Mai multe
De la: liliana2005, la data 2009-07-21 21:38:14 Ma expui? Somebody needs a better grip on Romanian. Te rog, expune-ma. Again, nu-i mai implica pe "altii", fa-mi fata singura daca esti capabila. |
||
|
Kathara Postat pe 21 Iulie 2009 21:42 |
||
|---|---|---|
De la: Lilith123, la data 2009-07-21 21:41:50De la: deea_20, la data 2009-07-21 21:39:52De la: Lilith123, la data 2009-07-21 21:31:25De la: deea_20, la data 2009-07-21 21:30:06De la: Lilith123, la data 2009-07-21 21:10:16De la: deea_20, la data 2009-07-21 21:03:53scuze scorpion,partea cu viata roz cu sclipici era pt Lilith.Stai tu linistit ca nu mi-au murit laudatorii.Si daca ma laud inseamna ca am cu ce.Probleme? La fel cum nici tu nu poti sa intelegi despre ce vorbesc eu aici! |
||
|
deea_20 Postat pe 21 Iulie 2009 21:44 |
||
| Fanatismul este o boala periculoasa...! | ||
|
|
||
|
Postat pe 21 Iulie 2009 21:50 |
||
| La fel si indiferenta! | ||
|
deea_20 Postat pe 21 Iulie 2009 21:51 |
||
De la: Lilith123, la data 2009-07-21 21:50:10Fanatismul este o boala periculoasa...! Extrem de periculoasa! Mai ales cand ai si o parere prea buna despre propria persoana. |
||
|
Kathara Postat pe 21 Iulie 2009 21:53 |
||
De la: Lilith123, la data 2009-07-21 21:50:10Fanatismul este o boala periculoasa...! Poti sa iti dai seama cine este fanatic doar din modul in care crede in ceva anume? Voi incercati sa ii explicati ca nu e bine ceea ce face fata asta??? Si ca n-ar trebui sa faca ceea ce face?? Voi realizati ce spuneti? Voi ce faceti pentru animalele de pe strada?? CONCRET VA ROG, FARA RASPUNSURI EVAZIVE!!! |
||
|
liliana2005 Postat pe 21 Iulie 2009 21:55 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-07-21 21:55:50De la: Lilith123, la data 2009-07-21 21:50:10Fanatismul este o boala periculoasa...! Eu chem hingherii.
|
||
|
Kathara Postat pe 21 Iulie 2009 21:57 |
||
Pt deea , mama daca ai chef de cearta treaba dar am o problema cu fanatismul din capul tau , si daca si lilith daca ar fi asa fanatica respectiv ca tine asta ar inseamna sa te lase sa mori pe caldaram , ce tare ar fi Si deea eu cred ca ti ar trebuie o doiza de respect , mai inteles si un pic de vedere a lungul nasului !!! |
||
|
blue07scorpion Postat pe 21 Iulie 2009 22:20 |
||
De la: blue07scorpion, la data 2009-07-21 22:20:23Pt deea , mama daca ai chef de cearta treaba dar am o problema cu fanatismul din capul tau , si daca si lilith daca ar fi asa fanatica respectiv ca tine asta ar inseamna sa te lase sa mori pe caldaram , ce tare ar fi Nu avea nimeni chef de cearta inainte sa apara tzatzele pacii care se simt ofensate de "fanaticii" care iubesc prea mult animalele. Initiatoarea topicului nu cred ca isi imagina ca va primi astfel de raspunsuri, una e sa nu-ti pese de animale si cu totul si cu totul altceva e sa iei practic apararea criminalilor sau sa fii unul dintre ei. Prin "criminali" inteleg nu bietii oameni de mananca animale moarte, ci cei la care m-am referit in postarile anterioare. De fapt daca ne gandim bine, indiferenta e tot crima. |
||
|
liliana2005 Postat pe 21 Iulie 2009 23:24 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-07-21 23:24:41De la: blue07scorpion, la data 2009-07-21 22:20:23Pt deea , mama daca ai chef de cearta treaba dar am o problema cu fanatismul din capul tau , si daca si lilith daca ar fi asa fanatica respectiv ca tine asta ar inseamna sa te lase sa mori pe caldaram , ce tare ar fi Auzi fa? (vorba marturaresii). Tu mananci carne? Iaca, esti la fel de criminala ca si restul. Asa ca, zip it fast! |
