Setari Cookie-uri

ce retete culinare mai stiti?

dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/
denis_roxana
Postat pe 28 Ianuarie 2011 20:53
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/


cartofi prajiti!
pickard
Postat pe 28 Ianuarie 2011 20:56
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/
fara pilaf,varza calita,peste,mancare de praz...
denis_roxana
Postat pe 28 Ianuarie 2011 21:02
De la: pickard, la data 2011-01-28 20:56:29
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/


cartofi prajiti!
of, doamne,tot un barbat mi-a dat idei/dar vreau mancare gatita,totusi/
denis_roxana
Postat pe 28 Ianuarie 2011 21:03
De la: pickard, la data 2011-01-28 20:56:29
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/


cartofi prajiti!
acum am facut tuslama,dupa aia ce mai fac?
denis_roxana
Postat pe 28 Ianuarie 2011 21:05
retete culinare la telefon ..pizza cu fructe de mare ..!!
gabrielle_new
Postat pe 28 Ianuarie 2011 21:05
De la: isabelle_11, la data 2011-01-28 21:05:33retete culinare la telefon ..pizza cu fructe de mare ..!!
f,bun/sa vedem daca-i place/
denis_roxana
Postat pe 28 Ianuarie 2011 21:07
mamaliga cu branza,smantana si ou la cuptor...si separat pulpe de pui facute ieri la cuptor...iar eu tin post azi
miss_darine
Postat pe 28 Ianuarie 2011 21:09
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 21:03:19
De la: pickard, la data 2011-01-28 20:56:29
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/


cartofi prajiti!
of, doamne,tot un barbat mi-a dat idei/dar vreau mancare gatita,totusi/


cartofi prajiti cu multa paine!
pickard
Postat pe 28 Ianuarie 2011 21:15
De la: miss_darine, la data 2011-01-28 21:09:57 mamaliga cu branza,smantana si ou la cuptor...si separat pulpe de pui facute ieri la cuptor...iar eu tin post azi


La ora asta vii cu asemenea "reteta"???

Eu am gatit rasol si sarmalute.
PS. pentru Roxana....ciorbita de perisoare, de fasole verde, de rasol de porc; salata boeuf, salata de vinete, fasole batuta, pui cu smantana, papricas de pui
mimi_ca29
Postat pe 28 Ianuarie 2011 21:16
in week-endul trecut am facut lassagna si ciorba de legume cu smantanica....maine o sa gatesc o salata de vinete, manzat cu sos de rosii si-un piure...si cred ca o sa-l pun pe al meu sa faca clatite
miss_darine
Postat pe 28 Ianuarie 2011 21:21
De la: mimi_ca29, la data 2011-01-28 21:16:28
De la: miss_darine, la data 2011-01-28 21:09:57 mamaliga cu branza,smantana si ou la cuptor...si separat pulpe de pui facute ieri la cuptor...iar eu tin post azi


La ora asta vii cu asemenea "reteta"???

Eu am gatit rasol si sarmalute.
PS. pentru Roxana....ciorbita de perisoare, de fasole verde, de rasol de porc; salata boeuf, salata de vinete, fasole batuta, pui cu smantana, papricas de pui
sarumana/o sa-l pun diseara cand vine sa citeasca meniul/
denis_roxana
Postat pe 28 Ianuarie 2011 21:28
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 21:28:50
De la: mimi_ca29, la data 2011-01-28 21:16:28
De la: miss_darine, la data 2011-01-28 21:09:57 mamaliga cu branza,smantana si ou la cuptor...si separat pulpe de pui facute ieri la cuptor...iar eu tin post azi


La ora asta vii cu asemenea "reteta"???

Eu am gatit rasol si sarmalute.
PS. pentru Roxana....ciorbita de perisoare, de fasole verde, de rasol de porc; salata boeuf, salata de vinete, fasole batuta, pui cu smantana, papricas de pui
sarumana/o sa-l pun diseara cand vine sa citeasca meniul/
dar pt raceala ce stiti ,ca eu mor aici/
denis_roxana
Postat pe 31 Ianuarie 2011 11:18
pai si de ce ai deschis topicul la infidelitate????
baga si tu retete pe net si gasesti acolo
cristi_nne
Postat pe 31 Ianuarie 2011 11:57
De la: cristi_nne, la data 2011-01-31 11:57:34 pai si de ce ai deschis topicul la infidelitate????
baga si tu retete pe net si gasesti acolo
am uitat pe unde sunt/
denis_roxana
Postat pe 31 Ianuarie 2011 12:51
De la: mimi_ca29, la data 2011-01-28 21:16:28
De la: miss_darine, la data 2011-01-28 21:09:57 mamaliga cu branza,smantana si ou la cuptor...si separat pulpe de pui facute ieri la cuptor...iar eu tin post azi


La ora asta vii cu asemenea "reteta"???

