la Choisy-le-Roy cu un soi de saorma araba in mana si deja ma intrebam daca exista populatie alba pe acolo.Acum 2 ani am cunoscut Franta in plina criza a banlieului, la Aubervilliers, ca stagiara in umanitar si stiu foarte bine despre ce vorbeste France. In aceeasi perioada traiam din plin viata de etudiant in cadrul unei scoli private internationale deci este foarte normal pentru AnneMarie sa nu fi trait pe propria piele(sau a copiilor ei) problemele descrise de France.Fiecare vorbese din perspectiva unei "vieti" diferite, ca de altfel toate fetele de pe aici,cred, deci cred ca si asta se poate pune in peisaj.Daca trece cineva pe la Paris ar fi frumos sa ne vedem la o cafea pentru a continua dezbaterea,e reconfortant sa ai cu cine sa dezbati, indiferent de subiect, atata timp cat persoana din fata este deschisa la aceleasi "unde".

Iar cu topicul deschis aici... nu ma intind pentru ca as scrie vreo 2 zile dar sincer, hai sa facem un exercitiu:isi poate imagina cineva lumea fara discriminare si alte bube de genul asta?Hai sa scoatem din uz toate bancurile cu blonde,tigani,olteni,preoti,Itic si Strul(daca asa i-o chema)etc etc... deci, nu imi place sa recunosc dar e adevarat:fiecare avem un strop de discriminare, depinde doar catre cine sau ce e indreptat, ideea este ca nu trebuie sa se dezvolte.

Parerea mea!
kypris
Postat pe 8 Septembrie 2008 03:42
Xaramihaela, nu pot sa-ti spun decat "bravo"!
beyonce_indragostita
Postat pe 8 Septembrie 2008 10:30
De la: medeea22_1, la data 2008-09-07 10:43:50ok fetelor multe discutii,multa cearta nu e bine.eu ma aflu intro tara musulmana de aproape un an si sincer sunt satula de ei si de ele.am ales sa vin aici din curiozitate pt lumea araba si pt ami lamuri si eu despre ce e vb.suntem pe timpul ramadamului si din nefericire toti fiindca nu are importanta ca esti strain magazinele tot vor fi inchise,iar alcool iti vei lua doar cu pasaportul.cu toate astea ei,dragii de ei arabii,vor sta la colt si te vor implora sa le cumperi si lor cu pasaportul tau o sticla de tarie ceva,ca sunt prea morti de la hasisul care le tine loc de mancare si ametiti si ei de la atata cantat la moschee.ramadam da,poate pe un spatiu restrans,unde se afla si respectul meu,cam mic cei drept pt ca scade pe zi ce trece.dimineata discoteci baruri inchise cateva tarfe araboaice ies prinse de gatul unor europeni ametiti de alcool,has si de ele;se indreapta catre hotel.romance si alte natii batute si inselate de arabi sunt scenarii pe care le vad si aud zilnic.mi se intampla si de ce sa nu recunosc nu sunt fericita in tara lor.ii multumesc lui Dumnezeu ca mi la pus in cale pe un roman deal meu cu care sunt impreuna de ceva timp si mai bine de atat nu cred ca se putea.ma bucur totusi de putin soare si distractie pe plajele private care,din nou multumesc ca exista si de putin peisaj exotic lucruri care mau motivat cat de cat dar nu indeajuns ca sa zic ca ma voi mai intoarce vreodata sa le vad.respect pt cei care isi pastreaza religia si ritualurile cum se cuvine,iar acelora care se convertesc musulmani sa se gandeasca de 2 ori inainte pt ca mai devreme sau mai tarziu o sa apara surprize si cei care iam cunoscut si au facuto nu mi sau parut sincer prea normali psihic,eu am facut o depresie numai ca am stat printre ei :sml-.sad0116: in orice caz numi plac pt ca acum ii cunosc mai bine si pt asta ii ignor dar cu siguranta cand ma voi intoarce in tara voi fi alta asta pt ca nici ei nu au stiut sa se poarte frumos cu strainii.si ce le recomand daca pe teritoriul lor impun anumite reguli de decenta sa zicem atunci inafara sa incerce sa fie civilizati si imbracati normal fiindca sar putea intampla situatii in care copii sa strige dupa ele ninja,sau sa se sperie.in rest toate cele bune si sa ne vdm cu bine acasa.

Well eu as avea o intrebare: ce zici, de Craciun sa se deschida toate magazinele la noi pentru ca arabii de exemplu nu au sarbatoarea respectiva?

Esti acolo faci ce fac ei :) stii vorba, when in Rome, do as Romans do!

Ideea asta era nu daca religia musulmana e corecta sau nu -daca intram in dezbaterea asta va mai dura inca 2000 de ani (la urma urmei au fost razboaie, cuceriri etc in the name of a God!!!) asa ca preferam sa nu intram in dezbatere.
Ideea era sa judecam (eu sunt contra ideeii, sa nu uitam va rog ) asa judecam oamenii care isi schimba religia pentru ca noi credem ca nu e ok. si alegerea lor e clar determinata de bani sau pozitie sociala.

Generalizam, judecam si ne dam destepti, asta era ideea hai sa traim ca ma doare capul de atata desteptaciune!!!
andreea_new
Postat pe 8 Septembrie 2008 13:08
De la: kypris, la data 2008-09-08 03:42:59Off topic:pentru France si AnneMarie
Fetelor, nu suntem nici primele nici ultimele care vad diferite aspecte ale Frantei de exemplu...si eu locuiesc la Paris si stiu toate astea dar...oare e nevoie sa ne descriem fiecare statutul ca sa ne justificam in vreun fel toleranta/intoleranta pentru convingerile altora?Sincer stiu si eu toate astea dar inca nu le pun atat de mult la suflet si nici nu vreau sa pun accentul pe ele, mai ales intr-un topic care vorbeste despre intoleranta(printre alte probleme).Si nu spun asta pentru ca acum locuiesc in 16eme(cu tot evitatul tot m-am dat si eu in stamba:-)),ieri ma plimbam la Choisy-le-Roy cu un soi de saorma araba in mana si deja ma intrebam daca exista populatie alba pe acolo.Acum 2 ani am cunoscut Franta in plina criza a banlieului, la Aubervilliers, ca stagiara in umanitar si stiu foarte bine despre ce vorbeste France. In aceeasi perioada traiam din plin viata de etudiant in cadrul unei scoli private internationale deci este foarte normal pentru AnneMarie sa nu fi trait pe propria piele(sau a copiilor ei) problemele descrise de France.Fiecare vorbese din perspectiva unei "vieti" diferite, ca de altfel toate fetele de pe aici,cred, deci cred ca si asta se poate pune in peisaj.Daca trece cineva pe la Paris ar fi frumos sa ne vedem la o cafea pentru a continua dezbaterea,e reconfortant sa ai cu cine sa dezbati, indiferent de subiect, atata timp cat persoana din fata este deschisa la aceleasi "unde".

Iar cu topicul deschis aici... nu ma intind pentru ca as scrie vreo 2 zile dar sincer, hai sa facem un exercitiu:isi poate imagina cineva lumea fara discriminare si alte bube de genul asta?Hai sa scoatem din uz toate bancurile cu blonde,tigani,olteni,preoti,Itic si Strul(daca asa i-o chema)etc etc... deci, nu imi place sa recunosc dar e adevarat:fiecare avem un strop de discriminare, depinde doar catre cine sau ce e indreptat, ideea este ca nu trebuie sa se dezvolte.