||
|
Kathara Postat pe 21 Iulie 2009 23:26 |
||
|
In primul rand, atat cei care vin cu argumente pro cat si cei care aduc argumente contra trebuie sa se asculte reciproc, sa inteleaga punctele de vedere ale fiecaruia, sa nu se ajunga la insulte si off-topicuri si impreuna sa colaboreze pentru rezolvarea acestei probleme – a abandonarii animalelor, a maltratarii lor, a ignorarii lor – pentru ca este totusi o problema care ne afecteaza pe fiecare, ca suntem in oras si dam peste haite de caini la fiecare colt de strada de care ne simtim mai mult sau mai putin amenintati sau ca suntem la tara si ne sunt omorate oile si gainile de caini infometati. Eu sunt studenta la medicina veterinara si nu am ales facultatea asta ca sa pot da certificate sanitar-veterinare conform carora carnea de vaca, de porc, de miel sunt comestibile ci ca sa incerc, atat cat pot, sa ajut animalele. Titlul topicului este cat se poate de explicit: aici se vorbeste de animale abandonate, maltratate si de impactul oamenilor asupra lor, nu despre copii orfani, cersetori, batrani. Primii care au facut o comparatie intre animale si oameni sunt tocmai aceia care reproseaza lipsa de activitate caritabila fata de specia umana. Ulterior, aceiasi se revolta atunci cand un iubitor de animale sustine ca prefera sa ingrijeasca un catel, o pisica decat un pui de om, si se revolta tocmai datorita comparatiei, josnice din punctul lor de vedere, dintre om si animal. Cu toate acestea, animalele si oamenii sunt fiinte comparabile. Daca doriti o comparatie la nivel de superioritate, totul tine de teritoriul pe care se desfasoara batalia. Daca suntem in Bucuresti, Hong Kong, New York, Paris etc. oamenii sunt superiori. Daca suntem intr-o padure, o jungla, o savana etc. animalele sunt superioare. Amintiti-va de exemplele de oameni crescuti de animale. Au crescut urmand niste legi nescrise, legi ale animalelor. Intorsi printre “semenii” lor, nu s-au putut adapta la noul mediu. O comparatie la nivel de reactie la diversi stimuli iarasi este posibila. Intr-o situatie cu potential periculos, intervine instinctul de autoaparare atat in cazul oamenilor, cat si al animalelor. Daca acest tip de situatii se repeta frecvent, omul alege sa isi piarda increderea iar animalul sa stea constant in garda – de unde atacurile din senin asupra altor fiinte de exemplu. O alta comparatie, la nivel de limbaj: oamenii sunt capabili de limbaj articulat complex dar si animalele. Ganditi-va la pasari de exemplu. Cati dintre noi am fi in stare sa reproducem cu exactitate ciripiturile unei specii de pasari? In urma unor studii in SUA s-a observat faptul ca membrii ale aceleiasi specii de pasare (White-crowned sparrow - Zonotrichia leucophrys) dar care habiteaza in zone diferite din America de Nord au dialecte. Desigur, animalele comune oricarui om sunt cainele si pisica. Prin observatie superficiala stim ca limbajul specific acestora este “miau!” si “ham!” si uneori “mrrr!”