Setari Cookie-uri

ce retete culinare mai stiti?

Daca primul lucru pe care-l faci dimineata va fi sa mananci o broasca raioasa cruda, in tot restul zilei nimic mai rau n-o sa ti se intample!!!!!! pofta buna !!!!!!!!!
contesina
Postat pe 9 Februarie 2011 10:23
De la: scorpio67, la data 2011-02-09 07:46:40Retete
1)Budinca de pui
2 piepti de pui, dezosati
1 kg cartofi albi
200 g cascaval ras
150 g bacon
50 g unt
200 ml lapte
Sare, piper
Se taie fasii sau cubulete puiul si baconul.Se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei.
Se fierb cartofii , apoi se prepara impreuna cu untul si laptele un piure mai tare.
Uleiul ramas de la prajit se toarna intr-o tava , se pune strat de piure, strat de carne si bacon , strat de cascaval .( se poate adauga si putin ardei gras tocat, cui ii place gustul).Ultimul strat trebuie sa fie de piure.Se coace la foc potrivit , se toarna ou batut deasupra , se mai coace 15 min.
Se serveste calda cu smantana si gogosari si castraveti acri.


2) Salata de peste afumat cu cruditati
2-3 fileuri potrivite de macrou afumat( cui nu-I place il poate inlocui cu peste fiert neafumat)
1 telina potrivita
1 morcov mare
1 portocala mai acra
1 ceapa mare
Ulei, sare piper
Se marunteste pestele si se curata de piele.Se rad legumele.
Se stoarce portocala.se toaca marunt ceapa.
Se amesteca toate ingredientele, se condimenteaza.Sucul de portocala se poate inlocui cu otet.Se mai poate adauga maioneza si porumb.


3) Ciuperci umplute cu carne
100 grame cascaval
10 ciuperci mari
300 gra carne tocata de porc sau pui
1 ceapa mica
1 legatura marar
1 ou,
Sare, piper
50 ml ulei
Se spala si curata ciupercile de pielite.Intr-o tigaie cu putin ulei se pune la calit carnea , ceapa tocata marunt.Se adauga putina apa .Se fiebe pana este patrunsa carnea.Se lasa la racit , se adauga apoi sare , piper , mararul tocat si oul.Se umplu ciupercile , se pune deasupra cascavalul .Se asaza intr-o tava cu restul de ulei si putina apa.Se coc cam o ora la foc potrivit..

4) Piept de pui imbracat cu cartofi taranesti
2 piepti de pui
8-10 felii de bacon
1kg de cartofi
4 cepe mari
Sare, piper, 200mll, ulei
200 gr ciuperci tocate
a) Cartofii se fieb in coaja, se decojesc , se lasa putin la racit
Cepele se toaca pestisori, se calesc bine in ulei pana se inmoaie.
Se adauga cartofii taiati cuburi peste ceapa si se amesteca usor.Se sareaza si pipereza.
b) Se feliaza pieptul de pui, se bate ca pentru snitel.Pe fiecare felie se pune o lingura de ciuperci , se ruleaza apoi intr-o felie de bacon.,se prinde fiecare rulou cu scobitori.
Rulourile se coc in tava cu putin ulei si apa la foc potrivit.Se servasc cu cartofi taranesti calzi.

5)Chitele de cartofi cu sos de rosii
1kg de cartofi
2 cepe
2 oua
100g faina
Sare
1 legatura marar
4-5 catei usturoi
1 ardei gras rosu
2cutii rosii decojite
2 linguri bulion
1legatura patrunjel
a)Se rad cartodii pe razatoarea mare, dupa ce s-au curatat de coaja.
Se storc bine, se adauga 1 ceapa marunt tocata, 2 oua si faina .Se amesteca bine.
Se prajesc in ulei incins si se pun in ulei cu lingura.
b)Sosul se pregateste astfel:
Ceapa si usturoiul impreuna cu ardeiul se toaca marunt, se calesc putin in ulei.Se adauga rosiile maruntite si sucul lor.Se pune sare si se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin sosul .Se mai adauga bulionul diluat cu putina apa si se mai lasa la fiert.
La final se pune verdeata tocata.
Chiftelele se pot servi calde sau reci , ca aperiviv sau ca garnitura la fripturi.

Iata si altele!
multumesc ,mult....dar ce rabdare ai sa scrii toate retetele....
denis_roxana
Postat pe 14 Februarie 2011 10:33
denis_roxana
Postat pe 26 Februarie 2011 13:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ajutati-ma 4 De la: Barbie30_ 21 Martie 2011 14:28
sa dai vrabia din mana pe cioara de pe gard??? 24 De la: MiaMz 6 Septembrie 2009 19:58
Dilema unei iubiri 24 De la: kudika031402 1 Iulie 2010 21:08
BUNA 5 De la: mika76 25 Februarie 2011 10:36
FOTOTAPET PERSONALIZAT TABLOURI PERSONALIZATE DECORATIUNI 1 De la: pdkraft 5 Ianuarie 2011 14:11