Mai multe
De la: battleofwits, la data 2011-02-17 11:40:37De la: contesina, la data 2011-02-17 11:37:22De la: battleofwits, la data 2011-02-17 11:33:45De la: contesina, la data 2011-02-17 11:30:33 in primul rand, diavolul este un inger, dar unul cazut in pacatul mandriei si toti ingerii au fost creatia lui Dumnezeu ! dupa caderea in pacat a lui Adam, cu siguranta Dumnezeu a facut ceva modificari, pentru ca datele problemei au fost schimbate ....Pentru ca omul a fost creat initial un dumnezeu al pamantului, iar prin pacatul sau, asa tare l-a suparat pe Dumnezeu incat intreaga zidire s-a razvratit impotriva omului.Trupul a devenit neputincios si plin de suferinte, focul il arde, frigul il omoara, sarpele il musca, marea il ineaca, foamea il chinuie si diavolul il ispiteste pana la moarte... Dar Dumnezeu nu l-a parasit pe om si i-a dat mijloace de indreptare, de pocainta si de mantuire. dar legile universului nu se schimba niciodata pentru ca sunt temelii ale intregii zidiri. |
||
|
contesina Postat pe 17 Februarie 2011 11:54 |
||
|---|---|---|
De la: contesina, la data 2011-02-17 11:54:42De la: battleofwits, la data 2011-02-17 11:40:37De la: contesina, la data 2011-02-17 11:37:22De la: battleofwits, la data 2011-02-17 11:33:45De la: contesina, la data 2011-02-17 11:30:33 sa inteleg ca esti de acord cu mine ca totul este creatia divinitatii? sau nu? |
||
|
battleofwits Postat pe 17 Februarie 2011 11:56 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-02-17 11:56:31De la: contesina, la data 2011-02-17 11:54:42De la: battleofwits, la data 2011-02-17 11:40:37De la: contesina, la data 2011-02-17 11:37:22De la: battleofwits, la data 2011-02-17 11:33:45De la: contesina, la data 2011-02-17 11:30:33 ce intelegi prin "totul" ? exemplifica... |
||
|
|
||
|
contesina Postat pe 17 Februarie 2011 12:07 |
||
De la: contesina, la data 2011-02-17 12:07:52 TOT1 toátã (toți, toáte) 1) (precedã cuvântul determinat) Care este cuprins în întregime; întreg. ~ satul. ◊ În toatã libertatea în libertate deplinã. 2) (despre unitãți de timp) Care dureazã de la început pânã la sfârșit; întreg. ~ anul. 3) Care indicã o cantitate în totalitatea ei; cât existã de fapt. Toți banii. ◊ A vârî(sau a bãga) pe cineva în toți sperieții a speria foarte tare pe cineva. 4) (precedat de prepoziția de) Care este la cel mai înalt grad. Tânãr de ~. 5) la sing. Fiecare; oricare. ~ omul știe. ◊ În ~ anul în fiecare an. Peste ~ (locul) oriunde; pretutindeni. / |
||
|
battleofwits Postat pe 17 Februarie 2011 12:08 |
||
|
in ceea ce priveste spovedania, ea se face cu un scop precis, iar preotul nu este decat un mijlocitor, un intermediar intre persoana si Dumnezeu ! hai frate mai la mic cu preotii, ca peste 90% dintre ei sunt niste curvari, betivi, mai nou fac si contrabanda cu tigari, am dat credit unei parohii, ca sa nu ii execute statul, ca ei nu virasera in peste 20 ani contributiile la stat pt salariile platite, deci furaciune pe fata, si ii mai ridicati in slavi atat, eu cred in Dumnezeu si atat, preotul este un simplu om care a facut teologia, ca in rest, sunt pe japca iti iau bani si cand te nasti si cand te casatoresti si cand mori, cand a murit bunicul meu am vrut sa il ducem la o bisericuta aproape de casa, si popa ala ne zice pai nu aveti programare , sau mai pe romaneste "putin f putin", asa ca ne-am dus la o biserica unde probabil a costat triplu decat sa ii dam zdrentei aleia sa faca ...... mare |
||
|
visan_georgiana Postat pe 17 Februarie 2011 12:26 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-02-17 12:26:56in ceea ce priveste spovedania, ea se face cu un scop precis, iar preotul nu este decat un mijlocitor, un intermediar intre persoana si Dumnezeu ! sa stii ca spovedania are un rol mai mare pentru cel care o spune decat pentru cel care o asculta... e aceeasi relatie ca si cu un psihoterapeut |
||
|
battleofwits Postat pe 17 Februarie 2011 12:33 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-02-17 12:26:56in ceea ce priveste spovedania, ea se face cu un scop precis, iar preotul nu este decat un mijlocitor, un intermediar intre persoana si Dumnezeu ! eu nu spun ca preotii sunt usi de biserica, dar fiecare padure isi are uscaturile ei ! ce, doctorii nu iau bani cu japca, ce, inspectorii de la garda financiara nu f.... pe oricine le cade in gheara, ce, arhitecti care fac proiecte cu dosul si iau o tona de bani nu exista ? si as continua cu exemplele la nesfarsit ! problema nu se pune asa ! nu trebuie sa judecam ce fac ceilalti ! nu mergem la biserica pentru preoti ! nu mergem la biserica sa facem parada modei, sa vedem ce cercei expune nu stiu cine si ce colive si colaci insira babele... sa vedem barna din ochiul nostru, nu paiul din ochiul altuia ! si nimeni nu ne impiedica sa ne alegem un duhovnic drept, care isi face datoria cu adevarat si este exemplu cu adevarat ! toti sunt oameni, toti gresesc, nu-i om fara pacat ! |
||
|
contesina Postat pe 17 Februarie 2011 12:41 |
||
|
sa stii ca spovedania are un rol mai mare pentru cel care o spune decat pentru cel care o asculta... e aceeasi relatie ca si cu un psihoterapeut[/quote] prefer sa ma duc la psiholog cel putin ala e impartial si imi poate oferii si solutii |
