Setari Cookie-uri

Ce faci ca sa scapi de tristete?

tury,ce fericita trebuie sa fie toata lumea din jurul tau,esti asa de amuzant incat nimeni nu ar putea fii trist langa tine
sil_mary
Postat pe 3 Decembrie 2009 08:32
sunt trista.......acum simnt asta: "ajunge o bata la o caruta cu oale", ca totul sa se faca praf .....sper , totusi sper....Maine e o alta zi si sper sa constat ca lucrurile sunt mai bune decat par
cornelia_leia
Postat pe 3 Decembrie 2009 15:43
Ca sa scapi macar o zi de tristetea care-ti macina sufletul,iesi maine 6 dec.
la o plimbare. Dar i-ati si buletinul. Stai si observa fizionomia semenilor.
Unii vor fi veseli, chiar cu zambetul pe fata. Altii vor fi incrancenati, nu vor obosi sa blesteme, sa injure candidatul pe care il uraste. Vezi lumea in care traiesti. De ce ti-ai asuma aceasta lume, cand ai putea fi detasat de ea?
De ce n-ai face parte din lumea celor veseli, care sunt constienti de viitorul lor si al copiilor lor, mai ales pentru ei. De ce n-ai fi mai increzator in viata, chiar daca ea este o experienta si de suferinti? De ce n-ai intinde si tu o mana, de ce n-ai rosti o vorba buna, o incurajare, un sprijin?
De ce n-ai fi tu stapan pe deciziile tale, de ce n-ai cauta tu adevarul si scopul existentei, informandu-te personal si neasteptand sa fii manipulat?
De ce n-ai avea personalitatea ta in loc sa fii usoara victima buna de folosit in interesele altora? Decide chiar azi lepadarea valului tristetii, intra in randul celor care le pasa, care nu raman indiferenti, contezi si tu la binele general, deci implica-te, fa exercitiul votarii cum iti dicteaza constiinta,
dar nu uita ca de alegerea ta depinde viitorul tinerei generatii. Nu uita ca
nechibzuinta, usurinta gandirii ne-a adus aici unde ne aflam, poate a adus si tristetea ta intro lume cu adevarat lipsita de adevar, de iubire, intro lume
macinata de ura, plina de nonvalori. O zi buna tuturor optimistilor si viitorilor optimisti!
condo000496
Postat pe 5 Decembrie 2009 09:15
Mai nea condo 496, sunt gata sa te apreciez ca pe nimeni altul de aici si in acelasi timp imi vine sa-ti dau un 3 din toata inima; nu stiu cum reusesti; stii tu......? presupunem ca ai o pasare si o tii intr-o colivie cu interiorul de matase, cea mai aleasa hrana, temperatura optima recomandata, pe jos pui cel mai ales puf si sa fie maniul complet, pui un leagan din aur cu pietre scumpe. ce face daca deschizi portita coliviei? pleaca; pentru ca libertatea e aproape cea mai scumpa resursa pe pamantul asta blestemat; spunea candva un intelept ------ "Veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face liberi" (cine stie cunoaste). stii....? citeam mesajul tau si pot sa spun ca esti foarte aproape de a fi liber; te mai desparte ceva de adevarata libertate; stii ce? las-o jos cu politica si cu voturile; sclipesti cand vorbesti despre "adevarul si scopul existentei" si in final o trantesti de gard; nu stiu cum ai reusit.........un mesaj emotionant si ieftin in acelasi timp; lumina zilei, timpul, libertatea, puterea de a iubi, sunt printre cele mai pretioase resurse si nu exista nici o fanta de interdependenta intre acestea si "manifestarea spiritului civic"; iti dau un citat foarte inteligent si ai sa vezi contrastul dintre mesajul tau si propriul tau mesaj: ------- "Dezbina si stapaneste" : acesta este motto-ul. Si atata timp cat oamenii continua sa se vada pe ei insisi separati de tot ce e in jurul lor cad singuri prada sclaviei totale. Oamenii din spatele cortinei stiu asta si mai stiu ca daca oamenii vor realiza vreodata adevarata lor relatie cu natura si adevarul puterii pe care o detin, intreaga fantoma fabricata de ei se va prabusi ca un joc de carti.-------asta a fost citatul; inca unul, tot din aceeasi sursa --- "un organism aflat in conflict cu el insusi este condamnat"; iti mai dau unul si plec la treaba-------"CAND PUTEREA DRAGOSTEI VA INVINGE DRAGOSTEA DE PUTERE, OMANIREA VA CUNOASTE PACEA". Cred ca orice comentariu este in plus; nu il vreau pe Geoana presedinte, dar nu fac nici cel mai mic efort sa-l votez pe Basescu.......pentru ca libertatea mea e atat de mare incat imi permite sa ma detasez de frica de unul sau afinitatea pt celalalt; tot ce am nevoie, am si fara ajutorul lor; mai mult, ei nu pot impiedica virgula cu nimic libertatea mea, fericirea mea, dragostea de care dispun, lumina zilei, plimbarea mea de seara in aer liber........si ce am enumerat aici sunt doar niste efecte secundare; nu-ti mai zic de puterea cu care trec ca rata pe apa peste cele mai mari greutati........departe de mine intentia de a vota. dar....pana la urma, cine sunt eu? sunt doar un individ, nu pot si nu ma intereseaza sa schimb o ideologie; citez din Ieremia 17:5 ".....blestemat sa fie omul care se increde in om....."----n-am spus-o eu, asa ca, draga public......la treaba! votati pe cel in care v-ati pus increderea!

