Mai multe
|
Deci tu spui ca ateismul este bun, pentru ca inseamna progres. Iar islamismul este depasit, pentru ca este vechi de 1400 de ani. Adica ceea ce crezi tu este corect, si credinta altora este falsa pentru ca nu e a ta. Si presupun ca tu ai si niste argumente solide care sa demonstreze ca nu exista Dumnezeu, ca traim o mare minciuna si ca religia lor ii tine pe musulmani izolati in trecut, ei nu pot sa inteleaga frumusetea de a fi ateu. Sau asa ceva. Asta am inteles eu din spiritualitatea ta "avan la lettre" comparata cu intoarcerea in trecut a musulmanilor. Daca nu e asa, imi cer scuze, eu nu detin nici un adevar suprem, mi se intampla sa ma insel. Sa iti spun acum si parerea mea. Sincer eu cred ca ateii sunt mai jos decat credinciosii. Ei nu au decat un singur argument : "Demonstreaza-mi ca Dumnezeu exista". Dar ei nu pot demonstra ca nu exista. Si de fapt, este vorba de obicei de persoane care vor doar sa fie interesante, ca daca spun ele ca nu cred in nici o fiinta superioara, ceilalti or sa creada ca ele au evoluat, nu mai raman ancorate in credinte vechi si superstitii ca restul populatiei credule. Dar sa desfiintezi asa repede ceea ce omenirea a construit in sute de ani nu mi se pare in regula. Ar insemna ca pana acum oamenii au fost prosti, si noi suntem prima generatie capabila sa gandeasca. Dar Albert Einstein a fost cel mai inteligent om al secolului trecut. Si dupa ce a studiat lumea si a intors-o pe toate partile, el a ajuns la concluzia ca exista o forta unica ce ne leaga pe toti, si ca acea forta este Dumnezeu. Dar eu cred ca tu aici faci marea confuzie intre credinta si practicarea ei. Tot ceea ce tine de ritualul credintei sunt doar niste norme vechi, care au avut rostul lor de-a lungul timpului, unele raman valabile, altele nu, dar traditia le mentine. Deci nu poti compara ateismul tau cu stilul de viata musulman care impune un cod vestimentar si o anumita atitudine a barbatului fata de femeie. Si nici macar de aceasta atitudine nu stiu daca poti sa vorbesti, pentru ca nu o cunosti personal. Prietenul tau arab nu este musulman, deci nu poti sti cum se poarta barbatul musulman cu prietena/sotia sa. Si daca tu ai o viata buna, o cariera, un barbat care te iubeste, cu ce te deranjeaza alegerile pe care le-au facut altele in viata? E dreptul lor, daca au gresit, ele vor suferi consecintele. Si in viata niciodata nu trebuie sa spui niciodata, nu se stie cand ti se va oferi si tie o astfel de alegere, si ce decizie vei lua. |
||
|
AnnaMarie23 Postat pe 3 Septembrie 2008 23:37 |
||
|---|---|---|
De la: Kathara, la data 2008-09-03 10:14:31De la: andreea_new, la data 2008-09-03 10:06:45 Dupa cum ziceam, nu mi-ar cere-o. Dar daca ar insemna ceva pentru el as face-o, pentru ca nu practic nici macar religia noastra (anul asta nu am ajuns la biserica deloc...), asa ca nu voi practica nici o alta religie, dar pentru el as practica-o, atata timp cat mi se pare interesanta si ca imi aduce un aport de cunostinte sau un alt avantaj... |
||
|
andreea_new Postat pe 4 Septembrie 2008 11:25 |
||
|
Kathara, Sa iti raspund pe scurt: 1. Religia musulmana si neonazismul nu au nimic in comun. Nu vorbim despre politici extremiste, vorbim despre religie. Si daca pentru tine sunt echivalente, well nu prea avem ce discuta, nu crezi? Ai exagerat si analogia nu are sens. 2. Multumesc pentru definitie. Asta gasisem si eu ;) ma refeream la un concept modern, al realitatii de astazi. 3. Aici, daca tu consideri ca o femeie care se converteste pentru ca iubeste, sau pentru ca ii aduce o stare sociala este echivalenta cu o prostituata...din nou, no comment. E opinia ta si sincer iti spun: declari ca esti deschisa la minte, dar nu ai absolut nici o deschidere, tot ce faci este sa judeci. Ai un complex de superioritate care deja devine nejustificat. 4. Acum, daca sunt eretica sau nu, nici nu prea imi pasa. Este ceea ce cred, niciodata nu am documentat o alta religie ca nu m-a interesat foarte mult latura spirituala, nu am crezut orbeste in ortodoxism doar ca m-am nascut aici...si asta cred eu, Dumnezeul asta al nostru e acelasi cu Allah. Cum il adora fiecare e alegerea lor. Cam asta ar fi. D_Diana thumbs up!!! Ft. rational ai comentat.Anna Marie23 btw fetelor sper ca suntem de acord ca e vorba de o dezbatere aici si nu e nici o ranchiuna intre noi :) Kathara, e ok ca pana la urma tu aduci alte argumente si in final asta e sufletul dezbaterii. Fara, nu ar fi interesant. Bine daca am reusi sa nu ne mai jignim, chiar ca ar fi ok
|
||
|
|
||
|
andreea_new Postat pe 4 Septembrie 2008 11:34 |
||
|