||
|
visan_georgiana Postat pe 17 Februarie 2011 13:05 |
||
|
eu nu spun ca preotii sunt usi de biserica, dar fiecare padure isi are uscaturile ei ! ce, doctorii nu iau bani cu japca, ce, inspectorii de la garda financiara nu f.... pe oricine le cade in gheara, ce, arhitecti care fac proiecte cu dosul si iau o tona de bani nu exista ? si as continua cu exemplele la nesfarsit ! problema nu se pune asa ! nu trebuie sa judecam ce fac ceilalti ! nu mergem la biserica pentru preoti ! nu mergem la biserica sa facem parada modei, sa vedem ce cercei expune nu stiu cine si ce colive si colaci insira babele... sa vedem barna din ochiul nostru, nu paiul din ochiul altuia ! si nimeni nu ne impiedica sa ne alegem un duhovnic drept, care isi face datoria cu adevarat si este exemplu cu adevarat ! toti sunt oameni, toti gresesc, nu-i om fara pacat ![/quote] eu nu merg la biserica, si nu cred decit in Dumnezeu, dar si teoria lui Darwin imi da de gandit, asa ca pt mine poti recita cat vrei din biblie ca nu ma intereseaza, creatiile oamenilor, cand se va demonstra stiintific ceea ce scrie in biblie atunci voi crede, deocamdata cele mai mari orori au fost facute in numele Domnului : Cruciadele, Inchizitia etc |
||
|
visan_georgiana Postat pe 17 Februarie 2011 13:08 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-02-17 13:08:27eu nu spun ca preotii sunt usi de biserica, dar fiecare padure isi are uscaturile ei ! ce, doctorii nu iau bani cu japca, ce, inspectorii de la garda financiara nu f.... pe oricine le cade in gheara, ce, arhitecti care fac proiecte cu dosul si iau o tona de bani nu exista ? si as continua cu exemplele la nesfarsit ! eu nu merg la biserica, si nu cred decit in Dumnezeu, dar si teoria lui Darwin imi da de gandit, asa ca pt mine poti recita cat vrei din biblie ca nu ma intereseaza, creatiile oamenilor, cand se va demonstra stiintific ceea ce scrie in biblie atunci voi crede, deocamdata cele mai mari orori au fost facute in numele Domnului : Cruciadele, Inchizitia etc [/quote] din ce in ce mai des oamenii de stiinta ajung la concluzia ca in Biblie pot gasi sprijin, ajutor si informatii...e demonstrat stiintific... dar daca te astepti ca omul sa patrunda stiintific intelepciunea lui Dumnezeu....mai ai mult si bine de asteptat ! pentru ca Dumnezeu e simtire, e suflet, e esenta iubirii si asta nu se demonstreaza stiintific, este pentru o cu totul alta zona ...Este ca si cum as veni eu cu pretentia ca un om de stiinta sa-mi demonstreze ca tu iti iubesti familia , copiii, animalutele ! Cine spune ca Inchizitia, Cruciadele au fost bune ? Justificarea cruzimii, lacomiei si crimei in numele Domnului ! Unde a invatat Iisus Hristos sa facem razboaie si nenorociri in numele lui Dumnezeu ??? una sunt justificarile politicii, alta este calea adevarata spre Dumnezeu ! |
||
|
contesina Postat pe 17 Februarie 2011 13:23 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-02-17 13:05:37sa stii ca spovedania are un rol mai mare pentru cel care o spune decat pentru cel care o asculta... e aceeasi relatie ca si cu un psihoterapeut prefer sa ma duc la psiholog cel putin ala e impartial si imi poate oferii si solutii[/quote] inca nu ai patruns sensul si rolul spovedaniei adevarate .... hmmmm...preferi solutiile unui om...eu le prefer pe cele de la Dumnezeu ! unii prefera sa ia aliat un om, eu vreau cel mai puternic aliat, adica pe Dumnezeu ! Stim cu totii ce inseamna aliantele intre oameni, cat de fragile sunt si cat de efemere ! Sa nu mai zic de parerile si solutiile omenesti, cat pot fi de inselatoare ! spuneai ca tu crezi in Dumnezeu ....bun, foarte bine ! Cunosti pe cineva mai puternic decat Dumnezeu??? Evident ai primit un mare dar : liberul arbitru ! Iti doresc din suflet sa-l folosesti cat mai bine ! |
||
|
contesina Postat pe 17 Februarie 2011 13:32 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-02-17 13:05:37sa stii ca spovedania are un rol mai mare pentru cel care o spune decat pentru cel care o asculta... e aceeasi relatie ca si cu un psihoterapeut prefer sa ma duc la psiholog cel putin ala e impartial si imi poate oferii si solutii[/quote] tu crezi ca psihoterapeutul e mai capabil decat un preot? .... amandoi fac acelasi lucru ...difera doar textele rostite, insa rezultatul este acelasi
|
||
|
battleofwits Postat pe 17 Februarie 2011 13:38 |
||
De la: contesina, la data 2011-02-17 12:41:37deci contesina,ajungem inapoi inapoi la liberul arbitru,dispui de viata ta asa cum vrei,telul e inportant,evolutia sufleteasca,.....tu cind trimiti copilul la gradi,stii ca acolo e un loc sigur,prea putin te intereseaza ca deseneaza sau alearga,sau joaca vati ascunsea,sau mai pica pe jos sau chiar mai se inbrinceste,pe tine te intereseaza telul,adica ...comunicarea cu alti copii si tot ce se mai invata acu intr-o gradi.cam tot asa e si cu viata noastra.parerea mea.De la: TIGRA, la data 2011-02-17 12:26:56in ceea ce priveste spovedania, ea se face cu un scop precis, iar preotul nu este decat un mijlocitor, un intermediar intre persoana si Dumnezeu !
