Setari Cookie-uri

Sexul pana la casatorie..

nu te'o durut mana de la atata scris??
mie una mi'e lene sa citesc "Luceafarul" la ora asta...
poate altadata ... sau poate niciodata
Diavolyta_
Postat pe 28 Aprilie 2009 03:20
De la: DiavolytaTa, la data 2009-04-28 03:20:29nu te'o durut mana de la atata scris??
mie una mi'e lene sa citesc "Luceafarul" la ora asta...
poate altadata ... sau poate niciodata

Are importanta daca m-a durut mana sau nu de la atata scris?
In genere atunci cand o persoana imi transmite un mesaj, incerc sa-l privesc cu cea mai seriozitate si sa ii raspund intr-un mod respectuos si logic si nu are pentru mine importanta daca scriu mult sau putin. Important mi se pare sa exprim in mod corect si sa fie inteles mesajul pe care am dorit sa-l exprim.
ioanao2
Postat pe 28 Aprilie 2009 03:29
De la: deea_20, la data 2009-04-27 22:57:41
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-27 11:21:12
De la: deea_20, la data 2009-04-27 01:35:52
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-26 10:55:01
De la: deea_20, la data 2009-04-25 20:17:28Nea Mitica,si acum si toata viata voi tine cont de invataturile mamei mele!
:

sml-love0049: Pai asa sa faci, si sa-ti mai spun ca [asta vorbind la general, e valabil pentru toate cuplurile ] pe fata nu trebuie sa o intereseze despre aventurile lui in trecut,pentru ea sa conteze prezentul si viitorul alaturi de el ,dar pe el ,da ! Asa a lasat Dumnezeu sa fie la barbat si femeie >!

Dupa cum am spus de atatea ori.Dumnezeu a spus la porunca a 7-a "SA NU FII DESFRANAT" Deci asta se traduce ca atat barbatul si femeia trebuie sa se pastreze pana la casatorie!Unde scrie ca numai femeia?Si cine zice/unde scrie ca femeia trebuie sa inchida ochii la trecutul barbatului,iar barbatul nu trebuie sa inchida ochii la trecutul femeii?Cum poti spune ca "asa a lasat Dumnezeu"???Unde a zis EL asta?
Uite un exemplu:http://www.imaginelife.ro/credinta/credinta-religie-biserica/cele_10_porunci_cu_citate_din_biblie/ Si din cate scrie aici se pare ca mai mult barbatului i se adreseaza!Te rog frumos,inainte de a afirma ceva asigura-te ca aduci si un argument solid si real pt respectiva afirmatie!

Deea 20, Nu contest credinta ta, dar vezi bre ca intelesasi gresit Porunca a-7-a ;Sa nu fi desfranat " se refera la altceva si nu la faptul ca sa fie barbatul si femea virgini la cununie ., si nici nu are legatura cu casatoria ! Se refera la felul cum iti traiesti viata, [ in desfrau sau nu !! ] indiferent de starea sociala. In nici o biserica la cununie , preotul nu-i intreaba pe tinerii miri daca sunt sau nu virgini

Ai si nu dreptate aici...Porunca este baza dupa care trebuie sa ne ghidam.Si se refera atat la viata dinaintea casatoriei cat si la cea de dupa.Asa e,nici un preot nu va intreba misrii daca sunt sau nu virgini.Dar in timpul slujbei se spune la un moment dat ca mirii trebuie sa fie curati trupeste si sufleteste in momentul primirii tainei casatoriei.

Deea ai dreptate, dar cati miri si mirese sunt curati trupeste in timpul cununiei? ca-i numeri pe degete ! Ar fi idealul la acei miri, dar din pacate sunt putini la numar
tinel
Postat pe 28 Aprilie 2009 08:59
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-28 08:59:29
De la: deea_20, la data 2009-04-25 20:17:28Nea Mitica,si acum si toata viata voi tine cont de invataturile mamei mele!
:

sml-love0049: Pai asa sa faci, si sa-ti mai spun ca [asta vorbind la general, e valabil pentru toate cuplurile ] pe fata nu trebuie sa o intereseze despre aventurile lui in trecut,pentru ea sa conteze prezentul si viitorul alaturi de el ,dar pe el ,da ! Asa a lasat Dumnezeu sa fie la barbat si femeie >!

Dupa cum am spus de atatea ori.Dumnezeu a spus la porunca a 7-a "SA NU FII DESFRANAT" Deci asta se traduce ca atat barbatul si femeia trebuie sa se pastreze pana la casatorie!Unde scrie ca numai femeia?Si cine zice/unde scrie ca femeia trebuie sa inchida ochii la trecutul barbatului,iar barbatul nu trebuie sa inchida ochii la trecutul femeii?Cum poti spune ca "asa a lasat Dumnezeu"???Unde a zis EL asta?
Uite un exemplu:http://www.imaginelife.ro/credinta/credinta-religie-biserica/cele_10_porunci_cu_citate_din_biblie/ Si din cate scrie aici se pare ca mai mult barbatului i se adreseaza!Te rog frumos,inainte de a afirma ceva asigura-te ca aduci si un argument solid si real pt respectiva afirmatie!

Deea 20, Nu contest credinta ta, dar vezi bre ca intelesasi gresit Porunca a-7-a ;Sa nu fi desfranat " se refera la altceva si nu la faptul ca sa fie barbatul si femea virgini la cununie ., si nici nu are legatura cu casatoria ! Se refera la felul cum iti traiesti viata, [ in desfrau sau nu !! ] indiferent de starea sociala. In nici o biserica la cununie , preotul nu-i intreaba pe tinerii miri daca sunt sau nu virgini

Ai si nu dreptate aici...Porunca este baza dupa care trebuie sa ne ghidam.Si se refera atat la viata dinaintea casatoriei cat si la cea de dupa.Asa e,nici un preot nu va intreba misrii daca sunt sau nu virgini.Dar in timpul slujbei se spune la un moment dat ca mirii trebuie sa fie curati trupeste si sufleteste in momentul primirii tainei casatoriei.

Deea ai dreptate, dar cati miri si mirese sunt curati trupeste in timpul cununiei? ca-i numeri pe degete ! Ar fi idealul la acei miri, dar din pacate sunt putini la numar
......................Dar oare Isac cand a bagat-o in cort pe Rebeca si a facut-o nevasta lui................a facut prima oara cununia?...........nu a mai avut dragutu de el rabdare..............acum nu ca as fi de acord cu desfraul dar tot bati apa-n piua cu curatenia trupeasca ...............dar cu cea sufleteasca cum ramane?
erikahd2008
Postat pe 28 Aprilie 2009 09:06
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-04-27 19:11:12
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-27 17:15:10
Eu pe ioanao nu o cunosc personal si nici cum arata, dar mi-am dat seama din ce posteaza aici , ca e o persoana realista, inteligenta, stie ce vrea de la viata si stie ce spune , vede o relatie cum e normal si are dreptate la postarile ei ! Daca-si traieste viata din carti si religie , e foarte bine, si dupa conceptia ta , ar trebuii sa si-o" traga " cu oricine ,ca asa spune pisicuta razboinica , ca e corect si nu cum era pe timpul lui mamaie.! nu, pe femeia "umblatoare " nu o judecam noi, ci va ajunge singura sa se judece ea si Dumnezeu !

Iar ai uitat sa-ti iei pastila de putut si le pricepi pe dea-ndoaselea

eu iau pastile , da albastre !!
tinel
Postat pe 28 Aprilie 2009 09:06
De la: erikahd2008, la data 2009-04-28 09:06:00
:

......................Dar oare Isac cand a bagat-o in cort pe Rebeca si a facut-o nevasta lui................a facut prima oara cununia?...........nu a mai avut dragutu de el rabdare..............acum nu ca as fi de acord cu desfraul dar tot bati apa-n piua cu curatenia trupeasca ...............dar cu cea sufleteasca cum ramane?
kudika016488
Postat pe 28 Aprilie 2009 09:12
CORECT***SAU !!CARE ESTE PRETUL CORECT?**
kudika016488
Postat pe 28 Aprilie 2009 09:12
Nu s-a lamurit inca problema asta?...Mai mult sex si mai putina filososfie va rog.
Iradiatu_
Postat pe 28 Aprilie 2009 09:21
De la: ioanao2, la data 2009-04-28 03:17:25

