Setari Cookie-uri

Priza in baie?

Pro sau contra?...mie mi-ar fi de folos una in baie.
krisstyn
Postat pe 22 Ianuarie 2009 20:36
subsonic_jt@yahoo.com -------------- daca poti sa-mi desenezi in creion baia, o scanezi si mi-o trimiti, imi spui unde vrei sa pui priza si iti spun daca se poate, si daca nu, unde poti sa pui si cate. subsonic_JT, nu I T. sau subsonic_hk@yahoo.com sau subsonic_stk@yahoo.com .............pe care vrei
subsonic
Postat pe 23 Ianuarie 2009 01:25
Subsonicjt! Ti-am remarcat competenta in domeniu. Eu cred ca o priza in camera de baie este periculoasa. Lamureste-ne daca e sau nu periculoasa.
sculptorul
Postat pe 23 Ianuarie 2009 17:01
Atat eu cat si sotul meu suntem electricieni si nu suntem de acord cu prizele in baie.Acestea au fost cauza nenumaratelor accidente uneori chiar f.f.f grave.Nu vreau sa te sperii dar un om prevenit e pe jumatate salvat.
angelblue_67
Postat pe 23 Ianuarie 2009 17:10
Eu am priza in baie in mobilierul de oglinda insa nu am folosit-o niciodata si nu cred ca o voi folosi. Adevarul este ca am oglinzi peste tot in casa si mi-e mai usor sa ma aranjez pe hol de exemplu.
laura_feelings
Postat pe 23 Ianuarie 2009 18:25
Offf...noi femeile, cunosc senzatia...si mie imi trebuie o priza in baie, nu ma pricep, deci nu stiu daca se poate, dar probabil tine mult de locul in care e amplasata in baie
andra_alexandra
Postat pe 23 Ianuarie 2009 22:22
Cand m-am apucat de amenajat casa, am intrebat electricianul daca sa punem o priza in baie. Raspunsul a fost " CATEGORIC NU". Cum am inceredere in oamenii mai in varsta, cu experienta, am lasat-o balta...Pentru masina de spalat o sa folosesc priza de pe hol.
sabyutza
Postat pe 24 Ianuarie 2009 13:14
nea sabyuta, bine ca ai incredere in oamenii in varsta; numai ca se intampla un fenomen; acela ca toti oamenii in varsta (in cazul de fata electricieni) care citesc acum mesajul tau, le intra in cap afirmatia ta, iar atunci cand sunt pusi in fata unei lucrari mai dificile spun traditionalul "nu se poate" si pleaca; lasand omul cu problema nerezolvata, desi se putea rezolva; dar daca lenea contine multe glucide, victima merge pe increderea inspirata de ridurile electricianului. unii merg pe varsta, altii merg pe acte, adica daca electricianul e autorizat il iau daca nu, sa se duca de unde a venit; si dau gres in alt fel; adica: electricianul care lucreaza la RENEL sau ELECTRICA (sau cum s-o fi chemand in zona ta), obligatoriu este autorizat, cu gradul 1 sau 2. ei, electricianul asta, atata timp cat lucreaza la aceasta firma nu stie altceva decat sa sape gropi si sa tina scara; dar prezinta incredere pt ca are legitimatia de autorizat; si cand il pui sa-ti faca instalatia in casa te tine o luna, poate doua, trei, iti cere bani intr-una si face niste prostii de cel putin inaltimea lui la patrat. nu fac pledoarie pentru electricienii neautorizati sau tineri; dar nici nu poti spune ca ai incredere in oamenii mai in varsta. varsta sau legitimatia sunt numai niste etichete fratele meu alb........ ma intelegi ce vreau sa spun? "Experientia docet, exempla trahunt". Sa dam cezarului ce-i al cezarului, oamenii in varsta merita tot respectul; dar increderea si respectul raman lucruri distincte, ok? si cu ocazia asta imi cer o mie de scuze de la domnul vpopescu58. sper sa mi le accepte si sa nu se coboare la nivelul meu ca da de petrol.