|
||
|
lilu_67 Postat pe 17 Februarie 2011 13:45 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-02-16 15:53:42De la: kudika355503, la data 2011-02-16 15:47:44 Care IAD? Tu n-ai auzit c-ajungem in RAI doar ptr ca avem cetatenie romana? Asa ca, liber la tot ce va trece prin cap!!!
|
||
|
puiut_77 Postat pe 17 Februarie 2011 13:52 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-02-17 12:26:56hai frate mai la mic cu preotii, ca peste 90% dintre ei sunt niste curvari, betivi, mai nou fac si contrabanda cu tigari, am dat credit unei parohii, ca sa nu ii execute statul, ca ei nu virasera in peste 20 ani contributiile la stat pt salariile platite, deci furaciune pe fata doar atat? As mai putea si eu adauga cateva epitete despre ei, dar sa nu suparam vreo coana preoteasa c-am mai basicat una pe un alt formul!!!
|
||
|
puiut_77 Postat pe 17 Februarie 2011 13:54 |
||
De la: puiut_77, la data 2011-02-17 13:54:59De la: TIGRA, la data 2011-02-17 12:26:56hai frate mai la mic cu preotii, ca peste 90% dintre ei sunt niste curvari, betivi, mai nou fac si contrabanda cu tigari, am dat credit unei parohii, ca sa nu ii execute statul, ca ei nu virasera in peste 20 ani contributiile la stat pt salariile platite, deci furaciune pe fata dar de preotii inchisi de comunisti de ce nu pomeniti nimic??? ca au fost chinuiti, erau nevinovati si unii aveau si varste inaintate! dar de parintele Arsenie Boca, de ce nu spuneti ??? de ce vedeti numai exemplele negative? daca vreti sa fiti impartiale, vedeti si ce este bun si demn de urmat, nu numai raul ! si, nu, nu sunt coana preoteasa ! bineinteles, in virtutea liberului arbitru, puteti sa ma credeti sau nu.... |
||
|
contesina Postat pe 17 Februarie 2011 14:21 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-02-17 13:38:44De la: TIGRA, la data 2011-02-17 13:05:37sa stii ca spovedania are un rol mai mare pentru cel care o spune decat pentru cel care o asculta... e aceeasi relatie ca si cu un psihoterapeut tu crezi ca psihoterapeutul e mai capabil decat un preot? .... amandoi fac acelasi lucru ...difera doar textele rostite, insa rezultatul este acelasi [/quote]rezultatul nu este deloc acelasi ....nici pe departe... |
||
|
contesina Postat pe 17 Februarie 2011 14:27 |
||
De la: contesina, la data 2011-02-17 14:21:22De la: puiut_77, la data 2011-02-17 13:54:59De la: TIGRA, la data 2011-02-17 12:26:56hai frate mai la mic cu preotii, ca peste 90% dintre ei sunt niste curvari, betivi, mai nou fac si contrabanda cu tigari, am dat credit unei parohii, ca sa nu ii execute statul, ca ei nu virasera in peste 20 ani contributiile la stat pt salariile platite, deci furaciune pe fata nu-ti pun la indoiala afirmatia, insa vezi tu, exemplele pozitive-n tagma popilor contemporani sunt prea putine ca sa nu fie catalogate drept ”cantitate neglijabila”. Din pacate, e cam acelasi lucru cu a vorbi despre verticalitatea clasei politice din Romania. Cat despre cei din inchisori, iti voi da doar un exemplu-n viata: pr. Iustin Parvu - a facut puscarie pe nedrept, est, poate, unul dintre singurii duhovnici adevarati-n viata, insa am asistat la niste scene legate de banii dati de cei care merg sa ceara un sfat/binecuvantare de............ |
||
|
puiut_77 Postat pe 17 Februarie 2011 14:28 |
||
linistitiva fratilor,vorbii asera cu D-zeu,si mia spus ca ne iubeste pe toti,serios vorbind,asera cind mam pus in pat,am deschis biblia la intimplare si unde miau picat ochi acolo am citit,nu stiu pagina,dar scria ca D-zeu iubeste pe cei care maninca in numele lui dar si pe cei care nu maninca in numele lui,doar sa nu-I ei numele in desert.am zis..multam doamne.....si la somn.......si apropo de asta,ati trait expierente(nu neaparat legate de biblie)in vita,in situatii extrme sau nu,in care vi sa raspuns divin .......sau cu puterea gindului ,sa zicem?
|
||
|
lilu_67 Postat pe 17 Februarie 2011 14:28 |
||
De la: puiut_77, la data 2011-02-17 13:52:12De la: battleofwits, la data 2011-02-16 15:53:42De la: kudika355503, la data 2011-02-16 15:47:44 adevarat va spun eu voua,sintem o natie de ingrasi.