. Am invatat sa descifram ce inseamna aceste onomatopee pentru noi si sa ne folosim de aceasta informatie. Cei care petrec mai mult timp cu caini sau cu pisici descopera ca nu doar la atat se limiteaza limbajul acestora. Mare parte din limbajul animalelor se manifesta prin body-language - vezi ce inseamna cand da cainele din coada si ce inseamna cand da pisica din coada, de exemplu. Deodata 2 stari afective dintre cele mai comune omului: bucuria si stressul, nervozitatea. Intre indivizi apropiati (relatie mama-pui, mama-tata, frati etc.) intervine grooming-ul, (nu comportament ce transmite dispozitia emotionala pozitiva, non-agresiva, si in primul rand gradul de acceptare reciproca. Nu apare niciodata grooming intre indivizi care nu se cunosc. La fel ca oamenii, animalele isi iubesc apropiatii, manifesta incredere si toleranta fata de acestia. In concluzie, oamenii la baza nu sunt cu mult diferiti de animale, si asta nu este o insulta. Pentru rezolvarea problemei animalelor fara stapan din Romania in primul rand ar trebui pedepsiti stapanii care le abandoneaza. A avea un animal inseamna a-ti asuma o responsabilitate. In al doilea rand, animalele de pe strazi carora inca nu li s-a gasit un stapan trebuie sterilizate si vaccinate. Odata cu sterilizarea cainilor de exemplu, scade si agresivitatea acestora, iar vaccinarea duce la reducerea numarului de animale care ar putea fi infectate cu virusul rabic. Animalele infectate cu virusul rabic ar trebui eutanasiate (nu schingiuite pana la ultima suflare). Ulterior, animalele trebuie adapostite in locuri special amenajate de unde pot fi adoptate. Adoptiile trebuie sa presupuna un contract de adoptie cu angajamentul ca o data pe an stapanul sa prezinte fisa medicala a animalului astfel incat adapostul sa poata tine evidenta animalelor adoptate. Un alt lucru de facut ar fi crearea unei pensiuni de animale (pentru toate animalele de companie) de care sa beneficieze contra-cost stapanii de animale in concedii sau in alte situatii care necesita deplasari. In situatia in care Romania este “tara care este”, aceste lucruri par imposibile. Dar nu sunt. Suntem 20 de milioane de romani, scadem copiii si batranii si tot suntem macar 8 milioane de romani care muncim si platim impozitele. Statul poate aloca din impozite cate 1 euro de la fiecare cei 8 milioane de cetateni intr-un fond comun pentru protectia animalelor fara stapan care ar facilita construirea unor adaposturi adecvate, programul de sterilizare si vaccinare, educatia populatiei referitor la animale etc. Acelasi lucru este fezabil si pentru oamenii fara adapost, orfani, cersetori, batrani. Spunea cineva mai devreme “fapte, nu vorbe!”. Noi suntem cei care avem puterea de a decide cine ne conduce si ce viitor ne construim. Daca din taxele platite se duc cate 10 RON catre cei care au nevoie lumea ar putea deveni un loc mai bun, locul acela cu norisori si sclipici. Legile nu se vor schimba daca nu ne implicam. Pentru rezolvarea problemei maltratarii animalelor, in niciun caz mentalitatea de genul “nu poti da vina pe niste copii ca mai chinuie niste animale, unii nici nu sunt constienti de ceea ce fac!” nu o sa ajute. Copiii trebuie ajutati sa inteleaga ca nu trebuie sa faca rau nimanui, trebuie facuti sa constientizeze. Nu trebuie mangaiat pe cap in cazul in care din greseala a omorat o pisica de exemplu. Trebuie sa i se explice diferenta dintre pisica de dinainte de a fi omorata si pisica de dupa ce a fost omorata. Copiii sunt primii care trebuie educati referitor la protectia animalelor. Ei ajung sa-si invete parintii. Si din copiii de azi putem sa nastem o tara mai buna, un pic mai lipsita de atata rautate si violenta. Cheia este felul in care ii stimulam si ii educam. Cei care au depasit totusi varsta copilariei si care savarsesc acte de cruzime fata de animale nu trebuie scuzati, trebuie pedepsiti pentru a nu se repeta. Sunt capabila sa inteleg faptul ca nu toti oamenii iubesc animalele. Nu o sa accept niciodata mutilarea unui animal. |