Electricianul ala al tau are noroc ca tocmai am venit de la biserica si ma abtin de la niste jocuri de cuvinte dedicate domniei sale. Ce vreau sa ii transmiti......... valoarea mortala a curentului alternativ este de 50 mA, or DD-ul te "deconecteaza" de la pericol atunci cand valoarea c.d.r ajunge la 30 mA...... In plus, sunt multe situatii in care DD-ul deconecteaza -sa zicem -masina de spalat, fara ca tu sa stii ca virgula carcasa ei te "curenteaza". daca tu esti in fata tv-ului, te uiti la meci si mananci graunte explodate, cand apare tensiune pe carcasa, se opreste masina. Si inca o chestie; daca nu esti protejat de un DD, priza este periculoasa numai cand in baie este umezeala, pe jos sau in incinta propriu-zisa; or daca esti civilizat, cel putin pe jos este uscat. numai rata face balta in jurul ei ;) Asta vreau sa scoti la imprimanta si sa-i dai electricianului care a spus CATEGORIC NU. Sanatate maxima !!!!!!!!!!!!!!!!
subsonic
Postat pe 25 Ianuarie 2009 21:35
sculptorul, am poate o luna sau mai mult de cand vorbesc de priza in baie. evident, nu vorbesc de priza care apartine unui prelungitor si tu o aduci in baie; vorbesc de priza montata corespunzator volumetric si cu circuit separat din DD (disjunctor diferential) de 30 mA sau 10 mA.

subsonic
Postat pe 25 Ianuarie 2009 21:45
Si eu am vrut sa montez macar o priza in baia principala a casei, dar nici sotul meu si nici electricianul nu au fost de acord.Asta era ,acum vreo 9 ani , dar stiu ca am mai incercat anul trecut, cand am facut niste lucrari, si am fost refuzata ,pe motiv de siguranta , si mi s-a adus ca argument ca am priza chiar langa usa de la baie,putin mai jos de comutator....dar nu e in baie !!!Precautie ,conservatorism .lipsa de informati,poate putin din toate. Aa...si am uitat sa precizez ca nu am masina de spalat in baie.
libra66
Postat pe 25 Ianuarie 2009 21:46
angelblue 67, nimeni nu e de acord cu priza in baie, nici chiar cei care isi pun in baie cada cu hidromasaj, cu motor care este mai jos decat priza; m-ai inteles ce am vrut sa spun ?
subsonic
Postat pe 25 Ianuarie 2009 21:50
-Domnule Einstein, cu ce se va lupta omenirea in al treilea razboi mondial? -Nu stiu cu ce se va lupta in al treilea, dar in al patrulea sigur cu pietre.......
subsonic
Postat pe 25 Ianuarie 2009 22:18
Mi se pare mie sau esti un pic prea "agesiv"pentru varsta ta si prea parca le stii pe toate aruncand cu ironii in stanga si in dreapta mai ales spre cei mai "batrani"decat tine, domnule subsonicjt?Stiu ce inseamna o diferentiala pentru stiinta ta am lucrat de la 6000v pana la 35000v asa ca fii bun si domoleste-te.Cu respect.
angelblue_67
Postat pe 26 Ianuarie 2009 15:15
....e Einstein , nu Nostradamus.....
libra66
Postat pe 27 Ianuarie 2009 13:07
Nu-s agresiv, sunt nebun. O fi ca am nevoie de camasa de forta dar nici n-am chelit degeaba. Nu am zis ca le stiu pe toate; ce stiu sigur spun si aici; unde nu cunosc ma las invatat cu mare placere............. Si daca tot te-ai laudat aici ca ai lucrat in domeniul 6 - 35 KV, te rog sa explici si in ce consta activitatea asta; excavatoare, macarale, scari, casti de protectie si centuri de siguranta, chei de 17, 19, 24, 32, scurtcircuitoare, ciocane de 10 Kg, ploaie, soare, ninsoare, inaltime, adancime, explica-ne si noua, fascineaza-ne ! Profunda electricitate se mai face de la 4000 V in sus.............Cu acelasi respect!
subsonic
Postat pe 27 Ianuarie 2009 21:57
Nu are rost sa ma cobor la nivelul tau ...jalnic...aici nu era deloc vorba despre ce ai enumerat tu!!!Am incheiat subiectul cu tine clar nu se poate discuta civilizat cu tine,esti "prea destept"pentru zilele noastre....
angelblue_67
Postat pe 28 Ianuarie 2009 08:25
Pai nu te cobori la nivelul meu tanti ca dai de petrol si jalnic iti murdaresti shpintza..... nu e vorba de ce am enumerat eu? aha, am gresit dimensiunile la chei sau esti inginera? Te lauzi ca ai lucrat cu tensiuni de 6-35Kv, uite ce coincidenta frumoasa ------ daca te cobori la nivelul meu o sa ajungi la tensiuni de ordinul mV sau chiar microV, adica masini, aparate si echipamente mono si trifazate comandate electronic, componente de care n-ai auzit niciodata; ma tem ca daca te cobori la nivelul meu o sa te uiti la scheme si montaje ca la filmul Startrek, o sa te uiti ca Moise in pustie; Ma tem ca nici n-ai sa reusesti sa te cobori la nivelul meu matusha ! Despre civilizatie ce sa-ti spun.......? mai, nu mai cereti civilizatie de la mine, va rog eu insistent !!!!!!!!!!!!!! Am respect pentru oamenii care merita respect, nu pentru laudarosi..........te lauzi ca stii ce-i aia diferentiala.......? EXTRAORDINAR ! macar principiul de functionare il stii? Dar de ce pierd eu timpul sa ma compar cu tine? nici Hubble n-a ajuns la nivelul tau. Succes !
subsonic
Postat pe 28 Ianuarie 2009 09:20
Sa-ti vorbesc putin si despre domeniul audio? termistor, secventer, unghi de aprindere, separare intre canale, amplificare in punct reglaj, coloana de aer, unde stationare.......... ai auzit vreodata macar unul din termenii astia? stii care-i cireasa de pe tort ? aceea ca poate ai auzit de unde subsonice..........sau daca n-ai auzit, incerci sa-ti imaginezi ce-s alea.........Cu respect, ratusk galbena !