|
||
|
lilu_67 Postat pe 17 Februarie 2011 14:38 |
||
De la: kudika355503, la data 2011-02-17 13:45:26De la: contesina, la data 2011-02-17 12:41:37deci contesina,ajungem inapoi inapoi la liberul arbitru,dispui de viata ta asa cum vrei,telul e inportant,evolutia sufleteasca,.....tu cind trimiti copilul la gradi,stii ca acolo e un loc sigur,prea putin te intereseaza ca deseneaza sau alearga,sau joaca vati ascunsea,sau mai pica pe jos sau chiar mai se inbrinceste,pe tine te intereseaza telul,adica ...comunicarea cu alti copii si tot ce se mai invata acu intr-o gradi.cam tot asa e si cu viata noastra.parerea mea.De la: TIGRA, la data 2011-02-17 12:26:56in ceea ce priveste spovedania, ea se face cu un scop precis, iar preotul nu este decat un mijlocitor, un intermediar intre persoana si Dumnezeu ! sa nu amestecam lucrurile....sa nu cadem in capcana acelui mult vehiculat "liber arbitru". "Liberul arbitru" inseamna ca ramane la indemana fiecaruia sa aleaga de care parte sa-si traiasca viata - de partea sau de partea lui Dumnezeu !Dar a fi de partea lui Dumnezeu inseamna a-L iubi mai presus de propria persoana si a-i respecta poruncile, a respecta pildele lui Iisus Hristos si nu in ultimul rand a cinsti Biserica ortodoxa, pentru ca Biserica ne-a lasat-o Mantuitorul ca ajutor pe calea mantuirii sufletului. Sa nu confundam viata morala, adica fac dupa capul meu, dar nu fac rau altora, ma multumesc la ograda mea, am un suflet caldut, cand imi convine, mai iau ceva din invataturile Bibliei, a Evangheliilor, cand nu-mi convine, le ignor si zic ca nici macar nu-s de la Dumnezeu... Calea catre mantuirea sufletului se face numai in cuvantul lui Iisus Hristos, pentru ca El de aia a venit! Unde invata Hristos sa facem dupa capul nostru ? Aici e buba.Aici e punctul unde se rupe totul.Acceptarea ca fara Dumnezeu suntem nimic, acceptarea ca este numai o cale si in nici un caz nu-i aia "dupa mintea, capul, logica mea" sau "ca asa cred eu"....Asta este mandria, pacatul cel mare !!! Nu te lasa inselata de momentele caldute din viata, cand avem impresia ca indiferent ce facem este bine, ca ne merge bine si fara Dumnezeu ! Este cea mai mare inselatorie a Nu te lasa inselata ca daca nu ai facut azi rau cuiva, nu ai pacatuit deloc ! Mare capcana ! Ca pacatul se face si cu gandul si cu cugetul, nu numai cu fapta! Cand vei accepta ca in fiecare secunda incalci poruncile lui Dumnezeu, abia atunci poti spune ca esti la capatul drumului catre mantuire. Sa fie foarte clar, calea catre mantuire nu-i calea cea usoara, nu-i poarta cea mare, ci dimpotriva, e poarta cea ingusta ! Nu judec pe nimeni ! Ca sunt constienta ce greu este ! Aveti idee ce inseamna "sa-ti duci crucea" ? |
||
|
contesina Postat pe 17 Februarie 2011 14:48 |
||
De la: puiut_77, la data 2011-02-17 14:28:35De la: contesina, la data 2011-02-17 14:21:22De la: puiut_77, la data 2011-02-17 13:54:59De la: TIGRA, la data 2011-02-17 12:26:56hai frate mai la mic cu preotii, ca peste 90% dintre ei sunt niste curvari, betivi, mai nou fac si contrabanda cu tigari, am dat credit unei parohii, ca sa nu ii execute statul, ca ei nu virasera in peste 20 ani contributiile la stat pt salariile platite, deci furaciune pe fata sa citesti si de parintele Arsenie Boca... sunt multe exemple pozitive in "tagma popilor", insa nu se stiu din doua motive : mai intai, acesti oameni nu fac senzatie, faptele lor nu vand ziare, ca Bianca Dragusanu.Si sa fim cinstiti, cati cauta sa afle de faptele bune facute in cadrul manastirilor, bisericilor, parohiilor ? Cati sunt interesati de cat de minunati pot fi oamenii cand se aduna, pun mana de la mana si ridica o manastire, o bisericuta, o chilie ? Cati? Al doilea motiv, acesti preoti se feresc ca de foc de publicitate, se feresc sa cada in plasa mandriei, ei stiu ce inseamna smerenia si nu tin sa fie in fruntea bucatelor.Ei stiu ca Dumnezeu, cand va fi timpul, va dezvalui ce trebuie despre ei. Nu toti ajung, cunoscuti, nu toti scriu carti, unii se sting in anonimat, dar cu datoria indeplinita .Iar asta e cel mai important. Restul....sunt pacate omenesti.... |
||
|
contesina Postat pe 17 Februarie 2011 14:58 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-02-17 11:56:31De la: contesina, la data 2011-02-17 11:54:42De la: battleofwits, la data 2011-02-17 11:40:37De la: contesina, la data 2011-02-17 11:37:22De la: battleofwits, la data 2011-02-17 11:33:45De la: contesina, la data 2011-02-17 11:30:33 nu sti, draga battleofwits, ca eu mereu sunt de acord cu tine ???? |
||
|
contesina Postat pe 17 Februarie 2011 15:01 |
||
|
