Setari Cookie-uri

iubire?

Ma intreb de multe ori ce-i iubirea?! Oare exista? Ore e doar in mintea noastra? Oare ne place sa credem ca "iubind" vom fi mai buni sau mai aproape de dumnezeu?
De cate ori poti iubi intr-o viata? Nu stiu ?! Unii zic ca doar o singura data altii zic de mai multe ori... Daca m-as lua dupa "iubirile" din viata mea ar trebui sa-mi raspund " de mai multe ori" , daca m-as lua dupa ceea ce am simtit eu ar trebui sa zic "doar o data in viata"
Se foloseste foarte des expresia " te iubesc!", atat de des incat am inceput sa cred ca sunt doar niste cuvinte fara noima , o expresie cu forma dar fara nici un continut....
Am si eu o intrebare... Cum poti spune cuiva ca-l iubesti si ce nu poti trai fara el si tu sa te arunci in bratele altuia( asta ca sa nu zic patul :) )?, iar apoi dupa multa vreme cand totul cica e lasat in urma sa ti se raspunda " m-am indragostit"... si in mintea ta sa-ti treaca doar atat " cand ? intre 10 juma si 11 faru'n sfert?"
deci ce-i iubirea?
Daca nu reprezinta nimic de ce tanjim dupa ea?/ Daca e sentimentul suprem , de ce ne batem joc inchizand-o in doua cuvinte?( Te Iubesc )
Daca ma intreb... imi raspund " da am iubit" daca ma mai intreb o data imi voi raspunde " da iubesc! si am s-o iubesc toata viata!" , dar oare e iubire aceasta? Poate e o obsesie peste care nu pot trece...?! poate ar trebui sa consult un specialist?! cine stie?!
ice_me
Postat pe 28 Iulie 2008 03:03
Eu pot rãspunde la întrebarea ta astfel: În viaþã iubeºti adevãrat o singurã datã. ªi simþi asta. Simþi când dragostea e lângã tine, e ceva din interior care te asigurã de acest lucru. Asta se simte de la început ºi se verificã în timp. Dacã eºti suficinet de înþelept ºi inspirat s-o pãstrezi, atunci AI CªTIGAT TOTUL. Îl înþelegi ºi pe Dumnezeu, simþi ºi rostul vieþii, ai rãspuns la toate întrebãrile existenþiale care dau nãvalã peste om în viaþa asta. Chiar te simþi atotputernic ºi chiar nemuritor. Ai o putere în tine care te orienteazã sã faci ceea ce trebuie, mintea þi se deschide ºi gãseºti cãile cele mai bune sã rãzbaþi, sã faci bani chiar...Esti sãnãtos ºi fizic si psihic, esti echilibrat, nu te mai panichezi, te simþi pe drumul bun. Când iubeºti (acea SINGURà datã)începi sã intuieºti ce e viaþa de dincolo, ce e paradisul - ca sã nu mai spunem cã-l trãieºti deja de aici - descoperi în spatele lucrurilor materiale, ceva ce majoritatea oamenilor n-o sã vadã niciodatã. Când iubeºti (acea SINGURà datã) ºtii cã vei trãi ºi dupã moarte ºi începi sã înþelegi conceptul de VIAÞà VEªNICÃ.
maitreya
Postat pe 28 Iulie 2008 11:09
iubirea exista! e acel sentiment ce ne inalta,ne face sa ne simtim mai buni, cei mai buni, cei mai frumosi, ne face sa simtim ca soarele rasare numa pentru a ne mangaia zambetul.
insa, nu cred ca iubim o singura data in viata
un citat spunea ca iubim cat traim, iar de fiecare data cand iubim e ca si cum am iubi pentru prima oara
ralukiss
Postat pe 29 Iulie 2008 21:28
mda... si in curand ai sa cresti si o sa-ti iasa toate romantele afara. Stiu ca suna aiurea, dar ce sa-i faci? Lumea e altfel decat viseaza copiii.
amme22
Postat pe 29 Iulie 2008 21:36
singura problema e ca am ceva mai multi ani ca tine .... de acum poate am sa cresc doar in latine :)
ice_me
Postat pe 30 Iulie 2008 15:52
eu cred ca iubirea este acel ceva pe care trebuie sa-l cultivi, sa-l cresti si sa te ingrijesti de el. Apare din senin si nu stii cat tine, uneori doare si alteori e fericire pura. si ce e cel mai rau e ca mereu ne indragostim de persoanele nepotriivite...
soniaa
Postat pe 30 Iulie 2008 22:38
iubirea adevarata o simti o singura data in viata.Nu inteleg de ce unii isi mai pun intrebarea asta"De cate ori putem iubi?"E logic si din punct de vedere matematic, ca o singura persoana ne poate intregi.Sa fiti iubiti!
DeeaCatalina
Postat pe 30 Iulie 2008 22:55
eu nu mai cred in iubirea pura...intr-adevar, sunt f tanara...dar ... nu cred ca mai exista; sau cel putin, nu am dat peste cineva care sa-mi demonstreze contrariul
morticia_adams
Postat pe 12 August 2008 00:33
Eu am atatea exemple in jurul meu, ca dragostea adevarata exista.M-as minti singura sa cred ca nu exista, n-am cum.
DeeaCatalina
Postat pe 12 August 2008 16:54
Candva am crezut si eu ca exista iubire. Iubirea aia totala, neconditionata. Acum... cred doar ca exista o mare doza de egoism in fiecare dintre noi. Ne e mai usor sa impartim viata cu cineva, cu tot ce are,bune si rele, decat sa stam singuri.Nu exista iubire. Ca sa fie cu adevarat, ar trebui sa fie din doua directii... Si cum intr-o relatie intotdeauna exista unul care "iubeste" mai mult decat celalalt... Dar e frumoasa minciuna. Mie mi-e dor sa aud pe cineva mintindu-ma "Te iubesc".
Rox_Rocsana
Postat pe 12 August 2008 20:22
De la: Rox_Rocsana, la data 2008-08-12 20:22:17Candva am crezut si eu ca exista iubire. Iubirea aia totala, neconditionata. Acum... cred doar ca exista o mare doza de egoism in fiecare dintre noi. Dar e frumoasa minciuna. Mie mi-e dor sa aud pe cineva mintindu-ma "Te iubesc".