Kathara hai sa iti explic putin cum este vazut ateismul din punct de vedere psihologic... Ateismul..este vb de negarea completa a lui D-zeu; lumea nu a fost creata de o persoana transcendenta, ea nu provine nici dintr-o unitate imanenta, dintr-un principiu a carei desfasurare ar fi.Ea nu tinde catre un scop anume , catre o tinta ,stabilit dinainte drept capatul si implinirea sa.Materia nu are nevoie sa fie explicata prin nici o cauza creatoare sau prin ceva asemanator.Materia este eterna , ea nu are nici inceput nici sfarsit.Toate fenomenele din univers , si in particular prezenta omului si istoria sa, se explica plecand de la legile dezvoltarii materiei de miscare.Omul aparut din materie ia progresiv cunostinta de ea si nu exista in univers nici un mister definitiv inaccesibil.Acesta este , in particular punctul de vedere al marxistilor.Ateismul strict implica deci materialismul!!!!!!!! cites-te cu atentie si vezi in care dintre cele doua categorii te incadrezi...daca vrei am sa iti mai postez si alte materiale ..referitoare la Teismul traditional...Panteism...Religia Spiritului... fiinca eu cred ca tu nu iti gasesti linistea sufleteasca .. cauti inca ..dar nu stii unde anume trebuie cautat ...si de aceea spui ca esti atee...ma rog este doar parerea mea..tu poti sa nu fii de acord cu ea! Agnosticismul aceasta expresie este adesea intrebuintata pt a-i desemna nu numai pe cei care considera ca nu ne putem face nici o idee despre Dumnezeu(Sully-Prudhomme il definea pe Dumnezeu ca fiind ceea ce-mi lipseste pt a intelege ceea ce nu inteleg) dar si pe cei care adauga ca nu se poate sti daca Dumnezeu exista sau nu.Spre deosebire de atei, agnosticii gasesc universul misterios.Ca universul a fost creat , ca nu are nici inceput nici sfarsit, sant lucruri la fel de incomprehensibile.Problema originalilor si a scopurilor ultime ne depasesc.poziotivistul Littre' spunea ca absolutul este ''un ocean pt care nu avem nici barca nici vela'. |
||
|
mahaui Postat pe 4 Septembrie 2008 14:18 |
||
|
[quote name=\\\'purple_heart\\\' date=\\\'2008-09-01 21:20:26\\\'] Eu sunt de religie ortodoxa si nu incerc sa tin partea nimanui.Dar cred ca fiecare are dreptul sa aiba ce religie doreste.Daca tu ai o anumita religie nu inseamna ca toti trebuie sa aiba aceeasi religie ca tine,indiferent de religia statului respectiv.Atat timp cat cei de alta religie nu ne impun noua ce religie sa avem eu nu am nimic cu ei.Iar pana acum nimeni nu a impus romanilor ce religie sa aiba.Fiecare are dreptul sa isi aleaga religia![/quote][quote name=\\\'G_Diana\\\' date=\\\'2008-09-01 21:45:16\\\']Ai spus ca ai citit Coranul....Nu ai nici un format electronic al coranului? Eu il tot caut si nu il gasesc...As vrea sa il citesc si eu...Daca il ai si vrei mi-l dai si mie te rog? [/quote] G_Diana nu am zis niciodata ca am citit Coranul. |
||
|
purple_heart Postat pe 4 Septembrie 2008 21:18 |
||
De la: G_Diana, la data 2008-09-03 16:19:10De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-03 16:12:21Deci, daca am inteles eu bine, voi, fetelor, nu aveti nimic impotriva religiei musulmane. Sau a femeilor musulmane. Sau a valului in general. Pe voi ce va deranjeaza este ca unele romance se marita cu arabi bogati. Si pe urma au bani. Si nu muncesc, stau acasa si se relaxeaza la piscina. Si se uita de sus la voi. S-ar putea sa te surprinda dar nu este visul fiecarei femei sa se casatoreasca pentru bani. Unele dintre noi visam sa ne casatorim din dragoste chiar si cu un barbat sarac. Si da, nu pot sa zic ca nu imi doresc sa am bani, dar vreau sa fie banii mei, castigati cu munca mea. Pana la urma pentru asta fac o facultate, ca sa nu devin dependenta de un barbat. Parerea mea este ca ar trebui sa ai mai mult respect pentru tine decat sa te vinzi celui mai gras portofel. Si femeile alea nu trebuie invidiate ci mai degraba compatimite pentru ca degeaba au ele barbat cu bani, piscina si haine de firma pentru ca pe dinauntru sunt goale. A si daca tu consideri o parvenita de genul Monicai Columbeanu superioara femeilor care muncesc si se descurca singure in viata ce sa mai zic... |
||
|
rosebud Postat pe 4 Septembrie 2008 22:39 |
||
| Si ai intradevar dreptate in legatura cu religia. O femeie care tine cu adevarat la religia ei nu o sa renunte niciodata la ea si mai ales nu pentru un barbat. Daca crezi cu adevarat in ceva o faci in ciuda tuturor obstacolelor si pentru totdeauna. | ||
|
rosebud Postat pe 4 Septembrie 2008 22:53 |
||
De la: iulicris88, la data 2008-09-04 22:39:03De la: G_Diana, la data 2008-09-03 16:19:10De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-03 16:12:21Deci, daca am inteles eu bine, voi, fetelor, nu aveti nimic impotriva religiei musulmane. Sau a femeilor musulmane. Sau a valului in general. Pe voi ce va deranjeaza este ca unele romance se marita cu arabi bogati. Si pe urma au bani. Si nu muncesc, stau acasa si se relaxeaza la piscina. Si se uita de sus la voi. Eu nu stiu daca ai citit ceea ce a scris si daca ai inteles tot ceea ce a scris fata aceasta in acest mesaj...Nu are nimeni nici o treaba cu fetele care se marita pentru bani sau care isi schimba religia pentru bani...nu are nimic nimeni nici cu Columbeanca sau mai stiu eu cine...citeste inca odata mesajul asta si poate ai sa intelegi si tu ce a vrut sa scrie...! |