Mi-a facut mare placere sa te cunosc.........in oarecare masura, pe curand !
subsonic
Postat pe 5 Decembrie 2009 10:45
Stimabile subsonic.
Esti mult sub(sonic). Nota trei pe vremea comunistilor Stalinisti insemna
promovare 5-6; nota 4 insemna 7-8; nota 5 insemna 9-10. Eu te las corigent
pentru gramatica, impolitete, intoleranta, dar mai ales pentru incapacitatea de a savura un pamflet. N-am cum sa stiu cati indivizi raspopiti din rosu in galben, din galben in rosu sau portocalii ni se flutura sfatosi pe sub nas.
Iti spun ca cei mai tirani legionari au devenit comunisti cum tot asa intelectuali tradatori au sarit in barca stangii. Fostii nomenclaturisti, au devenit liberali, capitalisti, si ne flutura obraznic preceptele morale si echitatii sociale ale stangii. Diferenta dintre noi doi mai este si alta:
eu nu fac parte nici macar din vreun ONG. D-ta te simti lezat, fapt ce ma face sa deduc ca esti ori un sustinator al cualitiei majoritare ori vreun fel de membru...N-am pomenit numele nici unui candidat si nici n-am indemnat sa voteze pe careva anume. Aaa, ca am pomenit de o implicare si responsabilitate civica este altceva.. Asta te-a deranjat? Simti cumva o viitoare tristete in suflet? Te-a mai deranjat poate expresia 'neasteptand sa fii manipulat'.
Citatele sunt fara noima aruncate in text, asa cum a aruncat Stalin graunte la gainile flamande. Dedscrierea a facut-o regretatul Marin Preda. Poate n-ai citit. Sa stii ca simtul civic il au doar acei educati cu adevarat, informati
din mai multe surse, capabili de analiza. Tocmai la acestia se refera si citatul dat: 'veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi'.
Numai ca din maxima ai extras numai consecinta, sau atat ai retinut.
Pentru a cunoaste adevarul trebuie cercetare, instruire, munca de informare..
Ori iresponsabilul, neinformatul, comodul, minusuri ale individului, el individul, n-are cum sa cunoasca adevarul. Cel mult atinge nonvaloarea.
Ai mai dat un citat intelept, dar tot ca nuca in perete, ca nu l-ai inteles ca si cei care ne mint frumos cu astfel de citate, iar daca le inteleg atunci sunt cinici si perversi. Chiar asa este: ' cand puterea dragostei invinge dragostea de putere, omenirea va cunoaste pacea' Cum vrei ca omenirea sa cunoasca pacea daca nu se implica invingand (setea)dragostea de putere? Cu gradul d-tale (ingust si egoist) de libertate? Stimabile eu nu pot sa-ti spun ca mi-a facut placere:
1 nu ma gadila nici aprecierile nici aplauzele. Scriu si atat.
2 Ignor si ma detasez de aroganti, sfatosi si semidocti.
condo000496
Postat pe 6 Decembrie 2009 00:26
De obicei, tristetea este provocata de ceva. un evenimeent, o discutie, o amintire, lipsa a ceva. toate acestea presupun ASTEPTARI neconforme cu realitatea.
un eveniment neasteptat si nep;lacut nu trebuie gestionat ca si cum este vina noastra ca ne-a prins nepregatiti.
o vorba urata sau in doi peri nu trebuie apreciata ca o ofensa, ci ca o problema a celui ce nu stie sa se paorte.
o amintire are si revers