Eu am gatit rasol si sarmalute.
PS. pentru Roxana....ciorbita de perisoare, de fasole verde, de rasol de porc; salata boeuf, salata de vinete, fasole batuta, pui cu smantana, papricas de pui
neata/ mammma,si diseara pap niste sarmalute ,de-ti lasa apa-n gura//
denis_roxana
Postat pe 4 Februarie 2011 09:55
De la: denis_roxana, la data 2011-02-04 09:55:46
De la: mimi_ca29, la data 2011-01-28 21:16:28
De la: miss_darine, la data 2011-01-28 21:09:57 mamaliga cu branza,smantana si ou la cuptor...si separat pulpe de pui facute ieri la cuptor...iar eu tin post azi


La ora asta vii cu asemenea "reteta"???

Eu am gatit rasol si sarmalute.
PS. pentru Roxana....ciorbita de perisoare, de fasole verde, de rasol de porc; salata boeuf, salata de vinete, fasole batuta, pui cu smantana, papricas de pui
neata/ mammma,si diseara pap niste sarmalute ,de-ti lasa apa-n gura//
denis_roxana
Postat pe 8 Februarie 2011 11:31
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/



ciulama de buze de cocoº, fasole la gratar si friptura de cartofi...merg si aia prajiti ai lui Pickard (ha ! Cartofi a la Pickard !), ca apoi sa inghiti pilulele minune pentru slabit !!!
apoi te lingi pe mustati, daca nu ai, faci rost de la cei care au prea mult si apoi faci...miauuuuu !
Reteta garantata !
contesina
Postat pe 8 Februarie 2011 18:30
De la: contesina, la data 2011-02-08 18:30:45
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/



ciulama de buze de cocoº, fasole la gratar si friptura de cartofi...merg si aia prajiti ai lui Pickard (ha ! Cartofi a la Pickard !), ca apoi sa inghiti pilulele minune pentru slabit !!!
apoi te lingi pe mustati, daca nu ai, faci rost de la cei care au prea mult si apoi faci...miauuuuu !
Reteta garantata !


contesina! acum stiu ce buze ai tu chiar daca ai sters pozele
pickard
Postat pe 8 Februarie 2011 18:42
De la: contesina, la data 2011-02-08 18:30:45
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/



ciulama de buze de cocoº, fasole la gratar si friptura de cartofi...merg si aia prajiti ai lui Pickard (ha ! Cartofi a la Pickard !), ca apoi sa inghiti pilulele minune pentru slabit !!!
apoi te lingi pe mustati, daca nu ai, faci rost de la cei care au prea mult si apoi faci...miauuuuu !
Reteta garantata !


Din toate , aleg ciulamaua de buze de cocos. Sa vezi ce incantat va fi sotul cand va veni si il voi servi cu asa ceva
mimi_ca29
Postat pe 8 Februarie 2011 18:45
De la: mimi_ca29, la data 2011-02-08 18:45:53
De la: contesina, la data 2011-02-08 18:30:45
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/



ciulama de buze de cocoº, fasole la gratar si friptura de cartofi...merg si aia prajiti ai lui Pickard (ha ! Cartofi a la Pickard !), ca apoi sa inghiti pilulele minune pentru slabit !!!
apoi te lingi pe mustati, daca nu ai, faci rost de la cei care au prea mult si apoi faci...miauuuuu !
Reteta garantata !


Din toate , aleg ciulamaua de buze de cocos. Sa vezi ce incantat va fi sotul cand va veni si il voi servi cu asa ceva
..........
kudika195501
Postat pe 8 Februarie 2011 18:48
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/


vai, scuzele mele ! nu se poate masa fara ciorbita ! va recomand ciorba de dude (poate fi folosita si pe post de pilule de slabit !!!! )...
contesina
Postat pe 8 Februarie 2011 18:52
De la: kudika195501, la data 2011-02-08 18:48:38
De la: mimi_ca29, la data 2011-02-08 18:45:53
De la: contesina, la data 2011-02-08 18:30:45
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/



ciulama de buze de cocoº, fasole la gratar si friptura de cartofi...merg si aia prajiti ai lui Pickard (ha ! Cartofi a la Pickard !), ca apoi sa inghiti pilulele minune pentru slabit !!!
apoi te lingi pe mustati, daca nu ai, faci rost de la cei care au prea mult si apoi faci...miauuuuu !
Reteta garantata !