||
|
G_Diana Postat pe 4 Septembrie 2008 23:27 |
||
| Eu am intele foarte bine ce a vrut sa scrie. Nu stiu daca tu ai inteles. Ar trebui sa mai citesti odata cu mai multa atentie poate, poate intelegi ceva. Dar sincera sa fiu ma indoiesc. | ||
|
rosebud Postat pe 5 Septembrie 2008 10:52 |
||
|
Iulicris, ma tem ca am o veste proasta pentru tine. In Romania banii nu se fac prin munca. Nu stiu ce facultate vrei sa urmezi. Dar sunt putine cele in urma carora sa iti si gasesti un loc de munca bine platit. Si eu la varsta ta gandeam exact la fel. Ma uitam in vitrine si imi spuneam: "Cand o sa am banii mei, o sa imi permit sa imi cumpar haina asta superba." Ma uitam la TV la toate emisiunile care aratau tari exotice, si nici prin cap nu imi trecea ca nu o sa ajung si eu acolo intr-o zi. Si a trecut timpul. Si am terminat facultatea. Si mi-am gasit si un loc de munca. Ce crezi, acum imi permit sa imi cumpar tot ce imi doresc? Incet-incet, incepi sa iti dai seama ca oricat ai munci, banii tot nu iti ajung. Chiar daca ai un salariu de 1000 de euro pe luna, care in Romania e deja extraordinar pentru in tanar, gandeste-te, te mariti cu un baiat sarac si pe care il iubesti. Vreti sa va luati o casa, deci faceti un credit in banca, pe 30 de ani probabil. Pe urma trebuie sa il mobilati, alt credit. Vreti poate si o masina. Si vine salariul, si banii s-au dus. Iti spui ca termini creditele si pe urma o sa ai bani sa pleci in vacanta. Doar ca si asta e scumpa, si alti bani economisiti cu greu. Si iti dai seama ca muncesti 8 ore pe zi (asta daca nu te tine peste program, cum fac mai toti patronii), si toate astea doar ca sa iti platesti datoriile. E adevarat, cu multa munca si sacrificii, in timp poti ajunge sa castigi bine. Doar ca asta inseamna sa muncesti f mult, si sa neglijezi celelalte aspecte ale vietii,familia, sotul pe care il iubesti, dar esti prea obosita sa mai ai chef sa fii romantica, ai si vreo 2 copii, si cand ajungi seara acasa faci mancare, speli rufe, culci copiii, cazi rupta si te odihnesti ca sa o iei a 2-a zi de la capat. Viata ta este munca ta, pentru ca acolo petreci cel mai mult timp. Si incepi sa te gandesti ca poate exista si altfel de viata. Poate ca fetele alea care se marita din interes nu sunt chiar asa fraiere. Pentru ca ele se distreaza, sunt tinere si au deja ceea ce tu nu vei avea niciodata, cu toata munca ta. Casatoria din dragoste cu un baiat sarac e foarte frumoasa, cu conditia sa nu fii ambitioasa si sa nu iti doresti mai mult de la viata. Pentru ca daca visezi ca intr-o zi sa fii bogata, cu timpul frustrarile vor ajunge sa fie mai mari decat iubirea. Deci daca visul tau este sa fii fericita chiar daca esti saraca, ar trebui sa incepi deja sa te obisnuiesti cu gandul. Sa iti spui "Asta e alegerea mea, mi-o asum, ma simt bine in pielea mea, sunt mandra de mine asa cum sunt." Si sa accepti consecintele deciziei tale. Si nu sa ti se para nedrept ca altele au mai multi bani ca tine si haine mai frumoase, desi nu le merita. Asta a fost alegerea lor. Si tu ai fi putut fi ca ele, dar nu asta te facea pe tine fericita. Iar cand ele se uita de sus la tine, sa le privesti cu indiferenta, sau cu mila, pentru ca poate ele au bani, dar nu au sentimentul de multumire pe care il ai tu. Dar cate dintre noi reusim asta? Sa recunoastem, nimeni nu viseaza sa iubeasca un baiat sarac. Daca il cunosti si te indragostesti, e altceva. Dar cand esti singura, nimeni nu isi spune "Visez ca prietenul meu sa fie somer." Toate am vrea pe cineva cu casa, cu masina, cu un salariu bun, care sa isi permita sa ne scoata la un restaurant, sa mergem un week-end la munte sau la mare, sa ne ia cu masina de la munca si sa ne mandrim sa il prezentam prietenilor. Toate vrem pe cineva care sa isi permita sa intretina o familie. Cenusareasa e cea mai populara poveste, nu? Un print care sa vina sa te scape de griji. Nu spun ca nu trebuie sa ai cariera ta si banii tai, dar nu strica sa contribuie si el cu ceva. Si Monica Columbeanu nu este superioara femeilor care muncesc. Nici inferioara nu le este. Fiecare are viata lui, pe care si-o traieste asa cum vrea, si nu mi se pare normal sa stam sa comparam care are o viata mai frumoasa decat celalalt. Toti avem si zile bune si rele, si pe fiecare altceva il face fericit. Unele se simt cel mai bine cand au o rochie noua, altele cand vad ca a venit primavara si parcul miroase a flori de tei, cele mai multe cand isi aud copilul razand. Nu putem sa comparam vietile noastre, pentru ca nu avem pe ce criterii. |
||
|