||
|
roricelli Postat pe 21 Iulie 2009 23:50 |
||
De la: roricelli, la data 2009-07-21 23:50:59In primul rand, atat cei care vin cu argumente pro cat si cei care aduc argumente contra trebuie sa se asculte reciproc, sa inteleaga punctele de vedere ale fiecaruia, sa nu se ajunga la insulte si off-topicuri si impreuna sa colaboreze pentru rezolvarea acestei probleme – a abandonarii animalelor, a maltratarii lor, a ignorarii lor – pentru ca este totusi o problema care ne afecteaza pe fiecare, ca suntem in oras si dam peste haite de caini la fiecare colt de strada de care ne simtim mai mult sau mai putin amenintati sau ca suntem la tara si ne sunt omorate oile si gainile de caini infometati. Uau, sincer sunt uimita. Mai exista si oameni ca tine pe forum? Bun, revenind la realitate, spune-i asta uneia care te ia cu "fa..." si spune ca ea rezolva lucrurile chemand hingherii. Si celorlalte doamne"respectabile" care prefera sa-si ascunda capul in pamant ca strutul si sa vina cu argumente de genul "e mai bine sa adopti un copil decat un animal". Crezi ca o sa reuseasca sa se trezeasca la ceea ce ar trebui sa fie realitatea dar din pacate nu este? Crezi ca vor dezvolta subit un simt al dreptatii sau vor intoarce in continuare capul cand vor vedea un animal ranit sau flamand pe strada? Tu pe ce pariezi? Eu pariez ca wake up call-ul il vor avea inainte de a muri si nici o secunda mai inainte. |
||
|
liliana2005 Postat pe 22 Iulie 2009 00:14 |
||
|
^ Zise doamna ampoolea. Sincer, e greu sa fii perfecta? Do share. |
||
|
Kathara Postat pe 22 Iulie 2009 00:18 |
||
De la: roricelli, la data 2009-07-21 23:50:59 Toate orasele civilizate si-au rezolvat problemele prin eutanasiere in masa. In conditiile in care exista atatea milioane de pensionari care mor de foame, eu refuz ca banii mei sa mearga la hrana unor animale, care, printre altele, mai sfasie cate un copil din cand in cand. Din 1 euro ala, tradus in 8 milioane mai bine sa se cumpere aparatura medicala pentru Marie Curie. Oricum, avem mult prea mult "balans" fata de numarul de oameni lucratori. Cainii trebuie eutanasiati, mi se pare singura solutie de bun simt, nu incurajati sa se reproduca. |
||
|
Kathara Postat pe 22 Iulie 2009 00:23 |
||
De la: Kathara, la data 2009-07-22 00:23:05De la: roricelli, la data 2009-07-21 23:50:59 Greseala mea ca am uitat sa mentionez ca animalele nu ar avea cazare in adaposturi pe termen nelimitat. Mi se parea de la sine inteles. Daca animalele ar fi adunate in adaposturi atunci n-ar mai fi vorba de copii sfasiati, dar prin refuzul de a da din banii tai pentru hrana acestora in adapost, risti ca hrana animalelor sa devina urmatorul copil. Am spus ca administrarea unei sume din taxe ar putea la fel de bine fi alocata si/doar pentru oameni. Prin sterilizarea animalelor nu se incurajeaza reproducerea. |
||
|
roricelli Postat pe 22 Iulie 2009 01:11 |
||
|