P.S. ----- ce nesimtire dom-le ! n-am vazut asa ceva.......
subsonic
Postat pe 28 Ianuarie 2009 09:37
Subsonicjt! Te-ai ,,curentat"cu noaptea-n cap? (Glumesc,desigur!) Ia-o omule-ncet! Suntem destui pe-aci care ti-apreciem cunostintele in ale curentului. Tot noi o respectam pe Angelblue. Mi-a placut spusa ta de mai sus:,,Vin de la Biserica si ma abtin de la ....". Ai uitat asa de repede atmosfera de acolo? Ar fi pacat! Mi-ai dat un semi-raspuns la o intrebare legata de o amarata de priza,dar nu mi-a placut.M-ai trimis nu -stiu -unde! Spune,nene,clar si frumos:E (sau nu) aducatoare de moarte o priza in baie?
sculptorul
Postat pe 28 Ianuarie 2009 10:31
Nu este aducatoare de moarte "priza montata corespunzator volumetric si cu circuit separat din DD (disjunctor diferential) de 30 mA sau 10 mA." 25 ian 21:45. Si eu o respect pe angelblue..........daca mi se cere........ma supun regulamentului........ Tu poti sa respecti o persoana care te enerveaza? Da, dar iti cam sta in gat respectul ala, nu-i asa? asa ca lasa-ma sa fiu sincer......... O zi buna !
subsonic
Postat pe 28 Ianuarie 2009 11:56
Ce zici Sculptore??? E bestial subsonicjt-ul .....Si nu stiu cum face , desi Angelblue mi-e foarte simpatica , dar parca nu pot sa ma supar ca e atat de "pornit" .pe ea , pe subiect. Insa , vorbeste romaneste , stii la ce ma refer O seara buna tuturor !
libra66
Postat pe 28 Ianuarie 2009 17:45
Ce sa zic,The Cat?! Zic ca ,,satan nu face Biserici"! Printre alte rele,el seamana si cearta,hartagul. Subsonicjt ,,vorbeste"romaneste si ne initiaza in tainele,mult prea incurcate(!)ale curentului.Angelblue ne inmoaie taria inimii.Ne incredintam inca o data ca nu prea exista discutii, armonios acordate, pe marginea meseriei. Supersonic,trebuie sa acorzi,de data asta,prioritate de dreapta,de stanga,din fata si din spate.Mai umbla si tu la amperajul ala mare al tau.Nu-ti strica ,,putintica rabdare".Eu,unul,citesc si invat cate ceva din ,,scrierile" tale. Asa ca...lasa-mi placerea asta! Sfat: Nu te suprasolicita!
sculptorul
Postat pe 28 Ianuarie 2009 19:21
M-a cam deranjat atitudinea ta vizavi de alte pareri civilizate , mai mult sau mai potin avizate in domeniul electro (micro, medii, inalte,audio etc).Puteai sa raspunzi simplu :se poate pune o priza in baie in conditiile"...............".Suntem pe forum,nu la academia de stiinte.Dar daca vrei polemici in domeniu,sa stii ca nu esti singurul "doct".Tu ai chelit, altii au incaruntit tot in astfel de domenii.Si apropo de undele subsonice:aproape ca se vede efectul...Dar pentru ca simt ca ai totusi un suflet cu miezul bun,iti iertam curentii vagabonzi si mai putem povesti inclusiv in domeniul audio..Cu respectul cuvenit ,
vasile_tarta
Postat pe 28 Ianuarie 2009 20:32
De la: subsonicjt, la data 2009-01-28 09:37:30Sa-ti vorbesc putin si despre domeniul audio? termistor, secventer, unghi de aprindere, separare intre canale, amplificare in punct reglaj, coloana de aer, unde stationare.......... ai auzit vreodata macar unul din termenii astia? stii care-i cireasa de pe tort ? aceea ca poate ai auzit de unde subsonice..........sau daca n-ai auzit, incerci sa-ti imaginezi ce-s alea.........Cu respect, ratusk galbena !