Draga dandanaua_reloaded,

1. As dori si eu sa-mi arati unde am dat eu sfaturi oamenilor? Nu de alta, insa ca sa-mi corectez greseala, deoarece nu mi se pare ok sa dai sfaturi decat in momentul in care esti FOARTE sigur de ceea ce scrii. Ca am pus intrebari, mi-am expus parerea, sunt supeeeeer de acord. Insa sa dau sfaturi mi s-ar parea ceva cu adevarat dificil, deoarece nu ma consider inca nici pe departe in masura de a realiza acest lucru si imi cer scuze in mod anticipat in cazul in care am facut-o! La pagina 75 am enuntat o afirmatie si am enuntat clar faptul ca doresc sa vad ce argumente ar putea sa o combata, insa pana acum cel putin cu mana pe inima declar ca nu am citit in majoritatea cazurilor, decat afirmatii fara argumente solide, cel mult plapande (insa oricum anemice rau, in conceptia mea bineinteles) cu exceptia cazurilor pertinente pe care le-a adus Deea si la care ma doresc (de 2 zile incoace) sa-i raspund si sa o intreb mai multe detalii, insa vad ca nici azi nu am avut timp :(.

reciteste cu atetie ceea ce am scris... te rog frumos si ia seama la ceea ce am scris......
nu citesti si nu vezi decat cuvintele care sunt in concordanta cu ceea ce vrei tu, te-ai pierdut cu firea pt ca spui ca nu dai sfaturi.... daca vrei facem analiza pe text....dar eu nu am spus ca tu ai oferii cuiva sfaturi ci o parere obiectiva....sau subiectiva...ceea ce este altceva....

2. A vorbi despre sex doar din teorie desigur ca e dificil, insa cum e sa nu mai fii virgin si sa vorbesti despre virginitate de parca ai fi? Nu se foloseste cumva tot teoria?
Cum e sa vina oameni si sa zica ca lui Coman i se va intampla cutare si cutare lucru, din moment ce ei declara ca acel lucru nu li s-a intamplat lor? Nu e tot teorie? Astept argumente ca de obicei.

draga mea a vorbi despre virginiate cand nu mai este se numeste a vorbi din experienta trecuta ...daca nu cumva m-am nascut gata dezvirginata , acei oameni ii vorbesc lui coman din propriile lor experiente...daca imi amintesc eu bine sunt cateva teorii foarte frumoase despre experientele altora.... a vorbi insa din teorie despre o experienta viitoare, si afirmand cu certitudine ca totul va decurge exact asa cum vrvea omul .....hai sa fim putin seriosi si sa ne reamintim de prverbul ala cu planul de acasa si cu realitatea din targ....

3. Intentia mea nu a fost si nu e sa fac acest topic varza. Daca asta am facut, atunci imi cer scuze in primul rand fata de dl. Coman care a deschis acest topic!
Nu a fost niciodata in intentia mea sa incep a pune intrebari (incomode observ) oamenilor care posteaza pe acest topic, insa observand lipsa aproape totala a unor argumente cu adevarat pertinente pentru afirmatiile pe care le faceau anumite persoane am decis sa ma lamuresc si eu ce au dorit de fapt sa transmita si care au fost acele experiente prin care au trecut.

din nefericire topicul asta era unul din favoritele mele si ti-am mai explicat de ce este a 3-a oara cand o fac...conceptiile domnului coman s-au schimbat semnificativ in raport c primele postari... are suisuri si coborasuri.... ceea ce ma amuza tare mult insa este ca ...peste vreo cateva lui, din nefericire eu una am certa impresie ca voi observa oarece schimbari si la propria ta persoana, asta in cazul in care vei avea vreo experienta notabila, asa cum cred ca i s-a intamplat d-lui coman...si nu ma refer strict la sex.....se poate sa se fii indragostit doar.....de o fata care sa merite ceea ce are el de oferit(sa recunoastem baiat prost nu e ...doar arogant si putintel misogin)

4. Daca majoritatea mesajelor mele ti se par ca o placa zgariata, imi cer scuze! :(
Te-as ruga doar sa argumentezi mai exact ce intelegi tu prin "placa zgariata" si sa-mi arati exact unde apare acest fenomen in cadrul mesajelor mele.

ti-am explicat acest lucru in mesajul de mai sus...simti nevoia sa ma repet???????

sincer ma oboseste deja scritura ta pe puncte revenirea la argumentele credintei, si alte alea...suna deja a plictis....de fapt observ o usoara compulsivitate in a nu accepta ca teoria este diferita de realitate.... ti s-au dat argumentele de care aveai nevoie, vei avea propria ta experienta si cu siguranta atunci vei putea vorbi sub alte aspecte ....asta este ceea ce n vrei sa intelegi, faptul ca teoretic ,si din cartulii totul pare perfect,poate chiar sa fie perfect...dar itervine factorul uman care ...se spne ca mai si greseste....si atunci toata teoria se duce pe apa sambetei...

la restul punctelor sincer nu ma simt in stare sa raspund pt ca dej am facut-o.....incearca sa construiesti fraze si mesaje mai putin lungi, sunt mai usor de digerat.....

5. Cand am ramas fara argumente am aruncat praf in ochi cu credinta, biserica si alte alea?
Iarasi te voi ruga frumos sa argumentezi intr-un mod clar si la obiect, nu vag si care lasa sa se inteleaga orice. Ca am pus diverse intrebari legate de biblie si am enuntat anumite lucruri din ea, sunt de acord, insa de aici si pana la ce ai enuntat tu..... mi se pare cale lunga :).

6. Argumentul ca pana nu fac sex nu am cum sa am o parere obiectiva asupra acestui lucru mi l-a mai oferit si pisicuta_razboinica si eu i-am raspuns acelasi lucru ca si tie si anume ca acum, pe moment nu il putem folosi, nu? Eu pur si simplu incerc sa inteleg parerea altora si faptul ca inca nu am facut sex ar trebui sa ma opreasca in a-mi face totusi o parere?
Faptul ca tu ai facut sex, iti da cumva dreptul sa te mai pronunti in cazul unei persoane care e virgina? Eu cred ca nu si iti voi demonstra acest lucru care este valabil si pentru pisicuta_razboinica.

Demonstratie:

Doamnelor si domnilor,

Dandanaua_reloaded a enuntat faptul ca eu nu am cum sa inteleg o persoana care a facut sex deoarece nu am facut si eu, DAR dansa isi permite sa vorbeasca in numele meu, al unei virgine si anume urmatorul fapt: "ca eu fiind virgina nu am cum sa-mi dau seama cum e cu sexul", de parca dansa ar fi fost virgina la varsta de 25 de ani (ca trebuie sa o punem in locul meu, nu?) ca sa treaca prin ceea ce trec eu si sa poata enunta afirmatia pe care a facut-o !!!!!!!!!

7. Daca am monopolizat sau nu aceasta discutie nu stiu. Scopul meu era altul si se leaga de faptul de a intelege concret ce se afla in spatele afirmatiilor oamenilor in genere care posteaza pe un astfel de topic si de a incerca sa analizez putin ceea ce puneau pe tapet. Daca am dus sau nu aceasta discutie spre altceva nu-mi pot da seama deoarece sunt implicata in ea, insa il rog pe dl Coman care a deschis acest topic a-mi comunica ce parere are dansul si ce ar trebui facut.

8. Sincera sa fiu nu stiam ca aici se vorbeste doar despre un aspect fizic, lumesc. Adica din punctul meu de vedere acest aspect fizic este asociat cu un aspect sufletesc de cea mai mare importanta si cand nu este privit cu cea mai mare seriozitate (din punctul meu de vedere of course), nu e normal sa intreb si eu care e ideea, daca doresc acest lucru? Ar trebui sa stau in banca mea si sa deschid neaparat eu un alt topic, ca aici e interzis pentru asa ceva sau cum? Probabil ca tot pe dl Coman ar trebui sa-l intreb si acest lucru.

9. Din punctul tau de vedere sexul nu implica taina casatoriei, insa asta inseamna ca e valabil acest lucru pentru toata lumea?
Mai pe sleau, daca din punctul tau de vedere sexul nu are implicatii deloc asupra sufletului omului (desi crede-ma sunt oameni aici care au facut acest lucru incercand sa demonstreze (bineinteles prost din punctul meu de vedere) ca in acest fel se maturizeaza si din punct de vedere al sufletului un baiat!!! ) bune sau rele, asta inseamna ca asta e parerea tuturor oamenilor care intra pe acest forum?
Prin simplul fapt ca un om scrie ca din cauza sexului oamenii se despart sau se cupleaza (si ei sustin (repet ei nu eu) ca acest sex influenteaza in mod direct dragostea dintre ei), ei bine asta nu inseamna ca sexul are implicatii metafizice (repet din punctul lor de vedere)???

10. Taina casatoriei e o vrajeala?
Sincer acum te intreb: tu ai macar idee despre ce vorbesti???
Ce semnifica din punct de vedere al ortodoxiei taina casatoriei?