etape

1. ne rupem d esub influenta evenimentului, vorbei, amintirii, apreciind detasat situatia si la rece.
2. incercam sa schimbam registrul. sunt suficiente 5 minute de altceva, pentru a vedea deja altfel lucrurile

3. asteptam sa treaca, limitand in timp efectul: e doar o zi proasta, cum a venit asa va trece, etc..

limitarea in timp inseamna constientizare , iar aceasta face fff bine.

4. muzica!

5. suna un prieten
cameliaradu
Postat pe 6 Decembrie 2009 04:07
D-na Lelia.Se spune ca speranta nu moare niciodata. Si eu cred acest lucru.Speranta ar putea fi,cuplata cu visarea,dar realista,un remediu aldiscutiei despre tristete.Sunt ferm convins ca libertatea interioara si capacitatea mentala a unei persoane pot fi HOTARATOARE.Sarutmana,iulian
kudika096251
Postat pe 6 Decembrie 2009 05:38
plinge-te la pietre,la oameni niciodata.e cel mai bine.
acrd70
Postat pe 6 Decembrie 2009 09:42
Marturisire

subsemnatul subsonic, jur pe rosu urmatoarele:
-nu am nici un motiv sa ma simt lezat;
-nu sunt sustinatorul vreunei coalitii;
-nu fac parte din vreun ONG;
Analiza detaliata:

sunt liber fata de orice gram de indiferenta sau de responsabilitate civica; sunt liber fata de zidurile libertatii tale; ma simt atat de liber incat tu nu ma vei putea intelege niciodata; pentru ca ceea ce numesti tu sursa de informare nu serveste adevar, indiferent de furnizor; pentru ca ceea ce tu numesti confort eu numesc handicap, ceea ce tu numesti eficienta, eu numesc stangacie..........de unde si consecinta: tu esti informat, iar eu sunt LIBER;

citatele sunt intelepte si strict la subiect; pacat ca n-are cine sa faca legatura; cum vrei sa invinga puterea dragostei in timp ce unul voteaza alb si unul negru? prin definitie votul presupune diferenta, opozitie; nici n-ai timp sa respiri pana rezulta si ideea ca "un organism aflat in conflict cu el insusi este condamnat"----dar n-are cine sa inteleaga, de unde automat rezulta ca ti-am dat nota prea mare; ti-as mai scrie multe, dar nu se merita timpul investit; si nici nu vei reusi sa asimilezi;