P.S. ----- ce nesimtire dom-le ! n-am vazut asa ceva.......
vasile_tarta
Postat pe 28 Ianuarie 2009 20:51
Si apropo de domeniul audio :eu unul habar n-am de unghiul de aprindere
vasile_tarta
Postat pe 28 Ianuarie 2009 21:08
PRO..........., am priza in baie de cca 7 ani si nu este nici o problema...
kudika186861
Postat pe 29 Ianuarie 2009 10:53
theCat, multumesc pentru complimente; ce vreau sa stii este ca virgula criticile imi aduc mai multa satisfactie decat complimentele; ti-am mai spus o data mai mult sugestiv; cu prea multe complimente risti sa incepi sa ma enervezi; ai noroc ca iubesti animalele, aici suntem "la rezonanta", in plus, intentiile tale bune ma opresc INCA, sa-ti fac niste dedicatii; prefer sa ramanem niste cunostinte placute; atentie pe viitor ca prostu-i prost pana la capat.

"iti iertam curentii vagabonzi"------de asemenea, multumesc pt intelegere; undeva pe forumul asta mi-am recunoscut aceste scapari si mi-am cerut scuze anticipat.

unghiul de aprindere este un parametru al unei componente cu rol de a proteja integritatea unui amplif in cazul in care cade pe mana unui maniac; se foloseste foarte rar in aceste scopuri, aproape deloc; asta e varianta barbologistica. si o varianta tehnica......... unghiul format de axa orizontala a graficului de referinta si tangenta la sinusoida in punctul de intersectie a acesteia cu determinanta de timp a momentului de activare/dezactivare a (si aici te las pe tine).........................
nu prefer polemici; doar in cazul in care ma contrazic cu unul mai destept decat mine ca de la el am ce invata; unul mai .......(ma abtin)........ ma oboseste; cred ca oricine a simtit asta pe pielea lui. am facut impresia ca imi plac polemicile? e doar un efect, sorry............... daca am de invatat ceva de la tine in domeniul audio te ascult cu mare placere.......... la modul cel mai serios.
subsonic
Postat pe 29 Ianuarie 2009 11:55
.... ..... Cu sau fara priza in baie , eu cred ca nu mai am "alimentare"....
libra66
Postat pe 29 Ianuarie 2009 12:43
CUI?
vasile_tarta
Postat pe 29 Ianuarie 2009 22:14
a electromagnetului de la lacatul de la centura de castitate a bunicii din Afghanistan;
subsonic
Postat pe 31 Ianuarie 2009 00:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Bucatarie traditionala 34 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:36
Tatuaje pentru pereti 24 De la: tina 7 Iunie 2010 09:51
Electricitate si nu numai.... 2 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:20
zugraveala 16 De la: rares_rus2006 10 Aprilie 2010 17:55
tapet pe pereti.... 6 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:09