Esti cam tanara sa ajungi la astfel de concluzii. Iubirea oricum nu se exprima in cuvinte, nu o poti incadra in 2 cuvinte("te iubesc").Ea se dovedeste.Prin fapte o simti.Sa fii iubita!
DeeaCatalina
Postat pe 12 August 2008 23:13
NU VREAU SA SACRIU CUVINTE MARI , SI VREAU SA MA INCADREZ INTR O FRAZA: MA REGASESC TOTAL IN TOT CEEA CE AI SCRIS.
elle2004
Postat pe 12 August 2008 23:58
si eu cred ca intotdeauna va fi cineva care iubeste mai mult. (ma uit si in jur, normal!! )
si..eu nu am viziunea asta dsp iubire, pt mn inseamna mult mai mult.
de aceea nu cred ca e posibila acea iubire la care eu VISEZ.
ne resemnam si ne multumim cu ce avem....
morticia_adams
Postat pe 15 August 2008 00:22
Iubire... un cuvant atat de simplu la prima vedere dar atat de complicat de analizat. Eu cred ca de iubit iubesti toata viata,dar nu putem compara iubirea de la 18-20 de ani cu iubirea de la 30 de ani.Pot sa spun doar atat ca am iubit de cateva ori dar niciodata la fel. Stau si ma gandesc la ce imi spuneam atunci ca niciodata n-am sa mai pot iubi dar uite ca am mai iubit. Si acum spun la fel ca nu cred ca o sa mai pot iubi dar cu trecerea timpului o sa iubesc iar. Frumos a spus Rox_Rocsana: "mi-e dor sa aud pe cineva mintindu-ma "Te iubesc" Fac minuni aceste 2 cuvinte banale la prima vedere. Iubiti-va mult.
Lill_Dy
Postat pe 15 August 2008 01:37
si eu ma intreb ...exista?de multe ori imi raspund cu NU , nu exista, nimeni nu mi-a aratat ce inseamana iubirea, e adevarat mai am timp dar pana acum am fost dezamagita in fiecare relatie ...si atunci cand ma uit in jur ( nu la prietenii mei pt ca si ei sunt in aceasi situatie :)) ) la unele cupluri incep sa cred k totusi ar exista asa un strop de iubire...asa ca prefer sa ma implic in alte activitati si sa nu ma mai intreb atat de des daca exista sau nu pt ca nu se stie de unde si cand sare "iepurele"...
cixi
Postat pe 15 August 2008 10:03
In urma cu 6 ani am simtit pt prima data ca sunt completa,a trecut timpul si,din cauza dezamagirilor traite am constatat ca merit ceva mai bun. l'am parasit, viata mea s-a schimbat radical am simtit pt prima data ca traiesc, ca pot sa aleg. In doar jumatate de an am simtit entuziasm,fluturasi in stomac, am trait senzatii despre care nu stiam ca exista, iubeam..iar..altfel..constient..cu toata fiinta..era fericire.A durat un an, m-am chinui din rasputeri sa-l fac sa ma vada asa cum sunt, sa fie implicat sau cel putin sa-mi arate tot ceea ce spunea ca simte, sintretina relatia, sa-mi spuna " buna dimineata" in fiecare zi. nu era mult, nu ceream mult ii schimb ii ofeream tot!!!!!!!! ne-am despartit...am regretat apoi ca i-am spus sa plece,am plans,pt prima data am plans dupa cineva, simteam ca nu pot fara el. "cui pe cui scoate" am constatat ca e adevarat! am simtit asta dupa ce m'am lasat dusa de val de insistentele unui barbat..nou..matur..interesat de mine..care ma vedea..care ma privea ..care era in permanenta langa mine..dar ma gandeam la el..la cel care nu facuse toate astea..si plangeam in bratele celuilalt. Mi'am calcat pe inima si am decis sa-mi schimb viata..acest "new man" a rezultat a fii "EL" mi'a aratat alta latura a vietii,il iubesc ,il respect,imi doresc sa'mi petrec toata viata alaturi de el, e perfect, stiam ca imi era rezervat si mie ceva ce meritam demult!
Dar... mi'e teama ca n-am sa stiu sa'l pastrez..mi'e teama ca intr'o zi o sa platesc pt toate greselile si deciziile proaste.. O SINGURA DATA POTI SA TRAIESTI IUBIREA AIA..