nea condo496, dragostea de putere se invinge mai usor prin indiferenta decat prin informatie; din nou ai sa explodezi, si asta din cauza ca nu ai puterea sa intelegi ce numesc eu indiferenta; conceptul tau de indiferenta seamana prea putin cu al meu; pacat.....de sangele varsat.
subsonic
Postat pe 6 Decembrie 2009 13:58
pt.5 ani voi fi trista dar imi trece gandul emigrarii,aici nu stiu daca mai pot trai inca 5 ani cu golania si curvasaria pe care am suportat-o inca 5 ani...NU MAI POT!!!!IN TARA FRAUDEI, IN TARA IN CARE NIMIC BUN NU SE INTAMPLA!!!
tury65
Postat pe 7 Decembrie 2009 09:32
D-le subsonic>
Libertatea d-tale este si aceea de a intelege libertatea de exprimare a opiniilor altora, chiar daca nu esti de acord cu ele si difera de opiniile d-tale. Eu iti respect opiniile, din toleranta, ca dovada ca nu eu te-am abordat, ci d-ta cu o oarecare insolenta. Pentru ca nu-ti port pica, ba chiar, simt o simpatie si prietenie, nu pot fi indiferent la greselile prietenilor..
sper sa nu te superi sau sa iei drept o ofensa: corect se scrie - nu merita- si nu! nu se merita...in rest fiecare cu opiniile sale.
condo000496
Postat pe 7 Decembrie 2009 10:12
draga condo 000496 , am incercat sa-ti urmez sfatul , dar optimismul meu nu a putut tine decat pana acum (deocamdata) deoarece ni s-a transmis, la serviciu pe care il am (sunt fericita ca inca il am )ca vom fi platiti de acum inainte cu 1/3 din salariu........si totusi noi (toti colegii de munca) mai speram in "minuni".
cornelia_leia
Postat pe 7 Decembrie 2009 13:18
condo 002027 si condo 000496 va multumesc ,deoarece mesajele voastre simnt ca au un efect reconfortant .
cornelia_leia
Postat pe 7 Decembrie 2009 13:27
In primul rand tin sa-ti multumesc in mod deosebit pentru toleranta dedicata si sa te informez ca virgula cu toleranta ta plus 50 de bani mi-am cumparat o punga de pufuleti. Un aspect esential este acela ca inainte de a intra in conflict cu opinia mea, opiniile celorlalti se afla in conflict fiecare cu toate celelalte; desigur, e ceva natural, din moment ce nu exista doi indivizi identici; in cazul de fata, unde libertatea mea pentru tine inseamna dictatura, adevarul si minciuna se afla in fata ochilor tai; exemplul Corneliei-----pe data de 24 sept 2008 intreaba pe forum cu poate scapa de tristete; dupa ce imbratiseaza amuzantele solutii si le multumeste tuturor pentru ele, astazi 7 dec 2009, (deci dupa un an, doua luni si doua saptamani) ajunge sa spuna "dar optimismul meu nu a putut tine decat pana acum" dupa care---- ATENTIE ! ABSOLUT HALUCINANT, MULTUMESTE DIN NOU----- "va multumesc ,deoarece mesajele voastre simnt ca au un efect reconfortant". A fost doar un exemplu, care nu difera cu nimic de exprimarea opiniei electorale.

corect se scrie "NU SE MERITA" si nu "NU MERITA"; d.p.d.v. logic, e gresit a spune ca "timpul investit" merita sau nu merita ceva; d.p.d.v. gramatical cand am adaugat pronumele "SE", verbul "a merita" capata caracter reflexiv, ceea ce exclude personificarea timpului, deoarece verbul se aloca unei actiuni; nici actiunea in sine nu poate "merita" ceva; altfel spus, propozitia este echivalenta cu fraza "NU SE MERITA a investi timpul", in care subiectul este subinteles ca fiind actiunea in sine, sau "NU SE JUSTIFICA investitia timpului", ceea ce evidentiaza cu o limpezime de cristal ca pronumele "SE" a fost localizat perfect; propozitia "NU MERITA timpul investit" ori este ilogica, ori ii lipseste subiectul. Ce nota vrei sa-ti dau? Iti recomand sa nu te legi de cuvantul "subinteles"; este scris corect.
subsonic
Postat pe 7 Decembrie 2009 18:54
era sa uit, am o surpriza pentru voi. o recomandare, nu o solutie

http://www.trilulilu.ro/marya63/8381eb2efe98d5
subsonic
Postat pe 7 Decembrie 2009 18:58
Bravo sorinel. mi a placut ce ai scris .Id ul meu este romeo2true daca ma intoduci in lista mi ar face placere sa mai vorbim
romeo2true
Postat pe 8 Decembrie 2009 14:18
Leia,am citit mesajele tale si inima mea plange....
Cauti rostul vietii si sfaturile prietenilor tai sunt departe de adevar...
Ii iubesc pe romani si ma doare inima pt . orice om care sufera .
daca ma adaugi in lista ta de mess. mi ar place sa ti spun directia mea catre adevarata pace si satisfactie a inimii..
ID ul meu este romeo2true
romeo2true
Postat pe 8 Decembrie 2009 14:27
Deoarece "romeo"esti asa altruist , iti recomand sa iei legatura cu subsonic,un tanar (putin mai obraznic, dupa parerea mea, dar probabil ca nu face nota discordanta de majoritatea tinerilor , din "ziua de azi") am senzatia ca voi doi sunteti pe aceasi"lungime de unda" si vorbiti acelasi limbaj, ca urmare va puteti intelege, eu nu agreez un anumit gen de discutii, asa ca......
cornelia_leia
Postat pe 8 Decembrie 2009 15:20
este ceva de moment ,nu tine,,
pana la urma ce vom face? nu vom mai pleca din fata tv urilor?
romeo2true
Postat pe 8 Decembrie 2009 20:51
Imi pare rau,dar probabil fiindu ti gandul intr o anumita directie fixa sau obsedanta nu mai inteles bine...
Tristetea se alunga cel mai bine atunci cad stii ca esti iubit......
Iar fiecare dintre noi este preaiubit de creator de Dumnezeu Insusi.....
Daca este cineva la rascruce de drumuri,daca cineva se simte singur.daca cineva este parasit de ai lui si nu stie incotro sa o ia, daca cineva crede ca nu il mai iubeste nimeni,II spun ca este iubit, prea iubit de cineva de care el nu stie , de cineva de cine nu stie de el.... striga doarrrrr si Dumnezeu te va auziiiiiiii..........