Numai bine,
Ioana

P.S. Sunt de acord cu faptul ca i-am transmis parerea mea dlui Coman acum cateva zeci de pagini, insa am justificat (repet) la pagina 75 de ce am inceput sa rescriu pe acest topic. Acum, daca e sa o iau ca tine, eu te pot intreba de ce mai scrii inca pe acest topic, daca (banuiesc) i-ai comunicat deja parerea ta dlui Coman?
Din curiozitate parca ai scris pe undeva? Ca pur si simplu iti place sa mai discuti cu dansul (afirm eu)?
Pai asa pot scrie si eu ca din curiozitate sau ca imi place sa mai discut cu oamenii de pe acest forum.
dandanaua_reloaded
Postat pe 28 Aprilie 2009 09:46
De la: dandanaua_reloaded, la data 2009-04-28 09:46:08
De la: ioanao2, la data 2009-04-28 03:17:25

1. As dori si eu sa-mi arati unde am dat eu sfaturi oamenilor? Nu de alta, insa ca sa-mi corectez greseala, deoarece nu mi se pare ok sa dai sfaturi decat in momentul in care esti FOARTE sigur de ceea ce scrii. Ca am pus intrebari, mi-am expus parerea, sunt supeeeeer de acord. Insa sa dau sfaturi mi s-ar parea ceva cu adevarat dificil, deoarece nu ma consider inca nici pe departe in masura de a realiza acest lucru si imi cer scuze in mod anticipat in cazul in care am facut-o! La pagina 75 am enuntat o afirmatie si am enuntat clar faptul ca doresc sa vad ce argumente ar putea sa o combata, insa pana acum cel putin cu mana pe inima declar ca nu am citit in majoritatea cazurilor, decat afirmatii fara argumente solide, cel mult plapande (insa oricum anemice rau, in conceptia mea bineinteles) cu exceptia cazurilor pertinente pe care le-a adus Deea si la care ma doresc (de 2 zile incoace) sa-i raspund si sa o intreb mai multe detalii, insa vad ca nici azi nu am avut timp :(.

reciteste cu atetie ceea ce am scris... te rog frumos si ia seama la ceea ce am scris......
nu citesti si nu vezi decat cuvintele care sunt in concordanta cu ceea ce vrei tu, te-ai pierdut cu firea pt ca spui ca nu dai sfaturi.... daca vrei facem analiza pe text....dar eu nu am spus ca tu ai oferii cuiva sfaturi ci o parere obiectiva....sau subiectiva...ceea ce este altceva....

2. A vorbi despre sex doar din teorie desigur ca e dificil, insa cum e sa nu mai fii virgin si sa vorbesti despre virginitate de parca ai fi? Nu se foloseste cumva tot teoria?
Cum e sa vina oameni si sa zica ca lui Coman i se va intampla cutare si cutare lucru, din moment ce ei declara ca acel lucru nu li s-a intamplat lor? Nu e tot teorie? Astept argumente ca de obicei.

draga mea a vorbi despre virginiate cand nu mai este se numeste a vorbi din experienta trecuta ...daca nu cumva m-am nascut gata dezvirginata , acei oameni ii vorbesc lui coman din propriile lor experiente...daca imi amintesc eu bine sunt cateva teorii foarte frumoase despre experientele altora.... a vorbi insa din teorie despre o experienta viitoare, si afirmand cu certitudine ca totul va decurge exact asa cum vrvea omul .....hai sa fim putin seriosi si sa ne reamintim de prverbul ala cu planul de acasa si cu realitatea din targ....

3. Intentia mea nu a fost si nu e sa fac acest topic varza. Daca asta am facut, atunci imi cer scuze in primul rand fata de dl. Coman care a deschis acest topic!
Nu a fost niciodata in intentia mea sa incep a pune intrebari (incomode observ) oamenilor care posteaza pe acest topic, insa observand lipsa aproape totala a unor argumente cu adevarat pertinente pentru afirmatiile pe care le faceau anumite persoane am decis sa ma lamuresc si eu ce au dorit de fapt sa transmita si care au fost acele experiente prin care au trecut.

din nefericire topicul asta era unul din favoritele mele si ti-am mai explicat de ce este a 3-a oara cand o fac...conceptiile domnului coman s-au schimbat semnificativ in raport c primele postari... are suisuri si coborasuri.... ceea ce ma amuza tare mult insa este ca ...peste vreo cateva lui, din nefericire eu una am certa impresie ca voi observa oarece schimbari si la propria ta persoana, asta in cazul in care vei avea vreo experienta notabila, asa cum cred ca i s-a intamplat d-lui coman...si nu ma refer strict la sex.....se poate sa se fii indragostit doar.....de o fata care sa merite ceea ce are el de oferit(sa recunoastem baiat prost nu e ...doar arogant si putintel misogin)

4. Daca majoritatea mesajelor mele ti se par ca o placa zgariata, imi cer scuze! :(
Te-as ruga doar sa argumentezi mai exact ce intelegi tu prin "placa zgariata" si sa-mi arati exact unde apare acest fenomen in cadrul mesajelor mele.

ti-am explicat acest lucru in mesajul de mai sus...simti nevoia sa ma repet???????

sincer ma oboseste deja scritura ta pe puncte revenirea la argumentele credintei, si alte alea...suna deja a plictis....de fapt observ o usoara compulsivitate in a nu accepta ca teoria este diferita de realitate.... ti s-au dat argumentele de care aveai nevoie, vei avea propria ta experienta si cu siguranta atunci vei putea vorbi sub alte aspecte ....asta este ceea ce n vrei sa intelegi, faptul ca teoretic ,si din cartulii totul pare perfect,poate chiar sa fie perfect...dar itervine factorul uman care ...se spne ca mai si greseste....si atunci toata teoria se duce pe apa sambetei...

la restul punctelor sincer nu ma simt in stare sa raspund pt ca dej am facut-o.....incearca sa construiesti fraze si mesaje mai putin lungi, sunt mai usor de digerat.....

5. Cand am ramas fara argumente am aruncat praf in ochi cu credinta, biserica si alte alea?
Iarasi te voi ruga frumos sa argumentezi intr-un mod clar si la obiect, nu vag si care lasa sa se inteleaga orice. Ca am pus diverse intrebari legate de biblie si am enuntat anumite lucruri din ea, sunt de acord, insa de aici si pana la ce ai enuntat tu..... mi se pare cale lunga :).

6. Argumentul ca pana nu fac sex nu am cum sa am o parere obiectiva asupra acestui lucru mi l-a mai oferit si pisicuta_razboinica si eu i-am raspuns acelasi lucru ca si tie si anume ca acum, pe moment nu il putem folosi, nu? Eu pur si simplu incerc sa inteleg parerea altora si faptul ca inca nu am facut sex ar trebui sa ma opreasca in a-mi face totusi o parere?
Faptul ca tu ai facut sex, iti da cumva dreptul sa te mai pronunti in cazul unei persoane care e virgina? Eu cred ca nu si iti voi demonstra acest lucru care este valabil si pentru pisicuta_razboinica.

Demonstratie:

Doamnelor si domnilor,

Dandanaua_reloaded a enuntat faptul ca eu nu am cum sa inteleg o persoana care a facut sex deoarece nu am facut si eu, DAR dansa isi permite sa vorbeasca in numele meu, al unei virgine si anume urmatorul fapt: "ca eu fiind virgina nu am cum sa-mi dau seama cum e cu sexul", de parca dansa ar fi fost virgina la varsta de 25 de ani (ca trebuie sa o punem in locul meu, nu?) ca sa treaca prin ceea ce trec eu si sa poata enunta afirmatia pe care a facut-o !!!!!!!!!

7. Daca am monopolizat sau nu aceasta discutie nu stiu. Scopul meu era altul si se leaga de faptul de a intelege concret ce se afla in spatele afirmatiilor oamenilor in genere care posteaza pe un astfel de topic si de a incerca sa analizez putin ceea ce puneau pe tapet. Daca am dus sau nu aceasta discutie spre altceva nu-mi pot da seama deoarece sunt implicata in ea, insa il rog pe dl Coman care a deschis acest topic a-mi comunica ce parere are dansul si ce ar trebui facut.

8. Sincera sa fiu nu stiam ca aici se vorbeste doar despre un aspect fizic, lumesc. Adica din punctul meu de vedere acest aspect fizic este asociat cu un aspect sufletesc de cea mai mare importanta si cand nu este privit cu cea mai mare seriozitate (din punctul meu de vedere of course), nu e normal sa intreb si eu care e ideea, daca doresc acest lucru? Ar trebui sa stau in banca mea si sa deschid neaparat eu un alt topic, ca aici e interzis pentru asa ceva sau cum? Probabil ca tot pe dl Coman ar trebui sa-l intreb si acest lucru.