sa nu amestecam lucrurile....sa nu cadem in capcana acelui mult vehiculat "liber arbitru". de fapt liber arbitru inseamna mult mai mult, in orice alegere pe care o faci in viata se manifesta liberul arbitru, asa ca mai lasa cartile bisericesti si citeste ceva pertinent Calea catre mantuirea sufletului se face numai in cuvantul lui Iisus Hristos, pentru ca El de aia a venit! Unde invata Hristos sa facem dupa capul nostru ? Pt mine Dumnezeu este ceea ce este mai bun in fiecare dintre noi si atat, nu este o entitate supranaturala, un batran cu barba, nu cred in viata dupa moarte, totusi teoria reincarnarii mi se pare mai plauzibila, nu cred in Rai si Iad astea sunt niste gaselnite inventate ca sa manipuleze prostimea Nu te lasa inselata ca daca nu ai facut azi rau cuiva, nu ai pacatuit deloc ! Mare capcana ! Ca pacatul se face si cu gandul si cu cugetul, nu numai cu fapta! Cand vei accepta ca in fiecare secunda incalci poruncile lui Dumnezeu, abia atunci poti spune ca esti la capatul drumului catre mantuire. important este sa nu fiu nevoita sa imi incalc principiile mele Sa fie foarte clar, calea catre mantuire nu-i calea cea usoara, nu-i poarta cea mare, ci dimpotriva, e poarta cea ingusta ! Nu judec pe nimeni ! Ca sunt constienta ce greu este ! Aveti idee ce inseamna "sa-ti duci crucea" ? [/quote] chestia asta cu mantuirea e o alta abureala, daca Dumnezeu exista ca entitate si reprezinta binele absolut. de ce sunt copii mici bolnavi de cancer, aia ce pacate au, si apropos oamenii de stiinta adevarati sunt in mare parte atei, si daca cumva recurg la credinta si biblie o folosesc mai mult ca pe un placebo |
||
|
visan_georgiana Postat pe 17 Februarie 2011 15:03 |
||
|
cateva lucruri interesente , demonstrate chiar stiintific, faptul ca totul se ntampla cu un motiv, nimic in jurul nostru nu e la nimereala si totul a fost creat foarte precis si perfect. As Stephen Hawking has noted, "The laws of science, as we know them at present, contain many fundamental numbers, like the size of the electric charge of the electron and the ratio of the masses of the proton and the electron. ... !!!===== The remarkable fact is that the values of these numbers seem to have been very finely adjusted to make possible the development of life."===!! If, for example, the strong nuclear force were 2% stronger than it is (i.e., if the coupling constant representing its strength were 2% larger), while the other constants were left unchanged, diprotons would be stable and hydrogen would fuse into them instead of deuterium and helium. This would drastically alter the physics of stars, and presumably preclude the existence of life similar to what we observe on Earth. However, many of the fundamental constants describe the properties of the unstable strange, charmed, bottom and top quarks and mu and tau leptons which seem to play little part in the universe or the structure of matter. http://en.wikipedia.org/wiki/Fine-tuned_Universe Dumnezeu e ca iubirea, cu cat auzi mai mult vorbindu se de ea, cu atat devine un subiect mai obisnuit si un cuvant uzat fara semnificatie reala. Max Planck (1858-1947) Planck made many contributions to physics, but is best known for quantum theory, which revolutionized our understanding of the atomic and sub-atomic worlds. In his 1937 lecture "Religion and Naturwissenschaft," Planck expressed the view that God is everywhere present, and held that "the holiness of the unintelligible Godhead is conveyed by the holiness of symbols." Atheists, he thought, attach too much importance to what are merely symbols. Planck was a churchwarden from 1920 until his death, and believed in an almighty, all-knowing, beneficent God (though not necessarily a personal one). Both science and religion wage a "tireless battle against skepticism and dogmatism, against unbelief and superstition" with the goal "toward God!" Albert Einstein (1879-1955) Einstein is probably the best known and most highly revered scientist of the twentieth century, and is associated with major revolutions in our thinking about time, gravity, and the conversion of matter to energy (E=mc2). he recognized the impossibility of a non-created universe. The Encyclopedia Britannica says of him: "Firmly denying atheism, Einstein expressed a belief in "Spinoza's God who reveals himself in the harmony of what exists." This actually motivated his interest in science, as he once remarked to a young physicist: "I want to know how God created this world, I am not interested in this or that phenomenon, in the spectrum of this or that element. I want to know His thoughts, the rest are details." Einstein's famous epithet on the "uncertainty principle" was "God does not play dice" - and to him this was a real statement about a God in whom he believed. A famous saying of his was "Science without religion is lame, religion without science is blind." Isaac Newton (1642-1727) In optics, mechanics, and mathematics, Newton was a figure of undisputed genius and innovation. In all his science (including chemistry) he saw mathematics and numbers as central. What is less well known is that he was devoutly religious and saw numbers as involved in understanding God's plan for history from the Bible. He did a considerable work on biblical numerology, and, though aspects of his beliefs were not orthodox, he thought theology was very