Setari Cookie-uri

Spoveditul inainte de nunta

Cu cat timp inainte de nunta trebuie sa ne spovedim? Mama mi-a zis ca inainte cu 3.
Voi cum a-ti procedat?
fantome
Postat pe 3 Septembrie 2008 16:13
pt catolici sa stiti ca va spovedeste seara inainte de nunta ca sa puteti primi impartasania in timpul cununiei.
caurea_grace
Postat pe 3 Septembrie 2008 17:26
si eu stiu ca cu 3 sau 4 saptamani inainte de nunta... ca la noi, la ortodoxi, de obicei mai trebuie sa tii si canonul pe care ti-l da preotul
NIGHTWISH_grace
Postat pe 6 Septembrie 2008 09:59
Noi ne-am dus cu o saptamana inainte si a zis preotul ca e prea devreme. Frept urmare,ne-a spovedit in dimineata nuntii si ne-a dat agheazma mare.
andreeadascalu
Postat pe 6 Septembrie 2008 10:32
Eu stiu ca trebuie. Noi ne vom spovedi vineri, inaintea nuntii.
fantome
Postat pe 8 Septembrie 2008 09:29
sa inteleg ca ati vorbit deja cu preotul???

de fapt, nici nu ma mir ca unele din noi stiam ca trebuie sa te spovedesti cu vreo 3 saptamani inainte, pana nu te interesezi la sursa sigura, "inghiti" basmele celorlalti...
NIGHTWISH_grace
Postat pe 8 Septembrie 2008 18:40
Da. Spoveditul se face cat mai aproape de nunta ca mirii sa nu aibe timp sa mai faca alte pacate. Asa cum a zis Andreea, daca nu te impartasesc, iti dau agheazma mare. Trebuie sa tii post 3 zile inainte, si cand spun post nu ma refer doar la mancare.
fantome
Postat pe 9 Septembrie 2008 09:05
... am inteles... e bine de stiut! mersi mult!
NIGHTWISH_grace
Postat pe 9 Septembrie 2008 16:54
Cu placere, oricand...
fantome
Postat pe 10 Septembrie 2008 08:48
noi ne-am spovedit vineri, inainte de nunta... de "prostii" nu am mai avut timp, dar din pacate preotul a facut sa para un lucru formal, nici agheasma nu ne-a dat, nimik.. mie mi-a parut rau, nu m-am simtit "impacata", cum ar tb sa ma simt.
Sa aveti o nunta frumoasa, asa cum a fost si a mea!
alina702_m
Postat pe 10 Septembrie 2008 14:20
buna fetelor, eu stiu ca bine ar fi sa te spovedesti inainte cu cateva zile, depinde cum poate si preotul, dupa care bine ar fi sa te impartasesti in ziua in care te casatoresti. Acum nu se mai respecta acest lucru ptr ca nuntile se fac sambata si nu duminica. Atunci ar fi fost foarte bine.
pupici
iuliana80
Postat pe 10 Septembrie 2008 15:10
Eu stiu ca trebuie sa te spovedesti cu vreo 3 zile inainte sau chiar mai putin.Am o prietena care s-a casatorit si nici macar nu a intrebat-o daca a trait cu viitorul sot sau nu.Si le-a dat impartasanie
Puffy_grace
Postat pe 26 Octombrie 2008 13:12

Noi ne-am spovedit vineri, inaintea nuntii si nu ne-a impartasit, ne-a dat apa sfintita.
fantome
Postat pe 27 Octombrie 2008 15:20
noi ne-am spovedit sambata dimineata , iar nunta a fost duminica, prima data vroia preotul sa ne spovedeasca vineri dar a trebuit sa plece undeva si desi a fost sarbatoare nu a facut slujba atunci. fara spovedanie nu te cununa preotul... sambata pe noi ne-a si impartasit dupa spovedanie si duminica dupa-masa la nunta ne-a dat paine si vin (nu impartasanie ci bucati mari de paine , se numeste prescura la noi) in loc de piscot si miere

Postat pe 29 Octombrie 2008 19:07
asta era mesaj pt k3ntutza...eu sunt ortodoxa.....