Mie nu mi se pare firesc ca sa ne judecam unii pe altii pentru optiunile de viata pe care le avem. Fiecare este liber sa faca ceea ce simte pe lumea asta,insa,ideal ar fi sa nu mai vorbim vorbe si sa incepem sa si actionam,in orice directie simtim sa o facem pentru beneficiul celor din jur..oameni,animale,arbori etc. Am citit o parte din parerile celor de aici si am realizat ca multi vorbesc pe langa subiect,din ceea ce isi imagineaza ei ca este o problema ori alta,fara,insa,a o fi cunoscut vreodata in esenta. Ca sa emiti ipoteze despre un subiect,mi se pare firesc sa stii despre ce vorbesti,iar daca nu te intereseaza sa stii,atunci tacerea este de aur. Disputele aprinse,jignirile,ironiile niciodata nu or sa puna bazele unei discutii benefice care duce catre un rezultat,chiar daca parerile nu coincid in prima etapa.Se poate discuta si la un alt nivel. Pentru asta trebuie sa ai bunavointa si sa doresti sa intelegi respectivul subiect dincolo de aparentele sale. Lumea aceasta este frumoasa prin insasi diversitatea ei,daca am fi cu totii trasi la indigo,ar fi ceva insipid,fara pic de culoare. Unii din noi suntem mai atrasi sa ajutam copiii,altii animalele,padurile.Este ceva ce tine de sufletul fiecaruia si nimeni nu are dreptul sa il judece pentru asta. Cu toate acestea,intr-o relatie ideala,de perfect echilibriu interior,daca am sti sa ne deschidem total catre toate fapturile care ne inconjoara,cu iubire,le-am putea iubi neconditionat pe toate,intelegand ca nu exista o ierarhie in felul in care trebuie sa le percepem,ci ca fiecare are frumusetzea si rolul sau pe acest pamant. Problema noastra este,ca inca suntem orbi,pentru ca fiinte care au nevoie de ajutorul nostru intalnim zilnic,intr-o forma sau alta,doar ca trecem pe langa ele fara a le vedea,ancorandu-ne intr-o rutina si intr-un program implementat cu grija de societatea noastra. Sufletul doar simte si te indeamna sa actionezi si el nu va spune niciodata: "pe asta il ajuti primul ca e important,pentru asta nu trebuie sa te implici caci sunt altii prioritari",acela este rationalul,care actioneaza conform programelului. Poate,pentru unii suna utopic,insa,din experienta pe care am acumulat-o pana acum,pot spune cu certitudine ca abia cand ne traim viata prin intermediul sufletului,putem spune ca traim cu adevarat. |
||
|
heaven2007 Postat pe 22 Iulie 2009 08:31 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-07-21 21:27:43Kathara mama, esti ca o ciuma stricata, stai si ma urmaresti si te iei de fiecare chestie pe care o scriu. STIU CA TE-AM ENERVAT CA TI-AM SPUS CA PE VECI O SA-TI CORECTEZ ENGLEZA DE BALTA CU CARE TE LAUZI Liliana, puiule, "o sa corectezi engleza" cui? Si asta pentru ca tu esti... cine, exact? Corectoarea oficiala de engleza? Uite, eu propun ceva: If you wanna be convincing, why don't you write us, the peasants, in a pedestrian way, in case you doubt our IQ (or - on the contrary - in a sophisticated way - in case you wanna flummox us endlessly). Just as a proof of your (so called) skills. And I promise you, I'll do my best to put and keep up with you. Despite my humble resources Therefore, I'm here, waiting for you to amaze me. Till then, |
||
|
Dor_a Postat pe 22 Iulie 2009 08:46 |
||
De la: heaven2007, la data 2009-07-22 08:31:26Mie nu mi se pare firesc ca sa ne judecam unii pe altii pentru optiunile de viata pe care le avem. Foarte frumos spus.