Parerea mea!

De acord. Si eu tot de dragul dezbaterii intru pe aici si e buna si Kathara la ceva ca tine ea spiritul aprins, ea impotriva tuturor

Oricum ce ar fi lumea fara dezbateri, buna idee.

eu am un singur of: ne certam, ne disputam ne etc...nu suport sa judecam pe omul de langa noi ca e mai una, alta si asa mai departe!!! Hai sa fim si noi mai toleranti, acceptanti (daca nu exista cuvantul asta asta e, am gresit!) si sa ne vedem de vietile noastre.

Si sa lasam complexe de superioritate deoparte :) parerea mea! Care este, m-am cam plictisit de aberatiile insirate pe aici.....
andreea_new
Postat pe 8 Septembrie 2008 13:12
andreea_new , de ce sa nu intram in dezbatere ?
Poate asa se desteapta " blondele ".
Spui , citez "when in Rome, do as Romans do!"
Reciproca de ce nu e valabila pentru muslimi care au ajuns in roma ,in speta ( tot pt. "blonde")-Europa , America ). Nu vezi ca au venit desculti si muritori de foame iar acum cer drepturi si schimbarea legislatiei ?
Cu atat mai mult cu cat vorba este a romanilor nu a arabilor si ei vin peste noi nu mergem noi peste ei .
Mai concret ca sa intelegeti cu totii . In casa voastra primoti de mila un amarat si dupa un timp ajunge sa ceara drepturi ,sa schimbe regulile voastre si totul , pas cu pas pt. fiindca le are el pe ale lui .Un fel de , voi dati cu aspiratorul si el intra ci cizmele pline de noroi , voi vreti sa veti o bere si el decide ca nu aveti voie , voi vreti sa urmariti un program tv dar el nu va lasa .
Asta urmeaza . Putin cate putin se impun datorita tolerantei noastre .
Cascati ochii pana nu e prea tarziu .

Voi cele care ati trecut la islam sau care-l promovati si tolerati sunteti conectate la realitrate , stii ce se intampla in lume ? Stii cu ce tupeu isi fac loc si cer din ce in ce mai mult mereu in detrimentul valorilor noastre ?
Medeea22_1 a vorbit concret , clar si la subiect .
Da , asa este intr-o tara araba ...
Vi se pare frumos , ideal ? Va regasiti ?
Acolo veti ajunge si asa veti trai . Vai de voi .

Peste 15-20 ani cand fiicele voastre vor dorii sa mearga la scoala sau sa se casatoreasca cu un crestin , vor fi fortate sa n-o faca sau mai rau jucate in picioare de famile, va veti aduce aminte de voi care ati facut traseul invers si veti fi ascultate ? Va asteptati la toleranta de care ati dat voi dovada ?
Visati dragele mele .
V-ati condamnat pe voi insiva si v-ati condamnat copiii.
Voi ati ales , copiii vostri daca vor alege in sens invers vor fi condamnati poate chiar la moarte .
Felicitari !!!

xaramihaela
Postat pe 8 Septembrie 2008 14:06
Hai am inteles ca la inceputul topicului erau cateva posturi de imbrobodite care s-au simtit lezate, tipau pe aici ca lumea e invidioasa si ca viata lor in sac si sub papuc defapt e rezultatul unei iubiri nebune, a unei convingeri religioase cica personale si amenintau cu kalasnikoave. Am pus-o pe seama educatiei precare, a saraciei, a unei capacitati intelectuale limitate(nu mai zic prostie ca am fost criticata pt un limbaj dur)etc. Dar s-a ajuns la ceva incredibil si culmea din partea unor crestine care sustin toleranta. Ati desfiintat-o pe wolfy saraca pentru ca scrie despre niste principii morale sanatoase si normale. Chiar nu va e rusine sa ii dati cuiva sfaturi ca materialismul e ok, ca e in regula sa te vinzi? Daca sufletele, vietile si pasaricile voastre sunt de vanzare nu inseamna ca ati gasit reteta fericrii. Din contra...mi-e mila de fraierii care crezand ca ii iubiti vor face sau au facut deja o investie proasta cu voi si de fiicele voastre educate sa se ofere pe cel mai bun pret. Justificarile gen rate la banca, haine scumpe etc mi se par patetice. Rar am auzit motivatii mai tampite ca ale "doamnei" sau "domnisoarei" care zicea mai sus ca ea, idealista fiind, si-a ales o meserie prost platita si in idealismul ei s-ar vinde pe o casa cu piscina care sa nu fie in rate si pe niste carpe scumpe de designer. Auzi nu cunoastem greutatile vietii...ba le cunoastem multe dintre noi si stam cu barbatul iubit, muncim, platim rate, mergem la o piscina publica cand avem chef sa ne racorim si ne distram dupa posibilitati etc. Nu ne imbracam numai in armani si vuitton si cu toate astea suntem fericite, multumite, intregi sufleteste dar macar nu ne priveste nimeni ca pe niste obiecte, nu ne culcam cu unul pentru o geanta , iar daca vrem sa ne despartim de sot/prieten o putem face fara sa ramanem pe drumuri. Daca vreo intretinuta intentioneaza sa-mi zica ca sunt invidioasa sa nu se mai oboseasca. Puteam sa am ce aveti voi de 2 ori pana acum, mi s-a parut ca sunt cam tanara sa ma marit si nu am facut-o chiar daca ar fi insemnat o viata lipsita de griji materiale pt mine. Nici macar vreun sac in cap n-ar fi trebuit sa port iar baietii erau tineri, draguti dar nu ce cautam eu pt restul vietii.
Pe Kathara la fel ati pus-o la zid pentru ca nu prea intelegeti ce vrea sa zica si ati ajuns sa-i corectati fiecare virgula in lipsa de argumente care sa va sustina cauza voastra de 3 lei. Sunteti ca maimutele alea...daca nu stiti cum se foloseste spargeti, stricati. Poate n-a nimerit-o ea prea bine cu identitatea nationala, dar voi sunteti foarte inversunate impotriva ateismului ei. In schimb sustineti sus si tare ca ar trebui sa toleram alegerile religioase ale semenilor nostri indiferent care ar fi acestea. Si eu sunt atee si consider religia un mijloc de manipulare in masa. Mi-ar placea si mie sa pot sa cred ca dupa moarte exista o lume mai buna, ca daca fac semnul crucii cand trec pe langa biserici voi fi protejata, ca daca mananc legume si ma abtin de la sex si injuraturi in anumite intervale de timp pot sa fac orice imoralitate pt ca va fi iertata de o autoritate superioara inventata. Dar parca inteligenta nu ma lasa, parca ceva in mine imi spune ca m-as pacali singura si ca asa ceva e pentru oamenii slabi. Iar argumentul ca daca milioane de oameni cred trebuie sa fie adevarat, nu ma convinge deloc. Daca vin mii de oameni la concertele lui guta si adi minune, nu inseamna ca fac muzica buna. Nu zic ca sunt eu desteapta care a descoperit secretele lumii si nici nu ii judec pe cei care cred. Fiecare cu convingerile lui. Dar hotarati-va daca sunteti cu adevarat tolerante sau sunteti doar asa cand aveti si voi nevoie sa fiti tolerate. Oricum biata fata are o rabdare de fier sa incerce sa va explice politicos si argumentat fiecareia de ce crede ca aberati chiar daca voi ati facut-o in toate felurile. bravo Kathara!

