Setari Cookie-uri

Modele de cămăși cu gulere interesante de purtat în acest sezon

Jabouri, gulere și revere supradimensionate, falduri, volane, încrețituri, pliuri și pliseuri, gulere spectaculoase ce amintesc de perioada victoriană, toate se poartă anul acesta, în sezonul rece. Așa că am căutat și noi cele mai cool cămăși cu gulere interesante ca textură ori model, cămăși cu gulere înalte pe gât, numai bune de purtat la birou și cămăși cu gulere mari, statement. Descoperă-le mai jos!

Moda acestui sezon este spectacol! Este statement! Este manifest al femeii curajoase, îndrăznețe, asumate, sensibile, feminine dar puternice. Este o modă ce îmbină perfect opulența, bogăția detaliilor și a surselor de inspirație cu stilul effortless, cu ideea de ”m-am trezit așa”. Iar asta se vede cel mai bine la cămășile cu gulere interesante care tot circulă prin oferte.

Până și cele mai bogate jabouri sau straturile de volane până în pământ ale acestui sezon se poartă cu degajarea unui T-shirt cu blugi. Totul pare simplu, deși este căutat. Așa că nu e de mirare că putem miza pe cămăși cu gulere interesante, asortate în fel și chip, de la cele mai casual la cele mai prețioase dintre ținute!

De fapt, aceasta e frumusețea sezonului actual. Designerii marilor case de modă au propus cămăși cu gulere înalte pe gât, victoriene alături de pantaloni din piele sau bocanci, de exemplu. Modele de cămăși cu gulere mari, supradimensionate, exagerate, curajoase, expresive au fost juxtapuse atât pieselor cu linie ”sobră”, ori austeră, cât și materialelor prețioase, elegante, cu texturi și structuri interesante, de la dantelă, la voal, până la catifea, stofe pline, piele sau broderii, texturi metalice sau organza bogată.

Citește și:

Dar hai mai bine să vedem exact cum s-au purtat cămăși cu gulere interesante pe catlwak și cum te poți inspira să le alegi și tu în acest sezon!

Descoperă totul despre bluzele victoriene aici

Descoperă totul despre bluzele victoriene aici

Cămăși cu gulere interesante, mari sau înalte, pe gât, victoriene: mizează pe ele!

Să începem cu cele mai cuminți dintre aceste bluze sofisticate! Să vorbim despre stilul de cămăși cu gulere înalte pe gât, de inspirație androgină, adesea minimal, și adesea venind ca o completare a ținutei, purtate pe dedesubtul paltoanelor ori sacourilor. Un astfel de stil a propus Stella McCartney, de exemplu!

Și Miu Miu a asortat cămăși cu gulere mari, pe gât, masculine, cu fuste și geci Bomber și jachete Biker din stofă cu pattern tip picior-de-cocoș și botine.

modele de cămăși cu gulere înalt pe gât

Modele de cămăși cu gulere înalt pe gât

Citește și:

De la extrema minimalistă, trecem la modelele de cămăși cu gulere interesante, supradimensionate propuse de Marc Jacobs! Designerul a creat cămăși cu gulere mari, cu umerii exagerați, cu fundă în contrast pe guler și cu mâneci foarte lungi. El a ales texturi strălucitoare, precum organzaua sau șantungul și a folosit contraste cromatice puternice (galben/turcoaz).

La Philosophy am întâlnit cămăși cu gulere interesante, în stil victorian, cu jabou și încrețituri cu finisaje dantelate, cu voal ori volane plisate, cu manșete în același stil. Aceste modele de cămăși cu gulere înalte pe gât și extrem de decorate au fost folosite pe dedesubtul salopetelor din stofă de lână, pe sub costumele de stofă cadrilată, cu sacou și pantaloni, alături de accesorii casual, precum bocancii.

Citește și:

Ah, da, și cu accent pe talie, cu curele și centuri!

Bluzele și cămășile cu gulere bogate transformă total ținuta, fiind piese smart și sofisticate

Nu puteam vorbi despre cămăși cu gulere interesante, bogate, opulente, fără să amintesc colecția Chanel. Karl Lagerfeld a îmbinat cămăși cu gulere înalte pe gât, stil jabou, cu imprimeu abstract, cu fuste midi, cloș, cu buzunare imense, statement, realizată din material metalic auriu.

Gulere cu adevărat spectaculoase, ce iau toată atenția ținutei și domină look-ul am văzut și la Gucci. Aici modelele de cămăși cu gulere mari au cunoscut alte valențe. Jaboul este atât de mare și de lung, atât de expansiv încât ajunge în funde mari, de la gât la tiv (zona coapsei). Pe lângă asta mânecile sunt bufante, materialul are irizații lucioase și modelele poartă fesuri stil cagulă și accesorii statement.

Citește și:

Modele de cămăși cu gulere interesante

Modele de cămăși cu gulere interesante

Te mai poți inspira pentru a ști cum să asortezi cămăși cu gulere interesante și din colecțiile Ulla Johnson, Brock Collection, Elie Saab (gulere cu adevărat victoriene!), Zimmermann. Și dacă observi puțin trendurile, vei trage și singură concluzia că da, poți asorta cămăși cu gulere interesante cu absolut orice – pantaloni, fuste, salopete, costume deux-piece, rochii!

Poți purta cămăși cu gulere înalte pe gât cu pulovere, geci, jachete business sau cu geci din piele! Cât despre alegerea accesoriilor, la astfel de piese ce fură atenția și devin centru de interes, ai nevoie de susținere curajoasă! Mixează cămăși cu gulere mari ori interesante cu bocanci, cizme înalte, platforme, ghete, botine, chiar sandale ori stiletto!

Citește și:

Go big or go home!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.