9. Din punctul tau de vedere sexul nu implica taina casatoriei, insa asta inseamna ca e valabil acest lucru pentru toata lumea?
Mai pe sleau, daca din punctul tau de vedere sexul nu are implicatii deloc asupra sufletului omului (desi crede-ma sunt oameni aici care au facut acest lucru incercand sa demonstreze (bineinteles prost din punctul meu de vedere) ca in acest fel se maturizeaza si din punct de vedere al sufletului un baiat!!! ) bune sau rele, asta inseamna ca asta e parerea tuturor oamenilor care intra pe acest forum?
Prin simplul fapt ca un om scrie ca din cauza sexului oamenii se despart sau se cupleaza (si ei sustin (repet ei nu eu) ca acest sex influenteaza in mod direct dragostea dintre ei), ei bine asta nu inseamna ca sexul are implicatii metafizice (repet din punctul lor de vedere)???

10. Taina casatoriei e o vrajeala?
Sincer acum te intreb: tu ai macar idee despre ce vorbesti???
Ce semnifica din punct de vedere al ortodoxiei taina casatoriei?

Numai bine,
Ioana

P.S. Sunt de acord cu faptul ca i-am transmis parerea mea dlui Coman acum cateva zeci de pagini, insa am justificat (repet) la pagina 75 de ce am inceput sa rescriu pe acest topic. Acum, daca e sa o iau ca tine, eu te pot intreba de ce mai scrii inca pe acest topic, daca (banuiesc) i-ai comunicat deja parerea ta dlui Coman?
Din curiozitate parca ai scris pe undeva? Ca pur si simplu iti place sa mai discuti cu dansul (afirm eu)?
Pai asa pot scrie si eu ca din curiozitate sau ca imi place sa mai discut cu oamenii de pe acest forum.

1. i) Esti sigura ca nu te-ai pierdut tu cu firea? Pentru ca sincera sa fiu, eu nu ma simt pierduta deloc cu firea, insa cum sunt om, ma pot insela of course.

ii) Acum la acest subpunct vad ca brusc nu mai recunosti ca mi-ai scris ca dau sfaturi, insa sincer, tu te-ai uitat pe ce ai scris in mesajul anterior???
Mai exact, mi-ai scris "ca a da sfaturi e o lama cu 2 taisuri", aprobandu-l pe dl Coman cu aceasta expresie si sugerandu-mi mie sa ma gandesc la acest lucru. Imi cer scuze insa, ca de aici nu am inteles ca de fapt tu nu doreai sa-mi sugerezi mie ca dau sfaturi, ci pur si simplu ca am oferit cuiva o parere subiectiva sau obiectiva. Frate, cum de nu am observat acest lucru?????????????? Ar fi trebuit sa-mi sara in ochi de la o posta! (yeah right :p)

iii) Din cate observ (la subpunctul ii) si nu numai) si tu nu citesti si nu vezi decat cuvintele care sunt in concordanta cu ceea ce vrei tu, altfel banuiesc ca ai fi fost ceva mai obiectiva si ai fi recitit ce ai scris. Recunosc ca sunt om si implicit o persoana subiectiva si ca se observa acest lucru din ceea ce scriu, insa incerc sa ma mentin cat mai obiectiva in ceea ce scriu si am rugat de n ori oamenii sa-mi arate exact unde gresesc cu subiectivitatea mea, atunci cand li se pare lor ca am gresit, pentru a ma putea bineinteles corecta.

iii) De aceea sunt de acord cu tine sa-mi faci o analiza pe text (chiar te rog) pentru a-mi demonstra subiectivitatea crasa de care am dat dovada.

2. Draga mea, stiu ca si tu odata ai fost o fata virgina cu anumite ganduri si trairi. Insa te intreb eu:

i) Cand s-a intamplat acest lucru? De curand?
Pentru ca daca s-a intamplat de curand atunci inteleg de ce te simti asa in masura sa vorbesti despre virginitate si virgini.
Daca s-a intamplat insa demult, tu inseamna ca vorbesti din amintiri si teorie. Amintiri care pot fi vagi si inselatoare, nu? (putem discuta aici 3 zile despre cum omul isi implanteaza in creier amintiri false)

ii) Aaaa si apropo. Te-ai nascut cumva tip virgin (si ai fost asa pana la varsta de 22 de ani) si apoi te-ai transformat in tipa virgina si ai ramas asa cel putin pana la varsta de 25 de ani?
De ce te intreb? Simplu.
Pai vad ca ai tot enuntat diverse si in cazul dlui Coman si cum zici ca eu nu ar trebui sa vorbesc decat doar din propriile mele experiente si nu din teorii sau din ce am vazut la alti oameni, pai banuiesc ca tu faci acest lucru my dear, nu?
Adica ai fost virgin pana cel putin la varsta de 22 de ani si iti permiti sa vorbesti despre un astfel de om (si din cate imi amintesc eu, poate nu-mi amintesc corect, insa voi cauta din nou, ti-ai permis sa-i dai sfaturi si sa faci chiar misto de el cu n ocazii) din moment ce ai trecut prin ce trece si el, nu?
Si ai fost virgina pana la 25 de ani ca si mine, nu? Ai trecut prin ce am trecut si eu acum si de aceea esti acum in masura sa vorbesti despre ceea ce ar trebui sa gandesc sau sa traiesc eu, nu? Pentru ca tu ai avut experienta mea.
Man, cum de nu m-am prins??????? Bine ca finally m-ai luminat!!!

iii) Eu, repet, ca incerc sa dezbat teorii si cazuri cu oamenii respectivi:

1. Teorii enuntate chiar de ei (ATENTIE) si nu traite si atunci imi permit si eu sa le dezbat teoretic din moment ce nici ei si nici eu nu le-am trait.

2. Cazuri practice traite de ei si atunci le pun diverse intrebari (ATENTIE) pentru a intelege mai bine realitatea prin care au trecut si daca ceea ce consider eu ca ar trebui sa insemne realitate li s-a potrivit lor sau nu si sa aflu de ce s-a intamplat asa. Nu de alta, insa de fooooooarte multe ori lumea vine cu niste afirmatii (la prima vedere nici nu poti realiza daca sunt traite sau nu, pentru ca nu specifica!!!) si fara nici un argument pentru. Aaaaa si mesajele multora au si o tendinta grava in a jigni (pe dl Coman, ideea de virginitate pana la casatorie etc.). Si atunci eu cum sa nu sesizez acest lucru? Cum sa nu incerc sa-mi lamuresc mie care e ideea?

iv) Desigur ca planul de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cel din targ, insa asta ce semnifica? Ca ar trebui cu totii sa credem doar acest lucru si sa ne pierdem speranta ca raiul poate fi realizat si pe pamant daca ne-am da un pic mai mult silinta?
Doar ca persoana x, y sau z a avut una sau mai multe experiente naspa asta inseamna ca de fapt asta e realitatea? Ca nu poate exista si o realitate frumoasa?
Eu cunosc personal exemple de oameni care au facut ca aceasta realitate sa fie minunata si atunci nu e logic sa-mi pun intrebarea cum de se poate si bine si nu numai rau?
Proverbul pe care mi l-ai enuntat tu si anume ca "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ" mi se pare suuuuper intelept, insa parerea mea este ca el depinde in functie de cum se aplica de la caz la caz si in cazul acesta si anume al unei relatii dintre doi oameni, cand este implicat sentimentul dragostei, ei bine omul ar trebui sa fie bine pregatit de acasa ca sa recunoasca ce trebuie (mai exact pe cine trebuie) in targ si sa stie sa se fereasca de pericolele care exista in targ of course.
Parerea mea e ca totul va decurge bine atata timp cat omul stie exact ce vrea, pe cine vrea pentru ca in primul rand stie exact cine este el, ce nevoi sufletesti are si de ce anume tin ele. Daca gresesc, astept ca de obicei argumente.

3. Imi amintesc ca mi-ai mai explicat faptul ca te amuza teribil sa observi cum se schimba modul de gandire al dlui Coman si conceptiile lui despre viata.
Desigur ca peste cateva luni (in cazul in care voi mai avea placerea sa conversez cu tine) probabil ca vei observa schimbari si in modul meu de gandire.
Daca e sa ma intrebi pe mine, oamenii se schimba non stop, insa schimbari majore de conceptii sau sentimente nu am vazut sincer la nimeni, mai ales intr-un timp asa de scurt. Poate dupa ce trec zecile de ani, insa repet, din ceea ce am observat eu omul se invarte (din pacate, pentru ca sincer mi-as dori din toata inima ca toti oamenii sa evolueze din punct de vedere al sufletului) cam in acelasi cerc al conceptiilor despre viata create de el pana pe la varsta de 18-20 de ani cu mici suisuri si coborasuri cum de altfel te-ai exprimat si tu.