Postat pe 15 August 2008 11:16
de suflete pereche n-ati auzit?
DeeaCatalina
Postat pe 15 August 2008 13:17
De la: DeeaCatalina, la data 2008-08-15 13:17:55de suflete pereche n-ati auzit?




exact asta e...chiar daca nu l'am gasit inca...trebuie sa traim cu "chestia" [ca nu shtiu cum altfel sa ii spun]...ca acolo...undeva departe..sau aproape...aveam un suflet pereche...iubirea exista sunt sigura de asta...aveti atatea dovezi ca exista..sau cel putin eu am... ...
myka_yka
Postat pe 15 August 2008 13:35
Evident.....te inalti pana te dai cu capul de pragul de sus, iti cad aripile si.....treci naiba la munca si asigura-ti viitorul si nu mai visa la utopii....
lollitta
Postat pe 15 August 2008 13:42
De la: lollitta, la data 2008-08-15 13:42:30Evident.....te inalti pana te dai cu capul de pragul de sus, iti cad aripile si.....treci naiba la munca si asigura-ti viitorul si nu mai visa la utopii....

ramane o utopie in cazul in care n-ai puterea sa o materializezi.in viata totul depinde de alegerile facute.Cat alegi,atat ai.Daca te respecti si stii ca meriti ce e mai bun asta o sa primesti.
DeeaCatalina
Postat pe 15 August 2008 14:11
Eu nu pot crede ca o adevarata iubire se reduce la cele prea des invocatele doua cuvinte. Atunci cand intr-adevar e vorba de o iubire autentica, nu cred ca ajung toate cuvintele din lume...mereu si mereu mai e un ceva pe care il simiti si care ramane dincolo de cuvinte...inexprimabil. Si vine randul privirilor de a vorbi si tacerilor apoi...
Ca e si o iluzie, cu siguranta. E si autosugestie, din pacate, tocmai pt ca fiecare suntem unici si simtim in felul nostru. Mi-e greu (daca nu imposibil) sa cred intr-o comunicare toatala, absoluta, pt ca atunci am vorbi de iubirea perfecta, care, e greu de crezut, ca ne e destinata noua, muritorilor de rand, aici in lumea asta...
Frumos subiect, desi ramane mai mult in sfere inalte...
Iubire si iar iubire. Ce bine ca exista, totusi!!
floaredecolt26
Postat pe 15 August 2008 15:47
De la: elle26, la data 2008-08-15 15:47:19Eu nu pot crede ca o adevarata iubire se reduce la cele prea des invocatele doua cuvinte. Atunci cand intr-adevar e vorba de o iubire autentica, nu cred ca ajung toate cuvintele din lume...mereu si mereu mai e un ceva pe care il simiti si care ramane dincolo de cuvinte...inexprimabil. Si vine randul privirilor de a vorbi si tacerilor apoi...
Ca e si o iluzie, cu siguranta. E si autosugestie, din pacate, tocmai pt ca fiecare suntem unici si simtim in felul nostru. Mi-e greu (daca nu imposibil) sa cred intr-o comunicare toatala, absoluta, pt ca atunci am vorbi de iubirea perfecta, care, e greu de crezut, ca ne e destinata noua, muritorilor de rand, aici in lumea asta...
Frumos subiect, desi ramane mai mult in sfere inalte...
Iubire si iar iubire. Ce bine ca exista, totusi!!