|
||
|
Dor_a Postat pe 22 Iulie 2009 11:26 |
||
De la: Kathara, la data 2009-07-21 21:32:03De la: liliana2005, la data 2009-07-21 21:27:43Kathara mama, esti ca o ciuma stricata, stai si ma urmaresti si te iei de fiecare chestie pe care o scriu. STIU CA TE-AM ENERVAT CA TI-AM SPUS CA PE VECI O SA-TI CORECTEZ ENGLEZA DE BALTA CU CARE TE LAUZI
|
||
|
iffiuanamaria Postat pe 22 Iulie 2009 11:36 |
||
De la: Dor_a, la data 2009-07-22 11:26:26De la: heaven2007, la data 2009-07-22 08:31:26Mie nu mi se pare firesc ca sa ne judecam unii pe altii pentru optiunile de viata pe care le avem.
|
||
|
iffiuanamaria Postat pe 22 Iulie 2009 11:41 |
||
De la: Lilith123, la data 2009-07-21 16:14:09De la: crissa_909, la data 2009-07-21 16:12:32De la: Lilith123, la data 2009-07-21 15:56:15De la: crissa_909, la data 2009-07-21 15:45:50De la: Lilith123, la data 2009-07-21 15:35:49De la: deea_20, la data 2009-07-21 14:20:56Si daca animalutele sunt asa,doar de forma,atunci de ce marii psihologi spun ca in tratarea autismului,de exemplu,niste animalute special dresate in acest scop(caini sau delfini) pot ajuta foarte mult la dezvoltarea cerebrala a copilului???Uneori animalele sunt mult mai omenoase decat oamenii. just, eu nu am spus ca da... nu-mi place ca binele nostru depinde de raul altora, dar asta este... oricum, suntem departeee de ce s-a discutat la inceput... |
||
|
crissa_909 Postat pe 22 Iulie 2009 11:45 |
||
De la: Lilith123, la data 2009-07-21 20:43:36Draga Deea, tu traiesti i ntr-o lume roz scaldata in sclipici purpuriu, cu unicorni, norisori, pisicutze pe norisori etc iarta-ma, dar nu ai dreptate... si esti rautacioasa... nu traieste intr-o lume roz, cu sclipurici si mai stiu io ce, e usor sentimentalista, ca si mine de altfel, nu trebuie s-o judeci pentru asta... in mod normal, nu as fi raspuns comentariului tau, dar fraza de sfarsit este chiar uracioasa... nu e vorba de o boala, e pur si simplu vorba ca nu poti... nu poti sa-l lasi in drum, stiind clar ca va muri si ca nu sunt multi nebuni care sa se incumete la asemenea gest... voi, si da, generalizez (sa-mi fie iertat) nu intelegeti despre ce vb noi aici, nu vrem sa aruncam cu noroi in nimeni, fiecare face ce vrea, e o tara libera, dar pur si simplu unii dintre noi asa sunt, lesinati dupa GEO TE CITEZ pisici si caini... desi nu aici se opreste dragul asta de animale... nu compara nimeni copiii cu animalele, departe de mine gandul asta, dar sa fim seriosi, din toate posturile voastre, daca le-am pune cap la cap, ar rezulta ca animalutele astea sunt bune numa' pt testarea medicamentelor si eventual pt haine, genti si mai stiu io ce din blana/pielea lor... noah, sa-mi fie cu iertare daca nici acum nu ma fac inteleasa... |
||
|
crissa_909 Postat pe 22 Iulie 2009 12:13 |
||
|
Am citit toate posturile voastre si consider ca fiecare in parte poarta un pic de adevar. Parerea mae este, totusi, decat sa va certati pe forum, mai bine acel timp sa il alocati pentru a fece un bine, fiecare cum stie mai bine: cei care sunt iubitori de animale sa se ocupe de ele( dar sa faca ceva nu doar sa isi puna semnul de intrebare De ce romanii nu iubesc animalele?) iarcei care pot sa ajute un copil, un batran sa o faca( nu sa se intrebe de ce unii pun semnu l"=" intre om si animal, fiecare are dreptul sa faca si sa iubeasca ce vrea). Am sa va spun ce fac eu ( nu o fac pt a ma lauda ci poate pt a da o idee). 