Mai multe
|
eu cred ca ar trebui sa il intrebi totusi pe duhovnicul tau...ti se par tie tampenii si fiecare e liber sa creada ce vrea...insa eu le-am citit de pe site-ul asta: http://www.parohiamacin4.org/cununie.htm si dau copy-paste aici --- Ce este Logodna? Logodna este slujba prin care mirii fagaduiesc unul catre altul ca se vor cununa. De obicei se savarseste deodata cu Taina Cununiei, dar se poate savarsi si separat. Logodna este cunoscuta in popor sub numele de "jumatate de Cununie", denumire falsa insa. In canonul 98 al sinodului al 6-lea Trulan, se zice: "Cel ce ia spre însoþire de cãsãtorie pe femeia logoditã cu altul, trãind încã logodnicul, sã fie pus sub învinuire de adulter". Acest canon este intarit de Sf. Ioan Postitorul in canonul al 22-lea. Iar Sf. Vasile cel Mare tot in canonul al 22-lea spune ca, daca cineva rapeste o femeie logodita deja cu altul, rapitorul sa nu fie primit la pocainta decat daca fecioara rapita a fost slobozita sa se intoarca la logodnicul sau. Din aceste prescriptiuni canonice rezulta deci ca logodna consfintita prin slujba bisericeasca are in mod indiscutabil putere de casatorie. In caz de desfacere a logodnei, casatoria viitoare a fiecarui logodnic este socotita ca a doua nunta. Logodna era socotita si asimilatã in multe privinþe cu cãsãtoria, cãci se încheia prin facerea promisiunii reciproce de cãsãtorie a celor ce se logodeau. Biserica a considerat totdeauna ºi actul logodnei ca având o importanþã asemãnãtoare cu acela al cãsãtoriei ºi de aceea a supus ºi logodna aproape aceluiaºi regim ca ºi cãsãtoria. Se înþelege deci cã în cazul acesta, pedepsele prevãzute pentru cei care stricã logodna erau asemãnãtoare cu acelea pentru cei care stricã o cãsãtorie. Pânã astãzi Biserica trateazã logodna cu aceeaºi severitate, ºi asimilând logodna cu cãsãtoria, nu permite hirotonia acelor candidaþi care la intrarea în cler au fost logodiþi bisericeºte ºi apoi au stricat logodna, considerându-i ca ºi când ar fi divorþaþi ºi neîngãduindu-Ie sã se cãsãtoreascã cu o altã persoanã, dacã vor sã devinã clerici, pentru cã aceastã cãsãtorie se socoteºte ca a doua. De la faptul ca Logodna echivaleazã cu Cununia exceptie face impreunarea sotilor, care nu este permisa decat dupa slujba Sfintei Taine a Cununiei. Aceasta deoarece cei doi soti devin una de-abia dupa ce primesc harul care-i uneste, ceea ce se petrece numai si numai prin Taina Cununiei. |
||
|
andra_20_bz Postat pe 10 Noiembrie 2009 12:49 |
||
|---|---|---|
si eu sunt de parere ca nasii trebuie sa fie casatoriti .Chiar poti invata multe lucruri de la ei fiind deja casatoriti si stiind deja cum stau lucrurile in mare chiar daca relatiile dupa casatorie difera de la una la alta.
|
||
|
gheorghe_catalina Postat pe 20 Martie 2010 17:27 |
||
|
|
||
|
tarot_healthy Postat pe 22 Aprilie 2010 14:58 |
||
|
Buna , as fi si eu interesata de biserica unde te poti casatori cu nasi necununati. Multumesc |
||
|
kity_ana Postat pe 13 Martie 2012 20:16 |
||
De la: kity_ana, la data 2012-03-13 20:16:29Buna , as fi si eu interesata de biserica unde te poti casatori cu nasi necununati. la o biserica din greonlanda. |
||
|
geo_revitalizat Postat pe 13 Martie 2012 20:44 |
||
De la: geo_revitalizat, la data 2012-03-13 20:44:54De la: kity_ana, la data 2012-03-13 20:16:29Buna , as fi si eu interesata de biserica unde te poti casatori cu nasi necununati. acolo ne vom cununa noi doi!!!!! ahhhh mon amour iubirea mea!!!!!!!
|
||
|
zinaceabunasinebuna Postat pe 14 Martie 2012 08:19 |
||
De la: geo_revitalizat, la data 2012-03-13 20:44:54De la: kity_ana, la data 2012-03-13 20:16:29Buna , as fi si eu interesata de biserica unde te poti casatori cu nasi necununati. trebuie sa ai mult prea mult timp la dispozitie sa scrii o astfel de replica!!!!!! da un tzuc la fata pana nu te iarta!!!!!!
|
||
|
zinaceabunasinebuna Postat pe 14 Martie 2012 08:20 |
||
|
Preotul ce nu cununa doi miri pe motiv ca nu are nasi cu ciorapei albastrii il pot numi DJ la SRL-ul numit BISERICA Ortodoxa Romana. Amuzant este ca daca ma cunun in Rusia, Bulgaria, Grecia etc preotii de acolo ma vor intreba ce-s nasii de cununie. De martori sunt sigur ca au auzit. In concluzie moda este doar in Romania si doar la anumiti preoti. Daca intreaba dc nasi-s cununati nu-i pacat sa mintim ca sunt - parerea mea. Nici nu sunt sigur ca-i minciuna, cred ca e un leac la indiferenta cu care ne trateaza acesti privatizati un sutane negre marca Botezatu. DC ar citi vre-un preot l-as ruga sa-mi arate unde scrie ca la cununia civila trebuie nasi si nu martori. Eu unu cred ca ar fi posibil sa mi-l aleg si pe Solcanu si Cabral ca martori, e nevoie doar de doi crestini. |
||
|
kudika_32138 Postat pe 20 Martie 2013 22:19 |
||
| Buna! Nasii miei care as vrea sa ne cunune sunt necasatoriti.Stie cineva o biserica din Bacau unde preotul poate celebra casatoria? Multumesc! | ||
|
kudika_981928 Postat pe 28 Februarie 2015 20:27 |
||
|
Alegerea naºilor este o chestiune delicatã þinând cont de faptul cã nu se aleg pentru câteva ore, ci pentru o viaþã întrega. Biserica Ortodoxã cere ca nașii sã fie obligatoriu botezați și cununați în religia ortodoxã, sã aibã un comportament moral și creștinesc impecabil și sã fie, de preferat, mai în vârstã decât mirii, pentru a putea constitui un bun exemplu de viata! Mai mute despre alegerea nasilor : http://www.kudika.ro/comunitate/Dj_Ciprian_Alexandru/blog/view/19785/Cum-ne-alegem-nasii-de-cununie.html |
||
|
Dj_Ciprian_Alexandru Postat pe 28 Noiembrie 2015 14:04 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| cununia religioasa ca-n filme | 86 | De la: 6 August 2016 23:09 |
| nasi in constanta | 1 | De la: Dementa 10 Iunie 2010 21:33 |
| Singuratatea.......arma de distrugere a vietii de tanar | 5 | De la: Cassey 22 Aprilie 2010 15:05 |
|
|
||
| ziua nuntii | 1 | De la: railia22 20 Noiembrie 2009 22:18 |
| perlele miresei=lacrimi? | 29 | De la: carla10 25 August 2010 11:02 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.