AnnaMarie23 Postat pe 5 Septembrie 2008 12:47 |
||
|
AnnaMarie ai vorbit (scris) pe sufletul meu. Asta este -banii vin greu si vin tarziu...de fapt muncim acum pentru ca la 40 de ani sa avem si casa si masina luate, si abia atunci sa ne permitem o vacanta undeva unde am visat dintotdeauna. Intotdeauna am spus ca as vrea sa fie rostul lucrurilor pe dos: sa ne nastem batrani si sa murim in loc se ne nastem. Sau in fine va imaginati voi (asemanator cu noul film al lui Brad Pitt un pic, mi-au furat ideea ).Asa ca da, eu una nu dispretuiesc femeile parvenite, as vrea sa imi permit ce isi permit ele dar nu pot sa fac compromisurile respective, asa ca traiesc la nivelul meu, unde pot. Si AnnaMarie a pus exact problema pe i: Romania nu e un loc in care sa fi idealist si sa speri la mai mare pe caile naturale (invatat, munca etc...). Asa gandeam si eu pe la 22 de ani, de atunci mi-am dat seama ca trebuie gandita altfel problema... |
||
|
andreea_new Postat pe 5 Septembrie 2008 15:12 |
||
De la: iulicris88, la data 2008-09-05 10:52:30Eu am intele foarte bine ce a vrut sa scrie. Nu stiu daca tu ai inteles. Ar trebui sa mai citesti odata cu mai multa atentie poate, poate intelegi ceva. Dar sincera sa fiu ma indoiesc. Fata draga, am terminat o facultate si un master, sunt singura la parintzi si parintzii mei au o situatie materiala buna sau mai bine spus foarte buna, dar nu reusesc nici la varsta asta sa ma intretin singura Ceea ce spui tu cu intretinere de una singura poate fi basm atat in tara cat si in strainatate...Dream on dream on...cand te vei trezi te vei ingrozi ce vei vedea din lumea asta! Iar referitor la faptul ca nu inteleg eu ce se scrie in unele mesaje, crede-ma ca fara lipsa de modestie iti spun ca am reusit sa inteleg timp de 6 ani ce scria in cartile de drept...ma gandesc ca un mesaj nu ini ridica foarte multe probleme...Problema e ca tu sustzii ceva care te depaseste si se vede ca nu ai trecut prin nimik greu inka, nu te-ai lovit inca de ziduri in viata! Si incearca sa nu te mai indoiesti de intelegerea mea....incearca sa intelegi tu ca viata nu e asa de usoara cum crezi si cand te vei lovi de niste greutatzi, mai ales cu spiritul asta de independentza al tau sa fii pregatita! Annemarie nu incerca decat sa spuna ca nu poti reusi singur in viata si ca fetele care se vor a se arata super independente nu ar trebui sa se ascunda dupa deget! Nu exista femeie la care sa nu ii placa banii atata timp cat ei inseamna bunastare! |
||
|
G_Diana Postat pe 5 Septembrie 2008 19:31 |
||
De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-05 12:47:28Iulicris, ma tem ca am o veste proasta pentru tine. In Romania banii nu se fac prin munca. Nu stiu ce facultate vrei sa urmezi. Dar sunt putine cele in urma carora sa iti si gasesti un loc de munca bine platit. Si eu la varsta ta gandeam exact la fel. Ma uitam in vitrine si imi spuneam: "Cand o sa am banii mei, o sa imi permit sa imi cumpar haina asta superba." Ma uitam la TV la toate emisiunile care aratau tari exotice, si nici prin cap nu imi trecea ca nu o sa ajung si eu acolo intr-o zi. Si a trecut timpul. Si am terminat facultatea. Si mi-am gasit si un loc de munca. Ce crezi, acum imi permit sa imi cumpar tot ce imi doresc? Incet-incet, incepi sa iti dai seama ca oricat ai munci, banii tot nu iti ajung. Chiar daca ai un salariu de 1000 de euro pe luna, care in Romania e deja extraordinar pentru in tanar, gandeste-te, te mariti cu un baiat sarac si pe care il iubesti. Vreti sa va luati o casa, deci faceti un credit in banca, pe 30 de ani probabil. Pe urma trebuie sa il mobilati, alt credit. Vreti poate si o masina. Si vine salariul, si banii s-au dus. Iti spui ca termini creditele si pe urma o sa ai bani sa pleci in vacanta. Doar ca si asta e scumpa, si alti bani economisiti cu greu. Si iti dai seama ca muncesti 8 ore pe zi (asta daca nu te tine peste program, cum fac mai toti patronii), si toate astea doar ca sa iti platesti datoriile. E adevarat, cu multa munca si sacrificii, in timp poti ajunge sa castigi bine. Doar ca asta inseamna sa muncesti f mult, si sa neglijezi celelalte aspecte ale vietii,familia, sotul pe care il iubesti, dar esti prea obosita sa mai ai chef sa fii romantica, ai si vreo 2 copii, si cand ajungi seara acasa faci mancare, speli rufe, culci copiii, cazi rupta si te odihnesti ca sa o iei a 2-a zi de la capat. Viata ta este munca ta, pentru ca acolo petreci cel mai mult timp. Draga mea, nu stiu cum ai atata rabdare sa le explici ceva ce se vede clar ca nu vor sa inteleaga si nu ai nici puterea sa inteleaga. Hai sa le lasam in visele lor si in ateismul lor si sa mai trecem cu vederea subiectul asta de pe forum, pentru ca sincer, ajung sa cred ca e o pierdere de energie sa ne tot spunem parerile, care nicicum nu ne sunt intelese! Inca odata, sincer, admir rabdarea ta!