Xaramihaela...i love u. Felicitari pentru toate posturile tale. Ai foarte mare dreptate. Ar fii minunat ca genul asta de discurs dur si realist ca al tau sa deschida macar o pereche, doua de ochi. Din pacate nu prea cred sa se intample asa. Oricum bravo.
irinaandreia
Postat pe 8 Septembrie 2008 15:27
da andreea_new,vb putin in necunostinta de cauza si dai cu bata in balta.compara daca vrei ramadanu cu postu pastelui ca se intind cam pe aceeasi durata si imagineazati ca toti arabii din tarile crestine sa posteasca si ei pt Cristos,si atunci mai repeta te rog replica ta cu romanii.si pt ca sunt aici nu voi face cu siguranta ca ei dar incerc sa respect si sa ma tin totusi departe prin ignoranta fara sa le impartasesc despre iisus.imi permit sa judec pt ca nu mam compromis atat de mult in viata incat sa nu am tupeu,si indiferent unde am sa ma aflu voi da exemplu si altora de corectitudine si respect,asta in cazul ca am ce respecta si prin asta poate voi reusi sa schimb ceva in capul altora daca din pacate nu va fi prea tarziu.

Postat pe 8 Septembrie 2008 22:32
De la: xaramihaela, la data 2008-09-08 14:06:13andreea_new , de ce sa nu intram in dezbatere ?
Poate asa se desteapta " blondele ".
Spui , citez "when in Rome, do as Romans do!"
Reciproca de ce nu e valabila pentru muslimi care au ajuns in roma ,in speta ( tot pt. "blonde")-Europa , America ). Nu vezi ca au venit desculti si muritori de foame iar acum cer drepturi si schimbarea legislatiei ?
Cu atat mai mult cu cat vorba este a romanilor nu a arabilor si ei vin peste noi nu mergem noi peste ei .
Mai concret ca sa intelegeti cu totii . In casa voastra primoti de mila un amarat si dupa un timp ajunge sa ceara drepturi ,sa schimbe regulile voastre si totul , pas cu pas pt. fiindca le are el pe ale lui .Un fel de , voi dati cu aspiratorul si el intra ci cizmele pline de noroi , voi vreti sa veti o bere si el decide ca nu aveti voie , voi vreti sa urmariti un program tv dar el nu va lasa .
Asta urmeaza . Putin cate putin se impun datorita tolerantei noastre .
Cascati ochii pana nu e prea tarziu .

Voi cele care ati trecut la islam sau care-l promovati si tolerati sunteti conectate la realitrate , stii ce se intampla in lume ? Stii cu ce tupeu isi fac loc si cer din ce in ce mai mult mereu in detrimentul valorilor noastre ?
Medeea22_1 a vorbit concret , clar si la subiect .
Da , asa este intr-o tara araba ...
Vi se pare frumos , ideal ? Va regasiti ?
Acolo veti ajunge si asa veti trai . Vai de voi .

Peste 15-20 ani cand fiicele voastre vor dorii sa mearga la scoala sau sa se casatoreasca cu un crestin , vor fi fortate sa n-o faca sau mai rau jucate in picioare de famile, va veti aduce aminte de voi care ati facut traseul invers si veti fi ascultate ? Va asteptati la toleranta de care ati dat voi dovada ?
Visati dragele mele .
V-ati condamnat pe voi insiva si v-ati condamnat copiii.
Voi ati ales , copiii vostri daca vor alege in sens invers vor fi condamnati poate chiar la moarte .
Felicitari !!!

In primul rand I LOVE DEBATES!!! Deci nu e problema...

Mah acum depinde ce vrei.
Eu am fost in Dubai -in vacanta- si m-am simtit bestial.
Cand am zis "when in Rome do as Romans do" -ma refeream in general, in nici un caz sa te convertesti la religia statului sau sa le imbratisezi cultura.
Dar uite, de ce nu ne agitam ca minoritatea maghiara vrea (si ohoo are) drepturi, minoritatea romanilor din Spania vrea (si are) drepturi etc. Ne agitam pentru musulmani pentru ca nu sunt ca noi.

Asta tot incerc eu sa sustin aici, si nu prea imi iese: nu sunt ca noi, nu suntem de acord cu stilul lor de viata, nici ei nu sutn de acord cu stilul nostru de viata dar nu o sa ne ceara noua sa ne schimbam (cel putin nu au facut-o pana acum), ce ne tot agitam noi aici sa se schimbe?
Lasa-i sa aiba cultura lor si obiceiurile lor.

Si sincer, e vorba de cauza si efect: musulmanii sunt judecati si analizati si e normal sa ceara drepturi si libertati. Daca i-am lasa in pace, nu ar mai cere nimic...
Asa a fost de cand lumea: negrii au cerut drepturi si acum au mai multe avantaje decat albii, femeile au cerut drepturi si acum sunt protejate (nu la noi, recunosc :)) mai ceva decat barbatii etc...nu mai zic ca in state e greu sa concediezi o femeie latina de exemplu, indiferent de cat de incompetenta e!!!
Deci dragele mele, cu cat va agitati si va puneti impotriva oricui e diferit de voi, cu atat mai mult ei se vor impotrivi la fel.
E logic, normal.

Si totusi...de ce sa consideram pe restul lumii sub noi?? Si noi avem defecte si ne furam si omoram intre noi.

In final suntem oameni. Nimeni nu e perfect, nimeni nu poate judeca o alta persoana (stiti voi povestea cu piatra si Maria Magdalena).

De aia zic eu hai sa nu fim ipocrite, facem pe crestinele si corectele aiurea.