Din toate , aleg ciulamaua de buze de cocos. Sa vezi ce incantat va fi sotul cand va veni si il voi servi cu asa ceva
..........


Bine, mai, bine..m-apuc sa gatesc o ciorbita de purcel Oare e gata pana vine el? Ia sa-i dau un telefon sa vad cand vine.Daca vine repede, mananca fripturica de pui( ca doar nu il las eu cu buze de cocos )
mimi_ca29
Postat pe 8 Februarie 2011 18:55
De la: pickard, la data 2011-02-08 18:42:39
De la: contesina, la data 2011-02-08 18:30:45
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/



ciulama de buze de cocoº, fasole la gratar si friptura de cartofi...merg si aia prajiti ai lui Pickard (ha ! Cartofi a la Pickard !), ca apoi sa inghiti pilulele minune pentru slabit !!!
apoi te lingi pe mustati, daca nu ai, faci rost de la cei care au prea mult si apoi faci...miauuuuu !
Reteta garantata !


contesina! acum stiu ce buze ai tu chiar daca ai sters pozele


sa nu-mi spui ca vrei sa-ti arat cum se mananca biscuitii Oreo...
contesina
Postat pe 8 Februarie 2011 19:02
De la: mimi_ca29, la data 2011-02-08 18:55:04
De la: kudika195501, la data 2011-02-08 18:48:38
De la: mimi_ca29, la data 2011-02-08 18:45:53
De la: contesina, la data 2011-02-08 18:30:45
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/



ciulama de buze de cocoº, fasole la gratar si friptura de cartofi...merg si aia prajiti ai lui Pickard (ha ! Cartofi a la Pickard !), ca apoi sa inghiti pilulele minune pentru slabit !!!
apoi te lingi pe mustati, daca nu ai, faci rost de la cei care au prea mult si apoi faci...miauuuuu !
Reteta garantata !


Din toate , aleg ciulamaua de buze de cocos. Sa vezi ce incantat va fi sotul cand va veni si il voi servi cu asa ceva
..........


Bine, mai, bine..m-apuc sa gatesc o ciorbita de purcel Oare e gata pana vine el? Ia sa-i dau un telefon sa vad cand vine.Daca vine repede, mananca fripturica de pui( ca doar nu il las eu cu buze de cocos )


deci nu vrei sa-l auzi facand "miauuuuu"...
contesina
Postat pe 8 Februarie 2011 19:04
De la: contesina, la data 2011-02-08 19:02:35
De la: pickard, la data 2011-02-08 18:42:39
De la: contesina, la data 2011-02-08 18:30:45
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/



ciulama de buze de cocoº, fasole la gratar si friptura de cartofi...merg si aia prajiti ai lui Pickard (ha ! Cartofi a la Pickard !), ca apoi sa inghiti pilulele minune pentru slabit !!!
apoi te lingi pe mustati, daca nu ai, faci rost de la cei care au prea mult si apoi faci...miauuuuu !
Reteta garantata !


contesina! acum stiu ce buze ai tu chiar daca ai sters pozele


sa nu-mi spui ca vrei sa-ti arat cum se mananca biscuitii Oreo...
ciulama din picioruse de greieri,nu aveti?
denis_roxana
Postat pe 9 Februarie 2011 07:11
De la: denis_roxana, la data 2011-02-09 07:11:02
De la: contesina, la data 2011-02-08 19:02:35
De la: pickard, la data 2011-02-08 18:42:39
De la: contesina, la data 2011-02-08 18:30:45
De la: denis_roxana, la data 2011-01-28 20:53:35dragelor ,nu mai stiu ce sa gatesc/ce idei aveti/



ciulama de buze de cocoº, fasole la gratar si friptura de cartofi...merg si aia prajiti ai lui Pickard (ha ! Cartofi a la Pickard !), ca apoi sa inghiti pilulele minune pentru slabit !!!
apoi te lingi pe mustati, daca nu ai, faci rost de la cei care au prea mult si apoi faci...miauuuuu !
Reteta garantata !


contesina! acum stiu ce buze ai tu chiar daca ai sters pozele


sa nu-mi spui ca vrei sa-ti arat cum se mananca biscuitii Oreo...
ciulama din picioruse de greieri,nu aveti?