1.Am un catel(boxer imperial) pe care l-am "furat" pot zice de la cineva, pt ca il maltrata. Cand l-am intalnit prima data, m-a muscat si nu pt ca era rau, ci pt ca ii era frica de oameni. Acum, dupa aproape 6 ani, are grija de noi toti, cel mai atent e la fetita mea care are 2 ani jumate. 2. Cam de 3-4 ori pe an, le sun pr rude sa isi fac ordine prin casa, sa imi adune hainute, jucarii, carti si altele si le duc la un orfelinat din oras sau la o fundatie, unde mi-am facut o prietenuta si stiu sigur ca lucrurile vor ajunge la copiii. 3. La mine in bloc, am o batranica cu o pensie mica rau si haimanalele de copiii o cauta doar cand ii vine pensia ( si aia ar bea-o). Din cand in cand , cand vad ca ii cam cresc cheltuielile de bloc ma duc la administratoare si ii mai platesc din ele. Iar cand ma duc la cumparaturi, de fiecare data ii cumpar si dansei o paine, lapte, carnita de pui, niste legume, ma rog depinde de ce ma gandesc sa ii cumpar pe moment. 4. Vara trecuta am salvat un pisoi de sub o masina care statea la stop, l-am dus la medic, care l-a operat pt ca pe spate aveao o rana deschisa ( probabil de la masini) . Azi, este un pisoi vaccinat, fericit(poate nu foarte, ca intre timp l-am castrat). 5. Mama mea a avut cancer la san, care a metastazat si astfel am ajuns la o fundatie de ajutor la domicilui. Am donat cei 2%, noi toti din familie, plus ca aproape in fiecare luna, dupa posibilitati, am dat si vom mai da bani la respectiva fundatie. 6. Sunt in discutii cu sotul meu sa adoptam un copilas, desi stim ca e destul de anevoios drumul adoptiei. Probabil veti spune: Pai tu iti permiti ca ai bani! Nu sunt o persoana bogata si nu zic ca toti ar trebui sa faceti la fel, doar atat: sunt solutii sa faceti ceva. Sunt fundatii ( pentru ingrijire batrani, orfelinate, adaposturi de animale)unde puteti dona banuti, nu multi, cat puteti. Sau si mai bine: va puteti oferi ca voluntari!! Uitati-va in jurul vostru cu mare atentie si veti vedea o multime de oameni si animalute care au nevoie de....ceva...chiar si de o vorba buna! |
||
|
iffiuanamaria Postat pe 22 Iulie 2009 12:17 |
||
De la: blue07scorpion, la data 2009-07-21 20:55:36Lilith ce sa mai , las- o in pace ca e prea de tot !!!!! sper ca realizezi ca esti total pe langa cu tigrisorii tai si cu balenele... si nu e nevoie sa ai bani ca sa ajuti un animal... ia-o logic, toti faceti pe desteptii si ne bateti obrazu' ca vezi doamne nu numai cainii si matzele sunt animale, da' ce animal mai ai ocazia sa ajuti day by day??? tigri si balene???? hai pe bune, m-ai facut sa rad
|
||
|
crissa_909 Postat pe 22 Iulie 2009 12:20 |
||
uitati aici un filmulet cu animale, cel putin interesant... http://www.flixxy.com/bear-animal-nature-film.htm |
||
|
iffiuanamaria Postat pe 22 Iulie 2009 12:21 |
||