Parerea mea! (din nou)
andreea_new
Postat pe 9 Septembrie 2008 09:27
De la: irinaandreia, la data 2008-09-08 15:27:54Hai am inteles ca la inceputul topicului erau cateva posturi de imbrobodite care s-au simtit lezate, tipau pe aici ca lumea e invidioasa si ca viata lor in sac si sub papuc defapt e rezultatul unei iubiri nebune, a unei convingeri religioase cica personale si amenintau cu kalasnikoave. Am pus-o pe seama educatiei precare, a saraciei, a unei capacitati intelectuale limitate(nu mai zic prostie ca am fost criticata pt un limbaj dur)etc. Dar s-a ajuns la ceva incredibil si culmea din partea unor crestine care sustin toleranta. Ati desfiintat-o pe wolfy saraca pentru ca scrie despre niste principii morale sanatoase si normale. Chiar nu va e rusine sa ii dati cuiva sfaturi ca materialismul e ok, ca e in regula sa te vinzi? Daca sufletele, vietile si pasaricile voastre sunt de vanzare nu inseamna ca ati gasit reteta fericrii. Din contra...mi-e mila de fraierii care crezand ca ii iubiti vor face sau au facut deja o investie proasta cu voi si de fiicele voastre educate sa se ofere pe cel mai bun pret. Justificarile gen rate la banca, haine scumpe etc mi se par patetice. Rar am auzit motivatii mai tampite ca ale "doamnei" sau "domnisoarei" care zicea mai sus ca ea, idealista fiind, si-a ales o meserie prost platita si in idealismul ei s-ar vinde pe o casa cu piscina care sa nu fie in rate si pe niste carpe scumpe de designer. Auzi nu cunoastem greutatile vietii...ba le cunoastem multe dintre noi si stam cu barbatul iubit, muncim, platim rate, mergem la o piscina publica cand avem chef sa ne racorim si ne distram dupa posibilitati etc. Nu ne imbracam numai in armani si vuitton si cu toate astea suntem fericite, multumite, intregi sufleteste dar macar nu ne priveste nimeni ca pe niste obiecte, nu ne culcam cu unul pentru o geanta , iar daca vrem sa ne despartim de sot/prieten o putem face fara sa ramanem pe drumuri. Daca vreo intretinuta intentioneaza sa-mi zica ca sunt invidioasa sa nu se mai oboseasca. Puteam sa am ce aveti voi de 2 ori pana acum, mi s-a parut ca sunt cam tanara sa ma marit si nu am facut-o chiar daca ar fi insemnat o viata lipsita de griji materiale pt mine. Nici macar vreun sac in cap n-ar fi trebuit sa port iar baietii erau tineri, draguti dar nu ce cautam eu pt restul vietii.
Pe Kathara la fel ati pus-o la zid pentru ca nu prea intelegeti ce vrea sa zica si ati ajuns sa-i corectati fiecare virgula in lipsa de argumente care sa va sustina cauza voastra de 3 lei. Sunteti ca maimutele alea...daca nu stiti cum se foloseste spargeti, stricati. Poate n-a nimerit-o ea prea bine cu identitatea nationala, dar voi sunteti foarte inversunate impotriva ateismului ei. In schimb sustineti sus si tare ca ar trebui sa toleram alegerile religioase ale semenilor nostri indiferent care ar fi acestea. Si eu sunt atee si consider religia un mijloc de manipulare in masa. Mi-ar placea si mie sa pot sa cred ca dupa moarte exista o lume mai buna, ca daca fac semnul crucii cand trec pe langa biserici voi fi protejata, ca daca mananc legume si ma abtin de la sex si injuraturi in anumite intervale de timp pot sa fac orice imoralitate pt ca va fi iertata de o autoritate superioara inventata. Dar parca inteligenta nu ma lasa, parca ceva in mine imi spune ca m-as pacali singura si ca asa ceva e pentru oamenii slabi. Iar argumentul ca daca milioane de oameni cred trebuie sa fie adevarat, nu ma convinge deloc. Daca vin mii de oameni la concertele lui guta si adi minune, nu inseamna ca fac muzica buna. Nu zic ca sunt eu desteapta care a descoperit secretele lumii si nici nu ii judec pe cei care cred. Fiecare cu convingerile lui. Dar hotarati-va daca sunteti cu adevarat tolerante sau sunteti doar asa cand aveti si voi nevoie sa fiti tolerate. Oricum biata fata are o rabdare de fier sa incerce sa va explice politicos si argumentat fiecareia de ce crede ca aberati chiar daca voi ati facut-o in toate felurile. bravo Kathara!

Xaramihaela...i love u. Felicitari pentru toate posturile tale. Ai foarte mare dreptate. Ar fii minunat ca genul asta de discurs dur si realist ca al tau sa deschida macar o pereche, doua de ochi. Din pacate nu prea cred sa se intample asa. Oricum bravo.

Irino, esti smart tu de felul tau dar m-ai innebunit cu perfectiunea conceptelor tale.
Toata lumea e varza si nah sa zicem ca eu sustin toleranta pentru ca vreau sa fiu tolerata. De unde si pana unde? Mi-ai gasit vreun personal file pe undeva sau ce s-a intamplat?

Stii care e faza? Ideile tale au valoare si cum le pui tu intr-adevar, reprezinta princiipile unui om cu capul pe umeri si respect de sine. Dar ai asa un obicei sa jignesti tot ce nu e in tiparul asta in care te incadrezi tu ca ma ia cu lehamite.

Eu am zis ca o apreciez pe Kathara pentru ca are ideile ei si se tine de ele. Si ca nah, e contra aici si tocmai bine sa creasca spiritul.

Nu esti invidioasa, nici nu trebuie sa fii. Stai prost numai la bun simt.
Si tu ai impresia ca viata ta si felul tau de a fi iti da dreptul sa judeci. Nu am inteles si nu o sa inteleg niciodata.
Asta e si viata mea -cu toate suisurile si coborasurile -si tot nu simt nevoia sa ies in primul rand si sa judec o persoana care e diferita mie numai pentru motivul asta. Hai domne daca ea e cu un tip pentru bani, care e problema mea? Si de ce sa o judec? Bravo ei, asta e viata ei, alegerea ei, si daca ma dispretuieste ca pe mine nu scrie D&G mare de aia nu mai pot eu...

Hai mah fetelor tot nu pricep: de ce aveti dreptul sa judecati? de ce viata voastra e mai buna si mai corecta? de ce sunteti mai buni decat restul lumii?

Albert Einstein era un curvar, ii placeau femeile si bautura mai mult decat formulele lui si analizele lui; Sigmund Freud era dependent de cocaina; sa continuu? Da Vinci era (se pare) homosexual...etc
Daca am avea toti mentalitatea voastra am respinge pe toti oamenii importanti in istorie pentru ca sunt...diferiti!!!
Ei bine eu ma bucur ca exista. Ma bucur ca sunt femei care se marita pentru bani, ma bucur ca sunt femei care muncesc 12 ore pe zi si sunt fericite, ma bucur ca sunt femei care se cred cele mai inteligente de prin zona -ex. Kathara, ma bucur ca sunt femei care se cred indreptatite sa judece - a se vedea domnisoara care e intr-o tara musulmana; ma bucur ca sunt femei cu principii care considera ca toate celelalte femei -care au alte valori in viata, ca de ex. banii!!! -sunt proaste, prostituate si asa mai departe.
Asa mah existati toti. Dar sa nu indraznesti irino/andreio sa imi spui mie ca viata ta e perfecta si ceea ce sustii tu e idealul in viata. E idealul PENTRU TINE. Oamenii nu sunt facuti din acelasi aluat -DIN FERICIRE- si sincer eu nu as dori o prietena ca tine. E frustrant felul in care gandesti...pentru mine. Nu m-as simti libera sa fac ce vreau. La fel si Kathara. M-ati judeca la primul pas gresit -as deveni o proasta/prostituata cu prima greseala pe care o fac.

Nah draga nu poate nimeni atinge perfectiunea regasita de catre voi.

Bafta multa!
andreea_new
Postat pe 9 Septembrie 2008 09:47
Xaramihaela -asta asa in trecere: care e problema cu blondele :)
Sunt o mandra sustinatoare si purtatoare a culorii ...asa ca hai sa gasim alt apelativ ;)
andreea_new
Postat pe 9 Septembrie 2008 09:49
mai ales ei..ca daca nu se trec la crestinism inseamna ca nu le iubesc cu adevarat..ca pot lua pe alta de nevasta in locu lor..aha..ca barbatii cer de nevasta nu femeile..pe barbati ..da da..
mireyla
Postat pe 9 Septembrie 2008 11:34
De la: andreea_new, la data 2008-09-09 09:49:41Xaramihaela -asta asa in trecere: care e problema cu blondele :)
Sunt o mandra sustinatoare si purtatoare a culorii ...asa ca hai sa gasim alt apelativ ;)

Si eu , natural .
Ideea era alta si sigur ai prins-o . Si n-am folosit cuvantul cu rautate ci ca un fel de atentionare .