4. i) Draga mea, nu simt DELOC nevoia ca tu sa te repeti. Daca ai simtit tu aceasta nevoie, asta e partea a doua. Eu pur si simplu te-am rugat sa-mi exemplifici concret (asa cum de altfel am observat ca ai sugerat la subpunctul 1 ) folosindu-te de o analiza de text, unde iti las tie eu impresia ca mesajele mele sunt ca o "placa zgariata", pentru ca sincera sa fiu uneori si tu imi cam lasi aceasta impresie si daca vei dori iti voi argumenta la modul cel mai concret folosindu-ma de o analiza de text.

ii) Apropo, insa m-ai intrebat tu pana acum de unde "vorbesc"? Si eu ti-am raspuns ca din carti?
Pentru ca tu ai scris clar acest lucru (si nu mai doresc sa citesc din partea ta iar, ca am inteles eu gresit si ca de fapt tu doreai sa transmiti altceva :p), deci practic ai pus niste vorbe in gura mea cum s-ar zice.
Cred ca de fiecare data cand am enuntat ceva am precizat ca am intalnit cazuri concrete (NU CARTI). Mi s-ar parea absurd si un total bullshit ca cineva sa vorbeasca din carti fara sa fi intalnit oameni in carne si oase care sa-i confirme sau sa-i infirme o anumita idee.
Bineinteles ca aici se exclude situatia cand discut cu o persoana despre trecut cand nici eu si nici ea nu a fost acolo si atunci amandoua trebuie sa recurgem la surse scrise cum ar fi cartile, biblia, pergamentele, desenele de pe pertii pesterilor etc.

iii) Factorul uman logic ca se poate insela :). De acord, insa de aici ce concluzie trebuie sa trag? Ca e ok greseala? Ca nu ar trebui sa invatam din ea? Pai atunci, my dear cum evoluam? Chiar doresc sa aflu si eu cum evoluam pe plan spiritual daca nu tinand cont de greselile facute pentru a nu le mai repeta in viitor?
Si daca observam ce au gresit altii nu ar trebui sa tragem invataminte din greselile lor pentru ca noi sa nu le mai repetam?
Adica si noi ar trebui sa facem exact aceleasi greseli pentru a ajunge exact la aceeasi concluzie cu ceilalti?
Nu putem cumva sa nu ne mai dam cu capul de pragul de sus pentru a-l vedea pe cel de jos si viceversa? Nu putem tine cont de acest lucru de la unul care s-a mai dat si l-a observat?
(te-am intrebat la modul cel mai sincer)
Ti-am pus intrebarile de mai sus deoarece (iar precizez) eu, personal, am intalnit oameni care au luat aminte la greselile celorlalti si nu le-au mai facut si le-a mers super bine, deci se poate in practica aplica lucrul de mai sus, din ce am vazut eu cel putin.

Mi-ar fi placut sa-mi raspunzi si la celelalte subpuncte. Consider ca nu mi-ai raspuns deja la ele (sau daca ai facut acest lucru a fost foarte vag si nu pe subiect exact) si ca ar fi fost frumos si de bun-simt sa faci acest lucru.
Dar hei, probabil ca cer eu prea mult, nu?

Numai bine,
Ioana

P.S. Draga mea, crede-ma ca incerc sa ma limitez strict la ceea ce discutam, insa din punctul meu de vedere ideile pe care le discutam implica foarte multe aspecte si cum doresc sa fiu cat mai obiectiva si mai clara, probabil ca din acest motiv mesajele mele sunt mai lungi.
Din cate vad eu mesajele tale sunt mai scurte, insa muuuult mai vagi si lipsite de substanta, in sensul ca nu au argumente solide si care sa stea in picioare. Dar ma pot insela, right?
Asa ca putem intreba pe cine doresti tu acest lucru, numai sa fie o persoana care sa aiba cat de cat o experienta in acest domeniu.
ioanao2
Postat pe 28 Aprilie 2009 12:34
De la: Iradiatu_, la data 2009-04-28 09:21:09Nu s-a lamurit inca problema asta?...Mai mult sex si mai putina filososfie va rog.

Frateeeeeee, altul care face chiar un indemn fara nimic concret in spate!!!

Asa pot sa-i scriu si eu lui: mai putin sex si mai multa filosofie va rog.
ioanao2
Postat pe 28 Aprilie 2009 12:36
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-27 16:57:45
De la: kudibruneta, la data 2009-04-27 16:36:13
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-04-27 13:31:49
De la: ioanao2, la data 2009-04-27 00:06:40
Ei bine cand o tipa face sex cu mai multi tipi strict din placere, metaforic lumea o numeste curv* sau prostituata sau desfranata

e nu ma-nnebuni
tu inca traiesti pe vremea lui mamaie

eeeeeee uite chestia aia cu tipa care face sex cu mai multi barbati ................. crede-ma ca fiecare are dreptiul sa faca ce vrea iar cine gandeste asa vb lu' pisicuta dupa timpu lu pazvante

Si cum, esti sigura ca pe timpul lui pazvante sau mamaie , fetele nu faceau sex cu mai multi barbati .? ci tineau numai de unul cu care se maritau ? Pai eu vreau sa dau timpul inapoi !

nu sunt sigura de ce sa mint ,eu nu-l stiu nici pe Ceausescu dar din ce am auzit si eu sincer cred ca fiecare are dreptul sa face ce vrea atata timp cat e constient de ceea ce face si nimeni nu are dreptul de a judeca pe cineva pup
kudibruneta
Postat pe 28 Aprilie 2009 12:58
De la: erikahd2008, la data 2009-04-28 09:06:00
:

De unde sa stim ce a facut Isac cu Rebeca in cort ? Poate nu au facut nimic bre ca nu aveau "experienta sexuala " sau erau si ei " de pe vremea bunicii" ! -scuze, am glumit ! Curatenia trupeasca daca se refera la virginitate este legata de curatenia sufleteasca , nu se poate una fara alta. ; de multe ori se confunda .! ; aici nu am glumit .
tinel
Postat pe 28 Aprilie 2009 13:00
De la: kudibruneta, la data 2009-04-28 12:58:34
Ei bine cand o tipa face sex cu mai multi tipi strict din placere, metaforic lumea o numeste curv* sau prostituata sau desfranata

e nu ma-nnebuni

eeeeeee uite chestia aia cu tipa care face sex cu mai multi barbati ................. crede-ma ca fiecare are dreptiul sa faca ce vrea iar cine gandeste asa vb lu' pisicuta dupa timpu lu pazvante

Si cum, esti sigura ca pe timpul lui pazvante sau mamaie , fetele nu faceau sex cu mai multi barbati .? ci tineau numai de unul cu care se maritau ? Pai eu vreau sa dau timpul inapoi !

nu sunt sigura de ce sa mint ,eu nu-l stiu nici pe Ceausescu dar din ce am auzit si eu sincer cred ca fiecare are dreptul sa face ce vrea atata timp cat e constient de ceea ce face si nimeni nu are dreptul de a judeca pe cineva pup

1. Sunt de acord cu tine la faza ca fiecare are dreptul sa faca ce vrea (mi se pare ca sta scris in drepturile omului :) si in cazul in care esti crestina, stiu ca in biblie scrie ca Dumnezeu i-a lasat omului acest liber arbitru si anume de a putea alege), insa sincer asta nu inseamna ca este corect sau moral sau ii face bine omului respectiv ce alege si ca nu putem purta o discutie despre acest lucru.

2. i) De unde stim noi daca este constient sau nu, daca nu il analizam?

ii) De unde stim noi daca acel om este constient inseamna ca face bine sau nu ce face, daca nu folosim elementul judecatii?
Daca el e serial killer si e cat se poate de constient (atentie, nu inconstient si/sau nebun) atunci inseamna sa nu-l mai judecam?
Daca e pedofil sau violator si a fost si e constient, inseamna ca nu trebuie sa-l judecam?