Daca vrei sa mi scrii personal poti sa o faci pe adresa mea de Id
romeo2true.......
romeo2true
Postat pe 9 Decembrie 2009 19:40
privind pestii in aqvariu te pacalesti pe tine insutiii............
romeo2true
Postat pe 9 Decembrie 2009 19:54
M-am veselit si eu citind postarile dv.Credeti ca ii pasa cuiva de ce se scrie aici?de suferintele de greutatile de lipsurile oamenilor?Ma indoiesc............Ei isi fac planuri unde sa petreaca sarbatorile,in timp ce multi din cei care trag jugul nu au bani sa-si ia un bradut de ornament .RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MAREEEEEEEEEEEEEEEEEEE.Pentru cei citeva sute muncesc zeci de milioane sa-i sature si tot nu reusesc.
ghelene_06
Postat pe 10 Decembrie 2009 07:50
subsonic;
N-as fi vrut sa mai intervin, dar anumite elucubratii ma obliga.
Ai spus: "libertatea mea pt tine inseamna dictatura, adevarul si minciuna se afla in fata ochilor tai" Hodoronc-tronc! Ti-am explicat doar ca n-o intelegi,
nu recunosti si libertatea altora.. Exemplul dat despre ce a zis Cornelia, nu are nimic comun cu exprimarea opiniilor electorale, ci doar cu manipularea la care sunt supusi oamenii de catre anumite jigodii din clasa politica sau din massmedia. Si pensionarii au fost amenintati ca nu vor mai primi pensiile...
Eu nu pot fi un credul si un manipulat.
Faci o intreaga imbarligatura folosind explicatii aiuristice la folosirea frazei: 'nu se merita timpul investit'
Sa analizam:
merit - insusire remarcabila a cuiva,
a merita - vb intranz. - a fi vrednic de o rasplata, ....
Constructia -nu se merita....- este incorecta, are forma de conjugare reflexiva,
ceea ce ar rezulta ca timpul se merita pe sine, ca avand o insusire remarcabila... altfel spus: verbul -a merita - nu admite conjugarea reflexiva.