On topic
Nu ma afecteaza direct alegerea acestor fete , nu le judec daca au ales sa fie cu un barbat pt .o situatie materiala buna , pt. ca se purta frumos cu ele , pt ...indiferent pentru ce sau pur si simplu s-au indragostit.
Ma deranjeaza ipocrizia si in special ca tot ce au lasat un urma e prost , devalorizat , miroase urat ...si culmea ele se duc si traiesc dupa reguli arhaice si deseori degradante pt. o femeie .
Critica crestinismul desi vad ca nici una dintre ele nu stie macar esenta crestinismului si-l confunda fie cu niste obiceiuri , fie cu preotii , fie cu faradelegile compatriotilor lor .

Ma deranjeaza ca lumea in care traim a devenit mai putin sigura si confortabila datorita celor care in numele lui allah omoara miseleste civili nevinovati si desi muslimii nu condamna aceste acte , nu manifesta impotriva lor ( dinpotriva , deseori ies in strada de bucurie ) , nu cer incetarea rapirilor , decapitarilor -AU TUPEUL SA SUSTINA CA ISLAMUL E O RELIGIE A PACII ???
Ma deranjeaza multe in legatura cu muslimi si foarte rar , numai in cazuri particulare , auzi de oameni buni .

Exista generalizari in orice si sunt valabile . Pentru ca mentalitatea , comportamentul ,cultura si anumite caracteristici specifice majoritatii acelui grup dau valabilitate generalizarii.
Asa cum ne place deseori sa zicem "noi romanii suntem ...inteligenti " de exemplu ,asa trebuie sa ne asumam si caracteristicile negative . Cu cat o facem mai repede si constient , cu atat mai mult avem sansa sa remediem ceea ce gresim , niste defecte perpetuate .

Cam asa e si cu islamul si musulmanii .Comportamentul majoritatii , mentalitatea , valorile sau lipsa lor au creat generalizari valabile . Stiti cu totii ca nu gresesc afirmand ca in tarile musulmane inca sunt femei omorate cu pietre , femei chinuite de proprii soti , copii firtati sa se supuna deciziilor tatalui samd . Stim cu totii ca majoritatea muslimimor care au emigrat au venit cu traista-n bat , rupti de foame si au adus cu ei mentalitati si obiceiuri improprii noua . Nu asimileaza valorile noaste , ok . Sunt incapabili , sunt deja altfel formati si directionati in gandire . Problema este insa ca vor sa si le impuna pe ale lor si o fac cu mult tupeu , cu forta , cu amenintari .
NU MAI FITI ORBI !
Ce scriu nu e din lipsa de toleranta ci din dragoste .
Imi iubesc tara , valorile , cultura am o credinta care ma defineste ca om , imi iubesc compatriotii cu bune si rele , cu curve si doamne , cu betivi si oameni corecti , imi iubesc fratii in credinta si-i iubesc si pe musulmani si mi-e mila de ei. Cum spunea cineva , ghinionul lor a fost ca s-au nascut acolo si ca societatile in care au trait au fost aproape ermetic inchise altor religii si culturi . Asa ca n-au avut cum sa aleaga . La varsta alegerilor ei deja erau indoctrinati si formati .
Imi pare rau de fetele romance sau europence care au parasit o religie - crestinismul , pe care n-o cunosteau in esenta ei si au imbratisat una pe care nici atat n-o cunosc si nici n-o integ ( din cate am vazut).
Si daca n-ar fi atat de inversunate nu as fi postat .
Dragele mele , fara suparare ... habar nu aveti in ce v-ati bagat si ce ati pierdut . Judecati islamul din prisma familiilor voaste unde ,tot ce-i posibil , traiti foarte bine , prin prisma familiilor voastre musulmane care traiesc in tari occidentale , libere , democratice ...si nu realizati ca gresiti .
Si asta ma intristeaza .
Am spus , stiu cazuri terifice . Femei care ajunse in tara sotului au fost tratate groaznic . Doctorita care pazea caprele langa o colonie a muncitorilor romani din Libia . La sarbatori crestine cand punea muzica romaneasca si incepeau petrecerea se ducea la gardul lor si urla , jelea ..Toti plangeau cu ea si nimeni n-o putea ajuta . Venea "marele doctor" , sotul ei , cu 2-3 frati si-o bateau acolo in fata romanilor . Nu putea unul s-o ajute ca riscau puscaria ...
Unchiul meu a cunoscut-o . O rugau ,de mila ei, sa plece de cate ori isi aducea caprele langa colonie numai pt. a o proteja de violentele sotului . Fiindca de cate ori venea , era batuta crunt de 2-3 barbati din familie .
Si nu e singurul caz real pe care-l stiu .
Unul mai cumplit ca altul .
Intrebati-va sotii si daca sunt onesti , va vor spune singuri alte cazuri .
Credeti ca dragostea e nemuritoare ? Fi-ti serioase . Si daca intr-o zi nu va vor mai iubi si plecati in tarile lor ????
Nimic nu e garantat in iubire , nici chiar iubirea .
Realizati ce ati dat si ce riscati sa primiti ...si din punct de vedere spiritual - religios , dar si din punct de vedere social .
.....
O zi minunata si pace !
xaramihaela
Postat pe 9 Septembrie 2008 13:00
Bravo Mihaela!

Din pacate nu vor intelege nimic!
Kathara
Postat pe 9 Septembrie 2008 13:07
Mi-am pescuit cateva greseli- fie am ratat tastatura fie am gresit pur si simplu ( da' cred ca stiu sa scriu corect destul de multumitor) , am si un dezacord sau doua ...In fine ...
Liber la corectat de fiecare data . Fara gluma .
Poate gresesc fiindca nu stiu .Dar vreau sa invat ...
Cum spuneam ,celui care nu i se arata greseala , nu stie ce-a gresit asadar nu repara .
xaramihaela
Postat pe 9 Septembrie 2008 13:13
De la: xaramihaela, la data 2008-09-09 13:00:23
De la: andreea_new, la data 2008-09-09 09:49:41Xaramihaela -asta asa in trecere: care e problema cu blondele :)

Si eu , natural .
Ideea era alta si sigur ai prins-o . Si n-am folosit cuvantul cu rautate ci ca un fel de atentionare .

On topic
Nu ma afecteaza direct alegerea acestor fete , nu le judec daca au ales sa fie cu un barbat pt .o situatie materiala buna , pt. ca se purta frumos cu ele , pt ...indiferent pentru ce sau pur si simplu s-au indragostit.
Ma deranjeaza ipocrizia si in special ca tot ce au lasat un urma e prost , devalorizat , miroase urat ...si culmea ele se duc si traiesc dupa reguli arhaice si deseori degradante pt. o femeie .
Critica crestinismul desi vad ca nici una dintre ele nu stie macar esenta crestinismului si-l confunda fie cu niste obiceiuri , fie cu preotii , fie cu faradelegile compatriotilor lor .