f frumos ai spus.
o iubire perfecta nu exista :(
morticia_adams
Postat pe 17 August 2008 01:17
pt DeeaCatalina: intr-adevar ,poti fi sigura ca exista acele suflete pereche dar,din pacate...se regasesc in general dupa2-3 vieti.....
vaiana
Postat pe 17 August 2008 07:55
ati deschis un topic interesant...dar de fapt ce vreti sa stiti? vreti sa definiti dragostea? e o impletire de sentimente pe care fiecare o percepe dupa caracterul,firea,sufletul si inima lui.nu exista doua iubiri care sa semene! dar va voi da o "definitie" a dragostei..nu este definitia mea..."dragostea este indelung rabdatoare,este plina de bunatate,dragostea nu pizmuieste ,dragostea nu se lauda,nu se umfla de mandrie,nu se poarta necuviincios,nu cauta folosul sau,nu se manie,nu se gandeste la rau,nu se bucura de nelegiuire,ci se bucura de adevar,acopera totul,crede totul,nadajduieste totul,sufera totul.dragostea nu va pieri niciodata....""acum dar raman aceste trei:credinta,nadejdea si dragostea;dar cea mai mare dintre ele este dragostea" aceste cuvinte nu le-am scris eu, sunt scrise in Biblie. si sa nu uitati un singur lucru: daca dragoste nu e...nimic nu e!" experientele vor fi multe,unele extrem de dureroase... dar veti sti toti cand va apare dragostea adevarata! si, parafrazand-ul pe Mircea Radu....IUBITI-VA MULT!
vaiana
Postat pe 17 August 2008 08:14
vaiana:nu avem dovezi ce e dincolo de viata asta, asa ca eu prefer sa cred ca totul se intampla aici,in viata asta.si cam asa e, pt ca si a tunci cand ii gresesti cuiva, ti se intoarce roata, ca dovada ca totul se intampla aici, pe Pamant.Si asa si cu dragostea adevarata
DeeaCatalina
Postat pe 17 August 2008 11:08
...Ce e iubirea?!?
Unii spun ca "Iubirea este suprema lege a Universului: lege misterioasa care guverneaza si oranduieste totul, de la atomul neinsufletit pana la fiintele rationale: de la ea pleaca si spre ea converg, ca spre un centru de irezistibila atractie,toate gandurile si actiunile noastre" (Gustavo Adolfo Becquer), altii sustin ca "Iubirea este o primavara din care trebuie sa starnestii multe omizi ca sa poti culege-n toamna frumoase fructe.Dar ce pacat,poete, starnind omizile iti starnesti in mai trandafirii tai...de fluturi!"(M.Codreanu) ,altii ca "Iubirea este cel mai frumos resentiment" (Victor Martin) sau "iubirea este ceva,nu stiu ce,care vine de undeva, nu stiu de unde si se termina candva,nu stiu cand (Ionut Caragea)...Ideea e ca, asa cum 2 persoane se pot uita la un lucru si pot vedea de fapt ceva absolut diferit, depinzand in primul rand de asezarea lor, la fel este si iubirea...fiecare priveste iubirea din punctul lui de vedere, in functie de educatie, de mediul in care si-a petrecut viata, in functie de bucuriile sau dezamagirile anterioare...
Nu putem spune ca nu exista!!!Este un sentiment ca oricare altul!!Daca nu vedem credinta, de exemplu, nu putem spune ca nu exista credinta...