important. In his system of physics, God is essential to the nature and absoluteness of space. In Principia he stated, "The most beautiful system of the sun, planets, and comets, could only proceed from the counsel and dominion on an intelligent and powerful Being." Isaac Newton (1642-1727) In optics, mechanics, and mathematics, Newton was a figure of undisputed genius and innovation. In all his science (including chemistry) he saw mathematics and numbers as central. What is less well known is that he was devoutly religious and saw numbers as involved in understanding God's plan for history from the Bible. He did a considerable work on biblical numerology, and, though aspects of his beliefs were not orthodox, he thought theology was very important. In his system of physics, God is essential to the nature and absoluteness of space. In Principia he stated, "The most beautiful system of the sun, planets, and comets, could only proceed from the counsel and dominion on an intelligent and powerful Being." |
||
|
rockk Postat pe 17 Februarie 2011 15:26 |
||
De la: kudika355503, la data 2011-02-17 14:28:49 am trait multe experiente de genul asta !!! numai ca mai tarziu am inteles ca nu erau deloc de la Dumnezeu, ci de la jupan Cine sunt eu ca sa-mi vorbeasca Dumnezeu ??? Vai de pacatele mele ! Mai mare mandrie nu puteam avea, sa cred ca Dumnezeu imi transmite mie ceva !!! Adica pustnicii si sfintii s-au nevoit ani de zile si mie imi vorbeste Dumnezu, ca-s eu Contesina ! Dumnezeu nu vorbeste, nu se arata, nu comunica decat celor cu adevarat induhovniciti, cu sufletul curatit de pacate si care au ajuns la trepte inalte ale rugaciunii. ! Si asta nu pentru ca nu ar vrea El, dar necuratia noastra ne este piedica in a-L auzi sau percepe. Si cand are ceva de comunicat, Dumnezeu o face numai cand sunt lucruri foarte, foarte grave sau pentru misiuni de indeplinit in numele Lui. De obicei tot pentru a aduce pe calea credintei pe cei necredinciosi. De obicei Dumnezeu ne ajuta prin alti oameni, ca raspuns la o rugaciune a noastra, ne scoate in cale situatiile potrivite, uneori ne incearca bunatatea, etc, etc... Nu prin vise, vedenii, voci . Nu, in nici un caz ! Astea sunt primele cai de atac ale Pentru ca simturile noastre sunt primele cu care putem fi pacaliti de , ele fiindu-ne cele mai aproape, cele mai la indemana!De aia spun eu ca trebuie mare atentie ! Pentru ca duce o batalie mai mare decat vrem sa acceptam si mult mai subtila.E batran, cunoaste toate tertipurile, cunoaste bine slabiciunile omului, cunoaste la perfectie pe Dumnezeu si Evangheliile. In viziunile de la el, poate aparea si in chip de inger de lumina, in chip de Hristos....Diavolul poate spune si viitorul pe termen scurt. Este experimentat si inspiteste exploatand fiecare bresa pe care i-o lasam.De aia vorbesc Sfintii Parinti de trezvie.Este un singur mod in care poate fi atunci dovedit.Prin smerenie.Sa spui "eu sunt om pacatos, Dumnezeu nu-mi poate vorbi mie".... Si rugaciunea inimii este recomandata in caz de ganduri rele, vise urate si ispite ! Iata de ce sustin necesitatea citirii si altor carti, nu numai a Bibliei.Fiecare parinte care a scris o carte, sau mai multe, a lasat sfaturi si invataturi pe care sa le aplicam in viata de zi cu zi.Este un indreptar, daca vreti. Mai ales ca e bine, atunci cand ne dam cu parerea asupra unui subiect, sa fi verificat toate sursele, nu numai o parte ! Cand auzim sa citim Parintele Cleopa, sarim ca arsi ! Ne bazam teoriile numai pe o parte, din ce am vazut in nu stiu ce film, ce a spus cutare om de stiinta, ce a spus vecina, dar nu, nu, hotarat nu din Biblie si din cartea vreunui calugar traitor sau sfant ....Nu, acolo nu avem timp sa citim, ca stim noi mai bine, ca l-am vazut pe popa din sat cum lua banii si colacii ! Daca unii sunt rai si gresesc, ma supar pe Dumnezeu si pe Biserica si ma smintesc si eu??? Dar ne dam cu parerea si nu vrem cu nici un chip, macar asa de curiozitate, sa vedem ce o fi scris si un "popa". Respingem din inceput. Este ca si cum eu ma apuc sa sustin ca filmul X nu este bun, chiar daca eu nu l-am vazut, dar asa mi-a zis mie un prieten si am citit cronica unui cineast. Nu vreau sa vad filmul, ca stiu eu ca nu e bun.!!! |
||
|
contesina Postat pe 17 Februarie 2011 15:39 |
||
|