nedepilate !!!!
contesina
Postat pe 9 Februarie 2011 07:37
1) Aperitive colorate
500g crema de branza
Boia dulce
1 legatura ceapa verde
100 gr masline verzi fara samburi
1 legatura marar
100 g masline negre fara samburi
500-600g parizer cu diametrul mai mare
Se feliaza parizerul si nu se scoate pielita.Se prajeste si abia dupa prajire se indeparteaza pielita.
Separat se imparte crema de branza in trei castronele,egal
O parte se amesteca cu boia si ceapa verde tocata foarte marunt, o alta parte se amesteca cu maslinle verzi si mararul tocate marunt, iar ultima parte cu maslinele negre tocate foarte fin.Se pot umple palariutele cu putin din fiecare umplutura sau cu umpluturileseparat.Se pot orna cu gogosari felii subtiri si frunzulite de patrunjel.

2) Pernute cu ficatei si spanac
300gspanac
2 cepe
500g ficatei de pui
1 pachet foietaj din comert
Intr-o tigaie cu putin ulei se caleste o ceapa tocata .spanacul se opareste se scurge , se toaca marunt , se pune peste ceapa si se mai fiebe pana scade zeama.Se sareaza dupa gust.
Ficateii impreuna cu cealalta ceapa se calesc bine in alta tigaie pana se rumenesc putin.
Compozitia se faramiteza cu furculita pana capata consistenta unei paste.
Foietajul se desface , se imparte in patrate potrivite pe care se pune cate o lingutita din compozitia de ficat , pe alt patrat o lingurita din compozitia de spanac.Se coc la foc potrivit cu spatii mai mari intre ele.Pentru a se recunoaste pernutele cu spanac se pot orna deasupra cu cate o felie de maslina.

3) Shaoarma de casa
1 pachet lipii mari
2 piepti de pui potriviti ca marime
4-5cartofi mari
4-5 castraveti acri
½ varza proaspata
1 legatura marar
1borcan mic maioneza gova
1 cutie mica de smantana slaba
2-3 catei usturoi
Condiment Cosmin sau Galeo de pui
1lingurtza condiment Maggi de legume
Sos de rosiisau kechup
Cartofii se curata si se pajesc pai.
Puiul se toaca crud cubulete, se adauga condiment de pui si maggi si se prajeste bine in ulei.
Varza se toaca marunt, se sareaza, se pune mararul tocat si putin ulei.Se amesteca.
Usturoiul se piseaza , se amesteca cu smantanasi maioneza.
Se desfac 5 lipii, pe mijlocul la fiecare se imparte egal cantitatea de pui, la fel si cea de cartofi.Se adauga varza , castravetii taiati in fasii subtiri si mai lungi, apoi se pune sosul de usturoi si kechup.Se ruleaza si se servesc calde.

4)Cartofi umpluti
8 cartofi mari
1ceapa
4 carnati semiafumati sau cabanos
200 g cascaval
16 felii mai mici de bacon
Sare, piper
Cartofii se spala, se fierb in coaja dar se urmaresc sa nu crape.Se lasa sa se raceasca cat mai bine, se curata de coaja, se taie in doua pe lung.Se scobesc de miez.
Carnatii se prejesc si se toaca cubulete mici, ceapa se toaca marunt si caleste bine.
Miezul cartofilor se paseaza bine si se amesteca cu ceapa calita si carnatii.Se umplu jumatatile de cartofi, se invelesc in felii de bacon , fixate cu scobitori, se rade cascaval , se pun la copt cam o ora in tava cu ulei si putin apa.Se servesc calzi ca aperitiv.

5) Paste cu ton si broccoli
1pachet 400g de paste
1broccoli desfacut buchetele
1cutie smantana slaba
1 lingura de faina
100g cascaval ras
50mll lapte
2 cutii ton in suc propriu
Pastele se fierb al dente.Brocoli se spala , se desface buchele cat vrei de micisi se fierbecu putina sare.
Separat se amescteca smantana cu faina si laptele , se pune la fiet la foc mic, se amesteca tot timpul , daca se ingroasa prea tare se mai pune putin lapte.Se adauga cascavalul , se mai lasa cateva minute si se da de o parte.
Intr-un castron se amesteca pastele cu broccoli, cu tonul scurs bine si maruntit.Se adauga sosul si se amesteca bine.Se sareaza dupa gust.

Postat pe 9 Februarie 2011 07:44
Iata cateva retete pe bune! Eu le-am incercat , sunt belea!