De la: crissa_909, la data 2009-07-22 12:13:38De la: Lilith123, la data 2009-07-21 20:43:36Draga Deea, tu traiesti i ntr-o lume roz scaldata in sclipici purpuriu, cu unicorni, norisori, pisicutze pe norisori etc Am fost doar ironica, iar ea nu a inteles ironia ! Nu te-am citat pe tine cand dadeam exemplu cu copiii si animalele, ci pur si simplu , m-au frapat comentariile a 2 utilizatoare, care vorbeau cu mare usurinta despre infierea unui copil, luarea lui de pe strada etc ( citeste bine postarile inainte sa comentezi ce scriu ). Eu nu am spus ca nu as lua un animalut de pe strada pt a-i da de mancare, sa il ingrijesc daca e bolnav, ci pur si simplu le-am contrazi pe cele care vorbeau vu mulkta rautatae despr eoameni si COMPARAU OAMENII CU ANIMALELE ( in sensul ca mai bine ajuti un animal decat un om ) ! Ceea ce este complet gresit, daca esti bun la suflet, iti pasa de toata lumea ! |
||
|
Postat pe 22 Iulie 2009 12:24 |
||
daca si eu sunt pe langa crissa , no comment , tu nu vezi ce ne spune , sa facem , vaiii dsoara moralista , hai frate ma scutesti ??? , da ti plac animalele iti plac toate nu musai cele domesticite , da mna , unii au creier mai mic , altii dupa capacitate , hai ca deja ma obosit toopicul asta , asta ne e natia , suntem buni de aruncat cu cenusa in propria nationalitate si mai ne miram de ce altii sunt mult mai uniti ca noi , ( asta era si ideea sa fac oamenii sa rada ) dar altii sar ca arsi , in fine , ii las in plata domnului
|
||
|
blue07scorpion Postat pe 22 Iulie 2009 12:26 |
||
De la: deea_20, la data 2009-07-21 20:02:16Pana acum toti au zis de copii insa nimeni nu a zis ca ar face sau a facut ceva pt acesti copii,in afara de a le da un banut,o haina sau putina mancare celor care cer pe strada. Crissa, uite, analizeaza putin aceasta postare si poate ca vei intelege de ce am raspuns asa |
||
|
Postat pe 22 Iulie 2009 12:28 |
||
De la: Kathara, la data 2009-07-21 21:57:26De la: liliana2005, la data 2009-07-21 21:55:50De la: Lilith123, la data 2009-07-21 21:50:10Fanatismul este o boala periculoasa...! noah, acu' pe bune... oi fi io mai grea de cap si to doar faceai misto... tu asta ai face? vorbesti serios? |
||
|
crissa_909 Postat pe 22 Iulie 2009 12:29 |
||
|
Lilith lasa le in pace ca nu cu cine sa te intelegi , crissa e normal sa compari un om cu un caine ??? bai ma lasi ??? deci da o dracu de treaba ??? si dupa ce aducem argumente , ne ia deea care are 20 de anisori (sa cresti mare) cu de ce nu infiem un copil , ca de ce nu luam orfanii din centre , ???? ce Dzeu ai frate???? te dai marele lup moralist si o dai in stambe , de la animale o dai in intrajutorarea omenirii care este cum e ??? si ne intrebi de ce nu face aia si aia ??? Ca nu suntem obligati sa facem chestia asta , si punct , ce trebuie sa ii dam iei raportul ??? Sincer crissa , decat sa spui ca sunt pe langa , mai bine ai citi topicul de la cap la coada si ai vedea commenturile deei ..... si lilith nu a fost nici catusi de putin rautacioasa , ci pur si simplu strict la topic si atat , pe cand persoana deea care se umfla in pene cand i se aduc argumente vaiiiii hai frate ma scutesti ?? grow the f up |
||
|
blue07scorpion Postat pe 22 Iulie 2009 12:30 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Va simtiti in siguranta in avion? | 24 | De la: _dulcik_ 3 Mai 2009 02:23 |
| Ajutor! Mi s-a rupt proteza, nu mai pot sa merg! | 2 | De la: Lucia1971 28 Septembrie 2008 21:09 |
| Care este cea mai mare femeie asasin din istorie? | 33 | De la: julyane19 1 Noiembrie 2008 21:01 |
|
|
||
| ce sa fac,semnu intrebari | 204 | De la: scorpyoW 14 Septembrie 2009 21:13 |
| Minti deschise?! | 7 | De la: valy90 14 Octombrie 2010 17:57 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.