3. Nimeni nu are dreptul de a judeca pe cineva atata timp cat acea persoana e constienta (si banuiesc ca nu se afla la subpunctul 2 :p ). Hmmmm. E foarte mult de scris la acest capitol, in sensul ca:

i) Teoretic vorbind, sunt de acord cu tine daca e sa o luam la modul cel mai abstract, pentru ca nu noi i-am creat pe oameni si atunci nu noi avem dreptul de a-i judeca.

ii) Practic insa, din punctul meu de vedere oamenii se judeca non stop, cu voia sau fara voia lor. Toti isi fac pareri unii despre altii si toti arata cu degetul pe altii mai mult sau mai putin daca nu in realitate, cel putin in mintea lor, insa de cele mai multe ori aceasta parere a lor o exprima si in mod real intr-un fel sau altul. Lucrul acesta cred ca il fac din n motive (daca e sa ma intrebi pe mine cred ca in primul rand il fac ca sa fuga de propriile greseli), insa iar ar insemna sa vorbim o gramada si despre acest subiect.
Ca fac acest lucru bine sau nu si anume ca se judeca intre ei, au cu totii diverse pareri si eu sincer nu ma pot pronunta.
Sunt de acord cu faptul ca fiecare om trebuie sa judece, in sensul de a distinge un adevar de ceva fals, un sentiment cu adevarat real de unul fals, in acest fel cred eu, ca isi formeaza conceptia despre viata.
Ca exista niste conceptii de grup, asta observam iarasi clar. Au existat si vad ca exista in continuare.

ioanao2
Postat pe 28 Aprilie 2009 15:45
De la: dandanaua_reloaded, la data 2009-04-28 01:45:47ioana, bine a spus cand a spus coman (daca intr-adevar s-ar si comporta conform gandirii expuse ar fii bine) ca a da sfaturi e o lama cu 2 taisuri, prin extrapolare, iti pot spune doar ca a vorbi despre sex doardin teorie e cam dificil. vad ca s-a trecut la chestii de substanta cum ar fii dogmele bisericesti si vremurile lu' mamaie....

am o singura rugaminte..... iti mai amintesti ce vroia omul ala care a deschis topicul????
buuun, ai raspuns la intrebare????
buuuuun....felicitari...atunci deschide-ti propriul topic despre virginitate ca pe asta l-ai facut varza....sincer am recitit majoritatea mesajeor si imi par deja ca o placa zgariata,,,,,,cand se ramane fara argumente aruncam praf in ochi cu credinta. si biserica si alte ale...sincer , parerea mea desi nu este foarte importanta, e ca, abia atunci cand in sfarsit vei fii trecut printr-o experienta ce aduce macar cu sexul... poti sa oferi o parere obiectiva, pana atunci vorbesti doar din experientele altora , nu sunt propriile tale trairi ...etc.
sper sa intelegi macar de data asta ca a monopoliza o discutie si a o indrepta in alta parte nu inseamna a uita de la ce anume a pornit.... omul vroia sa stie daca fetele din ziua de azi mai apreciaza virginittea unui barbat....uite sunt unele care apreciaza asta, sunt altele care nu....printre care si eu . pe urma insa...... toata discutia cu si despre biserica credinta si alte alea nu isi are sensul....aici se vorbeste de un aspect fizic ,lumesc,trupesc pana la urma ncidecum metafizic.....

deci putem discuta doar despre ceea ce era de discutat sau o tot dam in vrajeli cu tainele casatoriei????

comane mamii ce faci citesti filozofi filozofitori?????
bune idei ,cam cat la suta le si pui in practica???sau dete criza peste tine si acu te potolisi????

mersi
kitty_krieger
Postat pe 28 Aprilie 2009 16:28
Ioana, tot ce am dedus despre tine, am dedus din propriile tale mesaje, din propriile tale cuvintele. Te mira ca sunt unii oameni care pot sa extraga si esenta?
Vrei dovezi? Ti-e atat de greu sa-ti recitesti mesajele si sa vezi cu ce te repeti mereu si ce transmit ele?
Ca mie mi-e lene sa-ti dau mura-n gura!

Cat despre indemnuri, scuza-ma dar tu ai dat o gramada de indemnuri, ca sa nu mai spun de jigniri mascate. Hai cere dovezi si pentru astea!!! De parca am timp sa caut prin mesajele tale sa dau citate! Stii si singura ce ai scris, nu te mai ascunde dupa deget!

Si da, ai venit aici doar sa-ti reconfirmi teoria. Punct.

Numai bine
kitty_krieger
Postat pe 28 Aprilie 2009 16:32
De la: ioanao2, la data 2009-04-28 15:45:02
De la: kudibruneta, la data 2009-04-28 12:58:34

e nu ma-nnebuni

1. Sunt de acord cu tine la faza ca fiecare are dreptul sa faca ce vrea (mi se pare ca sta scris in drepturile omului :) si in cazul in care esti crestina, stiu ca in biblie scrie ca Dumnezeu i-a lasat omului acest liber arbitru si anume de a putea alege), insa sincer asta nu inseamna ca este corect sau moral sau ii face bine omului respectiv ce alege si ca nu putem purta o discutie despre acest lucru.

2. i) De unde stim noi daca este constient sau nu, daca nu il analizam?

ii) De unde stim noi daca acel om este constient inseamna ca face bine sau nu ce face, daca nu folosim elementul judecatii?
Daca el e serial killer si e cat se poate de constient (atentie, nu inconstient si/sau nebun) atunci inseamna sa nu-l mai judecam?
Daca e pedofil sau violator si a fost si e constient, inseamna ca nu trebuie sa-l judecam?

3. Nimeni nu are dreptul de a judeca pe cineva atata timp cat acea persoana e constienta (si banuiesc ca nu se afla la subpunctul 2 :p ). Hmmmm. E foarte mult de scris la acest capitol, in sensul ca:

i) Teoretic vorbind, sunt de acord cu tine daca e sa o luam la modul cel mai abstract, pentru ca nu noi i-am creat pe oameni si atunci nu noi avem dreptul de a-i judeca.

ii) Practic insa, din punctul meu de vedere oamenii se judeca non stop, cu voia sau fara voia lor. Toti isi fac pareri unii despre altii si toti arata cu degetul pe altii mai mult sau mai putin daca nu in realitate, cel putin in mintea lor, insa de cele mai multe ori aceasta parere a lor o exprima si in mod real intr-un fel sau altul. Lucrul acesta cred ca il fac din n motive (daca e sa ma intrebi pe mine cred ca in primul rand il fac ca sa fuga de propriile greseli), insa iar ar insemna sa vorbim o gramada si despre acest subiect.
Ca fac acest lucru bine sau nu si anume ca se judeca intre ei, au cu totii diverse pareri si eu sincer nu ma pot pronunta.
Sunt de acord cu faptul ca fiecare om trebuie sa judece, in sensul de a distinge un adevar de ceva fals, un sentiment cu adevarat real de unul fals, in acest fel cred eu, ca isi formeaza conceptia despre viata.
Ca exista niste conceptii de grup, asta observam iarasi clar. Au existat si vad ca exista in continuare.

ai dreptate cu judecata oamenilor dar eu nu ma refeream la un' killer' ci la subiectul in sine care se discuta oricum ma uimeste felul in care dai raspunsuri si sincer nu prea inteleg, este mult de citit si la un momendat mi se taie firul ar trebui sa dai niste raspunsuri mai concentrate . nu te supara pe mine
kudibruneta
Postat pe 28 Aprilie 2009 16:36
Cat despre diferentele dintre vremea lui mamaie si vremurile de azi, chiar trebuie sa fac teoria chibritului? chiar nu-ti poti da seama de diferentele de statut si roluri ale femeii? de diferentele de percepere a femeii dpdv profesional, social, sexual etc.?
Sau crezi ca emanciparea sexuala si "gura lumii" nu sunt influentate de toate acestea?

Eu am facut lucruri pentru care, acum 50 de ani, eram cel putin barfita pe la toate colturile (am calatorit singura intr-o alta tara, de exemplu)... si multe altele de genu' asta

Ia sa vedem ce filosofeala urmeaza acu'
kitty_krieger
Postat pe 28 Aprilie 2009 16:58
De la: ioanao2, la data 2009-04-28 00:23:49
De la: wolfy, la data 2009-04-28 00:09:40Nu cred ca astazi toata lumea crede ca o femeie care face sex cu multi, din placere si nu pe bani, e c.... Dovada serialul pe care l-ai invocat si care a fost foarte popular. A, ca sunt unii care in continuare gandesc asa, asta e problema lor. Nu se incadreaza in paradigma moderna. Iar daca mentalitatea asta invechita, 'de pe vremea lu' mamaie", cum a spus cineva aici, inca mai exista, nu inseamna ca trebuie sa ne conformam ei. Asta ar arata ca femeile sunt in continuare dispuse sa traiasca intr-o lume facuta de barbati, deci descriminatoare fata de sexul feminin.