|
||
|
G_Diana Postat pe 5 Septembrie 2008 19:36 |
||
De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-05 12:47:28Cenusareasa e cea mai populara poveste, nu? Un print care sa vina sa te scape de griji. Nu spun ca nu trebuie sa ai cariera ta si banii tai, dar nu strica sa contribuie si el cu ceva. Da, numai ca in Cenusareasa printul e tanar si frumos. Cam asta ar fi diferenta. In rest, ce sa spus? WOW! Ce mod de a vedea lucrurile! Fiecare cu viata pe care si-o alege! Eu stiu femei foarte tinere care au reusit sa aiba o situatie materiala mai buna decat majoritatea romanilor, si asta prin inteligenta si munca lor. Dealtfel nu cred ca e vreo problema sa stai la serviciu de dimineata pana seara daca iti place ce faci si daca esti interesata sa ai ceea ce se intelege indeobste prin cariera. E si ceea ce fac barbatii, in caz ca nu stiai... Desigur, tot barbatii de cariera... Ei, si cum va spuneam, femeile la care m-am referit mai sus sunt modelele mele. Daca alte fete au alte modele, problema lor. Parerea mea! |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 6 Septembrie 2008 19:18 |
||
|
Da, Wolfy, ai dreptate, dar tu neglijezi un aspect: fetele despre care vorbesti, si care foarte tinere au cariere extraordinare, au obtinut toate astea prin munca, dar au avut inca ceva foarte important: Norocul! Au avut sansa sa fie la locul potrivit, la momentul potrivit. Sa li se iveasca niste oportunitati. Si asta este extrem de important. Daca ii intrebi pe majoritatea oamenilor foarte bogati si cu cariere de invidiat, iti vor spune ca mare parte se datoreaza sansei. Pentru ca pentru a reusi de tanar, trebuie sa fie cineva care sa te ajute, care sa iti intinda o mana la momentul potrivit. Degeaba ai niste calitati extraordinare, daca nu ti se ofera ocazia sa le dezvolti. Si cate dintre noi crezi ca avem sansa asta? De obicei saracia te tine pe loc. Si pierzi multe in viata din cauza lipsei banilor. Iti dau un exemplu doar, doctoratul tau: cum ar fi sa il poti face la una din universitatile renumite ale lumii, sa ai acces la cele mai mari biblioteci, sa urmezi cursurile profesorilor despre care doar ai citit? Si nu este greu sa fii admis, eu cunosc o multime de tineri valorosi admisi chiar la Harvard sau Yale, si care nu s-au putut duce pentru ca costurile sunt imense. 40 000 de dolari pe an sunt o suma astronomica pentru Romania. Iar burse nu se acorda, pentru ca dosarele noastre nu contin "activitati extracuriculare", si pe ei nu ii intereseaza ca la noi asa ceva nu exista. Si pe urma mergi sa te angajezi, dar depinde si ce studii ai absolvit. In general salariile mari sunt pentru domeniile financiare. Eu am fost o idealista, am ales sa fac ce-mi place. Ce loc de munca platit peste media din Romania imi propui dupa absolvirea facultatii de litere? Optiunile ar fi profesoara, traducator, interpret, secretara. In toate aceste domenii, un salariu bun este considerat cel de 10 milioane. Poate mai mult, dar cam atat castiga toate colegele mele care lucreaza in toate aceste domenii. O alta varianta ar fi sa imi deschid propria afacere, sa muncesc pentru mine. Si iar ne lovim de problema banilor: pana incepi sa scoti profit, cheltui enorm. Ca sa imprumut din banca, trebuie sa pot garanta cu ceva. Si daca nu am cu ce, m-am intors de unde am plecat. Si dupa ce te lovesti de cateva astfel de obstacole, incepi sa iti dai seama exact ce valoare are banul, si nu il mai dispretuiesti, incepi sa iti doresti sa existe o solutie sa scapi de griji. Si iti dai seama ca viata pentru o femeie e grea, si ca poate nu vei fi niciodata una dintre femeile acelea care au avut succes de tinere. Nu toate putem fi extraordinar de inteligente si de pasionate de cariera. Unele dintre noi am vrea sa petrecem mai putin timp la munca si mai mult facand ceea ce ne place cu adevarat, sa stam cu persoana iubita, cu familia, sa avem timp de noi. Nu toate avem noroc in viata. Si unele dintre noi, cand ni se iveste ocazia sa ducem o altfel de viata, una in care banul sa nu mai fie niciodata un obstacol in calea fericirii si viata sa nu mai fie o eterna lupta si un lung sir de dezamagiri, profitam de ea. Este greu sa fii sarac. Mai ales cand esti ambitios si stii ca ai putea realiza ceva in viata, daca ti s-ar da ocazia. Si mai este o problema. Noua ne place meru sa credem ca barbatii cu bani sunt neaparat si urati. In primul rand, ca nu este asa, sunt si multi barbati bogati si care arata foarte bine. Si pe urma, fizicul nu este totul. De obicei un barbat de succes este inteligent, puternic, interesant, toate acele calitati care pot face o femeie sa se indragosteasca. Asa ca nu, printul nu trebuie sa fie intotdeauna tanar si frumos. E deajuns sa fie printul meu. Si orice femeie care a iubit vreodata un barbat, fie el bogat sau sarac, intelege diferenta. |
||
|
AnnaMarie23 Postat pe 7 Septembrie 2008 03:49 |
||
De la: Marinela1989, la data 2008-07-27 17:32:32Una zice c-a trecut la islam si umbla imbrobodita prin Brasov alta iarasi lauda cultura iubitului ei de nu stiu unde .Noi vom disparea ca natie ! Vin unul si altul la munca sau afaceri in tara noastra si in loc sa invete ei romaneste si sa treaca la ortodoxie le invata pe-ale noastre niste poezii da si ele zbiara "noi n-avem cultura , noi n-avem nimic " .Fetelor eu zic ca daca e iubire asa cum recitati voi coranul trebuie si ei sa recite biblia sau pe Eminescu . am si eu o intrebare, cand te indragostesti o faci dupa ce afli religia tipului, nivelul de IQ si mai stiu eu ce? il iubesti mai putin pentru ca e de alta religie sau pur si simplu il iubesti pe el ca om? |
||
|
jaded_girl Postat pe 7 Septembrie 2008 04:40 |
||