Ma deranjeaza ca lumea in care traim a devenit mai putin sigura si confortabila datorita celor care in numele lui allah omoara miseleste civili nevinovati si desi muslimii nu condamna aceste acte , nu manifesta impotriva lor ( dinpotriva , deseori ies in strada de bucurie ) , nu cer incetarea rapirilor , decapitarilor -AU TUPEUL SA SUSTINA CA ISLAMUL E O RELIGIE A PACII ???
Ma deranjeaza multe in legatura cu muslimi si foarte rar , numai in cazuri particulare , auzi de oameni buni .

Exista generalizari in orice si sunt valabile . Pentru ca mentalitatea , comportamentul ,cultura si anumite caracteristici specifice majoritatii acelui grup dau valabilitate generalizarii.
Asa cum ne place deseori sa zicem "noi romanii suntem ...inteligenti " de exemplu ,asa trebuie sa ne asumam si caracteristicile negative . Cu cat o facem mai repede si constient , cu atat mai mult avem sansa sa remediem ceea ce gresim , niste defecte perpetuate .

Cam asa e si cu islamul si musulmanii .Comportamentul majoritatii , mentalitatea , valorile sau lipsa lor au creat generalizari valabile . Stiti cu totii ca nu gresesc afirmand ca in tarile musulmane inca sunt femei omorate cu pietre , femei chinuite de proprii soti , copii firtati sa se supuna deciziilor tatalui samd . Stim cu totii ca majoritatea muslimimor care au emigrat au venit cu traista-n bat , rupti de foame si au adus cu ei mentalitati si obiceiuri improprii noua . Nu asimileaza valorile noaste , ok . Sunt incapabili , sunt deja altfel formati si directionati in gandire . Problema este insa ca vor sa si le impuna pe ale lor si o fac cu mult tupeu , cu forta , cu amenintari .
NU MAI FITI ORBI !
Ce scriu nu e din lipsa de toleranta ci din dragoste .
Imi iubesc tara , valorile , cultura am o credinta care ma defineste ca om , imi iubesc compatriotii cu bune si rele , cu curve si doamne , cu betivi si oameni corecti , imi iubesc fratii in credinta si-i iubesc si pe musulmani si mi-e mila de ei. Cum spunea cineva , ghinionul lor a fost ca s-au nascut acolo si ca societatile in care au trait au fost aproape ermetic inchise altor religii si culturi . Asa ca n-au avut cum sa aleaga . La varsta alegerilor ei deja erau indoctrinati si formati .
Imi pare rau de fetele romance sau europence care au parasit o religie - crestinismul , pe care n-o cunosteau in esenta ei si au imbratisat una pe care nici atat n-o cunosc si nici n-o integ ( din cate am vazut).
Si daca n-ar fi atat de inversunate nu as fi postat .
Dragele mele , fara suparare ... habar nu aveti in ce v-ati bagat si ce ati pierdut . Judecati islamul din prisma familiilor voaste unde ,tot ce-i posibil , traiti foarte bine , prin prisma familiilor voastre musulmane care traiesc in tari occidentale , libere , democratice ...si nu realizati ca gresiti .
Si asta ma intristeaza .
Am spus , stiu cazuri terifice . Femei care ajunse in tara sotului au fost tratate groaznic . Doctorita care pazea caprele langa o colonie a muncitorilor romani din Libia . La sarbatori crestine cand punea muzica romaneasca si incepeau petrecerea se ducea la gardul lor si urla , jelea ..Toti plangeau cu ea si nimeni n-o putea ajuta . Venea "marele doctor" , sotul ei , cu 2-3 frati si-o bateau acolo in fata romanilor . Nu putea unul s-o ajute ca riscau puscaria ...
Unchiul meu a cunoscut-o . O rugau ,de mila ei, sa plece de cate ori isi aducea caprele langa colonie numai pt. a o proteja de violentele sotului . Fiindca de cate ori venea , era batuta crunt de 2-3 barbati din familie .
Si nu e singurul caz real pe care-l stiu .
Unul mai cumplit ca altul .
Intrebati-va sotii si daca sunt onesti , va vor spune singuri alte cazuri .
Credeti ca dragostea e nemuritoare ? Fi-ti serioase . Si daca intr-o zi nu va vor mai iubi si plecati in tarile lor ????
Nimic nu e garantat in iubire , nici chiar iubirea .
Realizati ce ati dat si ce riscati sa primiti ...si din punct de vedere spiritual - religios , dar si din punct de vedere social .
.....
O zi minunata si pace !

Inteleg dar oricum problema e dezbatuta la nivel mondial si e cu dus si intors.
Pe de o parte musulmanii nu sunt de acord cu actele teroriste -oficial cel putin si sunt destul de oropsiti pe unde se duc (la urma nu sunt toti teroristi si adevarul e ca aceia care sunt buni sufera in final), pe de alta parte lumea a ajuns intr-un moment in are tot ce are culoare mai inchisa e terorist si merita inchis si asa mai departe...

Cu ipocrizia nici eu nu sunt de acord, numai ca subiectul asta nu a fost deschis de o romanca musulmanca, sa critice crestinismul si toate cele si exact pe dos

In fine imi place comentariul tau.
andreea_new
Postat pe 9 Septembrie 2008 15:02
De la: Kathara, la data 2008-09-09 13:07:39Bravo Mihaela!

Katharo,

Ia aminte cum se expune o idee :) daca asta ai vrut si tu sa spui pe parcus nu s-a inteles! :) din contra de la tine am inteles ca tu gandesti bine si restul lumii e tampita.

Asa ca chestie. Toti invatam cate ceva, nu?
andreea_new
Postat pe 9 Septembrie 2008 15:03
Comentariile mele nu mai au argumente si toate cele pentru ca sincer, m-am plictisit de subiect..in caz ca o sa se simta cineva ca vorbesc in dorul lelii!
andreea_new
Postat pe 9 Septembrie 2008 15:04
De la: andreea_new, la data 2008-09-09 15:03:39

Katharo,

Ia aminte cum se expune o idee :) daca asta ai vrut si tu sa spui pe parcus nu s-a inteles! :) din contra de la tine am inteles ca tu gandesti bine si restul lumii e tampita.

Nu e vina mea ca nu poti urmari o idee. Nu am rabdare sa trec, intre A si M prin toate punctele corespunzatoare, asa ca ard etapele. Cum am zis - daca nu poti sa imi repeti procesele mantale, asta e~
Kathara
Postat pe 9 Septembrie 2008 15:17
Xaramihaela ..ISLAMUL CHIAR ESTE O RELIGIE A PACII!!!!!!!dar tu atee fiind nu cunosti profunzimea nici unei religii...deci nu are rost sa incerc sa iti explic ..fiinca oricum nu ai intelege!
mahaui
Postat pe 9 Septembrie 2008 18:26
De la: mahaui, la data 2008-09-09 18:26:23Xaramihaela ..ISLAMUL CHIAR ESTE O RELIGIE A PACII!!!!!!!dar tu atee fiind nu cunosti profunzimea nici unei religii...deci nu are rost sa incerc sa iti explic ..fiinca oricum nu ai intelege!