Dar, mai devreme sau mai tarziu, cred ca fiecare dintre noi a iubit sau va iubi...pentru ca altfel n-am fii oameni, n-am avea suflet!
Multa bafta!!!
blindgirl
Postat pe 17 August 2008 14:11
draga Dee..Cata! priveste natura pas cu pas...primavara cu explozia de flori si frunze [copilaria] vara cu roade multe[maturitatea] toamna cea ruginie cand se culeg toate recoltele de peste an[batranetea ]si...iarna cand natura amorteste....si, daca vei intra pe google ,te rog cauta sa citesti despre conciliul egumenic din 536[cred],atunci,din noul testament au fost scoase anumite pasaje...si crede-ma ca nu degeaba, atunci cand iti intalnesti sufletul pereche...cu adevarat zboara roiuri-roiuri de fluturasi....cand vei vedea perechile acelea[putine la numar] care pornesc pe drumul vietii mana in mana si merg impreuna pana cand"moartea-i desparte" sa iti pui intrebarea:sunt oare suflete pereche?demult,tare demult am cunoscut o astfel de pereche...ea a murit pe la 8 dimineata si pana in ora 10 era si el mort..nu a facut infarct...nu a suportat despartirea....
vaiana
Postat pe 17 August 2008 16:19
Ice me, daca intr-o zi, te vei decide sa treci pe la un specialist, sa-mi zici si mie...cred ca am nevoie...
Dar subiectul deschis e super, chiar ma pune pe ganduri, uite ce des trec pe aici!
floaredecolt26
Postat pe 17 August 2008 17:37
De la: vaiana, la data 2008-08-17 16:19:05atunci cand iti intalnesti sufletul pereche...cu adevarat zboara roiuri-roiuri de fluturasi....cand vei vedea perechile acelea[putine la numar] care pornesc pe drumul vietii mana in mana si merg impreuna pana cand"moartea-i desparte" sa iti pui intrebarea:sunt oare suflete pereche?demult,tare demult am cunoscut o astfel de pereche...ea a murit pe la 8 dimineata si pana in ora 10 era si el mort..nu a facut infarct...nu a suportat despartirea....

Cand iti intalnesti sufletul pereche o SIMTI cu toata fiinta si sufletul tau, e o armonie totala din prima, si legatura dintre aceste suflete nu moare niciodata, chiar daca ei nu pot fi fizic impreuna, spiritual raman unul langa celalalt.Numai ca asta ar trebui sa fie un alt subiect ca sunt prea multe de spus.Asa ca, mult noroc sa va intalniti cu The One and only One!
DeeaCatalina
Postat pe 17 August 2008 19:45
iubirea adevarata exista si va exista mereu...dar poate nu o intalnesti in aceasta viata sau doar treci pe langa ea...sau este cu altcineva...ca si in "Adam si Eva" de Liviu Rebreanu...poate ai la dispozitie 7 vieti in care sa-ti gasesti sufletul pereche...
Aleys
Postat pe 18 August 2008 01:24

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
brunetzyka 8 De la: rosebud 11 August 2009 00:13
Vand rochie de seara!! pret avantajos! 1 De la: dydy20_only 31 Mai 2010 22:59
OARE SUNT IN INIMA MEA IUBIRILE A DOI BARBATI 13 De la: e_motivul 28 Iulie 2009 13:39
Inaltimea este un avantaj foarte mare intr-o relatie de dragoste cat si de sex! 2 De la: Skyhigh 24 August 2009 11:29
de ce asa? 13 De la: TheMasquerade 29 Iulie 2009 23:01