Urmeaza...
condo000496
Postat pe 11 Decembrie 2009 08:36
continuare...
oricum, constructia formulata de d-ta -nu se merita timpul investit-
corectata de mine- nu merita timpul investit, nu este prea fericita, dar cel putin, foloseste-o fara reflexivul 'se'.
Mai gramatical ar fi fost: -nu merita sa investesti timp- cf DEX...
Consulta pe Google si: Greseli gramaticale frecvente in limba romana.
O alta elucubratie faci cand afirmi ca fraza: "nu merita timpul investit' ori
este ilogicva, ori ii lipseste subiectul"
Nu merita timpul(acesta), nu merita timpul(acela), oricare din ele fiind subiect subinteles. Spuneam ca, desi constructia pe care ai formulat-o este nefericit aleasa, ea pare logica deoarece, timpul(acesta) e vrednic, sau nu,
de a fi investit. La fel si timpul(acela)...Las-o balta cu notele ca devii ridicol! Imprumuta ochelarii emoticonului si deschide-i mai mari!
In rest, ramai acelasi mic...dar mare arogant si confuz.
condo000496
Postat pe 11 Decembrie 2009 08:55
mai nea 496, din nou declar pe propria raspundere ca imi recunosc greseala; da, ai dreptate, fara drept de apel; am pus virgula dupa "ai dreptate" ca sa nu ma trezesc cu surprize. stii......?.........de cate ori am dat eu cu capul de tabla la limba romana ...... de cadea creta de pe suportul ei, ma gandeam ca mi-a intrat ceva intre urechi; oricum, daca atata ai gasit de reprosat inseamna ca din nou sunt fenomenal; si ce ma bucura cel mai mult, este ca sunt singurul de aici care am gresit in exprimare, gramatica, topica, etc. daca as pleca eu de pe forumul asta te-ai mandri peste hotare cu capacitatile ortografice, ortoepice si morfologice ale tuturor celorlalti; in rest, cu celelalte principii ramai paralel si devii cu fiecare secunda tot mai distant; aici trebuie sa te transez, din cauza ca adevarul trebuie spus; exemplul Corneliei nu are nimic in comun cu exprimarea op. elect. Aparent nu are legatura, dar eu pretind de la tine sa vezi legatura; datorita faptului ca toti de aici suntem identici si diferiti (nu te chinui sa intelegi) ........ exista totusi un numitor comun, pe care tu nu-l vei vedea pana in ziua in care te vei trezi........si vei vedea minciuna in viata ta, la fiecare pas, in fiecare clipa, in fiecare om, in fiecare......in fiecare........in fiecare.........; pana nu vei vedea ca munca ta zilnica este o iluzie optica, pana nu vei vedea neobrazata minciuna din fiecare obiectiv al tau, pana nu veti inceta sa ganditi ca revistele de moda si ca tuburile catodice, nu ma va surprinde nici o ineptie de pe forumul asta.