Postat pe 29 Octombrie 2008 19:08
Am vorbit cu 3 preoti inainte de nunta si mi-au spus ca "spoveditul inainte de nunta" este o nascoceala a acelor femei care se cred evlavioase. si ca a a tine post pana la urma..nu inseamna a te pregati de petrecere. si ca nu ai cum sa postesti inainte de nunta. Si ca dupa ce te impartasesti nu te duci la distractie. Adica la nunta. Ci stai si meditezi la tot ce i-ai spus preotului. Si ca daca as fi vrut neaparat sa ma marturisesc, ar fi trebuit sa o fac la ultimul post religios, calendaristic ce a fost inainte de nunta.
lady_me
Postat pe 29 Octombrie 2008 23:00
noi nu am postit , ne-am impartasit inainte cu o zi, altii doua dar asta pt a incepe o noua viata curata impreuna amandoi..
ma mir ca ar fi zis asta mai multi preoti, citand-o pe paoolac

Postat pe 4 Noiembrie 2008 11:07
Noi am postit 3 zile, nu am patit nimic daca am facut un sacrificiu infim. Nu ne-a impartasit, bineinteles, pt ca nu eram demni de impartasanie. Dar am pornit in viata in cuplu lipsiti de pacatele celei dinainte, cel putin crestineste.
fantome
Postat pe 4 Noiembrie 2008 15:15
VAND ROCHIE DE MIREASA DE LA ALB SI NEGRU
luky2005
Postat pe 5 Noiembrie 2008 09:20
De la: k3ntutza, la data 2008-09-07 23:56:54tre sa ma spovedesc?????? dap....eu ajung cu cateva zile inainte de nunta...zile in care nici no sa stiu unde mie capul...iar in dimineatza nuntzii n-am timp ca am si cununia civila...offf.chiar trebuie?????cred in Dumnezeu insa...nu-mi place sa merg la biserica si in plus eu vomit de la nafura...bleahhhh.........

Hai lasa-ma cu vomitatul de la nafura ! E o bucatica muniscula de paine , in fond e acelasi aluat, ce atata pericol poate sa reprezinte ?
bastiuta
Postat pe 1 Decembrie 2008 15:40
De la: paoolac, la data 2008-10-29 23:00:18Am vorbit cu 3 preoti inainte de nunta si mi-au spus ca "spoveditul inainte de nunta" este o nascoceala a acelor femei care se cred evlavioase. si ca a a tine post pana la urma..nu inseamna a te pregati de petrecere. si ca nu ai cum sa postesti inainte de nunta. Si ca dupa ce te impartasesti nu te duci la distractie. Adica la nunta. Ci stai si meditezi la tot ce i-ai spus preotului. Si ca daca as fi vrut neaparat sa ma marturisesc, ar fi trebuit sa o fac la ultimul post religios, calendaristic ce a fost inainte de nunta.

Mi se pare fooooarte ciudat ce zici tu, unde ai gasit preotii aia?
Pt k in mod normal preotul trebuie sa te spovedeasca oricand simti tu nevia sa te spovedesti indiferent ca-i vb de nunta sau nu.
Se tin intr-adevar 3 zile de post (ceea ce nu mi se pare asa greu) si te poti spovedi, atunci cand ai ceva pe suflet si vrei sa marturisesti.
Eu zic k e bine sa ne spovedim inainte de nunta pt k asta ne ajuta sa mai lasam in urma anumite pb din trecut si sa plecam mai buni si mai curajosi la noul drum.
bastiuta
Postat pe 1 Decembrie 2008 15:43
asa e bastiuta are dreptate!
nici io nu stiu unde ai intalnit u preoti care au zis asa ceva
iulik_flore
Postat pe 15 Decembrie 2008 14:48
TI-E GREATA DE LA ANAFURA???? HAI MA LASI?
SA TE MAI GANDESTI SI LA SUFLET DIN CAND IN CAND NU DOAR LA CELE LUMESTI NIMIC NU IEI CU TINE DE PE LUMEA ASTA!!!NU O SA TE CUNUNE NICI UN PREOT FARA SPOVEDANIE SI FARA IMPARTASANIE...PACAT CA NICIODATA NU NE FACEM TIMP SI PT UN MOMENT DE RECULEGERE, PT O RUGACIUNE ....PACAT
Cypcip
Postat pe 6 Ianuarie 2009 11:25
Noua preotul nu ne-a cerut asa ceva. Am facut slujba la biserica si atat. Asa stiam si eu ca trebuie inainte de nunta sa postesti, sa te spovedesti, impartasesti, etc.
anka_hanneman
Postat pe 8 Ianuarie 2009 16:47
De la: Cypcip, la data 2009-01-06 11:25:20TI-E GREATA DE LA ANAFURA???? HAI MA LASI?
SA TE MAI GANDESTI SI LA SUFLET DIN CAND IN CAND NU DOAR LA CELE LUMESTI NIMIC NU IEI CU TINE DE PE LUMEA ASTA!!!NU O SA TE CUNUNE NICI UN PREOT FARA SPOVEDANIE SI FARA IMPARTASANIE...PACAT CA NICIODATA NU NE FACEM TIMP SI PT UN MOMENT DE RECULEGERE, PT O RUGACIUNE ....PACAT