De la: Kathara, la data 2008-08-31 11:47:39De la: cuia, la data 2008-08-30 21:39:26kathara sa stii ca sotul meu nu mi-a impus religia lui,pt ca avem amandoi aceiasi religie,dar nu as fi ezitat niciodata sa-mi schimb religia pentru el.amandoi suntem crestini ortodoxi,dar nu cred ca are vreo importanta religia in relatiile dintre oameni.cu totii credem in Dumnezeu chiar si cei ce se cred atei au credinta in Dumnezeu,doar ca aceia nu realizeaza asta.eu si sotul meu am trait momente foarte delicate pe parcursul relatiei noastre si chiar atunci cand credeam ca nu mai exista cale de iesire,in mod miraculos reuseam sa iesim din probleme.sa stii ca vorbesc cu toata sinceritatea,chiar asa s-a intamplat.ce aveti voi cu fetele acestea care si-au schimbat religia?chiar ca nu va inteleg.voi chiar nu iubiti,nu ati iubit niciodata?daca sotul meu ar fi fost musulman,nu as fi ezitat nici o clipa sa ma casatoresc cu el si sa port voalul acela pe cap si pe fata si mi-as fi pus si un sac in cap daca asta cerea religia lui.eu mi-am dorit de la viata un singur lucru:sa intalnesc un barbat care sa ma iubeasca si sa ma respecte.Dumnezeu mi-a ascultat rugaciunile si iata-ne impreuna.pe 24 septembrie implinim 3 ani de la casatorie,iar pe 8 martie implinim8 ani de cand suntem impreuna.ne iubim foarte mult si ne vom iubi intotdeauna.va doresc sa va indragostiti,sa iubiti si sa respectati oamenii asa cum o facem noi si veti vedea ca lucrurile vor fi altfel,nu veti mai vorbi asa despre fetele ce si-au schimbat religia,nu veti mai fi atat de rautacioase.iubirea ne salveaza!iubiti fetelor!!!!faceti dragoste!!!!viata e atat da frumoasa!!!!!!! Auzi...kathara...am risipit cateva minute din viata citind posturile tale (ceea ce nu se va mai intampla, promit solemn, ca am inteles ca e pierdere definitiva de timp : ). Nu are sens sa ma apuc sa-ti dezbat fiecare fraza, as pierde alt timp pretios...fata, esti de o ignoranta vecina cu imposibilul...esti un fel de star trek al...nevinovatiei intelectuale...Si citez doar raspunsul de mai sus ca argument...Oricum, in ceea ce priveste religia...intoleranta ta este departe de a fi calitate a unei persoane pentru care credinta ocupa un rol esential...Fa-ti un bine...da-ti seama de cat esti de ridicola, de goala sufleteste, de intoleranta, neinformata, invidioasa (pe cele care se casatoresc cu barbati straini si se imbogatesc - asta doar in mintea ta, ca nu e o conditie esentiala cand contractezi casatoria cu un strain ) Si, crede-ma, nu e vina musulmanilor ca nu te-a iubit si te-a lasat cel pentru care vroiai sa parasesti tu mandretea de Romanie, e doar vina ta...si profit de ocazie pentru a-l felicita pe norocosul care s-a salvat... Aoleu...iaca, m-am pus la mintea ta...(scuze tuturor, dar nu am mai putut sa ma abtin ).
|
||
|
Postat pe 7 Septembrie 2008 10:27 |
||
|
AnneMarie23 ai pus punctul pe i... [/quote] Cat despre ateismul meu - da, sunt constienta ca nu "este romanesc". Sunt la fel de constienta ca aparitia ateismului se face intr-un anumit punct al evolutiei unei societati. Din acest punct de vedere consider ca spiritualitatea mea este o forma avan la lettre a ce va sa vie. Diferenta este ca islamismul e o intoarcere in timp, nu o miscare spre viitor.[/quote] "avan la lettre" - Comoara de cultura ce esti tu, kathara...daca greaca te pasioneaza mai mult decat franceza, limiteaza-te la a utiliza termeni grecesti, scumpo, ca risti sa te afunzi si mai tare...in rusine... Ai cam chiulit de la orele de franceza, hai, spune adevarul... (fugi repede la dictionar si vezi cum se scrie corect - nu te pot ajuta eu, trebuie sa ma scuzi dar nu imi esti simpatica ) Intre timp urmeaza un sfat din batrani: DACA TACEAI, FILOZOF RAMANEAI...sau, cum spun italienii(ca tot esti pasionata de culturi straine): MAI BINE TACI DIN GURA SI DAI IMPRESIA CA ESTI PROST, DECAT SA VORBESTI SA SA ELIMINI ORICE DUBIU....
|
||
|
Postat pe 7 Septembrie 2008 10:37 |
||
ok fetelor multe discutii,multa cearta nu e bine.eu ma aflu intro tara musulmana de aproape un an si sincer sunt satula de ei si de ele.am ales sa vin aici din curiozitate pt lumea araba si pt ami lamuri si eu despre ce e vb.suntem pe timpul ramadamului si din nefericire toti fiindca nu are importanta ca esti strain magazinele tot vor fi inchise,iar alcool iti vei lua doar cu pasaportul.cu toate astea ei,dragii de ei arabii,vor sta la colt si te vor implora sa le cumperi si lor cu pasaportul tau o sticla de tarie ceva,ca sunt prea morti de la hasisul care le tine loc de mancare si ametiti si ei de la atata cantat la moschee.ramadam da,poate pe un spatiu restrans,unde se afla si respectul meu,cam mic cei drept pt ca scade pe zi ce trece.dimineata discoteci baruri inchise cateva tarfe araboaice ies prinse de gatul unor europeni ametiti de alcool,has si de ele;se indreapta catre hotel.romance si alte natii batute si inselate de arabi sunt scenarii pe care le vad si aud zilnic.mi se intampla si de ce sa nu recunosc nu sunt fericita in tara lor.ii multumesc lui Dumnezeu ca mi la pus in cale pe un roman deal meu cu care sunt impreuna de ceva timp si mai bine de atat nu cred ca se putea.ma bucur totusi de putin soare si distractie pe plajele private care,din nou multumesc ca exista si de putin peisaj exotic lucruri care mau motivat cat de cat dar nu indeajuns ca sa zic ca ma voi mai intoarce vreodata sa le vad.respect pt cei care isi pastreaza religia si ritualurile cum se cuvine,iar acelora care se convertesc musulmani sa se gandeasca de 2 ori inainte pt ca mai devreme sau mai tarziu o sa apara surprize si cei care iam cunoscut si au facuto nu mi sau parut sincer prea normali psihic,eu am facut o depresie numai ca am stat printre ei :sml-.sad0116: in orice caz numi plac pt ca acum ii cunosc mai bine si pt asta ii ignor dar cu siguranta cand ma voi intoarce in tara voi fi alta asta pt ca nici ei nu au stiut sa se poarte frumos cu strainii.si ce le recomand daca pe teritoriul lor impun anumite reguli de decenta sa zicem atunci inafara sa incerce sa fie civilizati si imbracati normal fiindca sar putea intampla situatii in care copii sa strige dupa ele ninja,sau sa se sperie.in rest toate cele bune si sa ne vdm cu bine acasa.