Postat pe 9 Februarie 2011 07:45
Retete
1)Budinca de pui
2 piepti de pui, dezosati
1 kg cartofi albi
200 g cascaval ras
150 g bacon
50 g unt
200 ml lapte
Sare, piper
Se taie fasii sau cubulete puiul si baconul.Se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei.
Se fierb cartofii , apoi se prepara impreuna cu untul si laptele un piure mai tare.
Uleiul ramas de la prajit se toarna intr-o tava , se pune strat de piure, strat de carne si bacon , strat de cascaval .( se poate adauga si putin ardei gras tocat, cui ii place gustul).Ultimul strat trebuie sa fie de piure.Se coace la foc potrivit , se toarna ou batut deasupra , se mai coace 15 min.
Se serveste calda cu smantana si gogosari si castraveti acri.


2) Salata de peste afumat cu cruditati
2-3 fileuri potrivite de macrou afumat( cui nu-I place il poate inlocui cu peste fiert neafumat)
1 telina potrivita
1 morcov mare
1 portocala mai acra
1 ceapa mare
Ulei, sare piper
Se marunteste pestele si se curata de piele.Se rad legumele.
Se stoarce portocala.se toaca marunt ceapa.
Se amesteca toate ingredientele, se condimenteaza.Sucul de portocala se poate inlocui cu otet.Se mai poate adauga maioneza si porumb.


3) Ciuperci umplute cu carne
100 grame cascaval
10 ciuperci mari
300 gra carne tocata de porc sau pui
1 ceapa mica
1 legatura marar
1 ou,
Sare, piper
50 ml ulei
Se spala si curata ciupercile de pielite.Intr-o tigaie cu putin ulei se pune la calit carnea , ceapa tocata marunt.Se adauga putina apa .Se fiebe pana este patrunsa carnea.Se lasa la racit , se adauga apoi sare , piper , mararul tocat si oul.Se umplu ciupercile , se pune deasupra cascavalul .Se asaza intr-o tava cu restul de ulei si putina apa.Se coc cam o ora la foc potrivit..

4) Piept de pui imbracat cu cartofi taranesti
2 piepti de pui
8-10 felii de bacon
1kg de cartofi
4 cepe mari
Sare, piper, 200mll, ulei
200 gr ciuperci tocate
a) Cartofii se fieb in coaja, se decojesc , se lasa putin la racit
Cepele se toaca pestisori, se calesc bine in ulei pana se inmoaie.
Se adauga cartofii taiati cuburi peste ceapa si se amesteca usor.Se sareaza si pipereza.
b) Se feliaza pieptul de pui, se bate ca pentru snitel.Pe fiecare felie se pune o lingura de ciuperci , se ruleaza apoi intr-o felie de bacon.,se prinde fiecare rulou cu scobitori.
Rulourile se coc in tava cu putin ulei si apa la foc potrivit.Se servasc cu cartofi taranesti calzi.

5)Chitele de cartofi cu sos de rosii
1kg de cartofi
2 cepe
2 oua
100g faina
Sare
1 legatura marar
4-5 catei usturoi
1 ardei gras rosu
2cutii rosii decojite
2 linguri bulion
1legatura patrunjel
a)Se rad cartodii pe razatoarea mare, dupa ce s-au curatat de coaja.
Se storc bine, se adauga 1 ceapa marunt tocata, 2 oua si faina .Se amesteca bine.
Se prajesc in ulei incins si se pun in ulei cu lingura.
b)Sosul se pregateste astfel:
Ceapa si usturoiul impreuna cu ardeiul se toaca marunt, se calesc putin in ulei.Se adauga rosiile maruntite si sucul lor.Se pune sare si se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin sosul .Se mai adauga bulionul diluat cu putina apa si se mai lasa la fiert.
La final se pune verdeata tocata.
Chiftelele se pot servi calde sau reci , ca aperiviv sau ca garnitura la fripturi.

Iata si altele!

Postat pe 9 Februarie 2011 07:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
de ce nu ma iubit... 16 De la: Micael 4 Decembrie 2010 18:50
impas moral 64 De la: LOPY_71 21 Aprilie 2010 00:50
Dragoste in minim doi? Adica e loc si pentru al treilea? 66 De la: kudika_6711 18 Iunie 2013 16:00
Un mic sfat :D 6 De la: cristinxxx 16 Aprilie 2011 15:05
Si ingerii cad... 66 De la: kudika_nikole 27 Decembrie 2011 11:39