Am argumentat de ce nu o consider o religie a pacii .
Si cred ca s-a argumentat si din continutul multor sutre , pe alt topic , cum Mohamed a incitat la razboiul sfant-jihadul , omorarea celor care refuza sa treaca la islam . Daca nu stii , asta s-a practicat inca de la moartea lui .
Daca islamul este o religie a pacii de ce se omoara fara incetare siiti cu suniti de sute de ani ? De ce se omoara copii , femei fie crestini , fie fiindca sunt tot musulmani dar de alta confesiune ?
De ce musulmanii nu cer incetarea crimelor , atentatelor ?

Nu sunt atee , nu stiu de ce crezi asta .
Sunt crestina de la 21 ani. Nu am chiar o viata de crestina cum scrie la carte dar te asigur ca inteleg Biblia , i-am patruns adevarul si frumusetea .

Pace!
xaramihaela
Postat pe 9 Septembrie 2008 19:47

Of, era tocmai ma ingrijorasem ca una de pe aici avea ceva cu blondele ...cand colo, care mai de care mai blonda...Mai, sa fie...

P.S. inca mai sunteti aici...bunica-mea, comoara de intelepciune, Dumnezeu s-o odihneasca (unul dintre toti dumnezeii despre care tot se abereaza pe aici si nu numai)mi-a spus cand eram mica o zicala si abia acum i-am priceput semnificatia (sa fie din cauza blondului gri reflex?! who cares...): "Un prost arunca o piatra in lac si o suta de destepti sar sa o scoata"....mmmmda...

Postat pe 9 Septembrie 2008 21:57
De la: Kathara, la data 2008-09-07 12:27:56
De la: Kathara, la data 2008-09-07 10:54:58
De la: jaded_girl, la data 2008-09-07 04:40:13
am si eu o intrebare, cand te indragostesti o faci dupa ce afli religia tipului, nivelul de IQ si mai stiu eu ce? il iubesti mai putin pentru ca e de alta religie sau pur si simplu il iubesti pe el ca om?

Stai asa, tu de ce te indragostesti? De fizic? Religia, nivelul de inteligenta sunt o parte a personalitatii unei persoane.

Haha, - "a caracterului unei persoane".

catango ai dat cu batu in balta iar
fata s-a exprimat corect
caracterul face parte din personalitate
pune mina pe psihologia de clasa a IX-a

DomnulX
Postat pe 10 Septembrie 2008 07:30
De la: xaramihaela, la data 2008-09-08 00:55:28 Am citit multe pareri pro si contra convertirii la islam.
Din fericire cele contra au fost mult mai bine argumentate . Si asta pentru ca realitatea ne ofera argumentele .
Nu a pomenit nimeni de femeile care casatorite cu muslimi au parasit familia , tara si au ajuns in tarile sotilor lor . Stiti in cate cazuri aceste femei au fost abuzate , maltratate , calcate in picioare (la propriu) si de sot si de familiile lor si de intreaga societate ?
FOARTE MULTE !!!!
Stiu povesti terifice . Au fost si filme dupa cazuri reale ( si nu putine) . N-ati invatat nimic , n-ati priceput nimic?
Nu va condamn pe cele care v-ati schimbat religia . Spre durerea mea v-ati condamnat singure .

Vad ca si aici se promoveaza de catre musulmani ideea "islamul o religie a pacii" . Dragi mei muslimi , cineva va intreba cum a fost promovat islamul in africa , de exemplu . Eu va intreb mai mult . Cati dintre inaintasii vostri , cu coranul in mana ,au pus cutitul la gatul unui crestin si i-au cerut sa treaca la religia voastra ? Asa s-a promovat islamul sute de ani , cu cutitul in mana , cu forta , cu moartea .
N-o mai faceti acum in Europa fiindca stiti ca nu sunteti majoritari (inca) si nu ati avea succes . Dar va fi destul ca un imam sa va induca ideea si sa va inmultiti suficient ( nu degeaba sunteti numiti "bomba demografica") si veti lua din nou cutitul .
Va bateti cu pumnul in piept ca in religia voastra exista egalitate . Cineva a postat din coran (cred) cum femeia este tratata acolo exact cu aceleasi drepturi ca si barbatul . Va mintiti singuri si incercati sa ne mintiti si pe noi ceilalti . N-am auzit de femeie cu 3 soti , nici de multe .Ce libertati si drepturi au barbatii in tarile arabe si ce drepturi are femeia . Au cam fost evidentiate toate aici .
Asadar despre ce egalitate vorbiti ?
S-au facut comparatii cu "crestinii" care apar la stirile de la ora 17.00 . Imi cer scuze dar nea gheorghe care si-a omorat sotia in bataie n-a facut-o in numele crestinismului . Nici vasile care la bautura i-a dat in cap prietenului ... In primul rand ca multi din cei nascuti in tari crestine nu sunt crestini decat de foma iar faradelegile lor nu pot fi puse pe seama crestinismului .
In schimb cei care-si pun o centura exploziva pe ei si se spulbera prin cafenele , mall-uri o fac in numele lui alah .Ultima lor strigare este "alah ahbar" ( cam asa ceva , scuze daca am gresit ortografia) si se considera sfinti ,eroi si-i asteapta ce 72 de virgine pe lumea ailalta . De unde oare atatea virgine nu se intreba nici unul .
Separati jihadul de islamism ???
Hai sa fim seriosi , pe cine credeti ca duceti ?
Ca si cum l-as separa pe Papa de la Roma de catolicism .
Si o sa-mi spuneti ca gresesc si judec o religie dupa cativa ?
Imi cer scuze dar va intreb dupa astfel de atrocitati , cand mor oameni nevinovati , copii , femei - CIVILI , de cate ori si unde in lumea musulmana s-a iesit in strada macar , asa in semn de solidaritate cu victimele sau , mai mult si mai frumos ,ceradu-le celor care practica "datul un aer" sa se opreasca si amintindu-le ca islamul este o religie a pacii nu a explozibililor in metrouri si locuri publice cat mai aglomerate ?
Am vazut numai "manifestatii pasnice" cand sau publicat caricaturile lui mohamed . Atat de pasnice incat unii cred ca s-au inchinat si inca se inchina fiindca au scapat cu viata .
Si nu uit cum s-a declarat razboi tuturor danezilor si altora .
In numele pacii si al tolerantei ???? Orice danez era condamnat , orice crestin e vinovat ... Frumos .
Si am convingerea ca daca controalele pe aeroporturi n-ar fi atat de minutioase si serioase mai ajungeau multi de-ai nostri ( crestini sau evrei) chiftele prajite ... in numele lui alah si a religiei pacii .