Einstein is probably the best known and most highly revered scientist of the twentieth century, and is associated with major revolutions in our thinking about time, gravity, and the conversion of matter to energy (E=mc2). he recognized the impossibility of a non-created universe. The Encyclopedia Britannica says of him: "Firmly denying atheism, Einstein expressed a belief in "Spinoza's God dar de acesti atei ce poti spune, sunt personalitati din politica, stiinta, filosofi, fiecare il percepe pe Dumnezeu cum doreste Julius Axelrod (1912–2004)[1] Edward Battersby Bailey[2] Patrick Bateson (1938–)[3] William Bateson (1861–1926)[4] Patrick Blackett (1897–1974)[5] Susan Blackmore (1951–)[6] Hermann Bondi (1919–2005)[7] Paul D. Boyer (1918–)[8] Calvin Bridges (1889–1938)[9] Sheldon Brown (1944–2008)[10] Ruth Mack Brunswick (1897–1946)[11] Sean M. Carroll (1966–)[12] Subrahmanyan Chandrasekhar (1910–1995)[13] William Kingdon Clifford (1845–1879)[14] Frank Close (1945–)[15] Jerry Coyne (1949–)[16] Francis Crick (1916–2004)[17] Howard Dalton (1944–2008)[18] Richard Dawkins (1941–)[19] Arnaud Denjoy (1884–1974)[20] Paul Dirac (1902–1984)[21] Thomas Edison[22] Albert Ellis (1913–2007)[23]. Sandra Faber (1944–)[24] Leon Festinger (1919–1989)[25]. Richard Feynman (1918–1988)[26] Sigmund Freud (1856–1939)[27] Erich Fromm (1900–1980)[28] Christer Fuglesang (1957–)[29] Vitaly Ginzburg (1916–2009)[30] Stephen Jay Gould (1941–2002)[31] Susan Greenfield (1950–)[32] Jonathan Haidt (c.1964–)[33] Stephen Hawking[34] Edward Thomas Hall (1924–2001)[35] James Hall (1761–1832)[36] Frédéric Joliot-Curie (1900–1958)[37][38] Lawrence Krauss (1954-)[39] Harold Kroto (1939–)[40] Alfred Kinsey (1894–1956)[41] Pierre-Simon Laplace (1749 –1827)[42] Richard Leakey (1944–)[43] H. Christopher Longuet-Higgins (1923–2004)[44] Samarendra Maulik (1881–1950)[45] John Maynard Smith (1920–2004)[46] Ernst Mayr (1904–2005)[47] Jonathan Miller (1934–)[48] Peter D. Mitchell (1920–1992)[49] Jacques Monod (1910–1976)[50] Fritz Müller (1821–1897)[51] Hermann Joseph Muller (1890–1967)[52] PZ Myers (1957–)[53] Paul Nurse (1949–)[54] Robert L. Park (1931)[55] John Allen Paulos (1945–)[56] Ivan Pavlov (1849–1936)[57] Francis Perrin (1901–1992)[58] Massimo Pigliucci (1964–)[59] Oliver Sacks (1933–)[60] Carl Sagan (1934–1996)[61] Robert Sapolsky (1957–)[62] Marcus du Sautoy (1965–)[63] Amartya Kumar Sen (1933–)[64] Claude Shannon (1916–2001)[65] Richard Stallman (1953–)[66] Victor J. Stenger (1935–)[67] Leonard Susskind (1940–)[68] Raymond Tallis (1946–)[69] Frank Tipler (1947–)[70] Gherman Titov (1935–2000)[71] Linus Torvalds (1969–)[72] Alan Turing (1912–1954)[73] William Grey Walter (1910–1977)[74] Lewis Wolpert (1929–)[75] Steve Wozniak (1950–)[76] Elizur Wright (1804–1885)[77] Will Wright (1960–)[78] Victor Weisskopf (1908–2002 John Anderson (1893–1962)[1] Hector Avalos (1958–)[2] A. J. Ayer (1910–1989)[3] Julian Baggini (1968–)[4] Mikhail Bakunin (1814–1876)[5] Bruno Bauer (1809–1882)[6] Simone de Beauvoir (1908–1986)[7] Simon Blackburn (1944–)[8] Yaron Brook (1961–)[9] Ludwig Büchner (1824–1899)[10] Albert Camus (1913–1960)[11] Rudolf Carnap (1891–1970)[12] Robert Todd Carroll (1945–):[13] David Chalmers (1966)[14] Noam Chomsky (1928–)[15] Auguste Comte (1798–1857)[16] André Comte-Sponville (1952–)[17] Benedetto Croce (1886–1952)[18] Gilles Deleuze (1925–1995)[19] Daniel Dennett (1942–)[20] Henry Louis Vivian Derozio (1809–1831)[21] Diagoras din Melos (Secolul al V-lea î.Hr.)[22] Denis Diderot (1713–1784)[23] Ludwig Andreas Feuerbach (1804–1872)[24] Friedrich Karl Forberg (1770–1848)[25] Michel Foucault (1926–1984[26] John Harris (1947–)[27] Claude Adrien Helvétius (1715–1771)[23] Baron d'Holbach (1723–1789)[28] David Hume (1711–1776)[29] Corliss Lamont (1902–1995)[30] Karl Marx (1818–1883)[31] Jean Meslier (1678–1733)[32][33] Julien Offray de La Mettrie (1709–1751)[34] John Stuart Mill (1806–1873)[35] Friedrich Nietzsche (1844–1900[36] Piergiorgio Odifreddi (1950–)[37] Michel Onfray (1958–)[38] Karl Popper (1902-1994) James Rachels (1941–2003)[39] Bertrand Russell, (1872–1970)[40] Jean-Paul Sartre (1905–1980)[41] Arthur Schopenhauer (1788–1860)[42] Slavoj Žižek (1949–)[43] Alex Erwin (1948–)[1] Barack Obama, Sr. (1936–1982)[2] Joe Slovo (1926–1995)[3] [modificare] America de Sud Carmen Argibay (1939–)[4] Janet Jagan (1920–2009)[5] [modificare] Statele Unite Bob Avakian (1943–)[6] Charles T. Beaird (1922–2006)[7] Lori Lipman Brown (1958–)[8] Douglas Campbell (1959–)[9] Vincent Hallinan (1896–1992)[10] Heather Mac Donald (1956–)[11] Culbert Olson (1876–1962)[12] Pete Stark (1931–)[13] Eddie Tabash[14] Alan Wolfe (1945–)[15] [modificare] Asia [modificare] China Mao Zedong (1893–1976)[16] Jiang Zemin (1926–[17] [modificare] India Subhashini Ali[18] Kanimozhi (1968–)[19] M. Karunanidhi (1924–)[20] Jawaharlal Nehru (1889–1964)[21] Periyar E. V. Ramasamy (1879–1973)[22] Manabendra Nath Roy (1887–1954)[23] Bhagat Singh (1907–1931)[24] Harkishan Singh Surjeet (1916–2008)[25] [modificare] Orientul mijlociu Uri Avnery (1923–)[26] George Hawi (1938–2005)[27] [modificare] Rusia/URSS Mihail Gorbaciov (1931–)[28] Vladimir Ilici Lenin (1870—1924)[29] Nikita Sergheevici Hruºciov (1894–1971)[30] Iosif Stalin[31] Lev Davidovici Troþki (1879–1940)[32] [modificare] Alþii în Asia Kim Jong-il (1941–)[33] Pol Pot (1925–1998)[34] Xuan Thuy (1912–1985)[35] [modificare] Australia/Oceania [modificare] Australia Dick Gross (1954–)[36] Bill Hayden (1933–)[37] Montague Miller (1839–1920)[38] William Trenwith (1846–1925)[39] Frederick Vosper (1869–1901)[40] [modificare] Noua Zeelandã Norman Douglas (1910–1985)[41] Sir Dove-Myer Robinson (1901–1989)[42] [modificare] Europa [modificare] Franþa Georges Clemenceau (1841–1929)[43] Gilbert Romme (1750–1795):[44] [modificare] Irlanda Jim Kemmy (1936–1997)[45] Proinsias De Rossa (1940–)[46] Hanna Sheehy-Skeffington (1877–1946)[47] Owen Sheehy-Skeffington (1909–1970)[48] William Thompson (1775–1833)[49] [modificare] Italia Giuliano Ferrara (1952–)[50] Nilde Iotti (1920–1999)[51] Benito Mussolini (1883–1945)[52] Palmiro Togliatti (1893–1964)[53] [modificare] Polonia W³adys³aw Gomu³ka (1905–1982)[54] Zbigniew Religa (1938–2009)[55] [modificare] Spain Luisa Isabel Alvarez de Toledo (1936–2008)[56] Santiago Casares Quiroga (1884–1950)[57] [modificare] Regatul Unit Guy Aldred (1886–1963)[58] William Crawford Anderson (1877–1919)[59]> Edward Aveling (1849–1898)[60] Bessie Braddock (1899–1970)[61] Charles Bradlaugh (1833–1891)[62] James Callaghan (1912–2005)[63] Alastair Campbell (1957–)[64] Michael Cashman (1950–)[65] Colin Challen (1953–)[66] Charles Clarke (1950–)[67] Donald Dewar (1937–2000)[68] Frank Dobson (1940–)[69] Jack Dormand (1919–2003)[70] Sir Reginald Johnston (1874–1938)[71] Oona King (1967–)[72] Neil Kinnock (1942–)[73] Ken Livingstone (1945–)[74] Gus Macdonald (1940–1956)[75] John Maxton (1936–)[76] David Miliband (1965–)[77] Violet Milner (1872–1958)[78] Mo Mowlam (1949–2005)[79] Marion Phillips (1881–1932)[80] Phil Piratin (1907–1995)[81] Brian Sedgemore (1937–)[82] Clare Short (1946–)[83] |
||
|
visan_georgiana Postat pe 17 Februarie 2011 15:40 |
||
De la: contesina, la data 2011-02-17 15:39:30De la: kudika355503, la data 2011-02-17 14:28:49 mi-am permis ca sub postarea ta sa raspund mai multora, mi-e dificil sa fragmentez ideile si sa raspund fiecaruia in parte, mai ales ca toate au legatura intre ele, sunt ca zalele unui lant... sper ca nu te-a deranjat !
|
||
|
contesina Postat pe 17 Februarie 2011 15:41 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-02-17 15:40:17Einstein is probably the best known and most highly revered scientist of the twentieth century, and is associated with major revolutions in our thinking about time, gravity, and the conversion of matter to energy (E=mc2). he recognized the impossibility of a non-created universe. The Encyclopedia Britannica says of him: "Firmly denying atheism, Einstein expressed a belief in "Spinoza's God daca imi spui si cati dintre ei erau si masoni, am raspuns la o parte din intrebare. pentru ceilalti iti spun asa, daca imi demonstrezi ca au ajuns si la mantuirea sufletului, eu nu mai zic nimic ! |
||
|
contesina Postat pe 17 Februarie 2011 15:44 |
||
De la: TIGRA, la data 2011-02-17 15:40:17Einstein is probably the best known and most highly revered scientist of the twentieth century, and is associated with major revolutions in our thinking about time, gravity, and the conversion of matter to energy (E=mc2). he recognized the impossibility of a non-created universe. The Encyclopedia Britannica says of him: "Firmly denying atheism, Einstein expressed a belief in "Spinoza's God ai dreptate, in acelasi timp, asta nu exclude deloc ceea ce am spus eu. Ceea ce mi a placut la citatele de mai sus, mai ales al lui einstein, e ca important e ca il percepe fiecare. parca spunea ca el crede intr un "Dumnezeu personal". si chiar cred asta. poate e vorba de speranta, de frica fiecaruia dintre noi, de a fi cu adevarat singur in imensitatea universului, e ironic cand te gandesti ca exista 7 miliarde de oameni pe pamant, dar majoritatea se simt singuri si cauta viata in alta parte, pe alte planete, ba mai nou chiar in alt univers... si mai e un lucru, sufletul, sau constiinta. ce e constiinta. ce e universul. Poate totul din jur e doar imaginat de mine, de tine, de ...cineva, sunteti toti creatia mea, totul exista pentru ca asa am vrut eu, am apasat pe reset, si acum traiesc aventura numita viata in universul asta plin de contraste perceputa de mine ca lumea mea. si daca nu exista moarte? daca e un ciclu de viata, moarte, renastere, sub diferite forme, avand scop adevarat iluminare, sa strangi experienta unor vieti, asa inveti cu adevarat. Poate de asta oricine ti ar povesti, explica ceva, nu vei intelege niciodata, decat atunci cand treci tu prin acea experienta. daca exista suflete, trebuie sa exista un ciclu de renastere, trebuie sa aibe totul un scop... problema e, si daca nu are? speranta poate fi cel mai cumplit lucru. |
||
|
rockk Postat pe 17 Februarie 2011 15:52 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Anxietate | 2 | De la: kudika_12257 7 August 2012 12:13 |
| nu stiu ce sa fac?!!! | 25 | De la: Elena_Irina_1 5 Mai 2012 13:25 |
| am nevoie de un sfat ...legat de primul meu prieten:):X | 29 | De la: kudika416887 4 August 2011 18:13 |
|
|
||
| Ajutoor | 11 | De la: Tharr 29 Aprilie 2011 22:25 |
| FOTOTAPET PERSONALIZAT TABLOURI PERSONALIZATE DECORATIUNI | 1 | De la: pdkraft 5 Ianuarie 2011 14:11 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.