Setari Cookie-uri

5 moduri în care să porți imprimeul camuflaj cu stil

Îl iubești sau îl urăști: imprimeul camuflaj nu e pentru oricine. Și e de înțeles. Trimite la ideea de armată, de militărie, deci la masculinitate. S-a purtat însă și continuă să se poarte stilul army sau military. Și atunci: cum porți în mod stilat imprimeul camuflaj, să arăți și feminină totodată? Hai să vedem împreună câteva opțiuni! Căci se poate.

Recunosc, personal, nu mă văd purtând ceva cu imprimeu camuflaj, nici nu cred că am în garderobă vreo piesă cu un astfel de imprimeu, deși e unul dintre printurile clasice care nu se demodează niciodată. Cred că cel mai avansat grad de a purta ceva din acest pattern a fost să aleg haine sau accesorii în nuanța de verde military sau de verde kaki.

Totuși, sunt anumite moduri în care îmi place cum arată purtat imprimeul camuflaj. Și care, uneori, parcă mă inspiră să îl aleg. Motiv pentru care am zis că ar merita să îi dau o șansă, chiar dacă ar părea cel puțin... neașteptat să optez pentru un asemenea print. Căci dacă tot îmi place verdele olive sau verdele kaki, nu ar trebui să fie atât de greu.... Ia să vedem cum să găsim piese potrivite pentru un articol vestimentar cu imprimeu camuflaj, ca să le combinăm în ținute de zi stilate!

Citește și:

♂️ Poartă o jachetă cu imprimeu camuflaj în ținute de toamnă-iarnă!

♂️ Pantaloni sau colanți cu imprimeu camuflaj în ținute casual-sport sau casual-elegante

♂️ Cum să porți un tricou sau o bluză camuflaj

♂️ Cum stilizezi o fustă cu print camuflaj

♂️ Cum porți o rochie cu imprimeu camuflaj

♂️ 5 sfaturi utile despre cum să porți / alegi piese cu imprimeu camuflaj

Poartă o jachetă cu imprimeu camuflaj în ținute de toamnă-iarnă!

O jachetă cu imprimeu camuflaj în stil military se poate purta în atâtea combinații, fără să arate exagerat. Cel mai mult, îmi place cum arată cu jeanși din denim obișnuiți, albaștri sau negri, skinny ori boyfriend / mom fit, simpli sau cu rupturi.

jachete cu imprimeu camuflaj în ținute de toamnă-iarnă Vezi sugestii de jachete stil military

De altfel, cu aproape orice tip de pantaloni negri, eventual mai largi, crop, răsuciți la tiv, cu textură sau simpli, poți integra o geacă în pattern camuflaj într-o ținută mai chic, casual-elegantă.

Citește și:

În zilele mai blânde de toamnă, poți opta să asortezi o geacă din denim cu imprimeu camuflaj cu o fustă neagră sau din denim albastru.

În picioare, optează pentru botine cu toc sau fără, adidași sau teniși, ghete sau cizme scurte.

Pantaloni sau colanți cu imprimeu camuflaj în ținute casual-sport sau casual-elegante

Pantalonii sau colanții cu imprimeu camuflaj sunt adesea aleși de către fashioniste, întrucât sunt ușor de asortat și de combinat în multiple ținute cu stil, de la casual la unele mai chic, spre elegante.

ținută casual-sport cu pantaloni cu camuflaj

Vezi sugestiile noastre

Poartă o astfel de pereche de pantaloni sau colanți cu un hanorac simplu, casual-sport, într-o culoare neutră sau una caldă, contrastantă cu kaki-ul, precum roșu sau galben. Alege o jachetă în nuanțe la fel de neutre și în picioare pune-ți tenișii preferați sau ghetele / bocancii, în funcție de sezon.

Citește și:

De asemenea, o pereche de pantaloni skinny cu imprimeu camuflaj și niște pantofi cu toc stiletto în culori neutre pot face casă bună. Mai ales dacă în partea de sus optezi pentru un top sau o cămașă simplă casual-chic sau chiar mai elegantă.

Cum să porți un tricou sau o bluză camuflaj

Tricourile cu imprimeu camuflaj sau bluzele în stil military în general sunt purtate deopotriv de către bărbați și de către femei. Sunt cele care demonstrează cel mai bine că imprimeul camo este unul unisex, nu mai e vorba doar despre a-l purta doar bărbații.

Cel mai simplu și modod mod de a purta un tricou sau o bluză cu imprimeu camuflaj este cu jeanși, fie ei și pantaloni scurți din denim.

tricou cu camuflaj în ținute casual-chic

Vezi propunerile noastre

De asemenea, un tricou în stil army este perfect cu orice pantaloni de culoare neagră, ori cu fuste. La fel, în picioare, ai libertate supremă: de la adidași, pantofi sport de orice fel, până la bocanci, ghete, cizme și chiar botine cu toc, în funcție și de tipul de pantaloni cu care alegi să combini o asemenea bluză sau top.