Draga mea,

1. In cazul in care esti crestina ar trebui sa incepi cu biblia sa vezi cum erau privite femeile cand faceau sex cu tipi din placere.

2. In cazul in care nu esti crestina, tu crezi ca "Sluts in the city" a fost facut de niste oameni cu pareri invechite? Poate ar trebui sa verifici cine l-a creat mai intai si apoi sa faci o astfel de afirmatie.

3. De unde stii tu cum era pe vremea lui mamaie?

4. Tu cand o sa fii mamaie ce le vei spune nepotile tai? ;;)

5. Din perspectiva ortodoxa si barbatul este privit la fel de curv* ca si femeia in aceleasi cazuri.

Draga mea,

1. Nu ma intereseaza cum erau privite in Biblie femeile cand faceau sex pentru placere. Dupa parerea mea scopul suprem al sexului nu este procrearea ci placerea. De ce? Fiindca nu de fiecare data cand facem sex facem si copii, in schimb de fiecare data cand facem sex ne dorim placere( e adevarat ca in cazul femeilor asta nu se intampla intotdeauna, e putin mai greu la ele)

2. Nu ma intereseaza cine a creat "Sluts in the City" din trei motive.

In primul rand fiindca cei care au parerile invechite nu sunt numai cei care au creat filmul de care vorbim. Ei sunt mult mai multi, si prin urmare am intalnit si eu oameni de genul asta. Deci pot sa-mi dau cu parerea in legatura cu oameni ca ei fara sa vad cine a facut filmul parodie, deoarece ei nu detin monopolul asupra oamenilor cu idei invechite.

In al doilea rand, oricine ar fi facut filmul - inclusiv persoane tinere sau in general persoane care trec drept deschise la minte - sunt cu siguranta persoane cu idei invechite.

In al treilea rand eu m-am referit la un film care a avut succes,si care prin succesul lui arata ca mentalitatea la care ne referim(o femeie care face sex cu multi, ba unde mai pui ca si pentru placere,este o prostituata) e privita drept invechita de un procent destul de mare al populatiei din SUA, ca sa ne limitam la ea. Acel film era in mod evident "Sex and the City", nu "Sluts in the City". Si apropos, cred ca o crestina ar trebui sa nu foloseasca cuvinte precum "c..." si "Sluts".

3. De la mamaie. Geez! Asta chiar nu era prea greu de inteles!

4. Cand o sa fiu mamaie o sa-mi invat nepotii(indiferent de sex) sa se bucure de viata fara sa faca rau altora si fara sa-si faca rau lor(cred de exemplu ca a face sex pornind la drum cu ideea ca daca cauti placere esti un desfranat/o desfranata este profund nociva fiintelor umane). O sa-i invat sa gandeasca cu propria lor minte, fara sa-si contorsioneze fiinta in asa fel incat sa se potriveasca unor reguli care sunt straine de natura umana.

5. Nu prea cred.Sau poate ca asa e teoretic(nu ma pronunt fiindca nu stiu foarte multe despre ortodoxism), insa la modul practic lucrurile stau diferit.
beyonce_indragostita
Postat pe 28 Aprilie 2009 17:01
De la: ioanao2, la data 2009-04-28 00:01:152. Daca o femeie are chef sa si-o traga, parerea mea ca si-o va trage cu siguranta, fara acordul nimanui. Asta nu inseamna insa ca nu va fi privita intr-un anume fel de comunitatea in care traieste (ca sunt romani, americani sau mai stiu eu ce natie).

Daca tu crezi ca mentalitatea in legatura cu comportamentul sexual al femeilor este aceeasi aiurea,deci ori ca esti in Romania, ori in SUA, e acelsi lucru, te inseli amarnic. De ce vorbesti despre ce nu cunosti?
beyonce_indragostita
Postat pe 28 Aprilie 2009 17:09
De la: ioanao2, la data 2009-04-28 00:25:26[quote name='wolfy' date='2009-04-28 00:12:]Dar tu i-ai spune baiatului tau sa nu se culce cu multe femei fiindca asta ii afecteaza partea sufleteasca?

Normal ca da :).[/quote]

Macar atat. Desi sunt sceptica. E o mare diferenta intre teorie si practica. Cand vine vorba despre egalitatea intre sexe, multi zic ca sunt de acord cu ea insa in realitatea se poarta discriminator.

Si vreau sa-l intreb si pe dl Mitica: daca o femeie care face sex din placere e prostituata, un barbat care face sex din acelasi motiv cum se numeste?
beyonce_indragostita
Postat pe 28 Aprilie 2009 17:16
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-28 13:00:08Curatenia trupeasca daca se refera la virginitate este legata de curatenia sufleteasca , nu se poate una fara alta. ; de multe ori se confunda .! ; aici nu am glumit .

Ei nu mai spune?De multe ori se confunda zici? Adica un tip care este virgin dar a omorat un om e curat sufleteste? Nu de alta, dar daca se confunda inseamna ca alte lucruri sunt excluse, de neluat in seama cand vine vorba de curatenie sufleteasca! Sau asta o fi unul din cazurile in care nu se confunda?

Si dupa mine curatenia sufleteasca nu are legatura cu virginitatea, in sensul ca o persoana virgina(femeie sau barbat) poate sa nu fie curata sufleteste(am dat un exemplu mai sus), la fel cum o persoana care nu e virgina poate fi foarte curata sufleteste. Inceperea vietii sexuale nu inseamna murdarire.
beyonce_indragostita
Postat pe 28 Aprilie 2009 17:33
ahhh,io tare vreau sa vb despre sexul de dupa casnicie......sau am gresit locul?????
matracucu
Postat pe 28 Aprilie 2009 17:34
De la: wolfy, la data 2009-04-28 17:01:34
De la: ioanao2, la data 2009-04-28 00:23:49
De la: wolfy, la data 2009-04-28 00:09:40Nu cred ca astazi toata lumea crede ca o femeie care face sex cu multi, din placere si nu pe bani, e c.... Dovada serialul pe care l-ai invocat si care a fost foarte popular. A, ca sunt unii care in continuare gandesc asa, asta e problema lor. Nu se incadreaza in paradigma moderna. Iar daca mentalitatea asta invechita, 'de pe vremea lu' mamaie", cum a spus cineva aici, inca mai exista, nu inseamna ca trebuie sa ne conformam ei. Asta ar arata ca femeile sunt in continuare dispuse sa traiasca intr-o lume facuta de barbati, deci descriminatoare fata de sexul feminin.

Draga mea,

1. In cazul in care esti crestina ar trebui sa incepi cu biblia sa vezi cum erau privite femeile cand faceau sex cu tipi din placere.

2. In cazul in care nu esti crestina, tu crezi ca "Sluts in the city" a fost facut de niste oameni cu pareri invechite? Poate ar trebui sa verifici cine l-a creat mai intai si apoi sa faci o astfel de afirmatie.

3. De unde stii tu cum era pe vremea lui mamaie?

4. Tu cand o sa fii mamaie ce le vei spune nepotile tai? ;;)

5. Din perspectiva ortodoxa si barbatul este privit la fel de curv* ca si femeia in aceleasi cazuri.

Draga mea,

1. Nu ma intereseaza cum erau privite in Biblie femeile cand faceau sex pentru placere. Dupa parerea mea scopul suprem al sexului nu este procrearea ci placerea. De ce? Fiindca nu de fiecare data cand facem sex facem si copii, in schimb de fiecare data cand facem sex ne dorim placere( e adevarat ca in cazul femeilor asta nu se intampla intotdeauna, e putin mai greu la ele)

2. Nu ma intereseaza cine a creat "Sluts in the City" din trei motive.

In primul rand fiindca cei care au parerile invechite nu sunt numai cei care au creat filmul de care vorbim. Ei sunt mult mai multi, si prin urmare am intalnit si eu oameni de genul asta. Deci pot sa-mi dau cu parerea in legatura cu oameni ca ei fara sa vad cine a facut filmul parodie, deoarece ei nu detin monopolul asupra oamenilor cu idei invechite.

In al doilea rand, oricine ar fi facut filmul - inclusiv persoane tinere sau in general persoane care trec drept deschise la minte - sunt cu siguranta persoane cu idei invechite.

In al treilea rand eu m-am referit la un film care a avut succes,si care prin succesul lui arata ca mentalitatea la care ne referim(o femeie care face sex cu multi, ba unde mai pui ca si pentru placere,este o prostituata) e privita drept invechita de un procent destul de mare al populatiei din SUA, ca sa ne limitam la ea. Acel film era in mod evident "Sex and the City", nu "Sluts in the City". Si apropos, cred ca o crestina ar trebui sa nu foloseasca cuvinte precum "c..." si "Sluts".