|
||
|
Postat pe 7 Septembrie 2008 10:43 |
||
De la: gabry_0979, la data 2008-09-07 10:37:48AnneMarie23 ai pus punctul pe i...Cat despre ateismul meu - da, sunt constienta ca nu "este romanesc". Sunt la fel de constienta ca aparitia ateismului se face intr-un anumit punct al evolutiei unei societati. Din acest punct de vedere consider ca spiritualitatea mea este o forma avan la lettre a ce va sa vie. Diferenta este ca islamismul e o intoarcere in timp, nu o miscare spre viitor.[/quote] "avan la lettre" - Comoara de cultura ce esti tu, kathara...daca greaca te pasioneaza mai mult decat franceza, limiteaza-te la a utiliza termeni grecesti, scumpo, ca risti sa te afunzi si mai tare...in rusine... Ai cam chiulit de la orele de franceza, hai, spune adevarul... (fugi repede la dictionar si vezi cum se scrie corect - nu te pot ajuta eu, trebuie sa ma scuzi dar nu imi esti simpatica ) Intre timp urmeaza un sfat din batrani: DACA TACEAI, FILOZOF RAMANEAI...sau, cum spun italienii(ca tot esti pasionata de culturi straine): MAI BINE TACI DIN GURA SI DAI IMPRESIA CA ESTI PROST, DECAT SA VORBESTI SA SA ELIMINI ORICE DUBIU.... [/quote][/quote] Da, am uitat un t, QED. Ai argumente sublime. |
||
|
Kathara Postat pe 7 Septembrie 2008 10:49 |
||
De la: gabry_0979, la data 2008-09-07 10:27:25De la: Kathara, la data 2008-08-31 11:47:39De la: cuia, la data 2008-08-30 21:39:26kathara sa stii ca sotul meu nu mi-a impus religia lui,pt ca avem amandoi aceiasi religie,dar nu as fi ezitat niciodata sa-mi schimb religia pentru el.amandoi suntem crestini ortodoxi,dar nu cred ca are vreo importanta religia in relatiile dintre oameni.cu totii credem in Dumnezeu chiar si cei ce se cred atei au credinta in Dumnezeu,doar ca aceia nu realizeaza asta.eu si sotul meu am trait momente foarte delicate pe parcursul relatiei noastre si chiar atunci cand credeam ca nu mai exista cale de iesire,in mod miraculos reuseam sa iesim din probleme.sa stii ca vorbesc cu toata sinceritatea,chiar asa s-a intamplat.ce aveti voi cu fetele acestea care si-au schimbat religia?chiar ca nu va inteleg.voi chiar nu iubiti,nu ati iubit niciodata?daca sotul meu ar fi fost musulman,nu as fi ezitat nici o clipa sa ma casatoresc cu el si sa port voalul acela pe cap si pe fata si mi-as fi pus si un sac in cap daca asta cerea religia lui.eu mi-am dorit de la viata un singur lucru:sa intalnesc un barbat care sa ma iubeasca si sa ma respecte.Dumnezeu mi-a ascultat rugaciunile si iata-ne impreuna.pe 24 septembrie implinim 3 ani de la casatorie,iar pe 8 martie implinim8 ani de cand suntem impreuna.ne iubim foarte mult si ne vom iubi intotdeauna.va doresc sa va indragostiti,sa iubiti si sa respectati oamenii asa cum o facem noi si veti vedea ca lucrurile vor fi altfel,nu veti mai vorbi asa despre fetele ce si-au schimbat religia,nu veti mai fi atat de rautacioase.iubirea ne salveaza!iubiti fetelor!!!!faceti dragoste!!!!viata e atat da frumoasa!!!!!!! Crede-ma, in viata mea nu am fost parasita de vreun musulman, din simplul motiv ca nu am avut niciodata niciun musulman ca iubit. Asa ca, adio rationamente de mana a doua. |
||
|
Kathara Postat pe 7 Septembrie 2008 10:52 |
||
De la: jaded_girl, la data 2008-09-07 04:40:13 Stai asa, tu de ce te indragostesti? De fizic? Religia, nivelul de inteligenta sunt o parte a personalitatii unei persoane. |
||
|
Kathara Postat pe 7 Septembrie 2008 10:54 |
||
De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-03 23:37:49Deci tu spui ca ateismul este bun, pentru ca inseamna progres. Iar islamismul este depasit, pentru ca este vechi de 1400 de ani. Adica ceea ce crezi tu este corect, si credinta altora este falsa pentru ca nu e a ta. Nu inteleg cum din primele doua ipoteze ai ajuns la acea concluzie. De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-03 23:37:49 Nu este nimic frumos in a fi ateu. Dimpotriva. De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-03 23:37:49 Sa iti spun acum si parerea mea. Sincer eu cred ca ateii sunt mai jos decat credinciosii. Ei nu au decat un singur argument : "Demonstreaza-mi ca Dumnezeu exista". Dar ei nu pot demonstra ca nu exista. Si de fapt, este vorba de obicei de persoane care vor doar sa fie interesante, ca daca spun ele ca nu cred in nici o fiinta superioara, ceilalti or sa creada ca ele au evoluat, nu mai raman ancorate in credinte vechi si superstitii ca restul populatiei credule. Niciuna dintre parti poate demonstra ca adevarul e de partea ei. Ateismul mi se pare mult mai riscant, fiind o decizie mult mai greu de luat. Religia presupune urmarea unor norme (pe care in general le respectam cu totii, in afara celor dogmatice), urmata de viata eternal. Ateismul inseamna sa ai puterea de a-ti intelege cu adevarat propria inexistenta. De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-03 23:37:49 Omenirea a constuit multe in sute de ani. Unele bune, altele oribile. Ca oameni trebuie sa le supunem unei critici pertinente inainte de a le prelua. Cat despre Einstein – un om inteligent nu poate fi la fel de inteligent in toate palierele intelectului. Inaintea lui, au existat o multime de oameni foarte inteligenti a carar opinii au fost infirmate in secolele urmatoare. De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-03 23:37:49 Credinta si practicarea ei nu pot fi separate. Iar discutia se invarte tocmai in jurul atitudinii barbatului musulman fata de femei, mai ales cand acele femei se plaseaza singure intr-o pozitie subservienta. De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-03 23:37:49 |