Citește și:

Dacă vorbim de un tricou oversize, ai putea alege să îl porți în ținuta de alergat, cu colanți.

Cum stilizezi o fustă cu print camuflaj

Cine-ar fi spus că un imprimeu prin definiție masculin și militar va ajunge într-o piesă atât de feminină și specifică femeii precum fusta? Uite că da, moda evoluează precum feminismul, iar fustele în imprimeu camuflaj se poartă - sunt deja clasice. Așadar: cum le purtăm?

Zic să alegi o piesă la fel de feminină la o fustă cu print camuflaj, ca s mai îmblânzești ținuta și să creezi un contrast atrăgător. Ce ai spune de o bluză albă cu volane sau orice cămașă albă romantică? Adaugî pantofi sau botine cu tocuri în picioare și vei arăta foarte interesant!

Dacă nu ești însă atât de curajoasă sau adeptă a contrastelor, optează pentru o bluză albă simplă la fusta ta cu pattern de camuflaj militar și joacă-te în stil casual-sport!

Citește și:

cum porți o fustă cu imprimeu camuflaj Vezi mai multe opțiuni aici

Cum porți o rochie cu imprimeu camuflaj

Rămânem tot în sfera feminității, de data asta optând pentru o rochie cu imprimeu camuflaj. Sunt, de regulă, foarte comode și ușor de combinat în ținute diverse.

Că are forma de rochie-cămașă sau rochie-tricou, o rochie cu print camo este ușor de purtat și versatilă, practică și ofertantă din punct de vedere cromatic. Poart-o cu adidași sau alți pantofi sport, cu ghete și botine între casual și elegant sau chiar cu pantofi stiletto. Aș combina-o cu jachete - de la cele de blugi până la cele de piele sau cu o cămașă din denim purtată ca jachetă.

cum să porți o rochie cu imprimeu camuflaj

Vezi sugestii de astfel de rochii

5 sfaturi utile despre cum să porți / alegi piese cu imprimeu camuflaj

Am considerat important, dacă tot vorbim despre cum combinăm haine cu imprimeu camuflaj în ținute stilate, să știm și cum să le alegem pentru a le purta în outfituri obișnuite, de zi cu zi, pentru a ști cum creăm ținuta respectivă, ca să arate oricând bine:

Citește și:
  • Nu te gândi prea mult la ținuta respectivă cu o piesă în imprimeu camuflaj. În unele cazuri, ca și acum, less is more... Ține toată combinația cât mai simplă! Oricum, tipul acesta de imprimeu e în sine un statement, așa că doar să creezi o pereche între niște jeanși cu print camuflaj și un tricou simplu, alături de câteva bijuterii, poate fi cu adevărat o idee drăguță.
  • Încearcă să combini haine în imprimeu camuflaj cu altele în culori neutre. Mie îmi place cum arată alături de negru, denim bleu, alb și orice nuanță de bej.
  • Nu trebuie să păstrezi mereu ținuta în stilul casual cu imprimeu camuflaj: poți asorta o pereche de colanți la piese cu imprimeu camuflaj, dar la fel de simplu poți purta tocuri și un top cu volane cu alte haine cu print camuflaj.
  • Când stilizezi piese cu camuflaj pe vreme cu temperaturi scăzute, poți folosi acest print în tehnica de „stratificare” (engl. layering). Îmi place cum arată look-ul de texturi amestecate, așa că aș opta să combin, într-un astfel de mijloc de purtare a camuflajului, jachete din denim sau piese de blugi bleu.
  • Ai grijă și atenție la ce material / stil de piesă cu imprimeu camuflaj alegi! Sunt de preferat piese de bază de foarte bună calitate! Am văzut piese cu print camuflaj care nu sunt atât de bine realizate și nici nu arată bine nicicum, oricum le-am combina! Din moment ce nu vorbim despre un imprimeu de sezon, al cărui trend să dispară rapid, nu ar trebui să te dai înapoi de la a alege o pereche de colanți de calitate cu acest pattern la un preț mai ridicat, atâta timp cât îi poți stiliza în mai multe moduri și îi poți purta mult-mult timp, până te saturi de ei... :)
  • Nu combina piese cu imprimeu camuflaj între ele: va fi prea încărcată ținuta, prea... militară, apropiată de uniforma specifică armatei.
  • Știm că e un imprimeu masculin - doar să ne gândim la originea lui - dar asta nu înseamnă ă nu îl putem purta în ținute feminine, combinat cu alte piese vestimentare elegante și stilate. Ba chiar în ultimii ani se vorbește de un alt stil de camuflaj - mai romantic, mai floral, mai vegetal.

Așadar, după cum vezi, există mai multe moduri în care poți introduce piese cu acest pattern în ținuta ta de zi obișnuită, dar să arate și foarte stilat!

Surse foto: Unsplash, Pexels, Shutterstock; Christianblairstyle.com

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.