3. De la mamaie. Geez! Asta chiar nu era prea greu de inteles!

4. Cand o sa fiu mamaie o sa-mi invat nepotii(indiferent de sex) sa se bucure de viata fara sa faca rau altora si fara sa-si faca rau lor(cred de exemplu ca a face sex pornind la drum cu ideea ca daca cauti placere esti un desfranat/o desfranata este profund nociva fiintelor umane). O sa-i invat sa gandeasca cu propria lor minte, fara sa-si contorsioneze fiinta in asa fel incat sa se potriveasca unor reguli care sunt straine de natura umana.

5. Nu prea cred.Sau poate ca asa e teoretic(nu ma pronunt fiindca nu stiu foarte multe despre ortodoxism), insa la modul practic lucrurile stau diferit.

Si in cazul violului, tot placere creeaza femeii. ? Placerea e dragoste, iar sexul e instinct,si nu au legatura una cu alta, ;placerea ,inseamna ca faci sex cu persoana dorita, iubita, si numai atunci., iar sexul se face ca cere corpul , [daca rasfoiesti niste carti de anatomie de liceu , te convingi ca asa e] .!
tinel
Postat pe 28 Aprilie 2009 18:48
De la: just_laura, la data 2009-04-28 17:34:44ahhh,io tare vreau sa vb despre sexul de dupa casnicie......sau am gresit locul?????

Trebuie sa precizezi, la care te referi; sexul de dupa casnicie, sau de cel din timpul casniciei ! Ambele se discuta aici, n-ai gresit topicul .
tinel
Postat pe 28 Aprilie 2009 18:53
Oameni buni!! E doar sex! La dracu, nu vreti sa faceti sex, nu faceti nene, ca nu va obliga nimeni. dar nu incercati sa convingeti pe ceilalti sa nu faca sex, ca nu e bine ,ca arzi in flacarile iadului etc.
Las-o dracu de treaba, s-au scris 80 si ceva de pagini, doar pentru un amarat de himen.
Ioana, esti fericita virgina? Go for it, bravo tie! Iti respect decizia. Mie imi place sa fac sex, si fac. respecta-mi decizia si punct. nu veni sa-mi spui ca am gresit. Eu nu consider ca am gresit si punct!
Nea mitica, tot nu mi-ai zis. Cum iti permiti dumneata sa faci o groaza de barbati albie de porci, doar din cauza ca au alta optica referitor la prezenta sau absenta himenului?
Atata o dat cu curatenie trupeassca si sufleteasca. Hai las-o dracu de treaba, deja ma scoateti din minti. Scrieti mesaje interminabile despre cat de bine sau de rau e sa faci sau sa nu faci sex. Ati despicat firul in 14 de 150 de ori pana acum. Repet, e doar sex....
Irinaenache
Postat pe 28 Aprilie 2009 18:59
De la: Irinaenache, la data 2009-04-28 18:59:02Oameni buni!! E doar sex! La dracu, nu vreti sa faceti sex, nu faceti nene, ca nu va obliga nimeni. dar nu incercati sa convingeti pe ceilalti sa nu faca sex, ca nu e bine ,ca arzi in flacarile iadului etc.
Las-o dracu de treaba, s-au scris 80 si ceva de pagini, doar pentru un amarat de himen.
Ioana, esti fericita virgina? Go for it, bravo tie! Iti respect decizia. Mie imi place sa fac sex, si fac. respecta-mi decizia si punct. nu veni sa-mi spui ca am gresit. Eu nu consider ca am gresit si punct!
Nea mitica, tot nu mi-ai zis. Cum iti permiti dumneata sa faci o groaza de barbati albie de porci, doar din cauza ca au alta optica referitor la prezenta sau absenta himenului?
Atata o dat cu curatenie trupeassca si sufleteasca. Hai las-o dracu de treaba, deja ma scoateti din minti. Scrieti mesaje interminabile despre cat de bine sau de rau e sa faci sau sa nu faci sex. Ati despicat firul in 14 de 150 de ori pana acum. Repet, e doar sex....

aha,si acu tu ceri sa se inchida topicu????
inainte sa descriu io cum e sexu dupa si in timpul casniciei????
matracucu
Postat pe 28 Aprilie 2009 19:05
De la: wolfy, la data 2009-04-28 17:33:23
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-28 13:00:08Curatenia trupeasca daca se refera la virginitate este legata de curatenia sufleteasca , nu se poate una fara alta. ; de multe ori se confunda .! ; aici nu am glumit .

Ei nu mai spune?De multe ori se confunda zici? Adica un tip care este virgin dar a omorat un om e curat sufleteste? Nu de alta, dar daca se confunda inseamna ca alte lucruri sunt excluse, de neluat in seama cand vine vorba de curatenie sufleteasca! Sau asta o fi unul din cazurile in care nu se confunda?

Si dupa mine curatenia sufleteasca nu are legatura cu virginitatea, in sensul ca o persoana virgina(femeie sau barbat) poate sa nu fie curata sufleteste(am dat un exemplu mai sus), la fel cum o persoana care nu e virgina poate fi foarte curata sufleteste. Inceperea vietii sexuale nu inseamna murdarire.

Aoleuuu wolfy , le confunzi si le amestecasi bre , trebuia sa lasi asa . A fi curat sufleteste, inseamna sa nu ai nici un pacat in care intra si virginitatea pana la cununie. P.S. -stii ca si concubinajul e pacat ? virginitatea pana la cununie este esential in curatenie sufleteasca. cu exceptia cand se pierde fara voia ei.Unde ai vazut ca o femeie sa nu mai fie virgina cu voia ei pana la cununie si sa fie curata sufleteste ? mai ales ca am precizat"daca se refera la virginitate"- mai consulta si carti religioase.
tinel
Postat pe 28 Aprilie 2009 19:11
Nu Laura, asta e chiar interesant, o paralela intre sexul inainte si dupa casatorie. Daca exista diferente, etc. Aste e interesant repet. departe de mine gandul de a inchide topicul. Spun doar sa termine cu aiureala asta despre iad, sfinti, musulmani, himen, puritate trupeasca, sufleteasca, bla bla bla, pe marginea carora s-au scris 87 de pagini.
Adica da, asta vreau sa citesc. Cum e cu sexul dupa casatorie, creste libidoul, scade, apar picanterii, se pierd, in vezi pe cel de langa tine altfel, etc? Astea sunt subviecte interesante. Si am putea vorbi, f frumos, atat cei virgini cat si noi astia "pangariti" si "murdari" ca sa-i fac pe plac D-lui mitica, despre asta.
E simplu, citesc pagini interminaile, teorii si atat.
ceea ce spui tu e practica, si aia ma intereseaza, si sunt sigura ca nu numai pe mine. Pupici.
Irinaenache
Postat pe 28 Aprilie 2009 19:12
De la: Irinaenache, la data 2009-04-28 19:12:59Nu Laura, asta e chiar interesant, o paralela intre sexul inainte si dupa casatorie. Daca exista diferente, etc. Aste e interesant repet. departe de mine gandul de a inchide topicul. Spun doar sa termine cu aiureala asta despre iad, sfinti, musulmani, himen, puritate trupeasca, sufleteasca, bla bla bla, pe marginea carora s-au scris 87 de pagini.
Adica da, asta vreau sa citesc. Cum e cu sexul dupa casatorie, creste libidoul, scade, apar picanterii, se pierd, in vezi pe cel de langa tine altfel, etc? Astea sunt subviecte interesante. Si am putea vorbi, f frumos, atat cei virgini cat si noi astia "pangariti" si "murdari" ca sa-i fac pe plac D-lui mitica, despre asta.
E simplu, citesc pagini interminaile, teorii si atat.
ceea ce spui tu e practica, si aia ma intereseaza, si sunt sigura ca nu numai pe mine. Pupici.

irina mama ,asta se intampla aici,se vb la infinit despre orice,oricand si oriunde,te potzi repeta la nesfarsit,e o jungla ,mai mult sau mai putzin blanda........
te vei obisnui....
matracucu
Postat pe 28 Aprilie 2009 19:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Oare m-a iubit? 28 De la: la_belle_mer 30 Noiembrie 2009 01:48
Minciuna sau pur si simplu prostie? 124 De la: nicota 1 Aprilie 2010 11:13
De ce nu sunt capabili sa recunoasca ca inseala??? 33 De la: gratuit89 9 Noiembrie 2009 00:15
Femeie crestina , barbat musulman credeti ca este o problema? 52 De la: c807 18 Iunie 2010 22:47
nu mai pot iubi 6 De la: kudyka_ta 12 Iulie 2010 02:07