P.S. Nu confunda capacitatile mele lingvistice cu acest subiect.
subsonic
Postat pe 12 Decembrie 2009 17:06
Eu sunt trista de cativa ani buni.Pana atunci aveam cat de cat o viata normala,viata in care munca se imbina cu relaxarea,impreuna cu sotul,copiii si prietenii.In ultimul timp insa copiii au plecat,au viata lor,prietenii lor,iar sotul s-a apropiat foarte mult de parintii lui cu care vorbeste zilnic la telefon, s-a indepartat de mine si de prieteni,ca atare nu ne mi viziteaza nimeni,nu mai mergem nicaieri in vizita decat la socrii.Viata este o monotonie,munca la serviciu,munca acasa si nimic in rest.Pot sa spun ca ma simt deja moarta,orice incercare de a discuta cu sotul pe aceasta tema a fost un esec,iar copiii considera ca nu este o problema majora.Mie mi se pare ca este dar am o anumita varsta si nu cred ca mai pot face ceva in acest sens,asa ca nu-mi ramane decat sa-mi astept resemnata sfarsitul.
condo000077
Postat pe 14 Decembrie 2009 08:37
Draga condo000077, se pare ca esti purtatorul de cuvant al unei persoane de sex opus fiindca este evidenta discordanta intre genul tau si cel al persoanei cu probleme.
Totusi, pentru persoana care are dificultatile prezentate vreau sa-i relatez o situatie asemanatoare care s-a sfarsit cu bine.
Charles Pitts a fost fondatorul unei mari companii de constructii din Canada care a proiectat si construit si metroul din Toronto. Era obsedat dupa bani, un exploatator crud al angajatilor sai. Si-a facut o mare avere, dar era un om nefericit, confirmandu-se inca o data afirmatia ca iubirea de bani este radacina tuturor relelor. Dupa mai multe neintelegeri cu sotia lui, aceasta s-a dus la vila lor din Miami Beach, Florida. Acolo, ca sa se linisteasca, a consultat mai multi psihiatri, dar niciunul n-a putut s-o ajute. Mai tarziu si-a cumparat o Biblie.
Dupa ce a citit toata noaptea din ea fiindca avea insomnie, deodata s-a simtit coplesita de ceea ce ea a descris ca fiind "cel mai minunat simt de pace si liniste". Atunci si-a chemat sotul din Toronto. Cand i-a vorbit despre noua ei stare, el a privit-o neincrezator. Dupa cateva zile de urmarire indeaproape a comportarii ei, a constatat ca e adevarat, viata ei era cu totul schimbata.
Au inceput sa citeasca Biblia impreuna si o mare schimbare s-a produs si in viata lui care altadata era un rob al banului. A citit la Matei 16:26 unde scrie: "Si ce-ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul? Sau ce-ar da un om in schimb pentru sufletul sau?" Acest verset i-a vorbit in mod deosebit. Atunci, el s-a pocait in fata lui Dumnezeu si si-a predat Domnului Isus, Salvatorul, viata sa.
Apoi s-a dus in Toronto, a vandut compania sa de constructii si a trait o alta viata, mult mai linistita. Renuntand la goana dupa castig, a dobandit adevarata bogatie: un suflet salvat si un camin fericit. Toate datorita acceptarii Salvatorului in viata lui.
Asa ca solutia la problema neintelegerii cu sotul tau nu este sa-ti astepti resemnata sfarsitul ci sa te opresti din alergarea ta fara un scop etern, sa-L cauti pe Dumnezeu in Cuvantul Lui, Biblia, in primul rand Noul Testament si sa te impaci cu El care te iubeste, prin credinta in Fiul Sau, Salvatorul sufletelor noastre, gasind in El sensul vietii, bucuria si fericirea care nu se pot gasi in alta parte. Apoi, bucurandu-te de El, sa
I-l prezinti si sotului tau care-L va recunoaste daca va fi receptiv si veti ajunge atunci, la acelasi final fericit. Aceasta va doresc!
danny08
Postat pe 19 Decembrie 2009 20:58
De la: condo000077, la data 2009-12-14 08:37:15Eu sunt trista de cativa ani buni.Pana atunci aveam cat de cat o viata normala,viata in care munca se imbina cu relaxarea,impreuna cu sotul,copiii si prietenii.In ultimul timp insa copiii au plecat,au viata lor,prietenii lor,iar sotul s-a apropiat foarte mult de parintii lui cu care vorbeste zilnic la telefon, s-a indepartat de mine si de prieteni,ca atare nu ne mi viziteaza nimeni,nu mai mergem nicaieri in vizita decat la socrii.Viata este o monotonie,munca la serviciu,munca acasa si nimic in rest.Pot sa spun ca ma simt deja moarta,orice incercare de a discuta cu sotul pe aceasta tema a fost un esec,iar copiii considera ca nu este o problema majora.Mie mi se pare ca este dar am o anumita varsta si nu cred ca mai pot face ceva in acest sens,asa ca nu-mi ramane decat sa-mi astept resemnata sfarsitul.
kudika096251
Postat pe 20 Decembrie 2009 04:01
De la: condo000077, la data 2009-12-14 08:37:15Eu sunt trista de cativa ani buni.Pana atunci aveam cat de cat o viata normala,viata in care munca se imbina cu relaxarea,impreuna cu sotul,copiii si prietenii.In ultimul timp insa copiii au plecat,au viata lor,prietenii lor,iar sotul s-a apropiat foarte mult de parintii lui cu care vorbeste zilnic la telefon, s-a indepartat de mine si de prieteni,ca atare nu ne mi viziteaza nimeni,nu mai mergem nicaieri in vizita decat la socrii.Viata este o monotonie,munca la serviciu,munca acasa si nimic in rest.Pot sa spun ca ma simt deja moarta,orice incercare de a discuta cu sotul pe aceasta tema a fost un esec,iar copiii considera ca nu este o problema majora.Mie mi se pare ca este dar am o anumita varsta si nu cred ca mai pot face ceva in acest sens,asa ca nu-mi ramane decat sa-mi astept resemnata sfarsitul.
kudika096251
Postat pe 20 Decembrie 2009 04:02
D.na sau D.le(nu sunt lamurit),intrucat am trecut prin aceeiasi situatie,am devenit un bun observator al reactiilor sufletesti.Daca ve-ti lasa garda jos,nu va fi bine.Cu rabdare,care este o virtute cu un ledearship pt. viata, sunt ferm convins de viitorul D.voastra.Daca doriti, putem dezvolta,divaga pe email.Toate cele bune.
kudika096251
Postat pe 20 Decembrie 2009 04:38

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Proprietatea in Romania nu este aparata 1 De la: trucami 25 Noiembrie 2009 13:59
Camera copilului pictata 1 De la: maziart 19 Iunie 2009 14:38
O primavara minunata ! 8 De la: angelblue_67 26 Martie 2009 22:30
salut 2 De la: kudika506371 29 Februarie 2012 15:07
de ce sunteti voi femeile atat de imposibile? 76 De la: leo_ 22 Noiembrie 2010 23:31