Usor , usor islamul se intinde datorita tolerantei noastre si nu va fi bine . Au fost si acuzatii de intoleranta si argumente de genul "pai daca tarile arabe sunt intolerante sa nu fim si noi ".
Aiurea .
Mai corect ar fi fost sa devenim noi toleranti cand vor devenii si ei . Altfel , scuze ... suntem considerati prosti .
In particular va intreb de ce nu luati acasa cei toleranti , o familie de muslimi , hraniti-i , ajutati-i si eventula treceti si la religia lor . Categoric vor incerca sa va converteasca .
Stiti cati dintre ei , emigrati in Europa ( mare parte ca refugiati) traiesc din ajutorul social substantial si nu vor sa munceasca ? Si acest ajutor social ne costa pe noi crestinii . Majoritatea celor care platesc taxe , noi suntem .
Cineva spunea de muslimi care au studii , masterate si sunt ok . Asa au fost si cei care au deturnat avioanele la 11 sept . Toti fosti lor amici , vecini , colegi de birou ii descriau cu laude la superlativ.
Sigur au strigat "alah ahbar" inainte de impact .
Comparati cu prostituatele si hotii sau criminalii nostri din Europa? Mare tupeu . A facut vreunul ceva in numele religiei ? Ii considerati produsul religiei sau al sociatatii noastre cu problemle ei ? Credeti ca daca eram o tara musulmana , dupa 40 ani de comunism si 20 ani de jaf nu era la fel ?
Ati fost vreodata intr-o tara araba altfel decat in turism de 3-5 stele ? Stiti cate prostituate exista si acolo , cati homosexuali si cata hotie ? Nu beau arabii ? Unii dintre ei , da nu beau . Sa-i fi vazut train in siberia si cred ca-si puneau bodca sub cap .
Considerati ca cei care nu fac cinste tarii si cei de la stirile pro.tv(ora 17.00) reprezinta poporul roman ? Vai , vai ...
Aveti ideea macar vag cate MILIOANE de romani au plecat in Europa si te miri pe unde ? Cat la suta dintre ei sunt cei mentionati mai sus ?
Fiindca daca toti erau asa terorizam Europa mai rau decat muslimi cu centuri .
Hai sa fim seriosi si realisti . Cred ca majoritatea romanilor din afara tarii isi vad de treaba lor . Numai ca nu se bat cu pumnul in piept si nici chiar pentru reporteri -nu reprezinta o stire . Mass media vinde si trebuie sa scoata profit .

In fine , cred ca am punctat ideea mea .
On topic am spus , fetelor nu va condamn indiferent din ce motive v-ati schimbat religia fiindca v-ati condamnat singure . Timpul va dovedi , din pacate , ca am dreptate .
Cele care doriti sa fecati asta cascati bine ochii si macar faceti-o din convingere dupa ce sunteti sigure ca ati inteles in ce va bagati .

Mult noroc tuturor .

PS . Imi cer scuze pentru generalizare si recunosc ca exista si oameni exceptionali de religie islamica , recunosc ca arabii si persii au dat multe omenirii si imi pare rau ca sub generalizarea aceasta cineva poate fi lezat .
Va asigur ca omul in percep in particular si-l apreciez sau nu , dupa multe criterii intre care si religia . Insa nu aceasta primeaza .

Inca ceva care m-a amuzat .Cineva a spus cum in Egipt femeile insarcinate sunt duse la medic de catre soti lor si a interpretat asta drept grija . Si daca-i 50-50... mai e si grija ca nu cumva sa vada/faca ginecologul mai mult ...
Iar pentru cei care ma vor acuza ca-s sovina , xenofoba sau mai stiu eu cum , ok sunt .
PACE !

ce te-a amuzat asa de tare ca am zis ca femeile insarcinate merg la ginecolog cu sotul?
daca vrei sa rastalmacim cuvintele si faptele atunci nimic din ce face un om nu e corect si are un gind ascuns
eu nu cred ca o femeie gravida isi pierde constiinta si ginecologul se urca pe ea cind merge la control
din ce zice tu reiese ca femeile gravide se duc la control ca sa se ... mi se pare lipsa de respect fata de femei in general
asta e numai in capul tau, sunt sigura ca nici un barbat care isi insoteste sotia la ginecolog nu se duce cu ea de frica sa nu o calareasca medicul
cred ca vorbesti ca sa te afli in treaba
ia faptele asa cum le-am prezentat si nu le rastalmaci
DomnulX
Postat pe 10 Septembrie 2008 07:38
De la: Kathara, la data 2008-09-09 15:17:30

Katharo,

Nu e vina mea ca nu poti urmari o idee. Nu am rabdare sa trec, intre A si M prin toate punctele corespunzatoare, asa ca ard etapele. Cum am zis - daca nu poti sa imi repeti procesele mantale, asta e~

Ehh draga mea, sa zic asa, in momentul in care "procesele tale mentale" nu sunt intelese de oamenii din jur exista o posibilitate (mica sau mare, recunosc) sa fie gresite! Bine, nu pentru tine, pentru restul lumii...
Ideea este ca esti atat de orbita de faptul ca tu esti desteapta (ceea ce si esti, am zis-o dinainte, imi place mintea ta) si ai un complex ft. mare de superioritate, incat nu esti in stare sa exprimi altceva decat un singur lucru: indiferent ce opinie ai (pro sau contra) este AVIZATA! Voi, restul sunteti tampiti intr-o masura mai mare sau mai mica!
Asa ca pe mine una nu m-a deranjat nici un moment ca tu sustii contrariul, din contra e mai interesant asa. Numai felul in care o faci, cu o aroganta nejustificata (in general oamenii intelepti nu sunt aroganti, din contra!) m-a determinat sa iti raspund pe alocuri ceva mai acid (bine, nu la nivelul tau, in general respect oamenii de prin jur, indiferent daca imi sunt superiori/inferiori/egali in cunostinte si inteligent).

Astea fiind spuse imi esti draga asa un pic. Cred ca m-am obisnuit cu tine!
andreea_new
Postat pe 10 Septembrie 2008 09:57
De la: andreea_new, la data 2008-09-10 09:57:48
De la: Kathara, la data 2008-09-09 15:17:30

Asta asa ca exemplu!
:)

P.s. am gresit un pic, ideea era nu ca nu as fi inteles ce vrei sa spui (cred ca ti-ai dat si tu seama de asta, sper cel putin), ci am avut o problema cu modul in care il spui.

Mai sus explicatia si detaliul legat de modul respectiv!
andreea_new
Postat pe 10 Septembrie 2008 10:00
andreea,citezi si critici pe alocuri parerile si ceea ce au scris altii.nu ti se pare ca judeci la capitolu asta,doar ca nu ai curaj mai mult fie pt ca nu esti destul de puternica fie ca ai slabiciuni care nu te lasa.pt curiozitatea ta am scris de prima data pt cei care au ochi sa vada si minte sa inteleaga.am asimilat mai multe despre ceea ce se intampla intro tara araba in realitate,iar tot pt curiozitatea ta de sarbatori voi fi acasa pt ca imi voi termina contractul,lucru care mi se pare firesc.cum ziceai ai inceput sa vb in doru lelii pt ca subiectul tea depasit sau tea plictisit ma rog.eu iti propun sa deschizi un centru de ajutor pt copiii si femeile abuzate in tarile arabe si atunci poate ai sa dai dovada si tu de toleranta.cum deja mi se pare ca ma cam deplasez de la subiectul cu care sa pornit am sami cam iau la revedere,si pe viitor cine stie,o alta destinatie in care am sa ma aflu am sa va mai pot spune si alte povesti.iar fetelor musulmane bafta ca barbatii vostri sa fie exceptii de la regula.

Postat pe 10 Septembrie 2008 11:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cadou aniversare, pls :sml-sign0199: 10 De la: mitura 14 Octombrie 2010 22:00
Minciuna cel mai mare pacat 15 De la: aleera 8 Iunie 2009 02:12
un caz mai delicat... 255 De la: ironia 11 Martie 2011 10:54
il iubesc mult, oare ce sa fac? 88 De la: adora_s 15 Septembrie 2010 17:44
menage a trois 64 De la: kudika002139 15 Mai 2009 23:26