Setari Cookie-uri

Ce jachete poți păstra din sezonul trecut în garderoba sezonului rece

Ne pregătim de noul sezon, care își face apariția cu fiecare zi, mai mult și mai mult. Și ne pregătim cu noi informații legate de ce urmează să purtăm. Dar înainte de a investi în noi piese vestimentare, ce se încadrează în tendințele de modă pentru toamna aceasta, este cazul să facem o mică recapitulare. Și ne oprim la piese dominante, în general scumpe, de la care ți-ar părea rău să îți iei ”la revedere” după doar un sezon de purtat. Descoperă, deci, ce jachete poți păstra din sezonul trecut!

Înainte de a intra în pâine, trebuie să îți spun unul dintre trendurile actuale, legat de felul în care se poartă gecile pentru toamnă și iarnă. Mă refer la layering sau la asortarea în straturi de jachete care se poartă și în sezonul acesta.

Și când spunem ”straturi” a nu se înțelege o geacă, două! Oh, nu! Designerii au propus asortarea a trei-patru jachete, alături de hanorace, cardigane, bluze și sweatere, într-un look tare interesant.

Nu știu dacă s-au inspirat din trendul nomad ori sunt mulți pasionați de expediții pe munte, dar cam aceasta e senzația când vezi toate acele jachete și paltoane purtate ”turn” unele peste altele. Și ca să trecem la subiectul de zi, să vorbim despre ce jachete păstrezi la toamnă, îți mai spun doar că găsești inspirație de layering la Chanel, Balenciaga, Prada.

Citește și:

O, dar nu doar straturile se poartă! Mai sunt și altele! Care? Te invit să scrollezi și vei găsi toate informațiile necesare mai jos. Așadar, iată ce jachete poți păstra din sezonul trecut și în toamna și iarna acestui an sau a celui care e pe vine!

ce jachete de piele din anul trecut să porți și anul acesta Vezi mai multe modele

Ce jachete poți păstra din sezonul trecut? Nu scăpa de geaca din piele, vinilin sau piele întoarsă!

Se poartă multă piele în acest sezon rece. Este una dintre texturile cel mai des întâlnite și arată fenomenal, uneori din cap până în picioare.

Pielea nu discriminează în acest sezon, ea fiind o prezentă și la cizme, genți sau jachete, așa cum ne-am obișnuit, dar și la pantaloni, fuste, rochii. Întrucât azi discutăm despre ce jachete poți păstra din sezonul trecut, ne oprim la geaca din piele.

Citește și:

ce jachete de piele de anul trecut se poartă în continuare Vezi selecția noastră

Se poartă atât geaca din piele, cât și aceea din vinilin lucios dar și variantele de cojocel din piele întoarsă.

În ceea ce privește stilul croielii, vorbind despre jachete care se poartă și sezonul acesta, ai de ales între stilul Cowboy (adesea cu franjuri sau ținte) sau stilul inspirat din moda anilor 80, preponderent supradimensionat, oversize, cu umerii mari. Să continuăm să vedem ce jachete păstrezi la toamnă, pe lângă geaca din piele!

Una dintre cele mai chic jachete care se poartă și sezonul acesta este geaca de blană ecologică cât mai colorată

Este multă blană în sezonul acesta. De la blana scurtă la cea cu firul lung. De la blana creață, până la cea bățoasă, aspră dar dreaptă. De la modele uni, la cele ce mixează fire de culori diferite sau la cele cu pattern animal print. Gecile de blană sunt jachete care se poartă și sezonul acesta și cel mai des s-a prezentat blana ecologică.

Citește și:

Fie cu model, fie amintind de cojocelele nomazilor (din nou acest vibe!), fie cu textură fină, de luxury, asortată la costume, salopete sau rochii, într-un stil retro-Glamour, iată ce jachete poți păstra din sezonul trecut! Ea se poartă și în tonuri electrice (ciclamen la Balenciaga) dar și cu motive leopard, pentru cele mai îndrăznețe dintre voi.

cojoc cu blană care se poartă în acest sezon rece Vezi sugestiile noastre de cojoace

Haina de blană se poartă scurtă, midi sau lungă. Se poartă pe talie, cu cordon sau croită drept. Dar important este că se poartă responsabil și că din ce în ce mai mulți designeri aleg folosească imitație de piele și de blană! Acestea fiind spuse, să continuăm cu ce jachete păstrezi la toamnă!

Ce jachete păstrezi la toamnă? Nu uita de Parka, de pelerină, de capă, de gecile din stofă și de jachetele oversize

Le-am pus pe toate la grămadă, căci cuvântul-cheie este oversize. De aici, la croiala aceasta exagerată, supradimensionată, XXL, dacă vrei, derivăm modelele de jachete care se poartă și în sezonul acesta și au fost la modă și anul trecut. Ce jachete păstrezi la toamnă, având linia oversize?

Citește și:

Poți purta geaca Parka, geaca sport, midi, cât mai groasă și amplă (e ideală pentru ținutele în straturi de care spuneam la început), tunica din stofă, geaca de piele, caftanul cu pattern geometric sau etnic, paltoanele cu broderie, paltoanele din stofă groasă, tip redingotă, gecile tip Pufa, din fâș, matlasate, groase și pufoase, pelerinele și capele cu umerii accentuați, gecile și paltoanele din stofă tweed, cadrilată sau cu model picior-de-cocoș.

geci parka care se poartă și în acest sezon

Iată AICI ce jachete parka să păstrezi!

Păstrează și gecile de blugi dar și gecile masive, matlasate, precum și geaca de inspirație americană și British

Și tot pentru un look cool îți propun și alte jachete care se poartă și sezonul acesta și care au fost la modă și în toamna trecută. Vorbesc despre gecile de blugi, croite larg, cu umerii mari, inspirate din moda optzecistă. Dar și despre gecile în stil College sau Preppy, ce amintesc de fotbaliștii americani, sau mai precis de iubitele lor, majoretele, care le poartă haina peste hainele lor de stradă.

Citește și:

Și, dacă nu îți place American Style, ai la dispoziție și stilul englezesc, cu carouri, tartan, ecosez, pătrățele mici de Wales sau picior-de-cocoș!

Ce jachete păstrezi la toamnă? Să nu uiți de tot ce înseamnă geacă de fâș matlasată, pufoasă și mare, groasă și călduroasă. Poart-o în orice stil, cu orice fel de asortare, fie și elegantă.

De altfel, este important și ce jachete poți păstra din sezonul trecut dar și felul în care le porți. Iar cel mai mult, în sezonul acesta poți miza pe contrastul de sport, casual, urban, rafinat, glamour, feminin și elegant!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.