||
|
Kathara Postat pe 7 Septembrie 2008 11:12 |
||
De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-07 03:49:40Da, Wolfy, ai dreptate, dar tu neglijezi un aspect: fetele despre care vorbesti, si care foarte tinere au cariere extraordinare, au obtinut toate astea prin munca, dar au avut inca ceva foarte important: Norocul! Au avut sansa sa fie la locul potrivit, la momentul potrivit. Sa li se iveasca niste oportunitati. Si asta este extrem de important. Daca ii intrebi pe majoritatea oamenilor foarte bogati si cu cariere de invidiat, iti vor spune ca mare parte se datoreaza sansei. Pentru ca pentru a reusi de tanar, trebuie sa fie cineva care sa te ajute, care sa iti intinda o mana la momentul potrivit. Degeaba ai niste calitati extraordinare, daca nu ti se ofera ocazia sa le dezvolti. Si cate dintre noi crezi ca avem sansa asta? De obicei saracia te tine pe loc. Si pierzi multe in viata din cauza lipsei banilor. Iti dau un exemplu doar, doctoratul tau: cum ar fi sa il poti face la una din universitatile renumite ale lumii, sa ai acces la cele mai mari biblioteci, sa urmezi cursurile profesorilor despre care doar ai citit? Si nu este greu sa fii admis, eu cunosc o multime de tineri valorosi admisi chiar la Harvard sau Yale, si care nu s-au putut duce pentru ca costurile sunt imense. 40 000 de dolari pe an sunt o suma astronomica pentru Romania. Iar burse nu se acorda, pentru ca dosarele noastre nu contin "activitati extracuriculare", si pe ei nu ii intereseaza ca la noi asa ceva nu exista. De acord, dar aici vorbim despre o femeie care - sa iti duc mai departe exemplul - renunta la tot pentru acei bani. Sigur, si mie mi-ar placea sa am un sot bogat (cui nu?), dar nu as plati niciodata pretul pe care unele femei il platesc (coborarea capului si schimbarea religiei) pentru nimic in lume. |
||
|
Kathara Postat pe 7 Septembrie 2008 11:20 |
||
| Ai uitat sa te referi la Noul Testament | ||
|
bengal3 Postat pe 7 Septembrie 2008 12:23 |
||
|
citat: "uite si eu ma casatoresc cu un catolic...dar eu sunt mai smechera...trece el la crestinism" Un catolic e crestin si el. |
||
|
bengal3 Postat pe 7 Septembrie 2008 12:24 |
||
De la: bengal3, la data 2008-09-07 12:24:49citat: Da, i s-a atras atentia in legatura cu asta de cateva ori deja si a rectificat. |
||
|
Kathara Postat pe 7 Septembrie 2008 12:25 |
||
De la: Kathara, la data 2008-09-07 10:54:58De la: jaded_girl, la data 2008-09-07 04:40:13 Haha, - "a caracterului unei persoane". |
||
|
Kathara Postat pe 7 Septembrie 2008 12:27 |
||
|
citat: "mai mult decat atat domnul respectiv a facut acest pas dupa ce timp de 25 de ani a studiat Biblia..." Foarte interesant. A studiat si Coranul? Daca studia Coranul 25 de ani, ce facea? Se convertea la Iudaism? Unde dai si unde crapa. |
||
|
bengal3 Postat pe 7 Septembrie 2008 12:29 |
||
De la: bengal3, la data 2008-09-07 12:29:12citat: Daca vrei sa crezi bine..daca nu iarasi bine ... oricum stiu ca este foarte dureros pt voi sa vedeti cum zilniz zeci-sute de persoane adera la islam.....poate ca ar trebuii sa v-a puneti intrebarea.. dece?? ...si s-a v-a apucati de studii islamice intra pe you tube si cauta materiale despre persoanele convertite , in intreaga lume sunt persoane care se convertesc zilnic , si nu neaparat dupa casatorie , exista persoane care nu au nici o legatura cu lumea araba ...si totusi islamul le starneste interesul..si apoi duce ce isi inbogatesc cunostintele culturale( citind) se convertesc..pt cultura ta generala ..avem sambata de la ora 14 pe postul DDTV emisiuni in direct cu teme islamice..si duminica pe acelasi canal dar de la ora 16...deci daca vrei sa iti inbogatesti cunostintele religioase ..poti urmari emisiunea si poate cine stie ..ne v-om intalni la moschee in curand
|
||
|
mahaui Postat pe 7 Septembrie 2008 14:56 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| "Legi scrise care permit agresarea femeilor": | 2 | De la: Tharr 9 Mai 2011 10:06 |
| Care dintre voi s-ar culca cu seful pt avantaje? | 66 | De la: dragon_fly88 30 Iunie 2010 18:37 |
| singura de revelion?????? | 136 | De la: syronna 2 Decembrie 2013 11:10 |
|
|
||
| o porcarie | 15 | De la: iry24 16 Februarie 2009 00:02 |
| HELLO | 8 | De la: blaa 19 Februarie 2010 19:29 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.