Setari Cookie-uri

Fructul KAKI: de ce sa il consumi?

Adevarul despre fructul KAKI. De ce trebuie sa il consumi in aceasta iarna?

Kaki sau Persimmon este un fruct exotic, delicios, cu un gust inconfundabil, denumit si "piersica japoneza", asemanator ca forma rosiei, iar ca textura piersicii si pepenelui galben.

Este fructul unui copac inalt de aproximativ 10 metri, care poarta numele Diospyros (semnificand in greaca antica "fructul divin" sau "hrana lui Zeus") si care face parte din familia Ebenaceae. Se cunosc mai multe specii Diospyros kaki, cea mai cultivata fiind originara din Asia, respectiv Japonia si China. Acest fruct are marimea unei piersici medii si o culoare ale carei nuante pornesc de la galben pana la portocaliu inchis. Coaja este tare si lucioasa, iar pulpa este astringenta cand este verde, iar cand este coapta.

Este unul dintre fructele cu cel mai bogat continut nutritional ce include vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P si vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu si cantitati mici de fier si zinc.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: nada54, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.