poate asa ar trebui sa nu te cunune fara spovedanie dar nu se intampla asa, acum conteaza sa fie cat mai multe nunti si biserica sa-si primeasca partea
alina
Postat pe 6 Martie 2009 14:30
Si oricum D-zeu stit ce ai facut si daca iti pare rau sa nu.De ce e asa de important sa te spovedesti?Sunt convinsa ca multi nu spun chiar tot ce au pe suflet si atunci la ce bun?Decat sa spui adevaruri pe jumatate mai bine te abtii.Eu nu cred in atat de mult in asta incat sa o vad obligatorie, si decat sa "mint"- sa nu marturisesc tot ce e de marturisit, mai bine fara.Ce am pe suflet e intre mine si Cel de SUS.
alina
Postat pe 6 Martie 2009 14:33
Eu stiam ca o saptamana inainte de nunta se tine post,acum depinde de preot,si apoi se spovedeste.Asa imi aduc aminte ca au facut cumnatii mei!Trebuie vorbit cu preotul la care iti doresti sa-ti marturisesti pacatele.
grace000248
Postat pe 6 Aprilie 2009 12:14
noi nu am tinut post inainte de nunta si nici nu ne-am spovedit. si nu ne-a zis nimeni ca trebuie neaparat sa tin post si sa ma impartasesc. Nici preotul nu ne-a zis nimic.
parerea mea: te poti spovedi si impartasi oricand doresti. Si stiti cum se spune "cate bordee atatea obiceiuri/traditii". depinde de la localitate la localitate; de la biserica la biserica si de la preot la preot.
Poate intr-o biserica nu se fac cununii daca mirii nu s-au spovedit si impartasit, poate in alte biserici nu se tine cont de asta.
fiecare ar trebui sa faca cum considera ca e mai bine si mai ales sa faca ce simte el ca trebuie sa faca. si bineinteles va puteti consulta cu preotul vostru in privinta asta.

carmela_grace
Postat pe 6 Aprilie 2009 13:55
si noi ne-am spovedit cu o saptamana inainte de nunta, defapt te cheama preotul la biserica cu o saptaman inainte de nuta si pentru a confirma data programata pt nunta. Noi ne-am castorit la Catedrala din Cluj unde am platit o taxa de 50 de lei prin care sa facut programarea nuntii si atat nimic mai mult. Am platit-o eu ca asa a fost,uitand sa le spun nasilor ca biserica sa platit, cand nasul a vrut sa plateasca biserica nu au vrut sa ia nimic - au spus clar ca a fost platita.

carmela eu sincer m-as duce si as spune acest lucru la spovedanie, ati inceput viata de casatorie fara spovedanie si impartasanie.
k3ntutza - si eu le-am avut pe toate trei intr-o zi dar a fost o placere sa ajung in fata altarului Cum adica crezi in Dumnezeu dar nu-mi place sa merg la biserica si mai spui ca ti-e greata de la anafura.
laura02maria
Postat pe 11 Aprilie 2009 17:22
Pe noi ne-a spovedit parintele inainte de slujba de cununie. Ca sa nu se plictiseasca invitatii, am asezat o masuta cu sucuri reci in curtea bisericii. Oricum nu a durat mult.
Alexuta_grace
Postat pe 21 Aprilie 2009 11:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cum asigurati transportul nuntasilor care sunt de departe? 25 De la: railia22 4 Iulie 2010 11:03
concubinajul inainte de nunta 88 De la: amalia79_healthy 8 Iulie 2013 19:45
cel mai bun tort de nunta 26 De la: lif3_dr3am 19 Decembrie 2009 19:03
Intrebare 4 De la: iulika_flore 13 Iulie 2009 11:53
virginitatea pentru mine e o problema... 326 De la: tot_eu_sas 18 Mai 2013 09:14